Home » Archief » Dom blondje


[04.06.2006]

Dom blondje

Peter Breedveld

Slaag2 (124k image)

Ik heb de afgelopen week geen huwelijksaanzoeken gekregen, dus ik schrijf maar gewoon weer over andere columnisten. Volgens Ebru Umar heeft Ayaan Hirsi Ali Theo van Gogh vermoord:

Mohammed Bouyeri haalde de trekker over, politici schiepen het klimaat en Ayaan gaf het laatste zetje. Ze heeft Van Gogh niet op de hoogte gebracht van de risico’s. Ze heeft Theo gebruikt.

Ayaan Hirsi Ali wist wat de risico’s waren toen ze samen met Van Gogh de film Submission ging maken, stelt Umar. Van Gogh kende die risico’s niet. Van Gogh was volgens Umar ‘een dom blondje’. Het journalistenduo Rob Muntz en Paul Jan van de Wint vindt dat ook. In een open brief aan Ayaan Hirsi Ali verwijten ze haar dat ze Van Gogh niet had gewaarschuwd voor het gevaar dat hij liep met het maken van Submission.

Behalve dat bij mijn weten uit geen enkele verklaring van Van Goghs moordenaar Mohammed Bouyeri blijkt dat het hem te doen was om Submission – ook niet uit de brief, die hij op met een mes op het lijk van Van Gogh prikte – is er overstelpend bewijs dat Van Gogh zich zeer bewust was van de risico’s.

Geruime tijd voordat er ook maar iets bekend was van Submission, fantaseerden moslims al over het vermoorden van Ayaan Hirsi Ali én Van Gogh. Op 11 juni 2004 verscheen in dagblad Trouw het artikel ‘Er groeit een brandnetel in mij’, waarin ‘rustige vriendelijke jongen’ Boujema Yuba vertelt hoe hoezeer hij de twee haat en hoe graag hij ze dood wil:

,,Misschien komt er een aanslag op die twee”, denkt Boujemaa. ,,Ik zal me daar zelf nooit toe verlagen. Ik ben er ook niet geschikt voor, ik ben te zacht. Maar ik kook wel van binnen. Als je hen hoort praten, ga je iets plannen. Dan denk je: ik huur een auto, net als die vrouw die een tijd terug op VVD-leider Van Aartsen inreed. Al mijn vrienden zeggen het ook: díe schiet ik neer, dan maar drie jaar de bak in.

Van Gogh had het stuk ook gelezen. ‘Zal Allah mij missen als Boujema en zijn vriendjes hun zin krijgen?’ schreef hij in treinkrant Metro. Hij werd toen al lang door moslims bedreigd. Op zijn eigen website, bijvoorbeeld, waar ‘Een allochtoon’ schreef:

Ieder geval u maakt de moslim gemeenschap kwaad in Nederland, als een een moslim allochtoon u de pijp uit schiet zal ik een feestje geven. Geloof me je irriteert mij en mijn broeders, mocht er een gek uit mijn buurt komen die dat wilt doen zal ik hem alle steun geven, maar jammer genoeg gebeurt dat niet. Graag zou ik u zien met kogel gat in uw lelijke voorhoofd.

Toen Van Gogh op 22 november 2003 zijn boek Allah weet het beter kwam signeren bij boekhandel Verwijs aan het Buitenhof in den Haag, waarschuwde de politie dat de signeersessie niet zonder risico was en dat Van Gogh zelf voor beveiliging diende te zorgen. Van Gogh schreef daarover:

Dat de overheid tegenwoordig aanraadt zelf lijfwachten in te huren – zou onze staatsveiligheid de rekening betalen als ik zo onverstandig was geweest? – mag met recht privatisering van de onveiligheid worden genoemd.

Verwijs, die tegelijkertijd een Harry Potter-dag had georganiseerd en dus veel kinderen verwachtte, liet zich niet afschrikken. Van Gogh zelf liet zijn eigen zoon uit veiligheidsoverwegingen wél thuis. Vlak vóór de signeersessie had zijn webmaster een dreigbrief ontvangen waarin stond dat ‘het varken Van Gogh’ het verdiende om ‘met een mes afgeslacht te worden’. In een interview met de Leidse universiteitskrant Mare (18 december 2003) zei van Gogh:

Die bedreigingen? Die kwamen in ieder geval uit extremistische islamitische kring. Het laat alleen maar zien hoe bedroevend het peil van de geciviliseerdheid is in sommige kringen. Ik laat me door dat soort mensen de mond niet snoeren.

Theo van Gogh was geen onnozele naïeveling die zich gewillig door Ayaan Hirsi Ali naar de slachtbank liet leiden. Hij wist heel goed dat hij met vuur speelde. De acteurs en alle andere mensen die aan Submission meewerkten, bleven niet voor niets anoniem. Hij was zich bewust van de risico’s, maar hij weigerde zich te laten intimideren. ‘Ik laat me door dat soort mensen de mond niet snoeren.’ Hij zou Submission hoe dan ook gemaakt hebben. Hij wilde zelfs nog verder gaan:

Het wordt tijd om ‘ns een film te maken waarin Allah wordt voorgesteld als een varken. Varkens zijn lieve, intelligente dieren, heel wat aardiger dan de wrede sluipmoordenaar die in de beleving van Boujemaa Opperwezen is.

De beschuldigingen van Ebru Umar en Muntz en Van de Wint aan het adres van Ayaan Hirsi Ali zijn misplaatst. Ze zouden hun pijlen op lieden als Boujema Yuba moeten richten. Díe moedigden een aanslag op Van Gogh en Hirsi Ali gretig aan, en kregen daar ook een podium voor bij Trouw, plus alle begrip van VVD-coryfee Hans Dijkstal. Dijkstal, die zich zo druk maakt om hoe wij over moslims praten, maar ik kan me niet herinneren dat er enige consternatie was over de uitspraken van Boujema Yuba.

Waar ís die Boujema Yuba eigenlijk? Waarom is Boujema Yuba nooit aangeklaagd wegens haatzaaierij of aanzetten tot moord? Omdat, schreef Van Gogh in Metro:

Er is geen Officier van Justitie die frisse jongeren als Boujema zou willen vervolgen wegens haatzaaien en aanzetten tot moord; dat wetsartikel is er alleen voor een Janmaat.

Van Gogh voorspelde ook nog ‘dat Dijkstal en de zijnen juichend een aanslag op Ayaan zullen begroeten als ‘Eigen Schuld/ dikke bult’.’ Dat is precies wat er gebeurde, alleen was niet Ayaan, maar hijzelf het slachtoffer.

Peter Breedveld wil weten waar Boujema Yuba tegenwoordig uithangt.

Algemeen, 04.06.2006 @ 03:10

[Home]
 

15 Reacties

op 04 06 2006 at 09:42 schreef Akkersloot:

Ebru Umar liegt dat ze barst

"Theo van Gogh was geen onnozele naïeveling die zich gewillig door Ayaan Hirsi Ali naar de slachtbank liet leiden. Hij wist heel goed dat hij met vuur speelde. De acteurs en alle andere mensen die aan Submission meewerkten, bleven niet voor niets anoniem. Hij was zich bewust van de risico’s, maar hij weigerde zich te laten intimideren. ‘Ik laat me door dat soort mensen de mond niet snoeren.’ Hij zou Submission hoe dan ook gemaakt hebben. Hij wilde zelfs nog verder gaan: .. "

op 04 06 2006 at 12:17 schreef Lagonda:

En de vraag die al twee dagen op mijn lippen brandt: waarom heeft *Ebru zèlf* van Gogh dan niet gewaarschuwd?

op 04 06 2006 at 12:29 schreef Elke:

Ebru Umar, Paul Jan van de Wint, Rob Muntz en al die anderen die denken dat Theo van Gogh het naieve slachtoffer van Ayaan Hirsi Ali werd, bewijzen daarmee niets anders dat zij Theo van Gogh minachtten.
En zichzelf schromelijk overschatten, door er maar als vanzelfsprekend van uit te gaan dat hun denkproducten wel loepzuivere intellectuele meningsvorming zijn.
In plaats van -overduidelijk- die hoogst vermoeiende massaproducten uit de mainstream indoctrinatieindustrie.

Links = lief.
Liberaal = stout.
Allochtoon = zielig.
Amerika = boe.
Islam = vrede.
Criticus = nazi.
Even naar het NOS-Journaal luisteren.
Om te weten wat ik moet vinden.
Ja meneer Laroes, ja meneer Driehuis, ja meneer Witteman.
NRC = de steen die mijn geest is het gewenste eenheidsmodelletje slijpt.
Lorre, Lorre, Lorre.
Geef Lorre koekie, Lorre heeft mooi nagepraat.

op 04 06 2006 at 14:57 schreef Temujin:

Natuurlijk gaat Ebru Umar zo iemand als Ayaan Hirsi Magan niet verdedigen, juist omdat ze eigenlijk hetzelfde type vrouw is. Ebru is een beetje gek. Haar wereldje stort dan in. Haar afkomst, cultuur, visie en alles waar ze voor staat zou op de helling komen. Ze zal zich dan met name moeten gaan afvragen of ze Ayaan eigenlijk niet een hele dappere vrouw vindt. De vrouw zelfs die ze misschien zelf al zo lang wil zijn ….
Nog veel erger: anderen zouden de vergelijking tussen haar en Ayaan eens moeten trekken! Mevrouw Umar weet verdraaid goed wat daar de consequenties van kunnen zijn. Toch veel makkelijker zo? Ayaan is al aangeschoten wild, letterlijk en figuurlijk! Nog even een zetje en huppakee. En ondertussen blijft ze lekker nog steeds zoals Peter Breedveld het zo treffend verwoordde: “haar buikje vol eten aan Theo van Gogh”.
Persoonlijk denk ik niet dat er nog redding mogelijk is voor Ebru. De zelfreflectie , nodig om deze vrouw te veranderen, is niet vindbaar op deze planeet.

op 04 06 2006 at 15:19 schreef Bernadette de Wit:

Temujin schreef:

Natuurlijk gaat Ebru Umar zo iemand als Ayaan Hirsi Magan niet verdedigen, juist omdat ze eigenlijk hetzelfde type vrouw is. Ebru is een beetje gek.

Hier staat:
1. Ebru Umar is hetzelfde type vrouw als Ayaan Hirsi Ali.
2. Vrouwen die hetzelfde type zijn, kunnen elkaar per definitie niet verdedigen.
3. Ebru is een beetje gek, ergo: Ayaan ook.

Persoonlijk denk ik dat er wel degelijk redding mogelijk is voor jou. De cursus logisch denken, nodig om jou te veranderen, is eenvoudig vindbaar op deze planeet.

op 04 06 2006 at 22:57 schreef wicked:

Mooi ontleed, Bernadette zonder Pit. Maar wat vind JIJ nou van Ebru?

op 05 06 2006 at 02:02 schreef Michiel Mans:

Lagonda’s kindje? Het begint hier op Peyton Place te lijken.

op 05 06 2006 at 12:03 schreef GJ Klaver:

Ik heb gezocht op Boujema Yuba maar kan nergens iets over hem vinden.
Is hij überhaupt wel gehoord door de politie?

p/s: Wil je met me trouwen, Peter?

op 05 06 2006 at 12:30 schreef Bernadette de Wit:

Wicked, je kunt op deze site kijken of een beetje googlen.

op 05 06 2006 at 12:37 schreef Lagonda:

Mooi is dat, GJ! En ons kind dan?

op 05 06 2006 at 17:26 schreef TRS:

In de column van Muntz en de Wint lees ik vooral dat zij vinden dat Ayaan naief is, niet zozeer van Gogh. Ze vinden dat Ayaan definitief moet breken met de islam en niet langer moet doen alsof er ook "goede kanten" aan zitten. Letterlijk: "Hou dus op met dat hypocriete gelul over hoe mooi de islam kan zijn om je tegenstanders gunstig te stemmen." Verder raden ze aan om de tactiek iets te wijzigen, hetgeen opzich nog niet zo’n slecht advies hoeft te zijn, niet om minder duidelijk of provocerend te zijn. Het gaat om het doel.

op 06 06 2006 at 11:10 schreef Laila:

Toch mooi om te zien dat de goed ingeburgerde Ebru niet alles kwijt is van haar Turkse(ook heel marokkaans) cultuur namelijk dat iemand niet beter wist en door een ander beinvloed werd.Ayaan is de kwade genius geweest!
Ayaan zal van Gogh vast wel behekst hebben!Van Gogh was een grote jongen die de uiterste grenzen van de tolerantie aftastte, wel degelijk op de hoogte was van godsdienstfanaten en hun haatwensen waarschijnlijk zelfs door menigeen gewaarschuwd is maar daar van verschoond dacht te blijven.

We hebben het toch wel over de zelfde van Gogh?Ik krijg namelijk iedere keer weer het gevoel dat Ebru het over een kleuter heeft met toevallig dezelfde naam.

op 06 06 2006 at 15:36 schreef Bernadette de Wit:

Laila, spreek jij bij iemand die in Nederland is geboren (met Turkse ouders) en die klinkt als een geboren Nederlander van ‘goed ingeburgerd’? Klinkt raar voor mij.

op 06 06 2006 at 16:15 schreef Laila:

Bernadette zoals jij wilt!
Nederlandse met Turkse roots dan .

op 09 06 2006 at 18:16 schreef Cor Spaans:

;-) Laila!

Heb je m’n mail nog ontvangen?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS