Home » Archief » Ghana-Tsjechië


[18.06.2006]

Ghana-Tsjechië

Pierre Gustav

Schonheit10klein (95k image)

Beste Peter,

Ik reageer wel eens op artikelen op je webmagazine. Omdat ik, helaas, maar over een fractie van het schrijverstalent beschik van de meeste reageerders doe ik dat niet al te vaak.

Gisteravond, tijdens de WK voetbalwedstrijd Ghana-Tsjechie, viel me iets bijzonders op. Een speler van Ghana haalde na het tweede doelpunt een Israelische vlag onder zijn shirt vandaan en zwaaide daar tijdens de vreugdeuitingen mee.

De commentator van dienst viel het, blijkbaar, niet op want hem hoorde ik er niet over. Ook de diverse nabeschouwingen (BvD, Studio Sport, BBC, ARD/ZDF) hebben niet één keer dit moment teruggehaald. En ook alle kranten zwijgen in alle toonaarden. Wel het overgewicht van Ronaldo, het kapotte broekje van Van Bommel en ca. 350 keer de elleboogstoot van de Italiaan Rossi.

Maar ik ben zo reuze benieuwd naar het verhaal achter deze actie. Ik neem aan dat de desbetreffende speler er een bedoeling mee heeft. Is het een éénmansactie? Lijkt me niet, want ook na de wedstrijd zwaaide hij er tijdens de ereronde mee. Is het een steunbetuiging van ‘zwart’ Ghana aan Israel. Op een toernooi waar Iran ook aan meedoet?

Je ziet, vragen te over. Alleen, dit voorval wordt niet behandeld op tv en de kranten.

Misschien kun je er op Frontaal Naakt aandacht aan besteden. En weet iemand van je lezers waar dit op duidt.

JohnPentsil (14k image)
De Ghanese voetballer John Pentsil zwaait met de Israelische vlag. Zie ook Haaretz.com

Algemeen, 18.06.2006 @ 21:18

[Home]
 

40 Reacties

op 18 06 2006 at 21:38 schreef Maarten:

Pentsil voetbalt voor een club in Israel.

Tweede verklaring:

http://www.runnersweb.nl/runnersweb/show/id=27862

Er zijn ook zwarte Joden.

op 18 06 2006 at 21:49 schreef Doortje:

Jun. 18, 2006 1:23 Updated Jun. 18, 2006 1:42
From Ghana with love
By SHARON SOLOMON

The national soccer team failed to qualify the World Cup Finals, so the local fans were stunned when the Israeli flag made a surprise appearance on a field in Germany Saturday.

John Pantsil, a Ghana defender who plays professionally for Hapoel Tel Aviv, pulled a blue-and-white flag out from his sock following both of his team’s goals against the Czech Republic as the "Black Stars" pulled off the tournament’s most significant upset so far.

The frequently criticized and underrated side from West Africa played a tactically sound game, including an effective defensive effort against Juventus left winger Pavel Nedved. Pantsil was a major contributor in shutting Nedved down.

Ghana shocked the Czech Republic – which defeated the United States 3-0 last Monday – with brilliant strikes by Gyan Asamoah and Sulley Muntari, after which Pantsil showed his loyalty to his club’s home.

Sources at Hapoel Tel Aviv disclosed later that the Ghanaian international had promised to perform the act if his team scored in the World Cup.

http://www.jerusalempost.com

op 18 06 2006 at 23:28 schreef Lancelot:

Dus het is TOCH waar ?
Ik dacht dat ik gehallucineerd had.
GE-WEL-DIG !
Nu wachten op Ghana-Iran, of Ghana-SaoediArabie

Lancelot

op 19 06 2006 at 12:22 schreef reviaan:

Bij Barend en van Dorp werd het wel even besproken…..de heren vonden het walgelijk en ongepast om tijdens een interland met een vlag van een ander land te zwaaien.

op 19 06 2006 at 12:24 schreef Koen:

@ reviaan

maar Frits Barend is toch zelf een Jood? Wat een eikel dan zeg; krijgt Israel eens wat duurzame sympathie uit een wereld vol haat jegens de Joden, is het weer niet goed. Wat een verraaiershoer!

op 19 06 2006 at 12:48 schreef John:

Mooi man! Ben benieuwd naar de reacties wanneer een speler van het Argentijnse team met de vlag van Iran gaat zwaaien.

"krijgt Israel eens wat duurzame sympathie uit een wereld vol haat jegens de Joden"

LOL
Die vele miljarden uit het westen die vrijwel exclusief naar dat hele kleine stukje land vloeien lijken me toch even wat duurzamer dan een poppetje in het internationale voetbalcircus die met een vlaggetje zwaait.

op 19 06 2006 at 12:55 schreef Frans Groenendijk:

Nog wat gegoogled op ’s mans naam.
Een interessante man.
Een land en clubgenoot van hem bleek een dief te zijn. De gestolen spullen probeerde hij weg te smokkelen via de auto van Pantsil zonder dat die daar van op de hoogte was. Door een slimme truc wist Pantsil de man te ontmaskeren.
Later nam hij het voor de man op toen deze zeer zwaar gestraft dreigde te worden.

op 19 06 2006 at 12:59 schreef carmo da rosa:

Ghana-Iran kan niet!!!

Ghana is ingedeeld in groep E en Iran in groep D. En trouwens Iran is reeds afgedroogd in z’n groep door twee godvrezende en zeer katholieke landen – Mexico (3-1) en Portugal (2-0) – en van Iran hebben wij dus geen last meer van, in ieder geval wat voetbal betreft dan…

Sommigen mensen hebben meer verstand van verzekeringen!!!

op 19 06 2006 at 15:32 schreef Pierre Gustav:

‘Ben benieuwd naar de reacties wanneer een speler van het Argentijnse team met de vlag van Iran gaat zwaaien.’

Dan hoop ik dat ie ter plekke getroffen wordt door een enge spikkeltjesziekte. Want het is maar net waar je sympathie ligt, of niet John? En mijn sympathie ligt bij Israel. En dan is het heel verheugend dat iemand uit Afrika op een wereldpodium met een Israelische vlag(getje) zwaait.
Ik denk wel dat deze speler van de FIFA nog een flinke (virtuele) draai om zijn oren krijgt.

En trouwens, er gingen/gaan toch ook miljarden naar de Palestijnen? Dat die vervolgens voor het grote deel in de zakken van wijlen Arafat en zijn corrupte regime verdwenen kun je toch moeilijk Israel aanrekenen.

Israel, dat ‘hele kleine stukje land’, zoals je zelf schrijft. Ligt het niet voor de hand voor het islamitische midden-oosten om ‘dat hele kleine stukje land’ dan maar te negeren. Het gaat tenslotte maar om 0,02 procent van het midden-oosten.

op 19 06 2006 at 17:37 schreef Koen:

@ John

wat die negert uit Ghana deed was tenminste echte liefde. Das niet met miljoenen te koop. Duurzaam dus.

op 19 06 2006 at 18:11 schreef John:

@Koen

In mijn wereld speelt liefde zich exclusief af tussen individuen onderling.
En laat het nou juist christenen, joden en moslims zijn die hier overduidelijk nog altijd een probleem mee hebben.

op 19 06 2006 at 19:22 schreef Marij van Eck:

@ John, fantastisch vond ik het dat die Ghanees met de Israëlische vlag zwaaide . Daar is moed voor nodig in deze anti-semitische tijd! Ik vind die miljarden die van ons belastinggeld naar de Palestijnen gaan veel een veel erger. Daar baal ik ontzettend van.Mijn toestemming is daar nooit voor gevraagd!! Wordt toch voornamelijk voor de verkeerde dingen gebruikt. En dat ene kleine landje is wel omring door grote vijandige moslimlanden. Ze weten tenminste hoe ze zich daartegen moeten verdedigen. En doen dat ook.Daar heb ik groot respect voor.

op 19 06 2006 at 21:27 schreef marjan:

Ondertussen heeft zijn land zijn actie al afgekeurd.

Ze willen politiek neutraal blijven en geen partij kiezen voor hetzij Israel, hetzij de palestijnen.

op 19 06 2006 at 21:55 schreef Pieter:

@John.
“Die vele miljarden uit het westen die vrijwel exclusief naar dat hele kleine stukje land vloeien…….”

John!, klopt helemaal.
Die miljarden zijn inderdaad een stuk duurzamer.
Tenminste, ik neem aan dat je doelt op de handel die wij, als “westen” drijven met Israël.
Je weet wel……handel!……..de ene levert producten en/of diensten en krijgt daarvoor als beloning: Euro’s, Dollars, Shekel’s etc.
Daar is dus niks mis mee, of vindt jij van wel?

op 20 06 2006 at 05:57 schreef GJ Klaver:

@ John:

European leaders endorsed an estimated 100 mln eur aid package to the Palestinians, to be paid via a new funding mechanism which should start to operate by next month.
http://www.forbes.com/business/feeds/afx/2006/06/16/afx2820490.html

Iran schenkt Hamas 50 miljoen dollar.
http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_195165.html

De Russische regering heeft Hamas financiële steun in het vooruitzicht gesteld.
http://www.nu.nl/news.jsp?n=713698&c=23

Dat Saoedi-Arabië de Palestijnse terreur tegen Israël financieel ondersteunt werd duidelijk uit een artikel in de New York Times op 17-9-2003. De krant heeft de hand weten te leggen op de notulen van een fondsenwervingsbijeenkomst in oktober 2002. Hamasleider Khalid Mishaal sprak op deze bijeenkomst langdurig met kroonprins Abdullah, de feitelijke leider van Saoedi-Arabië. In het verslag van de bijeenkomst bedankt de Hamasleider de Saoedische gastheren uitvoerig voor hun financiële steun. Het verslag van het gesprek van Khalid Mishaal met kroonprins Abdullah dook in december 2002 op bij een Israëlische raid in Gaza. Een kopie daarvan werd vervolgens door een voormalige Israëlische functionaris overhandigd aan de New York Times.De geschatte financiële steun uit Saoedi Arabië is vijf miljoen dollar.

op 20 06 2006 at 15:37 schreef John:

http://www.newsmax.com/archives/articles/2001/12/18/224826.shtml

http://www.eo.nl/home/html/pijlers-news.jsp?getNews=3209417&subName=eo.samenleving%22

Dat soort handel?

Er is nog veel meer hoor. Als je een beetje ingevoerd bent in de telecomsector valt je bek soms open verbazing…

En dat allemaal uit dat kleine landje, ik vind het knap hoor. Ben ik antijoods of anti-israel? Absoluut niet maar verwacht van mij niet meer steun dan welke andere sektarische groepering of sektarisch gefundeerd land dan ook.
De ideale situatie zou mijns inziens zijn wanneer heel Israel gewoon weer lekker naar Europa verkast, niet omdat ik denk dat er geen enkel recht bestaat op dat land maar omdat de rest van de wereld wordt meegesleurd in de spanningen die in desbetreffende regio heersen.

op 20 06 2006 at 19:11 schreef ae.:

Staat het soms in het WK reglement dat je als speler niet met een vlag mag zwaaien na je wedstijd? Waarom dan afkeuring vanwege Ghana? Is die man niet vrij te doen en te laten wat hij wil met vlaggen? Tenandere moslims wel, die verbranden al pakweg dertig jaar vlaggen en plein publique. Onlangs hebben we ze nog kunnen zien aanschuiven om over een deense vlag te lopen, in de richting van het kruis om goed te laten zien dat ze vierkant hun voeten vagen aan een westerse vlag en het christendom. Leuk eens iemand te zien die een westerse vlag zwaait uit vreugde.

op 20 06 2006 at 20:54 schreef Doortje:

Ghana defender: This is why I waved Israel flag

John Pantsil, who plays for Israeli club, waves blue and white flag during match against Czech Republic, stirs uproar in his home country, Arab world. ‘You in Israel were pleased with it, and even proud, but people in Ghana do not understand why he waved the Israeli flag and not Ghana’s,’ Ghana TV broadcaster says.

Pantsil: Everyone was proud of me for bringing happiness to Israel
Rotem Grossman

On Sunday the media celebrated Ghana’s 2:0 win against the Czech Republic. Newspapers’ front pages displayed pictures of the "Black Stars," but also broadly reported of John Pantsil’s waving of the Israeli flag during the game.

"No one really understands why Pantsil did it," said Ghana’s television broadcaster Michael Adjei. "You in Israel were pleased with it, and even proud, but people in Ghana do not understand why he waved the Israeli flag and not Ghana’s. He plays for and represents the Ghana team. It was a strange display."

In the first news conference after the game, a spokesman for the Ghana team was asked about the incident and the reactions from Arab countries.

World Cup

Fury in Egypt over Ghana’s Israeli flag waver / AFP

Egyptians furious with Ghana defender, who plays for Israeli team, after he waved Israeli flag during his national team’s World Cup match. Newspapers speculate Paintsil is Mossad agent
Full Story

"I heard that several Muslims and other people were offended, but Ghana’s soccer federation hasn’t received an official complaint on the matter," answered the spokesman.

"In any event, the federation is apologizing for anyone who was offended by the event. We had a meeting after the game with the player and he explained his motives. It has to do with Pantsil’s naivety and unawareness; perhaps he even displayed ignorance regarding the political ramifications of such an act," he said.

‘Everyone was proud of me’

"Pantsil plays for the Israeli league and is very popular and admired there. Many Israelis came to watch him and support the Ghana team because of him and two other team players (Pappoe Emmanuel and Adjei Sammy). Pantsil said that he wanted to make the Israeli fans who came especially to watch him happy. He didn’t mean to make the headlines and definitely did not intend make a political statement for or against Israel…" said Adjei.

Pantsil remained calm, and despite the fact that Ghana team players are forbidden to talk to the press except during official news conferences, he agreed to a short interview at the hotel lobby.

Pantsil said people in Ghana fail to understand why he waved the Israeli flag and not the flag of Ghana, adding that he is a religious man who holds a special place in his heart for Israel.

He said that he received many phone calls, one in particular from Aryeh Hershkowitz, the manager of his Israeli soccer club Hapoel Tel Aviv.

“Everyone was very proud of me for bringing a little happiness to Israel,” he said

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3265240,00.html

op 20 06 2006 at 23:38 schreef Frans Groenendijk:

Ik vermoed dat hij slimmer is dan hij zich voor doet.

op 23 06 2006 at 12:01 schreef Lancelot:

(kwoot)Ik vermoed dat hij slimmer is dan hij zich voor doet.
(/kwoot)

En misschien zelfs moediger dan hij zich voordoet.

Ook doet die ‘vlaggetjes’-daad me denken over de macht van het individu tegenover de macht van een totalitair systeem, (zoals het multikul-systeem, waarin elite-opvattingen over status en locatie van etnische groepen (af)gewdwongen wordt vastgelegd.

Ik denk dat een enkel individu het verschil kan maken.

Lancelot

op 23 06 2006 at 14:23 schreef John:

Haha, misschien is het wel de joodse messias!

op 23 06 2006 at 16:12 schreef ae.:

Ik hoorde gisterochtend op het radionieuws dat het Joodse equivalent van het Rode Kruis , de Rode Davidsstter, haar symbool veranderd in een kristal om de mohammedanen niet te frosseren met de Davidster als ze in de palestijnse gebieden of zo hulp komen bieden. Ik hoop dat ik gedroomd heb; het was vroeg op de ochtend en ik had m’n koffie nog niet op. Is de Dhimmitude nu al tot Israel doorgedrongen?

op 23 06 2006 at 16:16 schreef Peter Breedveld:

Schrijf er eens een stukje over, ae. Nu, nu je lekker kwaad bent.

op 23 06 2006 at 18:57 schreef Rinus Duikersloot:

Israël is toegelaten tot het Rode Kruis:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5104680.stm

op 25 06 2006 at 18:30 schreef Frans Groenendijk:

Wanneer de door Rinus aangehaalde bron niet de boel grotelijks belazert is geen sprake van dhimmitude: "The Magen David Adom (Red Star of David) has sought membership since the 1930s, but it objected to using the traditional cross or crescent symbols."
Het was dus de omgekeerde situatie: de Israelis die bezwaar hadden tegen het kruis.

op 26 06 2006 at 16:43 schreef ae.:

Inderdaad, heer Groenedijk; evenzeer als de Ottomanen er bezwaar tegen hadden, maar wel aan mochten sluiten met hun Halve Maan, zie zelfde artikel dat ons ook leert dat Israel geen aansluiting mocht omwille van de bezetting van de Golan hoogte. Sinds de oprichting van deze (dacht ik toch zo)politiek en religieus onafhankelijke hulporganisatie hebben heel wat aangesloten landen heel wat boter op hun hoofd dus waarom is Israel singled out om buitengesloten te worden? En waarom moeten zij het neutrale teken dragen, en niet meteen allemaal het Red Crystal? Het ware misschien beter geweest van het begin af een neutraal symbool te gebruiken, dan waren zowel Moslims als Joden tevreden. Zou alsnog kunnen, dan hoeft niemand zich buitengesloten te voelen. Ook leuk voor andere godsdiensten, die blijkbaar geen bezwaar hebben tegen kruis of maan. Want wat dondert het tenslotte welke vlag de lading dekt, als de hulp maar geboden wordt!
ae.

op 26 06 2006 at 23:48 schreef Paardestaart:

"Ben ik antijoods of anti-israel? Absoluut niet maar verwacht van mij niet meer steun dan welke andere sektarische groepering of sektarisch gefundeerd land dan ook"

Goh – wat een fiere onpartijdigheid, zeg! Bewonderenswaardig! zo onbevooroordeeld als jij bent..!
Ik had je bijdrage niet willen missen, man
Zoveel intellectuele stramheid is zeldzaam geworden in deze partijdige wereld

Die joden moeten nu niet gaan denken dat wij hun sektarisch gefundeerd land ook maar een cènt zullen toegeven – alleen maar omdat ze opeens eigenmachtig besloten hebben dat ze geen zin meer hebben om zonder zo’n landje te gaan zitten afwachten wie er nu weer een potje op het vuur heeft staan..
Vuur is een beetje kras misschien; ik bedoel dat er zes miljoen vanwege hun sektarisme in rook zijn opgegaan is natuurlijk niet helemaal in de haak, maar daarom hoef je je leed niet eindeloos te cultiveren; het betekent helemaal niet dat ze zich nu zomaar als een gewoon volk kunnen gaan gedragen potdomme!

Ga eens dood?! Krijg jij eens alsjeblieft gauw een hele enge ziekte; de pest of zo..
Of iets met stippeltjes en doorzichtig wondvocht aan die miezerige, gortdroge, platvloerse en onpartijdige krentewegersziel van je – morele armoedzaaier!

op 27 06 2006 at 20:01 schreef Seije Kop Jansen:

@Paardestaart
Beetje kinderachtig om die 6 miljoen weer uit het graf te trekken.Dat is ooit gebeurd en dus…zijn Joden per definitie tha bomb?Volgens mij hebben niet zozeer het volk van Israel, maar de meeste bestuurders aldaar een tikje last van het Syndroom van Klatek(nuja dat syndroom bestaat niet echt, maar hij was immers de eerste die er mee op de proppen kwam).
Iemand is ooit misbruikt door zijn ouders en daarom misbruikt hij kindertjes.Vind je dat dus acceptabel?Joden zijn ooit slachtoffer geweest van een gruwelijke holocaust dus nu mogen ze koste wat kost, en schijt aan de Palestijnen?Maar ach de domheid van de mens, daar ging het hier niet om…wel typisch om dit voorval geheel uit z’n verband te rukken en er een quasi-politieke zaak van te maken.Die gozer was blij met z’n goal, had aan z’n ploegmaten in Israel beloofd de vlag te zwaaien, klaar.Leuk toch?

op 28 06 2006 at 13:25 schreef John:

@Paardestaart

Waarom negeer je het eerste deel van mijn bericht?
Te confronterend zulk gecoordineerd Israelisch wangedrag waarvan dit overduidelijk slechts het topje van de ijsberg is?

En daar was ie inderdaad meteen weer, die 6 miljoen. Voor mij niets meer dan een stuk bevestiging van hoe het in hemelsnaam zover heeft kunnen komen. (en daarmme verwijs ik naar oa het eerste artikel en de totale mediastilte die erop volgde)

op 28 06 2006 at 13:34 schreef John:

Ik weet het niet hoor maar als je een beetje doordenkt over wat dit precies omhelst en impliceert vraag ik me af wat erger is, dit of wat van die islamitische aanslagen op westerse bodem….

op 28 06 2006 at 16:00 schreef Paardestaart:

Als jij denkt dat dit ‘Israëlisch wangedrag’ is dan denk ik dat jij iets minder goed bent ingevoerd in de inlichtingenwereld dan je zelf schijnt te denken, en vervolgens dat je een arme hemelfietser bent die in de illusie leeft dat enig land ter wereld zich kan veroorloven zijn ogen en oren dicht te stoppen omdat de wetten hen daartoe dwingen..Dat gaat zeker op voor landen die in oorlog zijn – en nòg meer voor een volk dat aan den lijve heeft ondervonden dat geen macht ter wereld zal beschermen die zijn handen niet vuil wenst te maken; wie niet mee wenst te doen aan het machtsspel dat de werkelijkheid dikteert.

Om die bijna-doodervaring van de joden – die jij graag verjaard zou willen zien natuurlijk als klein persoonlijk leed waar je vooral niet te lang over door moet zeuren (een retorische gevoeligheid die je gemeen hebt met de horde verwaten stuurlui die vanaf de oever raadgevingen staan te tetteren naar mensen die proberen zich drijvend te houden midden in de zee van haat die ze omringt) om die ervaring dus buiten de orde te willen plaatsen moet je òf heel onnozel, òf heel onbeschaamd zijn.

Ik zou trouwens wel erger kwalificaties kunnen bedenken voor lui die in Israel ‘de grootste bedreiging voor de werelvrede’ zien; kwaadaardige idioten bijvoorbeeld die de propaganda van de islamitische landen graag in zijn geheel naar binnen slaan – hook, line and sinker; of doodgewone huichelaars die pretenderen geen verschil te zien tussen de gillende speenvarkens die liever sterven in hysterische glorie en de mensen die gezworen hebben dat ze zich nooit meer zullen laten slachtofferen
Ordinaire leugenaars kan ook natuurlijk, gelijkhebbers die pretenderen dat ze niet donders goed beseffen aan welke kant hun brood besmeerd is..

Mijn betere ik hoopt voor je dat je het verschil nóoit aan den lijve zult hoeven ondervinden.
Mijn oog-om-oog, tand- om-tand-ik evenwel hoopt heel andere dingen

op 28 06 2006 at 16:28 schreef Rinus Duikersloot:

Op Israël is veel terechte kritiek mogelijk maar wanneer mensen gaan beweren dat Israël de bron van alle ellende is op deze wereld en dat alle joden daar moeten oprotten dan kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat daar antisemitisme aan ten grondslag ligt.

op 28 06 2006 at 17:18 schreef John:

"huichelaars die pretenderen geen verschil te zien tussen de gillende speenvarkens die liever sterven in hysterische glorie en de mensen die gezworen hebben dat ze zich nooit meer zullen laten slachtofferen"

Hier, doe je het weer.
Zie je zelf de overeenkomsten niet met het eeuwige gejammer van veel moslims?

http://www.nsm88.com/articles/holocaust_fundamentalism.html

"How many Germans died in WWII? Five million? Actually I’m not sure, since their suffering isn’t supposed to matter and therefore their casualties aren’t noted. What was the total number of dead in WWII?–50 million? How many have died in wars during the 20th Century?–275 million? (that’s Zbig. Brezinski’s estimate). Considering this, even if six million Jews were deliberately killed during WWII, shouldn’t we demand that the Zionized world stop caring so singularly about Jewish suffering? The Jewish obsession with everything Jewish is shamefully narcissistic and burdensome. Their defiant ethnocentrism is an ongoing insult to the rest of the human race."

"Mijn oog-om-oog, tand- om-tand-ik evenwel hoopt heel andere dingen"

Precies, en net als die zieke Israelische afluisterhufters(waarvoor elk willekeurig moslimland zou worden platgebombardeerd), net als die totaal gehersenspoelde freaks die van waar dan ook ter wereld overvliegen om liefst onmiddelijk daarna een stuk land in the middle of nowhere op te eisen, gedraag ook jij je op alle fronten minstens even ziekelijk sektarisch als het hardst schreeuwende moslimspeenvarken.

op 28 06 2006 at 17:26 schreef John:

Jezus, dit is geen grap. Ik zie nu pas dat ik een nationaal socialistische site citeer.
Ben ik nu nazi? Welk leed doe ik wie precies wel of juist niet aan wanneer ik me voor grote delen goed kan vinden in desbetreffend artikel opzich?

op 28 06 2006 at 17:52 schreef John:

http://www.marwenmedia.com/articles_images/HOLOCAUST%20FUNDAMENTALISM.html

Dat was de link waarnaar ik opzoek was. Apart eigenlijk dat je dan eerder op een nationaal socialistische site uitkomt, censuur misschien?

op 28 06 2006 at 19:13 schreef John:

"It does not excuse Hitler or his Nazi thugs for us to acknowledge that this maniacal, master propagandist focused on a reality that resonated with the educated, and cultured Germans of his day. Not once in Mein Kampf did that monster charge Jews with being complicit in the killing of Christ two thousand years earlier. He knew that long-ago event, shrouded in mystery and theological profundity, would never goad enlightened people to murder. Instead, he drew attention to the obvious and inescapable; that which every German knew to be true.

The sad fact is that through Jewish actors, playwrights, and producers, the Berlin stage of Weimar Germany linked Jews and deviant sexuality in all its sordid manifestations just as surely as Broadway does today. Much of the filth in American entertainment today parallels that of Germany between the wars.

About twenty years ago, one of Ayn Rand’s protégés, Leonard Peikoff, wrote a book called The Ominous Parallels in which he described how Germany’s cultural decline helped bring the Nazis to power. With haunting precision, Peikoff proves how similar is America’s cultural decline. I am not predicting vicious anti-Semitism in America but I am suggesting that most decent Americans today feel more viscerally outraged by the assault on decency than by the Crucifixion."

Rabbi Daniel Lapin
The Jewish Press

op 29 06 2006 at 12:54 schreef Paardestaart:

Vind je het gek beste man dat je per ongeluk steeds op nazi-sites terecht komt?
Misschien moet je toch wat meer acht slaan op de company you keep..

Als je ohne probleme bij fundamentalistische rabbi’s te rade gaat om je punt te maken zul je je wel niet ontheemd voelen als straks ’the filth’ van het vermaak van Broadway of de moderne kunst vervangen zal worden door de pure zuiverheid van de koran, hm?

Jij schaamt je dus zo hevig voor de moderne westerse vermaakscultuur, dat je enige opluchting gelegen is in het feit dat je er de joden de schuld van kunt geven
En van hun eigen vernietiging bovendien..

Deze rabbi is helaas een schoolvoorbeeld van het onsympathieke concept van de joodse zelfhaat..net als een antisemiet zoekt hij de reden voor haat tegen de joden in wat ze dòen – in plaats in wat ze zijn
Hij vindt kennelijk dat de joden het er naar gemaakt hebben; hij heeft de haat van anderen geinternaliseerd
De joden zijn de schuld van alles, en dus ook van de degeneratie van onze cultuur – en jij bent dat met hem eens…

op 29 06 2006 at 15:18 schreef John:

Het culturele aspect zal me uberhaupt worst wezen, ik citeer dit stukje omdat er overduidelijk een kern van waarheid zit in wat deze man probeert duidelijk te maken.
Elke zichzelf sterk als groep opstellende gemeenschap zal vroeg of laat als geheel door iedereen uitgekotst worden wanneer overduidelijk is dat leden ervan zich sterk bovenmatig vaak schuldig maken aan wangedrag dat op welke manier dan ook voortvloeit of wordt goedgepraat vanuit de sekte.
Dat werkt zo met moslims die ongelovigen als minderwaardig zien en behandelen of aanslagen plegen en zo werkt dat ook met Israeli’s/joden die de gehele westerse telecomwereld infiltreren om hiervan misbruik te maken ten behoeve van de eigen groep. (de vele andere voorbeelden hoef ik niet te noemen denk ik)

Deze rabbi beschikt over een zeer helder waarnemingsvermogen maar is te dom of te gehersenspoeld om in te zien dat hij zelf op zeer heldere wijze illustreert hoe hij(en vele andere joden moslims en christenen) net als Hitler met het arische ras zijn eigen belachelijke joodschristelijke groepje als oplossing poneert voor de crisis waarin de westerse samenleving verkeert.
Hiermee wil ik niet zeggen dat sektarisme de oorzaak is van deze crisis maar ik ben er heilig van overtuigd dat het ook zeker niet de oplossing zal zijn. In tegendeel, het verhindert in alle opzichten dat mensen zich ongeacht achtergrond samen sterk maken en kan daarmee alleen maar bijdragen aan meer slapte en misschien zelfs oorlog.

op 29 06 2006 at 19:07 schreef Paardestaart:

Godskelére..Jij fietst ook van bier naar paddestoel!
Dat zijn geen gedachten, die jij hebt – er zit alleen een bij te zoemen in je muts

Ik geloof niet dat ik hier nog mee door ga..:)

op 01 07 2006 at 13:27 schreef John:

Ja soms kan ik mezelf ook niet meer volgen.

Internet Firm Odigo (=Comverse) Received Message Predicting Terror Attacks in U.S.
http://s3.amazonaws.com/911timeline/2001/deutschepresseagentur092601.html
Deutsche Presse-Agentur
September 26, 2001

Hier en daar worden 9/11 complotten besproken. Dit is vrijwel zeker het het meest steekhoudende bewijs van voorkennis.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS