Home » Archief » Zachte heelmeesters


[04.12.2013]

Zachte heelmeesters

Hans Post

man12
Illustratie: Milo Manara

Op het internet – die tolvrije Autobahn voor bumperklevende opinie-freaks – doet steeds frequenter een drogredenering opgang. Een drietrapsdrogredenering, waarvan premisse 1 luidt dat rechts is slecht: het verdorven liberalisme aanbidt immers het absolute primaat van het Ik. ‘Ik’, met een hoofdletter ‘i’. De letter ‘i’: een agressieve, fallus-vormige letter, die als langgerekte gil – ‘iiiiiiii’ – de hysterie van het ongeremde ego tot uitdrukking brengt.

Premisse 2 luidt: links is goed. Het socialisme verzorgt, verbindt, verblijdt, vergeeft ons onze schulden, zoals ook wij vergeven onze schuldenaren, en leidt ons niet in verzoeking, maar verlost ons van den boze.

Weinig lekkere wijven

Amen. Goed en slecht equals links en rechts. Stalin (links) mag dan meer slachtoffers hebben gemaakt dan Hitler (rechts) maar het politieke spectrum is een metaforische ruimte, geen telraam van waargebeurde misdaden, waarop vlijtig geschuif met kraaltjes (socialistisch-rode, liberaal-blauwe) de schuldvraag kan beslechten.

Links wil goed zijn. Rechts wil slecht zijn. Oorverdovend gejakker in tegenovergestelde richting. Kapotknappende gehoororganen aan de digitale snelweg van de blogosfeer. Geen verkeersregels, geen rijstroken, en – toegegeven – errug weinig lekkere wijven.

Die gaan elders buurten, op Linda.nl, om in harmonieuze meerstemmigheid met mede-lezeressen hun anatomische gladstrijk- en opblaas-opties te doorlopen: Veertig is het nieuwe dertig – Doldwaas advies voor de MILF met pit – Toyota-sex op de vluchtstrook: ronkend optrekken in z’n achteruit.

Tégen menselijkheid

Maar Schluß met de vrouwvriendelijke kwinkslagen (die, voor je het weet, tot aantijgingen van seksisme leiden. Ik ben geen seksist. Ik heb een aantal vriendinnen, die vrouw zijn, en die ik als fundamenteel gelijkwaardig beschouw. Soms denk ik er niet eens meer bij na dat het vrouwen zijn. En ik ben getrouwd met een vróuw.)

Sehr gut. Also, op naar premisse 3, die ik in de vorm van een spreekwoord uw brein in slinger: ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’. Een rechts spreekwoord. Laat het op u inwerken. Tégen menselijkheid. Vóór de helende heilzaamheid van de harde hand.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Een spreekwoord dat het scharnierpunt vormt tussen goed en slecht, waarin de rechtse drang naar het slechte – harteloosheid, hardheid, platheid – zich krakend vastgrijpt en meedraait met de neiging van ieder mens om goed te zijn. Slecht is goed.

Deportatie en collectief verraad

‘Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.’ Al eeuwen geleden werd het geschreeuwd door het samendrommende gepeupel, terwijl, op last van schepenen en schouten, verordonneerd in bijzinrijke ambtstaal, het bloed van kruimeldieven uit afgekapte nekken op de onverharde pleinen van het land spoot.

‘Zachte heelmeesters maken stinkende wonden’: men hoort het nu weer in de koffiekamers en wandelgangen van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, waar illegale vreemdelingen met brede steun van de Nederlandse bevolking worden ingeschreven in een netwerk van Vrijheidsbeperkende Locaties (VBL), Detentiecentra (DC) en Uitzetcentra (UZ), op weg naar een lijst van veilige landen in de niet-westerse wereld. Ambtelijke terminologie. Zo erg hoeven deportatie en collectief verraad niet te klinken.

Gedwongen op de bank te slapen

‘Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.’ Ook ik heb die woorden gehoord, toen ik in schrijnende eenzaamheid, zonder dekens, zonder verwarming, met kapotte knieën en een kegel van de voordeur tot aan de slaapkamer, direct na thuiskomst onder vrouwelijk hoongelach werd gedwongen om op de bank te slapen.

Argumentatiestap y=n+1 in wat inmiddels een zestrapsdrogredenering blijkt te zijn geworden, is ook meteen de conclusie. Die moet luiden: rechts mag dan het slechte nastreven, ook in iemand als Rutte gaat het goede schuil. En links mag dan het goede nastreven, ook in mij gaat het kwaad schuil – de schimmelvorming, de pestilentie, de vuigheid, het vuil.

Hans Post leidt een eenvoudig, maar gelukkig bestaan. Hij is de spil van een hechte vriendenkring, bijna altijd vrolijk en joviaal, en te allen tijde zelfredzaam in de breedste zin van het woord.

Hans Post, 04.12.2013 @ 07:40

[Home]
 

23 Reacties

op 04 12 2013 at 09:22 schreef Bertje:

Zo mijn dag is weer goed!
Heerlijk stuk, erg moeten lachen.

op 04 12 2013 at 10:31 schreef Edo:

Ik vind het erg knap dat je een stukje hebt geschreven waarbij ik tot en met de laatste regel geen idee heb van wat je wil zeggen. Chapeau!

op 04 12 2013 at 10:32 schreef machiel:

Leuk geschreven. “tolvrije Autobahn voor bumperklevende opinie-freaks” voor het internet is mooi gevonden. Maar vanaf het punt “Stalin (links)” en “Hitler (rechts)” hield ik op het stuk nog serieus te nemen. Of was dat ook de bedoeling? “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden” lijkt me trouwens de perfecte samenvatting van het communisme in de voormalige soviet-unie.
In werkelijkheid is dat hele links/rechts gebeuren nogal achterhaald (en goed/slecht al helemaal). Ik ben eerder geinteresseerd in korte/lange termijn denken. En op lange termijn (n = 1, 2, oneindig) zijn zaken als milieu, gezondheidszorg, onderwijs, controle op geldstromen, etc., en ook – jawel – cultuur en een multiculturele samenleving praktische kwesties van overleven. Of neem ik dit stuk nu toch te serieus?

op 04 12 2013 at 10:59 schreef MNb:

Wat Edo schrijft. Daar voeg ik aan toe dat een teveel aan (taalkundige) ellipsen de leesbaarheid vermindert.

op 04 12 2013 at 12:33 schreef Thomas E:

Conclusie: het zijn allemaal stinkende heelmeesters die zachte wonden maken in de politiek. Politics smell. Ik blijf wel op de bank slapen met een kegel van hier tot aan de slaapkamerdeur.

op 04 12 2013 at 12:47 schreef Sasha berkman:

“rechts mag dan het slechte nastreven, ook in iemand als Rutte gaat het goede schuil.” Kampbeulen hielden ook van kinderen.

op 04 12 2013 at 13:00 schreef Jan Fré Boven:

Al mijn vriendinnen zijn vrouw. De één is vrouwelijker dan de ander. Dat een vriendin vrouw is, schijnt bij de omschrijving van vriendin te horen.

Volgens mij kun je wel vrouwelijke vrienden hebben, maar geen mannelijke vriendinnen.

En inderdaad: wij/zij kampen: daar schieten we vermoedelijk met z’n allen niet zo heel erg veel mee op.

Ik ben hoofdzakelijk links, maar toch ook wel rechts.

op 04 12 2013 at 13:09 schreef Dorien Barthels:

Geen touw aan vast te knopen. Probeer het nog een eens als je nuchter bent, Hans!

op 04 12 2013 at 14:39 schreef Egbert van Reenen:

@Jan Fré Boven
Al mijn vriendinnen zijn meiden. Een vrouw heb ik niet. Sommige van mijn vriendinnen zijn best wel mannelijk.

op 04 12 2013 at 14:46 schreef dewanand:

namaste Jan Fre Bowen,

Jouw reactie is opvallend, ik heb wel degelijk mannelijke vriendinnen, en het is net hoe je het manzijn definieert he om een vrouw of Lichte, hoge DAME als een mannelijk WIJF te beschouwen. Ja, manwijven zijn er, die jagen op mannen, en willen hen bespringen en temmmen als paarden een hindoemeid die ik al jaren ken is zo en ze staat altijd gereed om (lange blanke) mannen met huid en haar te verslinden, met haar gulzig zwart hindoe gaatje, ja een echte incarnatie van de pikzwarte Kali Maata (variant van godin Durga Maata).

Vaak vraag ik mij af waar een kleine dunne koeliemeid nou zoveel ruimte vind om een lange, blanke superlul erin te stoppen tussen die korte, dunne bruine of zwarte spillebeentjes? Hoeveel ruimte is er eigenlijk in die mysterieuze zwarte Holte van het rekbare meidenlijf?

on topic:
vraagje aan u allen:
Klopt het dat de begrippen Links en rechts ontwikkeld werden in het Britse parlement, sinds daar de constitutie opgesteld werd, ergens rond 1800? Conservatieven zaten rechts en progressieven links, maar:

Rechts was anti negers
links was pro negers,
omdat het draaide om de negerslavernij vs blanke superioriteit conform Bijbel.

Klopt dit?

op 04 12 2013 at 17:38 schreef Rob Z:

Ook ik heb erg mijn best gedaan het te snappen. Bedoel je te zeggen dat de begrippen ‘links’ en ‘rechts’ niet ter zake doen?

Of eh, nou ….

op 04 12 2013 at 18:07 schreef Bigpete:

Ik ben toch blij dat ik niet de enige ben die hier geen touw aan kan vastknopen…

op 04 12 2013 at 21:11 schreef Bertje:

Tjong tjonge ik snap niet dat mensen dit stukje niet begrijpen.
Misschien is dat je op de gelijke golf moet zitten als de schrijver.
Dus Hans laat ze maar lullen ik vind het een helder en duidelijk stuk.

op 04 12 2013 at 23:35 schreef Leo Schmit:

Bertje, leg ’t even uit dan.

op 05 12 2013 at 07:51 schreef Joachim Stolzer:

Volgens mij probeert de schrijver te laten zien dat uit onjuiste premissen en een daarop voortbouwende drogredenering toch een juiste conclusie kan rollen (per ongeluk uiteraard).

op 05 12 2013 at 09:26 schreef Maarten:

Leuk geschreven.
Altijd maar dat hokjes denken. Er is geen goed of slecht. We moeten ervan af. Verlicht jezelf.

op 05 12 2013 at 10:38 schreef Bertje:

Leo

Kun je niet lezen ofzo?

;-)

Voor dit soort stukken moet je een bepaalde “feel” hebben zoals ik al zei je moet op dezelfde golflengte zitten als de schrijver en dan valt er niets te begrijpen danwel uit te leggen.

op 05 12 2013 at 11:20 schreef dewanand:

namaste Bertje ea Fnaakters,

‘Zachte heelmeesters’ maken stinkende wonden; ja dit is wat de auteur wil zeggen, onze eerwaarde Hans Post, alleen heeft hij niet duidelijk gemaakt hoe vuil de wonden van de multikukeluku (let op: drie KKK”s) nu zijn.

Ik begrijp hem volkomen: hij huilt omdat de blanken over vijftig jaar een minderheid zijn in Nederland, wij niet blanke zwartkontjes zijn dan de meerderheid en dan schaffen wij Nederland lekker af. Hindoestanen willen van Nederland een koeliestaat maken in de toekomst met hulp van het Indiase leger en dan komt er een doksa (eend, duck) economie hier.
Dus kijk uit voor fascistische hindoes in je buurt, bel 112 als je ze ziet of bel even het leger, de invasie en tsunami van goudbruine en goudzwarte koelie apen is een groot probleem voor Hans Post.

zie onder, volgens mij bedoelt hans post dit:

WEBpublication BOOK WFOR1284 / EPAGE 04 of 27
Voordelen blank houden Nederland

3. Nadelen verkleuring

en dit pittig rechts ogend hfst ook checken:

13. Gevaar verkleuring: De inferieure Derde Wereld cultuur

Offeraar (auteur) Dewanand
Offercode WFOR1284
Offerdatum 11 september 2010

http://www.dewanand.com/blank04.htm

op 05 12 2013 at 14:36 schreef Bertje:

Dewanand

Gisteren zag ik nog een hindoe in de hangkast staan.
En wees nou niet bang Nederland schaft Nederland af, kan jij misschien Jantje Brinker zijn in de tijden van nood of blijf je lafjes op je Goudse kaasje rond drijven en telt de lijken.
Allemaal theater zegt de bedelaar.

In gasho

Bertje

op 05 12 2013 at 19:26 schreef Thomas E:

Hahahaha neem nog een blowtje, Bertje en Dewanand. Heerlijk, dat absurdistisch geleuter.

op 05 12 2013 at 20:05 schreef dewanand:

namaste Bertje,

Ken je het spreekwoord: de hindoe fascist wijst met 11 vingertjes naar de blanke nazi fascist en zegt: ‘he, jij bent een vuile blanke nazi fascist en je pijpt het lijk van Fuhrer Adolf Hitler he, gore kaaskop.’

Zeg jij mij Bertje wat die blanke fascist terug moet zeggen tegen deze hindoe fascist.
(moraal: twee beestmensen grommen tegen elkaar he: vraag: Grom grom, gromm=allah; antw: grommmm hmmmm grommm hap, lekker hapje ben je zeg)

Nou Bertje, even je huiswerk afmaken, ga aub naar onderstaande hindoe fascistische centrum in hartje den haag, vlakbij station moerwijk. Kijk buiten bij ingang naar de grote Swastika’s op de gevels, nu zijn er elf koepels op deze hindoe tempel en dat kostte 1,2 miljoen euro. Ik was bij deze opening aanwezig, 5 maanden geleden. Dit is ons Hindoe bunkertje in jullie bleekscheten fascistische blankenstaat he. Ga daar binnen filmen Bertje, en zet je verhaal aub ergens op internet, in tekstvorm en beeld mag het op mijn site onder jou naam als superieure blanke man. Doen arm blank ventje, doen, ik smeek het je.

Multikukeluku is ziek, etter wondje dankzij roomzachte linkse heelmeesters.

Hindoecentrum Sewa Dhaam

http://www.sewadhaam.eu/

op 06 12 2013 at 00:39 schreef Bertje:

Thomas

Ik gebruik geen enkele vorm van drugs of alcohol.
Van de laatst genoemde heb ikzelfs een grote afkeer.

Dewanand

Dank voor de uitnodiging.
Helaas woon ik in Duitsland.

op 06 12 2013 at 22:27 schreef Thomas E:

Zoveel te beter, Bertje. Dan ben je een echte ouderwetse selfkicker. Een beetje absurdisme als tegenwicht voor teveel absolutisme, daar is niks mis mee.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS