Home » Archief » Godslastering


[23.04.2005]

Godslastering

naaktgezin2 (464k image)

“Die naaktfoto’s op je site, moeten die nou echt?” M. houdt niet van tijd verspillen aan koetjes en kalfjes. Ze komt altijd meteen ter zake. Een vrouw naar mijn hart. “Ze zijn echt goor, die foto’s”, zegt ze. “Ik bedoel, je hebt toch ook hele smaakvolle naaktfoto’s? Maar deze zijn niet mooi. Ze zijn góór!” De ‘g’ in ‘goor’ schuurt zich met geweld een weg uit haar keel en de ‘r’ dendert als een panzerkampfwagen over haar tong.

Het probleem is dat ze meestal zit te internetten op haar laptop, in de huiskamer van haar ouderlijk huis. Haar ouders gaan natuurlijk vragen stellen als ze even over de schouder van dochterlief meekijken en daar zo’n nostalgische foto uit de hoogtijdagen van de Duitse Frei Körper Kultur aantreffen.

De foto’s zijn historisch, probeer ik nog. Ze staan voor het naïeve verlangen van de FKK-aanhangers naar het verloren paradijs. Naar de onschuldige, onbevangen mens. Nooit meer oorlog. Iedereen gelijk. Geen verhullende kleding, geen maskerades, iedereen treedt elkaar tegemoet zoals-ie is. Geen stigmatiserende kleding.

Ze knikt onverschillig: ‘Klets maar lekker.’ Ik vergeet haar te vragen naar die smaakvolle naaktfoto’s. M. is al begonnen met een analyse van de discussie die op mijn site gaande is naar aanleiding van Fahim Dieffenthalers betoog over de bevoorrechte positie van vrouwen in de islam. “Gaat het wéér over hoofddoekjes”, verzucht ze. “Ik word daar zo moe van!” En dan die Ernst, die beweert dat vrouwen nauwelijks kans maken in het Paradijs te komen. “Er staat geschreven dat er vooral vrouwen in de hel zitten, dat is waar”, zegt M. “Maar dat is toch wat anders.”

M. bekent dat er dingen in de koran staan waar ze zich tegenover niet-moslims niet zo goed raad mee weet. “Dat zijn dingen waarvan ik ook niet weet hoe ik die moet verkopen.” Zoals? “Nou, uh…” Nu kijkt ze een beetje angstig. “Jij bent toch atheïst?” “Nee”, ontken ik. Ik hoop haar een beetje gerust te kunnen stellen door te zeggen dat ik agnost ben. Maar haar gezicht krijgt iets smalends. “Dat is nóg erger”, zegt ze spottend.

Maar goed, in ieder geval betekent dat wel dat ik dus, uh, nou ja, in de koran staat dat mensen als ik… “naar de hel gaan”, help ik haar. Ik krijg er meteen spijt van. Ik had het haar zelf moeten laten zeggen. “Nou”, zegt ze. “Ja. Zo is het helaas wel. Het spijt me, ik vind dat heel vervelend. Ik heb het daar moeilijk mee.” “Want je vindt me eigenlijk best sympathiek”, zeg ik. “Ja”, zegt ze. “Ja.”

Met haar moeder heeft ze op televisie naar de begrafenis van de paus gekeken. “Ergens heb ik toch medelijden met hem”, had haar moeder opgemerkt. “Ik bedoel, hij zal er nu wel zijn achtergekomen dat hij het helemaal verkeerd had.”

Ik zeg haar dat ik niet kan geloven dat een almachtige God zo kleinzielig is, zo jaloers, dat-ie voortdurend loopt te hameren dat mensen onvoorwaardelijk trouw moeten zijn aan hem en aan hem alleen. Dat zo’n God zo weinig zelfvertrouwen heeft dat hij dreigt met de hel om zijn eisen kracht bij te zetten. “Daarom geloof ik dus niet dat de koran door God aan Mohammed is gedicteerd. Die koran is gewoon door een mens geschreven om andere mensen er onder te houden”, zeg ik.

Als in een reflex schiet haar hand naar haar mond. “Godslastering!” roept ze uit. Ze giechelt. Van verlegenheid, vermoed ik. Dat iemand zoiets zegt, had ze blijkbaar niet verwacht. “Vind je het echt zo vreemd dat ik er zo over denk?” vraag ik. “Als ik echt zou hebben geloofd dat de koran net woord van God is, dan zou ik toch wel…” “…zó’n baard hebben laten staan, dat is waar”, maakt ze grinnikend mijn zin af. Gelukkig heeft ze haar gevoel voor humor snel weer gevonden. “En dan was ik wel in een jurk gaan lopen”, vervolg ik. “Een jaar of zeventig voor gek lopen is een kleine moeite als ik in ruil daarvoor eeuwig met 72 maagden in het paradijs mag rollebollen.” Daar moet ze hard om lachen.

“Maar even serieus”, zeg ik. “Vind je het niet een beetje oneerlijk dat mannen 72 maagden krijgen in het paradijs, en vrouwen niets? Want dat is toch zo? Voor vrouwen zijn er geen knapen, toch?” “Ik zal in het paradijs samen met mijn man zijn”, zegt ze dan plechtig. “Ja maar”, hou ik vol, “voor hem zijn er maagden.”

Die maagden kan hij volgens M. echter wel vergeten. Hij zal van haar geen toestemming krijgen zich met ze te verpozen. “Dat staat óók geschreven, dat een vrouw het recht heeft haar man in het paradijs voor zichzelf te claimen. Dat zal hij trouwens niet eens willen, want in het paradijs verbleekt de schoonheid van die maagden in vergelijking met die van mij.”

“Jaha”, zegt ze dan triomfantelijk. “Dat is heel wat vrouwvriendelijker dan je had verwacht hè?”

Het woord ‘truttig’ ligt op het puntje van mijn tong, maar ik laat het vervliegen. Ik realiseer me opeens waarom het zo klikt tussen M. en mij: achter onze grote monden schuilt dezelfde kinderlijkromantische inborst.

Algemeen, 23.04.2005 @ 02:47

[Home]
 

18 Reacties

op 23 04 2005 at 09:51 schreef Richard:

Wat een kinderachtig meisje. Peter, je bent te aardig voor deze wereld. Je bent als een Jood in de jaren 30 die een vriendje heeft bij de Hitler-jugend. Een vriendje met allerlei fantastische idealen en dromen over schoonheid maar waar jij helaas niet in thuis hoort.

op 23 04 2005 at 11:51 schreef Rinus Duikersloot:

Als ik de reactie van Richard lees, begrijp ik meteen waarom M. slechts een initiaal gebruikt. Ik vind het een mooi interview, mede vanwege de nuance en relativering als Peter Breedveld doorvraagt.
Theo van Gogh gaf Marokkaanse(en islamitische) jongeren van de Glenn Mill school een rol in zijn film "Cool". Hij haalde daarbij het beste in hun naar boven en ik heb van nabij kunnen zien hoe ze op hem gesteld waren. Was Theo van Gogh dan ook helemaal fout?

op 23 04 2005 at 13:02 schreef Richard:

Luister eens,ik zeg nergens dat Peter fout is. Ik vind hem alleen een beetje naief en hij is te aardig voor dit grietje. Zij is natuurlijk ook gewoon een beetje dom, met dat gegiechel en dat handje voor de mond als Peter iets ‘godslasterlijks’ tegen haar zegt. Ze kan verder heel aardig zijn, hoor. Maar ze heeft wel een aantal zieke ideeën in haar hoofd die beslist niet ongevaarlijk zijn. Zo iemand kan dus op een dag een moslimpartij aan een meerderheid helpen die alles waar wij voor staan tot de grond toe afbreekt.

op 23 04 2005 at 13:08 schreef Peter Breedveld:

Ik hou van dit ‘grietje’ en ze heeft geen zieke ideeën in haar hoofd. Ze gelooft dingen die ik niet geloof en als er iets is dat ze niet helemaal onder ogen durft of wil zien, slaat ze een beetje aan het sjoemelen, zoals wij allemaal voortdurend doen.

Ik hoopte met deze column te laten zien dat ‘de anderen’ net zulke mensen zijn als wij, maar je kunt natuurlijk álles gebruiken om mensen mee om de oren te slaan.

op 23 04 2005 at 13:18 schreef Rinus Duikersloot:

Ik zie alleen wat ideeën over een hiernamaals. En als je daar niet in gelooft, hoe gevaarlijk zijn die dan? Dat een moslimpartij de meerderheid in het Nederlandse parlement zou behalen, zie ik niet gebeuren. De "progressieve" mens en de strategie van niks doen van Wouter Bos en Jan Peter Balkenende vrees ik veel meer .

op 23 04 2005 at 13:19 schreef Richard:

Natuurlijk zijn het mensen zoals wij. Dat waren de nazi’s en de communisten ook. En die zullen ook af en toe best eens getwijfeld hebben aan sommige denkbeelden zoals door leiders gepropageerd. Hoe meer van dit soort mensen hier rondlopen, hoe vaker jij zelf aan het sjoemelen slaat. En uiteindelijk relativeer je jezelf en ‘jouw waarheid’ net zo hard weg zoals veel nederlanders nu al doen ‘om de vrede te bewaren’. Alleen zal de islam niet zo vriendelijk naief met ons in discussie blijven zoals jij met dit alleraardigste meisje.

op 23 04 2005 at 15:32 schreef Ben Sterk:

Het zijn dus, zoals overal ter wereld, de leiders die de richting aangeven.Een leider is al iemand die opstaat om te prediken in de moskee.De grote vraag is dan; Wat prediken de leiders?
Het antwoord is ietwat verontrustend en beelden uit Irak ronduit beangstigend.Is dit onze toekomst?Koppesnellend achter elkaar aan rennend door de plaatselijke winkelstraat.Verplicht een lange jurk en baard en klappen voor de vrouw wiens enkels zichtbaar zijn?
Ik kan maar niet begrijpen dat er geen vrouwen opstaan om te protesteren voor hun staat er immers nog veel meer op het spel.Of berusten zij al in hun lot?

op 23 04 2005 at 23:47 schreef Frank:

Sterk Peter! Je beste column totnutoe!
De satire die je bedrijft d.m.v. een virtuele vriendin M. (waarvan ik onmiddellijk doorhad dat dat voor moslima staat) als middel om de infantiliteit en stupiditeit van de islam neer te zetten is geniaal.
Gore naaktfoto’s, onbegrip over hoofddoeken, gezwam over vrouwen in de hel en maagden in het paradijs, smalen en spotten over en met atheisme en agnosticiteit waarvan ze de betekenis niet eens begrijpt want anders had ze niet gezegd dat het laatste erger is dan het eerste, listig gedaan Peter , en dat ze zogenaamd humor heeft en vrouwvriendelijk is en dat haar man die maagden wel kan vergeten!
Kostelijk.
En dat jij wel een baard zou hebben en in een jurk lopen lopen als je in de koran zou geloven!
Ik kwam niet meer bij.
Het is maar goed dat je je nog net hebt kunnen inhouden om haar een trut te noemen, dat zou toch onterecht zijn geweest en je column minder satirisch hebben gemaakt.
Maar dan de uitsmijter: dat jullie allebij zogenaamd kinderlijk romantisch zijn!
Fantastisch!

op 24 04 2005 at 11:18 schreef Rinus Duikersloot:

Frank bracht me even in de war. Als dit echt satire is dan ben ik naïever dan ik dacht.

Nou hoe dan ook, ik weet dat Peter Breedveld meer een vrouwenman is maar ik kan niet wachten tot een interview van hem met een leuke moslimjongen.

op 24 04 2005 at 11:40 schreef Rinus Duikersloot:

Richard, hoe kun je uit het bovenstaande interview nou opmaken dat M. gelijk is aan een doorgewinterde nazi of communistische ideologe? Die hielden zich niet bezig met een leven na de dood en uit het interview maak ik niet op dat M. streeft naar een islamitische dictatuur.

Wat het sjoemelen betreft, het leven wordt een ondraaglijke toestand zonder een beetje hypocrisie. Als het sjoemelen zich beperkt tot wat er allemaal zou gebeuren na iemands dood, zie ik er geen probleem in.

op 24 04 2005 at 12:00 schreef Peter Breedveld:

Ha Rinus,

Verbeeld ik het me nu of are you getting soft at your old age?

Bovenstaande is geen interview, maar de licht gefictionaliseerde versie van een gesprek dat spontaan plaatshad. Mijn ervaring tot nu toe is dat er met jongemannen, die zich hebben verdiept in de islam, geen normaal gesrek valt te voeren. Zie in het archief mijn column ‘Peer Pressure’. Alleen de autoritaire houding van die mannen maakt een dialoog al bijna onmogelijk.

Ik ken wel moslimmannen met wie ik kan praten, maar dat zijn moslims die in Allah geloven en dat Mohammed zijn laatste profeet is, en daarna vragen ze of ik ook nog een biertje wil. Een enorm grote, onzichtbare groep, overigens, die er stevig van baalt dat het debat over moslims gaat zoals het nu doet.

op 24 04 2005 at 12:49 schreef Rinus Duikersloot:

Het is inderdaad geen interview, ik had je al helemaal in het journalistenhokje gepropt.

Het is belangrijk dat de moslimmannen die een biertje drinken meer zichtbaar worden en de discussie aangaan met hun fundamentalistische broeders. Op het gevaar af door hen als afvallige te worden verketterd.

Wat leeftijd en mijn zacht zijn betreft, ik ben nog altijd jonger dan jij en als de zon schijnt ben ik helemaal van het poldermodel.

op 24 04 2005 at 21:01 schreef ???:

Beste Peter,

Ik wil je graag voorstellen aan de jongemannen met wie je een normaal gesprek kunt voeren. Ze verdiepen zich dagelijks in de islam, drinken geen alcohol en hebben baarden tot hun navels. De orthodoxen met een groot gevoel voor humor (weet je nog?) Ik denk dat je verbaasd zal zijn.

Oh en Peter. Stomme eikel! Nu moet ik echt op elk woord letten dat ik tegen je zeg. Je lijkt de AIVD wel met je opgenomen gesprekken. Grrr!

op 24 04 2005 at 21:10 schreef Peter Breedveld:

Jij en op je woorden letten, ik moet dat nog zien.

op 24 04 2005 at 21:54 schreef Frank:

Peter, als die door jou geclaimde grote groep liberale moslims bestaat die zo stevig baalt van de huidige discussie, kan toch iets ondernomen worden?
Eem website bijvoorbeeld.
Wat zou ik toch dolgraag op grote schaal een tegengeluid horen naast de enkele intellectueel die met gevaar voor eigen leven zijn/haar mond durft opendoen.

op 24 04 2005 at 22:31 schreef Peter Breedveld:

Ik zou dat geen liberale moslims willen noemen, maar moslims-in-naam. Moslims die er nooit over hebben gepiekerd anderen de maat te nemen, maar die nu het gevoel krijgen dat het ook over hén gaat als mensen spreken van het Groene Gevaar.

op 25 04 2005 at 20:02 schreef Peter Breedveld:

Vandaag M. weer ontmoet en ze was niet echt gelukkig met deze column. Ik had haar neergezet als een domme bimbo en dat ik niet had gezien dat haar reactie op mijn godslasterende uitspraken geveinsd was, viel haar zwaar van me tegen. Poeh! Alsof ze niet allang in de gaten had dat ik geloof dat de koran gewoon door Mohammed zelf is verzonnen.

Ik stel iedereen teleur, dezer dagen.

Dus bij deze: M. is geen domme bimbo maar een intelligente jonge vrouw, die zich de kaas niet van haar brood laat eten. Ze is alleen wat goedgelovig, that’s all.

op 25 04 2005 at 22:49 schreef Rinus Duikersloot:

Op M.-lastering staat volgens de Hadith 100 zweepslagen.

Ondertussen hoor ik graag meer over die orthodoxen met een groot gevoel voor humor.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS