Home » Archief » Gregorius Nekschot


[19.11.2005]

Gregorius Nekschot

Uitgebrand (120k image)

Gregorius Nekschot (Summer of Love, 1967) heeft de dubieuze eer door elk dagblad, tijdschrift of omroep met de nek te worden aangekeken. Is, gewapend met zijn tekenmap, bij alle redacties op de koffie geweest. Hoongelach dan wel besmuikt gegrinnik was zijn deel. Kreeg niet één spotprent geplaatst. Desondanks niet bij de pakken gaan neerzitten en heeft nu zijn eigen, spraakmakende en zeer succesvolle website. Een psychiater kenschetste de persoonlijkheid van Gregorius, op basis van zijn prenten, als ‘eng en gevaarlijk’. Zie ook het interview met de meester. Meer cartoons op Misselijke Grappen .

Algemeen, 19.11.2005 @ 22:14

[Home]
 

13 Reacties

op 19 11 2005 at 23:58 schreef Michiel Mans:

Aan Gregorius,

De ‘uitgebrande asielzoeker’ is wat mij betreft de grofste en tevens de meest geslaagde grap tot nog toe. Het pijpverzoek aan Groen Links, een waarlijk zieke maar o zo toepasselijke toegift. De moderne term voor ‘gaaf’, gruwelijk dus, is hier zeer op zijn plaats.

Als je nou nog geen erkenning in de vorm van bijvoorbeeld een semtexbriefkaartje krijgt, dan weet ik het ook niet meer.

Ik ben benieuwd hoeveel mensen in hun broek pissen van het lachen bij deze grap maar naar buiten toe schande zullen spreken. Ik herinner mij Koot en Bie die ‘oven’ grappen maakten, besmuikt lachten en vervolgens ‘die ken echt niet heh’ riepen om daarna direct met een verse uit de oven te komen. Pas toen was het correct om te lachen. Helaas heeft het onbeheerst en onbevreest lachen niet lang geduurd. Maar ga door, erger, gruwelijker en incorrecter dan ooit totdat Femke haar sluitspier het begeeft en iedereen weer lachen mag.

Groet,

Michiel

op 20 11 2005 at 01:21 schreef Lagonda:

Ik vind hem ge-wel-dig! Ben wegens slappe lach een vol uur niet aanspreekbaar geweest.

Ik vind met name de verwachtingsvolle blik in de ogen van Julius erg goed getroffen.

op 20 11 2005 at 12:56 schreef jelle:

Ongelóóflijk smerig dat hier de suggestie wordt gewekt dat iemand,laat staan Femke,van GroenLinks ’n halfgare asielzoeker oraal zou willen bekennen.
Stuitend!
Us Femke’s mondje kan zich noch slechts verwijden bij Oudkerk’s relaas over exclusieve hiv-vrije sex met Theems-dames,en dan komt ‘r nog gebalk uit óók,uit dat bekkie van Halsema,dus.
zie Barend&v/Dorp
Deze prent is écht ziek,té ver voor orale conversatie.
Foei!!!

op 20 11 2005 at 17:21 schreef Arnoud:

Waarom zet je zulke sneue ranzigheid op je site, Peter Breedveld? Wat is hier leuk aan? Die Gregorius heeft professionele hulp nodig, geen forum om zijn vuiligheid te kunnen spuien. Bah.

op 20 11 2005 at 17:24 schreef Duns:

Ik kan het wel waarderen …

De cartoon van Gregorius over New Orleans (en vanavond lekker ‘Mississippi burning" kijken) vond ik zijn beste. Die was zo WAAR!

op 20 11 2005 at 17:50 schreef Cor Spaans:

Ik vond die tekening over de gristelijke kijk op euthanasie een van zijn leukste.

Overigens moet iemand die zich zo talentvol weet te uiten als Nekschot wel een heel opgeruimd gemoed hebben; professionele hulp zal heus niet nodig zijn, Arnoud.

op 20 11 2005 at 22:31 schreef Arnoud:

@ Cor Spaans

Over het talent van Nekschot valt te twisten. Zo indrukwekkend vind ik hem niet. En hoe dan ook is begaafdheid in tekenen geen maatstaf voor geestelijke gezondheid.

op 21 11 2005 at 05:32 schreef Ariël Bruéns:

Vergeleken met de wijze waarop de marxisten, leninisten en stalinisten zich over de verkoolde resten masturberen, want we kunnen weer eens een minder links kabinet demoniseren, is deze prent hoogst eerbiedig en zeer smaakvol. Ik heb hem direct op mijn blog gezet in de hoop dat je het vreselijk zult vinden.

op 21 11 2005 at 09:14 schreef Arnoud:

Ga je gang, beste Ariël. Niemand houdt je tegen en niemand vindt dit vreselijk. We leven in een vrij land.

Groeten,
Arnoud

p.s. Het is ‘masturberen’. Niet ‘zich masturberen’.

op 21 11 2005 at 13:07 schreef A.H.J. van Gool:

Staat u mij toe een verhaal toe te voegen dat aantoont dat de wens op het plaatje niet in vervulling zal gaan, Femke is tenslotte ook een politiek incorrect dametje die gewoon voor een Nederlandse vriend heeft gekozen.

Desillusie.

Dit verhaal wilde ik allang een keer optekenen maar het kwam er allemaal maar niet van. Maar wil het toch de trouwe lezers van mijn log niet onthouden. Ik zat in trein van geloof ik Bergen op Zoom terug naar mijn eigen vertrouwde Kets via Tilburg. Er stapte op een gegeven moment een zwarte jongen binnen vergezeld van blondje met typische hippie kleding. Tot dusver niets aan de hand, sommige meiden houden van drop moeten zij weten. De bijkomende losse handjes van Tuur types zijn niet altijd zeker dus wie weet winnen ze de lotto. De dame vertelde de jongeman in het Engels dat hij wat oud fruit enzovoorts van haar mocht hebben. Zij lustte het toch niet. De schat. Het gesprek ontaarde al snel in een gesprek over zijn asielstatus en mogelijkheden. De dame bleek getrainde (linkse) asiel industrie huppeltrutje te zijn die alle wetjes door en door kende. Een grijns op mijn gezicht kon ik niet onderdrukken toen ze hem met trillende stem vertelde dat sinds Verdonk alles moeilijker was geworden. Forza Rita !!! En dat wellicht alleen illegaliteit hem kon helpen, maar of dat zo verstandig was. Wat ik uit het relaas van de jongeman op kon maken was dat hij gevlucht was omdat hij niet wilde vechten in de burgeroorlog in zijn land. Maar waarom niet? Of hij is voor het regeringsleger of voor de rebellen of start zelf maar iets. Een man vlucht niet voor een oorlog in zijn land. Toen werd het pas echt hilarisch. Onze zielepoot vroeg het hippie snolletje ten huwelijk. Dat wil zeggen, hij vroeg of zij niet met hem wilde trouwen. En even kreeg zelfs uw aller Blokkie het te slecht. Ik pinkte een traantje weg bij het idee dat deze hoogstwaarschijnlijke dwars of groen links tante zichzelf op zou offeren voor deze arme “zwakkere”. Maar nee, mevrouw bedankte kil en zei dat hij haar type niet was. Hypocriete trut, kun je een mens helpen en een droppie neuken maar nee hoor…… Stiekem gewoon een autochtoon vriendje?????

op 21 11 2005 at 16:58 schreef Michiel Mans:

Mmm…ik neem het de jongen niet kwalijk dat hij geen partij wilde kiezen. De keuze is daar zelden tussen, laten we zeggen, ‘slecht’ en ‘hoopgevend’. Meestal is het een keuze tussen ‘doorrot’ en ‘andersrot’. Van de ene warlord in de andere. Van corrupte hufter 1 naar corrupte hufter 2.

Ook de dame valt weinig te verwijten. Uit idealisme willen helpen is mooi maar ben je dan pas ‘correct’ als je zo ver als trouwen wilt gaan? Dat lijkt me niet.

Of het in het grote plaatje slim is om asielzoekers hoop en steun te geven, is een ander verhaal. Naar mijn idee kun je deze dame weinig verwijten maken. Gebrek aan levenservaring en de meestal bijbehorende inzichten misschien. Denk maar aan Churchill, ‘als je op je twintigste geen socialist bent heb je geen hart, als je het op je veertigste nog bent, heb je geen hersens.’

op 21 11 2005 at 17:44 schreef A.H.J. van Gool:

Een en ander is natuurlijk met een flinke dosis sarcasme doordrenkt. Maar het is wel tekenend dat echte offers toch moeilijker zijn als op een makkelijke manier rijk worden op kosten van (wannabe) vluchtelingen en de idealist spelen.

op 23 11 2005 at 17:44 schreef AVe:

@Gregorius Nekschot. Hij is echt steen- en steengoed!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS