Home » Archief » Neonazi’s bestaan niet


[09.10.2005]

Neonazi’s bestaan niet

Jaap de Wreede

Bocklin (191k image)

In mijn verzameling extremistische propaganda bevindt zich een boekje uit 1984, dat ik ooit voor 2,90 euro bij een linkse boekhandel op de kop tikte. Op de vergeelde omslag staat: Alleen doden zwijgen. Een interview met Hans-Joachim Klein. In dit amateuristisch vervaardigde werkje vertelt de West-Duitse ex-terrorist uitgebreid over zijn misdaden. In de volgende passage onthult Klein een en ander over de denkwijze binnen het terroristenmilieu:

Er was ook nog het incident met de eigenaar van Marks and Spencers, Josef Sieff, in Londen, een oude miljonair. Carlos ging naar z’n huis en belde aan bij de voordeur. Die man deed zelf voor hem open. Hij vroeg zijn naam en schoot hem neer.

-Met welke reden?

Hij was een Jood. Daarom.

– ?????

Er stonden nog anderen op de lijst die ze vonden in het huis van z’n vriendin in Londen. Rubenstein en Menuhin, de violist.

-Had hij wat tegen Joden?

Nee, hij was in het geheel niet anti-semitisch. Dat waren operaties om de Israelische zwendel te belichten. […] Wilfried Boese suggereerde aan Haddad dat er een aanslag uitgevoerd moest worden op Simon Wiesenthal, de man die er in slaagde Eichmann op te sporen.

Ja, u leest het goed: links wilde Simon Wiesenthal vermoorden! Maar de kans is groot dat u dat nog nooit eerder hebt gelezen.

Als onderzoeksjournalist heb ik ervaring met de werkelijkheid achter de krantenkoppen: belangrijk nieuws haalt de krant zelden en lobby’s zijn continu bezig de pers te bewerken. Daarom weet ik dat het geen toeval kan zijn wanneer over één onderwerp zoveel onzin wordt verteld.

Neem ‘extreem-rechts’. Wanneer er weer een paar Lonsdale-jongeren een relletje trappen, staan de kranten er wekenlang bol van. Neonazi’s vormen sinds het einde van de koude oorlog het ideale vijandbeeld. De laatste 15 jaar halen de machthebbers ze bij tijd en wijle uit de mottenballen om de bevolking angst aan te jagen.

Propagandamiddel
Lange tijd was het Bruine Terrorisme een handig propagandamiddel voor de communisten. Zolang zij moord en brand schreeuwden over een paar gekken die rondliepen met hakenkruizen, lette niemand op hun eigen concentratiekampen achter het ijzeren gordijn. Deze propagandistische waarde zal de reden zijn geweest waarom neonazistische groepen actief door de communisten werden gesteund.

Zoals Frontaal Naakt al eerder schreef, was er tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 en de val van de Berlijnse Muur in 1989, een opmerkelijke coalitie actief. Achter de schermen werkten neonazi’s en communisten samen, terwijl zij naar buiten toe bittere vijanden waren.

Otto Ernst Remer was een sleutelfiguur in deze vreemde verbintenis. In de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog diende deze generaal-majoor als Hitlers lijfwacht. In 1949 werd Remer leider van de Socialistische Rijkspartij (SRP), een openlijk antidemocratische partij in West-Duitsland die Bonns banden met de westerse geallieerden kritiseerde.

Op het moment dat zijn neonazipartij stemmen ging trekken, begon Remer aan geheime onderhandelingen met de Sovjet-autoriteit in Oost-Berlijn. Dit leidde tot geheime financiële steun van Russische zijde. In 1952 werd de RSP verboden door de West-Duitse overheid, die de partij beschreef als opvolger van Hitlers NSDAP. Dat weerhield Remer niet van verdere politieke activiteiten. Hij bleef een belangrijke rol spelen in de internationale neonazi-beweging.

Fijnvertakt netwerk
De Oost-Duitse propaganda stelde ondertussen alles in het werk om West-Duitsland af te schilderen als de ‘revanchistische’ voortzetting van het Derde Rijk. Steeds opnieuw werd gewaarschuwd voor heroplevend fascisme. Maar van écht neonazisme is in de BRD nauwelijks sprake geweest. Wel werden in 1959 en 1960 over de hele wereld anti-joodse kladacties uitgevoerd. West-Duitsland kreeg de schuld, maar later bleek het te gaan om acties van de Russische geheime dienst. Die wilden West-Duitsland in een ongunstig daglicht stellen.

Uit vrijgegeven documenten uit de DDR blijken de banden tussen de Oost-Duitse geheime dienst Stasi en de West-Duitse Wehrsportgruppe Hoffman, een neonazistische groep die werd opgericht in de jaren zeventig.

‘Wij hadden een fijnvertakt netwerk van agenten in deze groep,’ aldus een voormalige Stasi-officier in een Duits tijdschrift. ‘Daardoor waren wij in staat de activiteiten van deze rechtsradicalen in de juiste richting te sturen, zodat Oost-Duitsland buiten schot bleef.’

Hoffman-groepsleden zijn in verband gebracht met verschillende terreurdaden, zoals de brute moord op een joodse uitgever in het West-Duitse Erlangen in 1980. Datzelfde jaar blies een Hoffman-lid zichzelf op terwijl hij een bom plaatste op het drukbezochte Oktoberfest in München. Resultaat: 13 doden en 200 gewonden.

Libanezen
Een van de Stasi-contacten binnen de West-Duitse neonazibeweging was Odfried Hepp, die werd getraind door de Hoffman-groep. Hepp was begin jaren tachtig verantwoordelijk voor een serie bomaanslagen tegen Amerikaanse bases in West-Duitsland, waarbij militairen gewond raakten. Nadat hij zich had verborgen bij gelijkgestemden in Groot-Brittannië, dook Hepp op in de DDR. De neonazi was in zijn nopjes met het tegen Israël gekeerde buitenlands beleid van de Oost-Duitse bonzen.

Hepp knoopte ook banden aan met marxistische Libanezen. Samen met een andere oud-neonazi dook hij op bij de Libanese Gewapende Revolutionaire Factie die samen met de Franse Action Directe en de Italiaanse Rode Brigades moorden pleegde in Europa.

In april 1985 werd Hepp gearresteerd in Parijs en aan West-Duitsland uitgeleverd. Later dat jaar kaapten Palestijnen het Italiaanse cruiseschip Achille Lauro. De terroristen eisten in ruil voor de gijzelaars onder meer: de vrijlating van Hepp. Een unicum in de wereldgeschiedenis van het terrorisme, want gewoonlijk zijn het toch heel correct de linkse massamoordenaars waarvan de vrijlating wordt geëist.

Eén ding moet worden toegegeven: de communistische propaganda is verrekte sluw geweest. Eerst wordt een vijand gecreëerd en vervolgens win je de sympathie van de bevolking door die vijand te bestrijden. Want veel ‘antifascistische’ initiatieven kwamen tijdens de koude oorlog uit de koker van de West-Europese communistische partijen en door allerlei progressieve – door de Stasi geïnfiltreerde – kringen.

Deze ‘antifa’-groepjes schreven boekenplanken vol over het grote internationale neonazicomplot. Opvallend genoeg gaan die boeken bijna nooit in op de vrienden van extreem-rechts in het Midden-Oosten. Zo trad Odfried Hepp toe tot de terreurgroep van Abu Nidal en werden neonazi’s in Palestijnse trainingskampen opgeleid, schouder aan schouder met rode terroristen. Zulk soort connecties konden beter onder het kleed worden geveegd…

Buiten de publiciteit
Sinds de val van de muur en het failliet van het communisme eind jaren tachtig wordt het spook van de neonazi’s ook door een heel andere groep misbruikt. Zo proberen geheime diensten hun budget veilig te stellen met dik aangezette gruwelverhalen.

In november 1991 is Arthur Docters van Leeuwen, op dat moment het hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, te gast bij Brandpunt. In dit actualiteitenprogramma toont hij filmpopnames van een paramilitaire oefening door neonazi’s. Het gaat om leden van het Aktiefront Nationale Socialisten (ANS). Inderdaad zijn dit geen lieverdjes, maar de beelden zijn op dat moment al twee jaar oud. En sinds de publiciteitsstunt van Docters van Leeuwen hebben we nauwelijks nog iets van het ANS gehoord.

Mede door reportages als deze ontstaat in Nederland de sfeer dat iedereen die kritiek heeft op de multiculturele samenleving een fascist is. Ondertussen worden de banden tussen radicale moslims en neonazi’s zorgvuldig buiten de publiciteit gehouden.

Zo ook op 13 april 2002, wanneer het linkse Palestina Komitee een landelijke demonstratie in Amsterdam organiseert. Aan de protestmars nemen zo’n twintigduizend deelnemers deel, waarvan negentig procent van Noord-Afrikaanse afkomst. De demonstratie loopt totaal uit de hand. Amerikaanse, Israëlische en Engelse vlaggen worden verbrand. Een man staat te roepen: ‘Die teringjoden hadden allemaal afgemaakt moeten worden’. Er worden teksten meegevoerd als: ‘zes miljoen was niet genoeg’ en ‘Joden eruit’. ‘Hamas, Hamas, Joden aan het gas!’ wordt geroepen. En: ‘Dood aan de Joden!’ ‘Joden zijn honden!’ en ‘Sieg Heil!’

Een jodin wil verhinderen dat de Israëlische vlag wordt verbrand. Zij wordt door de demonstranten belaagd en raakt daarbij gewond. Voor het Krasnapolsky Hotel wordt het keppeltje van een Amerikaanse jood afgepakt. De jongen wordt door omstanders geschopt en geslagen.

Die dag doen niet alleen moslims en linkse activisten mee aan het protest, maar ook neonazi’s die zichzelf de Antizionistische Beweging noemen.

Al eerder, op 14 december 2001, waren deze nationaal-socialisten met een honderdtal moslims aan het demonstreren in Den Haag. Het gaat om een jaarlijks terugkerend protest op de laatste vrijdag van de islamitische vastenmaand. De overleden Iraanse geestelijke Khomeiny heeft deze jaarlijkse demonstratie tegen Israël ooit bevolen in het kader van de Dag van de onderdrukten. De demonstranten voerden spandoeken mee met Arabische teksten en leuzen in het Nederlands zoals ‘Israël kindermoordenaars’.

Maar dat komt de gemiddelde krantenlezer niet te weten. Die denkt dat neonazi’s juist een grote hekel hebben aan moslims. Op deze manier kunnen de machthebbers democraten als Pim Fortuyn en Geert Wilders makkelijk in de foute hoek zetten, enkel en alleen vanwege hun kritiek op de islam. Dat neonazi’s niets moeten hebben van de homoseksueel Fortuyn en de zionist (‘jood’) Wilders wordt er niet bij verteld.

In deze strategie lijkt ook de hetze tegen Lonsdale-dragers te passen. Deze zijn volgens een woordvoerder van de politie-inlichtingendienst zelfs gevaarlijker dan Al-Qaida!

Snapt u nu waarom Bin Laden zo blij was met de ontwikkelingen in Nederland?

Jaap de Wreede is onderzoeksjournalist. Hij schreef onder meer voor NRC Handelsblad, Skrien en Klokkenluider Online. Hij is medeoprichter van Platform De Krijger, een denktank die de Westerse cultuur als fundament neemt.

Ingezonden mededeling

Nu verkrijgbaar: Zwartboek Rode Terreur

Drs. J.W. de Wreede is de laatste paar jaar uitgegroeid tot een autoriteit
op het gebied van terrorisme en links activisme. Zijn publicaties over onder
meer Gretta Duisenberg en een solidariteitscomité met de IRA leidden tot
Kamervragen.

Platform De Krijger heeft De Wreedes pionierswerk gebundeld tot een
brochure. Daarvoor is geput uit De Wreedes privé-archief. Naast De Wreedes
beste artikelen uit de periode 2000-2005 leest u in Zwartboek Rode Terreur
nog niet eerder verschenen werk van de onderzoeksjournalist. Een must voor
iedere geïnteresseerde in het bloedrode terreurnetwerk van extreem-links.

Een lezer over Zwartboek Rode Terreur: ‘Deze brochure is een bundeling van
De Wreedes beste teksten (tot nu toe). Een echte aanrader voor iedereen die
wel eens wat anders wil lezen dan wat de media-maffia ons voorschotelt.’

Uit de inhoud van Zwartboek Rode Terreur:

‘Op 13 mei 1981 werd paus Johannes Paulus II neergeschoten op het
St.-Pietersplein. De schutter was de Turk Mehmet Ali Agca, over het algemeen
bestempeld als een rechts-extremist, maar in werkelijkheid getraind door een
linkse Libische organisatie die nauwe banden onderhield met de Russische
geheime dienst.’

‘De nieuwe hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad blijkt belangrijke feiten
over zijn verleden te verzwijgen. Jan Bonjer bewerkte in 1986 een handboek
voor dierenactivisten. In het boek stonden teksten van leden van het
gewelddadige Dierenbevrijdingsfront.’

‘Een groep allochtone jongeren gaat om de Fortuynisten heen staan, grist de
folders uit hun handen, verscheurt ze en geeft het advies op te rotten. Naar
verluidt dreigt een Internationale Socialist: “Als je hier nogmaals foldert,
krijg je een kogel in je kop.”’

Zwartboek Rode Terreur is een uitgave van Platform De Krijger, Utrecht, en
telt 60 pagina’s. U kunt aan een exemplaar komen door 8,00 euro over te
maken op rekeningnummer 60.56.43.741 van M.A. van Geijn te Hilversum.
Vermeld hierbij duidelijk uw naam en het adres waar het boekje naartoe moet
worden gestuurd.

www.platformdekrijger.nl

Algemeen, 09.10.2005 @ 18:13

[Home]
 

23 Reacties

op 16 10 2005 at 11:05 schreef J.J. v.d. Gulik:

Waar De Wreede terecht op wijst zijn zgn. false flagsoperaties van geheime diensten. Mensen zouden moeten beseffen, dat false flagsoperaties in grote delen van de wereld vrij normaal zijn. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor operaties van het westen in de islamitische wereld. Het is ook niet uitgesloten, dat 11/9 een false flagoperatie was van de CIA of de Mossad.

op 16 10 2005 at 23:09 schreef P. v.d. Stelt:

@ J.J. v.d. Gulik.

"Het is ook niet uitgesloten, dat 11/9 een false flagoperatie was van de CIA of de Mossad."

Als U denkt hiermee de originaliteitprijs te verdienen, dan moet ik U teleur stellen.
Sinds de aanslag op het WTC in NY doet dit verhaaltje de ronde op bijna iedere islamitische of anti-Amerikaanse website.
Het zogenaamde bewijs dat men aandraagt om deze onzin te ondersteunen is, dat alle joden die in het WTC werkten zich collectief ziek hebben gemeld op 11 September 2001 en dat er geknoeid zou zijn met de besturing van de betrokken vliegtuigen.

Zucht……………

Volgens mij ben jij Boris!….clown Boris.
Boris kwam in 1966 bij het circus.
Boris had iets wat geen andere clown had………………-7, -8,5 zei de opticien.
(met andere woorden: zo blind als een mol!)

Boris, Wordt het niet eens tijd om een afspraakje te maken met een psychiater?

op 17 10 2005 at 11:15 schreef J.J. v.d. Gulik:

Ik hou er niet van V.d Stelt om zo blind als een mol genoemd te worden. Nederland is het land der blinden, waar zelfs eenoog geen koning is. Zelf beschik ik over twee goede ogen. Meestal hebben mensen zoals jij een prosemitische of zionistische achtergrond. Vaak ook zijn ze op de cursus van het CIDI over hoe media te benaderen geweest.

Jarenlang heeft Israel Hamas gesteund om daarmee een tegenwicht tegen de PLO te creeren. De slachtoffers als gevolg van terroristische aanslagen werden op de koop toe genomen. Het had als bijkomend voordeel, dat Israel zonder kritische bemoeienis van het westen zijn gang kon gaan in de Gazastrip, waardoor meer dan een miljoen Arabieren meer en meer op een kluitje werden gedreven en 8000 kolonisten het gebiedje binnen konden trekken en inmiddels 40 % van de grond bezitten.

Toen Sharon zijn wandeltochtje maakte op de Tempelberg omstuwd door honderden agenten wist hij, dat hij daarmee een intifada zou uitlokken met vele joodse slachtoffers als gevolg. Toch deed hij het.

De joodse neocons hebben een belangrijke positie binnen de neocons in Amerika. Van de groep van 25 neocons rond Bush is het grootste deel joods met onderling sterke banden en uitgebreide contacten met Israel. De goeroe van deze groep Richard Perle is director van de Jerusalem Post, was betrokken bij de verkiezingscampagene voor Netanyahu in Israel, stond in dienst van de Israelische wapenproducent Soltam, schreef samen met de tekstschrijver op het Witte Huis en joods neocon Frum An end to evil, wat zich overeenkomstig de opvatting van Pat Buchanan laat lezen als een rapport van het Israelische ministerie van defensie, was tot voor een paar jaar geleden voorzitter van een belangrijke adviesgroep binnen het Pentagon, maar stopte daarmee onder druk nadat er door een bedrijf veel geld aan hem was aangeboden om zijn invloed binnen het Pentagon aan te enden, zelf had hij geen problemen met de geldverstrekking, en werd in de zeventiger jaren door de FBI betrapt bij het overhandigen van classified information aan de Israelische ambassade. Hij was toen medewerker van de zionistische senator Jackson. De FBI drong toen aan op zijn aanslag, hetgeen niet geschiedde.

Onderminister van defensie op politiek gebied in Amerika Douglas Feith werd in de 80-er jaren uit de national Security Council gezet nadat van daaruit was gelekt naar Israel. Wolofowitz regelde toen een baan voor hem bij Richard Perle. Feith is een volgeling van rabbijn Jabotinslky, die vindt, dat Jordanie tot Israel zou moeten behoren. Feith verkocht geavanceerde Isrealische wapensystemen en is hoofd van Feith & Sells, die zich onder meer met de facturreing van Israelische wapenverkopen bezighouden. Hij was advocaat in Israel ewn is Likoedaanhanger. Reservekolonel Franklin, die vorig jaar werd opgepakt wegens spionage voor Israel, werkte toen op het kantoor van Feith.

Wolfowitz is de belangrijke joodse neocon, die in 1992 een voor de USA richtinggevend paper schreef voor onder meer het M-O. Op de achtergrond daarbij was Cheney duidelijk aanwezig. Stafschef van Cheney is de belangrijke joodse neocon Libby. Wolfowitz was tot voor kort onderminister voor defensie voor het M-O en is nu topman bij de Wereldbank. In 2003 werd hij door de Jerusalem Post tot joods man van het jaar uitgeroepen.

In 1995 werd voor Nethayahu het belangrijke strategische document A clean break geschreven door een stategisch instituut in Jeruzalem, waarin de politiek van Amerika in de afgelopen jaren in te herkennen valt. Medeauteurs waren Perle en Feith.

Al in 1997 werd door de joodse neocons aangedrongen op het binnenvallen van Irak. Slechts negen dagen na 11/9 werd in een open brief in de media van de zoon van de oprichter van de groep neocons rond Bush Kristol gericht aan de prsident opgeroepen om Irak aan te vallen. De brief was ondertekend door 41 vnl. vooraanstaande joodse neocons.

Belangrijk voor de invloed van de joden in Amerika, die daar als een vijfde colonne opereren is de Aipac, in Amerika niet voor niets the Lobbuy genoemd. In 1993 moest voorzitter Steiner aftreden, nadat een journalist zich als een donateur had voorgedaan en een gesprek daarop met Steiner had opgenomen. Tijdens dat gesprek pochte hij over de invloed van de Aipac in en rond de regering.
In mei van dit jaar werden twee voormalige topmensen van de Aipac Rosen en Weisman opgepakt op verdenking van spionage voor Israel.

Nina van den Brink, de voormalige eigenaresse van Omniworld verkocht een paar uur voor de aanvallen op 11/9 dieect op stel en sprong haar gehele aandelenbezit op grond van een íngeving’ zoals zij zei. Zij is jodin. Netanyahu begon na een vraag op 12/9 van een journalist van de New York Times met te zeggen, dat het bijzonder goed was voor de relaties tussen Israel en Amerika. Een Israelische filmploeg, die vanuit een appartement de puinhopen filmde gedroeg zich zodanig euforisch, dat ze werden gearresteerd door de politie van New York.

Vele historici zijn er tegenwoordig van overtuigd, dat Pearl Harbor werd uitgelokt. De regering Bush sprak zelf over een nieuw Pearl Harbor. Toen vielen er 2500 doden, bij 11/9 2750. Denk ook aan het Tonkinincident en aan het begin van WO II: ‘Van nu af aan wordt er teruggeschoten’, nadat er door SS-ers vanuit Pools grondgebied op Duitse soldaten was geschoten.

op 17 10 2005 at 14:25 schreef Lagonda:

So?

op 17 10 2005 at 23:09 schreef Duns:

Gulik toch! heb je weer naar de Iraanse TV zitten kijken?

http://memritv.org/search.asp?ACT=S9&P1=868

Toch is Gulik’s opsomming van suggesties, interpretaties en onbewijsbaarheden … niet compleet.

Ik mis de ontkenning van de Holocaust!

Wellicht wil Gulik zijn betoog nog aanvullen?

op 18 10 2005 at 10:11 schreef J.J. v.d. Gulik:

Ach ja jullie reacties bewijzen weer, dat Nederlanders op politiek gebied tot de onnozelste mensen ter wereld behoren, last krijgen van een geestelijke blokkade als het woord joden klinkt en verder nog steeds voor een belangrijk deel prosemitisch zijn.

De informatie waar ik mee kom, bestaat voor het overgrote deel uit feiten. Maar laten jullie je nog maar lekker gijzelen door het begrip antisemitisme en de holocaust.

op 19 10 2005 at 11:16 schreef BigPete:

Nou, gelukkig maar dat jij (als enige) het allemaal wel begrijpt JJ……

op 19 10 2005 at 11:41 schreef Lagonda:

Nou, JJ, wat al die verhalen over het grote zionistische complot betreft — ik ken die uitstekend. Mijn vraag was echter: wat dan nog? Een stel rijke Joden regeren de wereld. Nou, prima. Ik hoop van harte dat ze winnen. Wie moet het namelijk anders doen? Moslims?

op 19 10 2005 at 11:57 schreef Peter Breedveld:

Ariërs, natuurlijk!

op 19 10 2005 at 12:06 schreef Lagonda:

Ja, maar zijn die wel rijk genoeg? En ik zou Hollywood wel missen, hoor. Ik kan me zo geen prettig Arisch amusement voor de geest halen.

Nou ja, behalve carnaval dan!

op 19 10 2005 at 14:17 schreef Cor Spaans:

Er is volop Arisch amusement hoor! Neem nu de gezellige bijeenkomsten voor arische gezinnetjes die Voorpost Nederland maandelijks organiseert.

Vorige maand werden de ariers geinformeerd over het wreede onderwerp ‘linkse media demoniseren extreemrechtse mensen’. De lezing werd gehouden door neonazi Tim Mudde.

Deze maand op het Arisch programma:

U I T N O D I G I N G

Hierbij nodigen wij je uit voor Voorpost’s eigen oktoberfeest, de Zuid-Tiroleravond. Geheel in stijl schotelt een heuse kok tegen een geringe vergoeding een overheerlijk gerecht voor en houden we een zangvavond onder muzieke begeleiding. Tijdens de avond wordt een tombola gehouden met schitterende prijzen. Uiteraard zal de Voorpostkraam met t-hemden, speldjes en boeken niet ontbreken. De avond vindt plaats in Zuid-Holland.

Zuid-Tiroleravond
Datum: zaterdag 22 oktober 2005
Deuren: 19u00
Aanvang: 20u00
Locatie: Randstad
Inkom: € 5,-
Aanmelding: info-nl@voorpost.org

Geef je snel op, want vol is vol! Meldt je nu aan bij info-nl@voorpost.org. Tot aanstaande zaterdag!

op 19 10 2005 at 14:21 schreef Peter Breedveld:

Dat klinkt godverdomme als een avondje waarop ik niet mag ontbreken! Een tombola, nog wel!

op 19 10 2005 at 15:21 schreef BigPete:

Tim Mudde? Die heeft donkerbruin haar, dat is helemaal geen Ariër…

En het is nog een verrader ook, hoe kun je nu als geboren Amsterdammer Feijenoord fan zijn?

Bah!

op 19 10 2005 at 16:57 schreef Peter Breedveld:

Maar een tombola, man!

op 19 10 2005 at 18:23 schreef J.J. v.d. Gulik:

Het is jullie eigen vrije wil om achterlijk te blijven op politiek gebied. Alleen zal dat voor het voortbestaan van de Europese beschaving geen goede zaak zijn.

Probeer om te beginnen eens het nodige van de info, die ik hier heb neergezet, onderuit te halen. Dat zal niet lukken. Vervolgens mag er dan met veel geknars onder het schedeldakje worden bedacht, wat men er verder van moet vinden.

op 19 10 2005 at 22:54 schreef Lagonda:

Mijn hersens werken uitstekend, JJ. Ik vroeg wat het bezwaar was tegen rijke Joden die achter de schermen de boel bestieren. Ik heb deze vraag al herhaalde malen gesteld op FN — ook tijdens een boeiende dialoog met een islamitische anti-zionist — en ik krijg er maar geen antwoord op. Wellicht dat u eindelijk eens uit de doeken kunt doen wat het precieze *doel* van de zionisten is, en wat daar dan zo erg aan is dat ik me er druk over zou moeten maken?

op 21 10 2005 at 12:49 schreef Frans Groenendijk:

"Het is jullie eigen vrije wil om achterlijk te blijven op politiek gebied"
In arrogantie doe je niet onder voor Marcel van Dam.

Er bestaan false flag-operaties. Volgens Ruud Lubbers was het laten gaan van Kahn zelfs het gevolg van het verwrongen denken bij de amerikaanse inlichtingendiensten.
Wanneer je aan achtervolgingswaanzin leidt wil dat nog niet zeggen dat je nooit achtervolgd wordt. Ik geloof er ook absoluut niets van dat Kennedy vermoord is door een alleen opererende dader.

In het algemeen is het verstandig om je gezonde verstand te blijven gebruiken.
Bijvoorbeeld in het geval van Kennedy: het feit dat de moordenaar van K’s moordenaar niets gezegd heeft over zijn motief staat daarin centraal. Daar is geen enkele logische verklaring voor behalve dat de man in opdracht handelde. Ik schat in dat anders zijn hele familie uitgeroeid wordt.

Hoe omvangrijker en *doortrapter" het false-flag verhaal hoe minder waarschijnlijk het is. In het specifieke geval van de aanslag op het WTC wordt er dus gesuggereerd dat joodse werknemers van te voren gewaarschuwd waren niet naar hun werk te gaan. Afgezien van de mogelijkheid dat joodse werknemers in het wtc gebouw (bij allerlei verschillende bedrijven) allemaal al voor de israelische geheime dienst werkzaam waren betekent dat dus dat een groot aantal mensen met een vage boodschap benaderd zijn om ze te waarschuwen. Vaag, want de organisatoren zouden anders te veel risico lopen al voor 9-11 ontmaskerd te worden. Geen van deze gewaarschuwde joden zou hiervan iets naar buiten brengen? Ook niet een niet zo snuggere die dacht dat het echt een aanslag van de islamo-fascisten was en dacht zo te helpen bij de opsporing van hun opdrachtgevers?

op 21 10 2005 at 13:46 schreef J.J. v.d. Gulik:

re Lagonda

Rijke of arme joden, het gaat erom, dat joden geneigd zullen zijn de joodse belangen in het eigen land en de joodse belangen elders in de wereld, waaronder met name die van Israel meer voorop te stellen dan wenselijk is voor de rest van de samenleving. Vooral in een tijdperk met zich verslechterende verhoudingen tussen het westen en de islamitische wereld met zijn vergaande gevolgen voor de veiligheidssituatie in de wereld is dat geen verkieslijke zaak.

Of complotten in beginsel meer bij joden horen dan bij anderen weet ik niet. Wel maken de positie van Israel, de moeilijke positie door de eeuwen heen van de joden in een fors aantal landen en de invloed van de joden binnen de politiek en de media in verschillende landen, dat operaties, waarbij doelbewust de belangen van de eigen groep worden en kunnen worden bevorderd, bij joden meer voor de hand liggen dan bij andere groeperingen.

op 21 10 2005 at 16:17 schreef Cor Spaans:

Ah, joden stellen in het eigen land de belangen van joden voorop. Schandalig hoor, Gulik!

op 21 10 2005 at 17:57 schreef J.J. v.d. Gulik:

re Cor Spaans

Je reactie valt me mee. En het woord schandalig is voor mij in onnozelland Nederland nietszeggend.

Natuurlijk stellen de joden hun eigen belangen voorop. Dat doet elke belangengroepering. Vaak is men zich dat zelfs niet bewust. Het gaat ongemerkt, dus zelfs als men er zelf van overtuigd is het algemeen belang als uitgangspunt te nemen. Zo zal men zich voor allerlei zaken en contacten vaak uit pragmatische overwegingen tot de directe joodse of niet-joodse leefomgeving richten. En voor joden geldt dan, dat men vooral bij internationale contacten betrekkelijk snel uit zal komen bij joden elders.

Joodse thema’s liggen ten onrechte extra gevoelig. Voor mij dienen joden net als anderen te worden beoordeeld en behandeld. Het pluspakket wat ze met behulp van het begrip antisemitisme voor zichzelf hebben gecreeerd dient dan ook te worden afgeschaft. Antisemitisme en racisme dienen dan ook dezelfde inhoud te krijgen. De tijd is er niet naar, dat de samenleving zich de luxe kan permitteren om koning onnozel nog langer te laten regeren.

Gebeurt toch wel, maar achteraf zal ik het gelijk zoals zo vaak weer aan mijn zijde krijgen.

Een aardig voorbeeldje van de gevoeligheid van joodse thema’s was een zinsnede uit de column van Leon de Winter een paar weken geleden in de Volkskrant, die hij schreef vanuit het Amerikaanse Berkeley, waar hij samen met Durlacher een aantal maanden verblijft. In de titel stond iets over bumperstickers meen ik me te herinneren. Hij stelde, dat men daar alom overtuigd is van de perfiditeit van de samenzwering van joodse neocons en rechtse christenen. Nu is Berkeley een intellectueel (links) bolwerk, dus men ontkomt er niet aan om Berkeley serieus te nemen. En het is wel geschreven door de joodse Leon de Winter. Op de verschillende discussiefora werd er echter zo ongeveer gereageerd, alsof de zinsnede van ome Adolf zelf afkomstig was. En het frappante was bovendien, dat letterlijk niemand er ergens over viel, dat er ook gesproken werd over ‘rechtse christenen’. Dat laatste was blijkbaar voor niemand een probleem. Maar goed voor velen geldt dan ook als het gaat om joden: ‘Caesar’s wife is above suspicion’. Het zal duidelijk zijn, dat een dergelijke opvatting niet op mijn instemming kan rekenen.

op 21 10 2005 at 18:58 schreef Cor Spaans:

Ik vond het grappig dat je zo verontwaardigd schreef over joden die joodse belangen behartigen. Jij, en ook Vierling, zijn zulke geinponems!

De crux zit ‘m in de combinatie van ‘samenzwering’ en ‘joden’. Dat wordt gezien als klassiek antisemitisme. Zo stelt het Openbaar Ministerie te Amsterdam dat het veel bedreigender is om te schrijven dat joden samenzweren, dan te schrijven dat praktiserende homo’s gedood behoren te worden of te propageren dat kleine meisjes een islamitische klitkerf toegebracht dient te worden.
http://www.openbaarministerie.nl/info/nieuws.php?tid=2&s=3&p=pg&id=4628
Die laatste twee zaken mogen in Nederland verkondigd worden, maar de simpele verkondiging van het idee dat joden zouden samenzweren vind Donners OM veuls te griezelug. Dat moest uitgewist, anders wordt het àl te grijs!

Antisemitisme als aparte vorm van racisme is net zo idioot als die rechterlijke beslissing dat godsdienstkritiek op de islam een vorm van racisme is.

Maar er zijn wel meer samenzweringen hoor, naast de joodse, christelijke, islamitische en de flikkerssamenzwering. Heb je je wel gerealiseerd dat ook de Smitten wereldwijd samenwerken, met eigenbelang als alfa & omega? Niet alleen op hun eigen pissing ground, hoor! Ga toch eens na wie er allemaal tot die stam van werelwijd in diaspora verblijvende familie Smit behoort. Noem ze allemaal maar op, daar komt geen einde aan. En dat werkt allemaal samen aan hun familiebelang, dat vaak strijdig is met dat van andere stammen, bijvoorbeeld dat van de familie Kaviaar-Kuijt.

Ik weet niet wat die De Wreede trouwens allemaal heeft gestampt in die kale koppies tijdens Michiel Smits nieuwrechtse Zomeruniversiteit in Frankrijk, maar Smits soldaten hebben in ieder geval de webhost (sic!) van de familie Kaviaar-Kuijt gewelddadig te pakken genomen. Wegens het vernietigen van een paar kaasvlaggetjes nog wel. Onder leiding van opperbevelhebber R. Mongool.
http://www.politiek-digitaal.nl/jihadvsmcworld/joke_kaviaar_bedreigd_wegens_vlagbranding
Die arme webhost vervulde een beetje dezelfde rol als de buurvrouw van Thomas Schlijper, bij een eerdere strafexcercitie. Zou die fijne Van Geijn-ponem daar nu weer achter zitten? Het zou mij niks verbazen in ieder geval, als die Van Geijn blijkt de zoon van een echte Smit te zijn. Die namen hè, daar kan je zoveel wijsheden uit halen over stamverbanden.

Zeg, veel plezier met de tombola, morgen!

op 21 10 2005 at 19:34 schreef J.J. v.d. Gulik:

Blijkbaar heb je wel iets opgestoken van wat ik aanvoerde. In het geval van de Smitten zal alleen de naam al in bepaalde gevallen de drempels voor contacten verkleinen. Daarbij zal het dan vooral om economische en culturele zaken gaan. Wat geldt voor de Smitten, zal in sterkere mate gelden voor de Cohens. Die zijn de diaspora gewend. Daar spelen ook politieke zaken een belangrijke rol. Niet voor niets zeggen ze tot volgend jaar in Jeruzalem.

De rechterlijke macht in Nederland is overigens sowieso een democratie onwaardig. Zoals ik geloof ik al eens eerder hier heb neergezet, heeft de Nederlandse rechterlijke macht al lang geleden zijn onafhankelijkheid opgegeven door uitspraken van het Europese Hof in Straatsburg op het gebied van de uitingsvrijheden praktisch dood te zwijgen. Nederland is dan ook verre van een volwaardige democratie. Maar zolang machtige groeperingen met een stalen gezicht iets anders beweren en de bevolking op politiek gebied onnozel blijft, kan men daarmee wegkomen.

In het begin van de negentiger jaren werd De ondergang van Nederland van Rasoel de facto verboden verklaard door het opleggen van een boete aan de ‘vermeende’ schrijver. Maar wel met een priemende vinger richting Turkije wijzen en dat land kapittelen vanwege een boek van een Turkse schrijver over onder meer de vermeende genocide op de Armeniers, wat niet in goede aarde viel bij de machthebbers daar.

op 21 10 2005 at 19:53 schreef Cor Spaans:

Het leuke van deze site is dat Breedveld er tot nu toe in slaagt om mensen die het ècht nìet met elkaar eens zijn argumenten te laten uitwisselen. Zonder te vervallen in droge kost of bedreigende ruzies. En in een aangename omgeving (al wordt het mij wat druk aan de rechterkant – ik bedoel in ieder geval ook al die zaken in die lange rechterbalk).
Het feit dat uit bijdragen regelmatig een gedeelde mening of observatie naar voren komt, is een logisch gevolg daarvan. Allemaal buitengewoon nuttig, toch?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS