Home » Archief » Hondenneukers


[17.12.2005]

Hondenneukers

Peter Breedveld

Hondenneuken (100k image)
Illustratie: Gregorius Nekschot

Aanzienlijk groter dan de kans dat uw kind door een moslim wordt opgeblazen is het risico dat het door een hond wordt doodgebeten. Laatst was het weer zover in Osdorp, waar een peuter door een golden retriever levensgevaarlijk werd verwond. Honden maken in Nederland jaarlijks vele duizenden slachtoffers en dat is niet zo vreemd, want die krengen beheersen overal in Nederland de openbare ruimte en ze zijn zelden aangelijnd.

Van publieke verontwaardiging daarover heb ik echter nooit iets gemerkt. Eén keer heb ik een politicus, een wethouder, meegemaakt die maatregelen aankondigde tegen hondenoverlast. Ze werd daarop door een schreeuwende meute hondenliefhebbers (mensen in ruitjesbroeken en plooirokken) met de dood bedreigd en trok haar plan subiet weer in.

Toen in 1993 door de Tweede Kamer een fokverbod op pitbull terriërs werd behandeld, stond er op het Binnenhof een massa demonstranten met spandoeken. Op één daarvan was te lezen dat het fokverbod erger was dan de Holocaust.

Dus niet ‘net zo erg’ als de Holocaust. Nee, érger.

Honden zijn vreselijke beesten. Ze zijn dom (de mongolen van het dierenrijk, heb ik eens ergens gelezen), ze zijn vies, ze stinken verschrikkelijk, ze zijn opdringerig en bovendien zijn ze onvoorspelbaar en levensgevaarlijk. Maar nog veel erger dan honden zijn hun bazen en bazinnetjes.

Hondenbezitters behoren tot de onderste regionen van de voedselketen. Het dringt maar niet tot ze door dat niet iedereen hun ziekelijke liefde voor hun hond met ze deelt. Ze kunnen er niet bij dat je het niet schattig vindt dat hun hond jouw kinderen in hun gezicht zit te lebberen. Ze tongen immers zelf ook voortdurend met hun hond? Ze gaan er zelfs mee naar bed!

Ik was eens in het park aan het spelen met mijn kinderen. Gezellig, totdat er weer zo’n stinkbeest op ze af kwam rennen. Met zijn gore modderpoten sprong hij tegen één van mijn kinderen op, die daardoor omviel. Ik zei tegen de eigenaresse van de hond dat ik daar niet van gediend ben, en dat ze haar hond moet aanlijnen. “U doet uw kinderen toch ook niet aan de lijn?” zei ze.

Met dit soort gekken, die honden gelijkstellen met mensenkinderen (of misschien zelfs honden wel bóven mensenkinderen stellen), valt niet te praten. Ik heb me met mijn kinderen ook wel eens uit een speeltuin laten jagen omdat daar een man met zijn golden retriever aan het stoeien was. Verderop was nota bene een speciaal door de gemeente toegewezen hondenuitlaatplek, maar daar wilde die man niet naartoe. “Daar ligt allemaal hondenpoep.” Precies onderaan de glijbaan lag een enorme dampende bolus die zijn hond net had gefabriceerd. Ben ik maar naar huis gegaan.

Ik heb een hondenbezitter wel eens gevraagd om zijn hond niet iedere keer voor mijn huis te laten schijten. Ik werd verrot gescholden en bedreigd. Ik heb de politie gebeld, maar die wilde alleen weten of het een buitenlander betrof (ik denk dat de dienstdoende bromsnor een allochtoon bedoelde). Dat was niet het geval, dus was de politie niet geïnteresseerd. Mijn vrouw is trouwens ook wel eens bedreigd, dat was wél door een allochtoon (geen hondenbezitter), maar toen was de politie ook niet geïnteresseerd.

Er is een zonneweide bij een grote waterplas in Leidschendam, waar ik vaak met mijn gezin kwam. Tussen april en oktober is het daar verboden voor honden. Niet dat iemand zich daar ook maar iets van aantrekt. Er liggen altijd honden die langslopende kinderen de stuipen op het lijf jagen of zelfs op mijn handdoeken komen staan om de meegebrachte lekkernijen te bietsen. Ik zeg daar altijd iets van, maar het antwoord is steevast een grote bek en doorgaans ook een ernstige bedreiging. Er patrouilleert daar politie, maar die doet er niks aan. Daar kom ik dus ook maar niet meer.

Soms wil zo’n hondenbezitter met me in discussie. Bijvoorbeeld toen ik eens een hond wegjoeg die op mijn kinderen afliep. ‘Het vrouwtje’ (zo noemen ze zichzelf, ‘het vrouwtje’) piepte dat haar hond niks deed, dat-ie alleen maar wilde spelen. Maar dat wil ik dus niet, dat mijn kinderen met honden spelen. Laat u uw kinderen met rioolratten spelen? Nee toch? Nou, ik verzeker u dat de gemiddelde hond niet zo heel veel schoner is dan een rioolrat. ‘Het vrouwtje’ zei ook nog dat ik mijn kinderen op deze manier angst voor honden aanleerde. Niks mis mee, vind ik zelf. Waar je bang voor bent, daar blijf je uit de buurt. Meer wens ik niet.

Ik meen te weten dat honden onreine beesten zijn voor moslims, net als varkens. Daarom verbaas ik me dat er vanuit de moslimgemeenschap nooit een oproep klinkt om de hondenplaag in de Nederlandse openbare ruimtes terug te dringen. Zou dat in het recente verleden in geheime besprekingen met de Linkse Kerk bedongen zijn, dat ze niet over honden zeiken, omdat die heilig zijn in Nederland? Het zou me niet eens verbazen, dat Marcel van Dam heeft gezegd: “Je mag onze vrouwen voor hoer uitschelden, tijdens Dodenherdenking met kransen voetballen, onze politici en kunstenaars bedreigen, er af en toe één afslachten, als je maar van onze honden afblijft. Onze honden laat je godverdomme met rust! Van onze honden houden we!”

‘Wat nou, moslims deporteren? Gooi de hondenbezitters het land maar uit! Dan kunnen onze moslimse medelanders ook weer ongestoord picknicken in het park.

Peter Breedveld, 17.12.2005 @ 01:00

[Home]
 

530 Reacties

op 17 12 2005 at 08:30 schreef Duns:

Bestaat er eigenlijk een psychologische analyse van mensen die van honden ‘houden’?

Waar komt deze stoornis vandaan?

Wat is de achtergrond?

op 17 12 2005 at 09:07 schreef Bitterzoet:

Deze tekst is me uit het hart gegrepen, Peter.

Als collega hondenhater, maar dan uit angst, kan ik erover meepraten.

Het is voor mij inmiddels een tweede natuur geworden om honden te signaleren en te ontwijken. Ik loop nooit zomaar onbevangen op straat. De straathoek neem ik met een zeer ruime bocht — klaar om weg te sprinten. Ik zal niet snel een steeg inlopen — er is immers geen uitwijkmogelijkheid als er van de andere kant een hond aankomt. Met mij een wandeling maken is bepaald een onrustige bezigheid; mijn gezelschap zal me regelmatig kwijt zijn. Als ik een hond zie naderen steek ik schielijk de straat over — om weer terug te komen als de kust veilig is. Het hele kunstje wordt herhaald bij de vólgende hond.

Laatst ging ik op bezoek bij mijn moeder. Ze woont op 2 hoog in een flat. Mijn kinderen liepen al halverwege de eerste (smalle) trap. Ik had net een paar treden genomen toen ik bovenaan een vrouw met hond zag staan; ze wilde naar beneden. Ik keerde op mijn schreden en riep naar de kinderen dat ik de lift wel zou nemen. Ze hebben aan een half woord genoeg en riepen, inmiddels boven aangekomen, dat de hond ‘netjes vast zit, hoor mam!"
Ik sputterde wat tegen en twijfelde toch een beetje. Zou ik nou niet gewoon die trap nemen en FLINK zijn?
De vrouw besloot niet op mijn heldendaad te wachten en begon aan haar afdaling. Mijn moed zonk me in de laarzen en ik liep snel maar beheerst naar de lift. De hondenbezitster was er kennelijk op gebrand om mij even snel van mijn angst af te helpen en koerste niet naar de uitgang maar naar mij. Ze verzekerde mij tijdens deze ‘achtervolging’ luidkeels dat zij haar hond goed onder appèl had en dat ik gerust dichterbij kon komen, dan zou ik het wel zien. Ik bedankte vriendelijk maar resoluut. Daarop kreeg ik een hele tirade om de oren. Heel in het kort kwam die er op neer dat ik me toch wel gruwelijk aanstelde; dat honden lief zijn, dat hij "echt niets deed" en dat er "niets mis was met haar hond". Ze was zwaar beledigd dat ik haar hondje niet leuk vond en ik was ‘egwel een stom wijf!"
Gelukkig schoven toen de liftdeuren dicht.

En dat is maar 1 voorbeeld.

Ik snap *niet* dat hondenbezitters zo’n plaat voor hun kop hebben. WAAROM moet ik nou per se hun beest leuk vinden? Ik val toch ook niemand lastig met mijn kinderen? Héftige discussies heb ik hier al over gevoerd met hondenbezitters en tis echt maar een enkeling die het snapt en er voor openstaat. Het merendeel mag van mij inderdaad zó op de trein.

op 17 12 2005 at 12:31 schreef Afrodite:

"Het pleidooi van een dierenbeul"geschreven door P.Breedveld.Bitterzoet:Ah, gossie!Tjonge,jonge wat een aanstelleritis.

op 17 12 2005 at 13:54 schreef Dennis:

@ Afrodite:

Vooral die "Tjonge,jonge" vind ik erg sterk.

Ze zullen je vast missen bij Fok.nl.

op 17 12 2005 at 14:01 schreef Leichim Snam:

Uit mijn hart gegrepen Peter.

Als ik hardop zeg wat ik denk over honden, krijg ik ruzie in de familie. Laf als ik ben, houd ik mijn mond.

Honden zijn een dankbaar bezit voor mensen die graag baas zijn. Het slaafse van een hond voorziet in een behoefte. Het streelt de ego. "Hierrr…ZIT." En het debiele beest doet het ook nog. Daar krijg je wel een kick van.

op 17 12 2005 at 15:28 schreef Dany:

Honden zijn te gek. Een wijs man heeft eens gezegd: "Hoe beter ik mensen leer kennen, hoe meer ik van honden ga houden".

Je psychotische afkeer van welk dier dan ook verdient absoluut grondig wetenschappelijk onderzoek. Wel jammer dat je het ook op je kinderen overbrengt. En hoe ironisch dat je je fobie deelt met de meeste Moslims, die het op hun beurt natuurlijk weer hebben van hun profeet. Ik hoop dat de afkeer van honden het enige is dat je gemeen hebt met hem.

Honden redden veel meer levens dan ze kosten. Op heel veel verschillende manieren. Ik weet zeker dat je zelf ook wel kunt bedenken hoe nuttig honden zijn voor de mens, afgezien van het plezier dat het bezit verschaft. Niet iedereen is een hondenliefhebber, en dat is ook niet nodig. De manier waarop jij erover schrijft verraadt echter iets veel ernstigers. Het is wat bitter aan te moeten horen dat jij vindt dat ik ‘ausradiert’ moet worden, nadat anderen datzelfde vonden van mijn grootouders omdat het Joden waren. Van jou verdien ik hetzelfde omdat ik van honden houd.

Ik blijf je site gewoon bezoeken, vind het een paradijs. Ik vind je een uitstekend schrijver. En ik hoop dat je kinderen trouwen met een hondenliefhebber. Kan nog een nuttig stukje opvoeding voor je zijn.

op 17 12 2005 at 19:34 schreef Bert:

Net zo erg ALS de Holocaust, Peter, niet DAN. (Zo win je nooit een eerste prijs!)

op 17 12 2005 at 22:56 schreef aidan:

Eerst hoor ik een hoop slap gelul over honden.Verder komt er dan uit dat breedveld in zijn broek schijt als hij een hond ziet.Ik kan er bij ,als iemand niet van honden houdt.Ik kan er ook bij als iemand last heeft van het merendeel van de honden die vermenselijkt worden door hun baasjes,vrouwtjes,pappies of mamma’s.
met het merendeel van de honden is niks mis,het zijn de eigenaren die hun hond verpesten.Breedveld heeft,als vergelijking,nooit in de buurt van een intensieve veehouderij gewoond.Maar hij zal vast wel zijn varkenslapje of runder biefstukje hebben gegeten.Daarmee bedoel ik dat je niet van die dierenhoeft te houden om toch het nut er van in te zien.Zo is het ook met honden.Ikzelf betaal me scheel aan hondenbelasting terwijl mijn honden alleen op mijn erf komen.Als breedveld meer op zijn gemeente van inwoning zou letten dan zou hij zien dat voor de meeste hondenbelasting niets terugkomt in de vorm van schoonmaken van hondenveldjes of het aanleggen van een wandeltraject voor honden.
En wat bijtende honden betreft,het aantal ligt fors lager als wat jij noemt,de meeste gevallen worden niet goed onderzocht en de hond wordt afgemaakt voordat er gecontroleerd wordt of de hond is mishandeld of in een hoek gedreven.
zo’n verhaal wat jij verteld kan ik ook schrijven over auto’s,kan ik ook eens populair uit de hoek komen.

op 18 12 2005 at 01:14 schreef CS:

Best veel honden zijn neurotisch of anderszins in de war, en het zijn natuurlijk echte groepsdieren die graag in hierarchie leven, maar over het algemeen zijn honden de meest ruimdenkende dieren.
Katten bekijken de activiteiten van de mens meestentijds vol dedain. Honden vinden alles altijd normaal, zijn over het algemeen enthousiast en overal voor in. Onze goede God heeft honden geschapen om mensen vrolijk te maken.

op 18 12 2005 at 10:38 schreef Lagonda:

Het schijnt dat honden kunnen ruiken of een mens kanker heeft. Te oordelen naar de wijze waarop ik door de meeste honden word begroet, vrees ik dat ik een ernstige vorm van kanker in mijn genitale zone onder de leden heb.

op 18 12 2005 at 12:38 schreef Elke Vlasveld:

Ivo de Wijs – Haat

Ja, je raadt al waar dit liedje over gaat:
Het geboefte dat je aanblaft op de straat
Het is lelijk om te zien
En het bijt nog bovendien
Oh, je moest eens weten hoe ik honden haat

Oh, je moest eens weten hoe ik honden haat
Hoe de waarde van die mormels mij ontgaat
Ja, ze kunnen nuttig zijn
Met een blinde aan de lijn
Maar de rest mag van mij door de cervelaat
Daarom neem ik de gelegenheid te baat
Om te zeggen waar het volgens mij op staat:
Al die vrienden van de mens
Nog vandaag over de grens
Oh, je moest eens weten hoe ik honden haat

Ja, je moest eens weten hoe ik honden haat
Ook al zegt z’n baas: "Meneer, hij doet geen kwaad"
Ik trek zenuwachtig krom
En ik loop een straatje om
Dat zijn smoesjes waar je mij niet mee bepraat
Als ik aanbel en het eerste resultaat
Is geblaf: er staat een joekel van formaat
Dan riskeer ik liever niets
En ik zit al op m’n fiets
Oh, je moest eens weten hoe ik honden haat

Elke hond maakt van z’n baas een psychopaat:
"Oh, mijn Bonzo is m’n beste kameraad"
"En mijn Fifi springt op schoot"
"En mijn Hector geeft een poot"
"Het is soms net of mijn Pluto met me praat"
En hun steun aan ’t politie-apparaat
En hun heulen met de macht en met de staat
Mijn aversie is gegrond:
Adolf Hitler had een hond
En je moest eens weten hoe ‘k die kerel haat

Oh, je moest eens weten hoe ik honden haat
Als verbranding in de negentiende graad
Al loopt zwart en bruin en blond
Met die strontmachines rond
Ik zal haten tot het hondenrijk vergaat
Ik heb nu werkelijk uitvoerig, onomwonden, fors en duidelijk gepraat
We moeten nu meteen besluiten om te komen tot een duidelijke daad
Roep het net zolang tot ieder smerig klerebeest ’t hoort
Heel die zich zo onterecht vermenigvuldigende soort
Oh, je moest eens weten hoe ik jullie haat
Met een grimmig grote, gruwelijke haat
Oh, je moest eens weten hoe ik honden haat

op 18 12 2005 at 14:01 schreef Bitterzoet:

Als we gaan spreken over het nut van honden, Aidan dan kom *ik* niet veel verder dan blindegeleidehonden, St. Bernards en drugshonden. Maar dat zijn dan ook uitermate goed afgerichte en getrainde beesten. De gewone huis,tuin en keukenhond wordt voor het eigen plezier aangeschaft en heeft ook geen ander nut dan dat, en uitsluitend voor z’n eigenaar.

Verder valt er over smaak niet te twisten, Aidan. Ik vind honden ook vies en irritant. En weet je wat? Als hun eigenaar dat nou es zou snappen dan zou *ik* geen last hoeven hebben van hun hobby, en dan zou die hondenbezitter geen last hoeven hebben van *mijn* aversie tegen die beesten.
Het is eigenlijk zo simpel.

Overigens stelt Peter zelf ook al dat de hondenbezitter nog veeeeel erger is dan die mormels zelf.

Het bagatelliseren van bijtincidenten en van het aantal bijtincidenten komt me akelig bekend voor. Er zijn maar weinig hondenbezitters die ruiterlijk zullen toegeven dat ze een potentieel gevaar op vier poten in huis hebben. Ik denk dus dat je je over het aantal incidenten vergist. Het zijn er wel degelijk *duizenden*

Hier–www.avrodierennatuur.nl/diereninfo/nieuws/01112005_aantal_hondenbeten_fors_gedaald.aspx

Verder vind ik het persoonlijk niet zo relevant om uitgebreid te evalueren of een hond is mishandeld of in de hoek is gedreven. Daar zou ie op getraind moeten worden nl. NOOIT bijten. In geen enkele situatie zou een hond mogen bijten. Doet-ie dat wel is ie dus onbetrouwbaar en is er het gevaar van herhaling.

Dan maar de kop eraf. Beter dat van de hond dan van het (volgende) kind.

Toch?

op 18 12 2005 at 16:25 schreef xavier:

Dat van die hondenfobie enzo weet ik nu langzamerhand wel. Gaan Islamfobie en hondenfobie overigens hand in hand? Ik ben vnl. geinteresseerd in de hier gequote uitspraak van de zelfbenoemde Socrates der Lage Landen, de door handige socialistische boekhoudtrucjes stinkendrijk geworden machtswellustige alcoholverslaafde.. Heeft deze door Korsakof gekwelde socialist de geciteerde uitspraak werkelijk voor zijn rekening durven nemen? Het lijkt me voor de geschiedschrijving van belang. Wie helpt?

op 18 12 2005 at 16:30 schreef Peter Breedveld:

Nee! Ik heb het allemaal zelf verzonnen en er is niks van waar. Just trying to make a point, begrijp je?

op 19 12 2005 at 11:00 schreef Peter Breedveld:

Misschien is de Donald Duck iets voor je, Xavier. Frontaal Naakt lijkt wat te hoog gegrepen.

op 19 12 2005 at 12:20 schreef xavier:

Tja, na deze krachtige en inhoudsvolle repliek rest mij niets anders.
Mijn dank voor je welgemeende raad.
Xavier.

op 19 12 2005 at 12:20 schreef xavier:

Nee Peetje Breedje; dit gaat me boven de pet.Dat je wilt scoren is een ieder duidelijk en zelfs excusabel in jouw geval. Gaarne echter bronvermelding terzake de hondenuitspraak van de getourmenteerde Van Dam. Daar ging het me natuurlijk om , gekkie.

op 19 12 2005 at 14:17 schreef frans berloth:

Er zijn in ons land een beetje te veel honden, dat is zeker waar.
Alleen is het een gegeven, dat er ook veel honden zijn die op grond van een heleboel zaken zich bijna onmisbaar voor onze samenleving gemaakt hebben.
Mensen met een warm hart voor dieren(ook schepselen van onze samenleving)draag ik een warm hart toe.
De machos die honden alleen maar misbruiken om zich zelf daardoor belangrijk te vinden of om er door middel van allerlei verwerpelijke praktijken geld mee te verdienen, deze wens ik van harte toe, dat zij door hun eigen hond worden aangevallen en daarbij op zijn minst zwaar letsel oplopen.
Normale mensen die er een hond op na houden en goed verzorgen zonder daarbij te overdrijven, hebben ook prakties altijd honden die dermate rustig zijn dat anderen daarvan geen overlast ondervinden..

op 20 12 2005 at 10:28 schreef Richard (die andere dan):

Van een bevriende medicus heb ik ooit begrepen dat je -bacteriologisch gezien- beter door een hond dan door een mens gebeten kan worden. Een mensenmuil, dát schijnt pas echt een smeerboel te zijn.
Ik stel me zo voor dat je dus ook beter met een hond dan met een mens kunt tongen. Wederom bacteriologisch gezien dan…

op 20 12 2005 at 12:35 schreef Peter Breedveld:

Voor de duidelijkheid: ik wil óók niet dat mijn kinderen door mensen in hun gezicht worden gelikt.

op 20 12 2005 at 21:48 schreef Hidde:

Aanzienlijk groter dan de kans dat uw kind door een hond wordt doodgebeten is het risico dat het door een mens wordt doodgeslagen.

Hoe dan ook, geef mij maar een kat.

op 22 12 2005 at 12:42 schreef ada:

Ik vind de meeste honden eigenlijk gewoon wel leuke beesten. Maar wat een leuke thread is dit. Puur amusemen! Hoop dat er nog veel anti-honders reageren.

op 22 12 2005 at 13:07 schreef Bitterzoet:

Amusement? AMUSEMENT?

Tis de harde waarheid, tis bittere ernst!
Tis drama, mevrouw!

op 22 12 2005 at 14:22 schreef Michiel Mans:

Beste Ada,

Het kan niet zo zijn dat hier de draak wordt gestoken met een uiterst serieuze discussie. Hondsen kennen geen humor maar het enige dat de anti-hondsen met ze delen is dat ze ook totaal geen vermakelijkheid kennen. Zodra de term hond, trouwe viervoeter of beste maatje tevoorschijn komt, verdwijnt de lach. Dan is men uiterst waakzaam. Woef, woef.

op 22 12 2005 at 15:08 schreef Peter Breedveld:

Ik ga maar eens wat reacties beantwoorden.

@Dany: "Het is wat bitter aan te moeten horen dat jij vindt dat ik ‘ausradiert’ moet worden, nadat anderen datzelfde vonden van mijn grootouders omdat het Joden waren. Van jou verdien ik hetzelfde omdat ik van honden houd."

Ik vind inderdaad dat je moet worden ausradiert, maar niet omdat je Jood bent. Ik ben wel teleurgesteld dat een leuke Joodse jongen honden houdt. Kun je soms geen leuk meisje krijgen?

@Aidan: "Breedveld heeft,als vergelijking,nooit in de buurt van een intensieve veehouderij gewoond.Maar hij zal vast wel zijn varkenslapje of runder biefstukje hebben gegeten."

Ten eerste woon ik in Nederland en dan zit je dus ALTIJD in de buurt van een intensieve veehouderij. Ten tweede keert alleen bij het horen van het woord ‘varkenslapje’ mijn maag al om. Ik hoor dan bij wijze van spreken het natte ‘SPLET’ al van een varkenslapje dat op een toonbank wordt gegooid. Ik ruik letterlijk die vreselijke geur van rauw varkensvlees.Ieuw!

Maar wat dit met mijn afkeer van hondenbezitters heeft te maken is me volstrekt onduidelijk.

"En wat bijtende honden betreft,het aantal ligt fors lager als wat jij noemt"

Zesduizend beten per jaar, zag ik eergisteren op het Jeugdjournaal naar aanleiding van -jawel- wéér een kind dat door een hond is gebeten. Een moslimmeisje dit keer, dus nu gaan er toch vast maatregelen genomen worden.

@Frans: "Normale mensen die er een hond op na houden en goed verzorgen zonder daarbij te overdrijven, hebben ook prakties altijd honden die dermate rustig zijn dat anderen daarvan geen overlast ondervinden.."

Ik concludeer dat er maar heel weinig normale mensen met een hond zijn. Kan ook niet, eigenlijk, hè. Bij wie met zo’n drollenmachine over straat durft te lopen zitten *per definitie* een paar steekjes los.

@Hidde: "Aanzienlijk groter dan de kans dat uw kind door een hond wordt doodgebeten is het risico dat het door een mens wordt doodgeslagen."

Dat lijkt me toch niet, Hidde.

op 23 12 2005 at 09:52 schreef Duns:

Ondertussen op GeenStijl:

"Celstraf voor neersteken hond. Een 35-jarige man uit Meeden moet 19 maanden de cel in, waarvan drie voorwaardelijk, voor het doodsteken van zijn hond. Verder moet hij zich van de rechter verplicht laten behandelen. De man draaide volledig door na het beëindigen van zijn relatie. Hij stak zijn hond dood tijdens een telefoongesprek met zijn broer. Vervolgens gooide hij het dode beest bij zijn broer in de tuin. Ook reed de man meerdere malen onder invloed in zijn auto rond."

Nie chique, natuurlijk… om je eigen hond dood te steken. Maar 16 maanden onvoorwaardelijk in de cel … dat krijg je in NL gewoonlijk toch voor het vermoorden van enkele kinderen, of een dozijn senioren?

op 23 12 2005 at 09:56 schreef Peter Breedveld:

Het is inderdaad een achterlijk hoge straf. Voor het doodsteken van een hond! In een land waar dagelijks vele duizenden varkens over de kling worden gejaagd!

op 23 12 2005 at 18:52 schreef Fornuis:

Honden redden het niet in hun eentje, en daarom dringen ze Zich aan ons op. Het zijn een soort daklozen.

op 23 12 2005 at 20:09 schreef Floor:

Had je dit al gelezen? Met zulke hondenliefhebbers heb je geen hondenhaters meer nodig!

De 49-jarige invalide vrouw uit Spijkenisse die vorige maand in het nieuws kwam, omdat haar hondje tijdens een uiterst brute straatroof door twee overvallers was opgehangen aan een hek, blijkt dat zelf te hebben gedaan.

Ook van een overval is volgens justitie in Rotterdam totaal geen sprake geweest. De vrouw verkeert in ernstige psychische moeilijkheden en zou daardoor tot haar weerzinwekkende daad zijn gekomen. Volgens justitiewoordvoerster Cora de Jong is de vrouw "in de war".

Uit de politieverhoren bleek dat haar verklaringen steeds anders waren. "Ook de sporen kwamen niet overeen met hetgeen ze aan de recherche vertelde. Uiteindelijk gaf ze toe dat ze zelf verantwoordelijk was voor de dood van haar pup", aldus De Jong.

Een kleine twee weken geleden vroeg de vrouw de dierenambulance nog of ze een Franse buldog hadden. omdat ze haar puppy zo miste.

op 24 12 2005 at 02:47 schreef stoethaspel:

Peter,

Mag ik u de reiger raden? Een echte vriend, zeg ik u.
http://www.stoethaspel.com/index.php?itemid=8

op 24 12 2005 at 03:04 schreef stoethaspel:

@Dany

Waarom ik de mensen zo slecht trek, waarom, vraag je? Omdat ze zo op honden lijken maar zo mogelijk nog onbetrouwbaarder zijn…

Ikzelf, een onwijs man.

op 25 12 2005 at 20:58 schreef rene:

ik vraag me af, hoe is die hondenhaat zo ontstaan bij u peter, bent u als klein kind gebeten of zo..?

op 26 12 2005 at 01:19 schreef Peter Breedveld:

Ik geloof niet dat je mijn stuk goed hebt gelezen, is ’t wel, Rene?

op 26 12 2005 at 19:33 schreef Dany:

"Ik vind inderdaad dat je moet worden ausradiert, maar niet omdat je Jood bent."

Lezen Peter. Ik gaf al aan de je een andere reden meent te hebben dan de Duitsers van toen.

Je laat je alleen maar meer kennen. Nu ook al te klein om toe te geven dat je woordkeuze te zielig voor woorden is?

"Ik ben wel teleurgesteld dat een leuke Joodse jongen honden houdt. Kun je soms geen leuk meisje krijgen?"

Bied je je aan, Peter? Of is het Petra?
Hoe dan ook, ik heb iemand die niet bang is. Voor honden of wat dan ook. En ook mijn kinderen zijn niet bang, Voor honden of wat dan ook.

Je angst voor honden is die van schapen, of die van apen voor hyena’s. Het toont aan waar jij voor jouw gevoel staat in de voedselketen. Grote woorden op je blog, maar je bent er waarschijnlijk zo een die die politie belt als er bij je wordt ingebroken. Zelf geen man, en dan ook nog eens geen hond die je beschermt want daar ben je ook al bang voor. Ik zou met je meevoelen, ware het niet dat je iedereen die niet zo angstig aangelegd is als jij graag uitgeroeid ziet.

op 26 12 2005 at 21:28 schreef Peter Breedveld:

Ik ben niet bang voor honden, Dany. Waar lezen jullie dat toch? Ik vind ze vies en opdringerig. Al die andere onzin die je schrijft laat ik maar voor wat het is.

op 27 12 2005 at 13:16 schreef janbakker:

Iedereen geduld! De huisdieren destruktie-wagen gaat binnenkort door de straten rijden.

op 27 12 2005 at 13:29 schreef Bitterzoet:

Hahahaha, godver! Nieuwsgierige Bitterzoet moet ook niet op alles klikken dat ze ziet… Tis maar goed dat ik zo goed als alleen op het werk ben.

op 01 01 2006 at 11:15 schreef Doc:

Als nota bene een golden retriever een peuter verwondt dan moet die hond wel heel erg getreiterd zijn. Maar een groter probleem dan een hond of hondenbezitter is dat mensen niet leren met honden om te gaan en dat dus ook niet hun peuters kunnen leren. Een peuter ziet een hond als een levend knuffelbeest terwijl het een dier is. Een knuffelbeest mag je aan de oren trekken, een dier bijt terecht van zich af. De Sophia Vereeniging heeft vrijwilligers die kinderen leren met honden om te gaan. Net zo verstandig als kinderen leren zwemmen of leren oversteken.

op 01 01 2006 at 11:25 schreef Peter Breedveld:

Juist ja, dat is die rare Nederlandse afwijking om van daders altijd slachtoffers te maken. Theo van Gogh heeft het over zichzelf afgeroepen. Het kind zal het er wel naar hebben gemaakt.

Ik wíl helemaal niet leren met honden om te gaan. Flikker toch op! Waarom moet ik altijd worden opgezadeld met andermans religie of liefhebberijen? Je houdt dat stinkbeest maar bij me uit de buurt. Zo niet, krijgt het een doodsschop.

op 04 01 2006 at 16:49 schreef eddiepof:

op 01 01 2006 schreef Peter Breedveld:

Juist ja, dat is die rare Nederlandse afwijking om van daders altijd slachtoffers te maken. Theo van Gogh heeft het over zichzelf afgeroepen. Het kind zal het er wel naar hebben gemaakt.

Ik wíl helemaal niet leren met honden om te gaan. Flikker toch op! Waarom moet ik altijd worden opgezadeld met andermans religie of liefhebberijen? Je houdt dat stinkbeest maar bij me uit de buurt. Zo niet, krijgt het een doodsschop.

petertje of ettertje
je mag mij honden eens proberen een schop te verkopen
ik betaal je taxie naar amsterdam ook nog
me telefoon nummer is 0614489260
dus kom is langs zou ik zegen

afz eddie

op 04 01 2006 at 17:05 schreef Natalie:

Zeg spoor je nog een beetje? Proficiat hoor, dat je niks van honden moet weten. maar moet je die mening hier zo overdreven aan iedereen opdringen? beetje narrow-minded, vind je niet? Beetje aanstellerig en zielig hoor. en een doodsschop? Ga toch weg met je kinderachtig gedoe. Moet je een keer proberen bij een echte hondenliefhebber, z’n hond een flinke schop verkopen… dan kom je er zelf niet goed vanaf ben ik bang. Ik vind het maar zielig gedoe, en ik ben blij voor je als het gesticht eindelijk plek voor je heeft!!! Je hebt het goed nodig zo te lezen.

afz Natalie.

op 04 01 2006 at 17:16 schreef eddiepof:

durf je deze twee ook een schop te geven
kijk wel uit want ze stinken

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v616/eddiepof/11de073.jpg[/IMG]

op 04 01 2006 at 17:17 schreef francina:

ik vind jou echt niet goed in je bovenkamer ze moeten jou maar gauw opnemen in een dwangbuis je ben echt niet goed snik ja en inderdaad als je mensen leer kennen ga je van dieren houden nu bij klopt het wel mocht je ook een dier wat aan doen ben je geen knip voor je neus waard nu is dat mijn mening denk daar maar eens goed over na afz francina

op 04 01 2006 at 17:19 schreef eddiepof:

je kan geen eens fotos plaatsen op die kut site
hier dan maar de url

op 04 01 2006 at 17:20 schreef tineke:

I.p.v bang van honden te zijn kunnen we beter bang,erg bang,worden voor mensen met dit soort meningen.
Eerst de mensen met honden eruit dan die met een grote neus wellicht en op een dag komen ze dan ook wel voor jou maak je maar geen zorgen.
Overigens is overbevolking een groter gevaar voor de mensheid dan de honden hoor,maak je daar maar wat meer terecht zorgen over.
Overigens die plek waar jij het over hebt ,de vlietlanden ,lijkt me zoiezo al niet geschikt voor kinderen aangezien er continu sexuele handelingen plaats vinden door mannen en daarom controleert de politie er zo vaak en regelmatig en worden hondenbezitters van harte uitgenodigd er te wandelen zodat het er wat veiliger word om er te kunnen recreeren.
Wellicht was jou dat niet opgevallen door je fobie voor honden maar ach die mensen kunnen ook vast wel op transport worden gezet toch.
Enige nuance zou op zijn plaats zijn in deze.

op 04 01 2006 at 17:23 schreef Wendy:

petertje petertje toch, wat ben jij een zielig mannetje..
bij mij mag je ook komen proberen mijn hond aan te raken, alleen kan ik je nu al vertellen dat je met een gebroken nek in een ambulance terug naar huis gaat, wie aan mijn hond komt komt aan mij..
laat mensen toch in hun waarde
doen ze met jou ook.
jij houd niet van honden, ik wel en vele mensen met mij.

jij probeerd je alleen maar groot voor te doen, terwijl je zelf een zielig mannetje bent dat het liefst voor een chiwawa een blokje omloopt.
verdiep je eens in het hebben van een hond.
misschien dat jij ook in zal zien dat je van een dier meer liefde terugkrijgt als van zo’n zieke debiel als jij.
jij maakt je kinderen angstig en dat zal hun psyche niet ten goede komen

op 04 01 2006 at 17:24 schreef francina:

geef niet als ik geen fotos kan plaatsen als jij maar beter voor dieren word want je ben gewoon niet goed snik je mis wat in je leven en daarom reageer je zo wat mis je vertel gooi het in de groep dan kunnen wij je helpen afz francina

op 04 01 2006 at 17:26 schreef Angella:

Ja,joh,jij bent echt niet goed snik in je hoofd,hoe kan een "mens" nu zo denken over "Man’s best friend"? Gasten zoals jij en jouw "vriendjes" horen thuis in een instelling!!! Niet normaal,gasten!!
Daisy

op 04 01 2006 at 17:33 schreef Irma:

Wat ben jij een randdebiel zeg,Peter!
Sommige mensen hebben geen kinderen en dat kan allerlei oorzaken hebben, de ene kiest hiervoor, maar de ander blijft ongewild kinderloos. Als deze mensen een hond hebben genomen dan is die hond wel iets voor die mensen waar ze net zo trots op zijn als jij op je kinderen! (geldt trouwens ook voor mensen die behalve een hond ook kinderen hebben).
Wat te denken van al die etterkindertjes die zonodig even hun priegelvingertjes in de ogen van een hond willen steken, aan de oren gaan zitten trekken en ga zo maar door? Als zoiets door een ander kind bij jou kinderen gedaan zou worden,, mag jou kind zich dan ook niet verdedigen tegen dit getreiter? De enige manier van een hond om zich te verdedigen is grommen en/of bijten. (zeker als hij in het nauw gedreven zit).
Mij is vroeger als kind geleerd om respect te hebben voor alle levende wezens, dus of het nu om een hond, rioolrat, varken of jou kind gaat, respecteer dit wezen gewoon zoals het is!

op 04 01 2006 at 17:41 schreef Tyson:

jahoor zeik andere mensen maar af omdat ze van een dier houden..je vergelijkt ze zelf al met hilter omdat je mensen op de trein wil gooien.. als je zoveel op hem lijkt steek jezelf dan in de fik idioot

op 04 01 2006 at 18:24 schreef mirele:

Vriendschap ….

De vriendschap van een hond
is vriendschap voor het leven.
Voor een ander niet te zien
hoeveel een hond kan geven
want ben je eens verdrietig
dan kijkt hij je aan
alsof hij zeggen wil
Ik zal altijd naast je staan
en als je dan weer vrolijk bent
dan slaat hij met zijn staart
en blaft alsof hij zeggen wil
dat hebben we weer geklaard
zo’n vriendschap is een wonder
een wonder om te beleven
zo’n vriendschap kan geen mens
geen mens kan zoiets geven……

op 04 01 2006 at 18:38 schreef Miranda:

Quote Bitterzoet;"Ik snap *niet* dat hondenbezitters zo’n plaat voor hun kop hebben. WAAROM moet ik nou per se hun beest leuk vinden? Ik val toch ook niemand lastig met mijn kinderen? Héftige discussies heb ik hier al over gevoerd met hondenbezitters en tis echt maar een enkeling die het snapt en er voor openstaat. Het merendeel mag van mij inderdaad zó op de trein."

Best dat jij dat vindt, ieder heeft recht op zijn mening. Het punt is alleen dat als ik nog eens ergens kom, IK last heb van andermans onopgevoede kinderen. Die alles van tafels mogen graaien, door restaurants heen mogen rennen en dat allemaal onder het mom van "Kijk ’s hoe leuk *Jantje* is. Dat is nou ons kind." Tegen de tijd dat de huisdierloze kinderbezitters gaan inzien dat elk leven er één is, mogen ze wat mij aangaat met mij in discussie, maar dan wel respectvol. Want ik heb hier uitspraken gelezen, daar wordt het CIDI helemaal groen van. Neem me even niet kwalijk.
En ja; ik heb honden en als ik mensen zie aankomen die er niet op gesteld zijn (dat heet lichaamstaal lezen) blijf ik wel degelijk bij ze uit de buurt. Ik heb er nml niets aan dat mijn honden op de verkeerde manier leren, dat niet iedereen ze even aardig vindt.

op 04 01 2006 at 18:46 schreef CS:

De vriendschap tussen twee mannen……
Die de liefde bedrijven in de natuur……
Wordt wreed verstoord door Annekes plannen……
Die haar hond laat bijten in hun billen……
Anneke en haar hond maken de buurt zo onguur……

op 04 01 2006 at 18:49 schreef CS:

correctie:
Anneke moet zijn: Tineke

op 04 01 2006 at 18:50 schreef Michiel Mans:

Mmm…van satire snappen de hondsen niet zoveel lijkt me. Zo te zien is je stuk bij pitbull vereniging de ‘Kwijlende Keffer’ terechtgekomen. Heerlijk.

op 04 01 2006 at 18:51 schreef eddiepof:

kijk hier eens op deze site dan zie je hoe mooi honden kunnen zijn
en oja vergeet niet te stemmen op deze site

http://spaces.msn.com/members/mijn-beren/

op 04 01 2006 at 18:52 schreef Michiel Mans:

Mmm…van satire snappen de hondsen niet zoveel lijkt me. Zo te zien is je stuk bij pitbull vereniging de ‘Kwijlende Keffer’ terechtgekomen. Heerlijk. Het geeft ons overigens wel de gelegenheid wat hondse zaken aan te klikken zodat we deze hondenhaat site verder kunnen sponsoren.

op 04 01 2006 at 18:58 schreef Bad dog:

Honden zijn relaxed!

op 04 01 2006 at 19:13 schreef Bitterzoet:

Hilarisch, die reacties.
Grappig ook om zo adequaat bevestigd te krijgen wat ik eerder al schreef; de meeste honden bezitters hebben een plaat voor hun kop.

op 04 01 2006 at 19:16 schreef mevrouw:

kan me niet voorstellen dat het stuk wat ik net heb gelezen over hondenhaat door een intelligent persoon is bedacht. ook valt mij op dat respect voor andere mensen in dit stukje ver te zoeken is, hopelijk wordt peter zelf ook elke dag zo respectloos behandeld. het enige waar ik je gelijk in kan geven is dat jij geen last van loslopende honden hoeft te hebben, maar om dan maar tot zulke uitspraken over te gaan vind ik toch erg min. je vind dat hondenbezitters op de trein gezet mogen worden en net als de joden toen behandeld werden het zelfde mag overkomen, hoe durf je daarmee te spotten. de vele slachtoffers van hondenbeten waar jij het over heb, zijn in de meeste gevallen niet het slachtoffer maar de dader van dierenmishandeling. net als jouw kinderen weten vele kinderen niet hoe ze met een hond om moeten gaan, jij leert jouw kinderen dit ook niet leer ze vooral bang te zijn en laat ze dan ook nog gillen en hard wegrennen voor honden, ik denk dat ik dan eens flink kan lachen. nog even iets over honden, die redden zeker wel heel veel mensen per jaar of helpen ze met hun dagelijkse dingen in het leven. hopelijk belandt jij of een van je naasten ooit onder een lawine of onder puin na een aardbeving of raak je te water of wordt je blind of invalide of ga naar een gebied met landmijnen of krijg je kanker, blijf dan ook die hondenhater en neem zijn hulp niet aan of wordt je dan opeens een schijnheil.

op 04 01 2006 at 19:33 schreef tineke:

beste cs
Waar staat dat ik mijn hond in de mensen hun billen laat bijten dan?
Ik heb geen enkele moeite met iemands sexualiteit maar dat mag wat mij betreft ook in de privacy van je eigen huis en niet als ik met mijn nichtje van zes loop te wandelen voor haar neus.
Overigens is het misschien een goed idee de vrouwen van deze ”heren” eens te laten turven wat zij van dit soort praktijken vinden want de kinderzitjes en trouwringen zijn talrijk vertegenwoordigt aldaar.
Mijn vrienden die homosexueel,en dat zijn er talrijke, zie ik daar trouwens nooit want daar heeft het niets meer mee te maken.
Je bent wel anoniem zie ik ook zo’n held op sokken die daar loopt en dan de hond die toevallig te dicht in de buurt komt een pepperspray in zijn ogen spuit.
Bouw je pijpleiding lekker in een hotel dan stoort niemand je en kunnen de mensen die gewoon willen wandelen ,met of zonder hond,dat gewoon weer doen.

op 04 01 2006 at 19:52 schreef Truus:

Beste Peter,
Wat jammer voor jou en je medehondenhaters dat je alleen van die vervelende,nare hondeneigenaren tegen komt!Weet je,de meesten zijn best bereid om jou de ruimte op het trottoir te geven als je gewoon even meedeelt dat je 7 kleuren schijt voor zo’n enge hond.
Ik wel tenminste…….vanmiddag nog keurig opzij gestapt toen een mevrouw aangaf doodsbang te zijn voor mijn honden.In parken etc. hou ik mijn honden zo ver mogelijk van picknickers vandaan om te voorkomen dat ze satéstokjes die zo rijkelijk rond worden gestrooid opeten MITS….men niet op het hondenlosloop-gedeelte picknickt,want daar mogen mijn honden van mij hun gang gaan.Evengoed mogen mijn honden niet op kinderspeelplaatsen lopen;daar hebben ze niks te zoeken naar mijn mening.Zo zie je:er zijn hondenbezitters die rekening houden met hun medemens.Rekening houden met elkaar doet niemand kwaad dacht ik,maar ik verwacht dan wel dat dat van 2 kanten komt!
Wie mijn honden echter om niets een doodschop verkoopt kan net zo goed eerst de ambulance even bellen omdat ik die vierkant het ziekenhuis in schop.Je bent gewaarschuwd dus.

op 04 01 2006 at 19:53 schreef Masja:

Een stukje respect voor de mede-mens is hier héél ver te zoeken. Het neigt bijna naar een holocoust-achtige manier om een groep MENSEN te elimineren. Hoe laag kun je jezelf neerzetten in deze maatschappij?!
Dat je niet van honden houdt, vind ik prima. Iedere zijn mening. Ik hou niet van kinderen. Ik heb honden. Drie stuks. Deze honden zijn géén kinderen voor mij, maar gewoon mijn honden.
Ik erger me ook aan hondenpoep bij mij op de oprit of hondenpoep op veldjes waar honden niet horen te komen. (Daarom heb ik altijd een poepzakje bij mij voor het geval dàt mijn hond per ongeluk zijn behoefte daar doet waar het niet te bedoeling is).
Ik erger me ook aan die niet opgevoedde honden die met hun modderpoten tegen je opspringen in het bos.
Ik erger me ook aan al die blaffende en keffende honden die achter fietsers, joggers en kinderen aan rennen.
Ik erger me ook aan mensen die hun honden loslaten en niet onder appèl hebben op plekken waar dat niet mag.
Toch heb ik honden, drie stuks. Ik probeer mijn honden zo op te voeden dat niemand last van ze heeft. Het is tenslotte MIJN hobby. Het is jammer dat je zo weinig respect kunt opbrengen voor de hobby of liefhebberij van een ander en alle honden liefhebbers ongegeneerd over één kam scheert.

Een hond is een hond, dus een dier, een beest. Dieren reageren instinctief. Een hond comminiceert met zijn lichaam, met zijn ogen en met zijn tanden. Als er mensen zijn die zo dom zijn om deze signalen niet te begrijpen, zal een hond waarschuwen en aangezien een hond niet kan praten, doet hij dat met zijn bek. Als een mens/een kind dan doorgaat met treiteren (want je moest eens weten hoeveel kinderen dat geweldig vinden: hondje pesten), dan wordt de waarschuwing duidelijker en bijt de hond.
Geen enkele goed opgevoede hond zal zomaar(!) een mens bijten. Neem dat maar van mij aan. Maar, als een hond niet goed opgevoed is OF de mens die deze hond benadert dat niet is, reageert een hond zoals een hond dat doet. Het is tenslotte geen mens.

Groetjes, Masja

op 04 01 2006 at 19:54 schreef Hidde:

@Hidde: "Aanzienlijk groter dan de kans dat uw kind door een hond wordt doodgebeten is het risico dat het door een mens wordt doodgeslagen."

Dat lijkt me toch niet, Hidde.

@Peter

Even wat cijfers erbij, Peter (bron: Unicef en Justitie):

"In Nederland zijn 6 op de miljoen kinderen het dodelijk slachtoffer. De dader is doorgaans een van de ouders. Uit deelonderzoeken blijkt echter dat , bovenop deze cijfers, bij veel meer omgekomen kinderen de doodsoorzaak onjuist of onduidelijk wordt vastgesteld Het werkelijke aantal dodelijke mishandelingslachtoffers ligt dus waarschijnlijk veel hoger, zo concludeert het rapport."

"Zelfs dodelijk geweld is niet zeldzaam. Elk jaar sterven er in Nederland ongeveer tachtig vrouwen en veertig kinderen als gevolg van ‘huiselijk geweld’. Misschien nog wel meer, omdat de moord of doodslag vaak niet wordt herkend (het slachtoffer is ‘van de trap gevallen’ of ‘in bad verdronken’)."

Ik neem het laagste aantal en ga even rekenen:

40 dode kinderen door 15 miljoen mensen
X doden door 1,76 miljoen honden (aantal conform onderzoek van MarketResponse)

Als je dezelfde ratio wil halen zou je voor X 4,7 moeten nemen. Dus minimaal 4,7 dodelijke slachtoffers (kinderen) van honden in Nederland? Lijkt me niet.
Ben benieuwd of je het werkelijke getal ergens vandaan kan halen. Vooralsnog lijkt mijn initiele stelling te staan als een huis.

Terzijde:
We schijnen in Nederland 3,3 miljoen katten te hebben. Ben benieuwd hoeveel slachtoffers die maken…..
Ooit was ik in Zuid Afrika, en hoorde daar dat de meeste dodelijke menselijke slachtoffers door een dier gemaakt werden door Nijlpaarden….. het gevaar komt soms uit onverwachte hoek. Hoe dodelijk zouden pak ‘m beet onze koeien zijn?

op 04 01 2006 at 20:13 schreef een dierenvriend:

Ten eerste wil ik zeggen dat ik een grote dieren vriend ben!!!
En ook wil ik je zeggen dat niet iedere hond vervelend is of wat dat ook wat je allemaal schrijft!!!
Ik vind het jou een vreselijk zielig persoon!!!

op 04 01 2006 at 20:14 schreef Geer:

Ach…de soep zal wel niet zo heet gegeten worden als hij opgediend wordt en veel frustraties bevatten een kern van waarheid. Toch wil ik een fragment uit mijn brief aan de gemeente met u delen, die ik vorige zomer verstuurde… een kijkje in de keuken van de stadse hondenbezitter…

Het Hindernisparcours

Het is middag…dinsdagmiddag, ergens in de zomer, om een uur drie als ik besluit de honden uit te laten. Dat doen we iedere middag…lekker naar het park en daar een flink uur wandelen…Beladen met plastic zakjes, want zelfs als hondenbezitter heb ik een gruwelijke hekel aan stoep-poep, zelf als die door mijn eigen ‘lieverds’ is geproduceerd, gaan we op pad…
We steken de straat over, waar de ondergrondse vuilnisbakken staan. Dat het idee achter zo’n ondergrondse bak is dat je het vuilnis juist níet ziet, maar geur- en troeploos onder de grond mikt, is nog niet bij iedereen helemaal doorgedrongen. Vaak is het het ‘welk schaap is het eerst over de dam?’-principe. Eén iemand heeft, zeer begrijpelijk, geen zin om de moeite te nemen om daadwerkelijk die klep van dat ding op te tillen (die overigens ook best zwaar is hoor, daar niet van) en zijn vuilnis in de koker te laten glijden. Gemakshalve heeft diegene zijn zak dus naast de bak gedeponeerd. En ja…waarom zou je als buurman- of vrouw jouw zak dan wel netjes in de vuilnisbak gooien, als jouw eigen buurman daar ook te lui voor is? Afijn, vandaag is het weer prijs. Voor ik het goed en wel door heb loopt Hond 1 met een gebruikte koffiefilter te spelen en is Hond 2 vriendjes geworden met een beschimmeld pak melk. Fijn. Hoop getrek, gescheld en gepeuter…we kunnen weer verder.
Op de hoek ligt glas. Van een bierflesje dat kapot gegooid is. Gelukkig weet ik dat daar glas ligt, want het ligt er immers al een week. Lenig als ik ben manouvreer ik het hele spul langs het glas en loop door, langs de Moskee. Kauwgum. Niet één klodder, nee, een stuk of veertig. Allemaal vrolijke klodders die mijn honden aanzien voor snoepjes… De een beheerst godzijdank het commando ‘los’, bij de ander is het altijd een grote verrassing hoe het er van de ‘achterkant’ uit gaat komen. Spannend hoor, al die kauwgom!
De straat over…(dat duurt wel een strak kwartiertje, want die zebrapaden lijken tegenwoordig te staan voor “éééven ietsjes meer gas geven, dan kan je die voetganger nog nét voor zijn)..en daar is dan eindelijk het park. Ik laat ze nog niet los, want aan de kant waar ik het park inwandel wemelt het van de fietspaden…en de voetpaden, waar naar hartelust op gefietst wordt. En hoewel ik, diep van binnen, toch eigenlijk vind dat fietsers zich niet op de voetpaden horen te begeven, hou ik mijn honden aan de lijn. Hond 1 is namelijk van het formaat waarbij een schamel kinderfietsje al een hoop schade aan kan richten.
Het bruggetje over. Heerlijk. Een groot veld, geen fietspaden en ook weinig mensen. Dit gedeelte ligt nogal ‘beschut’, vandaar dat er weinig mensen komen die er niets te zoeken hebben. Sommigen blijken echter op zoek naar mij: “Ssssschhhh lekkerrrr meisjééé”, ach, ik besluit maar dat ik het op moet vatten als ‘hofmakerij’. We komen genoeg andere hondenbezitters tegen om ons veilig te voelen en genieten een dik uur van de rust, het groen en het park.
We lopen langs de kinderboerderij en zowaar, ik ben in een gekke bui, we nemen het kronkelpaadje door de bosjes terug. Autsjjjj. Verkeerde beslissing! Ik roep nog “NEEE!”, maar het is al te laat. Hond 1 heeft een condoom in haar bek…een volle welteverstaan. Nadere inspectie leert dat dit stukje bezaaid ligt met nog meer olijk gekleurde condooms, toiletpapier en vieze troep. Ik sleur de beide dames het paadje af en peuter, zo goed als het gaat, het condoom uit Hond 1 haar bek. Terug naar de vijver: handen wassen. We kunnen weer verder.
Op de groenstrook langs de kade laat ik ze weer los. Foute keuze. Blijkbaar heeft hier gister het wereldkampioenschap barbecuen plaatsgevonden en helaas zijn de deelnemers vergeten de resten mee terug naar huis te nemen. Een melkpak is grappig, een stukje kauwgom helemaal niet erg, een condoom tot daar aan toe, maar al die gebakken kippenpootjes? Die zijn bovendien ook nog gevaarlijk voor viervoeters. Weer een hoop gepeuter en wat schietgebedjes later lopen we weer verder. Over de heuvel, naar het laatste veld, het veld naast de Moskee. Hoewel dit een lekker groot veld, een officiele ‘uitrenplek’, laat ik ze hier nooit los. Dit is namelijk het ‘recreatieveld’ en er wordt dan ook naar hartelust gerecreëerd in de zomer. Ook vandaag. Mijn honden zijn dol op mensen, vooral wanneer die mensen op een kleedje liggen en hapjes eten. Daar moet driftig aan gesnuffeld worden, en als het even kan worden de recreanten verrast met een hoop enthousiast gelik. Aangezien ik weet dat niet iedereen hierop zit te wachten, hou ik mijn honden op dit soort ‘recreatieveldjes’ aan de lijn.
Nog één kleine hindernis te gaan, de bosjes naar de weg. We lopen over het paadje…éééven dacht ik te genieten van de laatste straaltjes zon…maar nee. Poep. Mensenpoep. Met toiletpapier. Als niet-hondenbezitter klinkt dit u wellicht schokkend in de oren, maar honden zijn dol op mensenpoep. Zo ook mijn honden. Met twee ontzettend stinkende honden, druip ik af naar huis. Gelukkig stap ik voor het betreden van mijn huis, in een vers geproduceerde hondendrol. Eerst in bad. Morgen zien we wel weer verder.

op 04 01 2006 at 20:18 schreef Peter Breedveld:

"Even wat cijfers erbij, Peter (bron: Unicef en Justitie):"

O, ik dacht dat we het over MIJN kinderen hadden Hidde.

Alle gekheid op een stokje: Er zijn natuurlijk altijd dingen die nóg erger zijn dan bepaalde erge dingen. Voor mij is dat nooit een reden om dan mijn mond maar te houden.

Voor jou ook niet, dacht ik te weten.

op 04 01 2006 at 20:22 schreef Nick:

Wat een ontzettend slecht en ongedifferentieerd stuk. Ben dan ook niet verbaasd over een directe link naar mej. Ali. Tja, waar het intellect mist moet men zich gewoon met minder behelpen. Echter, een vergelijking met de holocaust en de logistiek daarvoor is echt not done. Weer eens typisch ‘gemiddeld’ Pim gehalte. Arm Nederland, gelukkig ga ik lekker emigreren.

op 04 01 2006 at 20:24 schreef Melanie:

Wat een trieste bedoeling is dit hier. Zoals al eerder gezegd:Het is idd 1 groot amusant verhaal van een groep die zich volwassenen noemen, maar praten als kinderen!"Bah een hond is vies", etc..
Enne waar haal je het idee vandaan dat er een steekje los zit bij mensen die een hond houden? Nou zo’n slechte manier is dat dan nog niet om het te uiten, want hoeveel mensen hebben geen steekje los en uiten dit door mensen neer te knallen, dood te slaan en moet ik nog even doorgaan?? Dat je je daar maar eens druk om gaat maken!!!

Ik zal zeker niet zeggen dat sommige honden zo worden doordat ze ‘verpest’ worden door de baasjes, maar hoeveel kinderen worden er niet verpest door de opvoeders? En daar hoor ik je niet over..ik denk dat sommige kids veel meer rotzooi geven dan een hond!

op 04 01 2006 at 20:25 schreef Bianca:

op 01 01 2006 schreef Peter Breedveld:

Juist ja, dat is die rare Nederlandse afwijking om van daders altijd slachtoffers te maken. Theo van Gogh heeft het over zichzelf afgeroepen. Het kind zal het er wel naar hebben gemaakt.

Ik wíl helemaal niet leren met honden om te gaan. Flikker toch op! Waarom moet ik altijd worden opgezadeld met andermans religie of liefhebberijen? Je houdt dat stinkbeest maar bij me uit de buurt. Zo niet, krijgt het een doodsschop.

Nou Peter of beter gezegd eikel!!!

jij bent echt een grote waardeloze eikel!!!
En waarom zouden honden niet gewoon mogen rondlopen of gezellig in een park met hun eigenaar zitten!!
Je hoort mij toch ook niet zeiken of andermans kinderen die alleen maar lopen te janken en krijsen als ze hun zijn niet krijgen.
En de eerst die in van mijn honden probeert te slaan of te schoppen die maak ik persoon lijk wel kapot!!!!
De enigste die hier een nekschot moeten hebben dat zijn de mensen die dierenleed veroorzaken!!!
En ik zal je 1 ding zeggen, als je niet van dieren kunt houden dan kun je ook niet van mensen houden!!!!

Bianca

op 04 01 2006 at 20:29 schreef Moon:

Geer wat een geweldig stuk!
Zo beleef ik ook vaak mijn uitlaat uurtjes.
Gelukkig neem ik wel mijn verantwoording als hondenbezitter evenals vele, helaas blijven er mensen die zich van hun opruimplicht verschonen en denken dat alle veldjes ,stoepjes, deuren en autovelgen van hun zijn, en ja zelfs ik irriteer me aan hun mentaliteit.
Maar zo is de realiteit.
Verder moet ik erg lachen om het geschreven stuk van Peter Breedveld, het laat zien hoe breed zijn denkwereld is

op 04 01 2006 at 20:29 schreef Melanie:

Go Bianca, Go bianca!!

op 04 01 2006 at 20:57 schreef Jentl:

Jezus, kan dit nog als een normaal pleidooi beschouwd worden? Al wat ik lees is de psychopatische rotzooi van een of andere gefrustreerde, zielige man die naar mijn vermoeden niet als een normaal en gezond gelukkig persoon kan gezien worden. Er bestaat nog altijd zoiets als verdraagzaamheid en tolerantie maar die is op deze site ver zoek. Het meest verontrustende vind ik dan nog dat er nog personen zijn die zich hier in kunnen vinden??? Dan vraag ik mij af waar deze maatschappij naartoe op weg is.
Een hond is de trouwste vriend die je je kan inbeelden, in tegenstelling tot jouw kinderen zal een hond van zijn baas onvoorwaardelijk blijven houden, ook als je hem niet altijd geeft wat hij wilt. Het zijn de vriendelijkste viervoeters die je je kan indenken, de gevallen van agressieve honden waar mijnheer Breedveld naar verwijst zijn UITZONDERINGEN op de regel! Omdat wij, hondenliefhebbers, onze vriend (want dat is hij voor ons, geen hond maar een trouwe vriend)willen uitlaten moeten we als paria’s behandeld worden??
Een uitstekende bijdrage voor een steeds verder vervreemdende en miserabele samenleving kun je dit noemen, misschien beter dat we zulke zaken beter negeren, maar dit vond ik er nu toch wel heel ver over!

op 04 01 2006 at 21:30 schreef eddiepof:

petertje geef eens een reactie
of zit je opgesloten in een kennel

op 04 01 2006 at 21:32 schreef CS:

Ik ken een stel dat hun grote zwart bouvier de naam Master heeft gegeven. De hond is daar de baas in huis. Als een van de mensen van de bank wil opstaan, begint de hond hard te grommen… Dan blijven ze maar zitten! De hond bepaalt wie op mag staan en wanneer, en de mensen gehoorzamen braaf.

op 04 01 2006 at 21:55 schreef Mariska:

Mijn volgende hond ga ik Peter Breedveld noemen…..alleen zal ik hem/haar met een iets ruimer "denkbeeld" opvoeden.
Peter je bent een heel erg eng mannetje met een werkelijk verschrikkelijke manier van schrijven en je vergelijkingen…..je zou je werkelijk kapot moeten schamen!!!
Als er een volgend leven zou bestaan hoop ik dat je gevangen zit in een hondenlichaam en vaak mensen als "Peter Breedveld" tegen komt.

op 04 01 2006 at 21:55 schreef Truus:

@CS:
Ik zou die bouviereigenaren eens aanradenom met hun hond naar school te gaan.
Kunnen ze nog eens iets opsteken over hondengedrag!
Dit ter voorkoming van krantenkoppen als "Bouvier bijt baas dood".
De Bouvier treft namelijk geen blaam als ie zijn baas dood bijt na jarenlange geestelijke mishandeling.

op 04 01 2006 at 22:04 schreef CS:

Je hebt gelijk, Truus.
Overigens, ik kende ook iemand op Rotterdam-Zuid, die zijn hond Satan had genoemd. Dat leverde nogal eens rare blikken op.

op 04 01 2006 at 22:25 schreef MCF:

sneu , aan wat voor stoornis lijdt deze auteur?

op 04 01 2006 at 22:30 schreef Mai:

ik hou niet van kinderen met dat en dit verhaal van Peter Breedbek in mijn hoofd hoop ik dat ik hem nog eens tegenkom als ik met mijn honden in het park loop ;-)

op 04 01 2006 at 22:54 schreef Bianca:

op 04 01 2006 schreef eddiepof:

petertje geef eens een reactie
of zit je opgesloten in een kennel

Hij zal wel niet durven Eddie!!!!
Wel ergens aan beginnen, maar als er wat tegen gas wordt gegeven dan laat hij zich niet zien de zielepoot!!!!!

op 04 01 2006 at 22:56 schreef jenny:

Mocht je vroeger van je papa en mama mischien geen hondje of zo?
En uit je je onvrede op deze manier?
je bent echt triest als je alles alleen van jou kant bekijkt.
respectloos en niet sociaal richting medemens en dier.
Schaam jij je werkelijk niet?

Schaam jij je niet?
Je zult ook vast wel veel vrienden hebben met zo,n instelling

op 04 01 2006 at 23:35 schreef Frank:

Had ik al een teringhekel aan hondenbezitters en hun blaffende, kwijlende, schijtende, stinkende, benenneukende kruizenruikers en kuttenlikkers, dan is dat er niet beter op geworden na het lezen van het bovengenoemde.
Wat een volk en wat een niveau!
Geef mij maar islamieten –die weten dat honden onrein zijn en gelijk hebben ze!

op 04 01 2006 at 23:37 schreef Jessica:

Weet je wat ik haat: Kinderen. Ze zitten overal met hun vieze tengels aan, eten van de grond, liggen op de grond te rollen, steken hun vingers in hun neus, veroorzaken geluidsoverlast, luisteren niet enz.enz.enz.. En dan maar niet te spreken over ouders zoals jij. Ach ergens lijken ze verschrikkelijk veel op honden. Maar mijn honden zitten tenminste nog aan de riem, misschien ook een idee voor die van jou?

op 04 01 2006 at 23:42 schreef Monique:

Ik laat hondenhaters met rust en hou mijn hond bij hen vandaan. Bemoei jij je nou maar niet met hondenliefhebbers en laat iedereen in z’n waarde. Doe ik ook met mensen waarvan ik vind dat ze nare gewoontes hebben of b.v. wat ik al eerder las gigantisch vervelende kinderen.

Hmmm, toch nog een ideetje…… kunnen we niet de hondenhaters op de trein zetten? :-)

op 05 01 2006 at 01:23 schreef Ella:

op 04 01 2006 schreef Frank:

Had ik al een teringhekel aan hondenbezitters en hun blaffende, kwijlende, schijtende, stinkende, benenneukende kruizenruikers en kuttenlikkers, dan is dat er niet beter op geworden na het lezen van het bovengenoemde.
Wat een volk en wat een niveau!
Geef mij maar islamieten –die weten dat honden onrein zijn en gelijk hebben ze!

Durf jij over niveau te spreken?
Op welk niveau zit jij eigenlijk?
Op het allerlaagste wat er bestaat, zo te zien.

Uit je vocabulaire blijkt dat je een onbeduidend, eng mannetje bent, dat zich alleen kan uiten door scheldwoorden te gebruiken.
Zielig hoor!!!
En net zo kleinzielig zijn die zure hondenhaters die menen dat ze het recht hebben om een grote bevolkingsgroep te beledigen.

Maar ik moet niet zeuren, dit schijnt vrijheid van meningsuiting te zijn.

Saillant detail: onderaan op deze pagina staat iets waar met name Peter Breedveld niet blij mee zal zijn, namelijk twee advertenties die naar honden verwijzen.
Dus Peter, jouw site wordt gesponsord door ……

Ik noem dat hypocriet.

op 05 01 2006 at 01:30 schreef Masja:

Hoe kan het toch dat een mens een ander mens niet in zijn waarde kan laten en niet kan accepteren en respecteren dat niet iedereen hetzelfde is, hetzelfde denkt of hetzelfde er uit ziet?
Nogmaals; ik ben het met je eens dat er honden zijn die voor overlast zorgen. Maar scheer niet alle honden over één kam, dat noem ik pas bekrompen. Mijn honden zorgen namelijk op geen enkele wijze voor wie dan ook overlast. Omdat IK respect heb voor andere mensen en ook voor mensen die niet gediend zijn van het enthousiasme en de vrolijkheid van mijn honden. Dus ik zorg ervoor dat zij niet voor die overlast zorgen. Jammer dat dat alleen niet geresecteerd wordt door de tegenpartij.

Groetjes, Masja

op 05 01 2006 at 01:49 schreef Mirjam Vissers:

Het is dan wel niet gelukt om moslims naar frontaal naakt te halen, maar gelukkig laten de hondenmensen zich niet onbetuigd. Eindelijk!, zou ik haast zeggen, want waar bleven ze. Het is meteen een ware invasie. Je hebt op de valreep een nieuwe doelgroep aangeboord Peter.
Nou ben ik gek op honden en op de meeste hondenmensen, dus wat tegengas brengt de boel weer in balans. Alhoewel de meeste teksten niet uitmunten in originaliteit lezen ze best lekker vlot weg. Niet zoveel van de linkjes die ik moet volgen naar lappen engelse tekst teneinde te snappen wat de schrijver zelf had willen zeggen. Nee, gewoon eerlijk zeggen wat je zelf denkt, recht voor zijn raap.
Door dit hondenneukerstuk ben ik me eens gaan verdiepen in hondenhaat op internetfora. Een openbaring, ik wist niet dat het zo diep zat en zoveel emoties losmaakte. Zowel bij de hondenhater als de hondenmens. Platvloerse scheldpartijen, doodsbedreigingen en haatzaaierij. Hebben we helemaal geen politieke islam voor nodig, kunnen we zelf ook.
Respect!
En vergeet ik het bijna: stop de hetze!

(@eddiepof, wat een prachtbeesten heb je.)

op 05 01 2006 at 03:38 schreef Tineke:

Volgens mij is het zo’n rand debieltje die honden bezitters uit hun tent wil lokken, mischien heeft hij zelf wel een stel honden in huis. Heeft die gek ook nog kinderen, arme kinderen, je zult maar zo’n achterlijke zieke vader hebben, om je kapot voor te schamen. Het wordt tijd dat er voor jou een kamertje vrij komt in een inrichting, want jij bent hardstikke gek, stinkt meer dan een stinkdier, en bent erg vies, ik ruik je hier.

op 05 01 2006 at 06:41 schreef appie steur:

pfffff waar gaat dit over ??

kan me echt nie vinden in deze site

op 05 01 2006 at 07:45 schreef Frank:

Wat mij vaak opvalt is dat het baasje of vrouwtje (die terminologie alleen al)tijdens de Sacrale Gebeurtenis die kakken heet naar hun beest staan te kijken alsof het GOUD produceert.
Laatst zag ik een vrouw met een wit mormel dat kennelijk voor hond moest doorgaan het beest HELPEN met schijten door op zijn onderrug te drukken.
Toen het mormel zijn gedachtengoed had achtergelaten werd het uitgebreid gecomplimenteerd: goed zo, braaf, vrouwtje is trots op je!
Aaaaaaaaarrrghh.

op 05 01 2006 at 08:00 schreef whatever:

Haha stelletje trieste mensen. Hebben jullie niks beters te doen dan over honden praten??

op 05 01 2006 at 09:35 schreef Inge:

Jezus, wat een kuttekst schrijf je hier neer zeg? Heb jij echt niks beter te doen dan hondenliefhebbers te haten?
OK, niet alle mensen zien graag honden, maar zo belachelijk hoeft het nu ook niet!
Ik hoop dat je snel volwassen wordt.
De groeten

op 05 01 2006 at 09:37 schreef moi:

wij mensen mogen de honden dankbaar zijn, waarom beetje geschiedenis en je weet het.

op 05 01 2006 at 09:42 schreef doggie:

Ik heb lekker onopgevoede kinderen en onopgevoede honden. Lekker puh!!

op 05 01 2006 at 10:32 schreef JG:

Liever 10 honden aan de lijband, dan 1 moslim in Nederland!!!

op 05 01 2006 at 11:18 schreef Ingrid:

ff reality check:

Ik wil niet dat kinderen aan mijn honden komen (ze willen altijd maar om hun nek hangen en daar zijn mijn honden nou net niet van gediend). Dus als ik mij naar Peter zijn maatstaven moet gedragen moet ik die kinderen dus maar een doodsschop verkopen op het moment dat ze bij mijn honden in de buurt komen ?!

Ik zal het in mijn achterhoofd houden, voor het geval eer weer zo’n klein ettertje komt aaien!!

op 05 01 2006 at 11:23 schreef Ingrid:

ff reality check:

Ik wil niet dat kinderen aan mijn honden komen (ze willen altijd maar om hun nek hangen en daar zijn mijn honden nou net niet van gediend). Dus als ik mij naar Peter zijn maatstaven moet gedragen moet ik die kinderen dus maar een doodsschop verkopen op het moment dat ze bij mijn honden in de buurt komen ?!

Ik zal het in mijn achterhoofd houden, voor het geval eer weer zo’n klein ettertje komt aaien!!

op 05 01 2006 at 11:28 schreef Peter Breedveld:

Sjeezus, wat heb ik gelachen gisteravond. Ik vond de reacties al tegenvallen, toen ik mijn stukje drie weken geleden publiceerde, maar ik had wat geduld moeten betrachten. De vaste bezoekers van het het Hondenforum, het New Foundlander-forum, het Border Collie (?) forum enzovoort hebben me eindelijk gevonden. Het bezoekersaantal schoot gisteren omhoog naar 1700 en velen lieten de literaire pareltjes hierboven achter, waarvoor dank. Op de diverse hondenfora is nog veel meer pret te beleven, zie bijvoorbeeld:

http://www.newfoundlander.info/forum/viewtopic.php?t=3147&postdays=0&postorder=asc&start=0

"Frontaal naakt, wat is dat? Het lijkt mij ook pro-islam."

"Hahaha, volgens mij zit hij juist op zulke reacties te wachten.
Ik heb zitten lezen wat er allemaal op die site staat en waar de links naar toe gaan.
Het is vaak satirisch, sarcastisch en vol met galgenhumor geschreven.
Bij sommige onderwerpen heb ik flink gelachen."

"ik wist niet dat je zulke uitspraken mocht doen, wanneer er iemand met een(…) kruis rondloopt kan hij mee naar het politiebureau"

Is dat echt waar? Moet je mee naar het politiebureau als je met een kruis rondloopt?

Op het Hondenforum ( http://www.hondenforum.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=79150 ) zit iemand die een klacht tegen me heeft ingediend bij één van de vele Antidiscriminatiebureaus die Nederland rijk is:

"En ik heb de site aangegeven wegens discriminerende opmerkingen. ‘k denk niet dat ie nog lang in de lucht is."

Sommigen voelen nattigheid:

"is het wellicht mogelijk dat de gewraakte artikelen met een buitengewoon satirische ondertoon behept zijn?"

Sommigen zijn het gewoon met me eens:

"Ergens heeft hij ook wel een beetje gelijk hoor. Sommige hondenbezitters hébben ook gewoon die enorme plank voor hun kop en snappen het niet dat mensen doodsbang zijn voor honden, zich vreselijk ergeren aan alle stront die overal ligt, of er bijvoorbeeld allergisch voor zijn en niet gediend zijn van een huppelende hond."

Alleen dat van dat ausradieren had ik dan niet moeten zeggen. Er zijn er zelfs die het CIDI op m’n dak willen sturen. Nou wordt het spannend! Goed dat ik in de nieuwe editie van FN een stuk over superjoden heb.

Wat me verbaast, is dat de meeste reagluurders vrouwen zijn, wat waarschijnlijk verklaart dat ik nog niet bedreigd ben. Er zitten, aan sommige avatars te oordelen, heuse guapas bij. Eentje heeft hierboven zelfs haar telefoonnummer gezet, die wil een afspraakje maken. Vind ik niet slim, maar goed.

Inge hierboven, die hoopt dat ik snel volwassen word, die is mijn favoriet. Wat een lekker ding! Jammer van die Deense dog en haar belabberde muzieksmaak (Clouseau!). Potverdikkeme, die zou ik mijn bed niet uitschoppen! Maar ja, ik heb het nu natuurlijk volledig bij haar verbruid.

Van mij hoef je de trein niet op, Inge! We verzinnen wel wat.

Ik wil natuurlijk niet echt dat hondenbezitters worden ausradiert. Welnee!

Ik wil hun gezichten zien als hun hond wordt afgevoerd.

op 05 01 2006 at 12:02 schreef eddiepof:

op 04 01 2006 schreef Frank:

Had ik al een teringhekel aan hondenbezitters en hun blaffende, kwijlende, schijtende, stinkende, benenneukende kruizenruikers en kuttenlikkers, dan is dat er niet beter op geworden na het lezen van het bovengenoemde.
Wat een volk en wat een niveau!
Geef mij maar islamieten –die weten dat honden onrein zijn en gelijk hebben ze!

frankje als ze aan je kruis ruiken dan zal ik maar eens een warm bad nemen honden gaan altijd op een pis geur af
en dat je zegt geef mij maar islamieten ga dan naar zo een land toe
heb je ook geen last meer van die stink honden
dag meneer frank

op 05 01 2006 at 12:11 schreef Natalie:

@ Frank : wat een niveau?
je moet jezelf eens horen. beetje uit je nek lopen kletsen. als jij een paar dagen niet gaat douchen rennen alle honden weg voor jouw stank. en zelf hoef je zeker nooit te schijten?? maar goed, als jij dat vind… maar als je iets te melden hebt kom dan met fatsoenlijke argumenten. de hondenbezitters hier hebben tenminste niveau, hun mening is ergens op gebaseerd. heeft echt overduidelijk een hoger niveau dan jouw stukje kletspraat. Je zet jezelf voor lul. Dat het niet verbeterd is volgens jouw door het lezen van bovenstaande reacties komt waarschijnlijk omdat je IQ te laag is om dit te begrijpen. Maak je toch niet zo druk over het feit normale mensen nou eenmaal van dieren (en dus ook van honden ) houden!! Laat iedereen lekker in zijn waarde.

op 05 01 2006 at 12:13 schreef Michiel Mans:

"Best dat jij dat vindt, ieder heeft recht op zijn mening. Het punt is alleen dat als ik nog eens ergens kom, IK last heb van andermans onopgevoede kinderen. Die alles van tafels mogen graaien, door restaurants heen mogen rennen en dat allemaal onder het mom van "Kijk ’s hoe leuk *Jantje* is. Dat is nou ons kind."

Homo homini lupus… Misschien kunnen we vervelende kindertjes samen met vervelende hondjes in arena’s stoppen op zondagen. Is weer eens wat anders dan dat vervelende voetballen.

Het is duidelijk. Als moslims al lange tenen hebben en humor vaak niet snappen, zijn ze niet de enigen. Toch weer een nieuwe les geleerd vandaag. Kolere wat heb ik me bescheurd.

op 05 01 2006 at 12:36 schreef Bianca:

op 04 01 2006 schreef Frank:

Had ik al een teringhekel aan hondenbezitters en hun blaffende, kwijlende, schijtende, stinkende, benenneukende kruizenruikers en kuttenlikkers, dan is dat er niet beter op geworden na het lezen van het bovengenoemde.
Wat een volk en wat een niveau!
Geef mij maar islamieten –die weten dat honden onrein zijn en gelijk hebben ze!

frank,

Jij noemt honden onrein, omdat ze kruizen ruiken.
Nou dan zou ik je als ik jou was maar eesn ftsoenlijk gaan wassen dan zullen de honden echt niet komen ruiken.
Ik dan praat jij over niveau!!!! Jezus zeg kijk een wat je schrijft!!!
NOEM JIJ DAT EE NIVEAU HEBBEN!!!!!
Nogmaals ik heb liever met dieren/honden te maken, dan met dat soort mensen (als je dat al mensen kunt noemen)als jij!!!!
Jullie hebben geen hart voor dieren dus ook geen hart voor iemand anders!!!
Jij zult wel heel veel vrienden hebben met dat niveua he!

op 05 01 2006 at 12:38 schreef Mo:

Ik wil jouw gezicht wel eens zien als jouw kinderen worden afgevoerd.

op 05 01 2006 at 12:52 schreef Peter Breedveld:

"Ik wil jouw gezicht wel eens zien als jouw kinderen worden afgevoerd."

Het mooie van deze soort reacties is dat ze zo’n treffende bevestiging zijn van wat ik in mijn stukje over hondenbezitters schreef: een enorm grote groep ziet werkelijk het verschil tussen honden en mensenkinderen niet en ik vermoed zelfs dat nogal wat hondenbezitters hun hond bóven mensen stellen. Ik vind dat net zo eng als een religieuze fundamentalist die geen boodschap heeft aan de grondwet, want Gods woord gaat boven alles.

Mensen gaan vóór honden, ‘Mo’. Honden zijn gewoon dieren, net als varkens. En dieren hebben, te oordelen naar de bio-industrie die ook in Nederland welig tiert, geen rechten.

op 05 01 2006 at 13:36 schreef Inge:

Jij schopt mij je bed niet uit? Moet je me der wel eerst nog even inkrijgen hé? :-)

En idd, op sommige vlakken heb je helemaal gelijk, maar je hebt natuurlijk altijd de keuze van hoe je iets op papier zet!!!

Dus ik hou van honden en van Clouseau… en nog moet ik niet op die trein?

op 05 01 2006 at 13:39 schreef Truus:

" op 05 01 2006 schreef Peter Breedveld:

"Ik wil jouw gezicht wel eens zien als jouw kinderen worden afgevoerd."

Het mooie van deze soort reacties is dat ze zo’n treffende bevestiging zijn van wat ik in mijn stukje over hondenbezitters schreef: een enorm grote groep ziet werkelijk het verschil tussen honden en mensenkinderen niet en ik vermoed zelfs dat nogal wat hondenbezitters hun hond bóven mensen stellen. Ik vind dat net zo eng als een religieuze fundamentalist die geen boodschap heeft aan de grondwet, want Gods woord gaat boven alles.

Mensen gaan vóór honden, ‘Mo’. Honden zijn gewoon dieren, net als varkens. En dieren hebben, te oordelen naar de bio-industrie die ook in Nederland welig tiert, geen rechten. "

Tjongejonge…..je bent nog dommer dan ik al dacht.

op 05 01 2006 at 13:48 schreef Peter Breedveld:

"Dus ik hou van honden en van Clouseau… en nog moet ik niet op die trein?"

Zo’n lekker ding als jij? Echt niet. En je spreekt waarschijnlijk nog met zo’n supersexy Vlaams accent ook, is ’t niet?

Truus, on the other hand…

op 05 01 2006 at 13:50 schreef Tsjeard Aidoo:

Ausradieren is natuurlijk wat cru gesteld, maar je hebt wel een beetje gelijk!
Misschien een goed idee om bij de komende verkiezingen als programmapunt op te nemen een verbod op het houden van honden in Nederland?

op 05 01 2006 at 13:53 schreef Peter Breedveld:

Dat gaat nooit gebeuren, Tsjeard. Wat ik schreef over die wethouder die met de dood bedreigd werd is echt waar. Een partij die aankondigt iets aan hondenoverlast te doen pleegt electoraal zelfmoord. Honden zijn echt heilig in Nederland.

op 05 01 2006 at 13:59 schreef eddiepof:

Eentje heeft hierboven zelfs haar telefoonnummer gezet, die wil een afspraakje maken. Vind ik niet slim, maar goed

het is geen haar maar een hem
ik heb nog nooit een een vrouw eddie horen noemen
les is wat beter
en wat is niet slim om me telefoonnummer aan je te geven
ik verschuil me niet achter een pc
kom eens langs bij me
of bel me op
man tegen man

wat je een man noemd
kunnen we eens een wandeling maken met ze tweetjes op de hei
met me hondje er bij
kan je hem meteen een rotschop verkopen
ik ben er voor je hoor
peterpan
je heb zo een grote bek op papier
doe het eens in me gezicht slemiel

op 05 01 2006 at 14:11 schreef Natalie:

Beetje stom om te zeggen dat alle honden maar het land uit moeten omdat ze voor overlast zorgen. dat slaat nergens op. Als iemand zegt doe alle marokkanen of weet ik het maar het land uit, die zorgen ook voor veel overlast…dat slaat toch ook nergens op? maar dan moet je eens zien hoe iedereen reageert. Je kunt toch niet alles over een kam scheren? dit is maar een voorbeeld, maar dit doe jij dus met honden(bezitters). En dat is ook niet fair.

op 05 01 2006 at 14:16 schreef sophie:

Het eninge wat ik uit dit stukje lees is dat de auteur een narcistische, anti sociale eikel is!!!!!

op 05 01 2006 at 14:16 schreef CS:

Hondenliefhebbers, Tokkies, Pim-Fortuynfans en Rolling-Stonesconcertbezoekers zijn net als Chinezen: ze lijken allemaal op elkaar. En ook een beetje op mij.

Overigens hoorde ik laatst dat wie andermans hond schade toebrengt in Nederland veroordeeld wordt wegens vernieling, niet wegens mishandeling. Honden worden door de wetgever gezien als dingen. ‘k Weet niet of ’t klopt, maar vond het een raar verhaal.

Met Cliteur ben ik voorstander van uitgebreide dierenrechten. Maar zolang er op de lijst van de Partij Voor De Dieren slechts mensen zich kandidaat stellen, zal ik daar niet op stemmen.

op 05 01 2006 at 14:16 schreef sophie:

Het eninge wat ik uit dit stukje lees is dat de auteur een narcistische, anti sociale eikel is!!!!!

op 05 01 2006 at 14:17 schreef sophie:

Het eninge wat ik uit dit stukje lees is dat de auteur een narcistische, anti sociale eikel is!!!!!

op 05 01 2006 at 14:19 schreef Lagonda:

Vaak is het leven maar een saaie zaak, maar heel soms loop je tegen "sleutelmomenten" aan. Een moment van verlichting, waarop alles je even heel duidelijk wordt: Ah-ha! Zo steken op deze planeet de zaken dus in elkaar!

Zo zag ik ooit een documentaire over de ideologische strijd tussen China en Taiwan. Om de Taiwanezen ervan te doordringen dat Mao het toch echt bij het rechte eind had, liet de Chinese regering een stuk strand helemaal volbouwen met een enorme speakerinstallatie. Deze speakers werden gericht op Taiwan, en braakten 24 uur per dag op topvolume de tekst uit Het Rode Boekje uit — als de wind goed stond, waren de teksten van Mao inderdaad aan de Taiwanese kust te horen.

De regering van Taiwan reageerde hierop door hetzelfde te doen, en ook een strand vol speakers neer te zetten, en hiermee de Chinezen te trakteren op de uitwassen van het kapitalisme: rock en popsongs.

Toen ik dit zag, heb ik mijn visie op het mensdom radicaal naar beneden bij moeten stellen. Eenzelfde gevoel overvalt me bij het lezen van dit topic. Mensen die bereid zijn op de vuist te gaan voor hun hondje. Tsja.

Maar wellicht dat deze instinctieve agressie ons nog goed van pas gaat komen zodra de muzelmannen zich voldoende zelfverzekerd wanen om het houden van honden aan banden te leggen.

op 05 01 2006 at 14:22 schreef CS:

Lagonda toch, dat soort burgeroorlogstaal staat je niet netjes!

op 05 01 2006 at 14:25 schreef Lagonda:

Nou ja — ik heb ook niet gezegd dat ik mee zou doen. Ik zal het van een gepaste distantie gadeslaan.

op 05 01 2006 at 14:28 schreef Mo:

"Ik wil jouw gezicht wel eens zien als jouw kinderen worden afgevoerd."
""
Het mooie van deze soort reacties is dat ze zo’n treffende bevestiging zijn van wat ik in mijn stukje over hondenbezitters schreef: een enorm grote groep ziet werkelijk het verschil tussen honden en mensenkinderen niet en ik vermoed zelfs dat nogal wat hondenbezitters hun hond bóven mensen stellen. Ik vind dat net zo eng als een religieuze fundamentalist die geen boodschap heeft aan de grondwet, want Gods woord gaat boven alles.

Mensen gaan vóór honden, ‘Mo’. Honden zijn gewoon dieren, net als varkens. En dieren hebben, te oordelen naar de bio-industrie die ook in Nederland welig tiert, geen rechten.""

Ik zie heel goed het verschil tussen een hond of andere dieren dan tussen kinderen. Uit dat zinnetje wat ik schrijf, maak ik niet uit op dat ik honden c.q. dieren boven mensen zet. Wel boven jou, maar dat zegt wat meer over jouw voorkomen.

Jij hebt het continu over hondenbezitters en dat die maar aso zijn in jouw ogen, geen rekening houden met mensen die niet van dieren houden. Jij bent degene die alles over 1 kam scheerten een ietwat bekrompen gedachtegang heeft en niet verder kijkt en denkt dan z’n neus lang is.
Maar ik heb hier al meer begripvolle reacties gelezen van hondenbezitters op jouw stukje dan hondenhaters zoals jij, om tegemoet te komen in de gedachtegang van een dierenvriend.
Misschien woon je wel in een buurt waar er inderdaad mensen wonen die minder rekening houden met andere mensen, zoals de hondenbezitters, maar dan zegt het meteen ook weer wt over jou, jij bent geen haar beter, die ook geen rekening houdt met anderen…

Je doet je voorkomen als een intellectuele schrijver en bent behoorlijk zelfingenomen en onder de indruk van jezelf. Maar je bent niets meer of minder dan een schrijver van het plaatselijke sufferte. Zo kortzichtig kom je namelijk wel over…

op 05 01 2006 at 14:35 schreef Mo:

@Lagonda..

Toen ik dit zag, heb ik mijn visie op het mensdom radicaal naar beneden bij moeten stellen. Eenzelfde gevoel overvalt me bij het lezen van dit topic. Mensen die bereid zijn op de vuist te gaan voor hun hondje. Tsja.

Euhh Lagonda… Als je het bericht van Peter leest, echt goed leest hè, wenst hij hondenbezitters veel ergere dingen toe dan ermee op de vuist gaan hoor… Begrijpend lezen, weet je nog? Van de lagere school?
Want Peter wenst mensen veel ergere dingen toe, maar zelf is hij niet mans genoeg om problemen zelf op te lossen, laf, zo wordt dat genoemd.

op 05 01 2006 at 14:37 schreef inge:

Hoera Nathalie, mooi gezegd meid!! Ik sluit mij hier helemaal bij aan

@Peter: ben van Leuven hé, dus natuurlijk spreek ik met zo’n lekker Vlaams accent

Kvind het trouwens wel geweldig da hier onder je column reclame wordt gemaakt voor puppy’s kopen, hondenbench kopen,…van ironie gesproken

op 05 01 2006 at 14:48 schreef inge:

@Peter: bekijk het dan eens op deze positieve manier (een gedicht juist op het net gevonden):

Gesteld dat er geen hond meer was,
geen geblaf, geen poep en ook geen plas.
Vergis u niet!, er zijn veel mensen,
die dit regelmatig wensen.

Maar al doet dat hun verdriet,
dat kan nu eenmaal niet.
Honden zijn nodig voor de economie,
dat wij ze willen, dat telt nu even niet.

Want er wordt veel verdiend,
aan onze viervoetige vriend.
De groothandel en voerfabriek,
de dierenarts en de kliniek.

Kennelbouw en dierenpension,
medicijnfabriek en trimsalon.
Tentoonstellingsruimtes en hondenboeken,
en de hondenbeeldjes die wij zoeken.

TV commercials en reclame,
er wordt veel verdiend, dat zult u beamen.
Vele duizenden mensen hebben een baan,
gewoon omdat er honden bestaan.

WIJ zouden geen hondenbelasting betalen,
maar vele zouden W.W. komen halen.
Dus vertel de mopperaar dat dit dier,
ons meer geeft dan alleen plezier.

Als u zich ergert, tot onze spijt,
bedenk dan het is

WERKGELEGENHEID!!

op 05 01 2006 at 15:10 schreef CS:

Geven ze nu ook al honden kado met Sinterklaas?

op 05 01 2006 at 15:12 schreef patricia:

wat ben jij een idioot zeg.Dat je niet van honden houdt ok , dat is jouw keus.Maar ga niet alle honden eigenaren over een kam scheren.Ik laat mijn hond nooit los en ze gaat zeker niet mee in ons bed.

op 05 01 2006 at 15:26 schreef Peter Breedveld:

Da’s ook altijd vaste prik: iedere hondenbezitter zegt altijd dat hij of zij wél netjes de poep opruimt, de hond aanlijnt, zijn hond niet aan anderen opdringt.

Maar die hondenpoep komt toch érgens vandaan? Íemand laat al die honden loslopen en tegen mij en mijn kinderen opspringen. Die paar duizend kinderen worden door íemand z’n hond gebeten.

Het verschil is dat ik hondenbezitters niet lastigval. Wat voor last kunnen hondenbezitters nu van mij hebben? Zelfs mijn stukkie plaats ik op mijn eigen site, niet op jullie forum. Jullie komen hier om het te lezen (dit voor degene die me verweet haar mijn mening ‘op te dringen’).

@Inge: daarom hou ik zoveel van vrouwen. Je maakt ze een compliment en ze matigen meteen hun toon.

Het is inderdaad ironisch, de inhoud van de advertenties op deze site. Terwijl ik nogal tekeer ga tegen georganiseerde religie, verschijnen er ook steeds advertenties van het Bijbelgenootschap en zo.

Maar dat honden zo onmisbaar zouden zijn voor onze economie, gaat er bij mij niet in. Koop maar een tamagochi.

@Eddie, of Ed, of whatever: toch nog een bedreiging. Natuurlijk van een man.

op 05 01 2006 at 15:40 schreef Natalie:

Petertje, je zei : (dit voor degene die me verweet haar mijn mening ‘op te dringen’).

Je moet beter lezen schele. ik zei dat je je mening niet moet opdringen, en dan bedoel ik die arme suffe zielen hier die het met je eens zijn omdat ze niet voor zichzelf kunnen nadenken. IK persoonlijk voel me niet geroepen om me bij jouw mening aan te sluiten!! aan mij dring je geen mening op, ik kan lekker voor mezelf denken!!
Dus… brilletje even opzetten voordat je weer met een of andere uitspraak komt, die iemand zou hebben gedaan.

op 05 01 2006 at 15:49 schreef ba:

Wat ben jij een laffe vent om zo over je landgenoten te spreken zeg veilig op je site. Laf hoor. Hoe vaak lees je tegenwoordig niet over zinloos geweld allemaal jonge kinderen die elkaar uit moorden/verkrachten. Neem jij dan nog kinderen, daar zou je je druk om moeten maken. Is gewoon de opvoeding van de ouders die moeten ze straffen.

op 05 01 2006 at 15:51 schreef Peter Breedveld:

O ja Natalie, dus als iemand het met me eens is, heb ik die mijn ‘mening opgedrongen’. En wie het niet met me eens is, die denkt ‘voor zichzelf’.

op 05 01 2006 at 15:56 schreef inge:

oooh, maar ik matig mijn toon helemaal niet hoor, vind het nog steeds even kut hoe je die tekst hebt geschreven, er bestaan andere manieren om je mening weer te geven.
Ik moet gewoon eerlijk zijn en toegeven dat er idd zo’n mensen bestaan zoals jij ze omschrijft maar dat je ons daarom niet allemaal over dezelfde kam moet scheren en das eigenlijk wel wa ge deed, en da maakte mij zo pissed.
Maar IK ben zo volwassen genoeg om te durven zeggen dat er ergens een waarheid in je opstel schuilt, wanneer ga jij zo volwassen zijn om ook even toe te geven dat niet alle hondenliefhebbers slechte mensen zijn…

Enneuh, een tamagotchi hoeft niet naar een trimsalon, dus die mensen blijven werkloos.

Haat jij eigenlijk ook katten ? Die schijten toch ook maar buiten waar ze willen, komen zelfs via je open tuindeur je living binnen, maken enorm veel nachtlawaai als ze eens ruzie met mekaar maken (en pas nu op wa ge antwoordt want ik heb der 3 rondlopen hé! )

op 05 01 2006 at 16:06 schreef janna:

ze horen jou dood te schieten misselijke vent!!! en anders kom ik wel langs

op 05 01 2006 at 16:10 schreef Peter Breedveld:

Voor katten heb ik respect. Katten vallen mij niet lastig en ik val hen niet lastig. Zo kan het ook.

Kattenliefhebbers daarentegen, dat zijn vaak ook weer van die fanatici. Frits Abrahams is trouwens een kattenliefhebber. Nou, daar ga je al. Maar die ken je natuurlijk niet, Frits Abrahams, als Leuvense. Houen zo.

"oooh, maar ik matig mijn toon helemaal niet hoor,"

Welwaar, je voelde je duidelijk gevleid en toen werd je heel wat minder fel.

"vind het nog steeds even kut hoe je die tekst hebt geschreven, er bestaan andere manieren om je mening weer te geven."

Dat zal best, maar dan had ik nu niet zoveel plezier gehad.

"Ik moet gewoon eerlijk zijn en toegeven dat er idd zo’n mensen bestaan zoals jij ze omschrijft maar dat je ons daarom niet allemaal over dezelfde kam moet scheren en das eigenlijk wel wa ge deed, en da maakte mij zo pissed."

Ha, nu begin je ook al met een Vlaams accent te schríjven. Je zit toch niet openlijk met me te flirten, of wel soms?

"Maar IK ben zo volwassen genoeg om te durven zeggen dat er ergens een waarheid in je opstel schuilt, wanneer ga jij zo volwassen zijn om ook even toe te geven dat niet alle hondenliefhebbers slechte mensen zijn…"

Nou goed dan: er zíjn hondenliefhebbers die in mijn erotische fantasieën figureren.

op 05 01 2006 at 16:23 schreef inge:

1. Bij mij lopen der anders genoeg straatkatten rond die zeker binnen durven komen om hun terrein even te komen afbakenen…geweldig!

2. Gevleid, ja, gematigd…neen… anders had ik al lang mijn pen neergelegd.
En wie mij kent weet dat mijn eerste reacties altijd héél erg zijn, maar dat ik daarna wel krimp en begin na te denken.

3. Ha…neen, zoudt ge wel willen hé…openlijk flirten? Neen, als ik pissed ben krijgt het dialect altijd de bovenhand.

4. Blijf jij maar lekker erotisch fantaseren :-)
Zolang je der geen verhaal over schrijft en dat hier publiceert blijft het mij allemaal gelijk. (moet jouw vettige fantasiekes ni weten) Al zou dat tenminste veel leukere reacties uitlokken, kan je je nog beter amuseren

op 05 01 2006 at 16:30 schreef Bianca:

op 05 01 2006 schreef Peter Breedveld:

Da’s ook altijd vaste prik: iedere hondenbezitter zegt altijd dat hij of zij wél netjes de poep opruimt, de hond aanlijnt, zijn hond niet aan anderen opdringt.

Maar die hondenpoep komt toch érgens vandaan? Íemand laat al die honden loslopen en tegen mij en mijn kinderen opspringen. Die paar duizend kinderen worden door íemand z’n hond gebeten.

Het verschil is dat ik hondenbezitters niet lastigval. Wat voor last kunnen hondenbezitters nu van mij hebben? Zelfs mijn stukkie plaats ik op mijn eigen site, niet op jullie forum. Jullie komen hier om het te lezen (dit voor degene die me verweet haar mijn mening ‘op te dringen’).

@Inge: daarom hou ik zoveel van vrouwen. Je maakt ze een compliment en ze matigen meteen hun toon.

Het is inderdaad ironisch, de inhoud van de advertenties op deze site. Terwijl ik nogal tekeer ga tegen georganiseerde religie, verschijnen er ook steeds advertenties van het Bijbelgenootschap en zo.

Maar dat honden zo onmisbaar zouden zijn voor onze economie, gaat er bij mij niet in. Koop maar een tamagochi.

@Eddie, of Ed, of whatever: toch nog een bedreiging. Natuurlijk van een man.

Nou als ik bij jou in de buurt woonden dan had je dus echt een groot probleem gehad hoor, want raak mijn honden maar met 1 vinger aan en je bent de mijne!!!!
En dit komt dus wel van een vrouw!!!!!!
En dat je schrijft dat jij hondenbezitters niet lastig valt nou dat doe je dus wel met die praatje en ook jou kinderen!!! En je valt de hondenliefhebbers wel lastig door dit soort tekst te schrijven!!
Maar je hebt het hiet alleen maar neergezet om reacties te krijgen, nou dan krijg je ze ook.
Je bent echt een heel klein zielig mannetje en ik zou als ik jou was maar eens een psychiater op zoeken en je eens na laten kijken, want bij klopt er het één en het ander niet!!!!
En ik ben ook een vrouw, maar je hoeft bij mij niet met complimenten aan te komen want daar trap ik niet in!!!!
Je bent een walgelijk ventje die zich alleen maar verschuild achter zijn pc!!!

Bianca

op 05 01 2006 at 16:31 schreef Natalie:

Ach je snapt ook niks. maar ik had ook niet anders verwacht na het lezen van je tekst.
Laat ik het anders zeggen : iedereen heeft een mening, over eigenlijk alles. Het verschil is alleen dat gelukkig de meesten hun mening voor zich kunnen houden, als ze weten dat ze daarmee drie kwart van nederland voor hun schenen schoppen, om het zo maar te zeggen. Jij daarentegen maakt er een website van!! Fijn dat je een mening hebt, maar die hoeft toch niet op internet? Als iedereen dat deed werd het een gezellige boel hier op internet. ( maar niet heus… ik zet het er maar even achter anders snap je het misschien weer niet en ga je over die zin lopen zeuren )

op 05 01 2006 at 16:36 schreef Natalie:

Go Bianca. dan hoop ik maar dat ie jouw ooit tegenkomt haha. Of eddie natuurlijk. wel filmen he, dan zetten we dat gezellig op internet en kunnen de hondenliefhebbers ook lekker lachen van achter de PC.

op 05 01 2006 at 16:39 schreef Peter Breedveld:

Tsk, tsk, wat een stoere praatjes allemaal.

op 05 01 2006 at 16:46 schreef Bitterzoet:

Kunnen die viswijven en al die Sjonnies hun hond niet op moslimfundamentalisten afsturen?

Zijn ze nog ergens goed voor.

op 05 01 2006 at 16:49 schreef Dennis:

@ Peter:

He verdorie, ik wilde net zelf bij wijze van gedachte-experiment de kattenliefhebber eens ter sprake brengen, maar je was me voor.
Geweldig, al die hartverwarmende reacties en ze blijven maar komen. Oh, wat zijn ze boos en verontwaardigd. Erg gelachen tot dusver!

op 05 01 2006 at 16:51 schreef eddiepof:

@Eddie, of Ed, of whatever: toch nog een bedreiging. Natuurlijk van een man.

he weet niet waar je het vandaan haald dat ik je bedrijg
ik nodig je uit
op mij kosten.
om een wandelijng met me te maken
als ik je ga bedrijgen
ga ik liever een partijtje hockey met je spelen
in het bos
je voeld je gauw bedrijgd
dacht dat jij wel wat gewend bent
mat al die uitspraken van je
wie kaatst kan de bal terug verwachten
dag schat

op 05 01 2006 at 16:53 schreef Spellingcorrector:

@eddie: wel leren schrijven zonder fouten, komt anders nogal belachelijk over

op 05 01 2006 at 16:57 schreef eddiepof:

op 05 01 2006 schreef Bitterzoet:

Kunnen die viswijven en al die Sjonnies hun hond niet op moslimfundamentalisten afsturen?

zo spuit 11 zegt ook wat

op 05 01 2006 at 17:00 schreef Bitterzoet:

Hey, een Sjonnie!

op 05 01 2006 at 17:01 schreef Bianca:

op 05 01 2006 schreef Peter Breedveld:

Tsk, tsk, wat een stoere praatjes allemaal.

Peter
Nee dat zijn geen stoere praatjes hoor!!!
zo ben ik!!!!!
Wie aan mijn honden komt die komt aan mij en dan heb je een groot probleem geloof mij maar!!!
Kijk dat je een heklel hebt aan honden, dat kan!
Maar ga niet iedere hond of eigenaar over 1 kam scheren want dan ben je bij mijn verkeerd!!!
Ik ga ook niet iedere ouder en kind over 1 kam scheren!!!!

op 05 01 2006 schreef Spellingcorrector:

@eddie: wel leren schrijven zonder fouten, komt anders nogal belachelijk over

En spellingcorrector ga jij ergens anders over zitten zeuren ja, want dit is ook heel zielig!!!

op 05 01 2006 at 17:02 schreef eddiepof:

op 05 01 2006 schreef Spellingcorrector:

@eddie: wel leren schrijven zonder fouten, komt anders nogal belachelijk over

als je maar begrijpt wat ik bedoel profesor
ik kom van de straat waar ik ben op gegroeid met honden
maar ik kan heel goed tellen
en wie ben jij nouw weer

Spellingcorrector:
verschuil jij je ook al
rot toch lekker naar je zooitje versta je dat wel

op 05 01 2006 at 17:14 schreef Hidde:

Zeg Breedveld, heb je soms acteurs ingehuurd om reacties op je site te plaatsen?

"Doet u mij een paar types met blond permanentje, in de naad gesnoerde legging, tribal tatootje op de rug, een IQ van 82 en een aan psychose grenzende "liefde" voor honden"

Dit is nog erger dan een parodie.

op 05 01 2006 at 17:18 schreef eddiepof:

op 05 01 2006 schreef Bitterzoet:

Hey, een Sjonnie!

he zoetbitter ik ben sjonnie niet
maar eddie
sjonnie is al een jaar dood

op 05 01 2006 at 17:46 schreef Michiel Mans:

Hondenliefhebbers zouden dierenliefhebbers zijn. Ongetwijfeld voelen ze zich dierenliefhebbers. Niet dat ik daar veel van begrijp. Het gros der honden is weinig meer dan een ernstig gedegenereerde wolf. Velen lijken meer op mislukte schapen, gepermanente ratten of bewegende drollen. Een populaire TV serie met aardige hond of een andere maffe hype, betekent meestal de doodsteek voor dat ras omdat ze kapot gefokt worden zodra de debiele run op de soort begint. Voor elke bezitter (m/v) die enig benul van het omgaan met zo’n beest heeft, zijn er vier die het dier te klein behuisd zonder voldoende beweging houden. Voor elke ‘rustige’ hond zijn er tien lefkeffers die hele buurten terroriseren met hun geblaf. Vooral ’s zomers mag de buurt meegenieten met de hondenbezitters wanneer er leuk gespeeld wordt in de tuin. ‘Fodo weg bij de BBQ…WEG.’ Woef, woef.

Als je echt van je hond houdt, en dat doet de ware hondenliefhebber, dan neem je ze ook mee de vrije natuur in. Lekker ravotten, wroeten en aan takken rukken in het bos, op de hei. Achter konijnen en ander wild aan. Vol trots ziet de eigenaar iets van het woeste oorspronkelijke terug in zijn slappe aftreksel van Lupus. Braaf Fodo, BRAAAAAF. ’s Avonds keert de rust in het bos terug en kan de natuur zich wat herstellen en bijkomen van al die natuurliefhebbers op twee en vier poten. Dan nog even de buurt volschijten en de mand in na zo’n heerlijke dag. Morgen gaan we het strand volzeiken en de duinen afgraven. Woef, woef.

De natuurliefhebbers laten hun dieren ook graag hele natuurlijke dingen doen zoals opzitten en pootjes geven. Hoe beter ze dat doen, hoe geweldiger het baasje is. Die heeft zijn hond goed opgevoed en afgericht. Kijk, Fodo stopt als een afgedrilde Pruis bij elke stoeprand. Daar wacht hij braaf tot baasje permissie geeft. Maanden, zo niet jaren van intensieve exercitie zijn aan dit natuurlijke gedrag vooraf gegaan. Zit Fodo, ZIT zeg ik je. Foei, stoute hond..FOEI. En hierrrr…HIERRR Fodo. De buurt leeft intens mee met dat opvoedkundige proces. Buurtbewoners moeten ook stokken weggooien die Fodo dan weer terugbrengt, liefst naar de baas zelf die hier veel levensgeluk uit put. Niemand anders neemt hem erg serieus. Fodo wel. Woef, woef.

op 05 01 2006 at 17:50 schreef hondenliefhebber:

Volgens mij ben je een beetje gestoord denk ik. Weet je wel wat de holocaust inhoudt? Zal er maar niet mee spotten als ik jouw was. Leer eerst iets van de geschiedenis voor je dingen daarmee vergelijkt

op 05 01 2006 at 18:28 schreef Michiel Mans:

Volgens mij is hier sprake van hondsdolheid. Het is duidelijk dat ook de baasjes ingeent moeten worden.

op 05 01 2006 at 18:43 schreef eddiepof:

op 05 01 2006 schreef Michiel Mans:

Volgens mij is hier sprake van hondsdolheid. Het is duidelijk dat ook de baasjes ingeent moeten worden.

hai michiel je woond nog steeds bij mij in mokum
he
ben je nog met linda
laten we eens afspreken
ik denk dat wij bijde in het leger gezeten hebben
je bent toch van 1956
bel me eens me telefoonnummer staat hier boven
als je komd kijk uit ik heb 3 honden

Volgens mij is hier sprake van hondsdolheid. Het is duidelijk dat ook de baasjes ingeent moeten worden.

op 05 01 2006 schreef Michiel Mans:

Volgens mij is hier sprake van hondsdolheid. Het is duidelijk dat ook de baasjes ingeent moeten worden.

op 05 01 2006 at 19:09 schreef eddiepof:

hai Michiel Mans
heb jij
je website er af gehaald
word het wat te warm onder je voetjes

op 05 01 2006 at 19:47 schreef Frank:

Wat ik ook volkomen ruk vind, zijn die kutkeffers, al dan niet voorzien van strikjes, die door hun vrouwtje in een winkelwagentje de Albert Heyn in worden meegenomen.
Soms zittend op een dekentje waarvan ik me afvraag hoe vaak dat ding ongewassen gebruikt is en of het vrouwtje nog de bovenkant van de onderkant weet, maar vaak ook zonder dekentje, gewoon met hun schijtgat in een kar waarin de volgende keer MIJN boodschappen liggen.
Tieft toch op met die gore beesten in een supermarkt!
Uiteraard is dit advies uitsluitend bestemd voor de hondenliefhebber die zich schuldig maakt aan deze gewoonte.
Ik zou er niet graag van beschuldigd worden dat ik allen over één kam scheer!

op 05 01 2006 at 20:00 schreef Peter Breedveld:

Weet je wat lache is? Die zinnetjes waarmee de bezoekers van het hondenforum elk berichtje afsluiten:

‘Groetjes van Bianca & een knuffel van onze beren’

‘Groetjes Anja en de Goldenknuffels van Yvar en in mijn dierbare herinnering Kyra’

‘Groetjes Wendy en poot van oma Nanni en stuiterbal Tuana’.

op 05 01 2006 at 20:43 schreef Jai:

Ik heb ook een hond. Hij schijt waar hij wil. Ik doe alsof ik het niet zie en loop door. Opmerkingen negeer ik.

Groetjes Jai & pootafdruk Hond

op 05 01 2006 at 20:45 schreef Peter Breedveld:

Je had kunnen volstaan met ‘Ik heb ook een hond’. De rest spreekt dan vanzelf.

op 05 01 2006 at 21:11 schreef Michiel Mans:

Beste Frank, je schreef,

"Wat ik ook volkomen ruk vind, zijn die kutkeffers, al dan niet voorzien van strikjes, die door hun vrouwtje in een winkelwagentje de Albert Heyn in worden meegenomen."

Die stammen niet van de wolf af. Dat zijn debiele inteelt ratten die na een mislukt genetisch manipulatie experiment weggegooit waren. Een oud vrouwtje heeft ze uit de vuilnisbak gered en is er mee gaan fokken. Ook onderling fokten die mormels als konijnen. Vandaar dat het barst van die krengen. Daar komt de term ‘vuilnisbak’ dus vandaan. Ze staan verder bekend onder de naam Kilo-Limaatjes.

op 05 01 2006 at 21:47 schreef Jessica:

Ach jongens zal ik voor jullie allemaal een groepsreis naar de klaagmuur boeken? Die bestaat tenminste puur en alleen voor dit soort praat. Anders als het internet.

Voor de ‘normale’ mensen onder ons: De reden waarom wij ons aan dit soort mensen storen is omdat wij wel een reele kijk op het leven en de maatschappij hebben. Helaas moeten wij compenseren voor dit soort volk in de maatschappij, want stel je eens voor wat er gebeurd als dit soort volk verder komt als een simpel kantoorbaantje…en dat is al moeilijk want ‘o wat een ergernissen kan een dag met zich meebrengen’ Ik kan hier alleen maar medelijden mee hebben want deze mensen moeten toch een heel zwaar leven hebben.

Denken jullie wel om je bloeddruk? ;-)

op 05 01 2006 at 21:51 schreef Bianca:

Peter en Michiel,

Jullie zijn echt te zielig voor woorden!!!!

op 05 01 2006 at 21:54 schreef eddiepof:

zeg peter ben je zo boos op honden omdat ze je speeltje hebben af gepakt

kijk hier maar even
daar is je speeltje
die rot hond toch

http://img.photobucket.com/albums/v616/eddiepof/hondvib.jpg

op 05 01 2006 at 21:55 schreef Bianca:

mooie Eddie!!!!

Hahahahahaha

op 05 01 2006 at 21:55 schreef Astrid/Assie:

Gut, ik word zelfs gequote.
Laat ik het zo zeggen; je hebt een aparte manier van schrijven meneer Peter.
Verder is dit toch wel kostelijk vermaak. Het is dat ik zo weer mijn honden ga uitlaten (die overigens altijd netjes in de bosjes poepen, of op het speciaal daarvoor bestemde honden-uitlaat-veldje), anders had ik me nog even verder geamuseerd met het lezen van alle overtrokken reacties.

En Peter, mooi toch, al die hits voor je pagina :P

op 05 01 2006 at 22:05 schreef Peter Breedveld:

Ik heb het dik naar m’n zin, As. Niet goed voor m’n werktempo, dit.

"Jullie zijn echt te zielig voor woorden!!!!"

Zo! Díe kunnen we in onze zak steken!

op 05 01 2006 at 22:06 schreef Lagonda:

@Mo:

"Euhh Lagonda… Als je het bericht van Peter leest, echt goed leest hè, wenst hij hondenbezitters veel ergere dingen toe dan ermee op de vuist gaan hoor… Begrijpend lezen, weet je nog? Van de lagere school? "

Sarcasme, weet je nog wel? Van toen ons vaderlandse cabaret nog leuk was.

Een goede vriend van me heeft ooit een aantal maanden in Nepal gewoond, en werd daar uitgenodigd voor een traditionele bruiloft, waarbij een origineel Nepalees bruidsgerecht werd klaargemaakt en geserveerd.

Men neme een hond. Een levende. Deze krijgt een dikke bamboepijp diep in de keel geschoven. Via deze pijp wordt de maag van de hond gevuld met rijst. Gewone witte rijst volstaat. Vervolgens wordt het dier met een touw vastgebonden aan een boom. De mannen uit de familie van de bruidegom gaan nu het dier enkele uren lang met stokken slaan, zodat de hond alsmaar rondjes om de boom blijft rennen. Dan wordt de buik van het nog levende dier opengesneden, en de rijst — inmiddels langzaam gegaard door de lichaamstemperatuur van de hond — wordt uit zijn maag gehaald en opgediend. De bruid mag het eerst proeven.

Mijn vriend die hierbij aanwezig was, heeft met lange tanden een paar happen gegeten, maar wist te melden dat het best lekker was.

op 05 01 2006 at 22:08 schreef Peter Breedveld:

Er zitten er ook een paar met hersens op dat hondenforum:

"Jongejonge…LEES nou eens goed! Die man is helemaal niet ziek! Hij heeft feitelijk gezien gewoon precies door hoe de vork in de steel zit, getuige de reacties van velen. Maimaimai, hij zou een klacht bij het discriminatiebureau, het CIDI EN de politie in kunnen dienen met genoeg poten om op te staan wink Echt, ik ben dol op honden, en er hoeft ook heus niemand aan ze te komen, maar komkom zeg, iemand mag toch ook gewoon een schurfthekel aan honden hebben? En bepaalde opmerkingen slaan echt kant nog wal… Beter 10 honden aan de lijband dan 1 Marrokkaan in Nederland. Hem aan willen klagen voor het aanhalen van het ‘ausradieren’, maar in dezelfde posting zelf wel stellen dat hondenhaters ausradiert moeten worden. Zeggen dat hij mensen bedreigt en in dezelfde posting nog roepen dat hij ‘maar even van man tot man’ het moet komen uitvechten, of dat je hoopt ‘dat jij hem met jouw honden wel hoopt tegen te komen als hij met zijn kinderen is’..en, letterlijk: ‘Ze horen jou dood te schieten misselijke vent’. Gaat lekker zeg…

WIE dreigen er hier nou? Wie reageren er hier nu totaal overtrokken? Wie laten zich uit hun tent lokken door iemand die mensen uit de tent wil lokken en dan ook nog preCIES op de manier waarop hij hoopt dat ze uit hun tentje zullen komen: namelijk met veel ordinair gescheld, bedreigingen en loze kreten.. Exact zoals hij de domme, onnadenkende en megalomane hondenbezitter in zijn eerste posting voor doet komen. Werkelijk waar…kritiek op zijn stukje, oke, maar deze reacties….???"

En vaste bezoekster Linlin heeft overduidelijk een zwak voor me.

op 05 01 2006 at 22:19 schreef Astrid/Assie:

Let je wel op dat je niet verslaafd raakt aan dat forum?

op 05 01 2006 at 22:23 schreef Lupker:

ik ben honden bezitter en wat hier gepropagandeerd wordt slaat nergens op. Ons op een trein zetten en deporteren, Man je ben niet wijs. Zonder de hond die we 12000 jaar geleden gedomesticeerd hebben hadden wij als zielige mens niet eens meer bestaan. Waar lullen jullie over joh Gaat lekker met z`n allen in een moslimland wonen dan daar zijn ze immers vies.

op 05 01 2006 at 22:27 schreef Lagonda:

Nog zo’n koeken bakker.

op 05 01 2006 at 22:28 schreef Peter Breedveld:

Ik krijg opeens vreselijk veel zin in witte rijst.

op 05 01 2006 at 22:51 schreef Paardestaart:

Hoe komen al die mensen hier?? Googelen ze soms elke avond ‘HOND’ en gaan ze dan loos?
Of lezen ze anders altijd zonder te posten?
169 reacties!! :)

op 05 01 2006 at 22:51 schreef Paardestaart:

Hoe komen al die mensen hier?? Googelen ze soms elke avond ‘HOND’ en gaan ze dan loos?
Of lezen ze anders altijd zonder te posten?
169 reacties!! :)

op 06 01 2006 at 02:53 schreef eddiepof:

het is erg rustig he peter
kan dat nou

op 06 01 2006 at 10:10 schreef Peter Breedveld:

"het is erg rustig he peter
kan dat nou"

Misschien heeft het feit dat het half drie ’s nachts was toen je dit postte er iets mee te maken. Dan slapen de meeste normale mensen.

Get a fucking life, Eddie.

op 06 01 2006 at 10:36 schreef eddiepof:

Get a fucking life, Eddie.

ik heb een heel goed fucking life, daar is helemaal niets verkeerd mee
maar toch bedankt dat je me dat gunt
waarom haal je steeds je adres weg
laat toch staan
is nu toch al bekend

op 06 01 2006 at 10:45 schreef Peter Breedveld:

Wie zo flink is om mijn adres op het internet te zetten moet dat maar onder eigen volledige naam doen.

op 06 01 2006 at 10:50 schreef eddiepof:

Eddie just left the building.

op 06 01 2006 at 10:55 schreef Bitterzoet:

Eddepet is als een hond zo blij dat-ie eindelijk iets heeft om z’n tanden eens in te zetten.

Beetje sneu figuur, dat wel.

op 06 01 2006 at 11:52 schreef karin:

het is sneu dat je die eddie een ban geeft vind je niet
vraag je

Wie zo flink is om mijn adres op het internet te zetten moet dat maar onder eigen volledige naam doen.

dan doet hij dat en boem een ban
zielig hoor
zo snoer je gauw iemand zijn mond
niet zo mooi peter

op 06 01 2006 at 11:58 schreef Peter Breedveld:

‘Eddiepof’ is zijn volledige naam? Waar leven jullie, het Land van Laaf?

Eddie heeft niks te melden, dus je kunt moeilijk spreken van ‘de mond snoeren’.

Ik ben er niet van gediend dat mensen mijn gegevens op mijn site zetten. Doe je het toch, word je geband.

Welk doel is daarmee gediend? Ik kan maar één ding verzinnen: je hoopt dat een psychopaat het in zijn kop haalt eens langs te komen om zijn pistool op me leeg te schieten of iets dergelijks.

Wie argumenten heeft, is hier welkom. Je hoeft het niet met me eens te zijn. Boos zijn mag ook. Maar inmiddels ben ik het dyslectische geëmmer van Eddie zat en van een paar anderen ook.

Wie niet met iets nieuws komt, flikker ik van m’n site af. Plaats die troep maar op het hondenneukersforum.

op 06 01 2006 at 12:12 schreef jelle:

Ik heb ’n poes.
"Moet ik nou óók het land uit,mammie?"
Vrij naar ’n Rotterdamse PvdA wethoudster,kort voor Leefbaar Rotterdam haar clubje verpletterde in de gemeenteraadsverkiezingen,en en zij het tij wanhopig trachtte te keren.
Die teef mot alsnog,met haar baasje,het land uitgeflikkerd worden

op 06 01 2006 at 12:21 schreef ed:

je gaat niet ,met me ziekete beginnen he
ik dyslectische
en jij gek in je hoofd

op 06 01 2006 at 12:21 schreef ed:

je gaat niet ,met me ziekete beginnen he
ik dyslectische
en jij gek in je hoofd

op 06 01 2006 at 12:26 schreef ed:

je ziet petertje dat jij mij zo maar niet van je sit kan bannen
ik kom hier terug waneer ik wil jammer he

op 06 01 2006 at 12:28 schreef Ad Kolkman:

Zoals vermoedelijk meer lezers had ik bij dit stukje iets van, lamaar gaan. Peter moet even iets kwijt.
Maar ik wil hem, en alle reageerder (bij lagonda’s droge anekdote rolde ik echt hikkend van m’n stoel) en in het bijzonder natuurlijk de heerlijk happende hondhobbyisten hartelijk danken voor het aangeboden vermaak. Deze draad heeft alles wat het neerlands cabaret zo node mist. Een lach en een traan, en leerzame inzichten over de mensheid.

Overigens ben ik dol op honden. Nouja, sommige. Vooral stronteigenwijze chows en olieboldomme bullterriers kunnen rekenen op mijn innige vertedering. Helaas woon ik drie hoog in de grote stad en dat wil ik zo’n beestje niet aandoen.

op 06 01 2006 at 12:28 schreef Bianca:

Wie niet met iets nieuws komt, flikker ik van m’n site af. Plaats die troep maar op het hondenneukersforum.

Ik dacht juist dat jij daar op kickte dat er zoveel gepost wordt!!!!!
En dat je Eddie een ban hebt gegeven dat bewijst, alleen maar dat je echt een klein zielig waardeloos mannetje bent!

op 06 01 2006 at 12:30 schreef Ad Kolkman:

ik wacht trouwens nog steeds op iemand die letterlijk optikt: "ik stuur m’n hond op je af."

op 06 01 2006 at 12:41 schreef eddiepof:

Helaas woon ik drie hoog in de grote stad en dat wil ik zo’n beestje niet aandoen.

op 06 01 2006 schreef Ad Kolkman:

ik wacht trouwens nog steeds op iemand die letterlijk optikt: "ik stuur m’n hond op je af."

kan ook niet een hond moet je nooit naar drie hoog laten lopen

op 06 01 2006 at 12:43 schreef Michiel Mans:

Wat een hemelse fijnheid. Verkapte en minder verkapte bedreigingen. Eindelijk erkenning als schrijver van kritische, sarcastische en satirische stukken. Hulde Peter. Het wachten is op de felbegeerde doorgeladen Browning. Dan behoor je tot de top. Met deze club zal het eerder een envelopje verse Fodoproductie worden.

Beste Jessica, je schreef,

-"Ach jongens zal ik voor jullie allemaal een groepsreis naar de klaagmuur boeken? Die bestaat tenminste puur en alleen voor dit soort praat."-

Hoe kom je daarbij? Je mag niet tegen de zeikmuur zeiken. Is het je nooit opgevallen dat die lui daar staan te wippen om het in te houden?

Beste Lagonda,

Hoe maken ze gebakken rijst in Nepal? Beetje op de manier zoals je een kat kan laten blaffen?

op 06 01 2006 at 12:45 schreef Natalie:

Eddie heeft niks te melden. dus ban je hem.
hoor wie het zegt. jij hebt ook niks zinnigs te melden, en je maakt er een website van??? je spreekt jezelf tegen.

Ik hoor nog liever bij de ( hoe jij het noemt) jonnies en annies, dan bij jullie zielige wannabe-kakkers die denken dat ze wat voorstellen.

op 06 01 2006 at 12:46 schreef eddie:

Kef! Kef! Kef!

op 06 01 2006 at 13:29 schreef Gert-Jan:

Het is wel duidelijk waar honden het bijten hebben geleerd: van hun baasjes.
Mijn god, wat laten die stumpers zich kennen.
Bravo Peter, je hebt heel wat in je mars als je zoveel extreme reacties weet te ontlokken, je wordt blijkbaar erg serieus genomen.

op 06 01 2006 at 13:41 schreef Lagonda:

Zou ik ook een zielige wannabe-kakker zijn?

op 06 01 2006 at 13:41 schreef Peter Breedveld:

Dank je Gert-Jan, maar het is niet zo moeilijk, hoor. Je pakt een groep die bekend staat om gebrek aan zelfrelativering en empathie en die zet je te kakken. Dan komen de extreme reacties vanzelf.

Mij is trouwens gebleken dat een bepaald type internetter bijna ALTIJD een dynamisch IP-adres heeft: de werkloze, door slapeloosheid geplaagde, sociopathische dyslecticus die na verloop van tijd van elke site en elk forum wordt geflikkerd.

‘Eddiepof’ is er zo één.

op 06 01 2006 at 13:58 schreef Hot_Dog_Mario:

Smakelijk gelachen, Peter wederom bedankt! :-]

"Zielige kerel! Ik heb ’t artikel niet helemaal gelezen, aan zo’n onzin ga ik mijn tijd niet verknoeien!"

op 06 01 2006 at 15:04 schreef eddiepoff:

WwwwrrrAF! WwwrrrAF! Waf!waf!waf!waf! WwwwrrrAF!

op 06 01 2006 at 15:22 schreef Bianca:

Mij is trouwens gebleken dat een bepaald type internetter bijna ALTIJD een dynamisch IP-adres heeft: de werkloze, door slapeloosheid geplaagde, sociopathische dyslecticus die na verloop van tijd van elke site en elk forum wordt geflikkerd.

Jezus zeg peter je laat je wel kennen hoor!!!

Zielig mannetje!!!!!!!

op 06 01 2006 at 15:24 schreef eddiepoff:

blijf je nou door gaan
laat me text gewoon staan
ben en vent als je iets begind maak het ook af

op 06 01 2006 at 15:28 schreef eddiepof:

gaat het nog peter of ben jij je hond aan het uitlaten

op 06 01 2006 at 15:30 schreef Peter Breedveld:

"Zielig mannetje!!!!!!!"

Daar zijn ze weer, de uitroeptekens! Hoe vaak gaan jullie nog verklaren dat ik een zielig mannetje ben? Vanwaar die blijkbaar onweerstaanbare behoefte om ALLES wat ik over jullie schrijf te bevestigen met een klinkende illustratie van het door mij beschreven gedrag?

op 06 01 2006 at 17:27 schreef Gert-Jan:

‘No one has the right to feel offended’

John Cleese

op 06 01 2006 at 18:16 schreef Bianca:

Waarom ik schrij dat jij een zielig mannetje bent is, waarom jij de tekst niet laat staan van Eddie.
Ben je bang dat iedereen erachter komt waar je woont.
Ik bedoel maar je schrijft ergens over waar je totaal geen verstand van hebt, maar je wil alleen maar reacties uitlokken, en dan krijg je reacties en dan verwijder je ze meteeen of je probeert iemand te bannen wat je dus niet lukt.
Dat vind ik dus zielig.
Je bent een kerel of je bent het niet.
En blijkbaar bent jij dus geen kerel!!

op 06 01 2006 at 18:23 schreef eddiepof:

goed zo bianca
hij vraagt om reacties
krijgt ze en als het hem niet bevalt
haald hij me text weg

op 06 01 2006 at 18:26 schreef eddiepof:

en hij kan me blijven bannen
ik kom steeds terug
niet leuk he peter

op 06 01 2006 at 19:29 schreef Geer:

Quote: "Er zitten er ook een paar met hersens op dat hondenforum"

Laat dat nou net een socioloog zijn :-)

op 06 01 2006 at 20:47 schreef Bianca:

Ja en nu de waarheid wordt gezegd, zegt petertje niks meer terug!!!
Kruip maar lekker in je schulp want daar hoor je thuis!!!!

op 06 01 2006 at 21:21 schreef Frank:

Je reacties zijn pure poëzie Eddie.
De mooiste vind ik:

je gaat niet
met me ziekte beginnen he
ik dyslectisch
en jij gek in je hoofd

Maar ook prachtig:

he zoetbitter ik ben sjonnie niet
maar eddie
sjonnie is al een jaar dood

En dan deze nog:

kijk hier maar even
daar is je speeltje
die rot hond toch

Schitterend.

Ik heb genoten van alle reacties hier, maar het meest van jouw haiku’s Eddie.
Bedankt man!

op 07 01 2006 at 12:35 schreef eddiepof:

is al goed frank zand er over
laat je wel nog me honden uit om 9 uur

op 07 01 2006 at 15:28 schreef CS:

Michiel Mans schreef: "Ze staan verder bekend onder de naam Kilo-Limaatjes."

Wat zeg je dat mooi!Cunnilingushondjes bedoel je toch? Zit je nog wel eens op de bak?
Sjonnie Cor Spaans is de hardste van Rotterdam, de antenne staat 70 meter boven NAP! En een kachel van heb ik jou daar!

op 07 01 2006 at 17:02 schreef Michiel Mans:

Dat is ‘roger’ Cor, 5×5. Ik hoorde het voor het eerst in deze toepassing van twee collega sportduikers, ex-mariniers. Het ging om een worst op pootjes, heb me slap gelachen. Daar ik dat alfabet ook goed ken was de bedoeling onmiddellijk duidelijk. Een heerlijke term. Ik heb ook ooit van mijn vader Morse geleerd maar weet er weinig meer van. Heb nog wel een oude seinsleutel met versterkertje op batterijen die ‘echte’ dots en da’s kan maken. Net echt. Ik ben echter nooit amateur zender geweest. Had wel ooit een portofoon met slimme zendknop en bedrading op mijn motor voor het motorrijles geven. Soort handkacheltje dus. Zo kon ik ‘HOTAS’ lesgeven. Had ook een VRC/PRC in mijn NEKAF in dienst.

— -. .- …

op 08 01 2006 at 01:20 schreef B:

Peter,

Allereerst wil ik even zeggen dat ik het totaal niet eens bent met wat jij schrijft. En misschien is het niet echt correct wat hier allemaal gezegd wordt, maar begrijp de boosheid van de mensen wel.
De mensen die zich hier zo kwaad over maken zijn de mensen die juist wel hun hond opvoeden, de ruimte geven om te rennen en andere mensen geen overlast te bezorgen van hun hond. Dat jij niet van honden houdt, dat is jouw mening, ik hou wel van honden, het is mijn werk en ook hier in huis loopt een hond. Alleen waardoor de meeste mensen een hekel krijgen aan honden zijn de mensen die zonder er over nadenken in een impulsieve actie een hond nemen. Voeden hem niet op en denken totaal niet na of het ras dat zij gekozen hebben wel bij hun past. Dat zijn ook de mensen van wie de hond bij de supermarkt staat de blaffen en die overal op de stoep zijn behoefte doet.
Ik woon zelf in een straat bij een supermarkt, en elke morgen zit er hier een hond te blaffen, en er loopt hier een man die zijn hond overal laat poepen. Van dat soort hondenbezitters hou ik ook niet, en bezorgen mij, ook een hondenbezitter, veel overlast omdat ik regelmatig in de poep sta of behoorlijk chagerijnig wordt van de hond die de hele buurt op stelten zet. Want als 1 hond begint te blaffen, tja dan volgt de rest. Dus wat is de conclusie, je hoeft echt niet van honden te houden, maar je kan ook niet alle hondenbezitters over 1 kam scheren, want echt niet iedereen is gelijk.

1 kleine vraag nog ter afsluiting. Waarom als jij zo’n hekel hebt aan honden waarom kijk jij dan regelmatig op een hondvriendelijke site zoals het hondenforum?

op 08 01 2006 at 03:23 schreef B:

Als Boxer heb ik mijns inziens een uitstekende opvoeding genoten. Ik heb namelijk geleerd, ondanks de gevaren die hieraan kleven, mijn dagelijkse behoeften netjes in de goot te doen. Ik heb geleerd om van door de mens op straat gedeponeerd zwerfvuil af te blijven. Ik heb geleerd om netjes aan de riem te lopen. Ik hou niemand aan het lijntje! Ik heb geleerd om op mijn beurt te wachten als een burger met hoge nood tegen mijn boom urineert. Ik heb geleerd om mijn baas en tevens zijn huis en haard te beschermen tegen ongure menselijke types. Ook ik moet als hond, net als Leon de Winter, hink-stapspringend over de stoep vanwege de vele scherven van kapotgeslagen bierflesjes, over milieu- en poot vervuilende olievlekken van lekkende auto’s en bromscooters, over de vele achteloos weggeworpen vlijmscherpe lege bier en limonadeblikjes en doorgaans moet ik mij uit de viervoeten maken vanwege op het trottoir fietsende kinderen en volwassenen. Zelfs een keertje lekker schijten in stekelige bosjes is, vanwege de door verslaafde daar achtergelaten injectiespuiten, ook voor mij als boxer levensgevaarlijk. Toch ben ik geen mensenhater,

op 08 01 2006 at 10:53 schreef beetje:

Ik zie het al helemaal voor me. Peter heeft vroeger een leven gekent waarin hij achtergesteld werd voor een hond. Zijn vrouw werd liever verleid door de hond dan door haar eigen man. Tja en daar komt die fobie misschien vandaan.

op 08 01 2006 at 11:33 schreef Gert-Jan:

‘Als Boxer heb ik mijns inziens een uitstekende opvoeding genoten’

Oh mijn god, daar is weer iemand die zijn hond verpersoonlijkt.
Dit komt al aardig in de buurt van het ‘kabouter Plop’ niveau.
Brrrr, bij gebrek aan kinderen je hond die rol maar laten vervullen.

op 08 01 2006 at 12:33 schreef B:

Gert-Jan

Wel even opletten he, dat verhaal is geschreven uit het oogpunt van een Boxer slimmerd!!! Daarom staat er mijns inziens. Goed lezen he!!!!!!!! En dan wel kabouter Plop uitzetten anders kan je je niet goed concentreren.

op 08 01 2006 at 14:09 schreef Gert-Jan:

Pardon? Waarom wordt er dan in de ‘ik’ vorm geschreven?

"Ook IK moet als hond, net als Leon de Winter,etc"

Trouwens wat voor ‘baasje’ ben je eigenlijk als jij je hond uitlaat in een gebied met kapot geslagen bierflesjes, olievlekken, vlijmscherpe bier- en limonadeblikjes.
Wat een avontuur moeten de dagelijkse schijtsessies wel niet zijn tussen de injectienaalden van verslaafden.
Ach ja, dat ligt natuurlijk allemaal aan de stoute mens he? Daar kan arm boxertje ook niks aan doen.
Arm boxertje is ook slachtoffer van onze boze samenleving.
Erg irritant als mensen hun hond al in een slachtofferrol drukken, wij boze mens tegen arme onschuldige hond.
Nou ‘arme’ boxer, je bent gekocht door een egoistisch mens die zijn/haar status belangrijker vindt dan jouw welzijn,anders zou je niet in zo’n gevaarlijk gebied worden uitgelaten.

Voor de rest maak je het cliche waar dat alle hondenbezitters zich overdadig bedienen van uitroeptekens: een is voldoende om te accentueren.

op 08 01 2006 at 14:22 schreef Peter Breedveld:

"De mensen die zich hier zo kwaad over maken zijn de mensen die juist wel hun hond opvoeden, de ruimte geven om te rennen en andere mensen geen overlast te bezorgen van hun hond."

Dat durf ik te betwijfelen, B. De overlast door honden is zo groot dat ik stel dat het gros der hondenbezitters bestaat uit egoïstische, asociale hondenfetisjisten.

"Waarom als jij zo’n hekel hebt aan honden waarom kijk jij dan regelmatig op een hondvriendelijke site zoals het hondenforum?"

Ik kan zien waar mijn bezoekers vandaan komen. Van de week kwamen er heel veel van het hondenforum. Daar ben ik dus een paar keer een kijkje gaan nemen.

Ik heb trouwens een minder grote hekel aan honden (die beesten hebben er ook niet om gevraagd de leegte in het hart van hun baasje te vullen) dan aan hondenbezitters.

op 08 01 2006 at 14:29 schreef Lagonda:

Hond grijpt peuter:

http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/01/hond_valt_peuter_aan.html

op 08 01 2006 at 14:46 schreef B:

Gert-Jan
ten eerste is dit niet eens mij verhaal, heb hem hier geplaats om iets duidelijk te maken. Mijn hond wordt niet uitgelaten in zulke gebieden. En probeer origineel te zijn dus niet de mening (betreffende uitroeptekens) van Peter over te nemen.

Peter:

Helaas moet ik je voor de helft gelijk geven. De honden die slecht in het nieuws komen en voor zoveel overlast zorgen hebben de overhand. De mensen die juist er alles aan doen om hun hond zodanig op te voeden dat er geen overlast komt, en die niet slecht in het nieuws komen daar hoor je niks over. Vandaar dat de meeste mensen op die manier een hekel krijgen aan honden, of hondenbezitters. Dat is erg jammer.
En weer beroep ik mij op mijn eerder geschreven stuk. Veel mensen nemen een hond zonder daar vooraf goed over na te denken. Ze beslissen s’morgens dat ze een hond willen en plukken een waarschijnlijk doorgefokte hond van marktplaats, en nemen hem in huis. Dan krijg je overlast en gevaarlijke incidenten. Als mensen beter na zouden denken over de aanschaf van een hond zou de overlast al veel minder zijn.

op 08 01 2006 at 14:46 schreef B:

Gert-Jan
ten eerste is dit niet eens mij verhaal, heb hem hier geplaats om iets duidelijk te maken. Mijn hond wordt niet uitgelaten in zulke gebieden. En probeer origineel te zijn dus niet de mening (betreffende uitroeptekens) van Peter over te nemen.

Peter:

Helaas moet ik je voor de helft gelijk geven. De honden die slecht in het nieuws komen en voor zoveel overlast zorgen hebben de overhand. De mensen die juist er alles aan doen om hun hond zodanig op te voeden dat er geen overlast komt, en die niet slecht in het nieuws komen daar hoor je niks over. Vandaar dat de meeste mensen op die manier een hekel krijgen aan honden, of hondenbezitters. Dat is erg jammer.
En weer beroep ik mij op mijn eerder geschreven stuk. Veel mensen nemen een hond zonder daar vooraf goed over na te denken. Ze beslissen s’morgens dat ze een hond willen en plukken een waarschijnlijk doorgefokte hond van marktplaats, en nemen hem in huis. Dan krijg je overlast en gevaarlijke incidenten. Als mensen beter na zouden denken over de aanschaf van een hond zou de overlast al veel minder zijn.

op 08 01 2006 at 17:18 schreef Slof:

Laten we ff duidelijk zijn. Ik ben het met Peter 100% eens.
Nu even een regel van fatsoen. Als mensen zich (overduidelijk in Nederland) storen aan uitwerpselen van honden zouden die hondenbezitters daar zich natuurlijk naar moeten gedragen. ZIJ bezorgen anderen overlast. Die overlast wegnemen doen ze niet. In plaats daarvan worden mensen die niet zo op honden gestelt zijn met volzinnen bekogelt, maar de stront blijft liggen, kinderen blijven door die gore beesten besprongen, verwond of of zelfs vermoord worden.

op 08 01 2006 at 22:16 schreef eddiepof:

peter is deze email een uitnodiging om sammen de honden uit te laten
stuur meteen even een foto via se email nar me toe
dan weet ik hoe je er uit zie

email
Hallo Ediie, ik heet eddie

Voorspelbaar ben je wel. Dom ook. Dit levert je een IP-ban op. Als je
echt zo stoer bent, kom je langs. Je hebt mijn adres.

Hartelijk groetend,

Peter

o ja ga jij me na doen
met me naam verkeerd te schrijven Ediie

op 05 01 2006 schreef Spellingcorrector:

@eddie: wel leren schrijven zonder fouten, komt anders nogal belachelijk over

op 08 01 2006 at 22:20 schreef eddiepof:

hier je email

Hallo Ediie,

Voorspelbaar ben je wel. Dom ook. Dit levert je een IP-ban op. Als je
echt zo stoer bent, kom je langs. Je hebt mijn adres.

Hartelijk groetend,

Peter

op 08 01 2006 at 22:21 schreef Peter Breedveld:

Ga es dood, Eddie.

op 09 01 2006 at 12:24 schreef Mark:

Peter,
Het zijn door mensen zoals U dat er ongelukken gebeuren met honden en kinderen.
Hoop echt dat deze site van het net word gehaald.
Je kunt opmerkingen hebben over honden, zelfs er de pest aan hebben, maar wat je hier zegt dat gaat veel te ver.
Persoonlijk hoop ik dat je als je nog ééns opmerkingen maakt tegen een hondenbezitter dat je een goede peer op je smoel krijgt, wat ik dan weer erg vind voor die persoon want hij krijgt de schuld.
Het kan ook zijn dat je thuis zo weinig mag dat je via hondenhaten aandacht probeert te vragen/krijgen.
Hopelijk komen wij elkaar nooit tegen want dan sta ik niet in voor de gevolgen.
Een hondenliefhebber.

op 09 01 2006 at 14:52 schreef CS:

Waarom moet deze site nou weer gecensureerd worden? Je kunt als Fikkie zonder begeleiding zit te internetten toch het EO-filter aanzetten?

En kijk ook eens op:
http://www2.telegraaf.nl/uwtelegraaf/watuzegt/article31467581.ece

Peter, hoe durf je die lieve honden zo te kwetsen met je teksten? Je moet doodgeschopt worden!

Hahahaha.

Zo las ik ook eens het bericht van een christenhond op een nieuwrechtse website: "mensen die abortus hebben laten plegen moeten ze ophangen aan de hoogste boom".

Het aantal agressieve mongolen in Nederland is zo groot, het verbaast met dat de krant zo dun is.

op 09 01 2006 at 15:01 schreef Lagonda:

"Het zijn door mensen zoals U dat er ongelukken gebeuren met honden en kinderen. Hopelijk komen wij elkaar nooit tegen want dan sta ik niet in voor de gevolgen."

Geweldig. Het menselijk brein heeft 200 miljoen jaar aan evolutie achter de rug, en dan nog komt er zoiets uit.

op 09 01 2006 at 15:15 schreef Peter Breedveld:

Die discussie op Telegraaf.nl bevestigt weer eens wat ik al wist: met hondenneukers valt niet te praten. Iedere hondenneuker zweert dat ZIJN hond zoiets niet zou doen en dus het recht heeft om overal los te lopen.

Hier past een eenzijdig en totaal verbod op het houden van wat voor honden ook.

Typerend is ook deze reactie:

"Belachelijk dat die hond zomaar wordt afgemaakt. Wordt er niet eens eerst onderzocht WAAROM die hond beet ? Als een hond eerst wordt getreiterd en aan zijn oren getrokken, dan kan hij best eens gaan bijten. En waarom moet er PERSE weer het ras genoemd worden ? Alsof andere rassen en asbakken rassen niet bijten ? Iedere hond kan vals gemaakt worden. Ligt 9 van de 10 keer aan het baasje."

Juist ja, misschien heeft die peuter er wel zelf om gevraagd.

"mensen die abortus hebben laten plegen moeten ze ophangen aan de hoogste boom"

Adelheid Roosen, die van de sluiermonologen, bracht het ook eens heel mooi in een interview in de jaren tachtig, toen ze fulmineerde tegen Telegraafcolumnist Leo Derksen:

"Die vent is een vuile reactionair! Ze moesten opknopen aan de hoogste boom!"

Eén van de keerpunten in mijn denken, dat interview.

op 09 01 2006 at 15:54 schreef Bianca:

op 08 01 2006 schreef Peter Breedveld:

Ga es dood, Eddie.

Noe je dit een niveau hebben.
Jezus zeg dit is toch echt te gek voor woorden hoor.
Als je niks anders kunt schrijven, schrijf dan gewoon helemaal niks.

op 09 01 2006 at 16:41 schreef tineke:

Foei Peter de Telegraaf,ik had je hoger ingeschat dan de landelijke leugenaar.
Enfin als je bang bent voor je adres op internet en de daaropvolgende reacties moet je misschien een goede waakhond nemen.
Dit is overigens gekopieerd van een ander forum in reactie op het ernstige incident wat gebeurd is.

Vanmorgen werdt de vader van de hondeneigenaar geinterviewd op Omroep Gelderland (radio). De baas v.d hond en de ouders van het kind zijn bevriend en het kind kende de hond. Het gebeurde tijdens een begroeting. Het kind is niet uit de buggy gesleurd. Het gebeurde ook niet midden op straat, binnen of bij de voordeur begreep ik.

Gelukkig komt met de peuter alles goed, fysiek dan!

Ze gaan verhaal halen bij de politie omdat ze vinden dat het verhaal in de media verkeerd is gebracht.

op 09 01 2006 at 18:16 schreef Peter Breedveld:

Er is een peuter door een hond toegetakeld, Tineke. De zoveelste in een paar weken. Het is mooi geweest. Preventief ruimen, die strontmachines. Op Geenstijl.nl had iemand een mooie suggestie: laat hondenneukers hun eigen ‘vier voeter’ afmaken.

Dat wil ik zien!

op 09 01 2006 at 20:04 schreef Tineke:

Dat is ook vreselijk daar zal ik niets aan af doen.
De zoveelste in een paar weken zeg je en hoeveel kids zijn er afgemaakt door hun ouders de laatse tijd laten we dan ook gelijk maar preventief een fokverbod voor mensen instellen.
Oh ja hoeveel zijn er doodgereden door auto’s hop weg ermee just to be sure.

op 09 01 2006 at 20:07 schreef Bianca:

Dat is ook vreselijk daar zal ik niets aan af doen.
De zoveelste in een paar weken zeg je en hoeveel kids zijn er afgemaakt door hun ouders de laatse tijd laten we dan ook gelijk maar preventief een fokverbod voor mensen instellen.
Oh ja hoeveel zijn er doodgereden door auto’s hop weg ermee just to be sure.

Heb je goed gezegd Tineke!!!!!

Peter die enigste die preventief geruimd moeten worden dat zijn mensen zoals JIJ.

op 09 01 2006 at 20:11 schreef Peter Breedveld:

We hebben het hier over HONDEN, Tineke, niet over auto’s of foute ouders. Dat er andere dingen erg zijn wil niet zeggen dat de hondenoverlast, die de spuigaten uitloopt, opeens niet meer erg is.

En de overlast van hondenBEZITTERS, niet te vergeten, zoals randdebiel Bianca hierboven.

op 09 01 2006 at 21:13 schreef eddiepof:

op 08 01 2006 schreef Peter Breedveld:

Ga es dood, Eddie.

dat doe ik ook wel een keer
maar zal jou een bos vergeet me nietjes stuuren
als jij maar eerder gaat

op 10 01 2006 at 05:05 schreef tineke:

Inderdaad we hebben het over honden met soms vreselijke stomme en irritante en onverantwoordelijke hondenbazen maar de meerderheid is zo dus gewoon niet.

Maar als jij de overlast van honden wilt aanpakken vanuit de visie dat de veiligheid van de kinderen daarmee word vergroot moet je natuurlijk niet voorbij gaan aan de zaken die kinderen hun wereld. nog veiliger zouden
kunnen maken.

Natuurlijk is er overlast van hondenbezitters en gebeuren er soms vreselijke ongelukken met honden in onze maatschappij maar die kun je dus nooit niet helemaal uitsluiten ,ook zonder honden is de maatschappij niet altijd een veilige plaats voor kids.
Dat je honden die, statistisch gezien dan, minder dodelijke ongelukken veroorzaken dan auto’s en ”foute” ouders mag op zich zelf dan vreemd genoemd worden.
Natuurlijk is er overlast door sommige hondenbezitters net als er is van sommige kinderen die door hun ouders niet gezien worden als het goed argument voor geboortebeperking wat ze zijn maar als het achtste wereldwonder.

Leven en laten leven Peter zeker in een maatschappij waarin we zo dicht op elkaar zitten als de onze.

op 10 01 2006 at 07:40 schreef Bianca:

En de overlast van hondenBEZITTERS, niet te vergeten, zoals randdebiel Bianca hierboven.

Zo peter kun je het niet meer winnen met gewone woorden omdat je mij een randdebiel noemt!!!!!
Je laat je eigen wel kennen hé.
Maar dat maakt niet uit hoor, zo kan tenminste iedereen zien dat jij een zielig mannetje bent.
Als je niet meer kunt winnen meteen beginnen te schelden hahahahahaha.
Dat zegt genoeg over jou!!!

op 10 01 2006 at 08:12 schreef Peter Breedveld:

Altijd mooi te zien hoe een tokkie zichzelf in het kleed van morele superioriteit hult.

op 10 01 2006 at 08:16 schreef Bianca:

Altijd mooi te zien hoe een tokkie zichzelf in het kleed van morele superioriteit hult.

Hahahahahahahahahaha. noem je me nou ook al een tokkie.
Ach ja dat zegt meer over jou dan over mij hé!!

op 10 01 2006 at 17:23 schreef Lagonda:

Het kind werd niet uit de buggy gesleurd, het kind kende de hond, het gebeurde ook niet midden op straat, en met het kind komt alles fysiek goed — dus waar hebben we het eigenlijk over, he Tineke? En wat doen de ouders? Die maken zich druk over de onjuiste berichtgeving. Tsja…

Nou lees ik dit:

"De American Staffordshire Terriër die een paar dagen geleden een peuter in het gezicht beet blijkt inderdaad een verboden hond te zijn. Onderzoek van de Algemene Inspectie Dienst (AID) op het lichaam van de zaterdag direct afgemaakte hond heeft dit uitgewezen. De hond was niet in overeenstemming met de voorwaarden die zijn vastgelegd in de Regeling Agressieve Dieren van het ministerie van LNV."

Met andere woorden; het dier valt onder verboden wapenbezit. Er is dus een WET tegen dit soort honden. Dat zal toch niet voor niks zijn? Het maakt dus niets uit of de ouders elkaar kennen, of dat het kind de hond kent, of dat het met het kind fysiek goed gaat komen — het beest staat dus op een verboden lijst, want het beest is GEVAARLIJK.

Maar dat gaat er dus niet in.

op 10 01 2006 at 18:33 schreef MiRRoRMaN:

Goed gesproken. Ook ik heb een teringtakkehekel aan die klotebeesten.

op 10 01 2006 at 19:33 schreef Peter Breedveld:

Dank, Mirrorman. Waarom kom ik op jouw site niet verder dan een homepage?

Op Geenstijl (waar het me om mij onbekende reden maar niet lukt een reactie te posten) staat het tigste hondentopic dat ik heb gelezen ( http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/010985.html )in de afgelopen twee weken en elke keer worden mijn vooroordelen jegens hondenneukers weer bevestigd: ze zijn vrijwel allemaal gruwelijk dom en griezelig agressief, er valt niet mee te praten en er past dus maar één maatregel: eenzijdige ontmanteling van die moorddadige schijtmachines. Ofwel, in de verbrandingsoven d’r mee.

De komende tijd ga ik proberen een antihondlobby op te zetten. Hondenterreur en vooral ook hondenNEUKERSterreur hoog op de politieke agenda!

op 10 01 2006 at 19:33 schreef Geer:

Mijn hemel!Waar mensen het al niet LANG, onzinnig en overtrokken over kunnen hebben zeg!

Even lekker over en weer met modder gooien, ala. Maar ga er nou alstjeblieft geen serieuze discussie van maken zeg…

op 10 01 2006 at 20:05 schreef Geer:

Oke, na bovenstaand bericht van mijzelf wellicht een erg vreemde ‘vervolgposting’, maar ach…

Voer voor sociologen? Jazeker! En hoewel ik deze discussie inmiddels, van beide kanten, veel te ver uit de hand vind gelopen en ver beneden alle peil, houdt het mij toch al ruim een week bezig. Hoe kan het dat een discussie over dit onderwerp zo onbetamelijk uit de hand kan lopen? En hoe kan het dat je eigenlijk van tevoren al kan weten dat dit zo gaat lopen? Volgens mij zijn er twee oorzaken. Maar allereerst: stellen dat honden alleen bij het schuim des lands terecht komen, da’s onzin. IQ en het hebben van een hond correleren bij mijn weten niet. Dat sommige mensen dingen wellicht eerder op papier kwakken, dat is inherent aan verschillende mensen, maar niet inherent aan mensen met honden.

Wat is het dan wel? Punt één: de functie van de hond is veranderd. Een hond werd vroeger primair aangeschaft om zijn functie: waken, jagen, drijven etc.etc. Verder leidde het hond een leven zoals een auto dat leidt (als een auto al een leven leidt); af en toe doen waarvoor je gekomen bent, voorts in de garage op het terrein staan of liggen en af en toe wat onderhoud. Maar net als je een auto niet in de gang parkeert, parkeerde je een hond ook niet op de bank in de woonkamer. En net zoals auto’s vandaag de dag niet meer louter een gebruiksfunctie hebben, hebben honden dat ook niet. Een hond is, naast een imagospeeltje, voornamelijk een gezinslid geworden. En in sommige gevallen wel een héél volwaardig gezinslid.

Da’s één, maar dat hóeft allemaal geen probleem te zijn. Als jij Fifi met slabbertje in een kinderstoeltje wil strappen om handgepureerde biefstuk naarbinnen te frutten, of Bello na zijn dood met vuurpeilen het oneindige in wil schieten om zijn as in een mooie biltattoo te verwerken: doen! (voor de hondenliefhebbers, NEE, niet doen!) En vaak hoeft het zien van de hond als gezinslid niet met dergelijke excessen gepaard te gaan. Mijn honden zijn honden en geen mensen, maar toch zie ik ze als deel van mijn gezin. Wie ik daar mee lastig val? Niemand behalve mezelf.

Waar het echter misgaat in de ‘communicatie’, is als het aankomt op de vertaling van dit soort hondengenegenheid (nee: geen hondengeneuk Peter, zowel ik als mijn honden hebben geen piemel bovendien heb ik jachthonden ) naar mensen die niet van honden houden. En ik denk dat de reacties zo fel zijn, omdat een hond ‘en public’ nog steeds niet als meer dan een voorwerp beschouwd wordt. Of dit terecht is, daar kun je over twisten, maar daar gaat het hier niet over.

Op een feestje kan ik ongegeneerd over kinderen (de meest wanstaltige, besnottebelde, jengelende, oervervelende en domme wezens die er op twee benen rondlopen) zeuren, zelfs tegen moeders. Iedereen lacht, of verweert zich, en vervolgens gaat iedereen door met de orde van de dag. Want we weten allemaal dat we ooit ook kind zijn geweest, ze vast ook ooit zelf zullen krijgen en een verbod op kinderen niet aan de orde is. Bij honden ligt dat anders… Het verbieden van bepaalde hondenrassen is aan de orde van de dag. Zodra er genoeg politiek draagvlak voor is, kan een bepaald ras simpelweg ‘ausradiert’ (om maar even bij het initiele bericht te blijven) worden. Klaarover. Punt.
Dat ik niet van kinderen hou, prima. Maar mensen zullen na mijn bovenstaande mening niet verwachten dat ik hier morgen in het park vergiftigde kindersnoepjes ga uitdelen. Bij honden, zo moet je weten Peter, is dat aan de orde van de dag. Het rondstrooien van vergiftigd brood, of hondenbrokken, gebeurt met regelmaat. Dat is het verschil.
Wanneer er genoeg mensen klagen over hondenpoep in het park, dan wordt het park simpelweg afgesloten voor honden. Over kinderen kan je klagen wat je wil, maar een kindervrij park…of kindervrije treinen? Dacht het niet…

De reden dat er zo gefrustreerd gereageerd wordt op dit soort berichten, is omdat het hebben van een hond en de positie van de hond in onze maatschappij helemaal niet zo ‘vrijblijvend’ is… Een hond heeft simpelweg niet dezelfde rechten als een mens (en terecht) en wordt heel gemakkelijk van overheids- of hondhatende wegen aangepakt. Er IS dus een reeele dreiging voor hondenbezitters dat mensen met dit soort meningen deze mening doordrijven tot het uur honds is gekomen. En dat samen met de veranderde functie van de hond, beste Peter, dat is volgens mij de reden dat deze discussie zo is verlopen als hij is verlopen.

Actie = reactie…maar dat wisten we inmiddels wel…

op 10 01 2006 at 20:10 schreef Peter Breedveld:

Goh, een hondenneukert die honden met mensenkinderen vergelijkt. HOE verrassend.

Het probleem is dit: honden zorgen voor veel overlast. Hondenneukerts doen daar niets aan. Vragen helpt niet, eisen helpt niet, smeken helpt niet, dreigen helpt niet.

Oplossing: verdelgen dat ongedierte.

op 10 01 2006 at 20:37 schreef Geer:

Als je goed (begrijpend) zou lezen, dan vergelijk ik honden nergens met mensenkinderen Peter.

op 10 01 2006 at 20:39 schreef Geer:

Als je goed (begrijpend) zou lezen, dan vergelijk ik honden nergens met mensenkinderen Peter.

op 10 01 2006 at 21:23 schreef Harry:

Oke peter ik heb genoeg van je je haalt dit weg of ik ga elk uur jou adres op deze website zetten aan jou de keus je kunt me bloken maar ik ga hier gewoon door heen :)) jou keus lul
Hoi.
Peter had het weg gehaald we mogen bij peter op bezoek komen
wie gaat er mee onder zijn adres

Peter Breedveld
pbreedveld@wanadoo.nl
Geestbrugweg 69
Rijswijk
Zuid-Holland 2281VB

op 10 01 2006 at 21:29 schreef Geer:

Wat hebben wij nou in godsnaam aan zijn adres? Wilde je hem op gaan zoeken ofzo? Tering jantje, je kan je tijd beter verdoen met het op zoek gaan naar je hersenen…

op 10 01 2006 at 21:29 schreef Peter Breedveld:

Jawel, Geer. Dat doe je wél. Alleen al door die kinderen weer aan te halen maak je net als elke hondenliefhebber de vergelijking tussen mensenkinderen en honden.

Ik zie heus wel dat je waarschijnlijk tot die drie hondenbezitters in Nederland hoort die zich wél netjes gedragen, maar je bezondigt je toch precies aan dezelfde retoriek als een Bianca, of een Tineke, of een Eddiepof. Zonder spelfouten en samenhangend geschreven, dat wel.

Maar wanneer een hondenliefhebber in een discussie met mensenkinderen komt aanzetten, houdt het voor mij echt op. Ik wens niet gedwongen te worden het voor ouders van kinderen en voor kinderen op te nemen als ik het wil hebben over de overlast door honden en hondenbezitters. Kinderen staan boven honden.

Hoe vaak ik de afgelopen twee weken al niet heb gelezen dat een gebeten peuter het er zelf wel naar gemaakt zal hebben, ik word daar onpasselijk van. En het ligt niet aan het Internet, in real life gesprekken gaat het meestal net zo.

Ik maakte geen grapje toen ik schreef dat een wethouder die maatregelen tegen honden wilde nemen, met de dood is bedreigd. Niet door types als Bianca of Eddie, nee, door een keurige heer in ruitjesbroek en een aardappel in zijn keel.

Ik ben ervan overtuigd dat het overgrote deel van de hondenbezitters extremistisch en fundamentalistisch is. Ik vind dat het tijd wordt een einde te maken aan de terreur van de hondenmaffia.

op 10 01 2006 at 21:34 schreef Peter Breedveld:

Dank voor het andermaal bevestigen van wat ik allemaal geschreven heb, Harry (IP-adres: 60.234.65.67).

Wat je doet is overigens illegaal.

op 10 01 2006 at 21:36 schreef Harry:

Je had pim fortyn kunnen zijn met je lul verhalen

op 10 01 2006 at 21:41 schreef Lagonda:

…en weer een koeken bakker.

op 10 01 2006 at 21:43 schreef Peter Breedveld:

Anoniem en met een dynamisch IP-adres schelden en andermans adresgegevens op het web zetten. Je bent niet alleen hemeltergend dom, je bent ook erg laf, Harry.

Maar kom gerust op visite, jongen.

op 10 01 2006 at 21:43 schreef Lagonda:

Zegt de ene moslima tegen de andere: "Mijn hele maagdenvlies is beschadigd! Wat denk je? Kan ik dat op zijn lul verhalen?"

op 10 01 2006 at 21:44 schreef Geer:

Honden staan absoluut, honderd procent, zeker weten boven kinderen. Je moet wel de herseninhoud van een walnoot hebben wil je het tegendeel beweren. Laat daar alstjeblieft geen onduidelijkheden over bestaan. Enige wat ik probeer, is uit te leggen waarom deze overtrokken reacties vol bedreigingen en gescheld hier geplaatst worden.

Dat ligt hem namelijk niet in het feit dat een hond en een kind vergelijkbaar zouden zijn, lees maar goed tussen de regels door. De frustratie zit hem in het feit dat dit soort berichten, van hond ‘onminnende’ personen, niet zo vrijblijvend zijn als zeurberichten over kinderen (lees: dit is geen vergelijking hond/kind, maar een vergelijking zeuren over hond/ zeuren over kind). Heb je de reacties van Hummerrijders omtrent het verbod op SUV’s in de grote stad gevolgd? Dat is in feite hetzelfde. Omdat klagen in die gevallen daadwerkelijk heeft geleid tot een verbod. Jij klaagt hier over honden, hondenbezitters zien een dreigend verbod al hangen, en schieten in de verdediging…

Ach ja… Ik snap jouw irritaties heel goed. Ik heb zelf honden, maar erger me dagelijks aan mede hondenbezitters. Net zoals ik me erger aan de troep, asocialiteit, onbeleefdheid en weet-ik-wat voor zaken meer die je in een achterbuurt in de hoofdstad aantreft. Mijn ervaring is nog altijd dat je alleen jezelf daarmee te pakken hebt…en van opmerkingen als ‘elimineren’, ‘ausradieren’ of verdelgen ben ik, maar dat is persoonlijk, nooit zo gecharmeerd.

op 10 01 2006 at 21:46 schreef Lagonda:

"Honden staan absoluut, honderd procent, zeker weten boven kinderen. Je moet wel de herseninhoud van een walnoot hebben wil je het tegendeel beweren."

Dat zeg je verkeerd, Geer. Je moet MINSTENS de herseninhoud van een walnoot hebben om het tegendeel te beweren.

op 10 01 2006 at 21:48 schreef Harry:

Peter.
Die tijd heb ik gehad Je bent gewoon een misselijk ventje Discriminatie tegen honden jammer dit is nog niet strafbaar wel tegen mensen wie weet komt dat ooit nog eens

op 10 01 2006 at 21:49 schreef Lagonda:

Dus laten we maar hopen dat het een Freudiaanse vertyping is.

op 10 01 2006 at 21:49 schreef B:

Toch nog even een kleine opmerking van mijn kant.

Ondanks dat de discussie hier wel heel erg uit de hand aan het lopen is, en dat er een beetje te ver wordt gegaan doordat er adresgegevens op Internet worden geplaatst.

Dat terzijde. Peter jij zegt hondenbezitters zijn onbeschofd maar dat ben jij toch ook als je zegt dat wij op de trein moeten?

Je zegt ook dat mensen "verknipt" zijn als ze een hond nemen om de leegte in hun hart te vullen, maar hoe verknipt ben je dan als je hondenbezitters c.q. de honden de ergste dingen toewenst?

op 10 01 2006 at 22:05 schreef Peter Breedveld:

Kijk wat Harry schrijft:

"Discriminatie tegen honden jammer dit is nog niet strafbaar wel tegen mensen wie weet komt dat ooit nog eens"

En dat heeft gewoon stemrecht, net als ik! Help!

@B: ‘Hondenneukers’ is een column. In columns mag je schmieren. Niet dat ik de meeste hondenbezitters geen lagere levensvorm vind, dat is de laatste dagen alleen maar verergerd.

Dat jij je druk maakt omdat ik vind dat alle honden dood moeten, vind ik hypocriet. Er worden in Nederlands dagelijks duizenden varkens op een gruwelijke manier geslacht, en varkens zijn intelligenter en sympathieker dan honden.

Ik ruil een hondenleven voor dat van een varken, anytime.

Geer vergelijkt hondenbezitters met Hummerrijders, goeie vergelijking. Zelfde laken een pak, wat mij betreft ook goed voor een zero tolerance-beleid.

Als hondenbezitters bang zijn dat hun pleziertje ze wordt afgepakt, staat ze maar één ding te doen: aanpassen. Ik wil geen last hebben van jouw hond. Heb ik dat wel, dan volgen maatregelen.

op 10 01 2006 at 22:11 schreef letty:

Wat peter heeft geschreven lijkt wel of hondebezitters joden zijn dat heb ik er uit opgemaakt uit zijn verhaal op de trein zetten peter je moest je schamen

op 10 01 2006 at 22:13 schreef Lagonda:

Wéér iemand die niet in interpunctie gelooft. Mijn hemel, Peter, waar ben je aan begonnen?

op 10 01 2006 at 22:18 schreef hetty:

Peter ik hoop dat ze jou kinderen ook op de trein zetten ik heb geen kinderen maar moet wel voor jou kinderbijslag betalen.
Kinderen vind ik lastig ze maken herry in de suppermarkt vallen oudere mensen lastig kort mensen met inderen zou moeten verboden worden die etertjes

op 10 01 2006 at 22:20 schreef Peter Breedveld:

Wat een geestelijke rijkdom! Hetty, waar heb je mijn hele leven gezeten?

op 10 01 2006 at 22:21 schreef Geer:

Lagonda: "Dus laten we maar hopen dat het een Freudiaanse vertyping is."

Haha, ja, dat is het zeker! Of eigenlijk, het is gewoon een ‘vertikking’, en geen freudiaanse verspreking.

En Peter; gelukkig is niet altijd iedereen het met elkaar eens. Qua reacties lijken hondenbezitters op SUV-bezitters, zeker. Ik persoonlijk vind een hond echter iets anders dan een auto. En jij niet, da’s het verschil. Daar kunnen we het lang of kort over hebben, eens worden we het niet.

Maar dat hoeft geen excuus te zijn om elkaar dan maar voor van alles en nog wat uit te maken. Niemand hoeft hier dood, niemand hoeft hier een hondenneuker genoemd te worden, niemands adres hoeft hier neer te worden gezet. Vind ik, althans.

op 10 01 2006 at 22:23 schreef Lagonda:

Of, om het met de onvergelijkelijke P. Kouwes te zeggen:

"Wat je dus veel ziet is dat dingen te ver gaan maar als dat dan te dichtbij is dat te ver gaan dan komt het wel heel dichtbij of zoiets moest ik aan denken wat ik wel veel doe de laatste tijd denken want dat is met me hersens en die hebben een oplazer gekregen waardoor ik opeens allemaal inzichten heb van me eige maar dat hou je toch maar verder alles zijn gangetje dus dit en dat en gisteren eindelijk eens maar want ik had het uitgesteld tot na de zomer maar ik dacht kan mij het schele harriejen ik doe het nu dus ik ben even naar Ome Tonnie van Dikke Tinie geweest die met die heup zit en die heb ik helemaal de tiefpleur geschopt in zijn rug omdat hij toen op een bepaalde manier naar me keek wat je dus bij mij gewoon niet moet doen want dan krijg je dit maar waar hebben we het over. "

op 10 01 2006 at 22:23 schreef Hetty:

Hallo peter
Ik weet dat jij kinderen hebt ik moet daar voor betalen waarom zet jij ze niet samen met die honden op de trein ik blij jij blij ik haat kinderen net als jij honden haat
Hetty

op 10 01 2006 at 22:28 schreef Geer:

Die trein he?! Gaat die ook langs Antwerpen? Zo ja, zijn er nog kaartjes te verkrijgen? Honden mogen ook mee, lees ik. Scheelt weer gedoe met de conducteur.

op 10 01 2006 at 22:28 schreef Peter Breedveld:

Of we het met elkaar eens worden, kan me eerlijk gezegd niets schelen, Geer. En wat hondenbezitters met hun ‘vier voeter’ doen zal me ook worst wezen. Ik wil gewoon geen last van andermans hond en dat heb ik wél. En daarom ga ik een antihonden-hetze starten. Ik voel dat dít daarvoor het juiste moment is.

op 10 01 2006 at 22:30 schreef Lagonda:

Hetty:

"Ik weet dat jij kinderen hebt ik moet daar voor betalen"

Dat is geen excuus hoor.
Je kunt daar bij de gemeente formulieren voor krijgen, om dat te regelen. Niet dat de kinderen van Peter op de trein gaan, natuurlijk, maar dat je weigert mee te betalen aan hun kinderbijslag. Dan moet je vragen naar het formulier "Ontheffing Specifieke Ouderschapstoelage", en dat helemaal invullen, en dan kun je duidelijk aangeven dat je wil dat de kinderen van Peter Breedveld (zijn adres staat hierboven ergens; dat moet je wel goed invullen) dus GEEN CENT van jouw belastingcentjes en sociale premies krijgen. De overheid regelt dat dan verder met de fiscus.

Ikzelf heb dat geregeld voor de kinderen van mijn broer. Dat zijn namelijk wel zulke etterjochies; geen cent krijgen ze meer van me!

op 10 01 2006 at 22:33 schreef Hetty:

En je weet kinderen kwijlen ook als ze klein zij hu hele gezicht zit er onder dan poepen ze ook nog eens in de broek jesus wat stikt dat gelukkig doen honden dit niet die zijn zindelijk :) en met kinderen gaat dit door tot ach hou maar op toch maar op de trein peter drie kinderen ha je toch je moet eens weten wat ik hier voor betaal goed dat wij niet denken zo als jij op de trein er mee je bent niet goed wijs man ertertje

op 10 01 2006 at 22:38 schreef Geer:

Excact het juiste moment Peter, fijn ook dat je daar tijd voor hebt! Heel veel succes gewenst!

op 10 01 2006 at 22:41 schreef Peter Breedveld:

Ik máák daar tijd voor. Het is belangrijk.

Naar je zin hier, Hetty?

op 10 01 2006 at 22:41 schreef Geer:

Hetty hier, moet u weten, was vroeger namelijk een werkelijk keurig kind. Hetty kwam zindelijk uit moeders schoot en heeft nimmer een kwijldraad uit haar mond doen ontspruiten. Hetty, hou toch op…

op 10 01 2006 at 22:45 schreef Hetty:

Dus niet ‘net zo erg’ als de Holocaust. Nee, érger.honden.
Ach peter schaam je toch honden erger dan de Holocaust weet je wel wat je zegt kun jij dit verantwoorden naar al die joden die zijn om gekomen.
Heel ziek ben jij dat heb je echt geschreven ik heb een kopie door gestuurt naar de instantie hier van peter !!!!!!!!!

op 10 01 2006 at 22:46 schreef Geer:

Je kan honden en kinderen dan wel niet vergelijken, maar ik bespeur toch ergens wel een overeenkomst tussen ouders en hondenbezitters.

Beiden dragen verantwoordelijkheid over een levend wezen dat niet zelfstandig kan nadenken of oorzaak/gevolg relaties kan trekken. Taak aan deze ‘beheerders’ om dit sociaal acceptabel te houden, en beiden schieten vaak tekort.

op 10 01 2006 at 22:50 schreef Lagonda:

He, bah, Geer! Je zegt veels te verstandige dingen voor deze discussie!

op 10 01 2006 at 22:56 schreef Peter Breedveld:

We hebben het over hondenoverlast, Geer en niet over kinderoverlast.

op 10 01 2006 at 22:58 schreef CS:

Klopt, da’s het gemeentekantoor waar de familie Eleonora een persoonlijke pinpas heb gekregen, waarmee ze altijd geld kunnen pinnen.

Maar ik zei al, er zijn zoveel verschillende dieren en honden. Sommige brengen je in contact het god, vooral de dog.
In de toekomst, als genetische modificatie gemeengoed wordt, zal het aantal verschillende dieren en honden alleen maar toenemen; de gekste dieren krijgen we.
Ik ben allergisch voor honden en katten, maar overweeg wel een varkentje of een klein Afrikaans (die vind ik het mooist) olifantje, ter grootte van een gemiddelde hond, zodra ze in de winkel komen. Zal m’n huisarts eens vragen of ze ook allergie testen voor varkentjes en olifantjes.

op 10 01 2006 at 22:59 schreef B:

Er is ruimte om te discussieren toch Peter?

Jammer dan dat jij dat niet kan. Je wordt steeds aggresiever, je zit dus bijna op het niveau waar je hondenbezitters op plaatst.

op 10 01 2006 at 23:00 schreef Geer:

We hebben het over hondenoverlast, Geer en niet over kinderoverlast.

Volgens mij hebben we het over overlast. En over degenen die overlast veroorzaken. En over degenen die de verantwoordelijkheid hebben over degenen die overlast veroorzaken.

op 10 01 2006 at 23:04 schreef Hetty:

We hebben het over hondenoverlast, Geer en niet over kinderoverlast.
Ik heb geen kinderen maar een hond en ik heb kinder overlast in de straat net als jij met honden hebt peter die vuile eterbakjes jij hebt toch ook kinderen peter bah ik haat kinderen op de trein er mee toch net als jij over honden denkt dat heb ik nou bij kinderen

op 10 01 2006 at 23:05 schreef Peter Breedveld:

Nee, mijn column heet ‘Hondenneukers’ en gaat over hondenoverlast, niet over overlast in het algemeen.

Als ik over moslims of de islam schrijf, komt er ook altijd wel iemand zeggen dat christenen óók erg zijn. Er zijn inderdaad een heleboel erge dingen, maar dat maakt dat ene erge ding niet opeens niet meer erg.

Bovendien is er een groot verschil tussen honden en kinderen, en lees ik niet zo vaak over onopgevoede peuters die mensen levensgevaarlijk verwonden.

op 10 01 2006 at 23:05 schreef CS:

Honden vergelijken met kinderen kan natuurlijk niet. Met puppies, ok. Dan zijn de puppies aaibaarder.

op 10 01 2006 at 23:07 schreef Lagonda:

Een fijn en warm mens, die Hetty. Kop op, hoor Hetty! Hou vol! Ook al is het leven niet altijd even rooskleurig voor je geweest: God houdt ook van jou, Hetty, weet je dat wel?

op 10 01 2006 at 23:11 schreef Hetty:

honden en kinderen, en lees ik niet zo vaak over onopgevoede peuters die mensen levensgevaarlijk verwonden.
Goh dan heb jij Peter het bericht niet uit engeland gelezen dat dat tieners een jong kind van het leven hebben berooft foei toch het waren geen honden!
KINDEREN PETER!!!! Braaf zit

op 10 01 2006 at 23:14 schreef Bitterzoet:

Het slechtste in mij komt naar boven nu ik dit topic eens bijlees.

Tis een geluk dat ik geen hond heb.

op 10 01 2006 at 23:14 schreef Lagonda:

Ja, ik moet zeggen dat ik er ook bijzonder narrig van word. Dat heb ik toch niet zo vaak.

op 10 01 2006 at 23:17 schreef Peter Breedveld:

Ik ken iemand die nu helemaal gek wordt achter haar PC-tje.

op 10 01 2006 at 23:19 schreef Geer:

Nee, natuurlijk Peter, maar ergernissen aan wat-dan-ook, die hebben we allemaal. Jij schrijft over honden; maar vooral over de nalatigheid van de bazen.

Een hond die een kind of volwassene(of wat bij betreft een andere hond), levensgevaarlijk verwondt, die moet in mijn ogen ingeslapen worden. Punt.

Echter, veel irritaties omtrent honden gaan niet over dit soort incidenten. Dat zijn excessen en eerder uitzondering dan regel. Wat de ernst van dit soort gevallen niet teniet doet.

De meest alledaagse ergernissen, zo maak ik op uit jouw bericht, hebben echter te maken met nalatig bazengedrag. Je hond een kind in het gezicht laten likken. Het niet opruimen van poep. Het omver denderen van kinderen. Absoluut terecht! IK zou het nooit doen, maar ik weet ook dat ik mijn honden niet, voordat ik ga werken, in mijn goeie goed moet uitlaten…omdat er altijd wel een of andere onverlaat is die zijn zojuist vers bemodderde viervoeter een fijn kwartiertje tegen mij op laat springen…"Aaah, hij wil spelen".. Rot toch op, hou je hond bij je of bied je excuses aan.

Maar…bij dat soort ergernissen, en dat is wel een feit, is de vergelijking met kinderen en ouders wel direct te trekken. Dat is ook wat hier wordt gedaan.

Ik heb een bijbaan bij een dierenartsenpraktijk/winkel. Ik kan me kapot ergeren aan hondenbezitters die hun Fikkie een fikse bolus op mijn mat laten draaien om vervolgens te zeggen: "Hij hep daar gepoept hoor"… en de winkel uit te wandelen. Net zoals ik me kapot kan ergeren aan mensen die binnenkomen met kinderen. Kind trekt 400 dingetjes uit kastjes en pleurt ze op de grond en dan wordt gezegd: "Oh, hij denkt dat het speelgoed is! Fijne middag nog he?!".

Dat heeft mijns inziens niet zozeer meer iets te maken met de hond of het kind an sich, maar met het asociale gedrag van degene die verantwoordelijk is.

op 10 01 2006 at 23:21 schreef Bitterzoet:

God bestaat niet Lagonda.

Peter; doel je op mij met dat gek worden?
Close enough, close enough.

op 10 01 2006 at 23:23 schreef Lagonda:

Grappig ook dat Hetty helemaal vergeet dat kinderen al over intellectuele vermogens beschikken. Iedereen hier die kinderen met honden vergelijkt, heeft het alleen maar over het feit dat kinderen ook kwijlen, en ook maar naar believen hun ontlasting doen.

Met mijn dochter van twee kan ik gesprekken voeren, en liedjes zingen, en grapjes maken. Dat zijn zaken die hondenneukers blijkbaar niet zo belangrijk vinden.

Honden komen niet veel verder dan hijgen, blaffen, je kruis besnuffelen, en gehurkt op de stoep te schijten.

Dat vind ik trouwens een van de smerigste dingen die ik ken: een hond die gehurkt zit te bouten — gádverdamme! Waar heeft de schepping dat aan verdiend?

op 10 01 2006 at 23:23 schreef Peter Breedveld:

Ja, so what? Ouders moeten hun kinderen opvoeden en automobilisten zouden eens wat meer rekening moeten houden met andere weggebruikers. Maar nogmaals: ik heb het over honden en niet over kinderen en ook niet over automobilisten. Je probeert de aandacht af te leiden van waar het hier om gaat: honden en hondenbezitters. Valt zelden mee te praten, vallen in Nederland al helemaal niet te ontlopen, daar moet dringend tegen worden opgetreden.

op 10 01 2006 at 23:27 schreef Lagonda:

Nah — God zal ook jou je lichtzinnigheid vergeven, Bitterzoet.

op 10 01 2006 at 23:28 schreef Bitterzoet:

God cs kan doodvallen

op 10 01 2006 at 23:28 schreef Peter Breedveld:

"Peter; doel je op mij met dat gek worden?"

Nee, ik bedoel Hetty de one-track-mind dyslecticus.

"Dat vind ik trouwens een van de smerigste dingen die ik ken: een hond die gehurkt zit te bouten — gádverdamme! Waar heeft de schepping dat aan verdiend?"

Maar is het je opgevallen dat die honden daar heel gegeneerd bij kijken? Het ‘baasje’ of ‘vrouwtje’, dat schaamt zich nergens voor. Ik zie ze elke dag, staan ze met een touwtje vast aan een schijtende hond, midden op straat. Ik kijk ze altijd aan, en ze kijken altijd strak terug: ‘Mot je wat vamme?!’

En ik woon dus niet in de Schilderswijk of zo.

Je moet er sowieso een beetje ‘apart’ voor zijn, om met zo’n schijtmachine aan een touwtje over straat te willen.

op 10 01 2006 at 23:30 schreef Bitterzoet:

Misschien is "god" wel een hond. Een pitbull waarschijnlijk, die zich heeft vastgebeten in onze ‘schepping’.

En die zo af en toe een engel naar beneden stuurt in de vorm van een agressieve hond om de mensen eens een lesje te leren.

op 10 01 2006 at 23:31 schreef Bitterzoet:

Krijg nou wat, ik ga al nét zo stom meelullen.

Tijd om DAG te zeggen. Tijd om DAG te zeggen.

op 10 01 2006 at 23:31 schreef hans:

Tis een geluk dat ik geen hond heb.
Nou dat dacht ik ook tis een geluk dat ik geen kind heb
En peter :)) blokken lukt niet jammer he LUL

op 10 01 2006 at 23:35 schreef greetje:

Peter blokken lukt niet he lul zet je kinder op de trein
Groetjes Hetty :):):):)

op 10 01 2006 at 23:35 schreef Bitterzoet:

Peter, het blijft jammer dat je niet kunt zien of er nieuwe reacties zijn in een gearchiveerde topic.

Ik heb toch een hoop pret gemist vandaag.
Zijn er nog meer actieve topics in het archief?

op 10 01 2006 at 23:36 schreef Lagonda:

‘Apart’, dat is inderdaad het goede woord. Of, zoals sommigen hier het zouden schrijven: a part.

op 10 01 2006 at 23:38 schreef bas:

Ik ben bas. Was ik maar dood.

op 10 01 2006 at 23:38 schreef Michiel Mans:

Ik zie weinig verschil tussen de ‘Harry’ (of Eddie) methode en uitingen van fundamentalisten uit bijvoorbeeld de extremere moslimhoek.

Wat? Jij geeft af op ons? Dan komen we wel even je voordeur verbouwen of toespelingen in die richting.

Het doet me wel deugd dat diversen uit de hondenclub deze gang van zaken ook niet erg blij mee zijn.

Michiel Mans
Rozengracht 48
1016ND Amsterdam
michielmans@chello.nl

op 10 01 2006 at 23:40 schreef Peter Breedveld:

"Zijn er nog meer actieve topics in het archief?"

Nauwelijks. Af en toe post iemand wat bij ‘Moslimvrouwen hebben een streepje voor’ en ‘Word lid van de VVD!’

Kom gerust eens op visite, Bas. Neem je vier voeter mee.

op 10 01 2006 at 23:41 schreef hermien:

Ha zet de kinderen op de trein past wel hahaha

op 10 01 2006 at 23:44 schreef Peter Breedveld:

Ja, zet de kinderen op de trein hahaha. En wóest dat ik dan word!

op 10 01 2006 at 23:44 schreef Lagonda:

Het schijnt dat er vrouwen zijn die hun geslacht insmeren met pindakaas, om hun trouwe Fikkie ertoe te bewegen hun eenzame leven eens wat kleur te geven. Ben jij er ook zo een, Hermien?

op 10 01 2006 at 23:47 schreef Bitterzoet:

Hey, misschien breng je de mnl. hondenbezitter wel op een ideetje zo!

Kunnen ze zich anaal laten nemen door hun geliefde viervoeter – na het ondergaan van een pindakaasklysma natuurlijk.

op 10 01 2006 at 23:49 schreef Bitterzoet:

Sjezus, Gott im Himmel.
Tsja, dat krijg je er nou van als je een hele avond met gereformeerde familieleden hebt doorgebracht.

op 10 01 2006 at 23:49 schreef Lagonda:

Heja, nou niet alles gelijk in het belachelijke trekken, Bitterzoet!

op 10 01 2006 at 23:52 schreef Cor:

He, gezellig. Overigens vind ik openstelling van het burgerlijk huwelijk voor dieren ook een prima idee.

op 10 01 2006 at 23:58 schreef Peter:

Blokken lukt niet he lul je probeert het wel maar het lukt niet lul jammer he lul toch maar eens in de boeken gan he lul lul lul je prbeert het wel maar het lukt niet he lul zo ver gaat je verstand niet he lul :)))))))))))))lul

op 10 01 2006 at 23:58 schreef Peter:

Blokken lukt niet he lul je probeert het wel maar het lukt niet lul jammer he lul toch maar eens in de boeken gan he lul lul lul je probeert het wel maar het lukt niet he lul zo ver gaat je verstand niet he lul :)))))))))))))lul

op 10 01 2006 at 23:58 schreef Peter Breedveld:

Toch is het mooi, al die hondenbezitters die zich uit te naad werken om élk in mijn column naar voren gebrachte punt te bevestigen.

op 11 01 2006 at 01:34 schreef Ymo:

Beste Peter,

Heb de hele discussie met groeiende verbazing zitten lezen. Mijn verbazing begon bij jou begintopic.
Hoe in hemelsnaam kan je last hebben van honden die aan de andere kant des lands wonen?????
Die poepen echt niet op jou stoep, likken jouw kids niet in ’t gezicht, en springen niet tegen je op. Zo’n hond is nog niet uitgevonden. Ik begrijp je frustratie over de dingen die je beschrijft, ik hou ook niet van honden die van die ongeleide projectielen zijn. Helaas zijn er die wel.
En die zullen er altijd blijven. Maar vergeet niet dat er altijd 2 kanten aan een verhaal zitten. Hoewel dat niet de bedoeling zal zijn van jou site, dat snap ik. Je hebt gekregen wat je wilde, een hoop honden liefhebbers over de rooie, en je wist waarschijnlijk van te voren al dat het simpel zou zijn! pak een mens op zijn zwakke punt, en je krijgt een hele leuke reactie keten!Gefeliciteerd!
Begin een nieuw onderwerp over katten, kinderen, auto’s, moslims, tuinen, christenen, kleding, tattoo’s of wat niet al, en je hebt weer een tijd volop vermaak!
Wens je nog veel plezier
met je nieuwe topics.
Hoop echter wel dat je daarin het pijnlijke verleden kan laten rusten.

op 11 01 2006 at 09:32 schreef jaja:

http://www.nrc.nl/wetenschap/article106986.ece

op 11 01 2006 at 09:39 schreef Frank:

Peter: ik dacht dat dit topic zo goed als dood was –is het tot mijn grote genoegen springlevend!
Zou toch weer een plaats vooraan verdienen i.p.v. verstopt als sub van een subtopic.

Anyway, aan Ymo hierboven: wat is nou die andere kant van het verhaal?
De bedoeling van deze site is discussie dus er worden graag andere kanten vernomen hier.

op 11 01 2006 at 09:48 schreef Frank:

Genetisch gezien lijken hondenliefhebbers meer op een muis en staan ze evolutionair verder van de homo sapiens af –is mijn conclusie na diepgaande studie van de reacties hier.

op 11 01 2006 at 10:11 schreef Peter Breedveld:

Je hebt weer eens gelijk, Frank.

Overigens ben ik voorlopig nog niet klaar met de hondenneukers. Stof genoeg voor nog een paar stukkies.

op 11 01 2006 at 10:54 schreef Duns:

Kijk, het onderwerp ‘honden’ trekt een heel nieuw publiek naar Frontaal Naakt.

Opmerkelijk dat onder de hondofielen veel scheldpartijen en wisselende IP-nummers voorkomen …

op 11 01 2006 at 10:56 schreef Peter Breedveld:

En dyslectici. Eddiepof zoekt trouwens een meisje. Wie helpt Eddie aan een meisje?

op 11 01 2006 at 11:26 schreef Geer:

De woensdagtip!

Peter: doe aangifte tegen die Harry, of weet ik wie het is. Je hoort andermans adressen niet op internet te plaatsen, dat is strafbaar. Je hoort mensen ook niet te bedreigen, ook dat is strafbaar. Gewoon, mailtje naar de provider + politie. Klaar. Of je moet het stiekem wel een beetje leuk vinden. Verder lekker doorgaan met het posten van anti-hond topics hier! Een mens moet wat te doen hebben, nietwaar? Klein tipje nog; het is een misverstand dat honden volgens de Koran onrein zijn, dus die Moslims kan je vergeten. Werd de zuivere Islam ingevoerd in Nederland, dan zou het hier zelfs een dierenwalhalla worden! Maar als de meeste Moslims al niet weten wat er in dat boek staat, dan valt het jou natuurlijk ook niet te verwijten.

Hondenbezitters: blijf toch lekker op het Hondenforum, blafforum, of weet-ik-wat-voor forum. Handige van internet is dat je dingen ook NIET kunt bekijken. Doe me een lol en ga de hond uitlaten.

Dit is nu eenmaal geen plaats voor discussie, dit is puur een plaats om confronterende meningen te verkondigen en mensen op te jutten. Discussie? Lamenielachen.

op 11 01 2006 at 12:00 schreef Lagonda:

Och toch! Iemand is baus!

op 11 01 2006 at 12:01 schreef eddiepof:

op 10 01 2006 schreef Michiel Mans:

Ik zie weinig verschil tussen de ‘Harry’ (of Eddie) methode en uitingen van fundamentalisten uit bijvoorbeeld de extremere moslimhoek.

Wat? Jij geeft af op ons? Dan komen we wel even je voordeur verbouwen of toespelingen in die richting.

ik plaats berichten onder mijn eigen naam
dus peter van de rozengracht kijk maar uit voor overstekend wild
groetjes eddie
luletejerozenwater

op 11 01 2006 at 12:03 schreef Lagonda:

"luletejerozenwater"

Nah, toch een dappere poging van onze eddie, dames en heren!

op 11 01 2006 at 12:04 schreef perter:

ja je bent en lul he :))))

op 11 01 2006 at 12:05 schreef CS:

Beter lijkt mij:

Totale ontspanning aan het Bergmeer Hotel Mullneralm, speciaal voor vakanties met de hond, in Tirol.

Gaat u allen rustig slapen.

op 11 01 2006 at 12:06 schreef Bitterzoet:

Nee hoor.

op 11 01 2006 at 12:08 schreef Bitterzoet:

"Peter van de Rozengracht" … Edje haalt wel wat meer dan alleen letters door elkaar, hahaha.

op 11 01 2006 at 12:10 schreef Peter Breedveld:

En dat is dan onze superieure westerse beschaving waar Hans Jansen zo optimistisch over is.

Ik denk dat ik maar ga beginnen met een cursusje dhimmitude.

op 11 01 2006 at 12:13 schreef Peter Breedveld:

Mijn stukje hondenneukers is inderdaad bedoeld om mensen op te jutten. Discussie met hondenbezitters is voor mij een gepasseerd station.

Toch meen ik met jou een discussie te hebben gevoerd, Geer. Dat je me niet hebt weten te overtuigen is misschien frustrerend voor je, maar doet daar niks aan af.

Aangifte doen bij de politie heeft geen enkele zin. Kost veel tijd en levert alleen maar ergernis en desillusie op.

Dat ik het stiekem leuk zou vinden dat mongolen mijn adresgegevens op het web zitten, vind ik een eh, ‘niet zo slimme’ opmerking.

op 11 01 2006 at 12:19 schreef Lagonda:

Lagonda gaat pitten, maar bedankt voor de leuke avond, iedereen! Lekker ongegeneerd lachen om domme mensen — het mag weer helemaal in 2006!

Weltrusten…

op 11 01 2006 at 12:24 schreef Frank:

Wat is discussie anders dan een confrontatie van meningen?
Opjutten hoort daarbij.
Schelden en bedreigen niet.
Dat de meeste caniscohabitanten daarover een geheel ander mening hebben betekent niet dat dit geen plaats voor discussie zou zijn.
Integendeel: kijk eens rond hier –er wordt over van alles en nog wat gediscussieerd.
Er heeft er zelfs een plaatsgevonden met gothics –uiterst aangename mensen.

(Tussen haakjes: moslims, islam en koran schrijf je niet met een hoofdletter)

op 11 01 2006 at 12:25 schreef Gert-Jan:

De hartverwarmende reaktie’s van Eddiepof en Hetty zijn ook goed tegen winterdepressie.

op 11 01 2006 at 12:34 schreef Bitterzoet:

Zeg Peter, heb jij nog iets vernomen over de aangiftes die er tegen jou gedaan zijn?

op 11 01 2006 at 12:43 schreef Peter Breedveld:

"Zeg Peter, heb jij nog iets vernomen over de aangiftes die er tegen jou gedaan zijn?"

Niks natuurlijk. ALS die aangiftes al zijn gedaan lachen die antidiscriminatiebureaus zich een kriek. Neem bijvoorbeeld Hetty, die een kopie van mijn stukkie heeft "gestuurt naar de instantie hier van". Dat gaat over het zinnetje "Dus niet ‘net zo erg’ als de Holocaust. Nee, érger."

Zij stelt dat ik honden erger vind dan de Holocaust. Nou, dan ben je dus een megeaul.

op 11 01 2006 at 13:17 schreef Geer:

Toch meen ik met jou een discussie te hebben gevoerd, Geer. Dat je me niet hebt weten te overtuigen is misschien frustrerend voor je, maar doet daar niks aan af.

Ik raak niet zo snel gefrustreerd hoor…ik geloof niet dat ik ooit de verwachting heb gehad dat je zou zeggen "Ah, dus ZO zit het!"…

Maar ik verwacht toch wel dat ik in een discussie, waar volgens Frank schelden en bedreigen niet thuishoren, niet continu als hondenneukert wordt aangesproken, of als hersenloze imbeciel. Ik maak anderen ook niet uit voor dat alles en er zullen ook genoeg niet-hondenliefhebbers zijn die onder die twee categorieen geschaard kunnen worden…

op 11 01 2006 at 13:21 schreef Peter Breedveld:

Hier ben je tot nog toe de enige, Geer.

O sorry, de ‘enigste’.

op 11 01 2006 at 14:54 schreef Geer:

(Tussen haakjes: moslims, islam en koran schrijf je niet met een hoofdletter)

Als het op inhoud niet lukt, dan maar op de vorm he?! ;-)

op 11 01 2006 at 14:59 schreef Bitterzoet:

Het blijft vandaag tamelijk rustig. Komen de hondenliefhebbers des avonds pas uit hun holen gekropen?

op 11 01 2006 at 15:14 schreef Geer:

Ja, die werken wél…

op 11 01 2006 at 15:19 schreef Peter Breedveld:

Jij niet, Geer?

op 11 01 2006 at 15:22 schreef Geer:

Ik wel. Behalve op woensdag, dan schijf ik mijn scriptie..moet ook gebeuren.

op 11 01 2006 at 15:37 schreef Duns:

Op GeenStijl is anti-hond plotseling ook hot…

Misschien is het tijd voor een Brede Beweging tegen de K9’s?

op 11 01 2006 at 15:45 schreef Duns:

@Geer:

Waar gaat je scriptie over?

op 11 01 2006 at 15:53 schreef Lambertus:

en dan begint 29 januari ook nog het nieuwe Chinese jaar bingxu http://www.chinapage.com/newyear.html

op 11 01 2006 at 15:57 schreef Geer:

Ik studeer taalwetenschap (sociolinguistiek).. Mijn scriptie gaat over taaldiversiteit. Maar dat doet er eigenlijk niet toe…

op 11 01 2006 at 16:00 schreef Peter Breedveld:

"Misschien is het tijd voor een Brede Beweging tegen de K9’s?"

Het is inderdaad tijd om politici te laten zien dat er een breed maatschappelijk draagvlak bestaat voor antihondenwetgeving. Bijkomend voordeel voor beleidsmakers is dat dit een uitgelezen kans is om te laten zien dat er niet wordt gediscrimineerd in Nederland, omdat een vrijwel uitsluitend autochtone groep wordt aangepakt en het hondenfetisjisme een typisch westerse uitwas is.

Dat belachelijke burqaverbod heeft het gehaald, dan ook een hondenverbod!

op 11 01 2006 at 16:11 schreef Duns:

Trouwens, Peter Breeveld schrijft: “Aanzienlijk groter dan de kans dat uw kind door een moslim wordt opgeblazen is het risico dat het door een hond wordt doodgebeten.”

Is dat wel zo? Moslimterreur kost wereldwijd 3000 levens per jaar. Dat is volgens de ‘officiële’, journalistieke tellingen. Er zijn vermoedelijk veel slachtoffers in Azië en Afrika die het nieuws niet halen.
http://www.danielpipes.org/rr/blog_229.php

En er is een groot aantal slachtoffers in Europa dat vanuit politiek-correcte overwegingen niet als slachtoffer van de islam wordt geregistreerd, hoewel ze dat wel zijn. En wat te denken van de slachtoffers van roofmoord, waarbij de dader moslim is en het slachtoffer niet? In hoeverre speelt het geloof daar een rol?

Hoeveel doden vallen er door hondenbeten? Daar is niet veel over te vinden. Wel dit: “In de periode 1984-1996 zijn twaalf personen, waaronder vier kinderen, overleden aan de gevolgen van een hondenbeet.” (bron: http://www.dierenbescherming-nijmegen.nl/actueel/veiligheid.html).

Dat is exact één dodelijk slachtoffer van hondenbeten per jaar … voor heel Nederland.

Nee, ik geloof dat moslims een veel goter gevaar voor de volksgezondheid zijn dan honden.

op 11 01 2006 at 16:26 schreef Peter Breedveld:

Het is heel gek, Duns, maar ondanks al die moslimslachtoffers in Afrika blíjf ik maar denken dat mijn kinderen meer kans lopen door een hond gebeten dan door een moslim opgeblazen te worden.

Als je me trouwens vraagt hoevaak ik in het afgelopen jaar door een moslim ben bedreigd is het antwoord ‘Nul keer’. Hoevaak ben ik in de afgelopen twee weken door een hondenneuker bedreigd? Eh, ik ben nog niet klaar met tellen. Nog lang niet!

Per jaar worden in Nederland trouwens zo’n zevenduizend mensen behandeld voor hondenbeten.

op 11 01 2006 at 16:36 schreef René v D.:

Heerlijk, Peter – spijtig dat ik dit alles nu pas lees. Ik heb gesmuld, mijn complimenten.

op 11 01 2006 at 17:43 schreef Lagonda:

GeenStijl bericht vandaag weer over bijtgrage hondjes. Deze link stond erbij:

http://www.unitedkennelclubeurope.nl

Oh man, oh man, oh man, oh man! Als dit de nieuwe doelgroep van Frontaal Naakt wordt, ga ik voor het reclamekrantje van de ALDI schrijven, denk ik.

op 11 01 2006 at 18:32 schreef B:

"Hoevaak ben ik in de afgelopen twee weken door een hondenneuker bedreigd?"

Gek he als je dit soort dingen schrijft?

op 11 01 2006 at 19:40 schreef Peter Breedveld:

Lagonda schreef: "GeenStijl bericht vandaag weer over bijtgrage hondjes. Deze link stond erbij:

http://www.unitedkennelclubeurope.nl

Oh man, oh man, oh man, oh man! Als dit de nieuwe doelgroep van Frontaal Naakt wordt, ga ik voor het reclamekrantje van de ALDI schrijven, denk ik."

Daar zijn ze lekker mee, bij de ALDI.

Je kunt lullen wat je wilt, en de man achter die website is zeker geen groot stilist (en hij heeft ook al die rare hondenneukersliefde voor trossen uitroeptekens) maar gezond verstand heeft-ie zeker wel:

"Een verklaring over het gedrag van het dier is in principe makkelijk te geven! oftewel; hij heeft het kind gezien alszijnde prooi, omdat het op een zelfde hoogte (of lager!) voor hem werdt voortgeduwd in een buggy, en waarschijnlijk geschrokken is,van het kind!,waardoor hij in de aanval is gegaan!…

Een tweede verklaring is dat hij een tumor in zijn hoofd heeft gehad waardoor hij agressief en onberekenbaar is geworden…

De eerste stelling is volgens mij de juiste, en daarmee praat ik niets goed, (begrijp me goed!) maar het maakt wel veel duidelijk over de merendeel van de eigenaren die in dit land met weerbare honden rondlopen, en die bij god niet weten wat ze aan de lijn hebben lopen! het zijn geen lieverdjes die zo maar aanvallen uit het niets! het merendeel van de honden heeft nog steeds het jachtgedrag en aanvalsgedrag waarvoor zij zijn gefokt! en een ieder die dit ontkent, vanwege poen die ze eraan verdienen of anderzinds! is gewoonweg dom bezig!. Deze Stafford voelde zich bedreigd en omdat zn baasje hem niet onder controle had, heeft deze hond kunnen aanvallen! gewoon vanuit zijn instinct, niets meer of minder!…

Toen ik vanochtend op het prikbord van de staffordclub ging kijken, waren ze het daar al weer roerend met elkaar eens! de hond was illegaal en waarschijnlijk geen fci hond bla bla bla! ik wordt daar persoonlijk doodziek van! inplaats van mededogen met de getroffenen, zitten ze daar te zeiken over de gevolgen voor het ras!, zijn die mensen daar dan zo afgestompt dat ze de waarheid niet meer onder ogen kunnen zien!!!…"

Kijk, als er eens wat meer hondenliefhebbers zoals hij rondliepen, en niet van die gestoorde apologeten zoals die deze website hebben bestormd, dan zou Nederland heel wat leefbaarder zijn.

op 11 01 2006 at 20:38 schreef Peter Breedveld:

O wacht, ik begrijp nu dat deze meneer in die moordmachines handelt.

Op de trein d’r mee!

op 11 01 2006 at 21:25 schreef Bitterzoet:

Er móet toch ergens een plek op aard’ te vinden zijn waar honden- en hun baasjes wél nut hebben?

op 11 01 2006 at 21:32 schreef Theodor:

Het valt mij op dat verheerlijking van geweld en vergoeielijking van aanvallen door honden bij zoveel baasjes zo normaal zijn. Helemaal geen aandacht voor de slachtoffers. Slechts hoon is hun deel. Erg jammer.

op 11 01 2006 at 23:02 schreef Bitterzoet:

"Jammer"is een understatement, wat mij betreft.

op 12 01 2006 at 12:23 schreef jessie:

[ Oh man, oh man, oh man, oh man! Als dit de nieuwe doelgroep van Frontaal Naakt wordt, ga ik voor het reclamekrantje van de ALDI schrijven, denk ik."

Daar zijn ze lekker mee, bij de ALDI. ]

Nou, het kan de verkoop alleen maar stimuleren.

Bijna in mijn broek gepiest van het lachen bij sommige commentaren, echt lachen.
Zullen mijn buren vannacht leuk hebben gevonden.

Ik kan over maffe hondenbezitters meepraten.
Vroeguh was ik niet bang voor honden.
I was walking down the street minding my owwwwwwn bussines toen plots als een soort BDSM accesoire een herderhond aan mijn arm hing.
Had het hele kreng niet gezien.
De eigenaar die zich verdekt had opgesteld in een portiek kwam ook al uit niets (uit het portiek dus eigenlijk) en begon die hond een partij ongenadig te schoppen, niet normaal.
Mocht niet baten, deze hond had goed naar pitbulls gekeken.
Gelukkig droeg ik een dikke leren jas waardoor de schade meeviel.
Nadat ik eindelijk verlost was van die tanden taaide ik heel snel af.
Daarop werd ik achterna gezeten door een buurtbewoner die het van een afstandje (zeer verstandig) had staan bekijken en me naschreeuwde dat ik het niet moest pikken.
Ik wapperde nog wat met mijn armen maar het kon me allemaal niets schelen, ik wilde alleen nog maar ver, ver weg, en snel.

Honden moet je net als kinderen goed opvoeden.
De pest is alleen dat honden met een kwade bui veel gevaarlijker zijn dan kinderen. Uitzonderingen daar gelaten.

Het gekke is dat honden aanvoelen als je bang bent, sommige rassen reageren daar agressief op.
Sindsdien verdwijn ik naar de andere kant als ik herderhonden, bouviers, rotweilers en meer van dat hapgrage soort tegenkom.

op 12 01 2006 at 12:43 schreef Peter Breedveld:

Ik had als kind een hond, dus ik ken ze wel, honden. Het gebeurt me zelden dat een hond agressief op me reageert. Nee, ik heb een heel ander probleem: honden vinden mij tof. Honden willen tegen me opspringen en me in mijn gezicht likken en met me spelen.

Ik weet PRECIES hoe vrouwen zich voelen als ze bij de kopieermachine worden lastiggevallen door hijgerige mannelijke collega’s.

op 12 01 2006 at 12:43 schreef CS:

Geer, het oneigenlijk gebruik van hoofdletters bij woorden die met (islamitische) geloofszaken te maken hebben heeft epidemische vormen aangenomen. Het is een symptoom van dhimmitude (zie de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders 4th Edition, DSM-IV). Het is belangrijk dat je je hier rekenschap van geeft, anders wordt die scriptie natuurlijk nooit wat.
Grappig trouwens, dat jij de islamitische bronteksten zo veel beter kent dan veel moslims. Blaas je jezelf niet te veel op?

op 12 01 2006 at 14:13 schreef Pure:

wat ik me afvraag na dit allemaal gelezen te hebben zijn de volgende dingen.

Is Peter breedveld een invalide man zonder vrienden en ook maar enige vorm van sociaal leven.

Honden zijn zijn alles behalve betrouwbaar,liefdevol en slim volgens hem,ik citeer Honden zijn vreselijke beesten. Ze zijn dom (de mongolen van het dierenrijk, heb ik eens ergens gelezen), ze zijn vies, ze stinken verschrikkelijk, ze zijn opdringerig en bovendien zijn ze onvoorspelbaar en levensgevaarlijk"

Als ik de ramp in azie eens neem. Hoe mooi was het niet om weer in nieuws te horen dat er weer levende mensen waren gevonden onder het puin met behulp van HONDEN……"JE ZULT ER ZELF GELEGEN HEBBEN PETER
toch fijn dan he, zo’n viervoeter….

Hij schreef ook"Toen in 1993 door de Tweede Kamer een fokverbod op pitbull terriërs werd behandeld, stond er op het Binnenhof een massa demonstranten met spandoeken. Op één daarvan was te lezen dat het fokverbod erger was dan de Holocaust.

wat ik me dan echt afvraag he. Als jij zo’n vent bent die op internet alles durft te zeggen, waarom je er toen niet tussen bent gaan staan om jouw ONNOZELE en op ONZIN beruste mening te delen. Voor die honden hoefde je niet bang te zijn hoor, maar de baasjes van die honden…..

Om zijn standpunt nog eens te bekrachtigen scheld hij alles en idereen verrot die maar een hond heeft of er ook maar aan denkt er 1 te nemen.

Ook val jij mensen aan die een tattoo hebben met hun uiting erop…Als je nu echt zo’n vent bent, houd dan een intervieuw met hem persoonijk en ventileer dan ook even in woorden je mening met hem. Ik weet namelijk heel zeker, dat ie dat op prijs stelt, je hoeft er geen eens heen, hij komt wel naar jou……

Je moet respect hebben voor ieders mening, maar delen hoef je die zeker niet…Als je je mening dan geeft, geef die dan op een normale manier en niet op een manier die een NSBér hanteerde…

Je bent geen honden hater jij haat alles wat een kloppend hart heeft…..

Ik mag hopen dat je kinderen op school wat beter opletten tijdens maatschappijleer dan is je nageslacht nog te redden om niet sociaal gestoord te worden en later ooit zelf geliefd te worden.Jij zal dat dit leven in iedergeval niet meer mee maken.

Oja en beveilig je site wat beter….61 mb ingepakt aan klinkklare onzin en rascisme zou jammer zijn als er ineens iets anders op staat, wat haaks op jou beeldvorming aansluit, toch!!!

Zo schreef Bitterzoet het volgende Het schijnt dat honden kunnen ruiken of een mens kanker heeft. Te oordelen naar de wijze waarop ik door de meeste honden word begroet, vrees ik dat ik een ernstige vorm van kanker in mijn genitale zone onder de leden heb""

Nou kerel je zou zo maar eens gelijk kunnen hebben, het is nu ook weer bewezen dat honden kanker kunnen ruiken, terwijl de doktoren nog maanden aan het onderzoeken zijn, waar je gezwel zit. Fijn he, in die tussentijd verkanker jij wel steeds verder je graf in. Dan is het toch fijn dat die hond ff zijn neus gebruikt en gelijk constateerd waar je kanker zit….kan je je leven sparen…FIJN HE zo’n hond dan he

op 12 01 2006 at 14:24 schreef Peter Breedveld:

Het is ‘racisme’, meneer Scholten. ‘Racisme’ en ‘fascisme’.

op 12 01 2006 at 14:31 schreef pure:

Dat je over een typfout valt, bevestigd maar weer eens wat voor kronkel je in je kop hebt.Ik zou eerder bij mezelf te raden gegaan zijn, waar ik mee bezig was en hoe ik voortaan dingen van elkaar weet te scheiden.
Doe jij nu maar wat aan die site van je….
En als je dan op dreef bent, koop dan het boek van DR.Phil hoe kom ik op andere mensen over. Weet zeker dat daar nog heel wat studie uurtjes voor je in zitten Mr Breedveld

op 12 01 2006 at 14:32 schreef geer:

Nou kom op Peter, ga dr eens wat dieper op in,vind dat het stukje van Pure wel wat meer aandacht verdiend dan een verbetering van taalspelling. Of wordt het te heet onder je voeten…

op 12 01 2006 at 14:41 schreef pure:

het is stil aan de overkant!!!

op 12 01 2006 at 14:43 schreef geer:

Misschien is ie gebeten door een roedel poedels! daar hebben ze nog een hele kluif aan om dat te verorberen, zal wel bitter smaken hahahahaha

op 12 01 2006 at 14:46 schreef Peter Breedveld:

Ja, door de fantastische argumentatie van meneer Scholten wordt het me te heet onder de voeten, Geer. Daar heb ik niet van terug, van die bedekte dreigementen en die geniale psycho-analyse.

Jouw bijdragen worden er ook niet beter op. Heb je ook al een dynamisch IP-adres?

op 12 01 2006 at 14:47 schreef Pure:

Wat ik niet snap he, nu is hij zo tegen honden. nou dat bijt incident kent iedereen nu.
Maar waar is dan de mededogen van die breedbek kikker voor de gedupeerde in dit verhaal. Wat denk je dat die mensen nu van hem vinden…

op 12 01 2006 at 14:47 schreef geeR:

Heb je trouwens gezien wie hem sponsort! misschien dat ie zo’n antiblafband op zn nek moet zetten, en mij de schakelaar, dan zou hij pas echt weten wat pijn is hahahahahahaha

op 12 01 2006 at 14:52 schreef pure:

dynamisch IP adres mag jij dan heel wat vinden, maar de doorgewinterde pc freak niet.
– anjameulenbelt.sp.nl
– pagead2.googlesyndication.com
http://www.slikkenalsik.com

zal nu maar stoppen he.. was mme te dynamisch namijk…

op 12 01 2006 at 14:53 schreef Bitterzoet:

Kijk, de holen gaan wat vroeger open vandaag.

@ Pure. De door u aangehaalde quote was niet van mij, maar van ons aller Lagonda. *Ik* zou een hond die dat flikt nl. een doodsschop verkopen.

op 12 01 2006 at 14:55 schreef Geer:

Trouwens, ik heb die site bekeken van united je weet wel! daar staat ie voorzitter toch maar mooi met zn hoofd op, jou kop heb ik nog niet gezien, doe eens een foto van jezelf op het net zetten kerel

op 12 01 2006 at 14:59 schreef geer:

hoezo kon je de stank binnen niet meer uithouden! zo zie je maar weer, zelfs een stinkdier moet nog wel eens wat frisse lucht hebben he bitterzoet hahahahahaha

op 12 01 2006 at 15:03 schreef geer:

wat is dat nou voor een link man! die van gogh is toch allang dood! of wil je ons wijsmaken dat ie ook verscheurd is door pitbulls hahahaha

op 12 01 2006 at 15:05 schreef Peter Breedveld:

Andere Geer (82.92.23.7) dan Geer de taalwetenschapper.

Ik dacht al, ‘interessant’.

op 12 01 2006 at 15:07 schreef CS:

Geertje Vis is iemand anders dan Geer 2807.
Van Geertje Vis verneem ik graag nog in welke islamitische brontekst wordt gerept over het Germaanse Walhalla, en dat dan voor dieren.

op 12 01 2006 at 15:09 schreef Bitterzoet:

Voor een beter begrip en derhalve adequatere reacties kan ik u aanraden *alles* te lezen @ Geer.

op 12 01 2006 at 15:12 schreef CS:

http://www.antiblaf.nl/, dat apparaatjes ontwikkelt om blaffende honden te elektrocuteren, is ook sponsor van deze column.

Shit, nu moet ik echt weer aan het werk, deze onzin begint echt te veel af te leiden.

op 12 01 2006 at 16:59 schreef Gert-Jan:

Voltage is naar believen op te voeren neem ik aan?

op 12 01 2006 at 17:24 schreef visarendje:

Ja, het amperage ook, en dan toepassen met een nat sponsje op de kop.

op 12 01 2006 at 18:06 schreef toon berntsen:

zeg breedveld als ik jou was zou ik even oppassen met wat je daar zegt,anders kom ik jou eerstdaags opzoeken .
wat zijn dat voor een uitspraken wat je daar doe volgens mij ben je nog gekker dan het paard van cristus volgens mij????? weet het wel zeker.dat wanneer ik weer zo’n verhaal van jou leest dan kom ik jou even persoonlijk opzoeken en jou bilmaatjes ook stelletje vieze hondenhaters,en dat is een belofte wat ik jou doe ,prent dat goed in dat waterhooft van jou vuile smerige stuk strond.
en met die teks wat jij hier geschreven hebt dat gaat naar de tv .
die andere ziekelijke gekken ik snap niet dat ze jullie los hebben gelaten in dat gekken huis wat zijn jullie een stelletje mafketels ,1 ding beloof ik jullie lees ik nog eens zo’n stuk dan graaf maar een gat voor jullie nsbérs want daar knal ik jullie in dat is een belofte wat ik jullie doe onthou dat,kankerlijer.

op 12 01 2006 at 18:21 schreef pure:

zei toch Mr B. voor die intervieuw wel naar je toe wilde komen…

gr dynamisch IP adres

op 12 01 2006 at 18:21 schreef Geer:

Ik geloof niet dat ik hier nog veel zin in heb. Ik heb gistermiddag mijn laatste bericht getikt om nu uit te vinden dat iemand anders zich onder mijn naam uit loopt te geven. Na het bericht over mijn studie, heb ik NIETS meer getypt. Dat dat even duidelijk is.

Aangezien het een sport van bepaalde mensen lijkt om anderen na te trekken, op te sporen en te bedreigen; geloof ik dat ik eieren voor mijn geld kies en hier maar niet meer post.

CS, tik op Google even "dierenrechten en islam" in, dan vind je alle teksten.

Fijne discussie nog verder.

op 12 01 2006 at 18:29 schreef pure:

dat halsbandje trek je de batterij van of en daar sluit de de 380 van de straatlantaarn op aan…en ja sponsje altijd welkom

op 12 01 2006 at 18:40 schreef Annelies:

Hans Dorrestein: Nooit nooit nooit neem ik een hond

Ik neem geen Duitse herder
Geen boxer en geen kees
Geen poedel en geen tekkel
En ook geen pekinees
Ik vind de meeste diersoorten
Al grof en onbesnaard
maar van het hele faunarijk
Is de hond het minste waard

Nooit nooit nooit neem ik een hond

Honden zijn zelfzuchtig
Oppervlakkig, dom en laf
Ze verpesten de beschaving
Met hinderlijk geblaf
Een beschaafd mens moet ze haten
Het is schorem tot en met
Om over het tuig maar niet te praten
Dat je honden uit ziet laten

Nooit nooit nooit neem ik een hond

Geen bouvier en geen retriever
Dat maakt toch geen verschil
Ik nam als huisdier liever
Een slang of krokodil
Mocht ik ooit tot rijkdom raken
Dan nog mocht dat gespuis
Mijn villa niet bewaken
Tegen dieven in het huis

Nooit nooit nooit neem ik een hond

Ik heb liever nog syfilis
Een druiper, gonorreu
Aangezien dat netter is
Dan een teefje of een reu
Ik ben liever nog straatarm
Zwakzinnig, ongezond
Dan dat ik de bezitter ben
Van een of andere hond

Nooit nooit nooit neem ik een hond

op 12 01 2006 at 18:47 schreef toon berntsen:

he breedveld dat wat jij en je billenmaatjes daar schrijven dat heeft wel gevolgen voor jou he dat weet je.teneerste laat ik de dieren niet beledigen door jou en die andere gestoorden GEKKEN ,en tentweede laat ik de mensen die van dieren houden niet beledigen door dat vieze vuile zooitje van jou .
mongool breedveld ik zal je wel eens willen ontmoeten dan moet je mij recht in de ogen durven te vertellen wat honden en hondenbezitters zijn en wat er met ze gebeuren moet.
ik zal je vast waarschuwen je komt bij mij niet meer gezond weg dat is een belofte die ik je doe onthou dat gek.
er is niemand en dan ook niemand die dieren zo beledigt en diegene die het doen die moeten eens lekker doodgeslagen worden,jij bent de eerste die het zal overkomen als ik je tref,ik beloof het jou en de rest ook,ik heb net vernomen dat er een groep van ongeveer 800 man kennis willen maken met jou ,LET OP het zijn honden liefhebbers dus wees een echte mongool en kom eens een afspraak maken met ons kunnen wij lachen vuile nsb”er.
je hebt wel lef om dit te schrijven maar heb je ook lef om het mij recht in de ogen te zeggen dat wat je hier schrijft?????
ik zeg je nog dit dat wat ik hier schrijf is geen bluf maar een belofte ,dus wees een echte mongool die dieren haat en ontmoet mij en de club .

op 12 01 2006 at 18:52 schreef Gert-Jan:

Ha ha ha, toon berntsen is ook al goed tegen winterdepressie.

op 12 01 2006 at 19:02 schreef CS:

Er is maar een echte Geer, en dat ben jij. Ben wel verheugd dat je islam nu met kleine letter schreef.
Maar "dierenrechten en islam" geeft geen enkele hit op Google; zonder aanhalingstekens een hele lijst.

Door Van Gogh weet heel Nederland dat moslims volgens hun geloof de liefde met dieren mogen bedrijven, da’s heel mooi. Openstelling van het burgerlijk huwelijk voor dieren lijkt mij ook lovenswaardig (al ben ik zelf geen hondenneuker en eigenlijk vind ik alle dieren behalve mensen altijd een erotische afknapper). Maar verder zie ik in noch theorie noch praktijk veel hondenliefde onder de moslims op deze wereld.

Veel studeren, jong!

op 12 01 2006 at 19:04 schreef Bitterzoet:

LOLOLOL, oh oh oh – je gelooft toch amper dat dit soort mensen echt bestaan…

op 12 01 2006 at 19:04 schreef Bitterzoet:

LOLOLOL, oh oh oh – je gelooft toch amper dat dit soort mensen echt bestaat…

op 12 01 2006 at 19:06 schreef Bitterzoet:

Dubbelop? Da’s weer te veel eer

op 12 01 2006 at 19:06 schreef Gert-Jan:

‘A man can have sex with animals such as sheeps, cows, camels and so on. However he should kill the animal after he has his orgasm. He should not sell the meat to the people in his own village, however selling the meat to the next door village should be fine.’

"Tahrirolvasyleh", fourth volume, Darol Elm, Gom, Iran, 1990"

op 12 01 2006 at 19:08 schreef Gert-Jan:

Dierenrechten en islam dus.

op 12 01 2006 at 19:31 schreef CS:

Geer is lang niet wijs.
Gristenhonden in Nederland vieren maar 2 dagen kerstmis; het islamitische slachtfeest duurt drie dagen. Moslims zien het slachten van dieren als een feestelijke aangelegenheid, en doen dat op grote schaal, en niet alleen met dieren. Lekker Walhalla, Geer.
Lekker met een kromzwaard op het achterbalkon een lammetje slachten terwijl de kinders luid ‘Allah is groot’ roepen. Google is ook leuk voor foto’s van slachtfeesten, maar dat zullen Geer maar besparen.

Natuurlijk, moslims hoeven niet te slachten en mogen gerust veganist zijn. Maar dat was al een paar duizend jaar zo bij de volgelingen van de mythische Jezusgristes. Niks geen verdienste van krijgsheer Mohammed.

op 12 01 2006 at 19:53 schreef henkie pankie:

breedveld je bent voor mij de grootste kankerlijer die er bestaat op deze aarde

op 12 01 2006 at 19:56 schreef rudie van goch:

breedveld mag lijen dat je ooit door een agresieve hond gebeten word en compleet verscheurt word vuile smeerzak dat je er bestaat

op 12 01 2006 at 20:35 schreef Peter Breedveld:

Anthonius Berntsen (alias ‘henkie pankie’ alias ‘rudie van goch’), vrachtwagenchauffeur uit ’s Heerenberg en extremistische dierenliefhebber. Je maakt het me wel heel erg makkelijk.

op 12 01 2006 at 20:47 schreef Duns:

Nou, er is wel een beerput opengetrokken, met de hondenliefhebbers die nu FrontaalNaakt frequenteren…

Fijne producten van de verzorgingsstaat zijn dat …

Vroeger had je oorlog, en dan werden die types naar het front gestuurd …

Wie kwam er eigenlijk met het onzalige idee "nooit meer oorlog"?

op 12 01 2006 at 23:40 schreef visarendje:

Toon Berntsen, wat een toon; maar ja dat had ik van jou eigenlijk wel verwacht. Die agressiviteit, die dreigementen, 800 man en nog een club ook. Ja, in je eentje is eng hè.
Ik denk dat de heer Breedveld daar aardig schrik van heeft.
Ik weet waar je zo regelmatig langs gaat en ik zou in de toekomst niet meer zo gerust onder een viaduct door rijden. Je kan hier altijd wel een Stokkum vinden om een hond te slaan.

op 13 01 2006 at 10:31 schreef jessie:

[ Wie kwam er eigenlijk met het onzalige idee "nooit meer oorlog"? ]

Hahaha en het ruimt zo lekker op.
Maar ja, wie doet er nog aan voorjaarsschoonmaak?

Overigens, ik begrijp eindelijk hoe de moordenaar (naam is me ontschoten) van Fortuyn tot zijn daad is gekomen.
Je zult maar dagelijks tussen dit soort volk moeten zitten.

op 13 01 2006 at 10:36 schreef Duns:

GeenStijl maakt echt werk van de anti-honden lobby:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/011094.html

op 13 01 2006 at 10:37 schreef lutje broek:

Fguren als Toon B. rechtvaardigen het artikel van Peter Breedveld.

op 13 01 2006 at 11:04 schreef toon:

lutje broek ik rechtvaardig het artikel
helemaal niet ik reageer alleen zo omdat het geen schrijven is wat die gast doet het zijn dreigementen dat hij schrijft .
ben zelf een grote dieren vriend en laat het er niet bij zitten dat er zo over hondenliefhebbers en honden gepraat word

op 13 01 2006 at 11:13 schreef Gert-Jan:

Toch zijn de ‘Toontjes’ van dit forum wel grappig:

‘volgens mij ben je nog gekker dan het paard van cristus volgens mij?????’

"Hi ho Silver" riep Jezus en ging vervolgens in de ondergaande zon zijn kruis tegemoet.

op 13 01 2006 at 11:30 schreef johan:

ben zelf ook een hondenbezitter, geef erg veel om dst ding maar ik begrijp zeker dat niet iedereen gek is op honden. ben zelf ook niet gek op islamieten…maar goed,honden moeten buiten gewoon aangelijnd zijn,punt. en ieder die dit doet doe is of lui of asociaal.

op 13 01 2006 at 11:32 schreef Anna:

Wat een verademing dit stuk, hartelijk bedankt!
De hoofdlijn is inderdaad: iemands hobby is pivé en zou dat vooral moeten blijven.
Honden schijten overal en het gros van de baasjes heeft overal schijt aan.
Ik erger me kapot aan die honden die dolenthousiast op me afkomen en ongeneerd in mijn kruis gaan zitten ruiken en/of tegen me opspringen met die modderpoten en hun stinkende kwijlbek.
Je zou die baasjes eigenlijk massaal moeten aanklagen wegens sexuele intimidatie .
De meest intolerante mensen zijn de hondenbezitters die je dwingen hun beest leuk te vinden en al hun weerzinwekkende wangedrag daarbij.
Dat blijkt ook weer uit de tegen-reacties hier op de site, die een behoorlijk hostiele toon hebben.
Het enige wat ik verlang, is in mijn waarde gelaten worden en rustig over straat dan wel park/bos/strand te kunnen lopen, zonder daarbij lastig gevallen te worden door het ongedierte van een ander.
Ik heb namelijk mijn eigen liefhebberijen. Bij voorbaat hartelijk dank!

op 13 01 2006 at 11:34 schreef Erjan Bregman:

Eej Breedveld,
Ik heb geen zin om ALLE reacties hierboven te lezen dus ik ga puur in op je stuk:

Hoeveel mensen worden er per jaar DOODgebeten door honden?
Hoevaak komt dat door panische mongolen als jij, die weg gaan rennen?
Kan jij soms niet normaal met mensen praten? Als er een drol onder een glijbaan ligt, gewoon naar huis gaan???
Praten breedveld, en niet alleen de toetsenbordridder spelen op je zolderkamertje.
En de reden dat je moslims niet hoort is dat ze zich moeten aanpassen (zucht), ga jij kamelen verbieden als je in marokko komt te wonen, omdat je ze vies vindt?
Ieder voordeel heb ze nadeel pikkie, blindegeleidehonden, reddingshonden, politiehonden, weleens aan gedacht????

Kortzichtige klootzak

Derhalve ben ik mij ervan bewust dat dit stuk is geschreven om dit soort reaties uit te lokken

op 13 01 2006 at 11:39 schreef Erjan Bregman:

Eej Toon Berntsen,
Je zet hondenbezitters voor schut man…

Doe is leren spellen?

op 13 01 2006 at 12:00 schreef Gert-Jan:

@ Erjan:
Ieder voordeel heb ze nadeel pikkie, blindegeleidehonden, reddingshonden, politiehonden, weleens aan gedacht????

De overlast die honden bezorgen is vele malen groter dan het nut van deze beesten.
Het zou een stuk simpeler worden als alle hondeneigenaren hun huisdier in eigen tuin of balkon hielden en er niet tig keer daags mee rond paraderen op de sporadische stukjes groen die er nog over zijn.

op 13 01 2006 at 12:24 schreef DT71:

Het is met honden net als met roken; je kan er een ander last mee bezorgen. Daar dien je rekening mee te houden. Ik heb zelf een hond en mijn schoonmoeder is bijv. doodsbang voor honden. Schoonpa ziet het beest ook liever gaan dan komen. Mijn hond moet bij hun bezoek dan ook steevast op zijn plaats of gaat de gang in. Het is namelijk een HOND. En die heeft naar mij te luisteren. Anders ben ik toch immers ook het ‘baasje’ niet meer.
Verder gaat hij alleen los op plekken waar het mag, schijten doet ie alleen waar het mag. In 8 jaar heeft ie 3 keer ergens gescheten waar het niet mocht en dat heb ik opgeruimd. In je gezicht lebberen doet ie ook niet. Hebben we hem afgeleerd. En daar houdt ie zich prima aan. Hij luistert namelijk naar me. Zo kan het dus ook…

BaaiDeWee: Erg leuk stuk van Breedveld.

op 13 01 2006 at 12:46 schreef DT71:

toon berntsen, vrachtwagen chaufeur, s’heerenberg. Verklaart een hoop.

op 13 01 2006 at 12:56 schreef Anna:

Opmerkelijk overigens te zien dat de hondenliefhebbers geen last hebben van enige vorm van gevoel voor humor, dan wel zelfreflectie, om maar te zwijgen van zelfkritiek en aanpassingsvermogen.
Ik heb nog niet alle reacties gelezen , maar ben er slechts één van iemand met een hondenfetisj tegengekomen, die het satyrisch gehalte van het stuk herkende.
Het gros ontpopt zich hier als regelrechte mensenhater, met een kennelijk gebrek aan ego dat gecompenseerd wordt door een dwangmatige liefde voor een harig en springerig schepsel, dat men met grote graagte een ander laat lastig vallen.
Ook nog in een dusdanige vorm, dat het de associatie met dat akkefietje met die treinen eens (u weet wel) heel dichtbij brengt.
Elke keer sta ik weer verbaasd over die immense plaat voor hun hoofd.
Het erge is, wat je hier ziet als socio- dan wel psychopate reacties van de zelfverklaarde zo vreselijk liefhebbende hondenmensen, dat kom je in real life ook tegen:
Geborneerde types die de fysieke ruimte van een ander menselijk wezen niet wensen te respecteren.
Verzoekt men hierom als argeloze betreder van de openbare ruimte, dan resulteert dit in een verbale schrobbering, al dan niet vergezeld van de belofte van een dusdanige fysieke aanpak, dat deze wel eens de laatste belevenis van de belaagde zou kunnen zijn.
En als klap op de vuurpijl durven deze lieden nog te beweren dat hun liefde voor honden begonnen is met hun liefde voor mensen.
Welnu, en daarom houd ik dus van bloemen.

op 13 01 2006 at 13:09 schreef Frank:

Die veronderstelling ook, dat hondenhaters niet het nut zouden inzien van politiehonden e.d. alsof het om de hond *an sich* gaat en niet om het asociale gedrag van de meeste "baasjes".

http://members.lycos.nl/politiehonden/stokkum_02/oefendag_stokkum.htm

op 13 01 2006 at 13:12 schreef Anna:

DT71, ik wou dat ze allemaal waren zoals jij, dan was er geen vuiltje aan de lucht, noch op de stoep.
(Hoewel deze site wel errug vermakelijk is, dat dan weer wel)
Ik overweeg een hond te nemen overigens, want ga binnenkort verhuizen naar het platteland.
Welk merk raad je me aan?
(Graag geen bijter of kwijler)

op 13 01 2006 at 13:30 schreef erjan bregman:

En hoe zit het eigelijk met onfrisse types die ongewassen en al uit hun bek stinkend van de eerste sigaret op maandag morgen naast mij in de bus plaatsnemen?
Vind ik ook behoorlijk asosiaal, moet je daar is wat van zeggen voor de grap!!

op 13 01 2006 at 13:38 schreef DT71:

Ik heb net zo’n hond als de bijter uit Ossdorp. Een Golden Retriever. Kijk er wel mee uit, want veel Golden Retrievers zijn te ver doorgefokt en sporen niet allemaal. Ken meer verhalen van Goldens die ineens toesloegen. Het exemplaar dat ik heb jaagt zelfs niet op katten. Echt een goedzak. Vindt alles en iedereen even aardig, luistert uitstekend, blaft alleen bij onraad in het donker (gerommel aan de deur bijv.), kent zijn plaats, luistert ook prima naar de kinderen (5 en 8). Desondanks istie de eerste jaren nooit alleen gelaten met mijn kinderen. Dat risico moet je met geen enkele hond nemen. Het allerbelangrijkste; wees consequent met een hond. Als vandaag iets niet mag, mag het morgen ook niet. Een Golden Retriever voert graag opdrachten voor je uit, je kan ‘m vrij makkelijk gedrag aan- en afleren. Moet met ‘zachte hand’ worden opgevoed zoals dat heet. Je hoeft dus niet als een sergeant staan te schreeuwen naar het beest. Dat werkt meestal averechts. Wordt ie bang van je.

Op het platteland zal zo’n beest het uitstekend naar zijn zin hebben. Vooral koeie- en paardestront lusten ze graag (of ze rollen erin) hahahaa.

op 13 01 2006 at 13:45 schreef DT71:

@Anna:
http://members.lycos.nl/dt71/images/gerrit.jpg
.
Ja, mijn hond heet Gerrit…

op 13 01 2006 at 13:51 schreef Bitterzoet:

"Hoeveel mensen worden er per jaar DOODgebeten door honden?"

Vreemde vraag van Bregman. Begint u het pas een beetje erg te vinden als iemand wordt dóódgebeten?
Zwaar verminkt worden en getraumatiseerd raken tellen niet in uw optiek?

op 13 01 2006 at 14:14 schreef Frank:

@erjan bregman

Misschien is dat ongewassen uit zijn bek stinkende type ook wel een hondenbezitter!

Het gaat om de asociale hondenbezitter in relatie met zijn hond.
Dat er nog minstens 5 miljoen andere asocialen in Nederland rondlopen is van geheel andere orde en doet niets af aan het asociale gedrag van de meeste hondenbaasjes.

op 13 01 2006 at 14:15 schreef Anna:

Die Golden Retreivers vind ik erg leuk, mits ze goed zijn opgevoed uiteraard.
Werd laatst weer door zo’n rotbeest enthousiast verwelkomd, en hoewel die al een paar jaar oud was, beet hij nog als een puppie uit nooit afgeleerde speelsigheid, maar met volwassen tanden dus inmiddels.
Zijn vrouwtje was iemand van 88 jaar die haar man was verloren, die hem totaal niet aankon, dus ik heb haar maar vergeven. En gelukkig had dat beest mijn sjaal en maar een stukje van mijn kont.
Hoe kom je erachter of een ras niet te ver is doorgefokt dan?
PS. Die van jou ziet er erg lief uit btw.

op 13 01 2006 at 14:30 schreef erjan bregman:

@Frank
Wat ik bedoel is dat asociale zaken van alle dag zijn. Afsnijdende automobilisten, stinkende mensen, schijtende paarden, harde muziek, ga zo maar door.

Ik denk dat jullie gewoon een paar ontevrede zeikerds zijn

Verder ben ik hetzelfde als DT71, ik heb een mechelse herder, doorgaans ervaren mensen deze hond als aggressief, terwijl hij juist heel speels is. Mensen die daar vrees voor hebben zullen echt niet geconfronteerd worden, ik lijn hem altijd aan en poep ruim ik altijd op. Ik ben eerlijk gezegd een beetje geschrokken van de reactie’s hier. Wist niet dat mensen er zo’n last van hadden. Zal er in het vervolg extra op gaan letten. Overigens ben ik het ermee eens dat honden uitgelaten dienen te worden op plekken waar geen mensen op de grond op handdoeken liggen.

Maar als je op een dijk of in een bos gaat wandelen doe je maar oude kleren aan en neem je die honden maar voor lief, het moet wel van 2 kanten komen

op 13 01 2006 at 14:32 schreef erjan:

@ anna
Anna ik weet niet wat voor iemand je bent, maar als ik je stukjes lees…GEEN HOND NEMEN.
Als je hem al rotbeest noemt en in je kont wordt gebeten door een retriever, heb je geen overwicht en ben je een MUTS.
Een (ROT)hond aan z’n lot overlaten op het platteland….DAAR worden ze vals van

op 13 01 2006 at 14:36 schreef erjan:

@ bitterzoet
Ja er werd door Breedveld gezegd dat er meer mensen werden doodgebeten door honden dan doodgeslagen, danwel na 7 maanden begraven door mensen.
———————-
Overal zitten rotte appels tussen

op 13 01 2006 at 14:43 schreef Erjan:

@Anna
Ik ben er trouwens zeker van dat jij gewoon een beetje uit je duim zit te typen en helemaal niet op het platteland woont en helemaal niet overweegd een hond te nemen. Afgaand op je eerdere stukjes

op 13 01 2006 at 14:45 schreef Frank:

@erjan.

Getuige je posts van hierboven begrijp je er HELEMAAL NIETS van –"het moet van 2 kanten komen", man hoe verzín je het!

op 13 01 2006 at 14:48 schreef Erjan:

@ Frank
Eej frank, je hebt me onder de tafel geluld.

Ongelofelijk

Die beargumentering ook van jou!

Hulde, chapeau

op 13 01 2006 at 15:04 schreef Mark:

Ik heb een teckel.

op 13 01 2006 at 15:06 schreef Erjan:

@ MArk
Kijk uit…straks komt frank en die teckelt jou zinnetje zo onderuit middels sterke argumenten en goede onderbouwing

op 13 01 2006 at 15:20 schreef Anna:

Erjan, en ik ben er zeker van dat jij niet zo goed kunt lezen, gezien je reactie.
Welicht zou een cursus ‘begrijpend lezen’ een aanrader voor je zijn.
Allereerst raad ik je echter een gedegen cursus ’technisch lezen’ aan, wegens het overduidelijk gebrek aan zorgvuldigheid waarmee jij leest.
Overigens,als ik in mijn achterste wordt gebeten door een wildvreemd harig beest dat in een bos op mij afstormt, dan valt zo’n dier op dat moment onder de categorie ‘rotbeest’
Het is werkelijk van de zotte, dat jij insinueert hier dat ik dat maar leuk moet vinden.
Als jij in je nek geslagen wordt bij de pin-automaat, vind je de verantwoordelijke persoon dan een fijn mens en zegt: "dat doet-ie anders nooit?"
Deze gelijkenis is uiteraard nogal overtrokken, want die hond gaf blijk van ongekanaliseerde speelsigheid, en een berover handelt puur uit kwaadaardigheid.
Het gaat echter om wat er sec plaatsvindt: iemand heeft pijn in meer of mindere mate door de actie van een van buiten afkomend schepsel.
Onder de noemer ‘we zijn van die fantastische liefhebbende mensen’, neemt het gros van de hondenbezitter zijn verantwoordelijkheid niet en zadelt de openbae ruimte op met zijn onafgerichte, kwijlende, overal kakkende beest.
Zoals je je kinderen dient op te voeden, moet je ook je beesten fatsoen bijbrengen.
Mijn stelregel: mijn vrijheid houdt op waar die van de ander begint.
Andersom geldt dus ook: JOUW vrijheid houdt op waar die van MIJ begint.
En rustig over straat of door een park lopen, is dat al te veel gevraagd voor je?
Ik wil dus geen last hebben van jouw schepselen die je om je heen verzamelt.
Ik val een ander ook niet lastig met mijn beesten namelijk. Simpel toch?
Als dit je nou nog niet duidelijk is, maak dan eens een afspraak met de huisarts, om je hersenfuncties na te laten te kijken.

op 13 01 2006 at 15:38 schreef Bitterzoet:

Voor mensen (…) als Erjan die na inmiddels 428 posts op de teller nog steeds met het riedeltje komen dat je het allemaal maar *leuk* moet vinden — zal de huisarts slechts een gesprekje van hoguit een paar minuten nodig hebben om tot z’n diagnose te komen.

Het was in de eerste week nog grappig om de reacties te lezen. Hoe langer onze vrienden de hondenbezitters blijven volharden in dit soort nonsens, en hoe meer van dit soort randdebielen zich laten horen — hoe triester het eigenlijk wordt.
Die mensen hebben *echt* een plaat voor hun kop.

op 13 01 2006 at 15:51 schreef Mark:

Anja: schepsels, niet schepselen.

En zo zie je maar weer, mensen met hond, mensen zonder hond, correct Nederlands blijft lastig voor iedereen.

op 13 01 2006 at 15:52 schreef Erjan:

@Bitterzoet en die andere Anna-muts.
Ik heb gezegd dat je beter geen hond kunt nemen anna, gezien de manier waarop je erover schrijft. Je verwijt mij dat ik niet goed kan lezen, jij des te minder, maar wat wil je van een overspannen huisvrouw als jij?
En Bitterzoet, jij ben een verbittert….nou ja laat trouwens maar…kben iig blij dat ik in real-life niet met zulke debielen als jullie te maken heb zeg…
Wat een KANKERMONGEAULEN

op 13 01 2006 at 15:56 schreef Mark:

"Treinen naar Duitsland", "Kankermongeaulen", gelukkig heb ik niet de tijd om alles te lezen wat hierboven staat. Dit is dan ook meteen de laatste keer dat ik en mijn teckel op deze website te vinden zullen zijn. Tot ziens!

op 13 01 2006 at 16:10 schreef Frank:

@Mark:

Schepsel- (o) -en en -s, -tje 1. geschapen wezen, dier, mens.

(M.J.Koenen, Verklarend handwoordenboek der nederlandse taal.)

Zie bijvoorbeeld ook het "Loflied der schepselen" van Franciscus van Assisië.

Correct nederlands is niet voor iedereen lastig.

op 13 01 2006 at 18:13 schreef Pim Beijk:

Ga eens wat nuttigs doen met jullie leven.Ga eens naar school,zoek een baan.dan hebben jullie eens wat minder tijd om jullie druk te maken over dit soort dingen.

op 13 01 2006 at 19:08 schreef Anna:

Peter, ik heb genoten.
Triest echter dat die sekte der hondenwaanzinningen meent te moeten dreigen.
Dit bevestigt eens te meer waar men hier tegen ageert.
Wat een stel kansloze kneuzen.
Wanneer kunnen wij een katten-column tegemoet zien?
Of zullen we dat gewoon overslaan; ik heb namelijk een goede remedie tegen zwerfkatten in je tuin: gebakken spons.
Dat vinden ze lekker, dan knapt het maagje en dan gaan ze vanzelf naar de kattenhemel.
Rustig maar alle Eddiepofs en Hetty’s;dit is satyre.
Ikzelf zou iets dergelijks niet over mijn hart kunnen verkrijgen.
Maar jullie zitten er vast niet mee he, gezien je comments hier.
Want als je mensen in elkaar wilt slaan, dan is een katje toch een peulenschil?

op 13 01 2006 at 20:53 schreef pim (een andere):

Inderdaad andere Pim,…je vraagt je af waar die types hier hun geld mee verdienen?

op 13 01 2006 at 21:01 schreef Truus:

" op 13 01 2006 schreef Anna:

DT71, ik wou dat ze allemaal waren zoals jij, dan was er geen vuiltje aan de lucht, noch op de stoep.
(Hoewel deze site wel errug vermakelijk is, dat dan weer wel)
Ik overweeg een hond te nemen overigens, want ga binnenkort verhuizen naar het platteland.
Welk merk raad je me aan?
(Graag geen bijter of kwijler) "

Beste Anna,ik zou je willen aanraden maar geen hond te nemen.Is zowel voor jou als voor het dier véél te zielig!
Weet je,GoldenRetrievers vinden het heerlijk om in een modderpoel te rollen en in vieze(door MENSEN vervuilde) stinksloten rond te hobbelen om zich daarna dicht bij je uit te schudden en even tegen je op te springen om te vertellen hoe geweldig fijn dat was!
Zonde dus van je camel jas met bijpassende schoenen.

op 13 01 2006 at 21:17 schreef Anna:

Deze vooroordelen had ik niet achter je gezocht DT71, maar ik vind ze wel kostelijk geformuleerd.
Het liefst loop ik in klompen of laarzen te banjeren in mijn tuin.
Woon-werkverkeer en de rest kan niet in lompen gehuld, dus doe ik iets acceptabels aan, en dat zou je het best als ‘casual’ kunnen omschrijven.
Trouwens, wat voor schoenen horen bij een cameljas? Kennelijk weet jij daar alles van.
En dan draag je er zeker ook een aardig tasje bij?
Doe eens foto’tje!

op 13 01 2006 at 23:19 schreef Truus:

" op 13 01 2006 schreef TRUUS:

" op 13 01 2006 schreef Anna:

DT71, ik wou dat ze allemaal waren zoals jij, dan was er geen vuiltje aan de lucht, noch op de stoep.
(Hoewel deze site wel errug vermakelijk is, dat dan weer wel)
Ik overweeg een hond te nemen overigens, want ga binnenkort verhuizen naar het platteland.
Welk merk raad je me aan?
(Graag geen bijter of kwijler) "

Beste Anna,ik zou je willen aanraden maar geen hond te nemen.Is zowel voor jou als voor het dier véél te zielig!
Weet je,GoldenRetrievers vinden het heerlijk om in een modderpoel te rollen en in vieze(door MENSEN vervuilde) stinksloten rond te hobbelen om zich daarna dicht bij je uit te schudden en even tegen je op te springen om te vertellen hoe geweldig fijn dat was!
Zonde dus van je camel jas met bijpassende schoenen. "

" op 13 01 2006 schreef Anna:

Deze vooroordelen had ik niet achter je gezocht DT71, maar ik vind ze wel kostelijk geformuleerd.
Het liefst loop ik in klompen of laarzen te banjeren in mijn tuin.
Woon-werkverkeer en de rest kan niet in lompen gehuld, dus doe ik iets acceptabels aan, en dat zou je het best als ‘casual’ kunnen omschrijven.
Trouwens, wat voor schoenen horen bij een cameljas? Kennelijk weet jij daar alles van.
En dan draag je er zeker ook een aardig tasje bij?
Doe eens foto’tje! "

Mevrouw Anna…..even beter lezen hoor;TRUUS is degene met de vooroordelen!
Voor iemand die niet van vooroordelen houdt cq zegt ze niet te hebben ben je erg bevooroordeeld naar de hondenmensen toe hier……we schijnen ALLEMAAL trottoirvervuilende,aanvallende ,viervoetige bijters te hebben of zo.
Is het nooit in u opgekomen dat er ook nog hondeneigenaren zijn die er vanuit gaan dat zij een hobby hebben waar anderen geen last van hoeven te en dus hun uiterste best doen om anderen geen overlast te bezorgen?
Dat u het liefst in uw tuin rond loopt in een hobbezak of zo doet niets af aan het feit dat u volgens mij beter geen hond kunt nemen;als u in uw tuin loopt bent u bedacht op modder en er dus naar gekleed.
Uw eventuele hond houdt daar geen rekening mee en bevuilt uw camelkleurige jas+schoenen.

op 13 01 2006 at 23:33 schreef Truus:

Voor Anna:
Ik ben maar even bij Van Dale geweest en heb hun definitie gekopieeerd(voor het geval dat te moeilijk mocht zijn voor u):
"ca·mel (bn.)
1 bruin zoals een kameel"

op 13 01 2006 at 23:53 schreef Frank:

Dringend advies aan hondenbezitters:

http://www.hondtraining.com/

Succes!

op 14 01 2006 at 08:25 schreef Jeroen Mirck:

Fantastisch column, Peter!

op 14 01 2006 at 10:05 schreef Anna:

Mijn oprecht gemeende excuses aan DT71, dat ik ook maar een seconde heb getwijfeld aan de helderheid van zijn brein en dat dit een dusdanige kolder zou kunnen verkopen als de zoveelste Truus op deze webstek.
Ik vond het al zo raar mevrouw Truus, even vrij vertaald naar uw niveau.
Sorry dus, naam niet goed gelezen.
Echter, weet u wat in wezen veel belangrijker is mevrouw Truus?
Belangrijker is dat de inhoud van stukjes van dezelfde schrijver conistentie vertoont.
Als u die van mij nu goed gelezen had, zou u hieruit geconcludeerd kunnen hebben, dat uw stelling omtrent mijn persoon volkomen onjuist is, temeer daar u het bewijs hiervan heeft geciteerd.
Is het u nog gelukt mevrouw Truus om de lagere school af te maken?
Op zich geeft dat niks hoor; gezond verstand is niet per definitie inherent aan doorgeleerd hebben of niet.
Voor u is er dus nog zeker hoop met een beetje goede wil.
NB. In uw damesblad-achtige voetnoten ben ik niet geïnteresseerd, maar hartelijk dank voor de door u genomen moeite!

op 14 01 2006 at 14:33 schreef Jan:

Kent U het spreekwoord: ‘zo baas, zo hond’? Veel van uw vervelende ervaringen met viervoeters zijn het gevolg van het asociale baasje en de opvoeding die het beest krijgt. De eerste hond die het bordje hondentoilet kan lezen moet immers nog geboren worden.
Een zelfde stukje kan je schrijven over aso’s in het verkeer of het feit dat je als niet roker (65% vd bevolking) toch vaak last hebt van de rokende minderheid.
Als je iedereen waar je je aan ergert op de trein wilt zetten, dan wordt het erg rustig hier. We leven nu eenmaal in een dichtbevolkt land. Misschien is Canada iets voor u? Wel uitkijken voor de beren, zijn niet aaibaar en veroorzaken enorme hopen stront.

op 14 01 2006 at 14:47 schreef Peter Breedveld:

Spreken jullie die drogredenaties allemaal van tevoren met elkaar door op het jaarlijkse Hondenneukerscongres of zo?

Kom eens met iets nieuws, man.

Er is weer een nieuwe fase in het antihondenneukersoffensief ingeluid: http://www.frontaalnaakt.nl

op 15 01 2006 at 02:53 schreef prince:

blijkbaar is iedereen vergeten dat wij mogen leven op dit stukje aarde,wij mensen, die denken superieur te zijn.
Maar ondertussen vergeten we wel al de andere natuur om ons heen.
Kom op zeg,de hond hoort ook bij ons ecologische systeem,ja,ik heb er ook een,een beagle nog wel.
En alles is op te voeden,mijn hond is niet me kindje,daar heb ik er al 2 van,maar je moet em wel opvoeden zodat ie anderen niet tot last is.
en peter,op retecool wist ik et al,en meerdere met mij,je bent een lul

op 15 01 2006 at 10:33 schreef Bitterzoet:

Pffft, een tarantula of python hoort ook bij ons ecologisch systeem (raar, dit)
maar die vind jij toch ook liever niet in je bed of om je hals, prinsje?

op 15 01 2006 at 21:08 schreef Esther:

Niet zeiken zeuren en zeveren als de reddingshondenbrigade ooit weigert in aktie te komen als een van jouw "heilige" nakomelingen vermist wordt.
En stel een van jouw kinderen of jijzelf wordt blind weiger je dan een blindegeleidehond ? Wel doen hé, consequent blijven tot het uiterste !!!

op 16 01 2006 at 18:40 schreef ss:

Zou jou wel eens in tegen willen komen op straat Petertje.
kijken of je dan nog zo praat. Honden zijn toevallig nog altijd schoner dan moslims en ik denk (weet wel zeker) slimmer dan jij. Mensen zoals jij zouden het hondenvoer van morgen moeten zijn.

op 18 01 2006 at 08:38 schreef Bianca:

Dit is voor alle honden bezitters en dierenliefhebbers.

Als peter het niet meer kan winnen van je of het wordt hem te heet onder zijn voeten, dan begint hij te schelden.
Zo kunnen jullie toch zien dat niks anders is dan een heel klein zielig mannetje!!!!

op 18 01 2006 at 08:39 schreef Bianca:

Mensen zoals jij zouden het hondenvoer van morgen moeten zijn.

SS, dat zouden mijn honden niet eens te eten krijgen.

op 18 01 2006 at 10:00 schreef Peter Breedveld:

Zo is dat, Bianca. In het nauw gedreven door de geweldige kracht van jullie glasheldere argumentatie, geef ik me maar over aan wat gratuit gescheld.

Dat zou jij natuurlijk nooit doen. Daar heb je teveel klasse voor.

op 18 01 2006 at 18:14 schreef gay boy:

Peter Breedveld:

zou je wel eens anaal wilen neuken
maar dan op straat
net zo als honden het doen
scheit aan alles
lekker ding van me

op 20 01 2006 at 11:17 schreef Anna:

Apart voorstel Gay Boy. Vraag dan meteen of Breedveld jou hierbij even lekker in je bek wil schijten, om het geheel wat meer cachet te geven en het een onvergetelijke belevenis, wat zeg ik, de mooiste dag van je leven kan worden!

op 20 01 2006 at 21:57 schreef Ehm:

Gay Boy… Sorry, maar zelfs honden neuken niet anaal…

op 22 01 2006 at 06:25 schreef Jan de Waard:

Na een langdurig verblijf in het buitenland is het me opeens opgevallen: Amsterdam stinkt overal naar hondenpoep. Ik schaam me voor mijn stad. Het is zó vies. Ik verheug me nu al op mijn volgende reis.

op 26 01 2006 at 21:25 schreef R:

Schaam me dood voor het niveau dat hier gehanteerd wordt, verwijzingen naar de holocaust enz….

op 27 01 2006 at 02:19 schreef CoJoNes:

Beste peter, ben een trouwe lezer sinds kort,ik reaguur eigenlijk vooral op Geenstijl, maar deze ‘discussie’ slaat werkelijk alles. Mijn God, man, je hebt waarlijk de hoofdprijs. Ik denk dat je, op de triangel speler na, zo ondertussen de hele Josti-band wel op je site hebt staan. En geen van die randdebielen die ziet dat ze maar met een ding bezig zijn. Je had je punt niet op een betere manier kunnen maken. Driewerf hulde en een welverdiende poot..

op 27 01 2006 at 02:23 schreef CoJoNes:

Beste peter, ben een trouwe lezer sinds kort,ik reaguur eigenlijk vooral op Geenstijl, maar deze ‘discussie’ slaat werkelijk alles. Mijn God, man, je hebt waarlijk de hoofdprijs. Ik denk dat je, op de triangel speler na, zo ondertussen de hele Josti-band wel op je site hebt staan. En geen van die randdebielen die ziet dat ze maar met een ding bezig zijn. Je had je punt niet op een betere manier kunnen maken. Driewerf hulde en een welverdiende poot..

op 27 01 2006 at 02:25 schreef CoJoNes:

Excuus voor de dubbel post.

op 27 01 2006 at 06:43 schreef Asmodeus:

Honden. Laat ze lekker Amsterdam volschijten en doodbijten.

Amsterdammmers hebbben een overdreven hekel aan hondenstront. Def P uit Osdorp rapt zich een ongeluk door van het hoofdstedelijke drama te getuigen. Zak er lekker zelf in,zeikerd. Verkrachting en moord, daar heeft de gemiddelde inwoner van de hoofdstad zeker geen last van, ik hoor er natuurlijk niets over.
Hondenstront lijkt me niet het grootste probleem in Amsterdam, maar wel erg. Laat me raden, Amsterdam is grotendeels tegen de missie naar Afghanistan. Stront of Taliban, kiest u maar… Geen van beide? U mag hier komen wonen!

op 29 01 2006 at 19:03 schreef Mr.D.:

op 10 01 2006 schreef Peter Breedveld:

" Ofwel, in de verbrandingsoven d’r mee."

Dat lijkt me nou een fantastische oplossing voor alle anti-hondenfiguren a la Breedveld!
Zo dom en ongenuanceerd lees je ze namelijk niet vaak!Chapeau!

op 08 02 2006 at 01:06 schreef breedveld hater:

hey breedveld mot je soms een paar kogels door je kop hebben gestoorde mafketel

op 28 02 2006 at 21:53 schreef Lagonda:

Is dat een vraag?

op 04 03 2006 at 02:47 schreef Nodakear:

Zo he, wat heb ik gelachen hier zeg, sommige opmerkingen waren niet mis te verstaan. Echt humor.

Maar nu even serieus. Mensen, wat zijn we gauw op onze teentjes getrapt zeg, iedereen heeft gewoon zijn mening en als je die niet leuk vindt dan ligt dat bij jezelf. Ieder mens is nu eenmaal niet hetzelfde als de ander. Dat zou ook een saaie boel worden. Het enigste wat we kunnen doen is elkaar gewoon met rust laten. Heeft iemand anders een andere mening? Fijn, dat is van hem en niet van jou. Als je je daar aan stoort dan ligt dat bij jou. Een mening mag altijd geuit worden zolang je het maar niet uitvoert met de opzettelijke bedoeling iemand te schaden. Meningen zijn vrij, handelingen niet.

Dus wordt alsjeblieft even volwassen met z’n allen hier, dan kunnen we wat meer in vrede naast elkaar leven.

En P.S. leer ook alsjeblieft goed A.B.N. schrijven, sommige tekstjes waren niet te volgen wat ze eigenlijks heel erg hilarisch maakten.

op 09 03 2006 at 09:41 schreef R. vd Bos:

Ik kan mij de actie van de pitbul bezitters op het binnenhof in 1993 nog goed voor degeest halen, de dommen baasjes hadden de brutalietijd om hun honden met jodensterren op te tuigen,het was in de zelfde week dat Romen onze abortuswet met de uitroeingspraktijken van nazie Duitsland vergeleek.

op 09 03 2006 at 09:49 schreef Peter Breedveld:

Inderdaad, meneer Van de Bos. Altijd even de Tweede Wereldoorlog erbij halen om je puntje te drukken.

op 13 03 2006 at 05:44 schreef J. de Jong:

Zo lang ik nog in Amsterdamse verzorging/verpleeghuizen de wandluis nog op de muren aantref, de kakkerlakken ’s nachts als ik het licht aan doe, door de kamer zie schieten, durf ik rustig te stellen dat mijn hond schoner is dan de gemiddelde bejaarde dame of heer aldaar!! En als ik zie hoe de samenleving met elkaar (mensen) omgaat dan kan ik alleen maar zeggen : toen ik de mensen leerde kennen, kreeg ik de dieren lief…." Dit stukje over hondenbezitters getuigt van een hoge mate aan kortzichtigheid……….want over kinderen die hondjes menen te mogen treiteren (met stokken langs tuinhekjes, de ogen proberen uit te steken of denken dat een neus bedoeld is om 2 vingers in te steken) daar gaan we het natuurlijk niet over hebben????!!! Daar MAG je als hondenbezitter ook helemaal niks van zeggen want als hij gromt, als waarschuwing "ik vind dit niet leuk", dan heb je nog een valse hond ook! En terwijl ik dit schrijf bedenk ik dat het eigenlijk helemaal geen zin heeft om dit tegen een persoon te zeggen met zo’n uitgesproken mening over hondenbezitters……..je mening heb je toch al en hoe! Wat zal het leven soms lastig zijn ?!

op 17 03 2006 at 12:52 schreef Rien:

Veel geleuter over honden, ik heb er 4, t.w. Belgische Herders, afgericht, speurhond en nog wat certificaten.
Ik heb alleen maar last van mensen die hier reageren, niet hondenbezitters en hondenbezitters willen bij mijn honden komen en aaien.
Ik wil juist dat een ieder ver uit mijn buurt blijft, ik zit niet te wachten op andere mensen. Ik zal ook niet proberen om uit te legggen wat het wezen hond is, maar blijf weg als ik met mijn honden buiten loopt en weet je waarom, ik begrijp het gedrag van mijn honden zo goed dat ik ruim van te voren kan voorspellen wat mijn beesten doen, omdat ik mijn honden kan "lezen"
Dit is onbegrijpelijke taal voor leken maar als je 35 jaar honden train in speuren, verdediging en Gedrag en Gehoorzaamheid dan zie je dingen die anderen niet zien. Instincten die wij als mens ook hebben gehad maar verloren zijn gegaan door zogenaamd intelect.
Ik wil er verder niet veel over kwijt, maar niet hondenbezitter/Hater probeer je te verdiepen en een mening te vormen van dingen die je wel kan begrijpen zoals de zonovergoten hoeveelheid gebakken lucht waar de meesten mensen natuurlijk in overvloed van hebben

op 23 03 2006 at 21:18 schreef Aidan:

weet je wat het is ?meneer breedveld wileen heleboel aandacht,Maak een eind aan deze discussie en reageer niet op andere discussies van deze brave borst.Dan is hij gelijk uitgeluld.

op 24 03 2006 at 15:19 schreef Jos Jansen:

Het is voor Dhr. Breedveld een geluk dat hij 1 hersencel meer heeft als een koe, anders scheet hij nog in zijn eigen huis!!!

op 24 03 2006 at 15:19 schreef Jos Jansen:

Het is voor Dhr. Breedveld een geluk dat hij 1 hersencel meer heeft als een koe, anders scheet hij nog in zijn eigen huis!!!

op 24 03 2006 at 15:26 schreef Peter Breedveld:

Ik schijt in mijn eigen huis, hoor. Waar schijt u?

Ik zie dat de bezoekers van het rotkwijlerforum mijn site ook hebben ontdekt. Welkom, vrienden!

op 25 03 2006 at 12:55 schreef edwin:

geachte imbeciel

ik zou graag je adres ff willen hebben aangezien ik in den haag woon en leidschendam daar niet ver vandaan is zou ik graag ff een bezoekje willen brengen(zonder hond)kijken of je dan nog zo’n grote muil heb als ik voor je sta. laat ik je niet tegenkomen want dan kan je vrouw jou begrafenispolis opzoeken
mvg edwin

op 25 03 2006 at 15:10 schreef Diane:

hahahahahah wat een mongool

deze man is het doodschoppen niet waard!!!

sorry peter breedveld….
ik geloof niet dat jij het helemaal snapt

jij hebt helemaal geen hersencellen!!!!!

op 25 03 2006 at 15:15 schreef Clara:

Vuile klootmongool.
Jij bent de reden dat ze condooms hebben uitgevonden, helaas heeft je vader hem niet gebruikt en gooi je de grootste vuiligheid hier neer.
Leuk ook voor de mensen waar hun familie in de oorlog is gedeporteerd, misschien wel gedaan door 1 van je grootvaders?

op 25 03 2006 at 15:34 schreef Beppie:

Peter Breedveld,
Vuile vieze MONGOOL!
je bent helemaal gek in je hoofd man,en ik laat mijn hond graag in JOU bek schijten.vieze tiefus wous!ik spuug op je!!! bah!je weet niet wat je lult man…

op 25 03 2006 at 15:45 schreef Bart:

Hahahaha ik lach om mensen zoals P Breedveld. Je bent vroeger zeker door een hond gebeten, nadat je hem onophoudelijk hebt zitten pesten met een stokje ofzoiets. Ja dan heeft het schattige petertje het niet gedaan, maar natuurlijk die vervelende hond. Koop een kat man, die kun je buiten flikkeren en de hele buurt laten onderschijten!

op 25 03 2006 at 17:36 schreef vincent:

wat ben jij een kankermongool met een zieke opvoeding die je waarschijnlijk gehad heb van je zieke ouders.
hoop dat ik je toch nog eens een keer in leidschendam tegen kom, zal ik mijn hond eens lekker over je heen laten zeiken en schijten achterlijke tering debiel!
jij bent nou een toppunt van uitroeing waard….zielig mannetje….

op 25 03 2006 at 19:46 schreef priscilla:

als alle mensen waren zoals honden zou er een hoop ellende gespaard gebleven zijn !!

Honden zijn gevaarlijk nou sorry hoor maar ik zou mijn kinderen eerder bij een vreemde hond neerzetten dan bij zo’n achterlijke mongool als jij!!!!!

op 25 03 2006 at 22:23 schreef fred:

op mensen als breedveld wil mijn hond nog niet pissen

op 26 03 2006 at 10:34 schreef violatjuh:

hey alle bullmasiff liefhebbers ik heb een nieuwe plek voor onze bijeenkomst bij hem in huis lijkt me een erg leuke speelplek voor onze honden n wij kunnen ons daar ook erg vermaken zie ik hier

op 26 03 2006 at 12:05 schreef Danny:

Peter Breedbek jij bent een stuk STRONT

op 26 03 2006 at 12:05 schreef Danny:

Peter Breedbek jij bent een stuk STRONT

op 26 03 2006 at 12:24 schreef leo:

Hoi Peter,

Wanneer het weer werelddierendag is ga ik mijn honden vol proppen met ontbijt koek, en daarna laat ik ze in jouw mooi tuintje een bolus draaien waar je jaloers op zou worden.

Dus als je ze ziet…
Met de groetjes van die kwijlers.

op 26 03 2006 at 13:08 schreef Lagonda:

Kijk eens aan! Weer een boel mensen die naar echte Liefde snakken.

op 26 03 2006 at 13:39 schreef priscilla:

wij krijgen echte liefde om dat wij WEL normaal zijn

op 26 03 2006 at 14:11 schreef Hallekidee:

Honden zijn geweldige vrienden.
Onopgevoede kinderen, daar heb ik een hekel aan.
Die ettertjes die door winkels rennen en veel geluid produceren.
Ze pissen en schijten in hun broek.
Die misbaksels stinken gewoon, dat zijn pas rioolratten.
Honden luisteren goed.
Dat zouden mensen eens moeten proberen.
Mensen zijn simpele egotrippers, die hun eigen gezin de dood in helpen als het leven anders loopt dan ze willen.
Mensen maken oorlog, omdat ze in een andere god geloven.
Van mij mag de mens uitsterven en daar werkt iedereen al hard aan mee.
Toppie mensen, ga zo door.
Ondertussen ga ik nog lekker van mijn leven genieten met m’n maatjes.

op 26 03 2006 at 21:41 schreef Lagonda:

De Here Jezus houdt ook van jou, Hallekidee. Weet je dat wel?

op 27 03 2006 at 16:46 schreef Hallekidee:

Jezus?
Dat is toch die dooie hippie uit dat sprookjesboek?
De bijbal of zoiets?

op 27 03 2006 at 19:23 schreef rene:

luister kanker dwaas met je kut moslims als je het daar dan mee vergelijk blaas je zelf op kanker jong dan hoor je ook bij dat kanker uitschot die hier alles probeert over te nemen.
maar probeer die bommen dan wel eerst op die mongole ouders van je (als je die al niet vermoord heb) en pak daarna je kinderen hang die aan een boom met een touw om hun nek en vlieg jezelf in een gebouw kanker mannetje

op 27 03 2006 at 20:08 schreef Hallekidee:

Wasdadan????
Heb je het tegen mij Rene??
Ik ben geen moslim, maar gewoon ongelovig.
Als jij wel gelovig bent, dan zal de "lieve heer" je taalgebruik niet echt kunnen waarderen.
Ik weet niet of je mensen kent die kanker hebben, want je geeft het wel heel graag weg.
Deze slopende ziekte wil je zelf toch ook niet hebben?

op 28 03 2006 at 10:59 schreef Jeroen Mirck:

Wat doen al deze hondenneukers ineens in deze reacties?
Heeft de honden-NSB een linkje geplaatst? ;)

op 28 03 2006 at 12:02 schreef Lagonda:

Rene doet goed mee met de oefeningen voor Vrije Expressie waar we het verleden week over hebben gehad. Toe maar, Rene, laat het allemaal maar de vrije loop.

En Hallekidee: Jezus is niet dood, maar Hij is de enige en Ware Levende God! En Hij is er óók voor jou, en voor je behaarde vrindjes! Hallelujah, Hallekidee: ik ben zo blij voor jou! De Heer is immers waarlijk verrezen, en Hij zal ook jou redden!

op 29 03 2006 at 11:17 schreef Hallekidee:

Hij hoeft mij niet te redden.
Laat hem de dieren van deze aarde redden.
De dieren waarvan hun leefruimte, eten en vacht worden afgenomen.
Ik vindt de mens een smerige ziekte, die het pure van de natuur sloopt.
De natuur probeert de overbevolking tegen te gaan met natuur-rampen, maar dit zal tijd nodig hebben.
Een deel van de mensheid zal overleven.
Deze mensen zullen de natuur begrijpen en respecteren.

op 29 03 2006 at 15:04 schreef Lagonda:

Nergens voor nodig. Ik vind dat alle bedreigde diersoorten uitgeroeid moeten worden. Hebben we het maar gehad. De meeste dieren zijn nutteloos, en zijn verder nergens voor nodig. Gewoon, een rondje in de supermarkt maken om eens te kijken welke dieren mogen blijven. Koeien, varkens, kippen, wat geiten en schapen. Gerookte paling. En natuurlijk honden en katten voor het honden- en kattenvoer — voor de rest mogen ze allemaal kapot wat mij betreft.

Panda’s, die moeten ook dood. Nutteloze, vieze beesten zijn dat. Lui, ook. Lopen alleen maar de hele dag hun hele specifieke bamboe te vreten en te kakken. Verder slapen ze 16 uur per dag. Ze zijn nog te lui en te belazerd om fatsoenlijk te neuken — daar hebben ze ongeveer elke vijf jaar bij de gratie Gods eens een uurtje zin in. Dus bijna uitgestorven zijn, maar dan wel allemaal kapsones maken over wat je precies wil eten, of waar je je leuter in wil hangen. Sterf dan ook maar helemaal af, denk ik dan.

Of walvissen, ook al van die nutteloze dieren. Moeten ook weg. Liggen alleen maar de hele dag in de zee met hun bek los plankton naar binnen te werken. Wanneer heeft een walvis ooit iets geproduceerd met het literaire gehalte van, pak ‘m beet, Hamlet? Alles dat walvissen produceren, is een lading aan nieuwe walvissen, en oceaanbodems vol walvissenstront. Ze kunnen niet eens onder water ademen.

Maar steeds als je de TV aanzet, dan staat er een milieudoos te zeiken: Red de Walvis, red de Walvis! Fuck toch op! Tijdens de Tweede Wereldoorlog, stonden er toen walvissen voor Auschwitz te protesteren? Red de mensen, red de mensen? Dacht het niet he? Nee, walvissen zijn nazi’s, en hoe eerder ze geslacht worden, hoe beter. Weg ermee.

op 29 03 2006 at 15:31 schreef Hallekidee:

Dus eigenlijk wil je zeggen, dat jou god gefaald heeft bij het scheppen van dieren.
Hij/zij had dus alleen dieren moeten scheppen, die we nu normaal vinden om op te vreten.
Daarnaast had hij/zij dus gelijk de wereld vol moeten mikken met miljarden mensen.
Het is toch begonnen met Adam en Eva.
Daarnaast had Noah de ark dus ook niet hoeven bouwen.
Een roeiboot is groot genoeg voor twee mensen.
Had hij al die dieren ook wel kunnen laten verzuipen.
Eigenlijk verklaar je jou god voor gek, dat hij/zij al die dieren op deze aardkloot heeft neergeflikkerd.

op 29 03 2006 at 15:39 schreef Lagonda:

Ja, maar Hallekidee, je moet niet alles geloven wat in de Bijbel staat hoor, gekkie!

op 30 03 2006 at 11:05 schreef clara:

:
op 28 03 2006 schreef Jeroen Mirck:
Wat doen al deze hondenneukers ineens in deze reacties?
Heeft de honden-NSB een linkje geplaatst? ;)

Klopt ik heb de tip van je zus!

op 30 03 2006 at 11:07 schreef clara:

@ Lagonda
Als alle nutteloze wezens dood moeten, wanneer ga jij dan?

op 30 03 2006 at 12:21 schreef Superzoet:

Trieste bedoening hoor.

Zeg, geachte hondenliefhebbers — u gaat mij toch niet werkelijk vertellen dat iemand niet z’n eigen mening mag hebben — en dientegevolge bijvoorbeeld *niet* van honden houdt?

Of mag dat niet?

op 30 03 2006 at 13:35 schreef Lagonda:

Ik reed vanmorgen naar mijn werk, en toen zag ik een hele lieve hond op de snelweg liggen. Hij was zo’n 25 meter lang, maar hij sprong gelukkig niet gelijk op om in mijn kruis te ruiken. Braaf beest! Ik wou dat alle honden zo lief waren!

op 30 03 2006 at 13:53 schreef Super:

LOL!

Je hele dag was gelijk goed, zeker? :)

op 30 03 2006 at 17:06 schreef Hallekidee:

@ superzoet
Je mag van mij zeggen wat je wil.
Ik begrijp het best, dat je niet van honden houd.
De laatste tijd zie je ook steeds meer honden die niet of verkeerd zijn opgevoed.
Ik hou ook niet van alle honden.
Er nemen steeds meer mensen een hond, terwijl ze geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.
@ Lagonda
Kon je ook niet op de snelweg gaan liggen?
Dan ben je ook braaf.
Dan heb je een vrachtwagen in je kruis.
Ps. ik vindt de Lagonda een oerlelijke auto.

op 30 03 2006 at 20:17 schreef Lagonda:

"ik vindt de Lagonda een oerlelijke auto."

Kom dat effe goed uit! Ik vindt de Lagonda ook een oerlelijke auto. Gelukkig bent ik geen auto. Stelt je voor; een auto die stukjes schrijf op internet! Nou ja, zegt!

op 31 03 2006 at 16:25 schreef Hallekidee:

Met de techniek van tegenwoordig is alles mogelijk ;)

op 01 04 2006 at 12:03 schreef pat:

@ Lagonda……heb jij vroeger zo nare jeugd gehad????

op 02 04 2006 at 23:44 schreef Lagonda:

Ja, ik werd van mijn tweede tot mijn elfde dagelijks verkracht door de herdershond van onze buren. Soms deed ook de Deense dog van de slager mee. Ik weet het nog precies. Als ik ’s avonds in bed mijn ogen dichtdoe, dan ruik ik nog hun geur…

op 03 04 2006 at 09:47 schreef Ginny:

@Lagonda….Jezus jij spoort echt niet zeg!!!
Je zou eens echt verkracht moeten worden door de mongoolse hondenhaters hier!!!
Achterlijke debiel ben je, net als die Peter Breedveld

op 03 04 2006 at 16:39 schreef pat:

op 02 04 2006 schreef Lagonda:

Ja, ik werd van mijn tweede tot mijn elfde dagelijks verkracht door de herdershond van onze buren. Soms deed ook de Deense dog van de slager mee. Ik weet het nog precies. Als ik ’s avonds in bed mijn ogen dichtdoe, dan ruik ik nog hun geur…

@ Lagonda….en denk dan nog steeds terug aan die tyd,hoe lekker ik het wel niet vond,niet alleen de honden gaven mij een plezier….maar stiekum kwam mijn vader ook weleens de slaapkamer in,en deed dezelfde dingen wat de herdershond deed en niet tevergeten de Deense Dog.ja das een tyd… die vergeet ik nooit meer!!!

op 03 04 2006 at 16:50 schreef pat:

@ Lagonda….ik heb het verhaaltje voor je afgemaakt,ik denk dat jij een trauma eraan heb overgehouden,je doet je eigen zo groot voor,maar onder tussen ben je een zielig,klein,eenzaam,verot persoontje,die niets heeft en probeerd mee tedoen met de andere groote mensen.vind het zielig voor je,heb medelij met jou…kom en laat m je helpen,ik doe het met plezier!!!!!!!

op 03 04 2006 at 17:00 schreef Peter Breedveld:

Ga je schoolgeld terughalen, Pat.

op 03 04 2006 at 19:50 schreef pat:

Petertje tog,niet zo raar gaan praten he,met je schoolgeld,hahaha,oeii!!…ik denk dat ik de eerste ben die om jou lach.na moet kunnen tog,grapje tussen door van je zelf,maar nu jij reageer….,jou zou ik ook graag willen helpen hoor,vandaar denk ik jou reactie,volgens mij zou je dat ook wel willen he…..want denk ook dat jij een behoorlijke trauma heb opgelopen

op 09 04 2006 at 12:00 schreef Annie:

op 12 01 2006 schreef Peter Breedveld:

Ik had als kind een hond, dus ik ken ze wel, honden. Het gebeurt me zelden dat een hond agressief op me reageert. Nee, ik heb een heel ander probleem: honden vinden mij tof. Honden willen tegen me opspringen en me in mijn gezicht likken en met me spelen.

Ik weet PRECIES hoe vrouwen zich voelen als ze bij de kopieermachine worden lastiggevallen door hijgerige mannelijke collega’s.

ik heb het hele stuk gelezen en het is een verhaal van niks, maar wat me wel opviel was dat als kinderen ter vergelijking aangehaald werden peter breedveld steevast reageerde das niet hetzefde, heeft er niks mee te maken etc….
wat schertst mijn verbazing, meneer Breedveld kan wel hijgerige mannelijke collega’s met honden vergelijken, dat heeft er toch ook niks mee te maken en is niet hetzelfde , om maar in de eigen argumentatie van de heer breedveld te spreken, je bent behoorlijk de weg kwijt en alsjeblieft zeg leer normaal te praten

op 09 04 2006 at 12:01 schreef Annie:

op 12 01 2006 schreef Peter Breedveld:

Ik had als kind een hond, dus ik ken ze wel, honden. Het gebeurt me zelden dat een hond agressief op me reageert. Nee, ik heb een heel ander probleem: honden vinden mij tof. Honden willen tegen me opspringen en me in mijn gezicht likken en met me spelen.

Ik weet PRECIES hoe vrouwen zich voelen als ze bij de kopieermachine worden lastiggevallen door hijgerige mannelijke collega’s.

ik heb het hele stuk gelezen en het is een verhaal van niks, maar wat me wel opviel was dat als kinderen ter vergelijking aangehaald werden peter breedveld steevast reageerde das niet hetzefde, heeft er niks mee te maken etc….
wat schertst mijn verbazing, meneer Breedveld kan wel hijgerige mannelijke collega’s met honden vergelijken, dat heeft er toch ook niks mee te maken en is niet hetzelfde , om maar in de eigen argumentatie van de heer breedveld te spreken, je bent behoorlijk de weg kwijt en alsjeblieft zeg leer normaal te praten

op 09 04 2006 at 12:01 schreef Annie:

op 12 01 2006 schreef Peter Breedveld:

Ik had als kind een hond, dus ik ken ze wel, honden. Het gebeurt me zelden dat een hond agressief op me reageert. Nee, ik heb een heel ander probleem: honden vinden mij tof. Honden willen tegen me opspringen en me in mijn gezicht likken en met me spelen.

Ik weet PRECIES hoe vrouwen zich voelen als ze bij de kopieermachine worden lastiggevallen door hijgerige mannelijke collega’s.

ik heb het hele stuk gelezen en het is een verhaal van niks, maar wat me wel opviel was dat als kinderen ter vergelijking aangehaald werden peter breedveld steevast reageerde das niet hetzefde, heeft er niks mee te maken etc….
wat schertst mijn verbazing, meneer Breedveld kan wel hijgerige mannelijke collega’s met honden vergelijken, dat heeft er toch ook niks mee te maken en is niet hetzelfde , om maar in de eigen argumentatie van de heer breedveld te spreken, je bent behoorlijk de weg kwijt en alsjeblieft zeg leer normaal te praten

op 10 04 2006 at 12:49 schreef Coen de Moor:

@ Peter,
Ik weet niet goed wat ik hier van moet denken. Meen je dit nu?
Ik ben zelf ook niet bepaald een hondenliefhebber, en ik ben ook helemaal niet gesteld op hondenbezitters die menen regels te mogen negeren (bij ons achter mogen geen honden uitgelaten worden, maar sommige buurtbewoners vinden dat die regel voor hen niet geldt) en vervolgens agressief worden als je hen daarop aanspreekt. Ja, net als jij heb ik een pesthekel aan dat soort mensen.
Maar ik heb bijvoorbeeld ook een hekel aan mensen die hun kinderen maar alles uit laten vreten wat die kinderen willen, en vervolgens een grote bek geven als je ze daar op aan spreekt. Dat soort ouders zijn er helaas heel erg veel.
Maar betekent dat nu dat we allen ouders maar het land uit moeten zetten?

Ik ben zelf ook een ouder, maar ik probeer mijn kind wel goed op te voeden. En als iemand het niet eens is met het gedrag van mijn kind, of last heeft van mijn kind, dan mag die persoon mij daarop aanspreken.
Als ik een hond zou hebben, en dat heb ik gelukkig niet, dan zou ik ook mijn best doen om die hond goed op te voeden, en me aan regels te houden (niet poepen op speelplaatsen, de hond gewoon aan de lijn etc.) en als iemand me aan zou spreken op het gedrag van mijn hond, dan zou ik die persoon niet bedreigen. Gelukkigi heb ik geen hond, want ik hou niet van honden, maar dat is niet relevant.
Het gaat namelijk niet om honden, of om hondenbezitters. Het gaat om mensen die geen verantwoordelijkheid nemen, en zich daar niet op aan laten spreken.
Daar heb je een hekel aan, en ik ook. Maar dat heeft toch niets met honden te maken?

En het verband met de "links kerk" zie ik al helemaal niet. (ik zelf behoor trouwens ook tot de linkse kerk, maar ook dat lijkt me niet zo relevant)
Het is mij niet bekend dat er bij links meer of minder hondenliefhebbers zijn dan bij rechts. Od dat er vanuit links gelobbied zou worden voor of tegen hondenbezitters. Als jij daar wel gegevens over hebt, dan wil ik daar graag meer van horen.

op 10 04 2006 at 12:49 schreef Coen de Moor:

@ Peter,
Ik weet niet goed wat ik hier van moet denken. Meen je dit nu?
Ik ben zelf ook niet bepaald een hondenliefhebber, en ik ben ook helemaal niet gesteld op hondenbezitters die menen regels te mogen negeren (bij ons achter mogen geen honden uitgelaten worden, maar sommige buurtbewoners vinden dat die regel voor hen niet geldt) en vervolgens agressief worden als je hen daarop aanspreekt. Ja, net als jij heb ik een pesthekel aan dat soort mensen.
Maar ik heb bijvoorbeeld ook een hekel aan mensen die hun kinderen maar alles uit laten vreten wat die kinderen willen, en vervolgens een grote bek geven als je ze daar op aan spreekt. Dat soort ouders zijn er helaas heel erg veel.
Maar betekent dat nu dat we allen ouders maar het land uit moeten zetten?

Ik ben zelf ook een ouder, maar ik probeer mijn kind wel goed op te voeden. En als iemand het niet eens is met het gedrag van mijn kind, of last heeft van mijn kind, dan mag die persoon mij daarop aanspreken.
Als ik een hond zou hebben, en dat heb ik gelukkig niet, dan zou ik ook mijn best doen om die hond goed op te voeden, en me aan regels te houden (niet poepen op speelplaatsen, de hond gewoon aan de lijn etc.) en als iemand me aan zou spreken op het gedrag van mijn hond, dan zou ik die persoon niet bedreigen. Gelukkigi heb ik geen hond, want ik hou niet van honden, maar dat is niet relevant.
Het gaat namelijk niet om honden, of om hondenbezitters. Het gaat om mensen die geen verantwoordelijkheid nemen, en zich daar niet op aan laten spreken.
Daar heb je een hekel aan, en ik ook. Maar dat heeft toch niets met honden te maken?

En het verband met de "links kerk" zie ik al helemaal niet. (ik zelf behoor trouwens ook tot de linkse kerk, maar ook dat lijkt me niet zo relevant)
Het is mij niet bekend dat er bij links meer of minder hondenliefhebbers zijn dan bij rechts. Od dat er vanuit links gelobbied zou worden voor of tegen hondenbezitters. Als jij daar wel gegevens over hebt, dan wil ik daar graag meer van horen.

op 10 04 2006 at 12:50 schreef Coen de Moor:

@ Peter,
Ik weet niet goed wat ik hier van moet denken. Meen je dit nu?
Ik ben zelf ook niet bepaald een hondenliefhebber, en ik ben ook helemaal niet gesteld op hondenbezitters die menen regels te mogen negeren (bij ons achter mogen geen honden uitgelaten worden, maar sommige buurtbewoners vinden dat die regel voor hen niet geldt) en vervolgens agressief worden als je hen daarop aanspreekt. Ja, net als jij heb ik een pesthekel aan dat soort mensen.
Maar ik heb bijvoorbeeld ook een hekel aan mensen die hun kinderen maar alles uit laten vreten wat die kinderen willen, en vervolgens een grote bek geven als je ze daar op aan spreekt. Dat soort ouders zijn er helaas heel erg veel.
Maar betekent dat nu dat we allen ouders maar het land uit moeten zetten?

Ik ben zelf ook een ouder, maar ik probeer mijn kind wel goed op te voeden. En als iemand het niet eens is met het gedrag van mijn kind, of last heeft van mijn kind, dan mag die persoon mij daarop aanspreken.
Als ik een hond zou hebben, en dat heb ik gelukkig niet, dan zou ik ook mijn best doen om die hond goed op te voeden, en me aan regels te houden (niet poepen op speelplaatsen, de hond gewoon aan de lijn etc.) en als iemand me aan zou spreken op het gedrag van mijn hond, dan zou ik die persoon niet bedreigen. Gelukkigi heb ik geen hond, want ik hou niet van honden, maar dat is niet relevant.
Het gaat namelijk niet om honden, of om hondenbezitters. Het gaat om mensen die geen verantwoordelijkheid nemen, en zich daar niet op aan laten spreken.
Daar heb je een hekel aan, en ik ook. Maar dat heeft toch niets met honden te maken?

En het verband met de "links kerk" zie ik al helemaal niet. (ik zelf behoor trouwens ook tot de linkse kerk, maar ook dat lijkt me niet zo relevant)
Het is mij niet bekend dat er bij links meer of minder hondenliefhebbers zijn dan bij rechts. Od dat er vanuit links gelobbied zou worden voor of tegen hondenbezitters. Als jij daar wel gegevens over hebt, dan wil ik daar graag meer van horen.

op 10 04 2006 at 16:30 schreef Sander:

Volgens mij ben je nogal bang voor honden, maar om ze daarom maar allemaal af te maken is wel een beetje overdreven. vind je niet?
Verder zijn hondenbezitters/liefhebbers in alle lagen van de bevolking te vinden en niet alleen in de onderste lagen. Daarnaast zijn honden trouw en zouden wanneer nodig hun eigenaar met hun leven beschermen, dat zie ik een rioolrat nog niet doen. Dus deze vergelijking slaat ook nergens op.

op 15 04 2006 at 20:41 schreef teddy ruxpin:

Is het u ook opgevallen dat er een causaal verband bestaat tussen de domheid van "het baasje" en de gevaarlijkheid van zijn wandelende schijtmachine.

op 21 04 2006 at 17:52 schreef Jeroen Mirck:

Bij dit bericht moest ik meteen aan Peters betoog denken (en de reacties daarop):

http://www.nu.nl/news/717673/122/Hondenbezitters_verminken_man_met_hakmes.html

op 21 04 2006 at 18:06 schreef Peter Breedveld:

Moet je ook niet doen hè, kritiek hebben op de trouwe ‘vier voeters’.

Preventief ruimen, die hondenbezitters, allemaal.

op 22 04 2006 at 12:23 schreef Grote hond:

eigen schuld dikke buld.

op 03 05 2006 at 21:27 schreef RUDOLF:

PETER JE BENT EEN ZIELIGE NICHT.

op 07 05 2006 at 11:30 schreef c:

Wat zijn jullie een stelletje gefrusteerde minkukels.Tja ik zou zeggen zeer zwaar getraumatiseerd!Ga snel hulp zoeken.

op 12 05 2015 at 15:58 schreef Daan:

SLAAT NERGENS OP JONGE!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS