Home » Archief » Op sollicitatie


[03.12.2005]

Op sollicitatie

Michiel Mans

Mamelukes0 (132k image)

“Aangenaam kennis met u te maken meneer Mans. U komt solliciteren voor de functie van timmerman in ons bedrijf?” “Ja dat klopt.” “Hebt u uw CV bij u?” “Ja, alsjeblieft.”

“Mmm…hier staat dat u geen twee linkerhanden maar een lul met vingers hebt.” “Ja inderdaad, ik kan geen plank recht afzagen alleen als het schuin moet.” “Mmm…en u moet altijd bokshandschoenen aan tot tien voor twee ’s middags zie ik?” “Ja, dat moet van God.” “Maar u zou waarschijnlijk een stuk beter zagen als u die handschoenen uit deed, niet?” “Dat mag niet, dat is mahran.” “Mahran, wat is dat?” “Mahran staat voor slecht.” “Hoe slecht, wat slecht, waarom slecht?” “Volgens onze God, -vreten zij met Hem.” “Wat? Wie is uw God, als ik vragen mag?” “De grote Atheus, -smullen met Hem.” “Wie zegt u?” “Atheuuus, -vreten en zuipen met Hem.” “Maar waarom zegt u telkens ‘vreten en zo met hem’, na het uitspreken van zijn naam?” “Hem jaah, Zijn voor u, respect man.” “Wat is dit voor achterlijk gedoe, verplichte bokshandschoenen en dan als timmerman komen solliciteren?” “Hé respect man, wil je mij niet aannemen omdat ik bokshandschoenen draag?” “Inderdaad, op die manier bent u minder goed inzetbaar. Bovendien bent u een lul met vingers.” “Wat? Gaan we nou ook nog schelden, ik heb een lul met vingers, dat is niet hetzelfde. Die kweek je om beter in de handschoenen te passen zodat je optimaal de grote Atheus, -zuipen en bitterballen met Hem- kan dienen.” “ER UIT.”

“Hallo, spreek ik met het Meldpunt Discriminazi?” “Inderdaad, en u spreekt met Anja.” “Aha, een hoer, met Mans spreekt u.” “Pardon, zei u hoer?” “Ja, u bent een hoer volgens het boek van mijn God.” “O, dan is het goed, wat kan ik voor u doen?” “Nou, moet je luisteren slettenbak, ik ben bij het solliciteren zwaar gediscrimineerd vanwege mijn geloof en mijn uiterlijk.” “Zei u nou slettenbak?” “Ja, ander woord voor hoer, mijn geloof weet je, dat vertelde ik je net. Begin jij nu ook al te zeiken?” “Duizend excuses, zo bedoelde ik het niet maar ik moet even wennen aan uw andere gebruiken weet u.” “Nou vooruit dan pisbak, maar wel uitkijken hè, beetje meer tolerantie naar andere culturen en religies.” “Ja meneer Mans, gaat u alstublieft verder.” “Nou, ik kwam solliciteren bij een aannemer en die schopte me eruit omdat ik een lul met vingers heb voor de bokshandschoenen die ik van de grote Atheus -vreten en slempen met Hem- altijd moet dragen. Begrijp je, droltrol?” “Dro…? W..wat schandalig, je reinste racisme. Nee, dat kan echt niet. U hebt evenveel recht op werk als een ander. Moet dat echt, bokshandschoenen?” “Ja, staat in het grote boek dat Atheus, -kezen met hem- via de Aarsengel Gabral -buikschuiven met hem- de profeet Lou de Paling -tweeënzeventig varkens voor hem- doorgaf. Duidelijk, schele sloerie?”

“Zei u nou schele?” “Wat, begin je nou weer, dorre snee?” “Excuses, dat sletten en hoeren gedoe snap ik nu wel een beetje en heb daar begrip voor, maar waar komt dat schele en dorre ineens weer vandaan?” “Als je nou eens een paar jaar onze cultuur zou bestuderen dan stelde je niet van die domme vragen, dwarse doos. Elke Atheus, -porren met Hem- volgeling weet dat dit in de Kadith staat. Het boek over het voorbeeldige leven van de grote Paling, -tweeënzeventig geiten voor hem. Duidelijk, schurftige sloerie?” “Het spijt me heel erg maar ik ken dat boek niet en ben als simpele ziel niet bekend met het gebruik van dergelijke bijvoeglijke naamwoorden.” “Dan wordt het tijd dat je die werken eens gaat lezen, krols kreng. Onze grote Paling -karnen met hem- sprak zijn vrouwen altijd op die manier toe en dit voorbeeld volgen we veertienhonderd jaar na zijn dood nog steeds. Heb je daar bezwaar tegen, graf griet? Moet ik je auto aan komen steken of zo?”

“Nee natuurlijk niet meneer Mans, mijn welgemeende excuses voor mijn onbegrip en mijn onbekendheid met uw zeden en gewoonten. Wij staan graag heel erg open voor andere culturen in onze gedachten, zo open dat onze hersens er uit flikkeren. Ooo, zei ik nou flikkeren?”

Michiel Mans (1956) is grotendeels autodidact, een ‘lezer’ met interesses in geschiedenis, filosofie, politiek en wetenschap. Hij komt uit een nest van ‘boerenverstand’ aan moederskant en een ‘oud koloniaal uitzuigersgeslacht’ aan vaderskant. Een mix van Drents humanisme en rechts reactionair in een liberale, sceptische saus.

Algemeen, 03.12.2005 @ 02:59

[Home]
 

10 Reacties

op 03 12 2005 at 19:17 schreef Duns:

Prachtig Michiel!

Mag ik hem voordragen voor publicatie op Het Vrije Volk?

Of is dat te reactionair voor je?

– – – – – –

Trouwens, voor wie denkt dat dit stuk van Michiel mans SATIRE is, lees dit eens:

http://www.gopfun.com/misc/political_correctness_kills.htm

op 03 12 2005 at 20:03 schreef AVe:

Erg leuk! En waar!

op 04 12 2005 at 18:34 schreef Michiel Mans:

Prima Duns.

Ik zou het echter wel op prijs stellen als een eventueel kritische toetsenfrutsel ook geplaatst wordt. Je vroeg laatst of je mijn weerwoord op een van je stukken mocht plaatsen op ‘hetvrijevolk’. Kennelijk vond iemand dit uiteindelijk niet zo’n goed idee. Dan plaats ik toch enige vraagtekens bij het ‘vrij’ in de naam.

op 05 12 2005 at 02:32 schreef Proenist:

….What voor Mumbo Jumbo scherts religie is dit nu weer….De Enige Ware Weg is de Weg van Proenie !!!!…Heil….burp…Fakallah……….hik…
http://www.gunzilla.net/phpBB2/viewtopic.php/t=798

op 05 12 2005 at 22:30 schreef Duns:

@Michiel:

Je hebt inderdaad een ‘kritisch toetsenfrustel’ aangekondigd; maar dat is nooit door ons ontvangen!

Of vergis ik mij?

op 06 12 2005 at 04:29 schreef Duns:

Dan ben ik het kwijtgeraakt … mijn excuses.

No offence, mag ik hopen?

op 06 12 2005 at 12:17 schreef Michiel Mans:

Beste Duns,

Je mailde me zelf of je het plaatsen mocht. Toen dat niet gebeurde en ik er naar vroeg was je antwoord dat dit allemaal niet zo snel ging. En nu hebben jullie het niet ontvangen? In de politiek noem je dat jokken, ik noem het lulkoek. Kun je nu echt geen beter excuus verzinnen?

op 06 12 2005 at 14:33 schreef Michiel Mans:

No offence, er zijn ergere dingen in de wereld.

op 10 12 2005 at 02:26 schreef Frans Groenendijk:

Geweldig geschreven Michiel.

op 02 03 2006 at 12:33 schreef G.Bruijs:

God wat doorzichtig islamofobisch. Gelukkig heb je nog wat facistenbroeders die er wel om kunnen lachen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS