Home » Archief » Zuur


[24.06.2009]

Zuur

Jur

mcginley10
Foto: Ryan McGinley

Er is geen betere Omegabron dan Okinawa-olie. De flessen koudgeperste olie vinden steeds gretiger aftrek onder bodybuilders die altijd op zoek zijn naar zuivere bronnen. Zo’n fles kost wat, maar is z’n prijs in goud waard. Daar moet je wel wat voor doen trouwens. Je moet een ritje maken naar de natuurwinkel. En dat is een belevenis op zich.

Klanten en personeel van natuurwinkels zijn namelijk toonbeelden van zure figuren. Ze kijken zuur, (overdosis Rooibos), ze ruiken zuur (van de biologische schimmelzeep) en ze praten zuur. Bovendien hebben ze een pesthekel aan mensen die niet tot hun kringetje behoren want die mensen begrijpen niet dat niet-biologische producten levensgevaarlijk zijn. Daar ga je dood aan. Wat dat betreft kunnen macrobioten zo een kerk oprichten.

Mijn fles was leeg, dus werd het hoog tijd om weer eens wat schrik aan te jagen in de natuurwinkel. Bodybuilders die een natuurwinkel binnenstappen, zijn namelijk als duivels die een katholieke kerk binnenvliegen.

De pleisterplek voor iedereen die onbespoten spruitjes en biologische chocola zoekt, is verhuisd naar een groot modern pand en dat schept verwachtingen. Die werden meteen stukgeslagen toen ik de winkel binnenkwam. Een dodelijke stilte beheerste een enorm pand waar je gemakkelijk een begrafenisstoet kon tegenkomen.

Mijn flesje olie was niet zo eenvoudig te vinden, dus besloot ik een medewerkster van de winkel aan te schieten. Zij stond achter de zuurdesembroodkraam en een betere natuurwinkelheks kon ik me niet voorstellen. Grijs dor haar, een geverfde katoenen broek en de onvermijdelijke zure pruilmond. Ze nam me mee naar een schap in de winkel en wees de olie aan. “We hebben deze olie hier en ook nog die daaronder.” – “Prima, dan wil ik graag de Happy Perilla.” Ik kreeg de dure versie van Happy Perilla in m’n handen gedrukt met een blik van “en nu wegwezen” maar zo snel gaat dat niet. “Ik wil graag de Happy Perilla met het rood/gele strikje om de hals, deze heeft een geel/blauw strikje en is een tientje duurder.”

Haar mond vertrok in standje “zoutzuur” en ze beaamde mijn opmerking. Geïrriteerd pakte ze een fles met een rood/geel strikje, ik probeerde nog een gesprek op gang te brengen door te vragen wat het verschil precies is maar dat werd meteen in de kiem gesmoord: “Ja die ene is tien euro goedkoper maar ik weet niet waarom. Nee, dat weet ik niet. Geen idee.” En weg was ze, snel achter haar veilige broodkraam.

De fles werd afgerekend door een voortdurend kuchende en rochelende oude zure man (gezonde mensen toch) die duidelijk nog moest wennen aan het nieuwe kassasysteem. Achter mij betaalde een man een fortuin voor een doosje eitjes.

Zo, ik ben weer voor twee maanden gered.

Jur (voorheen DBC01) is een bodybuilder die ‘het wereldje’ liefst niet te serieus neemt. Ervaringen worden met sarcasme en een lichte hang naar sensatie gedeeld met zijn lezers. Deze column verscheen eerder in Flex Magazine.

Jur, 24.06.2009 @ 13:09

[Home]
 

10 Reacties

op 24 06 2009 at 13:32 schreef mescaline:

Hehe. + vragen: o ja, ik heb zo’n last van mijn humeur de laatste tijd. Is daar iets voor.

op 24 06 2009 at 14:47 schreef René v D.:

Pluspunten voor degene die de naam Happy Perilla heeft mogen verzinnen.

op 24 06 2009 at 15:38 schreef Wampie:

@DBC01 (mag ik je zo blijven noemen?), als je net zo goed spieren kweekt als dat je kan schrijven, ben je vast een enorme kanjer!

op 24 06 2009 at 18:54 schreef Zottelkopf:

Is die okinawa-olie ook goed en gezond voor hen die niet body-builden ? Zoja, kan ik met een gerust hart ook weer eens langs de natuurwinkel .. bij die van mij in de buurt staan inderdaad een paar verschrompelde types achter de toonbank, doch soms ook een zeer goedlachse, hollands-glorie uitstralende blonde dame .. zeer vriendelijk en wat mij betreft pure reclame voor een biologische levensstijl ! ;-)

op 24 06 2009 at 21:04 schreef Peerenboom:

Vroeger was het overal zo, maar bij de Natuurwinkel in A’dam werken nu doorgaans juist coole figuren. Bij een concurrent evenwel(de naam begint met een E.)nog steeds niet. Het zure begint wat ouderwets te worden.

op 24 06 2009 at 21:49 schreef Jur:

Okinawa olie is goed voor iedereen. De koud geperste olie is dus niet verhit, komt niet van dioxine visjes uit zee maar van vruchten van het eiland waar menig Yank en Jap voor gevochten heeft, weet u nog? De olie zorgt voor een geestelijke balans (werkt tegen o.a. stress), gezonde organen en een mooie, zachte huid. Een eetlepel per dag is genoeg en er zijn diverse smaken.

op 25 06 2009 at 10:43 schreef Saira:

Als voormalig verkoopster en regelmatige klant van natuurvoedingswinkels vind ik de zurigheid erg meevallen.

Er zijn new agers, idealisten, bewuste consumenten, gezondheidsfreaks, hippe snelle jongens en meiden die voor specifieke producten komen enz. En daar zitten zure portretten tussen.

Natuurvoedingswinkels hebben geinvesteerd in een meer toegankelijke uitstraling en de klantenkring wordt daarom gemeleerder. Bovendien komen reguliere supermarkten ook met meer biologische producten, dan wordt de drempel naar de natuurvoedingswinkel kleiner.

op 25 06 2009 at 22:31 schreef Geert:

De dampen van badparels, massageolie en boeddhathee die je de adem ontnemen in zo’n “natuurwinkel” doen mij altijd verlangen naar de geur van chemisch reinigingsmiddel in de Aldi.

Maar ja, je moet even door de zure appel heenbijten als je de nieuwste CD van de klaarkomende walvis wilt kopen, of een potje “voedingssupplementen” die er ervoor zorgen dat urineren 3 euro per liter kost.

op 27 06 2009 at 23:20 schreef Jur:

“Maar ja, je moet even door de zure appel heenbijten als je de nieuwste CD van de klaarkomende walvis wilt kopen, of een potje “voedingssupplementen” die er ervoor zorgen dat urineren 3 euro per liter kost.”

ROFLOL :)

op 28 06 2009 at 22:55 schreef Vinque:

Ik heb een tijdje pasta gehaald bij zo’n zaak. Met durum tarwe meen ik. Dit was in Rdam noord. De vrouw die daar werkte deed me denken aan het pak havermout dat jarenlang bij ons thuis achterin in de kelder op een plankje stond. Als je het per ongeluk aanraakte ontstond er een gortdroge stofwolk. Daarbij droeg zij een broek van een soort geruite stof dat vroeger populair was als plaid in de kattebak achter in auto’s. Met de vele schandvlekken van ontelbare zondagmiddagen piknick nog toonbaar aanwezig. Alsof de hond het net had binnengebracht.
De eigenaar óók met schort en met ouderwets klein snorretje had een mondgeur. Vanaf 3 meter rook je zijn kegel als een ongenadig onheilspellend zieke bries op een zwoele zomeravond vanuit de varkensslachterij van onder aan de dijk. Nooit, nooit heb ik de aantrekkingskracht van die levenswijze begrepen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS