Home » Archief » Dingeman


[24.06.2009]

Dingeman

Peter Breedveld

mcginley8
Foto: Ryan McGinley

Het is in een woord walgelijk hoe tekenaar Pieter Geenen meent inhoud te moeten geven aan de School op Gereformeerde Grondslag. De perversiteit in het stukje moet toch een dagblad als Trouw onwaardig zijn.

Aldus briefschrijver Dik Verboom in dagblad Trouw van 9 mei. Predikant Verboom is zo verontwaardigd over deze strip. Zo kennen we onze gelovigen: verontwaardigd als een satiricus hun geloof ‘in een kwaad daglicht stelt’, maar niet door de religieus geïnspireerde bigotterie, die aan de kaak wordt gesteld.

Uit ervaring weet ik hoe intimiderend dergelijke brieven kunnen zijn, waarin de redactie impliciet wordt gewaarschuwd voor de toorn van ‘de achterban’. Die zou wel eens massaal haar abonnement kunnen opzeggen. Maar voor Geenen hebben de boze reacties (die zijn er dikwijls) blijkbaar geen gevolgen gehad. Hij gaat nog steeds regelmatig los tegen de gereformeerde homofobie, bijvoorbeeld hier en hier. De strips zijn ongekend agressief, althans voor Geenens doen, die al een jaar of wat milde, beschaafde commentaren op de actualiteit levert met zijn strip Anton Dingeman. Eerst wekelijks, tegenwoordig dagelijks in Trouw. Het zal de milde toon zijn waardoor Anton Dingeman nog geen fractie van de bekendheid geniet waarin bijvoorbeeld Sigmund van Peter de Wit zich mag verheugen. Geenen tekent ook in een ietwat oubollig overheidsvoorlichtersstijltje, op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk.

De strip behoort al jaren tot mijn favorieten en nu Geenen zo af en toe op ramkoers vaart, vind ik Dingeman helemaal de beste krantestrip van Nederland én Vlaanderen. Het lijkt wel of Geenen de laatste tijd een beetje tabak heeft van al die mensen, die op hoge toon hun recht op hufterigheid opeisen, want hij haalt steeds harder uit. Ook naar de Wildersaanhang.

Nu verstandige linkse mensen op de opiniepagina’s oproepen de Wildersstemmers serieus te nemen, gooit Geenen juist zijn kont tegen de kribbe. Het is nu wel mooi geweest met het anti-intellectualistische gekanker op de elite, lijkt Geenen te zeggen. Laten we de Wildersstemmer gewoon zien voor wat-ie is, namelijk een onbehouwen varken dat zich inbeeldt dat zijn scheten en boeren iets te betekenen hebben. Zie de aflevering van afgelopen zaterdag: ‘Bij nogal wat mensen is het misverstand ontstaan dat je op de PVV mag stemmen en toch serieus genomen moet worden’. Dit is het nieuwe politiek incorrect: ‘Vlug! Mijn diploma’s verstoppen! Straks komt het uit: IK BEN HOOGOPGELEID!’ Als iemand tegen de stroom inzwemt, dan toch Pieter Geenen. Hij heeft inmiddels een hele serie hilarische anti-Wildersstrips gemaakt. Deze is van maandag: ‘Regen! Dat hoef ik niet te pikken! Ik ga PVV stemmen!’ Deze van woensdag.

En nu niet zeiken dat Geenen geen kritiek op de ‘linkse elite’ of op de ‘multiculturele samenleving’ durft te hebben want dat is dus evident niet waar. Maar gezeik over moslims is er al genoeg. Het is een verademing dat er nog iemand in Nederland is die het tegen de grote bekken van domrechts durft op te nemen. Naast mijzelf, bedoel ik.

Voor de strip hieronder (zie hier in groot formaat) moet Trouw me geen rekening sturen, want dit valt onder vrije nieuwsgaring. Lees hier een interview met Geenen en koop hier de eerste Anton Dingeman-bundeling.

dingemanatheisme

Peter Breedveld, strips, 24.06.2009 @ 19:29

[Home]
 

51 Reacties

op 24 06 2009 at 19:41 schreef Bert Brussen:

Laatste link werkt niet. Je kunt niet naar je eigen mailbox linken.

op 24 06 2009 at 19:49 schreef peter:

Oeps! Alweer verholpen. Dank.

op 24 06 2009 at 20:08 schreef joop leversteeg:

dat kinderachtige basis school handschrift boven de tekeningen geeft wel een idee waar Pieter gestelijk is blijven steken….maar laten we niet afdwalen…hoe is het eigenlijk met de geurigheid der gaven….

op 24 06 2009 at 20:10 schreef joop leversteeg:

gestelijk = geeeeestelijk…

op 24 06 2009 at 20:43 schreef Geert:

Ik vind de oubollige tekenstijl wel leuk, maar de grappen te simpel.

Het mist subtiliteit. Cartoonisten overdrijven vaak, maar maken daarmee dingen zichtbaar die normaal over het hoofd worden gezien. Pieter herhaalt eigenlijk gewoon wat al gezegd wordt.

Ik heb het idee dat je hier alleen om kunt lachen als je het er heel erg mee eens bent.

Maar goed, het is makkelijk bekritiseren vanaf de zijlijn, ik doe het hem niet na.

op 24 06 2009 at 22:10 schreef John:

In het engels gaat het ook leuk, kun je extreme right extremely wrong noemen…

op 25 06 2009 at 00:00 schreef hj:

Ik vind ze wel erg grappig. Vooral die kneuterige scheldwoorden doen het hem: ‘hè verdikkeme!’

op 25 06 2009 at 00:32 schreef Jur:

“Het is een verademing dat er nog iemand in Nederland is die het tegen de grote bekken van domrechts durft op te nemen”.

Pardon? Ik struikel dagelijks over de roep-om-tegen geluid-columns, nieuwsberichten, commentaren, aksies en anti-sites betreffende de PVV. Er zijn genoeg kelen die hetzelfde schreeuwen hoor, zelfs zoveel dat ik me begin af te vragen of sommigen hun angst voor eigen falen willen overschreeuwen.

op 25 06 2009 at 05:55 schreef joop leversteeg:

@jur…yeah you got that right….

op 25 06 2009 at 07:26 schreef peter:

Welnee, op een paar eigenheimers na, zoals Marcel van Dam en Thomas von der Dunk, heet het tegenwoordig overal dat je Wildersstemmers serieus moet nemen. Nu lees ik al wel heel lang NRC niet meer, dat is waar.

op 25 06 2009 at 07:49 schreef smeets:

Aangezien ik al 10 jaar een varken verzorg moet ik toch mededelen dat een varken meer intelligentie, gevoel en respekt voor het leven heeft, dan de gemiddelde Wildersstemmer.. En dat geldt ook voor zijn scheten..

op 25 06 2009 at 07:57 schreef peter:

Hé! Geen verheerlijking van varkens op deze geïslamiseerde site.

op 25 06 2009 at 08:32 schreef vander F:

De gemiddelde Wildersstemmer..

Wat is dat nu weer?
Is dat iets anders dan ‘de kiezer’,
een nieuw specimen?

op 25 06 2009 at 09:46 schreef Jur:

Ik wacht met smart wanneer de druktemakers zich druk gaan maken om mensen die er echt toe doen. Wilders heeft amper inbreng, mag ‘genieten’ van versie 2.0 van een cordon sanitaire (lang leve de democratie) en als hij spreekt dan komt e.e.a. er vaak erg ongelukkig uit. Waar maken tegenstanders zich druk over? Ga je druk maken over mensen die echt macht hebben. Ga je druk maken over Joop Atsma, over Hirsch Ballin en hun enge wetjes. Die mensen zijn het waard om je druk over te maken want die bereiken inderdaad ook wat met hun voorstellen. Da’s pas eng.

Los van dit alles vind ik het erg kwalijk dat we in Nederland bepaalde mensen op een schandblok zetten die de vrije keus van stemmen maken. Wanneer gaan we ale PvdA stemmers eens 6 maanden lang achterna lopen om ze te confronteren met de draaikonterij en politieke schade die hun partijtje heeft aangericht de laatste jaren? Laat mekaar lekker stemmen wat we wensen, da’s de vrijheid in dit land, ipv voor andere uit te maken wat okee is. Lijken wel Iraanse trekjes hier tegenwooordig. ‘Iedereen mag stemmen wat ie wil hoor, maarre…als je die en die stemt, ja DAN ben je een varken! Dan ben je dom hey!’ Nee, da’s democratie.

Kom zeg, laten we ons druk maken om de mensen die dagelijks nieuwe wetjes verzinnen en ze nog door weten te drukken ook. Inspelen op onderbuikgevoelens, dat doet iedereen. Dat is niet voorbehouden aan 1 partij.

Zullen we nu waer van het mooie weer genieten?

op 25 06 2009 at 10:00 schreef Smeets:

Sorry, zal hem direkt naar de slachtbank brengen.

op 25 06 2009 at 10:06 schreef Jemtech:

Vraag me af hoeveel provisie Breedveld krijg na deze gratis (nog wel!) reclame voor het dagboek van Pieter Geenen. 15% moet toch wel kunnen, met al die duizenden pageviews op FN.

op 25 06 2009 at 10:27 schreef Johan van Dijk:

Fantastische strips.
Dank je dat je mij hierop hebt gewezen.

op 25 06 2009 at 10:30 schreef Bert Brussen:

Tsja, aangezien Wilders graag op knieën wil gaan schieten en miljoenen moslims wil uitzetten alleen vanwege hun gedachten vind ik het wel terecht dat mensen zich om Wilders druk maken.

Verder kan Breedveld best zelf bepalen waar hij zich druk om maakt en is een antwoord als “kun je je niet ergens anders druk over maken?” een dooddoener van de eerste orde.

@VanderF: draai er maar weer heel rechts-politiek correct omheen. Je begrijpt EXACT waar ze het over hebben.

op 25 06 2009 at 10:56 schreef judas:

tot mijn grote vreugde gaat het met een vaart van een op hol geslagen kameel bergafwaarts met fn, alleen de vaste no-no-no’s als béetje brussen en nitwit smeets komen er nog. breedveld zelf heeft het te druk met ruziemaken bij die nmo

op 25 06 2009 at 11:02 schreef Jur:

Peter mag helemaal zelf bepalen waar ie het over heeft, al is het 1000x hetzelfde. Maar zolang de comments open blijven staan mag ik mijn mening verkondigen, mits het binnen de perken blijft natuurlijk :) Ik maak mij bijv meer druk om iemand die daadwerkelijk in sneltreinvaart in praktijk brengt wat ie zegt te willen. Daar zijn boven genoemden een goed voorbeeld van. Enge mensen.

op 25 06 2009 at 11:18 schreef Johan van Dijk:

En Wilders is een gewillige marionet van die enge mensen.
Waarom denk je dat juist het CDA, CU en SGP nooit Wilders afvallen en hem bij voorbaat niet uitsluiten?
Omdat hij de Christelijke Neo-Conservatieve agenda juist mogelijk maakt.
De agenda die het mogelijk maakt om moslims in hun eigen land af te knallen, omwille van het geloof, aanvoerroutes of olie.
Dus heb je iets tegen die “enge mensen”, dan zou je nog meer tegen Wilders moeten hebben.

op 25 06 2009 at 11:19 schreef Quibus:

“Lijken wel Iraanse trekjes hier tegenwooordig. ‘Iedereen mag stemmen wat ie wil hoor, maarre…als je die en die stemt, ja DAN ben je een varken! Dan ben je dom hey!’”

“Peter mag helemaal zelf bepalen waar ie het over heeft, al is het 1000x hetzelfde”

nou jur, ga maar vast je jas aantrekken.

op 25 06 2009 at 11:22 schreef yurp:

Goeie reactie Jur, laten we mensen overtuigen door goede argumenten en redenen te geven om vóór een bepaalde visie te zijn en niet mensen affakkelen omdat ze toevallig niet ons beeld van de maatschappij delen.

op 25 06 2009 at 11:29 schreef peter:

Alsof, en dan vooral op deze site, niet voortdurend de PvdA wordt bekritiseerd. Het gekke is dat, wanneer ik moslims, de islam, PvdA en links in het algemeen op de korrel neem, niemand me ooit komt vragen waarom ik me niet drukker maak om belangrijker zaken, zoals Wilders.

Om nu opeens te doen alsof Wilders weinig te betekenen heeft, is een gotspe. Alle politieke partijen zijn niet voor niks naar rechts opgeschoven, uit schrik wegens de toorn van de ‘kiezer’. Wilders verspreidt ook desinformatie over moslims, Marokkanen, buitenlanders en de islam. Die desinformatie gaat er bij de Joost Niemollers en Stan de Jongs in als Gods woord in een ouderling.

‘Hij benoemt alleen maar!’ Bullshit. Wilders liegt en bedriegt en hij zaait haat. Zijn volgelingen bedreigen en belasteren mij, en ze zijn in het algemeen een groteske vorm van horizonvervuiling.

Ik heb het helemaal gehad met die verongelijkte grote Wildersmuilen. En ik maak me er vreselijk druk om, en even niet om de PvdA.

Dat is er uit.

op 25 06 2009 at 11:38 schreef judas:

breedveld, jij onbetrouwbare moslimproseliet, die zelf alles bij elkaarliegt en vertrouwelijke informatie doorspeelt aan het mdi.
natuurlijk wil iemand als jij een sttat asl iran of saoedie arabië, waar niet-moslims ongestraft vervolgd, geslagen, mishandeld kunnen worden,
dit ontkennen is het verspreiden van desinformatie, niet het openbaar maken van deze wantoestanden. gelukkig zijn er nog dappere mensen als Joost en Stan en gelukkig hebben deze sites jouw scheldpartijen en geruzie overleefd.

op 25 06 2009 at 11:44 schreef Jur:

Hahahahaha! Heerlijk. Ik vind dat je ergens wel gelijk hebt, maar op bepaalde punten niet. En dat is meteen het mooie van discussie, zolang het maar onderbouwd blijft.

Ik ga de zon es opzoeken hier, post je binnenkort weer een Youtube bijdrage van een lekkere Libanese stoelendans? :)

op 25 06 2009 at 11:56 schreef peter:

Ik heb de lekkerste wel een beetje gehad, ben ik bang. Maar ik zal weer eens op zoek gaan.

op 25 06 2009 at 12:08 schreef Jur:

Bij gebrek aan beter deze dan maar even. Welke nationaliteit zou ze hebben? http://www.totallynsfw.com/galleries/galleries_birdwatching_574/

op 25 06 2009 at 12:09 schreef Jur:

Ik kan geen links plaatsen, klopt dat?

op 25 06 2009 at 12:09 schreef Jur:

Ik stuur de link naar een aantal afbeeldingen van een oosters aandoende schone je wel per mail dan.

op 25 06 2009 at 12:26 schreef peter:

Wat een waanzinnig mooi meisje, Jur.

FN draait nu op WordPress en die beschouwt sommige reacties met links als spam. Ik moet dat nog fine-tunen, of misschien ligt het aan de site waarnaar je linkt.

op 25 06 2009 at 12:30 schreef peter:

Arabisch uiterlijk met een crucifix om haar nek, daar maak ik Libanees van. Ze woont wel in Frankrijk of iets dergelijks, aan het decor van de buitenfoto’s te zien.

Libanese christen

op 25 06 2009 at 12:59 schreef jemtg:

Mooi meisje, hoor. Alleen jammer van die scheve gok.

op 25 06 2009 at 13:44 schreef Max J. Molovich:

Als het inderdaad zo is dat er intellectuelen zijn die Wilders en diens aanhang serieus wensen te nemen, dan zou Wilders wel eens gelijk kunnen hebben met z’n anti-intellectualisme.

En leuk dat je aandacht besteed aan Peter Geenen. Heb altijd erg van de lichtvoetige zwartgalligheid van Anton Dingeman genoten, toen ik Trouw nog wel eens las.

op 25 06 2009 at 14:17 schreef peter:

Pieter Geenen hoort veel beroemder te zijn. Dat-ie dat niet is, ligt ook aan Trouw. Die zou zijn strip wat beter moeten promoten. Zoals Anton Dingeman nu in de krant staat, valt-ie net zoveel op als het colofon. een soort verplicht nummertje.

Die scheve gok, jemtg, doet haar schoonheid des te beter uitkomen.

op 25 06 2009 at 14:18 schreef vander F:

@Bert,
ik verwijs hier indirect naar ‘De moslims’ willen world domination, ‘links’ heeft Nederland naar de kloten geholpen en dat soort onzinnige gemeenplaatsen.
Daar hoort ‘De gemiddelde Wildersstemmer’ ook thuis, in het land der platitudes.

op 25 06 2009 at 14:27 schreef peter:

Er is toch wel het één en ander dat Wildersstemmers gemeen hebben, dunkt me, waardoor je best over de ‘gemiddelde Wildersstemmer’ kunt spreken.

De gemiddelde Wildersstemmer is chronisch ontevreden, geeft daar anderen de schuld van, laat zich de grootste kolder op de mouw spelden en kan slecht tegen kritiek.

op 25 06 2009 at 15:10 schreef vander F:

@Peter,
dat klinkt als een doorsnee Nederlander!

op 25 06 2009 at 15:54 schreef peter:

Ik heb nu geen zin en tijd om het allemaal op te zoeken, maar ik herinner me meerdere recente kranteberichten over onderzoeken die uitwijzen dat de gemiddelde Nederlander hartstikke gelukkig is.

op 25 06 2009 at 16:31 schreef jan jansen:

“maar ik herinner me meerdere recente kranteberichten over onderzoeken die uitwijzen dat de gemiddelde Nederlander hartstikke gelukkig is.” en deze van Vagestijnse holle zin geeft Peter dan weer ruimschoots de gelegenheid ons op zijn weplog te vertellen wat “de gemiddelde Nederlander” dient te denken……
Peeeeeeeeter…….pehter? pedhu? peeeeter!!!

op 25 06 2009 at 17:44 schreef Jarich:

Het schijnt trouwens dat de gemiddelde PVV-stemmer even gelukkig is als de gemiddelde Nederlander. De PVV-stemmer is ontevreden, jazeker, maar niet over zichzelf.

op 25 06 2009 at 17:51 schreef Peter:

Tuurlijk is-ie dat wel. Maar die ontevredenheid met zichzelf (en laten we wel wezen, er is veel om ontevreden over te zijn) projecteert hij op de anderen.

op 25 06 2009 at 18:42 schreef vander F:

@Peter,
tsk tsk,
vooringenomen aanname.

Nou zit er wel veel ongelofelijk dom volk tussen,
maar die zitten net zo hard bij andere partijen.
Het plebs is nu eenmaal ignorant,
t’is niet anders.

op 25 06 2009 at 20:06 schreef Geert:

Alle stemmers zijn ontevreden en dom. Ontevreden omdat ze de huidige situatie willen veranderen, dom omdat ze denken dat ze dat kunnen bewerkstelligen door middel van stemmen op politici.

op 25 06 2009 at 20:22 schreef Jarich:

Volgens mij kun je best tevreden zijn en tegelijkertijd de situatie willen verbeteren, maargoed. Die stemmen-is-zinloosdiscussie is wel vaak genoeg gevoerd denk ik.

op 25 06 2009 at 20:29 schreef peter:

Dat ‘stemmen-is-zinloos’-gevoel komt volgens mij vanuit een slecht begrip van hoe democratie werkt. Ik kan me herinneren dat bisschop Simonis klaagde dat uit de nieuwe euthanasiewet bleek dat er helemaal niet naar hem was geluisterd, terwijl die wet juist een compromis was tussen seculieren en kerkelijken. Zonder de inbreng van Simonis was er een heel andere wet gekomen.

Wat hij bedoelde, was dat de wet er niet precies zo uitzag als zijn baas had gewild. Dat is volgens mij wat veel mensen dwars zit: dat de regering niet aan hun particuliere eisen voldoet. Een partij belooft iets, komt na de verkiezingen in een coalitieregering, moet dus compromissen sluiten en dat heet dan kiezersbedrog.

En dat is precies waarom de Wildersaanhang vreselijk teleurgesteld gaat zijn in premier Wilders. Hij krijgt nou eenmaal geen 99 procent van de stemmen, zoals in veel islamitische landen gebruikelijk is. Maar dat ga je die aanhang never nooit aan haar verstand brengen.

op 25 06 2009 at 21:49 schreef Spuit Elf:

Volgens mij is Judas niet echt. Hij past veel te goed achter het domrechts etiket.

op 25 06 2009 at 22:05 schreef peter:

Judas is echt. Erewoord.

op 25 06 2009 at 23:21 schreef Jur:

Ik krijg geen genoeg van dit soort plaatjes. Ik hoorde eens dat het overschot aan vrouwen zo enorm is in Libanon, dat je als interventie soldaat ogen en handen tekort komt. Wat een Walhalla.

op 26 06 2009 at 01:46 schreef Tjerk:

Judas: “breedveld, jij onbetrouwbare moslimproseliet, die zelf alles bij elkaarliegt en vertrouwelijke informatie doorspeelt aan het mdi. natuurlijk wil iemand als jij een sttat asl iran of saoedie arabië, waar niet-moslims ongestraft vervolgd, geslagen, mishandeld kunnen worden”

@Jur: Judas toont hier weer eens aan dat de schuimbekkende PVV-achterban van in rap tempo radicaliserende toetsenbordtrollen, haar eigen karikatuur is. Overdrijvende spot is niet nodig, je kunt ze gewoon citeren.

En dan heb ik het dus niet over Tante Truus of Fred de vastgoedmakelaar die op de PVV stemmen omdat ze bang zijn voor islamisering en vinden dat de overheid nu eens iets moet doen aan straatcriminelen, maar over dit soort maanzieken, die elkaar bevestigen in hun wanen en gedragingen op de psychiatrische afdelingen die doorgaan voor islamkritische blogs.

op 26 06 2009 at 11:44 schreef Bert Brussen:

Judas is heel echt. Judas is nou het prototype “gemiddelde Wildersstemmer”. Ik snap niet waarom Van der F. dat nou zo moeilijk vindt.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS