Home » Archief » Martin Bril


[18.06.2006]

Martin Bril

Cor Spaans

Schonheit07 (90k image)

Na zijn stoutmoedige Volkskrant-column Vuilnis van 26 mei, een praugressieve doodzonde, slooft Martin Bril zich uit met enge links-radicale prietpraat, in de smekende hoop toch vooral weer te mogen worden opgenomen in het links-praugressieve wereldje. Wat een vertoning!

In zijn column van 6 juni betuigt Bril publiekelijk spijt – tenenkrommend, hoe hij berouwvol door het slijk kruipt en smeekt om genade – en komt met het opmerkelijke inzicht: ‘Ik wist dat ik de mist in ging, dat ik vloekte in mijn eigen kerk’. Vervolgens weet Bril dat hij het goed moet maken. Hij doet dat op een wel zeer doorzichtige en walgelijke wijze.

Zo schrijft hij op 7 juni:

Waar is Pim? Hij is dood. Dit weekend zag ik Marco Pastors op televisie. Hij praatte over Pim – alsof Pim nog springlevend is, alsof hij dagelijks contact heeft met Pim. Is Marco Pastors eng? Pim was het wel, volgens velen, en dat hij dood is, is eigenlijk een zegen, al is het niet kies zo over de doden te spreken. Hoe zou Nederland eruit zien als Pim nog leefde? Anders.

Smerige taal van een smerige kerel. Als het over Theo in plaats van Pim was geschreven, had Brilboy het niet overleefd (de haremdames van Theo zijn niet zo zachtaardig als de Marokkaanse lovers van de Goddelijke Kale).

Op 8 juni slooft Bril zich in zijn nieuwe goedmaak-column uit om de Millinxbuurt een van de gevaarlijkste buurten van Rotterdam, waar het welzijn van de bewoners een landelijk dieptepunt bereikt (ik heb er van 1988 tot 1999 gewoond – sinds ik daar weg ben is de buurt alleen maar slechter geworden) op te hemelen. De prachtige kleurrijke bevolking, het ‘mooiste metrostation van Rotterdam’, kweelt de griezelig kruiperige Bril.

Op 9 juni likt Bril nederig de hielen van de sociaal-democratie in een suikerzoet stukje waarin hij de o, zo sympathieke Bram Peper beschrijft, die zo’n ‘leuke rode trui’ draagt. Zelden heb ik op zulke misselijkmakende toon iemand zich zien vernederen om toch vooral maar weer toegang te mogen krijgen tot de Rode Kerk van de Politiekcorrecte Gemeente.

Cor Spaans is een liefdevolle misantroop, een dierenliefhebber vol allergieën, die zich niet thuis voelt in de Nederlandse maatschappij. Maar elders is het allemaal nog veel vreselijker. Het is een godswonder dat-ie het hoofd al decennia boven water weet te houden.

Algemeen, 18.06.2006 @ 12:21

[Home]
 

15 Reacties

op 18 06 2006 at 12:35 schreef Wampie:

Gezien het doorgaans onbeduidende gebabbel van Bril, vond ik dat sommigen wel erg snel overstag gingen op basis van één scherpe column. Hoewel het, juist gezien de ondraaglijke lichtheid van zijn schrijfsels, natuurlijk wel een heldendaad was van Bril, the one day hero.

op 18 06 2006 at 16:39 schreef Frans Groenendijk:

Dit is tamelijk walgelijk zeg.
"..ik vloekte in eigen kerk". Halleluja. De man bepleit dus het gebruik van de term kerk voor zijn politieke stroming!

Zijn stukje over Pim is genanter dan wat de meeste beroepsmoslims over hem riepen.
Mijn reactie op dit stuk bij Willem de Zwijger is voor een groot deel hier ook van toepassing:

Vanuit uw tribale cultuur dacht of hoopte u wellicht dat na de slachting van van Gogh de man dood zou zijn.
Niets is minder waar.
De gedachte aan van Gogh leeft voort. Van Gogh zal langer leven dan de islam nog bestaat.

De uitdrukking "voormalig-linkse bangeriken" zou wel eens kunnen uitpakken als: "voormalig bange linkseriken"

op 18 06 2006 at 17:12 schreef Tofuburger:

Brils handelsmerk is om beschrijvingen achter elkaar te plakken zonder expliciet te oordelen, maar indirect, door woordkeus en woordvolgorde. Een beetje geniepig. Een zin als "Het goud van de letters glinsterde in de vale ochtendzon" klinkt heel poetisch, maar hij suggereert overduidelijk dat Pims licht vaal is in zijn ogen en dat de lezer ook zo moet denken.

op 18 06 2006 at 19:56 schreef r.k.h:

Onderstaand stuk heb ik naar de Volkskrant gestuurd, maar is niet geplaatst.

Martin Bril: De faux pas van een klerk

In zijn column van 666 bekent Martin Bril publiekelijk schuld: in tegenstelling tot wat eerder werd beweerd zijn Marokkanen wel leuk. De lezer is op het verkeerde been gezet. De roze bril had te lang op het schedeldak gestaan en daardoor had hij dingen gezien die niet gezien mochten worden. Zonder showproces heeft Bril naar vermogen de geschiedenis herschreven; de gewraakte column “Vuilnis” is al van zijn eigen website verdwenen. De dochters worden weer met een gerust hart bij het zwembad achtergelaten.
Hoe gaat nu zoiets? Heeft Ed van Thijn of Geert(je) Mak gebeld? “Foei Martin, zulke stukjes schrijven ons soort mensen niet!”. Bril kan nu in ieder geval uit ervaring beschrijven wat het met een mens en zijn omgeving doet, als je door mannen als Stan van Houcke en Herman Franke in de racistische hoek wordt gekwakt.

op 18 06 2006 at 21:51 schreef Reconquista:

Ook voor columnisten is de multikul een mega-werkgelegenheidsproject.

op 19 06 2006 at 22:53 schreef Aad:

Heeft iemand kort na het verschijnen van de column vanBril de column van Herman Franke gelezen? (Ook in de volkskrant)Een reactie op de column van Bril,en een walgelijk voorbeeld van politiek correcte haatzaaierij.Ik denk dat Bril hiervan geschrokken is(de lafaard).

op 24 06 2006 at 23:41 schreef Lancelot:

(kwoot)Een reactie op de column van Bril,en een walgelijk voorbeeld van politiek correcte haatzaaierij.Ik denk dat Bril hiervan geschrokken is(de lafaard).
(/kwoot)

Ha die Aad ! (rondje Pernis)

Politici en would-be politci komen steeds verder van de gewone mensen te staan. Welzijnswerkers, journalisten, ambtenaren in hun kielzog.
De zinnen die Pechtold sprak over ’tig procent racisten’ onder de nederiglanders zijn verkapte oproepen tot geweld. De multikul is zo uit de klauwen gelopen, dat de boven- en middenklasse van bijna alleen autochtonen, de autochtone onderklasse ter slachting aanbiedt aan geimporteerde wildemannen uit de hele wereld. En als dan een autochtoon uit de onderklasse, bereid blijkt het geweldsgedrag van de vreemdelingen te kopieren, is het huis te klein !

Zo las ik eens op de site van RADAR een artikel van Cyriel Trieschijn. Hij was bezig geweest (nota bene samen met een hoofdinspecteur van politie en een marokkaanse GroenLinkser) om ‘deurbeleid’ te testen.
In allerlei samenzweerderige combinaties was men uitgaansgelegenheden langs gegaan. Volgens deze landverraders was men op diverse gevallen van discriminatie gestuit. En het ergste, op de site suggereerde Cyriel Trieschijn dat dat ‘dit racisme geweld van allochtonen in de hand werkt’
Kan het nog duidelijker ? Dat zijn verkapte oproepen van geweld ! Dat is een Vergoeilijking Vooraf !

In mijn ‘multiculturele’ wijk is Geweld, of Bereidheid tot Geweld, bepalend voor je positie in de rangorde. Je kunt je als autochtoon eigenlijk maar op EEN manier handhaven. En de corrupte welzijnswerkers en journalisten werken eendrachtig samen om die waarheid onder tafel te vegen. Met als ‘beloning’ een aansluiting bij de middenklasse. Een mogelijkheid om die multicriminele wijk te ontvluchten door in een blankere en groenere wijk te gaan wonen.

Als je als autochtoon duidelijk maakt, dat je tot geweld gedwongen wordt, duiken uit allerlei hoeken mensen op, die zich dagelijks met je bezig blijken te houden ! Subtiel zetten ze je onder druk.

Wat een waanzinnig systeem !

Ik vind, als (potentieel) autochtoon geweldpleger, dat Pechtold en Trieschijn een KLAP VOOR HUN MUIL VERDIENEN. :-)
Misschien ga ik die nog wel uitdelen ook ! (ja hoor corruptelingen, stort je maar op mij met je uit hun verband gerukte citaten)

Het doet me allemaal zo denken aan de (complot?)theorieen van Maarten van ’t Net: Een uiterst verraderlijke middenklasse, die het NET :-) even beter kan krijgen dan de onderklasse, door haar te verraden en op te offeren.

Je zou haast gaan denken dat er een nieuwe KLASSE(N)strijd nodig is!

Lancelot

op 26 06 2006 at 14:41 schreef Cor Spaans:

— voortreutelend gewelddadig poldermarxisme — gaap, geeuw

op 26 06 2006 at 18:36 schreef Lancelot:

Jij wijst alleen naar anderen. Ben benieuwd hoe jij de zaken oplost die ik beschrijf. Of ueberhaupt meemaakt natuurlijk. Een lakei van de middenklasse woont in een NET iets betere buurt, en kan zich aan de zaak onttrekken.

L.

op 26 06 2006 at 18:48 schreef Lancelot:

Beste Cor,

Ga eens in op de INHOUD van mijn reactie. Is de oproep van Trieschijn dan niet een verkapte oproep tot geweld ?

Kijk op de site van RADAR.

In wat voor wijk woon je ?

Ga je veel om met vrouwen en oordeel je ook graag moralistisch ?

Lancelot

(altijd op zoek naar de juiste vraag)

op 26 06 2006 at 18:50 schreef Cor Spaans:

Lancelot vraagt zich af of ik de multicriminele samenleving wel ken, geeft daarmee aan dat hij mijn tekstje over Martin Bril niet heeft begrepen, en mag nu weer gaan buitenspelen.

op 26 06 2006 at 19:42 schreef Lancelot:

Hallo Cor,

Maar jouw stukje over Martin Bril bevat voornamelijk "creatieve" scheldwoorden over Martin Bril, waardeoordelen en veroordelingen.

Is het inhoudelijk ? Nauwelijks.

Wat zo’n Martin Bril doet, begrijp ik eigenlijk wel. Het alternatief voor het zeggen van de waarheid is sociale verstoting. Hij uit zijn eigen inzichten, maar hij heeft geen alternatief voor zijn sociale omgeving.

Of het nu vanaf links of vanaf "rechts" (Cor Spaans) is, er zijn vervolgens mensen die zich te buiten gaan aan (soms zeer creatieve) scheldkanonnades.

Wat dat betreft, een complimentje van mij voor jou.

Maar al met al. Je geeft geen antwoord op mijn vragen, en bent in het algemeen, niet inhoudelijk.

Er staat ergens dat jij "op zuid" hebt gewoond. Hoe was het daar ? Hoe reageerde jij op agressie in die multikul omgeving ? Van wiie kreeg je steun en van wie niet ? Ben je wel eens veroordeeld omdat je een allochtoon klappen gaf ? Heb je een uitkering ?
Ook jouw antwoord op mijn kritiek is vaagjes, je stuk over Martin Bril is een stuk met veel bijwoorden en bijvoeglijke naamwoorden.

Ach, schiet mij maar lek. Ik ben een psychopatische, agressieve, gestoorde, gevaarlijke, gespierde, veel geplaagde man van middelbare leeftijd, die zijn gevoelens over de multikul tot een Nationaal Hoogtepunt dreigt te laten komen.

Genoeg bijvoeglijke naamwoorden, dacht ik zo :-)

Nou jij weer…

Lancelot

op 27 06 2006 at 18:03 schreef Cor:

Het is ook geen echte column, waar tijd in gestoken is en aan geschaafd. Mijn tekstje over Martin Bril is in 1 keer opgeschreven in een minuutje of twee. Stond als reactie in vorige editie en is door de hoofdredacteur herkend als een ready made.

op 27 06 2006 at 18:10 schreef Peter Breedveld:

Het is wel degelijk een echte column, waarin haarscherp wordt aangetoond hoe Martin Bril zich uitslooft om weer bij de PC-kerk in het gevlei te komen. Er wordt geduid en geoordeeld, het is vlot opgeschreven, meer verlang ik niet van een column.

op 28 06 2006 at 07:40 schreef Lancelot:

(kwoot Cor)
Het is ook geen echte column
(/kwoot Cor)

(kwoot Peter)
Het is wel degelijk een echte column
(/kwoot Peter)

Zelfs maker en plaatser verschillen van mening en bediscussieren dat.

Hoe dan ook, het toont maar eens aan dat dit weblog behoorlijk inhoudsvol en broodnodig is.

L.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS