Home » Archief » Sitting ducks


[18.06.2006]

Sitting ducks

Paardestaart

Schonheit08 (138k image)

Ik ben ooit op straat aangevallen door een van geile agressie overkokende halvegare. Hij had me zéker volledig in elkaar gehengst en geschopt – hij begon net lekker op gang te komen – als ik niet ontzet was door een vent die overduidelijk wel vaker zijn vuisten gebruikte… iemand dus, die niet weet hoe het hoort, en die je als fatsoenlijk mens niet over de vloer hebt.

Hij was daarmee wèl de enige van de ontzet toekijkende meute die het concept van de fysieke weerstand nog paraat had, zelfs in die mate dat hij er indien noodzakelijk over kon beschikken – en niet pas de volgende morgen, of op de trap van het ziekenhuis. Ik ontmoette hem op het politiebureau, en het was een gewone kerel… geen baviaan; een eye-opener was dat.

Het is natuurlijk ook zo dat wij lichtelijk hysterisch zijn geworden in ons alledaags pacifisme en het absolute taboe op geweld; zelfs ten aanzien van kleine jongens die om de haverklap klaar staan het machtsevenwicht te herstellen door een robbertje te vechten.

Want zelfs als het erom gaat je een bully van het lijf te houden leren onze knulletjes niet meer dat je dan eerst van je jas een stapeltje maakt, dat je je bril af moet zetten, je horloge afdoet, en dat je niet onder de gordel mag slaan… óók niet in dat alleruiterste geval wanneer woorden tekort schieten… want dan worden ze door de schoolbegeleidingsdienst als psychiatrisch geval uit de groep gesleept en verwijderd ter behandeling.

Kijk – en dat vond ik ook vijftien jaar geleden, toen de mijne nog klein was, heel overdreven – hoewel de jongetjes zich aanpasten, en het niet meer deden, wat natuurlijk wel lekker rustig was.

Maar is het ook verstàndig? Is het goed voor mensen? Is het vooral een goed idee als je rechtsregels zo precieus zijn dat je er als samenleving allang niet meer in slaagt de burgerij tegen geweld te beschermen? Als de boeven zich rot lachen, of openlijk vaststellen dat Allah de rechters met blindheid geslagen heeft om dat je ook nog mensen binnenhaalt die uit een andere tijd komen, en die jouw vreedzame geweldloosheid zien als een uitnodigende limpwristedness? Mensen die zeggen: Man, je kunt zeggen wat je wilt, want die kafir eten varkensvlees, en daar word je zacht en weerloos van? Is het dan nog wel redelijk, verstandig of gerechtvaardigd dat de overheid het recht op het zwaard blijft opeisen, terwijl de goeie sul allàng niet meer weet wat je ermee moet?

Is het eerlijk om je kinderen uit te rusten met een mentaliteit die ze tot sitting ducks maakt in een wereld die de omgekeerde richting uitgaat, zelfs in Nederland?

Hoe zou jij je voelen als je vrouw of je kinderen voor je ogen aangevallen, uitgescholden of mishandeld worden, en je weet dat je alleen maar ‘proportioneel geweld’ mag gebruiken, whatever that may be, terwijl de adrenaline door je bloed giert, omdat jíj anders de villain bent – en dat allemaal terwijl de politie niets doet, niets kàn doen – en dat je vernedering en je woede je ziek zullen maken?

Moet je je absoluut laten ontmannen, òf een schoft zijn? Is er niets in het midden?

Mohammed Rasoel voorspelde overigens dat Nederlanders, in het zicht van de ugly truth ervoor zouden kiezen hun land in tweeën te splitsen, en hun handen voor hun ogen zouden slaan, totdat het geluid van vallende voorwerpen verstomd was; dat ze dus weer neutraal zouden zijn. Dat ze, in plaats van zich voor te bereiden, ervoor zouden kiezen om goed Arabisch te leren

Overdreven? Ik hoop het, maar misschien zijn Nederlanders wel gewoon laffe honden in plaats van verstandige, tolerante en ruimdenkende mensen.

Je komt er weliswaar een end mee in vredestijd – maar in tijden van oorlog is het geen prettig schouwspel; nog minder in de tijden dat we de oorlog proberen te ontlópen, met de fluimen al op ons voorhoofd…

Paardestaart heeft haar sporen als Nederlandse cultuurdrager ruimschoots verdiend. Dikke kans dat u haar werk kent. Tegenwoordig legt ze met chirurgische precisie de kanker in onze samenleving bloot. Met andere woorden: she’s saying it like it is.

Algemeen, 18.06.2006 @ 12:48

[Home]
 

66 Reacties

op 18 06 2006 at 13:16 schreef Marij van Eck:

Steeds meer kom ik tot de conclusie dat veel Nederlanders laffe honden zijn. Voordat het ze zelfs gevraagd wordt, passen ze zich al aan. Zie de universiteit van Utrecht.In"Buitenhof"praten Bos en Verhagen over de integratie. Geen woord over de enorme problemen die Marokkanen veroorzaken. Over de wezenlijke oorzaken wordt weer niets gezegd.Uit lafheid. Willen hun vingers niet branden. Groepen Marokkaanse jongeren vallen niet voor niets Nederlandse jongeren aan. Daar zijn ze nl. totaal niet bang voor. Niet gemeen genoeg. Om deze lui aan te kunnen moet je ze precies zo behandelen zoals ze zelf doen. Een middenweg bestaat er niet. Die man, die jou hielp, Paardestaart, was de enige fatsoenlijke man in die meute!

op 18 06 2006 at 13:16 schreef Wampie:

Zo is het, Paardestaart, en nog erger. Zelf viel ik eens door een misstap tussen trein en perron op het spoor. Au! Toen ik mezelf zonder assistentie weer omhoog had gewerkt, moest ik huilen van de pijn. Maar pas echt wanhopig werd het toen ik mijn tranen in een vierzitter de vrije loop liet en mijn directe buren het presteerden om in de kleine ruimte langs mij heen te kijken, zonder enige blijk van medeleven, of erger… zonder een spoortje gezonde nieuwsgierigheid.

Troosten als inbreuk op de privacy? Of als gebrek aan moed tot menselijk contact?

Vreemd genoeg vond ik dit een schokkender ervaring dan toen mij een gebroken kaak werd geslagen met een paar tanden eruit, toen ik een stelletje hangjongeren van mijn fiets verwijderde door een van hen aan het shirt te trekken. Dat laatste, lichamelijk contact, wekte zo’n woede op dat deze 15-jarige me knock-out sloeg.

Ik moet zeggen: de politie heeft daar goed werk van gemaakt. De knul werd kort daarna ’s avonds van zijn bed gelicht en is een jaar later veroordeeld.

op 18 06 2006 at 15:25 schreef jpk:

@Wampie

Jij had natuurlijk ook in die vierzitter het contact met je directe buren kunnen initiëren. Door te verklaren waar die tranenvloed vandaan kwam, ofzo. Waarschijnlijk zou daarna het ijs gebroken zijn en zou je minder geschokt naar huis gegaan zijn.

op 18 06 2006 at 16:00 schreef Wampie:

jpk, het gaat hier niet om mij (=grote meid), maar om het gegeven dat mensen vaak zo idioot/lomp/ongeïnteresseerd/laf reageren wanneer een ander in het geding is. Een levensgroot verschil met bijvoorbeeld Italie, waar ik een tijdje gewoond heb. Nederlanders voelen zich vaak superieur. Italianen zijn mafiosi en het land zelf is een bananenrepubliek. Goed, dat levert blijkbaar wel een wat grotere onderlinge verbondenheid op dan in de perfecte heilstaat Holland. Om terug te komen op het uitdelen van klappen: daar wordt wel een potje gevochten – al is het maar om een meissie.

op 18 06 2006 at 16:08 schreef Wampie:

Paardestaart, kun je misschien een tipje van je sluier oplichten als cultuurdrager met een zekere bekendheid?

op 18 06 2006 at 16:17 schreef Duns:

"she’s saying like it is." mist in ieder geval een "it".

En in Engels idioom is het: "Ponytail is telling it like it is."

op 18 06 2006 at 16:41 schreef Klefbeer:

Je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Een zogenaamd "verstandige, tolerante en ruimdenkende" maatschappij impliceert nu eenmaal individualisme, en individualisme impliceert dat mensen zich aan elkaars ellende weinig gelegen laten liggen. Bemoeienis met anderen, óók met andermans ellende, is in feite gewoon hetzelfde als intolerantie.

Zie ook het voorbeeld van Wampie: huilen màg, altijd, overal en om alles. Dat vinden we met z’n allen heel normaal, dat tolereren we. Maar een buitenstaander kan nu eenmaal niet raden waarom je in tranen uitbarst. Voor hetzelfde geldt zit je er wel helemaal niet op te wachten dat iemand zich met jouw (privé?)ellende bemoeit.

Maar ik ben het wel met je eens dat dit geen prettige maatschappij oplevert. Daaruit zou je kunnen concluderen dat tolerantie helemaal zo’n goed streven niet is als dat al die links-liberalen ons altijd hebben laten geloven.

op 18 06 2006 at 16:41 schreef Steady Freddy:

@Paardestaart: Wat een vaag en verwarrend stuk waarbij je op een te simpele manier door je persoonlijke negatieve ervaring een link legt naar de lafheid van de gehele Nederlandse bevolking. Die vervelende ervaring van jou heeft mijn inziens veel meer te maken met de steeds individualistisch wordende maatschappij. Door de invloed van de populaire media is er een beeld ontstaan dat het steeds onveiliger is in ons land. Consumptiegedrag, langs elkaar heen leven en iedereen uit op meer bezit, liefst mooier en duurder dan je buren. Niet de criminaliteit neemt toe ( die wordt juist minder) maar het gebruikte geweld. Dus men is bang dat als je iets ziet en ingrijpt daar het slachtoffer van te worden.

Dat je hierna gemakkelijk een link legt naar… Ja naar wat eigenlijk? Je gebruikt een vage Mohammed Rasoel om je onderliggende boodschap kwijt te kunnen over hoe die vijfde colonne ( trouwens een links term uit de Spaanse burgeroorlog) ons landje gaat over nemen.
In tegenstelling tot de reacties op je schrijven ben ik van overtuigd dat als die vijfde colonne al bestaat het niet van Marokkaanse zijde zal komen. Men zou eens goed moeten kijken naar de invloed van vooral Turkse organisaties in Nederland en hun relaties tot het thuisland. Organisaties die nauw samenwerken met onze regering zoals; Diyanet, CMO en Milli Gurus.

Dan heb je het over vredes- en oorlogstijd. In de ogen van vele moslims is het Westen ook een oorlog aan het voeren tegen de islam. Wel eens waar onder het mom van een campagne tegen terreur. Maar dit zelfde Westen heeft keer op keer organisaties ondersteund, vanwege eigen belang, die terreur uitvoerden. Zoals: Al Qaeda, Saddams Baath partij en onlangs nog de Somalische warlords… Niet zo raar dat men dan gaat wantrouwen. Na 9-11 en de enorme druk die moslims daardoor te verduren kregen zie je een natuurlijke naar binnenkering. Dit veroorzaakt ook een bewustwordingsproces over simpele vragen als; wie ben ik? Waar sta ik als moslim? Leef ik wel volgens de regels van de islam? Dit gebeurt nu vooral bij jonge moslims waarvan de ouders niet eens zo religieus actief zijn. Gevolg is dat doordat men zich aangesproken voelt een innerlijke strijd aangaat en dus bewuster naar het geloof gaat leven dan voorheen. Het feit dat er zo weinig aandacht is voor positieve ontwikkelingen binnen de islam en groepen moslims is bedroevend. Ze worden op plekke als deze afgedaan als wolven in schaapskleren die door iets positiefs te organiseren niets anders willen dan de boel overnemen ipv. deelnemen. Zelfs hoger opgeleide moslims voelen zich onbegrepen en achtergesteld op de autochtone Nederlander. Het beste recept tegen radicalisering is nog steeds; Huisje, boompje, beestje…

Salaam

op 18 06 2006 at 16:52 schreef Miep:

De Engelse uitvoering van het boek van Mohammed Rasoel is hier te lezen:
http://www.childrenofmillennium.org/heroes/downfall.htm
Jammer genoeg weet ik het adres van de Ned. uitvoering niet

op 18 06 2006 at 16:54 schreef Frans Groenendijk:

Tsja. Doet me denken aan dit waar gebeurde verhaal dat ik had opgenomen op mijn tijdelijke site als kandidaat gemeenteraadslid.

De reden waarom ik deze link verschaf is niet op de eerste plaats om te illustreren hoe flink ik met mijn 1,70m en 68kg ben maar vanwege de reactie die ik kreeg van mijn jongste zus. Ze was bang dat dit verhaal electoraal mogelijk in mijn nadeel zou kunnen werken!

op 18 06 2006 at 18:18 schreef Wampie:

Gokje: Paardestaart = Pamela Hemelrijk.

op 18 06 2006 at 19:00 schreef Peter Breedveld:

She jivin’ like it is, Duns. Gotta problem wit’ dat?

op 18 06 2006 at 19:30 schreef Michiel Mans:

Steady Freddy schreef,

-"Dan heb je het over vredes- en oorlogstijd. In de ogen van vele moslims is het Westen ook een oorlog aan het voeren tegen de islam."-

Dankzij de niet aflatende stroom Arabische, Iraanse of islamitische propaganda, is dit een beeld dat veel moslims hebben. De werkelijkheid is dat er meer doden vallen door moslims die om moslimse redenen andere moslims doden dan door westerse gevechtshandelingen.

-"Wel eens waar onder het mom van een campagne tegen terreur. Maar dit zelfde Westen heeft keer op keer organisaties ondersteund, vanwege eigen belang, die terreur uitvoerden. Zoals: Al Qaeda, Saddams Baath partij en onlangs nog de Somalische warlords…"-

Dat het om meer gaat dan alleen om een strijd tegen terreur, oliebelangen bijvoorbeeld, is duidelijk. Het is zeker niet begonnen als een strijd tegen de islam. Hoe hard dat ook door imams en andere achterlijken wordt gebrald. Dat het onderhand op een strijd tegen de islam begint te lijken, is niet vreemd. Hoe zou dat nou komen? Is er geen sprake van een moslim invasie in het Westen? Nederland heeft er een miljoen. Keren die moslims zich niet steeds openlijker en agressiever tegen die Westerlingen? De pre-victorie speech van Khadaffi is zeer illustratief wat dat betreft. Zie Ghadaffi’s site http://www.algathafi.org/tmbkto/tm_en.htm Ik schreef er op 11 mei een commentaar op. Geïnteresseerd? Druk, mogelijk in jouw geval ram op mijn naam en scroll naar 11 mei.

Het is waar dat Westerse landen opportunistisch hun vrienden kiezen. Mensenrechten e.d. spelen daar maar zelden een rol bij. Het is me vaak een doorn in het oog. Is het Westen hier uniek in? China heeft oliebelangen in Sudan en steunt het regime daar. Saoedi-Arabië en Iran, idem dito. Meer voorbeelden? Je beschuldiging is correct maar uiterst hypocriet.

-"Niet zo raar dat men dan gaat wantrouwen. Na 9-11 en de enorme druk die moslims daardoor te verduren kregen zie je een natuurlijke naar binnenkering. Dit veroorzaakt ook een bewustwordingsproces over simpele vragen als; wie ben ik? Waar sta ik als moslim? Leef ik wel volgens de regels van de islam?"-

Na 9/11 hebben we nog talloze andere bloedbaden gezien die onder het uitslaken van allah-u-aqbar plaatsvonden. Massamoord in naam van en voor allah. Het gebeurt dagelijks nog in Irak. Keert de moslim de rug naar deze krankzinnige haat, dwang en verderf verspreidende religie? Allerminst.

-"Dit gebeurt nu vooral bij jonge moslims waarvan de ouders niet eens zo religieus actief zijn. Gevolg is dat doordat men zich aangesproken voelt een innerlijke strijd aangaat en dus bewuster naar het geloof gaat leven dan voorheen."-

Dat valt samen met rapporten over verdergaande radicalisering. We genieten dagelijks meer van deze bewuster naar het vredesgeloof levende moslimsjongeren.

-"Het feit dat er zo weinig aandacht is voor positieve ontwikkelingen binnen de islam en groepen moslims is bedroevend."-

Dat komt door het feit dat er zo verdomd weinig positiefs te melden valt.

-"Ze worden op plekken als deze afgedaan als wolven in schaapskleren die door iets positiefs te organiseren niets anders willen dan de boel overnemen i.pv. deelnemen. Zelfs hoger opgeleide moslims voelen zich onbegrepen en achtergesteld op de autochtone Nederlander."-

Voor zover dit klopt, het heeft een oorzaak Fred. De oorzaak is dat te velen, te zichtbaar, zich distantiëren van onze cultuur en maatschappij. Niqaabs, hoofddoeken en djellaba’s, die horen hier niet thuis en we gruwen ervan. Columnisten en politici bedreigen (of vermoorden), geen hand geven, ‘hoer’ roepen, zwembaden onveilig maken, de lijst is ellenlang. Het ergste is dat moslims meestal hierover zwijgen, het goedpraten of de kaashoofdigen de schuld geven. Dat laatste klopt overigens niet. Niet alleen veel rauwe haringvreters hebben een hekel aan die kut islam en zijn fanatiekere aanhangers. Denk je dat Hollandse Chinezen, Indonesiërs, Vietnamezen of Surinamers, juichen over de aanhangers van de hufterprofeet? Zijn we racisten als we ‘jullie’ uitkotsen? Jullie zijn naar mijn idee zelf de racisten door al dan niet op basis van dat klote geloof, ‘ons’ vaak als vuil te zien en te behandelen. Dat wreekt zich vroeg of laat. Het kan uit de hand lopen, dan is het zelfs niet eens meer terzakedoende wie er begon. Gelukkig zijn in dat geval het er ‘maar’ een miljoen.

-"Het beste recept tegen radicalisering is nog steeds; Huisje, boompje, beestje…"-

Ik denk meer aan uitzetten, uitsluiten of in het geval van radicale moskeeën, sluiten en afbreken.

-"Salaam"-

In Nederland zeggen we ‘hallo’ en ‘tot ziens‘. Het zal nimmer ‘salaam’ worden. Nimmer.

op 18 06 2006 at 19:56 schreef Ari:

Dit is geheel eigen ervaring.
Zo’n 20 jaar geleden kwam een vriend van mij nogal eens op de proppen met verhalen uit Rotterdam hoe erg het gesteld was met marrokaanse etterbakken die de buurt onveilig maakten. Het was mijn ervaring nog niet, dus raakte ik daar soms zwaar geirriteerd door. Of ie aub eens zijn smoel kon houden over de gastarbeiders. Wat moet die vent zich eenzaam hebben gevoeld want een tijdje later was hij genoodzaakt om te verhuizen. Ik schaamde me diep later want wat mijn ervaringen destijds niet waren werden het later. Nou, ik heb het geweten. Ik stoorde me aan het gedrag van een groepje marrokanen in het openbaar vervoer en zei daar iets van. Had ik het maar nooit gedaan. Achtervolging, de meest vreselijke verwensingen, heuten en meppen en schoppen van de metrotrap af en niemand die je helpt. Een maand later weereens, totally out of the blue. Treiteren schoppen en slaan. Toen had ik gelukkig een borrel op en deed het me niet zoveel. Althans ik kon me rustig houden. De controleurs die er aan kwamen controleerden hun kaartjes niet eens. Ze wisten wat er was gebeurd.
Het ergste van alles is dat je het aan niemand kwijt kan. Je moet niet zeiken en zelfs door een deel van de familie word ik gezien als iemand die getraumatiseerd is en ik word zelfs door hen een rascist genoemd. Rasoel heeft het over de splijting in de samenleving, maar dat begint in families is mijn ervaring. Dit gebeurde daags na 9/11. Ik vond het al zo vreemd dat wanneer ik de metrotrap op kwam een deel van die etterbakkies begonnen te zingen. Zou het aan mij liggen dacht ik?
Mijn ogen zijn open gegaan. Ik verdiepte me in de geschiedenis van de islam. Dat ik er een afkeer van kreeg is mijn opgedane kennis. Zeer veel las ik. De opgedane ervaringen hebben mij er toe aangezet om veel te lezen uit betrouwbare bronnen. Het ziet er voor Europa niet best uit.Vanaf de macht van Mohammed is het overal zo gegaan dat voor andere relegieen en filosofie geen plaats is. En dat zal voor nu voor Europa niet anders zijn, mits we onze tanden laten zien.

op 18 06 2006 at 20:22 schreef Frans Groenendijk:

Ik leef met je mee Ari.
Toch is er ironisch genoeg een lichtpuntje aan het feit dat bij jou -net als bij mij en bij vele anderen- de weerzin tegen de islam vooral gegroeid is nadat we er ons in gingen verdiepen. Dat betekent dat we er hard aan moeten werken dat autochtonen zich verdiepen in de islam! Dat is precies wat de nuttige idioten als Buijs en de minder gewelddadige mohammedanen bepleiten!

Zegt het voort. Lees Ali Sina.
Lees Hans Jansen

op 18 06 2006 at 20:35 schreef Frans Groenendijk:

Wikipedia over salaam-zeggers:
"It is regarded by most Islamic scholars to be forbidden for a Muslim to return the Salam greeting of a non-Muslim in full"

Het stukje is hoogstwaarschijnlijk geschreven door een mohammedaan want er wordt ook "pubh" aan de naam van de "profeet" gekoppeld.

Het wikipedia stukje verwijst ook naar deze bron van achterlijkheden.

Greeting a non-Muslim first is haraam and is not permitted, because the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: “Do not initiate the greeting with the Jews and Christians, and if you meet them in the street push them towards the narrowest part of it.” But if they greet us we have to respond to them, because of the general meaning of the verse in which Allaah says (interpretation of the meaning)…."

Daarom heeft Ali Sina gelijk: internet zal de islam vernietigen.
We kunnen het lezen met onze eigen ogen. Na een enkel klikje met de muis.
Dit stukje prijkt nu in deze tijd op het vraag en antwoord gedeelte van een of andere islam-site.

In Nederland Salaam zeggen in plaats van goedendag kan twee dingen betekenen: degene die dat doet heeft zich niet geinformeerd of hij is een mohammedaan. Een volgeling van een wrede krijgsheer van 1400 jaar geleden.

op 18 06 2006 at 20:53 schreef Lancelot:

Nogmaals,

Als je de situatie zowel rationeel, gevoelsmatig, of zelfs intuitief beoordeelt, kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat geweld de enige optie is.

Ik zeg dit vooral tegen de nederlandse "mannen". De maatschappelijke verhoudingen (vooral op man-vrouw gebied) zoals die gegroeid zijn in de jaren 70, hebben van de nederlandse (algemener: westerse) mannen mietjes gemaakt.
"Poldergedrag" noem ik het maar. Tegen beter weten in, altijd maar blijven praten. Niet omdat je werkelijk geinteresseerd bent in die ander, maar omdat je het alternatief (vechten) niet (aan)kunt. De gedachte aan vechten maakt je zo bang, dat je "poldergedrag" zelfs met veel gelul tot maatschappelijke norm probeert te verheffen. Als je bij zoiets een "plaatje" wilt zien, probeer je dan eens Ronald Eissens van het MDI voor de geest te halen. :-)

Maar goed, we kunnen de schuld wel aan maatschappelijke ontwikkelingen, belangengroepen, sexen of etnische groepen geven, de oplossing ligt nog altijd bij een gedragsverandering in onszelf. Vooral bij ons mannen. Ik denk dat we van de politiek, politie of het leger niets hoeven te verwachten. De oplossing ligt in het onder ogen zien van onze eigen lafheid als nederlandse mannen, en daar in concreto iets aan doen. Dat begint bij het verwerven van de vaardigheid tot vechten. Daarmee ben je er nog niet. Je moet ook bereid zijn om geweld te gebruiken.
In de jaren ’70 had ik een indonesische vriend, die in zijn jongste jaren met zijn ouders (diplomaten dacht ik) zo’n beetje in alle werelddelen had gewoond. Hij vertelde me dat in al die landen de mannen altijd messen bij zich droegen. En gebruikten ook, als het erop aan kwam. Wat een verschil met de nederlandse man vond hij dat !
Inmiddels hebben we zo’n drie miljoen mensen uit landen met de gewelddadigste culturen geimporteerd, en we vragen ons af, "waarom onze meiden zoveel met buitenlanders gaan". En "waarom zoveel mensen de straat niet meer op durven".
Het plegen van geweld heeft ook "vermakelijke" kanten. Heb je daar wel eens over nagedacht ? Ik heb wel eens "zomaar" een marokkaan mishandeld. Ik heb er de hele dag op lopen kicken ! Wat gaf dat een goed gevoel !

Noem mij maar een psychopaat. Het maakt me niet uit.
Peter Breedveld zei iets in de trant van dat geweld een centraal thema was in zijn leven (correct me if i’m wrong). Voor mij geldt hetzelfde.
Al met al heb ik nog nooit iemand vermoord, en ga redelijk goed met mensen om, zelfs hier en daar wat moslims.
Maar de centrale problematiek blijft:
Als het niet in de vorm van een burger- of wereldoorlog gebeurt, dan moet op zijn minst de nederlandse man een enorme gedragsverandering ondergaan.

Met de groeten van uw psychopaat en ophitser.

‘Crazy’ Lancelot

op 18 06 2006 at 21:41 schreef Reconquista:

Ja Lancelot, het magische gevoel wanneer je Ork-achtige wezens uit ongure oorden een lesje hebt geleerd, ken ik wel. Soms is oogcontact, dat langer duurt dan twee seconde, bij hen al voldoende om de zelfbeheersing te verliezen. In sommige culturen is plat geweld een statussymbool en een teken van mannelijkheid. Maar in single-mode zijn deze primaten echter de grootste lafaards op aarde.

Toen een paar weken geleden een stel jonge duivelaanbidders "per ongeluk" tegen me aan fietste hadden ze de grootste lol natuurlijk. Terwijl ik afstapte werd ik zwaar beledigd en bedreigd met molest. Geen tijd om te praten; tegen wie mij aanvalt gebruik ik martial art. Eentje probeerde me in slow motion op m’n bek te slaan…. Tja, had ie maar beter op moeten letten in de dojo. Hard rennen kunnen ze wel, dat moet ik toegeven.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Mensen, ga toch trainen, laat je niet op je bek slaan!

op 19 06 2006 at 01:10 schreef Frans Groenendijk:

"Ik denk dat we van de politiek, politie of het leger niets hoeven te verwachten."

Ik ben daar minder pessimistisch over.
Berichten over generaal Patrick Cammaert in Congo, over het optreden van de Nederlandse militairen in Al-Muthanna en de uitschakeling van tientallen Taliban door de Nederlandse commando’s tijdens het kwartiermaken wekken bij mij de indruk dat het Nederlandse leger niet (meer) uit Karremansen bestaat.

@Lancelot.
"Het plegen van geweld heeft ook "vermakelijke" kanten. Heb je daar wel eens over nagedacht ? Ik heb wel eens "zomaar" een marokkaan mishandeld".
Misschien moeten we uit de quotes rond het woordje ‘zomaar’ concluderen dat er eigenlijk wel een aanleiding was. Zo niet dan ben je gewoon een stomme aso.

op 19 06 2006 at 01:51 schreef Wouter Vos:

Paardenstaart haalt me de woorden uit de mond. Het klopt naar mijn idee. De vraag is of het Hollandse volk weer dapper en heldhaftig zal worden. Enkelen misschien, veel hasj-, coke- en xtc-jongeren zijn volgens mij helaas niet meer in staat zich ook maar tegen iets te verzetten. Maar sites zoals deze bewijzen dat er toch nog dappere zielen zijn ;-)

op 19 06 2006 at 01:59 schreef Lancelot:

Tja, was een marokkaanse junk op het Centraal Station. Staat ’s ochtends om 07:00 gewoon te chinezen in de kraam van de krantverkoper, die er blijkbaar niets van durft te zeggen. Dat ik dan mijn peuk ’toevallig’ precies in zijn zijn gezicht weet weg te pieken, is meer geluk dan wijsheid. Als hij dan verhaal komt halen, duw ik mijn gezicht tegen het zijne, grijns, en vraag of hij ergens een probleem mee heeft. Ik herinnerde me achteraf dat hij stond te klappertanden en te bibberen. Verder ging ik vervolgens gewoon een kaartje halen bij de balie, en heb hem verder niet gezien.

Daar heb je potverdrie een bekentenis van een psychopatische, ophitsende, NieuwRechtsstemmende aso !

Als je er wat mee wilt, doe er dan wat mee.

In principe laat ik me door geen enkele moraal weerhouden.

In de praktijk valt het meestal wel mee.

Jouw ervaringen op dat gebied ?

Lancelot

op 19 06 2006 at 02:57 schreef Michiel Mans:

Beste Frans, je schreef,

-"Ik ben daar minder pessimistisch over.
Berichten over generaal Patrick Cammaert in Congo, over het optreden van de Nederlandse militairen in Al-Muthanna en de uitschakeling van tientallen Taliban door de Nederlandse commando’s tijdens het kwartiermaken wekken bij mij de indruk dat het Nederlandse leger niet (meer) uit Karremansen bestaat."-

Er is zeker een metamorfose te bespeuren. Het is er voornamelijk een van beneden naar boven, en in de juiste richting.

Patrick Cammaert is een ‘soldaten’ generaal. Dick Berlijn, de opperbevelhebber, is dat niet. Hoe de verhouding managers in uniform en soldaten officieren ligt, blijft onduidelijk.

In welke verhouding dan ook, ze zijn dun gezaaid. Om dat ene versterkte bataljon in Afghanistan te houden en af te lossen, heb je er drie nodig. Een die er zit, een die zich voorbereid en een die ge-debriefed wordt, R&R heeft of het materieel onderhoud e.d.

Voor Afghanistan is een derde van de infanterie die de Landmacht rijk is bezig. Nog een paar bezuinigingsronden, de eerste in 2007, waarschijnlijk met Bos aan het roer en het is weer mei ’40. Toen werd Winkelman gebeld met "stuur tanks man", hierop antwoordde hij sarcastisch "een of allebei". Dat wordt straks "stuur bataljons infanterie" waarop het anwoord "een of allebei" zal zijn.

We kunnen dus wel op onze soldaten rekenen alleen zijn ze lastig te vinden gezien hun hoeveelheid en spreiding.

op 19 06 2006 at 12:45 schreef Dany:

Ik ben een ex-marinier, heb ook in Israel in actieve dienst gezeten. Ik doe veel aan schietsport, en ben een actief beoefenaar van Muay Thai.

Voor de goede orde: Ik ben software architect van beroep, en al 20 werkzaam in de IT.

Ik heb twee zoons, en die worden door mij weerbaar gemaakt in alle opzichten. Ze leren voor zichzelf denken, krijgen een grondige basis in geschiedenis, een gezond wantrouwen tegen de conventionele media en de meeste vormen van institutionele autoriteit.

Ze leren daarnaast vechten. Met hun hersens en mond, en met hun handen en voeten. Later met alle wapens die ik zelf beheers.

Ik wil dat de keuzen die zij later maken gebaseerd zijn op van alles en nog wat, maar NIET op de angst voor eventuele consequenties van die keuzen. Dus: Niet bang zijn voor schorsing van school, niet bang zijn voor ontslag, niet bang zijn voor wat pa ervan denkt, en niet bang zijn voor een standpunt of actie die weleens gevaarlijke gevolgen kan hebben.

Nederlanders/westerlingen doen en laten veel te veel uit angst. En daar wordt op gerekend, en misbruik van gemaakt.

Ik vind het een enorm gemis dat Nederlandse mannen ontmand worden voordat ze zelfs maar de kans krijgen man te worden. ALS een man moet vechten, dan moet’ie daar ook toe in staat zijn, en niet uit angst en onvermogen passief blijven. Passiviteit die achteraf dan wordt gerationaliseerd tot "redelijkheid", "balans", etc. Alles om maar te kunnen ontkennen dat we te bang waren om datgene te doen waarvan we weten dat het juist en passend is.

op 19 06 2006 at 13:33 schreef Frans Groenendijk:

"Daar heb je potverdrie een bekentenis van een psychopatische, ophitsende, NieuwRechtsstemmende aso "
En verkregen zonder noemenswaardige marteling ;)

Ik prefereer mensen met weinig principes die in de praktijk meevallen boven mensen met veel principes die in de praktijk tegenvallen.
Ik vind het incident met de junk op het randje. Waarom vroeg je niet iets aan de krantenman?

op 19 06 2006 at 14:27 schreef Michiel Mans:

Frans schreef,

-"Ik prefereer mensen met weinig principes die in de praktijk meevallen boven mensen met veel principes die in de praktijk tegenvallen."-

Die staat op HD.

Beste Dany,

Ik denk dat wat je beschrijft niet alleen voor Nederland geldt. Het ‘heerst’ hier mogelijk wel sterker. We hebben vijftig jaar erg correcte boodschappen gehad en diep over onze gewelddadige koloniale en andere zonden nagedacht.

De timideheid om te vechten is denk ik ook vooral iets dat leeft in, laten we zeggen, intellectuele kringen. Afgaande op de gretigheid waarmee voetballen massaal met geweld wordt opgeluisterd, zijn er hele volksstammen die hun vuisten gebruiken niet verleerd hebben. Zijn dat allemaal tokkies?

Er zit ook zat tussen timide en tokkies.

op 19 06 2006 at 14:43 schreef Peter Breedveld:

Gewelddadige voetbalsupporters zijn allemaal Tokkies, jawel. Ik denk ook dat er niks mis is met de opvatting dat geweld onbeschaafd is. Je tot geweld moeten verlagen is een vernedering.

Maar je moet ook inzien dat geweld af en toe nodig is. Soms is het jij of hij, en dan kies ik voor ‘hij’.

Dany houdt er interessante opvattingen op na. Ik zou hem best eens willen ontmoeten. Ik neem aan dat hij zijn kinderen óók ethiek bijbrengt, dat je natuurlijk alleen in het uiterste geval je toevlucht neemt tot geweld, en dat je het niet opzoekt.

op 19 06 2006 at 17:19 schreef Lancelot:

(kwoot)
Ik vind het incident met de junk op het randje. Waarom vroeg je niet iets aan de krantenman
(/kwoot)

Omdat die ook zo stond te klappertanden :-)

Trouwens, waarom zit je bij mij vliegen af te vangen, terwijl je zo de straat op kunt lopen, en bij mensen van verschillende bevolkingsgroepen, hetzelfde gedrag kunt constateren, en ook een oordeel aso/randje aso/niet aso kunt vellen.

Algemener: Waarom vind je oordelen zo belangrijk ?

Lees ook mijn stukjes over de lafheid van de nederlandse man eens, hoe sta je daar zelf in?Ben je bereid jezelf in dat opzicht te evalueren ?

Lancelot

op 19 06 2006 at 17:30 schreef Lancelot:

Tjonge, hier ontstaan hele interessante discussies. Bedankt Peter.

Dany is een hele goede en wijze vader en mens, Paardestaart een goede moeder en mens.

Mensen voor wie ik in een oorlog zou willen sterven.

Graal Zoeken is het zoeken naar de Juiste Vraag. Ik ben er nog niet, maar de volgende lijkt me een aardige. Ik stel hem aan mezelf, en andere mensen kunnen dat ook doen:

"Voor wie en wanneer ben je bereid te sterven ?"

Lancelot

op 20 06 2006 at 01:45 schreef Michiel Mans:

Lancelot vroeg,

"Voor wie en wanneer ben je bereid te sterven ?"

Velen hebben met dappere rethoriek op dergelijke vragen antwoord gegeven om het moment supreme, het hazenpad te kiezen. Dat zegt ook niet zoveel. Er zijn talloze voorbeelden van mensen die de ene dag het hazenpad kozen en zich de volgende dag heldhaftig doodvochten. Er zit een verschil tussen werkelijke bereidheid en uitgesproken bereidheid.

op 20 06 2006 at 01:56 schreef Frans Groenendijk:

@Lancelot.
Je wekte bij mij de indruk dat je om een oordeel vroeg.
Naar iets van mijn eigen ervaringen had ik hierboven al gelinkt.

op 20 06 2006 at 02:06 schreef reviaan:

http://howardbloom.net/lucifer/

Howard Bloom heeft in de ‘Lucifers Principle’prachtig beschreven hoe geweld en het "slechte" binnen de mens , dier, en organismes etc een prominente rol speelt,… ieder organisme ( Individueel of als groep )streeft vanaf het begin der tijden naar overleving, machtuitbreiding ten koste van anderen…soms is geweld ten opzichte van anderen de enige manier van overleven…een Darwinistische zienswijze , van progressie,datgene wat het weerbaarst is overleeft anders vergaat men het lot van de Dodo…de Dodo leefde lange tijd op haar eiland zonder natuurlijke vijanden en ontwikkelde zich tot een dier dat zich niet kon verdedigen of vluchten….toen kwamen de Hollandse ontdekkingsreizigers aan wal met onder andere hun honden en andere dieren en de Dodo’s stierven uit bij gebrek aan weerbare eigenschappen…zo zal het Europa ook vergaan vrees ik …
En de vraag is dan…mischien is geweld ten opzichte van de Europese elites en de Islam helemaal nog niet zo slecht voor het voortbestaan en ontwikkeling der mensheid…want het alternatief van geweldloze overgave aan de barbaren is ‘in the end’een stuk onaantrekkelijker.
We zijn hier de laatste decennia opgevoed met de Idee ‘geweld lost nooit iets op’, maar dat is pertinente onzin…de grootste beschavingen zijn verdwenen door geweld.Geweld lost heel veel op. Ruim al uw vijanden uit de weg of onderdruk ze effectief en de macht is aan U.
Daarom is de Islam ook zo groot in aantal aanhangers en gebied…allemaal overwonnen gebieden van voormalige vijanden…van Egypte tot Marokko , en straks Europa ?

op 20 06 2006 at 11:17 schreef Lancelot:

(kwoot MM)
Velen hebben met dappere rethoriek op dergelijke vragen antwoord gegeven om het moment supreme, het hazenpad te kiezen. Dat zegt ook niet zoveel. Er zijn talloze voorbeelden van mensen die de ene dag het hazenpad kozen en zich de volgende dag heldhaftig doodvochten. Er zit een verschil tussen werkelijke bereidheid en uitgesproken bereidheid
(/kwoot)

In zijn algemeen en inhoudelijk gesproken heb je gelijk.

Als je op mij doelt: Ik ben er wel heftiger ingegaan, ook in gevaarlijker situaties. Ik ben er zelfs al voor veroordeeld door een laffe, corrupte, politiek correcte rechter.

(Leest u mee, MDI ? Straks heeft u genoeg ‘voer’ voor een aanklacht en vervolging)

Door het niet-effectief reageren van de politiek, wordt de terreur tegen minder-weerbaren en niet-moslims steeds erger. Ondanks mijn relatieve weerbaarheid, schroomt men er niet voor, om tegenwoordig ook mij te beledigen en vernederen.

In een een-op-een situatie red ik me wel, tegen (gewapende)groepjes wordt het moeilijker. Ik zal niet schromen huis-tuin-en-keuken wapens te gebruiken, misschien ga ik daarmee in de toekomst NOG verder.

Als de overheid er NIET in slaagt daar op korte termijn iets aan te doen, zal ik mijn verantwoordelijkheid als MAN nemen.

Als dit tot zware mishandeling/moord leidt, ben ik mijn carriere kwijt, en wat voor leven heb ik dan nog ?

Waarom zou ik dan niet het initiatief naar me toe trekken, en iets in de trant van Hans van Temsche doen ?

LET OP ! Ik DENK HARDOP, en dat MAG !

ALS het fout gaat, mogen ze met me doen wat ze willen. Als "racist" profileren, heel "extreem"-rechts aanpakken, etc. etc.

De lezers van Frontaal Naakt hebben als voordeel, dat ze hebben kunnen lezen hoe zoiets ontstaat.

Nogmaals, bedankt voor die inhoudelijk sterke discussies hier.

Jouw verdienste, Peter.
Politiek-Incorrect Links. Ik wist niet dat het bestond.

Wat je ook van me vindt, en wat er ook gebeuren gaat, men zal hier precies kunnen lezen hoe het ontstaat.

‘Loony’ Lancelot

Geen provocateur, maar mens-met-hart-op-de-tong

op 20 06 2006 at 15:36 schreef Dany:

@Peter: "Dany houdt er interessante opvattingen op na. Ik zou hem best eens willen ontmoeten."

Dank je Peter. En elkaar ontmoeten, dat lijkt me helemaal geen slecht idee. Hoe ik over jou en je site denk is je onderhand wel bekend.

Vind je erg als ik mijn honden meeneem? :)

"Ik neem aan dat hij zijn kinderen óók ethiek bijbrengt, dat je natuurlijk alleen in het uiterste geval je toevlucht neemt tot geweld, en dat je het niet opzoekt."

Klopt. Ik haat bullying, en ben zelf redelijk trots op mijn vermogen de meeste anderen verbaal en schriftelijk afdoende van repliek te kunnen dienen. Ik leer mijn kinderen inderdaad hun handen thuis te houden tenzij ze aantoonbaar geprovoceerd worden, maar dan ook op te treden op een manier die herhaling onnodig maakt.

Duidelijk stellen van grenzen is voor alle betrokken partijen een goede zaak.

Ik zoek eigenlijk nooit een conflict, maar hou er kennelijk nogal polarizerende opvattingen op na, en anderen zoeken de confrontatie wel. Ik ga die dan wel aan, in het vertrouwen dat ik me niet alleen verbaal goed red, maar ook iedere escalatie (indien gewenst of gedwongen) aan te kunnen. Ongeacht het niveau waartoe die escalatie leidt.

op 21 06 2006 at 12:47 schreef Lancelot:

(kwoot)@Peter: "Dany houdt er interessante opvattingen op na. Ik zou hem best eens willen ontmoeten."
Dank je Peter. En elkaar ontmoeten, dat lijkt me helemaal geen slecht idee. Hoe ik over jou en je site denk is je onderhand wel bekend.
(/kwoot)

Kijk eens aan, mensen, Daar gebeuren goede dingen. Hup, gelijk doen. Het zijn warme dagen, er is zon, je ontmoet gelijkgestemden, etcetera, en altijd ligt daar de mogelijkheid tot onmiddelijke actie !

De tijd dringt, want onze cultuur dreigt vernietigd te worden.

Heb zelf deze week een afspraak met een niet-gelijkgestemde van dit forum, en we hebben beloofd elkaar aan te luisteren/horen.

Vechten doen we pas daarna ;-)

Over die afspraak tussen Peter en Dany:
Als het maar geen Duitse Herders zijn, zal Peter het wel goed vinden ;-)

Lancelot

op 21 06 2006 at 15:49 schreef Michiel Mans:

Lancelot schreef,

-"Jouw verdienste, Peter.
Politiek-Incorrect Links. Ik wist niet dat het bestond."-

Toen ik op de Dam mijn steun betuigde aan de Denen en voor de vrijheid van meningsuiting demonstreerde, werden we bijna door de AFA van de Dam geveegd. Op een gegeven moment kwam er uit het publiek een jongen van ongeveer vijfentwintig jaar naar me toe. Hij zei, "Sorry, ik ben Groen Links maar wat ik nu zie schaam ik me rot voor." Of woorden van gelijke strekking. Hij had het er echt moeilijk mee.

Ik denk dat hij een stuk incorrecter Links is geworden. Alleen hij was het al waard om er gestaan te hebben.

op 21 06 2006 at 22:36 schreef Rinus Duikersloot:

@ Wampie
Was je echt verbaasd?

op 21 06 2006 at 22:59 schreef Cor Spaans:

Gewelddadige voetbalsupporters zijn niet allemaal Tokkies, heb ik vaak gelezen, onder anderen bij Dalrymple. Er schijnen opmerkelijk veel mensen met een behoorlijke Havo-, MBO- of HBO-opleiding en een verantwoordelijke baan tussen te zitten. En af en toe gaan ze hakken.

En ach, wanneer je een van Lotje getikte, veel geplaagde, ziekelijke, zwakke man van middelbare leeftijd bent met een grote muil en een agressief, leugenachtig karakter, kan ik mij voorstellen dat je fantaseert over geweld. En een uitgemergeld stoned wrak kun je dan best wegjagen – maar zoals vroeger in je jeugd met de voetbalhooligans en de skinheads wordt het nooit meer. En gelukkig maar – je moet er toch niet aan denken dat zo’n Lotje (zo eentje die opschept over zijn veroordeling wegens geweldpleging, die verhalen ophangt als: "ik ben geen neonazi, maar sommige van m’n vrienden zijn dat wel, dat zijn hele principiele jongens, hoor!") op straat zal uitmaken wat goed of fout is?!

Spieren kunnen een man heel aantrekkelijk maken, als ze je willen beschermen. Maar agressieve mannetjes zijn zeer onaantrekkelijk, en kunne beter preventief opgesloten worden. Dus voordat ze uitvoering gaan geven aan hun in alle openheid op deze site kenbaar gemaakte droom om alle islamitische kindertjes, vrouwen en mannen in Nederland fysiek te vernietigen.

op 21 06 2006 at 23:09 schreef Afrodite:

@ Cor
Man oh man oh man ! Wat een drama queen ben jij! Vooral je laatste zin….

op 21 06 2006 at 23:11 schreef Michiel Mans:

Lancelot schreef,

-"Jouw verdienste, Peter.
Politiek-Incorrect Links. Ik wist niet dat het bestond."-

Toen ik op de Dam mijn steun betuigde aan de Denen en voor de vrijheid van meningsuiting demonstreerde, werden we bijna door de AFA van de Dam geveegd. Op een gegeven moment kwam er uit het publiek een jongen van ongeveer vijfentwintig jaar naar me toe. Hij zei, "Sorry, ik ben Groen Links maar wat ik nu zie schaam ik me rot voor." Of woorden van gelijke strekking. Hij had het er echt moeilijk mee.

Ik denk dat hij een stuk incorrecter Links is geworden. Alleen hij was het al waard om er gestaan te hebben.

op 21 06 2006 at 23:13 schreef Peter Breedveld:

Die zin heeft-ie niet zelf verzonnen, Afrodite. Hij citeert bijna letterlijk.

op 21 06 2006 at 23:16 schreef Lancelot:

In een "normale" situatie is het ook gek !

Maar als je te maken hebt met teveel mensen uit een cultuur, waarvan ‘onderwerping of doden van ongelovigen’ een religieuze verplichting is, MAG ik dan hardop denken over wat daar tegenover te stellen is ?

Ik denk trouwens, dat deze gedachten nooit in me opgekomen zouden zijn, als de overheid niet zo ineffectief zou reageren op deze cultuur, en gelijke uitingen van DIE kant ?

De overheid lijkt onder de indruk van die cultuur, en is bereid steeds meer toe te geven aan hen. Ik vermoed dat de overheid de controle verloren is, en alleen maar denkt aan hoe ze zelf de dans kan ontspringen.

Als de moslims steeds meer gedaan krijgen, onder die eeuwige dreiging van geweld, waarom zou een autochtone ‘gek’ dan niet proberen iets van de publieke ruimte terug te winnen, door dezelfde dreiging uit te gaan stralen ? Hoe ‘gekker’ je klinkt, hoe geloofwaardiger je wordt. Niet voor nuchtere mensen, maar wel voor die laffe overheid. Vind je niet ?

Je mag me psychologiseren, hoor, maar het probleem blijft.

Denk je dat ik nooit eens wordt verscheurd door paradoxale gedachten ? Dat er misschien WEL een oplossing mogelijk is ? Dat ik zulke lieve moslims ontmoet, dat een eventuele uitvoering van dat dreigement volkomen absurd lijkt, ook voor mijzelf ?

Misschien moet ik wat meer van die andere, paradoxale kant laten zien in mijn stukjes.

Het leven is nou eenmaal schizofreen !

Maar dreigen met waanzin en geweld, het blijkt en blijft immer effectief met de huidige generatie politieke lafbekken.

Lancelot

op 22 06 2006 at 17:22 schreef Coen de Moor:

Individualisme en tolerantie kunnen leiden tot onverschilligheid en apathie, maar dat is niet noodzakelijk.
Ik geloof dat er een vorm van individualisme mogelijk is waarbij je niet voor een ander bepaalt wat goed of lecht voor hem/haar is, maar waarbij je je wel bekommert om anderen.

Dat mensen geen poot uitsteken als ze zien dat iemand wordt lastig gevallen is niet zozeer individualisme, maar vooral lafheid en desinteresse.

Ik ben zelf geen vechtersbaas, en ik beschouw mezelf ook zeker niet als held, maar als ik zie dat iemand wordt lastig gevallen, stap ik er wel op af en zeg er iets van.

Helpt dat dan? Er iets van zeggen? Lang niet altijd natuurlijk, maar soms wel.
De daders verwachten vaak dat het publiek ongeinteresseerd de andere kant op zal kijken. En als er dan opeens iemand zegt dat ze op moeten houden, dan schrikken ze daar toch even van. Soms is dat genoeg om een eind aan de situatie te maken.

Ik heb ook situaties meegemaakt waarin het niet hielp. Waarin de daders zich niets van mijn vermaningen aantrokken. In die gevallen wenste ik intens dat ik een grote sterke vechtersbaas was, maar helaas, dat ben ik niet. En ik ben ook niet dapper genoeg om in mijn eentje te gaan vechten terwijl ik weet dat ik dat helemaal niet kan.
Soms kan ik een situatie niet doen ophouden, en soms moet ik maken dat ik wegkom voordat ik zelf ook klappen krijg.

Maar dat weerhoudt me er toch niet van om de volgende keer dat iemand wordt lastig gevallen er weer iets van te zeggen. Want nogmaals, soms helpt dat wel.
Soms is het genoeg om te laten zien dat je niet apatisch de andere kant uitkijkt, en dat je je wel actief bemoeit met wat er gebeurt.

op 22 06 2006 at 20:39 schreef peterk:

@Klefbeer.
Wat een flauwekul dat individualisme impliceert dat men zich weinig aan de ellende van een ander gelegen laat.
Individualisme wil zeggen dat o.a. je karaktertrekken zich hebben mogen ontwikkelen.
Ben je opvliegend, zachtaardig, intelligent of heb je geen last van een ruggegraat? Dan wordt dat meer zichtbaar dan in een maatschappij waarin de mens getemperd is tijdens zijn leven. Zoals in onze maatschappij waar je wordt geleefd. Waar je je moet conformeren aan het heersende gedachtengoed van de politieke elite. Zij hebben door de mens zoveel verantwoordelijkheid voor zichzelf te ontnemen, er voor zorggedragen dat veel van de samenhang in Nederland is verdwenen. Zij hebben het recht om je zelf te mogen verdedigen ons ontnomen. Door die verantwoordelijkheid die wij als volwassenen zelf zouden moeten dragen ons te ontnemen, hebben ze ons geleerd vooral de andere kant op te kijken. Door ons leven zo door regels te laten bepalen en zoveel van ons te stelen waarvoor wij zelf hebben gewerkt, hebben ze in de hand gewerkt dat de Nederlander niet in actie komt voor een ander maar naar die overheid wijst en aangeeft dat je daar moet zijn voor je recht en bescherming met de gedachte: "Het is de plicht van de overheid. Die willen toch alles uitmaken. Ik heb mijn maandelijkse plicht vervuld. Kijk maar naar mijn loonspecificatie. Ik heb er genoeg voor betaald. Ik kom niet in actie. Voor je het weet pakken ze mij op en wordt ik veroordeeld".

op 22 06 2006 at 23:32 schreef Rinus Duikersloot:

@ Wampie
Laat ik toelichten wat ik bedoel met mijn vraag. Ik ben namelijk nogal verbaasd over jouw verbazing. Was je dit namelijk nooit eerder opgevallen? En ik betwijfel dat zodra je Nederlandse grens bent gepasseerd het meteen Alle Menschen werden Brüder is.
Het is precies zoals de wijze Bijkaart eens schreef: ’t Overkomt ons niet zo dikwijls dat iemand achter ons staat, hoor, of het moest wezen om een dolkstoot in de rug toe te dienen.

op 23 06 2006 at 11:40 schreef Bernadette de Wit:

Rinus, ik betwijfel of dat zo is, de stijl van Paardestaart en die van Pamela Hemelrijk verschillen nogal van elkaar.

op 23 06 2006 at 15:34 schreef Rinus Duikersloot:

@ Bernadette
Het was Wampie die dat dat vroeg aan Paardestaart(denk ook niet dat het één en dezelfde persoon is) en mijn vraag aan Wampie betrof het incident in de trein.

op 23 06 2006 at 22:26 schreef Wampie:

@ Rinus,
Je hebt gelijk, juist de bevestiging was bedroevend.

Er is wel degelijk sprake van grote verschillen, over de grens. Stapte ik in Italië na een lang verblijf met koffers en huisdier de trein naar huis in, werd ik aan alle kanten geholpen – en heus niet alleen door geile kerels, zoals het cliché wil. Stapte ik in Nederland uit, stak er niemand een poot uit. Onderweg leek het alsof de tv aan stond met het geluid uit.

Als je in Nederland zo maar tegen iemand een praatje begint, kijkt men je aan alsof je of gek bent, of levensgevaarlijk.

Ik ken ook de negatieve kanten van Italië en de Italianen, maar die liggen in een andere sfeer. Ik woon naar genoegen in NL. Maar als import zou ik me hier behoorlijk alleen voelen; warmte zit ‘m bij ons vooral in prettige regelingen.

op 23 06 2006 at 22:32 schreef Wampie:

Ik denk toch dat Paardestaart PH is. ‘Pliesie’, strooien met Engelse woorden, en het gegeven dat beiden een zoon van een bepaalde leeftijd hebben.

Maar goed, Peters omschrijving van Paardenstaart was – achteraf gezien – vast geen uitnoding om te gaan raden, dus excuses, Paardestaart!

op 24 06 2006 at 11:53 schreef Rinus Duikersloot:

Ik moet maar naar Italië gaan verkassen zo te horen :)

op 24 06 2006 at 14:28 schreef Bernadette de Wit:

Stijl, Wampie. Stijl.
Hoe PH een zin bouwt, het parlando-achtige. Paardestaart is ongetwijfeld een bewonderaar, maar er is maar 1 Pamela Hemelrijk.

op 27 06 2006 at 12:19 schreef Paardestaart:

"je legt op een te simpele manier door je persoonlijke negatieve ervaring een link naar de lafheid van de gehele Nederlandse bevolking"

Nee stilstaande – ik voelde aan den lijve dat geweld alleen met vastbeslotenheid gestopt kan worden, en ik vroeg me af of wij die vastbeslotenheid nog wel paraat hebben; of onze houding tegenover geweld niet kwezelachtig en precieus is, en of we er verstandig aan doen onze zonen op te voeden tot weerloosheid en impotentie.
Vrede is een mooi ideaal, maar voor alle dingen is een tijd onder de zon, en dit is per slot het koninkrijk der hemelen niet

Pacifists are humanitarians who object to the taking of life and prefer not to follow their thoughts beyond that point, zei Orwell – en ik denk dat hij daar gelijk in had

Ik heb weinig respect voor een hooggestemd idealisme dat je veroordeeld tot een eerloze en nutteloze ondergang, en ik vind dat bullies te allen tijde gestopt moeten worden
Dat gaat niet zonder dat je belagers ervan overtuigd zijn dat je je zult verdedigen als dat nodig is, en dàt kun je niet als je niet leert dat er mensen op de wereld zijn die je zomaar haten of die je te na komen
Walk softly, and carry a big stick

Liever do-jan dan blo-jan, om een goed vaderlands advies maar eens om te keren

op 28 06 2006 at 12:07 schreef Lancelot:

(kwoot Paardestaart)
Liever do-jan dan blo-jan, om een goed vaderlands advies maar eens om te keren
(/kwoot Paardestaart)

Of andersom..

Je bent het dus met me eens, Paardestaart, dat dit laatste het KERNTHEMA is van de meeste discussies hier, en het grote probleem van onze maatschappij ?

Ben je het ook met me eens, dat, na jaren ondertafelschuiven, we nog steeds niet aan de oplossing hebben gewerkt ?

En, ten derde, geen oplossing mogelijk is, als we de kunstmatige, opgelegde moraal terzijde schuiven ?

Zo maar wat vraagjes :-)

Lancelot

op 28 06 2006 at 18:47 schreef Cor:

Probeer het hier eens:

http://www.platformdekrijger.nl/borrel4.jpg

http://www.platformdekrijger.nl/?p=67

op 28 06 2006 at 21:08 schreef Lancelot:

Arme Cor.

Je zit hopeloos gevangen in een gedragsvorm. Je kunt blijkbaar niet anders.
Mensen van jouw ’type’, daar heb ik zo vele van gekend.
Men gaat niet om met mensen op basis van interesse en uitwisseling van opvattingen, maar op basis van het verkrijgen van informatie, en associatie. Daarbij is men vergeten dat zoiets opvalt voor een gevoelig mens.
In sommige ‘politiek geengageerde’ kringen, zijn er complete volksstammen die zijn geconditioneerd in dat gedrag.
Het doet onwillekeurig een beetje denken aan een hond. Die rent, zo hard als dat hij kan, achter een geworpen stok aan. Hijgend biedt hij die, en smekend kijkend om een aai, weer aan de baas aan.

Denk je nou echt, dat je gedrag niet opvalt? Het droevigste is, dat je je begeeft op een discussieplatform. Aan die basale eis (inhoudelijke discussie) voldoe je niet. Zelfs een nauwelijks ontwikkeld lezer van dit forum kan, tussen de regels door, een persoonlijkheid destilleren. Op een platform waar inhoudelijke discussie de boventoon voert, steekt jouw gedrag schril af:
bijvoeglijke naamwoorden, suggesties, waarde-oordelen, opsommen van rijtjes, uit elkaar spelen, je focussen en laten obsederen, enzovoort.
Je lijkt je aangeboren menselijkheid te hebben opgegeven. Zelfs een digitale dorpsgek met een mening, haalt jou er uit.
Het wijzen naar de ander is een dwanghandeling geworden.

Maar het is en blijft een eigen keus. Een verantwoordelijkheid die je zelf neemt.

Net als met die hond. Maar een hond die kan niet anders, en beleeft toch echte vreugde en waardering. Alleen het baasje weet, dat het maar een stok is.

BRAAF ! :-)

Lancelot

op 29 06 2006 at 12:43 schreef Cor:

De dag dat jij een ip-ban krijgt is gezegend, gevaarlijke gek.

op 30 06 2006 at 21:36 schreef Paardestaart:

Sjonge Cor – wat toch dat Lancelot zo’n enorme afkeer bij je oproept..
Wij weten dat niet, weet je – het kan natuurlijk best dat jij dingen weet die wij niet weten – maar zou het dan niet verstandiger zijn als je het nòg eens liet gebeuren? Datgene dat jou er zo van overtuigt heeft dat Lancelot niet deugt?
Want ik weet niet of iemand ervan opknapt dat jij hem de hele tijd verdacht zit te maken..
Als ‘ie niet deugt, dan komen wij daar vanzelf wel achter, toch?

op 01 07 2006 at 11:03 schreef Laila:

Ik kan er weinig heldhaftigs aanvinden als je een junk aanpakt en nog wel een Marokkaan,je zou je bijna high worden van de extra bonuspunten die enkel dat laatste gegeven teweegbracht."Zwarte"mensen toespreken op het gedrag van hun slordige kinderen,weer extra bonuspunten.Maar alweer raak ik niet overtuigd van de heldhaftigheid.
Ik krijg de indruk met iemand te maken die helemaal niet zo’n heldhaftige spierbundel is.
Weet je Lancelot ik kan mij daar ook aan ergeren als een ouder zijn kinderen niet aanspoort om zijn troep opteruimen maar ik krijg helaas de indruk dat jij hier enkel hele"gekleurde"voorbeelden laat zien.
Maar het moet mij toch van het hart ik ben er toch wel een beetje blij mee dat er ook nog heuse moraalridders zijn zelfs als deze het in werkelijkheid helemaal niet zijn.

@Paardestaart,kijk tot die conclusie kan je ook komen als je iemand nog nooit hebt ontmoet maar slechts door het lezen van postings van deze persoon.

afz. Jullie

op 01 07 2006 at 14:11 schreef Cor Spaans:

http://www.peterbreedveld.com/archives/00000505.html

op 01 07 2006 at 15:21 schreef Paardestaart:

"Paardestaart, kijk tot die conclusie kan je ook komen als je iemand nog nooit hebt ontmoet maar slechts door het lezen van postings van deze persoon"

Ach zo?
Zei ik dat niet juist?

Alleen is dat nog niet het geval, Layla.
Ik heb nog niks gelezen waaruit ik moet opmaken dat Lancelot niet deugt.
Tot die tijd heb ik geen boodschap pom geroep om IP-bans..

"een Marokkaanse junk aanpakken – je zou bijna high worden van de extra bonuspunten die enkel dat laatste gegeven teweegbracht.
"Zwarte" mensen aanspreken op het gedrag van hun slordige kinderen,weer extra bonuspunten"

Jezus Christus – wat ben je toch een verschruwelijke, vacuümtrekkende zèur…

Laat die reddingsgordel van het zelfbeklag en je geloof in het ‘racisme’ toch eindelijk eens los, mens.
Wees nou eens een vent – en doe een gedachte-experiment…: stel je het lot voor van westerlingen in enig arabisch land als daar de gevolgen van het immigratiebeleid zouden uitpakken zoals ze dat hier hebben gedaan…

Gegeven het feit dat christenen en andere tweederangsburgers daar sowieso al hun geleidelijke verdrijving en vervolging te vrezen hebben – ook zònder dat ze aanstoot geven, parlementsleden en politici bedreigen of mensen afslachten dus – geloof ik niet dat je veel illusies hoeft te hebben over hun lot in zo’n geval van de omgekeerde wereld…en jij ookniet, als je eerlijk bent en niet gehersenspoeld

Zeur, zeur, zeur…Als je een knip voor je neus waard bent geef je toe dat je d’r eigenlijk zèlf flauw en misselijk van wordt
Of moet ik je niet serieus nemen en elke min of meer acceptabele gedachte toejuichen in de hoop je aan ‘onze zijde’ te behouden, zoals onze medelanders al jaren gewend zijn..? In de trant van: hoera! het geeft antwoord, het is ‘hoogopgeleid’, het is ‘gematigd’…en misschien kan het ooit tegen een stootje?

Zeg het maar hoor..

Maar ik begrijp hoe verleidelijk het is om aanstoots weer plaatsvervangend op je rug te gaan liggen en te gaan liggen gillen als een speenvarken.

I wonder…:)

op 01 07 2006 at 15:23 schreef Paardestaart:

‘geen boodschap pom geroep om IP-bans’

Aan, natuurlijk – áan! :)

op 01 07 2006 at 19:41 schreef Galahad:

En Peter moet niet zeuren dat dit forum exhibitionisten aantrekt.

Het heet tenslotte Frontaal Naakt.

Galahad

op 01 07 2006 at 19:46 schreef Peter Breedveld:

Het kan de moordende hitte zijn, maar volgens mij heb ik niet gezeurd over exhibitionisten.

Los daarvan vind ik het een rare redenering dat het logisch zou zijn dat een site genaamd Frontaal Naakt exhibitionisten zou trekken.

op 01 07 2006 at 20:46 schreef Galahad:

Ik vind het een rare redenering dat ik gezegd zou hebben, dat het logisch zou zijn :-)

Wat is er nog logisch in een mediawereld die wordt beheerst door associaties, suggesties,verdachtmakingen, subtiele implicaties, voyeurisme en exhibitionisme.

Zijn we niet "gewoon" allemaal een beetje bang ?

Het leven is meer dan alleen logica. Pure logica vindt je, strikt genomen, alleen in de geheugens van de computers, de schakelingen, de netwerken enzovoort.

Nog even goed gekeken, en inderdaad: Het is Cor Spaans die de suggestie wekt, door de link te plaatsen, en het is Lagonda die het zegt.

En het is Peter Breedveld die moet beslissen over IP-bans.

Sorry.

Galahad

op 01 07 2006 at 21:16 schreef Peter Breedveld:

Die mag beslissen over IP-bans.

Ik geef alleen mensen een IP-ban als ze onbeschoft zijn of als ze discussies versjteren door bijvoorbeeld negen reacties van zo’n 1000 aan mekaar geplakte woorden achter elkaar op mijn site te plempen en verder als ze duidelijk aan het saboteren zijn, zo was er laatst iemand die onder mijn naam aan het trollen was. Die heb ik er natuurlijk uitgekickt.

Wie wil verkondigen dat de Holocaust een mythe is, of dat het blanke ras superieur is, moet z’n gang maar gaan. Ik heb dan onmiddellijk een hekel aan ‘m, maar ik ban hem niet. Zo iemand moet je met argumenten bestrijden. Zo ook Lancelot. Hij heeft inderdaad heel wat praatjes en af en toe klinkt het wat griezelig, maar het is een muur die Lancelot om zichzelf heen bouwt, omdat-ie bang is. Ik zie er geen kwaad in en bovendien: het is goed om kennis te nemen van zulke geluiden. Door er niet naat te luisteren gaan ze echt niet weg.

op 02 07 2006 at 01:03 schreef Laila:

@Paardevlaai,3 hoog achter ,achter een p.c waant iedereen zich Jezus,but you can’t fool me:)Vraag me veelvuldig af wat er van jou overblijft in real,ik stel me je dan voor als een ballon die leegloopt…psssttttttttt
Al van af het begin van onze virtule kennismaking heb ik je vriendelijk verzocht dat denigrerende toontje van je eens te laten varen.

Jij klinkt zelf als iemand die een reddingsgordel nodig heeft(heb nl. niet de indruk dat je tegen een stootje kan) ,ik ben namelijk een goede zwemmer en kan ook tegen de stroming op zwemmen.Ja, HET kan tegen een stootje!

Ik keur ook bepaald gedrag af maar doe dit bij iedereen ongeacht afkomst/ras.JULLIE namelijk niet !(jouw woordkeuze!)
HET wil niet eens bij iemand als JULLIE horen, zelfs niet in je dromen!
Gelukkig hebben meer mensen net als jij een hoge eigendunk,sommige overschatten zich zelf nogal en neigen er af en toe naar zich te vergalopperen in hun mythische superieuriteit.Weet jij alles van .

Ik heb zeer veel gereisd en weet dat racisme wel degelijk overal voorkomt,zelfs onder kleurlingen,de een voelt zich nu eenmaal minder gekleurd dan de ander.
Weer een ander voelt zich gefortuneerder dan een ander en vind anderen te min voor zijn soort.
Racisme is zelfs broodnodig zodat ieder individu met een zwaar minderwaardigheidscomplex naar beneden kan trappen, naar een loser die er nog slechter aantoe is dan hijzelf.Níet dan?

Paardestaart weet je waar ik flauw en misselijk van word,van iedereen die zijn grote scheur maar opentrekt over fout gedrag van anderen terwijl ze zelf geen haar beter zijn .
Ik kots van de aso’s en of dat nu een blanke is of een kleurling ,of het nu een papiertje op straat gooien betreft of iemand zonder reden aanvallen of dit nu verbaal is of fysiek.
Nog meer kots ik van de mensen die er altijd het hoogste woord over voeren maar er ofwel zelf aan meedoen of hun kaken stijf opelkaar houden als het in hun omgeving gebeurt.
In mijn ogen is de autochtoon net zo fout als de allochtoon die al steuntrekkend aan alle kanten bij loopt te beunen.Bij de autochtoon word het alleen minder erg bevonden.
Ik denk dat wij gewoon een different point of view hebben,jij ziet alles zwart ,en ik bezie het gekleurd.
Ik werd Vrijdag in Amsterdam door een blanke aso autochtoon in een Flinstonesmobiel voor hoer uitgescholden.

Werd ook door een blanke fietsende aso autochtoon begroet met een dikke vinger.

Ik voelde mij gediscrimineerd maar niet als ras maar als vrouw omdat ik uit ervaring weet dat mannen er vaak moeite mee hebben als je als vrouw in een grotere of mooiere auto rijd,dat vond ik voldoende afstraffing voor de zielepoten.

Wees een vent?????….kijk daar noem je nu zo’n essentieel verschil tussen mij en jou,ik ben een vrouw en zie er ook zo uit.

Je vervalt wederom in de herhaling….over dat op je rug gaan liggen…zou jij eens vaker moeten doen knap je vast van op.

op 02 07 2006 at 01:10 schreef Peter Breedveld:

Laila, Paardestaart bracht toch een aantal argumenten naar voren. Ik stel voor dat jij dat ook doet.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS