Home » Archief » De Frontaal Naakt Award 2005


[22.10.2005]

De Frontaal Naakt Award 2005

Award (55k image)

‘Mevrouw Ayaan Hirsi Ali: ontzeg ons uw gezicht en stem niet. Bevredig het verlangen van de cinefiel en kom met het tweede deel van uw film. Uw onzichtbaarheid is de overwinning van geweld. Lang moge u leven, lang leve de vrouw, lang leve het vrije woord, lang leve de spot, lang leve de verbale anarchie’, schreef Hafid Bouazza op 20 november 2004.

Bouazza was één van de eersten die de door de moord op Theo Van Gogh getraumatiseerde Nederlandse bevolking een hart onder de riem stak. Hij mag dus zeker niet ontbreken op de lijst der genomineerden voor de Frontaal Naakt Award. De Frontaal Naakt Award gaat naar de man of vrouw die zich in de nasleep van de moord op Van Gogh verdienstelijk heeft gemaakt voor het bedreigde vrije woord in Nederland. De lezers van Frontaal Naakt bepalen wie er op die lijst komt te staan. Stuur een mail met uw favoriet en een motivatie van maximaal 200 woorden.

Op 2 november maken we drie genomineerden bekend, waarop u dan ook weer per mail kunt stemmen. De stembus sluit op 20 november. De winnaar, dus genomineerde met de meeste stemmen, krijgt een fraai sculptuur uitgereikt op 23 november, de dag waarop een meerderheid van de vaderlandse volksvertegenwoordiging Tweede Kamerlid Lousewies van der Laan een dolk in de rug stak.

We kankeren veel bij Frontaal Naakt, maar als iemand ons blij maakt, willen we dat ook graag duidelijk laten merken. Help ons daarbij. Stuur een nominatie in, roep iedereen die u kent op dat ook te doen en stem. Met elke stem wint deze nominatie weer meer betekenis.

LET OP: ALLEEN NOMINATIES PER MAIL TELLEN MEE!

Moge de beste strijder voor het vrije woord winnen.

Algemeen, 22.10.2005 @ 23:21

[Home]
 

46 Reacties

op 23 10 2005 at 12:01 schreef J.J. v.d. Gulik:

1. Koningin Beatrix daar die zich naar de Marokkaantjes spoedde i.p.v. naar de familie van Van Gogh.

2. Frontaal naakt.

op 23 10 2005 at 14:02 schreef Bert Murrath:

Ayaan Hirsi Ali.
Voor haar doorgedreven inzet.

op 23 10 2005 at 15:05 schreef J.J. v.d. Gulik:

3. ayaanhirsiali.web-log.nl vanwege vergelijkbare redenen als nr. 2.

op 23 10 2005 at 16:44 schreef Sirene:

Ik nomineer de weblog:

http://ayaanhirsiali.web-log.nl

voor de fantastische inzet van webmaster Sylvia, die in haar eentje deze weblog dagelijks op professionele wijze van het laatste nieuws voorziet.

groet,
Sirene

op 23 10 2005 at 16:44 schreef Sirene:

Ik nomineer de weblog:

http://ayaanhirsiali.web-log.nl

voor de fantastische inzet van webmaster Sylvia, die in haar eentje deze weblog dagelijks op professionele wijze van het laatste nieuws voorziet.

groet,
Sirene

op 23 10 2005 at 16:59 schreef arend:

Afshin Ellian mag ook niet op die lijst ontbreken. Al lang vóór de moord legde hij uit waarom wij moslims moeten kunnen beledigen; hij kwam met dat voorbeeld van Gerard Reves aanval op de katholieken, 50 jaar geleden.
Hij deed dit in Nova, naar aanleiding van het gedoe rond Paul Cliteur die na veel onterechte kritiek (‘haatzaaien’) met zijn column bij Buitenhof stopte.

Al vrij snel na de moord op van Gogh zag ik ook het adres en een foto van Ellian op een islamitische website, compleet met de tekst ‘afvallige’…

op 24 10 2005 at 10:36 schreef BigPete:

Geert Wilders, omdat hij zijn rug recht hield ondanks bedreigingen van zowel islamitische fundi’s als (s)linkse politici die ook vonden dat geert zijn mond moest houden.

op 24 10 2005 at 12:47 schreef Frans Groenendijk:

Ter onderstening van de nominatie door Arend van Afshin Ellian kan het artikel uit de journalist dienen dat Peter opnam bij de Mohammed Bouyeri-award.

Misschien is het een idee om ook een prijs in te stellen voor "grootste oogkleppen" of "ernstigste geval van dhimmitude".

Kandidaat daarvoor abubakker die aan de dreigementen van Meulenbelt aan het adres van Irshad Manji toevoegt:
"Inderdaad mag je mensen NOOIT beoordelen op het handelen van hun (voor)ouders. Voor zover ik dat niet al in mijn opvoeding heb meegekregen, heeft de Koran mij dit geleerd. Toch is het helaas dagelijkse praktijk.

Het is wel nuttig om te weten met wat voor ideeën iemand is opgegroeid. Als bijv. Marokko Hitler indertijd een handje geholpen had, is het huidige antisemitisme onder Marokkaanse jongeren makkelijk verklaarbaar. Nu dat niet zo is, is de stelling dat moslims ‘van nature’ antisemieten zijn onhoudbaar, maar moet de oorzaak ergens anders gezocht worden.

Dat is in dit geval ook niet zo moeilijk, nl. de racistische politiek van Israël. Als Marokkaanse jongeren antisemitisch waren omdat ze dat met de paplepel is ingegoten, zou dit racisme eenvoudig moeten worden bestreden door die jongeren te laten zien dat joden mensen zijn als zijzelf. Maar nu hun gedrag een reactie is op een reëel bestaand probleem in het Midden-Oosten, zou het helpen als de Nederlandse samenleving nog eens kritisch zou kijken naar de houding die zij tot nu toe tegenover Israël heeft aangenomen. Zolang we die jongens niet kunnen uitleggen wat wij doen aan het bestrijden van mensenrechtenschendingen en de joodse staat vooral als bevriende natie blijven beschouwen, is het bestrijden van hun ongewenst gedrag volgens mij een vorm van racisme van onze kant. "

Vooral die laatste zin doet hem met kop en schouders uitsteken boven de Geerten Mak. Of misschien is doordat hij meer dom dan geslepen is een en ander beter te doorzien?

op 24 10 2005 at 13:03 schreef Peter Breedveld:

Holy Ravioli, die Hendrik-Jan Bakker maakt het steeds bonter. En dit is er eentje die zijn denkbeelden publiek maakt. Denk je eens in dat er massa’s van dit soort gekken op hun kamertjes zit te broeden. Brrrr!

op 24 10 2005 at 13:12 schreef Lagonda:

"…zou dit racisme eenvoudig moeten worden bestreden door die jongeren te laten zien dat joden mensen zijn als zijzelf."

Inderdaad! Zo los je rascisme op! En het wereldvoedselprobleem gaat gewoon weg door iedereen te eten te geven. En AIDS kun je bestrijden door iedereen beter te maken. Ach, het is zo simpel allemaal.

op 24 10 2005 at 15:17 schreef stoethaspel:

Mijn nominatie zou gaan naar Afshin Ellian, al was het maar om duidelijk te maken dat we godbetert een ‘buitenlander’ nodig hebben om ons te vertellen wat er allemaal zo goed is in dit land. En daarmee heb ik direkt de tweede reden voor mijn nominatie te pakken: In tegenstelling tot veel andere critici heeft Ellian de neiging de nadruk te leggen op de positieve dingen in onze samenleving en het gebrek aan waardering daarvoor vanuit diezelfde maatschappij. Ellian heeft een punt door te zeggen dat niet alles verrot IS maar dreigt te worden.

op 24 10 2005 at 16:23 schreef ad kolkman:

of het genoeg is voor een nominatie weet ik niet, maar de speech waarin bolkestein onlangs pleitte voor de afschaffing van grieks en latijn (lang verhaal) staat weer bol van de verstandige taal in de richting van bedenkers van kreten als "verlichtingsfundamentalisme".
kom de tekst helaas zo snel niet tegen op trouwsite.

op 24 10 2005 at 16:56 schreef Duns:

Ik ga Geert Wilders nomineren … omdat hij zich staande heeft gehouden in de hetze die media en politiek tegen hem voeren, terwijl hij via zijn beveiligers gegijzeld is door Donner en trawanten.

op 24 10 2005 at 18:06 schreef J.J. v.d. Gulik:

re Lagonda

Mensen zijn helemaal niet gelijk en dat weet jij maar al te goed. Ze worden hooguit gelijk geboren en zelfs daar valt nog wel wat over te zeggen. Alleen denk je met je formulering nog even de comfortabele positie vast te kunnen houden. In het kader van de award omtrent het vrije woord heet dat dansen op het graf van Van Gogh, waar wel meer mensen op dit forum zich schuldig aan maken. Hieronder een tekst, die door jullie tot voor kort met veel succes van a tot z racistisch zou zijn genoemd. Geen enkele linkse politicus of bestuurder heeft met betrekking tot de migratie, toen het begon te spelen, een behoorlijk onderbouwde visie in de openbaarheid gebracht omtrent de mogelijke gevolgen van die migratie. Kortzichtigheid was en is dan ook troef. Rechts bakte er ook heel weinig van maar had tenminste nog Janmaat, Bolkestein en Fortuyn. Het stuk hieronder heb ik vandaag geplukt van het forum van Tweevandaag.nl, doorgaans ook al zo’n lijkendanser. De schrijfster is naar haar zeggen een jodin. Dat is een aardige garantie, dat de tekst blijft staan, want de ene mens is nu eenmaal een beetje meer gelijk dan de andere. Ik zou de schrijfster voor willen dragen voor de award voor het vrije woord. Zij gebruikt het vrije woord op een voortreffelijke wijze:

Mijnheer de Minister President.

Als gewone Nederlandse huisvrouw met oer-Nederlandse ouders en voorouders en tegenwoordig wonend in een wijk van een der grote steden in dit land, voel ik mij psychisch genoodzaakt om U een kattebelletje te sturen over het toespraakje dat U blijkbaar deze week heb gericht aan het Islamitische gedeelte van onze bevolking.
Ik persoonlijk heb het niet gezien of gehoord op TV of radio; mijn buurtgenoten echter waren er zo vol van dat zij op allerlei manieren, op straat, in de buurt, in de super etc. over U spraken, waarbij vele malen het woord “landverrader” door Truus, Bep, Mien etc. (mijn vriendinnen, weet U) in de mond werd genomen.
Ik moet U zeggen mijnheer dat ik mijn oren niet kon geloven over datgene wat U allemaal gezegd zou hebben; volgens mijn bescheiden mening zou U zulke gekke zinnen (zoals o.a. Truus ze omschreef) nooit gezegd kunnen hebben. En dan het woord “landverrader”; verschrikkelijk mijnheer !

Dus ik ben op m’n fietsje gestapt en naar mijn zoon gereden; hij heeft namelijk gestudeerd en hij heeft een computer weet U wel.
Arie, zo heet mijn zoon, heeft voor mij de tekst van Uw TV-toespraakje in z’n toverkastje opgezocht en heeft het nog voor mij afgedrukt ook ! ( hij is een knappe vent hoor mijnheer!).
Arie heeft mij nog wel even gewaarschuwd voor het feit dat ik , wanneer ik U een brief zou schrijven, deze brief geen racistische of beledigende inhoud mocht hebben omdat u de brief anders niet in behandeling zou nemen.
Daarom schrijf ik maar niks over de roverijen, vrouwen-mishandelingen, aanrandingen door Marokkanen, steekpartijen door Antillianen en andere medelanders, inbraken, de totale verloedering van onze wijk vanwege de toestroom van steeds meer Allah-aanbidders en over mijn droefheid die ik nog steeds heb omdat mijn beste vriendin met haar man (Jan en Sien) letterlijk hun woninkje zijn uitgepest door een stel Marokkaanse boefjes, zoals onze Job ze noemt !
Dus zeg ik ook maar niets over het feit dat wij, m’n man en ik, hier stervensgraag weg willen omdat het de laatste jaren hier zo goed als onleefbaar is geworden; maar ja de centjes om te kunnen verhuizen meneer….we hebben ze niet……

Maar goed, ik zal niet verder zeuren over de totale teloorgang van onze eens zo mooie stad, maar wil het nu nog even met U over Uw toespraakje van 4 oktober j.l. hebben, want daarom schrijf ik U dit briefje mijnheer; en nu citeer ik U even . U zei :

“Morgen begint de Ramadan. Een bijzondere maand voor U en voor heel veel mensen in ons land”.

Maar mijnheer toch, dat geldt zeker niet voor mij hoor ! Ik en m’n man zijn van Joodse afkomst en wij gaan nog regelmatig naar de synagoge, of wat daar nog van over is; alleen heeft m’n man z’n keppeltje moeten afzettten omdat ie al een paar keer in elkaar is geslagen door een paar van onze Marokkaanse buurjongens. Maar goed, dit terzijde.
Waarom hebt U ons Joden niet tegelijkertijd even toegesproken? ; wij vierden als goede Joden het Nieuwe Jaar van 4 op 5 oktober ! Wij horen er toch ook nog een beetje bij ,of niet soms mijnheer?

“Ook de Ramadan hoort in Nederland thuis. Net zoals alle Nederlandse moslims bij ons land horen”.

Dat meent U toch niet mijnheer? Horen die buurt-verziekende, inbraken plegende en met messen stekende jongens, meiden verkrachtende, terroriserende, Nederland- en Joden hatende moslims, haatzaaiende imams etc. OOK allemaal bij ons land? Dat kunt U toch niet menen ?
En ook een Mohammed B. en een Samir A. en een Jason W. en al die andere honderden “anderen” die, volgens ons aller Johan, aanslagen op Nederland voorbereiden ? Dat zijn toch ook moslims? Mijnheer toch !

“Wij weten soms zo weinig van elkaar. We beseffen zo weinig hoeveel waardevols er bij anderen te vinden is. Vlak om de hoek. Achter voordeuren in onze eigen straat of wijk”

Nou mijnheer, ik zou zeggen dat U maar eens een keer bij ons in de wijk achter de voordeuren zou moeten komen kijken.
Voordat U bij ons flatje bent moet U eerst door een straat met hoofdzakelijk ex-Rif-bewoners. Ik zou U allereerst willen aanraden om Uw nieuwe BMW, tussen haakjes, die heeft toch 400.000 eurootjes gekost mijnheer?, maar thuis te laten, want als U hem hier in de buurt parkeert wordt ie volledig gestript. (U weet, als christelijke man, toch wel wat strippen is hè; juist ja, helemaal uitkleden!). Verder moet U zich zo onopvallend mogelijk gedragen en niet boos, maar ook niet lachend naar deze buurtbewoners kijken want dan zou het wel eens kunnen zijn dat U heel wat meer pijn moet lijden dan toentertijd met Uw rottige teen!
Als U dan “vlak om de hoek” bent gekomen ziet U aan Uw rechter hand (ja, het eerste huis) het onderkomen waar een echte Amsterdammer heeft gewoond die door een horde “boefjes” in elkaar is geslagen en later in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis is overleden.
Tot aan ons flatje wonen er verder alleen maar mannen met lange baarden en in jurken gekleed en vrouwen waarvan de meesten in een lange zwarte aardappelzak, inclusief een zwart mombakkes met gaasspleet op hun hoofd, rondwaggelen.
Maar die ziet U denk ik niet want het gros van deze vrouwen brengt het grootste gedeelte van de dag door achter de voordeuren omdat ze van hun man de deur niet uit mogen. De mannen werken niet en zitten overdag, exclusief de 5 keer dat ze met hun kont naar het Westen gekeerd knielen, meestal in het koffiehuis, leggen een kaartje, spelen Turkse en Marokkaanse spelletjes en danken daarbij Allah dat wij, de kaaskoppen, hen zo edelmoedig behandelen en voor hen werken……..!
Wat er verder achter al die voordeuren in onze wijk gebeurt weten we niet mijnheer. We kunnen er slechts naar raden; we horen heel vaak vrouwen gillen en schreeuwen en we vermoeden dat ze dan “gestraft” worden door hun man; ik kan dat natuurlijk niet bewijzen hoor mijnheer want ik kan hun gezichten niet zien ! Maar we weten natuurlijk lang niet alles wat er in onze wijk , laat staan in onze stad, gebeurt mijnheer; ze zeggen hier dat onze Job ontzettend veel “onder het vloerkleed veegt” .
Mien zei gisteren nog tegen mij dat onze Job nu held geworden is omdat ie zo kordaat is opgetreden tegen de moslims toen Theo was vermoord en dat ie, samen met U onmiddellijke en hartelijke steun heeft geboden aan de nabestaanden van Theo. Daar heeft, heb ik gehoord, heel Nederland U voor geprezen.
Als ik het zeggen mag mijnheer: misschien wordt U ook wel tot held benoemd omdat U altijd zo enorm begaan bent met het lot van Uw landgenoten en vooral met het lot van die mensen die van die mooie grote gebouwen met torens in ons land bouwen. Als ik de foto’s daarvan zie mijnheer dan ga ik helemaal plat en denk dat ik op vakantie ben en aan de oevers van de Bosporus lig……..

U zegt ook nog in Uw toespraakje, zo las ik, dat islamitische gezinnen hun deuren open zetten en landgenoten uitnodigen voor de traditionele Iftar-maaltijd. Allemaal uitgestoken handen, zegt U en allemaal uitingen van betrokkenheid en interesse, zegt U.

Nou mijnheer, laat ik U zeggen dat in mijn wijk niet 1 Turk of Marokkaan de deur open zet ! Ze houden de zaak stijf gesloten en zien ons liever gaan dan komen. En dat zeggen ze ook !
Het duurt niet zo lang meer, zeggen ze dan, of wij zijn hier de baas en kunnen jullie kaaskoppen naar onze Islamitische pijpen dansen !
Zo ver zal het toch niet komen mijnheer? Daar zorgt U met Uw Nederlandse kabinet toch wel voor ?

Nou mijnheer de president, ik stop er maar mee; ik heb m’n briefje aan Arie laten lezen en die zegt dat U mijn epistel zeker zal lezen omdat er helemaal niks over racisme en beledigingen in staat.

Ik wens U veel plezier met Uw nieuwe auto en doet U ook de groeten aan de rest van de Haagse familie ?

Een dikke pakkerd van

Jopie van 2-hoog (en ook van mijn Bram natuurlijk

op 24 10 2005 at 19:45 schreef Lagonda:

Meneer van Gullik, wel goed lezen alstublieft. Ik haalde een zin van iemand anders aan, en reageer daar vervolgens op. Door de oversimplificatie uit het geciteerde stuk tekst als het ware te persifleren, probeerde ik een komisch effect teweeg te brengen. Leest u nog maar eens. Snapt u het nu?

Goede brief, trouwens.

op 24 10 2005 at 20:14 schreef J.J. v.d. Gulik:

re Lagonda

Ja oke, ik moet zeggen, dat ik er ook nog even aan gedacht heb, maar ik kom regelmatig zelfs de meest extreme simplificaties tegen op discussiefora en ga er dan ook vrij gauw vanuit, dat ze daadwerkelijk zo gemeend zijn.

op 24 10 2005 at 22:15 schreef Frans Groenendijk:

@Lagonda / Gullik
Sarcasme werkt niet in de blogosfeer. Echt niet.

Bij Femke Halsema schreef ene Joyce in reactie op een opmerking van mijn kant over dansen op het graf van Theo van Gogh:
"Ik zie mezelf zeker niet als een 2e Theo van Gogh, die toch weleens flink hatelijk kon en wilde zijn (dat zul je niet kunnen ontkennen ook al is hij overleden) terwijl mijn reacties echt voortkomen uit mensenliefde. "
Frnak antwoord:
"Helemaal in orde
Joyce, meid, wat ben jij ont-zet-tend oké!
En Theo van Gogh kon inderdaad flink hatelijk zijn (ook al is hij overleden).
Jij ook een hele fijne week.
Geplaatst door Frank W. "

Waarop Joyce schrijft:
"@Frank
Bedankt voor je steun, Frank! Doet me goed."

Ze ziet niet dat Frank sarcastisch is.
Theo van Gogh overleden.
Deze dame kent hete verschil niet tussen vermoord worden en overleden zijn.

op 24 10 2005 at 22:26 schreef Bitterzoet:

Sarcasme is iets prachtigs. Maar het vergt wel wat intelligentie van de lezertjes.

Ik denk dus dat het eerder aan Joyce ligt en meneer Van de Gulik.

op 24 10 2005 at 23:52 schreef Frank W.:

Ik kan iedereen de schrijfsels van Joyce van der Ent bij Femke Halsema aanraden.
Gisteren had ze het over een wiebelend been in de ooghoek van Halsema.
Mij kan je wegdragen.
Een hele beste is ook Paula B. op de site van Theo Cornelissen van de SP te Rotterdam.
Het leven is goed.

op 25 10 2005 at 10:36 schreef Frank W.:

Goeie brief van "Jopie".
Zeg v.d.Gulik, je hebt natuurlijk al lang door dat deze brief fake is, nietwaar?
Een jodin woont immers niet 2 hoog achter in een allochtonenwijk.
Je weet wel beter.

op 25 10 2005 at 11:07 schreef J.J. v.d. Gulik:

re Groenendijk

Voorlopig heb ik op dit forum geen enkele bijdrage gelezen van andere deelnemers, waaruit voldoende intelligentie en benul op politiek gebied spreekt. Dat is Nederlanders blijkbaar niet gegeven op een enkele uitzondering na. Bij voldoende intelligentie en benul denk ik dan aan het niveau, waarvoor je je niet hoeft te schamen op het niveau van een provinciale stad. Zo lezende schat ik jullie in als nogal links en gedeeltelijk liberaal, waarbij de laatsten angstvallig willen doen laten voorkomen, dat ze vooral niet tot de linkse kerk behoren. Daartoe behoren ze overigens toch wel, omdat ze net als de linkse kerk de vrijheid van meningsuiting om zeep hebben geholpen, net als de linkse kerk de multiculturele samenleving mogelijk hebben gemaakt, net als de linkse kerk geen enkele visie hebben getoond, toen het proces van de migratie een issue werd, net als de linkse kerk geen enkele behoorlijk onderbouwde visie hebben over de ontwikkelingen in de afzienbare toekomst en net als de linkse kerk toch praatjes voor tien hebben, denk hierbij ook bijvoorbeeld aan Bitterzoet. Zowel links als liberaal hebben in Nederland een enorm bord voor hun kop als het gaat om de politiek. Nederlanders zijn op dat gebied op de een of andere manier gewoon te dom. Daarom is het gros individueel niet serieus te nemen, maar gezamenlijk vormen ze een dommekracht, waar ik helaas niet aan voorbij kan zien. En jullie dwepen met Van Gogh maar zijn onderwijl bezig om op zijn graf te dansen door nog steeds de vrijheid van meningsuiting tegen te gaan. Dat bleek ook hier bij de onderwerpen over de joden, de niet bestaande onafhankelijkheid van de rechter en het boekwerkje De ondergang van Nederland. In meer algemene zin hebben jullie ervoor gezorgd, dat ook de andere uitingsvrijheden in Nederland zich op een voor een democratie onvolwaardig niveau bevinden. Jullie hebben Cohen aan de macht gebracht, dus kritiek op hem is huichelachtig. Een ander uit jullie kring zal het echt niet beter doen. Jullie hebben dan ook ook een klimaat gecreeerd, waarin Van Gogh kon worden vermoord. Het beleid, dat daartoe heeft geleid, zal, als dat ongewijzigd wordt voortgezet, leiden tot burgeroorlogachtige toestanden. Ik ben vanaf het begin tegen de migratie geweest, omdat ik de problemen al heel snel voorzag. De ontwikkelingen hebben zich vervolgens vrij sterk zo afgespeeld, zoals ik die voorspeld heb. En een maand voor de dood van Fortuyn sprak ik kort met hem in Rotterdam. Op grond van het toen heersende klimaat voorspelde ik toen een grote politieke aanslag in Nederland binnen twee jaar. Jullie wisten uiteraard van niks toen, jullie wisten en weten nooit iets, maar mede door een geringe zelfkennis hebben jullie nog steeds praatjes voor tien, denk ook aan Bitterzoet. In het land der blinden Nederland is zelfs eenoog geen koning. De blinden denken het zelf beter te zien en zien zich door elkaar bevestigd, waardoor ze echt denken grote lichten te zijn. Dat doet denken aan de islam. Moslims zeggen vaak, dat de islam wel geweldig moet zijn, anders zouden er niet meer dan een miljard moslims zijn. Voor iemand met twee ogen zoals ikzelf is een dergelijke samenleving moeilijk leefbaar.

Ik heb enkele artikelen geschreven, die het heel goed hebben gedaan op inernet en gedeeltelijk nog doen. Zo stond ik niet zo lang geleden bij yahoo onder de trefwoorden vrijheid en meningsuiting nr 5 bij 500.000 treffers. Een artikel van mij over het bestaansrecht van de AEL staat al meer dan een jaar stijf bovenaan bij google onder de trefwoorden verbod en AEL en ook bij andere zoekmachines, zoals surfboard.nl, dat de beste zoekmachines combineert. De domoren zullen het wel weer niet snappen, maar jullie zijn hierbij uitgenodigd om een poging te doen om dat laatste artikel te lezen. Er staat overigens een ‘slordigheidje’ in, die er betrekkelijk gemakkelijk uit te halen is. Dat kan een testcase vormen, of jullie er iets van begrepen hebben of niet.

op 25 10 2005 at 11:13 schreef Bitterzoet:

Praatjes voor tien?

Ach jee toch. En ik maar denken dat ik me discreet op de achtergrond hield.

op 25 10 2005 at 11:14 schreef Bitterzoet:

Ik voel mij gestigmatiseerd.

*snik*, meneer Van de GUlik toch, wat doet u mij aan. Ik schreef nog wel als enige uw naam correct.

op 25 10 2005 at 11:15 schreef Bitterzoet:

(Ik zal uw reactie straks verder lezen, eerst even uithuilen — even een brede schouder zoeken)

op 25 10 2005 at 11:25 schreef Peter Breedveld:

U blaast nogal hoog van de toren, heer Van de Gulik. En wat een schromelijke zelfoverschatting.

Eevn een feit: niemand heeft u hier een strobreed in de weg gelegd bij het plaatsen van uw tirade tegen de Joodse lobby of de Joodse neocons, of wat was het. Er is niet gecensureerd, zelfs niet opgeroepen tot censuur. Dus wat zeurt u eigenlijk. U kreeg kritiek, en er is u gevraagd waarom we dat erg moeten vinden, van die Joodse lobby. U hebt ons er niet van kunnen overtuigen dat we actie moeten gaan ondernemen tegen Joodse neocons of lobbyisten of wat dan ook. Jammer voor u, had u het maar beter moeten uitleggen aan ons domoren.

op 25 10 2005 at 11:39 schreef Lagonda:

@Bitterzoet: misschien moet je aan JJ even uitleggen dat je sarcastisch bent. Dat schijnt twee-oog in het land der blinden niet altijd even goed waar te nemen.

op 25 10 2005 at 12:13 schreef Peter Breedveld:

Michiel Coolen, op Halsema’s log, die is ook….bijzonder.

op 25 10 2005 at 15:28 schreef fritzie:

twijfel tussen Ellian en Hirsi Ali
Maar kies voor de vrouw.
vanwege:
Van niets tot 2de kamerlid en internationale bekendheid
Het schaken in een mierennest.
Daarnaast deelt ze moed, idealisme, gedrevenheid, eerlijkheid en kundige analyses met Prof. Ellian

op 25 10 2005 at 15:39 schreef Cor Spaans:

Ik denk voor de Frontaal Naakt Award onder anderen aan Ebru Umar en Paul Jan van de Wint (die beiden overigens ook in aanmerking komen voor de Mohammed B. Award).

op 25 10 2005 at 17:15 schreef BigPete:

Kun je misschien ook nog aangeven waarom?

op 26 10 2005 at 18:45 schreef Cor Spaans:

Beiden staan in alle openheid kritisch ten opzichte van gelovigen die geweld niet schuwen.

op 27 10 2005 at 03:23 schreef Paardestaart:

Nah – Ebru is door haar akelige tirade tegen Hirsi Ali na de moord op Van Gogh ernstig door de mand gevallen, lijkt me..
Ik zou Pam Hemelrijk willen voorstellen, om haar strijd tegen de stompzinnigheid van de ‘boven-ons-gestelden’ en hun niet aflatende ijver ons land naar de ratsmodee te helpen, en Bernadette de Wit natuurlijk, die onvermoeibaar werkelijk iedere onderknuppel aanpakt die kansloos en hardnekkig dwalende is.

op 28 10 2005 at 11:02 schreef Rinus Duikersloot:

Hier een interview met Ayaan Hirsi Ali in het Amnesty International blad ‘Wordt Vervolgd’

http://www.amnesty.nl/mediatheek_wordtvervolgd.shtml

op 30 10 2005 at 11:25 schreef Ger Kranendonk:

Job Cohen maakt het meeste aanspraak op deze prijs, aangezien deze man op zijn eigen manier, door open en transparant te zijn, altijd eerlijk, de rust heeft bewaard in Amsterdam.

Ondanks alle kritiek blijft hij onverstoorbaar vanuit zijn opvatting iedereen de kans geven zijn mening te geven. Hij zoekt zijn grootste criticasters zelf op (Theodor Holman) om hun de kans te geven hem te overtuigen. Op basis van argumenten.

Ik begrijp de kritiek op Job Cohen niet.

Als er één man is die met recht burgervader genoemd mag worden dan is hij het wel.

op 30 10 2005 at 13:44 schreef Peter Breedveld:

Ik ken veel Cohen-fans, die dat allemaal zeggen. Maar Ger, jij bezoekt deze site regelmatig. Dan heb je dus kennis kunnen nemen van de uitgebreide argumentatie van de Cohen-critici. Ik begrijp werkelijk niet dat je dan nog de weerzin tegen Cohen niet snapt. Je bent het er niet mee eens, oké. Maar al die belastende feiten tegen Cohen (weigerde Afshin Ellian te beveiligen, stelde alles op alles om Verdonk van die manifestatie op het Damplein weg te houden, heeft dat stel op het Diamantplein in de stront laten zakken, enzovoort) doen je dus helemaal niets? Onthutsend vind ik dat.

Cohen kan niet anders dan Theodor Holman laten schrijven en zeggen wat-ie wil. Daartoe is-ie wettelijk verplicht.

op 30 10 2005 at 14:44 schreef Cor Spaans:

Cohen is burgemeester van Amsterdam op het moment dat het Amsterdam Tourist Board over de hele wereld aan toeristen die de stad willen komen bezoeken, een waarschuwing laat uitgaan:
"u kunt beter niet openlijk homoseksueel zijn in Amsterdam, want een deel van de Amsterdammers reageert daarop agressief."

Versta je dat onder "de boel bij elkaar houden", Ger? Ben je behalve homofiel misschien ook masochist?

op 30 10 2005 at 17:17 schreef Ger Kranendonk:

Er valt best wat op te merken over Job Cohen.

Net zoals er ook wat valt op te merken over Rita Verdonk en zeker over Ayaan Hirsi Ali.

Die herdenking bij het slavernijmonument vond ik een teken van zwakte van Job Cohen, in wezen verdient hij door dat akkefietje deze prijs ook niet.

Maar tegelijkertijd staat hij voor zijn opvattingen en weet hij mensen te overtuigen dat de rechtstaat verdedigd moet worden.

Als ik kijk naar de situatie in steden als Birmingham, Durban, Antwerpen, voorsteden van Parijs, dan denk ik dat Amsterdam het goed doet wat betreft de integratie. Als ik in Amsterdam West loop voel ik mij niet onveilig door de moslims maar door de hangjongeren. En hangjongeren heb je ook in Ede of Putten.

De enige keren dat ik fysiek ben bedreigd vanwege mijn sexuele voorkeur, waarvan een heterofiel als Cor Spaans helaas op de hoogte is, zijn confrontaties met boeren en AUTOCHTONE jongeren. Jawel.

Ik kom op deze site, en weet mij dus nog heel goed te herinneren dat Peter Breedveld himself het opnam voor Job Cohen in het kader van de Mohammes B.-award.

Ik zou zeggen, tik lekker verder op jullie toetsenbord maar voor mij blijft Job Cohen een oprechte man die ergens voor staat.

op 30 10 2005 at 17:53 schreef Peter Breedveld:

Ik vind dat Cohen de Mohammed B. Award niet verdient omdat hij geen karaktermoord heeft proberen te plegen op Van Gogh. Da’s heel wat anders dan het voor hem opnemen.

Dat Amsterdam en Nederland rustig zijn gebleven, komt niet door welke bestuurder dan ook. Lazer op. Nederland is gewoon niet het onverdraagzame, racistische volk dat Weldenkende Nederlanders zo graag willen zien.

Kijk naar dat bericht over het UvA-onderzoek naar de berichtgeving in de media in de nasleep van de slachting van Van Gogh: de onderzoekers, ongetwijfeld allemaal zo politiek-correct als de kolere, hadden verwacht een bevestiging te zien van Maks bewering dat ‘de kelders opengingen’. In plaats daarvan moesten ze constateren dat het tegendeel waar is.

Valt me nog mee dat ze niet hebben gesjoemeld. Want als zo’n onderzoeker een bepaalde conclusie wil, beweegt-ie doorgaans hemel en aarde om exact die conclusie te krijgen.

op 30 10 2005 at 19:58 schreef Cor Spaans:

Cor Spaans is niet heterofiel maar biseksueel. Omdat ik openlijk als homoseksueel leef, en de moslims in de Millinxbuurt daaar gewelddadig op reageerden, heb ik daar uiteindelijk moeten vertrekken.
Ik gokte dat je homo bent, omdat je in een eerder bericht meldde dat je Matthijs van Muijen (toentertijd kandidaatlijsttrekker voor de Rotterdamse PvdA) een aantrekkelijke jongeman vindt.

Samen met Matthijs van Muijen – ik vind ‘m overigens niet aantrekkelijk – en iedereen die niet wil jokken is, stel ik dat homoacceptatie bij allochtonen in Nederland een groter probleem is dan bij autochtonen. Je kunt er kort of lang over zijn, maar dat is nu eenmaal zo. Of mensen nu een Poolse of een Caribische achtergrond hebben, een hindoeistische of een islamitische, de emancipatie van homo’s is nog niet zo’n end op weg als in autochtoon Nederland.
Cohen buigt voor die intolerante cultuurinvloeden en bagatelliseert het probleem dat Roze Amsterdam heeft. Hij vind het reuze meevallen, dat er zo eens in de 2 weken een homo in elkaar wordt geramd in zijn stad.

op 30 10 2005 at 20:05 schreef Cor Spaans:

Ger Kranendonk schreef:

"De enige keren dat ik fysiek ben bedreigd vanwege mijn sexuele voorkeur, waarvan een heterofiel als Cor Spaans helaas op de hoogte is, zijn confrontaties met boeren en AUTOCHTONE jongeren."

Ger, je stelt mij ernstig teleur. Ik had hogere verwachtingen van jou, dan bovenstaande idiote zin.

– je weet nu al niet meer wat je kortgeleden schreef
– je durft niet openlijk homofiel te zijn
– je bagatelliseert de homofobie van allochtone culturen in Nederland

Schandalig!

op 30 10 2005 at 22:29 schreef Duns:

@Ger Kranendonk

Beste Ger,

Jij was toch altijd die realist op het forum van de PvdA-Amsterdam… ?

Of heb ik de verkeerde Ger Kranendonk voor me?

Wat is er met je gebeurt … dat je Job Cohen nu de hemel in prijst?

Ook gij, Ger Kranendonk?

op 31 10 2005 at 22:50 schreef Fritzie:

Beste Ger,
Het je geluksdag vandaag, valt nog meer mee.
Slecht één meisje wordt per maand vermoord vanwege eerwraak.
Toch een mooie meevaller, dacht ik zo. Het hadden er tenslotte nóg meer kunnen zijn.
Geeft toch een goed gevoel, die multikul.
Peter R De Vries kan mijn stem op zijn buik schrijven, Ik stem de volgende keer Fascisten partij PVDA !

op 31 10 2005 at 23:30 schreef Cor Spaans:

Beste Frontaal Naakt-redactie, ik heb de knoop doorgehakt.

De belichaming van alle inspanningen die afgelopen jaar verricht zijn – met soms minder, soms meer succes – ten bate van het bedreigde vrije woord in Nederland, is in mijn ogen niemand minder dan Lousewies van der Laan. Graag nomineer ik haar voor de Frontaal Naakt Award 2005.

De Frontaal Naakt Award 2005 gaat naar de man of vrouw die zich in de nasleep van de moord op Van Gogh verdienstelijk heeft gemaakt voor het bedreigde vrije woord in Nederland. Ebru Umar bijvoorbeeld, die het aandurft om in de Metro-krant het stokje over te nemen van Theo. Het duo Muntz en Van de Wint bijvoorbeeld, dat de islam – net zo hevig als andere godsdiensten – bekritiseert. Ellian en Hirsi Ali. Lousewies.
Lousewies van der Laan heeft sinds dat afslachten van Godslasteraar Van Gogh haar oppositie jegens Donner verscherpt. Zij belichaamt het politieke protest tegen de lange arm van christenminister Donner. Piet Hein Donner, die aan religie enerzijds extra bescherming biedt, in weerwil van onder andere de vrije meningsuiting, en anderzijds extra uitingsvrijheid geeft aan verondersteld religieuze uitingen. Uitingen die vanuit een niet-religieuze verdediging altijd strafbaarheid zouden zijn! Lousewies is de politieke stem van Van Gogh op het terrein van de vrije meningsuiting. En gelukkig nu eens niet een Theo-intimus.

op 01 11 2005 at 23:01 schreef Maris:

Holman in het Parool van vandaag weer ontroerend. "Iets of iemand heeft een jaar geleden mijn leven gestolen, lijkt het". Het bevreemd me dat ter discussie wordt gesteld of hij nog wel over deze tragedie mag schrijven.

Hij beschrijft dat hij op 1 november 2004 Cohen als intellectueel wel mag, niet als burgemeester.

Ik nomineer Holman. Hij bestrijkt het hele spectrum. Schrijnend, persoonlijk, redelijk, onredelijk, gevoelig, ontredderd, grof, supereerlijk. Hij probeert niet angstvallig te kloppen, brengt zijn huiver voor ideologie in praktijk.

op 01 11 2005 at 23:44 schreef maris:

Lousewies en Ayaan verdienen alle lof, maar ik blijf het moeilijk te verdragen vinden dat zij (D66 en VVD) godsdienstwaanzinnigen als Donner nog steeds in staat stellen om minister te blijven en het CDA (beschermers religieus onderwijs, Maria Verhoevens’geraaskal over intelligent design) in de regering houden.

op 04 11 2005 at 12:58 schreef Willem Dezwijger:

Zoals wel vaker val ik een beetje laat in de discussie, maar ik ondersteun van harte Sirene’s nominatie voor Sylvia, de onbaatzuchtige webmaster van de AHA-weblog voor haar werk, dat van onschatbare waarde voor de seculiere zaak is.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS