Home » Archief » Over één kam


[25.05.2006]

Over één kam

HCJulsing (43k image)

Aan uitgeverij Xtra
Amsterdam

Geachte heer / mevrouw,

Onlangs hebben wij een door u ter recensie uitgezonden uitgave op Aanschafinformatie aangeboden aan de openbare bibliotheken. Hieronder vindt u de recensietekst, zoals die door NBD/Biblion is gepubliceerd.

De titel klopt voor de helft. Misselijk is het wel, grappen zijn het niet. Ze relativeren namelijk niet, ze kwetsen. Bovenmatig veel aandacht voor geslachtsorganen en seksuele handelingen, sadistisch, grof, onsmakelijk. Over smaak valt te twisten. Maar daarnaast zo enorm ongenuanceerd. Het boekje handelt voornamelijk over moslims. Zijn alle moslims volgens Nekschot extremist? Kritiek op de wijze hoe men de Islam belijdt en waarschuwen daartegen is belangrijk, maar hier ontstaat de indruk dat een hele bevolkingsgroep over een kam wordt geschoren. Daarmee wordt een grens overschreden tussen racisme en gewoon onsmakelijke humor. Dit gaat verder dan die cartoons in een Deense krant. Volgens de inleider wil geen dagblad of tijdschrift aan deze cartoons zijn vingers branden. Zie ook www.gregoriusnekschot.nl

Met vriendelijke groet,
NBD/Biblion
afd. Mediainformatie

Koop!

Algemeen, 25.05.2006 @ 13:21

[Home]
 

55 Reacties

op 25 05 2006 at 14:01 schreef Bernadette de Wit:

Nou, de dhimmi’s hebben het dus ook al voor het zeggen in de bieb.
Gaat de goede kant op. Pim en Theo draaien zich om in hun graf/urn.

op 25 05 2006 at 15:39 schreef Jeroen Mirck:

Schrijft Dik Rondeltap tegenwoordig voor Biblion? ;)

op 25 05 2006 at 16:22 schreef Klefbeer:

Het maakt me niet uit wat NBD/Biblion er verder van vindt, ik koop het boekje lekker toch wel. :P

En wat het overige betreft sluit ik mij aan bij de reactie van Bernadette de Wit. Het boekje is zeker ook niet bij Donner te koop?

op 25 05 2006 at 16:29 schreef Uitgeverij XTRA:

De Bibliotheekdienst heeft niettemin één (1) exemplaar besteld. We zijn reuze benieuwd in welk vooruitstrevend filiaal dat terechtkomt. Of is het een archiefexemplaar voor de besloten afdeling ‘Verboden Boeken’?

Het is hier net als met de distributie van deze uitgave: blijkbaar wordt de boekhandelaar of boeklener niet zelf in staat geacht om tot een afweging te komen.

Gelukkig zijn er boekhandels die ‘Nekschot’ rechtstreeks bij de uitgever bestellen. Zo heeft de (linkse) boekhandel Schimmelpennink op de Weteringschans ‘Nekschot’ staan als statement voor de vrijheid van meningsuiting.

op 25 05 2006 at 16:43 schreef Uitgeverij XTRA:

Een medewerker van Donner had een paar exemplaren ‘Nekschot’ bij ons besteld. De volgende dag belde een collega om de bestelling te annuleren. Een dergelijke uigave – ook al ging het om slechts enkele stuks – moest eerst met de directie worden besproken. Het boekje zelf had hij op dat moment nog niet gezien.

Tijdens de signeertour met Theo van Gogh van ‘Allah weet het beter’ (november 2003) was Donner de enige boekhandel die Theo niet wilde hebben. De linkse boekhandel Van Gennep heeft hem hartelijk onthaald en had zelfs een complete etalage met het boek ingericht. Eigenaresse Maria Heiden heeft toen wel wat naar binnen gegooide poep uit haar winkel moeten ruimen.

op 25 05 2006 at 18:10 schreef Tania:

Het boek ligt ook gewoon bij Scheltema.

op 25 05 2006 at 19:11 schreef Elke:

Hallo uitgeverij XTRA: jullie zijn uit d’n Belziek, geloof ik hè?
Kijk uit hoor: in Nederland is het héél incorrect om te zeggen dat boekhandels, televisiestations, kranten, programma’s, journalisten, ambtenaren o.i.d. "links" zijn.
In Nederland wordt alles wat (extreem)links is "neutraal" genoemd.

Wel leuk dat Schimmelpennink het boek heeft liggen.
Maar die hebben ook altijd al de kont vrolijk tegen de krib gegooid en zich door niemand wat laten voorschrijven, ook niet door partijbobo’s of de waan van de dag.
De recensie door Biblion is echt te dol voor woorden.
Noem dat nog maar eens onafhankelijk of neutraal.

op 25 05 2006 at 19:39 schreef Uitgeverij XTRA:

Hoi Elke, we overwegen wel eens verhuizing naar het Belgische land. Belgen blijken ons in de praktijk vaak aanzienlijk minder conformisch dan de zogenaamd vrijgevochten Hollanders. Ook dragen zij de ‘beeldcultuur’ een warm hart toe. Maar vooralsnog zitten we in hartje Amsterdam.

Ik noemde de linkse boekhandels, omdat hun openheid t.a.v. genoemde titels opvallend is.

Ton Schimmelpennink weert verder overigens wel alles van/over Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Daarin is hij dus ook… eh… eigenzinnig.

op 25 05 2006 at 19:58 schreef Paardestaart:

Sjongejonge…een grens overschreden :)

De automatische piloot zeker..Kijk daar heb je hem weer: ‘een hele bevolkingsgroep’
Wat een ontzaglijke tuttebellen, toch

op 25 05 2006 at 21:59 schreef Tjerk:

Het lijkt me duidelijk dat Nekschot’s tekeningen racistisch zijn. Moslims en zwarten worden steevast afgebeeld als oerlelijk.

op 25 05 2006 at 22:12 schreef Lagonda:

Nee hoor. Gregorius gelooft dat alle mensen gelijk zijn. Hij tekent namelijk iederéén oerlelijk.

op 25 05 2006 at 22:47 schreef Peter Breedveld:

Doet me denken aan het verwijt aan Albert Uderzo dat-ie negers in Asterix met dikke lippen tekende. Dat was ook racistisch. Volslagen belachelijk, want je moet die enorme gokken van de Galliërs eens zien.

op 25 05 2006 at 23:34 schreef Michiel Mans:

Ik snap het probleem niet. Het album wordt als ‘misselijke grappen’ uitgebracht. Biblion wordt misselijk, what’s the problem?

op 25 05 2006 at 23:47 schreef Elke:

Dat ze zeggen dat het geen grappen zijn.

Dat maak ik zelluf wel uit namelijk, en het leek me wel een aardig idee als andere mensen dat óók mochten.
Hoe heet-et ook al weer.
Demo-nog-wat.

op 26 05 2006 at 02:54 schreef elten:

@Elke
"Alle boeken uit het fonds XTRA op een grote hoop in de fik…
Zo’n vuurtje is na een kwartiertje uitgebrand.
Toch wil ik wel wat meer weten van dit fonds, dat zo’n gerenommeerde naam draagt, die verwijst naar de XTRA uitgever van Blues en Folk Music in de jaren 60 in de VS.

op 26 05 2006 at 09:10 schreef Lagonda:

"Anja Meulenbelt er haar blootje omheendansend, marxistische toverformules en Palestijnse vervloekingen gillend."

Dank voor dit, eh, feeërieke beeld. En dan heb ik nog een dag te gaan.

op 26 05 2006 at 09:17 schreef Uitgeverij XTRA:

@Michiel, er zijn al zo ontzettend veel mainstream boeken. Juist uitgaves die ter discussie staan, en die niet heel erg makkelijk in de boekhandel zijn te vinden, zouden toegankelijk gemaakt kunnen worden voor het publiek, zodat het dan zijn eigen conclusies kan trekken. Dit werkje heeft namelijk wel aardig wat publiciteit gekregen.

@Elten, vergeet ook de voorraden niet mee te nemen bij de verbranding – die stoken het vuurtje wel flink op. Overigens is XTRA geen verwijzing naar de uitgever van Blues en Folk Music. Zo ver reikt mijn algemene ontwikkeling niet.

@Elke, ik ben een meisje, maar laat me daar verder niet op voorstaan :-)
Het zou trouwens dom zijn als Meulenbelt en de haren ook ‘Onder Palestijnen’ in de brandstapel zouden laten verdwijnen, de voortreffelijke graphic novel van Joe Sacco over onder meer de Palestijnse vluchtelingenkampen (waar Peter hier eerder een bespreking aan wijdde).

op 26 05 2006 at 09:22 schreef Jeroen Mirck:

Wat een gelul, Elke. Het is juist bon ton om de pers ‘links’ te noemen. Zo bon ton dat ik er moe van word. Hoe vaak ik al wel niet op feestjes en in kroegen heb gehoord dat [i]alle[/i] journalisten links zijn… Die mensen hebben blijkbaar nog nooit van Jort Kelder gehoord. Ik ben zelf vakbladjournalist en ik kan je een ding vertellen: de meeste vakbladjournalisten (zeker die van economisch georienteerde bladen) zijn zo rechts als de neten.

op 26 05 2006 at 09:32 schreef Uitgeverij XTRA:

Zelf ben ik enigszins in de war van die hele links/rechts-discussie. Ik ben voorstander van een sociaal beleid, maar tegen de dogma’s van trditioneel links en tegen de benepenheid van burgerlijk Nederland. Maar een politieke visie kun je dat niet noemen. Dat is dus het persoonlijke aspect.

Als uitgeverij willen wij prikkelen, linksom of rechtsom, zou ik haast zeggen.

op 26 05 2006 at 10:21 schreef Jeroen Mirck:

Uitgeverij Xtra: niet linksom, niet rechtsom, maar rechtdoorzee! ;)

op 26 05 2006 at 10:27 schreef Lagonda:

Zeg, wat leuk eigenlijk, een uitgever in ons midden!

*nudge*nudge*wink*wink*

op 26 05 2006 at 10:37 schreef Elke:

Ja Jeroen, maar die vakbladjournalisten bepalen de politieke agenda niet.
Laat me je vertellen dat de meeste parlementaire journalisten (incl. journaal, documentaires, actualiteitenrubrieken) zo links zijn als de neten, terwijl ze *eisen* om "onafhankelijk" te worden genoemd.
Hoe vaak heb ik al op feestjes te horen gekregen dat de media helemaal niet links zijn, maar onafhankelijk.
Die mensen hebben waarschijnlijk nog nooit van de Volkskrant, Trouw, AD, NRC, Twee Vandaag, Netwerk, NOVA, Zembla, Alziend Oog, Woestijnruiters, Buitenhof, NOS-journaal, Den Haag Vandaag etc. gehoord.

En ach, wat betekent links tegenwoordig nog.
Of rechts.
Het lijkt er op dat alle gevestigde politieke partijen de hele bevolking onder centraal, zo etatistisch mogelijk bestuur trachten te plaatsen, met zo weinig mogelijk invloed door de kiezers.
De ene partij is alleen verder gevorderd in de manipulaties die daar voor nodig zijn dan de andere.
De kampioenen van dit manipuleren noem ik links; met hun onbestemde ideologische blabla natuurlijk sinds jaar en dag zeer bedreven handelaren in knoopsgaten en windhozen.
.

op 26 05 2006 at 10:55 schreef Uitgeverij XTRA:

@ Jeroen,
Je haalt me de woorden uit de mond!

@ Lagonda,
We hebben een oogje op je.

op 26 05 2006 at 10:57 schreef Elke:

@ XTRA: die kaft van "Misselijke Grappen" met dat loer-gaatje is trouwens erg leuk.
Zelf bedacht?

op 26 05 2006 at 11:01 schreef Ad:

Men kon erop wachten. Cartoonrelcommissie concludeert: Deense regering toonde gebrek aan respect.
http://www.nu.nl/news/740425/21/%27Deense_aanpak_spotprentenrel_krampachtig%27.html

op 26 05 2006 at 11:10 schreef Lagonda:

@XTRA: Dat wilde ik maar even horen, haha!

op 26 05 2006 at 11:12 schreef Uitgeverij XTRA:

Helemaal zelf bedacht, Elke. Dank!

Ad, het blijft onbegrijpelijk dat die (nogal slappe) cartoons de Deense regering zo op de proef hebben gesteld. Hier is alleen een kaarsrechte rug op z’n plaats.

op 26 05 2006 at 11:13 schreef Uitgeverij XTRA:

Ja, lach er maar om, Lagonda, maar het is geen grap!

op 26 05 2006 at 11:45 schreef Lagonda:

Ik geloof je XTRA, en ik ben zeer gevleid te horen dat mijn schrijfsels interessant genoeg zijn om de aandacht van een uitgever te trekken.

Maar, eh, enige concrete plannen?

op 26 05 2006 at 11:53 schreef Piere Gustav:

Niet echt heel overtuigend Jeroen. Om te staven dat journalisten niet links zijn kom je welgeteld met een (1) voorbeeld nl. Jort Kelder.
Ik werk zelf bij de grootste dagbladuitgever van Noord-Nederland (niet als journalist) en het journaille wat er werkt is zonder uitzondering als links te bestempelen. Elke dag staat de krant vol met ‘zielige’ verhalen over asielzoekers die wel of niet terugmoeten, de columnisten hebben het elke keer over Bush en Amerika in negatieve zin. En dan willen ze maar niet snappen hoe het toch komt dat het abonneebestand elke maand met duizenden terugloopt.

op 26 05 2006 at 11:55 schreef Uitgeverij XTRA:

@ Lagonda, daar gaan we over nadenken!

op 26 05 2006 at 12:04 schreef Lagonda:

Nou — dan hoor ik het wel. Spannend hoor!

op 26 05 2006 at 12:06 schreef Elke:

"Ton Schimmelpennink weert verder overigens wel alles van/over Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Daarin is hij dus ook… eh… eigenzinnig"

Dat heet neutraal, XTRA, neutraal.
Nou niet wéér vergeten. hè.
Straks krijgen we nog boekverbrandingen.
Alle boeken uit het fonds XTRA op een grote hoop in de fik op de Weteringschans, met Anja Meulenbelt er haar blootje omheendansend, marxistische toverformules en Palestijnse vervloekingen gillend.

Dat wil je toch niet jongen.
Als goede Hollandse appeaser zorg je dan dat je braaf bent en de soosjosaurussen niet nog bijtgrager maakt dan dat ze al zijn.

op 26 05 2006 at 14:24 schreef Michiel Mans:

Niet links, niet rechts. Zo zie ik mezelf ook. Ik denk, hoop, realist te zijn.

Als Zembla de Verdonk uitzending aankondigt met ‘bericht uit de linkse kerk’, als Laroes zijn NOS kleur niet verschuilt, dan hebben hebben we met officieel linkse bolwerken te maken. Uit het rijtje van Elke, ik denk dat Netwerk een uitzondering is. Dat heeft misschien met hun christelijke kleur te maken. Ik zal het geen rechts bolwerk noemen maar ze komen soms met zaken waar andere actualiteiten rubrieken niet aan beginnen. Gisteren ging de hele uitzending over moslima’s die thuis door manlief gevangen worden gehouden. Zo hoort het volgens de koran. Ze waren ook vasthoudend in de Schiedammer Parkmoord affaire. Niet dat dit nu volledig onder het kleed vandaan is gekomen maar dat is niet de schuld van Netwerk maar de Kamer slaapwandelaars. Van o.a. Marijke Vos, die zich in de zaak had vastgebeten, hoor ik niets meer.

op 26 05 2006 at 14:25 schreef Michiel Mans:

Zet dooor Lagonda.

op 27 05 2006 at 01:34 schreef Jeroen Mirck:

Er zijn heel wat meer rechtse (of zo u wilt: niet-linkse) journalisten te bedenken, Piere. Wat te denken van Arendo Joustra, Theo van Gogh, Micha Kat, Bernadette de Wit, Pamela Hemelrijk, Jan Dijkgraaf, Rene Quist en onze eigen Peter Breedveld? Maar goed: het past in het hokjesdenken om ‘de’ Nederlandse journalistiek links te noemen, dat begrijp ik wel.

op 27 05 2006 at 01:56 schreef Edwin:

@Jeroen Mirck,

Theo van Gogh is dood.
Micha Kat, Bernadette de Wit (columnist, geen journalist) en Peter Breedveld (websitemaker, geen journalist) zijn vooral op internet te lezen, oftewel het deel van de media die niet tot de invloedrijke hoofdstroom behoort.

Er zijn altijd wel een paar niet-linkse uitzonderingen te noemen. In de rubriek Letter en Geest van Trouw verschijnen regelmatig stukken die tegen de linkse kerk durven in te gaan. Andere voorbeelden zijn Efshin Ellian (NRC) en Ephimenco (Trouw). Maar dat zijn (alibi-)columnisten, geen journalisten. Hun columns worden echter steevast met twee, drie of meer tegenstukken bestreden op de opiniepagina’s. Beide columnisten staan zwaar onder druk van lezers die hen weg willen hebben of erger. Het overgrote deel van de journalisten van dagbladpers buiten de Telegraaf is links van het midden.

Toegegeven: van de weekbladen (opiniebladen) behoren HP/De Tijd en Elsevier niet tot de linkse media.

Als je kijkt naar een invloedrijk medium als de televisie: vandaag de dag is er alleen Andries Knevel die je als ‘rechts’ tegenwicht zou kunnen zien.

op 27 05 2006 at 02:10 schreef Edwin:

Citaat Bernadette de Wit
"Nou, de dhimmi’s hebben het dus ook al voor het zeggen in de bieb.
Gaat de goede kant op. Pim en Theo draaien zich om in hun graf/urn."

Aanschafinformaties worden vooral geschreven door een groot aantal recensenten die op freelance-basis schrijven voor NBD-Biblion. Deze recensenten zijn qua leeftijd, politieke voorkeur, culturele belangstelling etc. zeer divers. Uitgeverij Xtra heeft gewoon pech net een recensent te treffen die niet hetzelfde gevoel van humor of maatschappijvisie bezit als Gregorius Nekschot. Maar dat zegt verder niet iets over het "dhimmi"-gehalte van de ‘bieb’.

op 27 05 2006 at 03:58 schreef Bernadette de Wit:

Edwin, ik ben gewoon journalist hoor.

En wat die ’toevallige ‘recensent betreft: raar systeem dat benepenheid bij één enkele recensent beloont met een algemeen geldend aanschafbesluit, nota bene op kosten van de belastingbetaler. De bieb had ook kunnen zeggen: wat moeten we met deze privé-mening?
Dat ze niet verder hebben gekeken, maakt hun systeem wel degelijk dhimmi, overdreven voorzorgzucht jegen de moslims.

op 27 05 2006 at 11:46 schreef Edwin:

Desalniettemin zijn bijvoorbeeld de boeken van Hirsi Ali gewoon via de openbare bibliotheken verkrijgbaar.

op 27 05 2006 at 11:50 schreef Elke:

Zeker net een fatsoenlijke recensent geweest.

op 27 05 2006 at 12:57 schreef Peter Breedveld:

Ik ben niet rechts. Ik denk wel dat de media, die helpen de publieke opinie te vormen, overwegend links zijn. Het NOS-journaal, Zembla, Nova, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Dit was het Nieuws, Spijkers met koppen of-hoe-heet-dat, allemaal erg links. Jort Kelder is een dissident en altijd goed voor pittige uitspraken, dus leuk om in je praatprogramma te hebben. Maar daarna hoort-ie door de gevestigde orde natuurlijk wel op zijn plaats te worden gezet, desnoods wordt daarvoor zijn vriendin er met de haren bijgesleept.

Daarbij komt nog dat politieke correctheid niet het prerogatief is van Links. Bijna iedereen in Nederland is politiek-correct, er wordt hier bijna geen debat gevoerd waarin Anne Frank geen prominente rol speelt.

Tenslotte wil iedereen hier vooral geen rotzooi. Vergeet niet: we helpen liever zevenduizend mannen en kinderen de dood injagen dan dat we ruzie krijgen.

Intussen is op de Trouwredactie het volgende slachtoffer van het offensief van Weldenkend Nederland tegen iedereen, die tegen de stroom inzwemt, gevallen. Jaffe Vink moet vertrekken, zo wordt ons op een wel heel achterbakse manier door de hoofdredacteur meegedeeld.

op 27 05 2006 at 14:00 schreef Ad Kolkman:

Ai, pijnlijk. Heb notabene sinds een paar weken weer een abonnement op Trouw. En dat viel me al niet mee.

op 27 05 2006 at 14:46 schreef Jeroen Mirck:

Even knipplakken, voordat het stuk van de Trouw-site mocht verdwijnen:

"De komende tijd zullen wij nog meer mensen uitzwaaien. Dat geldt ook voor Jaffe Vink, bedenker en eindredacteur van Letter & Geest. Aan zijn vertrek ligt jammer genoeg ook een verschil van mening ten grondslag; hij kon zich niet vinden in onze ideeën over veranderingen van koers en formule van de bijlage. Dat is jammer, want Jaffe heeft een grote bijdrage geleverd aan het profiel van de krant. De bijlage weerspiegelde zijn bevlogen, creatieve en tegendraadse persoonlijkheid. Het is te hopen dat na zijn vertrek iets van zijn geest blijft rondwaren op de redactie."

Wat vind je hier precies achterbaks aan, Peter?

op 27 05 2006 at 14:55 schreef Peter Breedveld:

Het zit helemaal ingesneeuwd in een saaie opsomming van allerlei obscure figuren die uit vrije wil vertrekken. De hoofdredacteur komt er natuurlijk niet onderuit om mee te delen dat Vink het veld heeft moeten ruimen, maar doet dan dan tussen neus en lippen door, waarschijnlijk in de hoop dat het niet al te veel mensen in één keer opvalt.

Terwijl het vertrek van Vink natuurlijk wél een enorme politieke aardverschuiving bij Trouw inhoudt. Het wordt nu de krant van Hans Goslinga en Willem Breedveld.

op 27 05 2006 at 14:59 schreef Jeroen Mirck:

Ga je nu je abonnement opzeggen?

En zo ja: welke krant blijft er dan nog over? Persoonlijk vind ik NRC.next wel heel fris en aardig.

op 27 05 2006 at 15:07 schreef Peter Breedveld:

Ik geef Trouw de kans om te laten zien dat ik maar wat uit m’n nek zit te lullen. Als ik gelijk blijk te krijgen, zeg ik mijn abonnement op.

Ik heb een proefabonnement op de Volkskrant, die bevalt aardig. Annet Bleich negeer ik gewoon. Bovendien lijkt het aantal vrijdenkers en het aantal Weldenkende Nederlanders bij deze krant aardig in evenwicht te zijn.

NRC is een kutkrant, maar het cultureel katern lees ik altijd van voor tot achter (alleen Ilja Leonard Pfeiffer sla ik over), die kan ik niet missen. Bovendien is er geen krant in Nederland met zoveel buitenlands nieuws.

Ik las trouwens in de Volkskrant dat Folkert Jensma Bruce Bawer voor de rechter wil slepen, omdat die in zijn nieuwe boek schrijft dat lieden als Jensma Volkert van der Graaff hebben geïnspireerd Pim Fortuyn te vermoorden. Een lezing die ik volledig onderschrijf.

op 27 05 2006 at 15:15 schreef GJ Klaver:

Als ik in ‘Het Parool’ de ingezonden brieven lees, ben ik bang dat Theodor Holman ook z’n langste tijd wel heeft gehad.

Dat betekent dat ik, als abonnee, na jàren m’n krant zal opzeggen.

De moslim-apologists zijn nog steeds overal aanwezig.

Bekijk ook dit artikel over een doodsbedreiging aan de eigenaar van een weblog / nieuws-site, en islam criticus, van een van de [moslim] medewerkers van Reuters.

http://littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=20760_A_Death_Threat_from_Reuters_(Bumped)&only

op 27 05 2006 at 17:49 schreef Jeroen Mirck:

"Als ik in ‘Het Parool’ de ingezonden brieven lees, ben ik bang dat Theodor Holman ook z’n langste tijd wel heeft gehad."

Waarom zou Het Parool zijn oren laten hangen naar een paar bozebrievenschrijvers? Kun je trouwens iets meer info geven?

op 28 05 2006 at 20:44 schreef Paardestaart:

Ik wilde juist aan Trouw gaan vragen om aan het vertrekt van Jaffe Vink eens een flink artikel te wijden..Natuurlijk was hij een eenling bij de redactie; met hooguit wat voorzichtige neutralen, maar geen geestverwanten verder getuige het onberispelijke karakter van de rest van de bijdragen
Ik ben dus erg benieuwd hoe dit besluit tot stand is gekomen en wil heel graag weten wat er gebeurd is. Ik ben ook bang dat de krant zonder Letter en Geest voor mij net zo negligeable wordt als de rest van de kranten

Wat een grappig bericht over die domme Folkert, en wat een grap dat hij Bruce Bawer wil aanklagen.
Nou ja – eigenlijk is het helemaal niet grappig, natuurlijk – stel je voor: de hoofdredacteur van een serieuze krant die een internationaal auteur voor de rechter wil slepen omdat hij de waarheid vertelt!
Zelfs als je het daarmee niet eens bent moet je je als kranteman toch wel íets aan het vrije woord gelegen laten liggen nietwaar?
Vooral als je weet dat deze kwestie nagenoeg niet te bewijzen of te ontkennen valt, terwijl wij allemaal weten wat Folkert geschreven had als enig moslim door de incrowd was vervolgd als Fortuyn overkwam
Lafaard.
Natuurlijk heeft Folkert geholpen Volkert’s pistool te richten. Samen met Mattie Verkamman, Marcel van Dam, Ad Melkert, een ex-politicus, nog een ex-politicus annex bekend TV-presentator – ach nee: alle TV-presentatoren, natuurlijk en wie ik allemaal nog verder vergeten ben.
GJ – het is sowieso de hoogste tijd dat je je abonnement op Het Parool opzegt! Wat een rellerig braakmiddel..

op 28 05 2006 at 21:46 schreef GJ Klaver:

Jeroen Mirck schreef:
Waarom zou Het Parool zijn oren laten hangen naar een paar bozebrievenschrijvers? Kun je trouwens iets meer info geven?

Het zijn niet ‘een paar’ boze brieven schrijvers. Het zijn er vele.
Ze pruimen Holman’s columns over AHA – en het gebrek van ‘links’ om AHA te steunen – en z’n columns over Theo van Gogh niet.

Hoe kan ik meer info geven?
Moet ik de brieven hier over gaan typen?
Daar heb ik geen zin an.
Ik hou niet van typen.
Koop ‘Het Parool’.

Paardestaart, Ik weet ’t.
Maar ik ben Amsterdamse, ik was erg ‘links’ en lees het vod al jaaaaaren.
Het is erg wennen aan een nieuwe krant.

NB: Ik heb ook een abonnement op de VPRO gids.
Aaaaaaarg.
:)

op 28 05 2006 at 23:49 schreef GJ Klaver:

Iets OT, maar: Ik lach me suf om de nieuwe ‘foto’ van Anja Meulenbelt. :)

Peter: Heeft bitterzoet al gereageert op al die naakte pielemannetjes op je site?

op 29 05 2006 at 12:24 schreef Paardestaart:

"Ik heb ook een abonnement op de VPRO gids"

Hihihiihi…dat heb ik ook opgezegd.
Omdat de irritatie over het ongebreidelde ‘wij-zijn-Ok-air’ groter werd dan de waardering voor het clubblad.

Je leest ook vaak contact-advertenties waarin mensen zich typeren als VPRO-kijkers.
Blèhhh.

op 31 05 2006 at 01:26 schreef Cor:

De uitspraak "Het is te hopen dat na zijn vertrek iets van zijn geest blijft rondwaren op de redactie" die Van Exter schijft over het verschil van mening dat Vink noopt te vertrekken – die klinkt mij zo vals in de oren.

op 02 06 2006 at 13:38 schreef Jan D.:

Ik ben weliswaar VVD-lid (zoals Marcel van Dam PvdA-lid is, dus eentje met contributieachterstand), maar begreep van Mark Rutte dat ik daarmee nog niet rechts ben. Ouderwets, die links-rechts-tegenstelling.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS