Home » Archief » Gregorius Nekschot


[05.06.2006]

Gregorius Nekschot

Racistisch (86k image)

Een psychiater kenschetste de persoonlijkheid van Gregorius Nekschot (Summer of Love, 1967) op basis van zijn prenten, als ‘eng en gevaarlijk’. Zie het interview met de meester. Koop de bundel. Meer cartoons op Misselijke Grappen .

Algemeen, 05.06.2006 @ 21:28

[Home]
 

13 Reacties

op 05 06 2006 at 23:01 schreef Annelies van der Veer:

Heel, heel erg leuk!

op 06 06 2006 at 13:47 schreef Elke:

Woeha!
"Bewijs"!
Jaja.
Zo is het!

Overal bewijs.
Het stikt er van.
– 98% vindt dat Anton Geesink beter kan judoën dan Ali B.
– 96% vind Angela Groothuizen aardiger dan Mohammed Bouyeri.
– 99% laat zichzelf liever dopen dan faraonisch besnijden.

Jaja!
En zo kunnen we doorgaan!

op 06 06 2006 at 14:02 schreef Peter Breedveld:

Mag ik mijn interview met Enny Das in herinnering brengen?

op 06 06 2006 at 16:38 schreef Rinus Duikersloot:

Op het allochtonen weblog staan de cijfers van het onderzoek.

Lees ook Migrantenorganisaties reageren geschokt op ‘racisme-onderzoek’ en Kabinet doet niets tegen racisme volgens PvdA.

op 06 06 2006 at 16:45 schreef Peter Breedveld:

Ha! ‘Kabinet doet niets tegen racisme’ is hilarisch. Wat kan het kabinet tegen racisme doen? Zo’n Postbus 51-filmpje zeker?

‘Kabinet doet niets tegen egoïsme’

‘Kabinet laks ten aanzien van slecht weer’

‘Kabinet weigert maatregelen te nemen tegen gulzigheid.’

op 06 06 2006 at 17:07 schreef Rinus Duikersloot:

De PvdA wilt dat het Kabinet:

a) Discriminatie op de arbeidsmarkt bestraft.

b) Drastische maatregelen neemt om zwarte en witte scholen te dwingen samen te werken.

c) Geen verkeerde signalen afgeeft door heel fel te reageren op misstanden binnen de allochtone gemeenschap, terwijl discriminatie amper serieus lijkt te worden genomen.

De laatste kritiek sloeg op Verdonk en is grappig omdat juist zij de afgelopen tijd veelvuldig klaagt over discriminatie op de arbeidsmarkt door werkgevers.

op 06 06 2006 at 18:06 schreef Rinus Duikersloot:

Het verwijt racisme lijkt te werken in het geval van Martin Bril. Hij schreef 26 mei in de Volkskrant over de problemen in Amsterdam Slotervaart met Marokkaanse jongeren een column die hij inmiddels verwijderd heeft van zijn eigen weblog maar nog wel te vinden is op het het log over Ayaan.
Hij schreef vandaag een column met de titel Optimisme als plicht waarin hij min of meer spijt betuigt over zijn eerdere column. Zou hij geschrokken zijn van de kritiek van schrijver Herman Franke die het in de Volkskrant omschreef als ‘een xenofobe hetze van de grofste soort’ en van de kritiek van Stan van Houcke die het op zijn weblog ook als racisme omschrijft.

op 06 06 2006 at 18:16 schreef Peter Breedveld:

Racisme is toch niet hetzelfde als discriminatie, Rinus. Het kabinet kan niks tegen racisme doen.

op 06 06 2006 at 19:22 schreef Rinus Duikersloot:

Peter, het PvdA schijnt te denken dat discriminatie gebeurt op basis van huidskleur maar de feiten spreken hen tegen.

op 06 06 2006 at 21:09 schreef Peter Breedveld:

Het is me duidelijk dat de PvdA (en waarschijnlijk is ze de enige niet) er zo over denkt, maar ze heeft het grandioos bij het verkeerde eind. Misschien kun je iets aan discriminatie doen (al betwijfel ik dat) maar aan racisme doe je niks. Tientallen jaren van politiekcorrecte indoctrinatie op school, van Carry Slee-boeken, van antiracismecampagnes en het gemeesmuil van Ed van Thijn hebben niet echt veel zoden aan de dijk gezet.

Wat doet de PvdA denken dat het nu wel kan?

op 06 06 2006 at 23:06 schreef Bernadette de Wit:

Mooie tekening, Gregorius.
En Peter, je interview met die Enny Das loog er ook niet om, heel scherp, die vragen waarin je haar suggestieve methode als een boemerang bij haar liet terugkomen.
Overigens werkt de link onderaan dat interview niet, naar De Gestopte Roker. Hierna een paar passages uit het commentaar van Ivo Renkema op Enny Das, omdat ook ditmaal, naar ik begrijp, alleen autochtonen zijn onderzocht.

> Opvallend was volgens Das dat mensen door dit soort nieuws [Beslan, 9/11] vaker aan de dood dachten. Daaruit concludeert zij nogal ongerijmd: ‘Deze associaties leiden direct tot meer discriminatie van de moslimbevolking’. >

> Nog merkwaardiger is dat ze het effect van de nieuwsbeelden op de proefpersonen betitelt als ‘prejudice’ (vooroordeel). (…) Dus als mensen van het nieuws over moslimterrrorisme leren dat moslims terroristen kunnen zijn, dan is dit volgens Das c.s. in strijd met de feiten! >

> Hun autochtone onderzoeksgroep discrimineert en is agressief tegen de moslims. Hoe konden ze dat weten? Zijn ze die 250 mensen gevolgd toen ze na afloop van de experimenten Amsterdam weer inliepen? En vielen die proefpersonen toen gesluierde vrouwen lastig? >

> Het rare is dat de woorden ‘discrimination’ en ‘agression’ in het (Engelstalige) ‘wetenschappelijke’ artikel helemaal niet voorkomen. Blijkbaar begrijpen Das c.s. ook wel dat je die conclusies niet kon trekken [uit het onderzoeksmateriaal]. >

> Op zich is het al saillant dat er alleen ‘autochtone’ proefpersonen zijn benaderd. (…) Hoe anders zou het onderzoek zijn geweest als ook moslims, Surinamers en Antillianen hadden meegedaan? Dat weten we niet, maar die mensen worden vast ook bang en verdrietig van nieuwsbeelden over het World Trade Centre en de gijzeling in Beslan. >

> Dan staan er nog een paar vreemde dingen in. Zo zitten er tussen 11 september 2001 en 2 november 2004 volgens Das 911 dagen. Geef je 10-jarige kind een kalender en binnen een paar minuten zal dat zeggen: er zitten 1148 dagen tussen. (…) Van een wetenschapper aan de VU mag je verwachten dat die kan rekenen.
Onbedoeld neemt Das hier trouwens een complottheorie over moslimextremisme over terwijl ze die negatieve beeldvorming nu juist wilde bestrijden… >

Wat de PvdA betreft: de campagne is begonnen en zo te merken gaat de PvdA volledig op rancune spelen. Hoog van de toren blazen over zwarte en witte scholen, terwijl zij daar zelf de ergste bijdrage aan hebben geleverd met hun ongebereidelde immigratie van ongeletterden.

op 07 06 2006 at 19:31 schreef Paardestaart:

Hm – nou volgens mij is er geen haan die er naar kraait. Ik denk dat een heleboel mensen zeggen: gut, dat valt me nog mee, en eerlijk gezegd is het ook een godswonder dat zo veel mensen alleen maar kritiek hebben op de aanstootgevenden onder de allochtonen, in plaats van de hele groep afgrondelijk te haten.

Stel je de uitslag eens voor van een dergelijke enquete in Turkije; als de zaken dus omgekeerd waren en buitenlanders daar gedroegen zich zoals de nieuwkomers het hier doen..:-)

Ik geloof niet dat de burgerij zich laat wijsmaken dat hij vanwege zijn racisme nodig behandeld moet worden, en voorlopig maar weer zijn kop moet dichthouden. Het offensief van de mandarijnen om het volk weer terug te snauwen in zijn hok zal weinig uithalen.

Straks komt er natuurlijk weer een links manifest..met net zo weinig vlees aan de botten

op 10 06 2006 at 12:28 schreef Cor Spaans:

Na zijn stoutmoedige column ‘Vuilnis’ van 26 mei, een praugressieve doodzonde, slooft Martin Bril zich uit met enge linksradicale prietpraat, in de smekende hoop toch vooral weer te mogen worden opgenomen in het linkspraugressieve wereldje. Wat een vertoning!
Zoals gezegd betuigt Bril op 6 juni publiekelijk spijt – tenenkrommend, hoe hij berouwvol door het slijk kruipt en smeekt om genade – en komt met het opmerkelijke inzicht: "ik wist dat ik de mist in ging, dat ik vloekte in mijn eigen kerk".
Vervolgens weet Martin Bril, dat hij het goed moet maken. Hij doet dat op een wel zeer doorzichtige en walgelijke wijze.
Zo schrijft Bril op 7 juni 2006:
"Waar is Pim? Hij is dood. Dit weekend zag ik Marco Pastors op televisie. Hij praatte over Pim – alsof Pim nog springlevend is, alsof hij dagelijks contact heeft met Pim. Is Marco Pastors eng? Pim was het wel, volgens velen, en dat hij dood is, is eigenlijk een zegen, al is het niet kies zo over de doden te spreken. Hoe zou Nederland eruit zien als Pim nog leefde? Anders."
Smerige taal van een smerige kerel. Als het over Theo in plaats van Pim was geschreven, had Brilboy het niet overleefd (de haremdames van Theo zijn niet zo zachtaardig als de Marokkaanse lovers van de Goddelijke Kale).
Op 8 juni 2006 slooft Bril zich in zijn nieuwe goedmaakcolumn uit, om de Millinxbuurt, een van de gevaarlijkste buurten van Rotterdam, waar het welzijn van de bewoners een landelijk dieptepunt bereikt (ik heb er van 1988 tot1999 gewoond – sinds ik daar weg ben is de buurt alleen maar slechter geworden) op te hemelen. De prachtige kleurrijke bevolking, het ‘mooiste metrostation van Rotterdam’, kweelt de griezelig kruiperige Bril.
Op 9 juni 2006 likt Bril nederig de hielen van de sociaaldemocratie in een suikerzoet stukje waarin hij de o zo sympathieke Bram Peper beschrijft, die zo’n ‘leuke rode trui’ draagt. Zelden heb ik op zulke misselijkmakende toon iemand zich zien vernederen om toch vooral maar weer toegang te mogen krijgen tot de Rode Kerk van de Politiek Correcte Gemeente.
En die Stan van Houcke, da’s toch die nepjournalist die voorkwam uit de radicale Amsterdamse kraakbeweging, die met zijn dommige geneuzel altijd zo’n zielige indruk wekte in de vele praat-uren die de VPRO-radio uitzond met onder meer Piet Vroon en andere coryfeeen, die mij zo’n vijftien, twintig jaar geleden aan radio 5 gekluisterd hielden?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS