Home » Archief » Ongeloofwaardig


[18.06.2006]

Ongeloofwaardig

Peter Breedveld

Schonheit011 (93k image)

‘D66-top maant Van der Laan te stoppen met aanvallen’, kopt dagblad Trouw in de editie van 16 juni. Volgens de krant hebben minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst en senaatsfractievoorzitter Eddy Schuyer kandidaat-lijsttrekker Lousewies van der Laan gemaand te stoppen met haar persoonlijke aanvallen op concurrent Alexander Pechtold. Van der Laan heeft Pechtold namelijk ‘ongeloofwaardig’ genoemd.

Frontaal Naakt besloot Brinkhorst en Schuyer te vragen waarom Alexander Pechtold wel mag zeggen dat Lousewies van der Laan shockeert en in one-liners grossiert, maar zij niet dat Pechtold ‘ongeloofwaardig’ is. Op het ministerie van Economische Zaken blokkeerde perswoordvoerder Job Frieszo de weg:

‘De minister doet geen uitspraken over de lijsttrekkerscampagne van D66.’

Jawel, want gisteren heeft hij gezegd dat Lousewies van der Laan moet stoppen met haar persoonlijke aanvallen op Alexander Pechtold.

‘Er waren een aantal journalisten in de Tweede Kamer die hij te woord heeft gestaan – ik was daar zelf niet bij – en toen heeft hij inderdaad iets gezegd over dat ruzietje tussen Van der Laan en Pechtold. Maar hij wil verder niet actief het woord voeren over de lijsttrekkersverkiezing zelf.’

Ik merk dat u niet blij bent dat hij zich toch over de kwestie heeft uitgelaten.

‘Ik vind daar niks van. Ik ben woordvoerder van het departement en niet van D66. Mijn mening doet er niet toe, ik ben slechts een ambtenaar.’

Wel jammer, want hij zegt toch gauw even iets… dat is eigenlijk ook een soort belletje trekken en dan hard wegrennen, nietwaar?

‘Hahahahaha! Dat moet u maar een keer zelf aan hem vragen op een congres of zo.’

Maar dan moet ik naar een D66-congres, dat gun je niemand. Kan ik hem nu niet gewoon een paar minuutjes aan de telefoon krijgen?

‘Even heel helder, hij doet geen woordvoering over D66.’

Dat doet hij wél. Gisteren heeft hij het nog gedaan.

‘Ja, maar niet meer actief en op verzoek. Dus u zult het echt met mijn antwoord moeten doen.’

Nou, dank u wel.

‘Het spijt me zeer.’

Ja, mij ook. Dag!

Eddy Schuyer was gewoon thuis te bereiken. Zo te horen was hij net met het verkeerde been uit bed gestapt.

U hebt gezegd dat Van der Laan moet stoppen Pechtold aan te vallen.

‘Nietwaar. Ik heb gezegd dat ik het verstandig vind dat beide zich presenteren op grond van hun eigen kwaliteiten en niet op grond van aanvallen op anderen. Die kritiek heb ik niet op één bepaalde persoon gericht.’

O, want die indruk kreeg ik door een bericht in Trouw. U hebt in elk geval wel gezegd dat u op Pechtold stemt. Waarom eigenlijk?

‘Twee redenen, ik vind hem iets meer een beschouwende figuur die iets minder de confronterende politiek zoekt. Dat past meer in de stijl van D66. Een voorbeeld daarvan is de discussie over de onderwijsvrijheid in artikel 23 van de Grondwet.’

Pechtolds opmerkingen dat we niet zo moeten kakelen over terrorisme, en dat er in de Haagse politiek vunzige spelletjes worden gespeeld, zijn dat ook voorbeelden van zijn beschouwende stijl?

‘Iedereen doet wel eens minder gelukkige uitspraak.’

Pechtold doet aan de lopende band minder gelukkige uitspraken. Hij vindt Nederland het land van de spermashows en moslimimmigranten komen volgens hem rechtstreeks uit de middeleeuwen.

‘Ik vind dat meevallen. In het begin heeft hij wat uitspraken gedaan, maar dat is goed hersteld.’

En als we eerlijk zijn, moeten we constateren dat Pechtold begon met persoonlijke aanvallen, door Van der Laan ervan te beschuldigen dat ze grossiert in oneliners en dat ze shockeert.

‘Nou, ik ben niet naar al die debatten geweest, dus ik ga helemaal niet in op de vraag wie er is begonnen, dat is meer iets voor kinderen onder de tien.’

Maar u bent dus voor Pechtold omdat hij artikel 23 van de Grondwet, over vrijheid van onderwijs, ongemoeid wil laten.

‘Ik vind het willen afschaffen van islamitische scholen een weinig vruchtbare houding, volstrekt kansloos. Het lijkt me beter om deugdelijkheidseisen aan scholen op te leggen, die kun je best uitbreiden. Maar dat je niet de positie van het bijzonder onderwijs via grondwetswijzigingen ter discussie stelt.’

Een discussie mag dus al niet.

‘Dat heb ik helemaal niet gezegd. Ik zeg alleen dat het een kansloze affaire is en dat ik het niet verstandig vind daar veel energie in te steken.’

De gekozen burgemeester, dat vindt u geen kansloze affaire?

‘Nee hoor, dat is een kwestie van tijd. Die komt er, we hebben alleen nog geen datum.’

Dat interesseert toch helemaal niemand, die gekozen burgemeester?

‘Nee, daarom moet dat ook niet te hoog op de agenda, in de zin van dat het hét onderwerp is waarmee D66 zich manifesteert. En bovendien, ‘niemand geïnteresseerd’? Daar zijn absoluut geen bewijzen voor.’

Het feit dat D66 heel erg klein is geworden, nog kleiner dan het al was, na al dat gedoe over de gekozen burgemeester en het referendum, is volgens u geen teken dat het de kiezers volstrekt koud laat?

‘Nee, er zijn allerlei onderzoeken naar gedaan dat men juist democratisering belangrijk vindt.’

Waar moet D66 zich eigenlijk nog meer mee profileren?

‘Onderwijs, natuurlijk, de kenniseconomie. En D66 is de enige die frontaal voor een Europese Unie gaat, die zich niet in de hoek laat zetten als een partij met eurosceptici.’

Dat zijn punten waar Van der Laan zich nadrukkelijker over heeft uitgesproken dan Pechtold.

‘Nou, die keuze voor Pechtold heb ik gemaakt op grond van andere overwegingen.’

Pechtold had de D66- fractie beloofd tegen de missie naar Uruzgan te stemmen. Maar toen het erop aankwam, heeft hij toch voor gestemd en de fractie in de kou laten staan. Niet zo’n fraaie toekomstige leider, toch?

‘Zo is dat allemaal niet precies gegaan.’

Hij zou toch tegen de missie stemmen?

‘Neuh.’

Nee?!

‘Neuh, in die positie is dat zo niet gegaan en bovendien is het een kwestie van kabinetsbeleid waar ik niet bijgezeten heb, dus hoe het allemaal gegaan is, daar weet ik niks van.’

Eigenlijk baseert u uw keuze voor Pechtold dus op – als ik het zeggen mag – weinig kennis van zaken. De gemiddelde krantenlezer weet er meer van dan u.

‘Nou, dat is dan uw conclusie. Hoe lang gaan we nog door met dit gesprek? Want ik heb niet zo’n zin om er nog veel over te zeggen. Laten we maar stoppen. Dag!’

Peter Breedveld heeft er plezier in mensen te pesten.

Algemeen, 18.06.2006 @ 22:42

[Home]
 

40 Reacties

op 18 06 2006 at 23:36 schreef elten:

Pechtold had de D66- fractie beloofd tegen de missie naar Uruzgan te stemmen. Maar toen het erop aankwam, heeft hij toch (’tegen’) (moet zijn voor) gestemd en de fractie in de kou laten staan. Niet zo’n fraaie toekomstige leider, toch?

Er zitten nog wel meer belangrijke punten in dit interview, maar eerst maar even deze text correctie.

op 19 06 2006 at 01:59 schreef Maarten:

Die Brinkhorst wil zich niet meer branden aan kwesties van deze tijd.

http://www.ikonrtv.nl/kerknieuws/nieuws.asp?oId=5736

http://www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuseaction=videoaudio.details&reportage_id=3102

op 19 06 2006 at 02:24 schreef ada:

‘Peter Breedveld heeft er plezier in mensen te pesten.’
En ik heb er veel plezier in die pesterijen te lezen. En ook zeer verhelderend over de denkwijze van dit soort behoudende carriere-politici, die vooral niemand, maar dan ook niemand voor het hoofd willen stoten.
Waarschijnlijk gaat Loesewies het dan ook afleggen tegen de ‘keurige’ mannenkliek rond Alexander P.
Graag veel van dit soort interviews, Peter.

op 19 06 2006 at 07:10 schreef Duns:

Die prietpraat over de ‘kenniseconomie’ … dat is echt ondragelijk.

D’66 heeft geen iota begrepen van kenniseconomie en innovatie.

Dat gelul van D’66 moet echt eens afgelopen zijn. Wat een partij leeghoofden!

op 19 06 2006 at 10:15 schreef Lagonda:

De kenniseconomie is in Nederland al 15 jaar zo dood als een pier — dus dat is D’66 niet echt kwalijk te nemen.

op 19 06 2006 at 11:58 schreef Peter Breedveld:

Dank, Ada, Dank, Elten.
Waaróm is de kenniseconomie al 15 jaar dood en is het dan niet zo dat, in het licht van de concurrentie van lage lonenlanden als China en India, Nederland zal moeten inzetten op een economie gebaseerd op de vergaring, overdracht en uitwisseling van kennis?

op 19 06 2006 at 12:35 schreef Lagonda:

Ja, dat *zouden* ze moeten doen, en dat wordt nu al 15 jaar geroepen, maar het *gebeurt* niet. Waar zijn de innovatieve Nederlandse bedrijven? Het onderwijs holt achteruit en richt zich op de middelmaat; bemoeienis van het bedrijfsleven met het onderwijs wordt slechts mondjesmaat toegestaan; waar kunnen de uitschieters met hun talent terecht?

En de kennisbedrijven die er zijn, zijn veel te duur, want ze zwemmen in de overhead van de ouderwetse piramide-structuur — een structuur die de Amerikaanse kennisbedrijven al begin jaren 90 grotendeels hebben afgezworen, maar Nederland ligt wat dat betreft gewoon te slapen.

En, wat nog veel erger is, Nederlandse kennisbedrijven zijn niet innovatief, maar volgen braaf de trends uit Japan en Amerika. Nederland beschikt niet over de kennisindustrie om trends te maken; we zijn niet eens een early-adopter land.

En, waar blijven de Nederlandse dot.com bedrijven? We hebben er geen *een*, en ALS we er eentje hebben die een beetje draait, dan wordt-ie aan de Amerikanen verkocht. In Amerika draaien al de nodige internetgeldmachines — waarom zijn die er niet in Nederland? Bij Google wordt door nog geen 600 werknemers per jaar 3 miljard euro omgezet — dat is 5 miljoen euro per werknemer, inclusief de toiletjuffrouw. Een dergelijk bedrijf zou een zegen zijn voor Nederland — maar die komen er helemaal niet. Willen we niet, kunnen we niet, durven we niet.

op 19 06 2006 at 12:38 schreef Peter Breedveld:

Maar Lagonda, als jij en ik dus…

op 19 06 2006 at 12:47 schreef ada:

@Lagonda: je maakt me erg nieuwsgierig. Wat zijn internetgeldmachines?

op 19 06 2006 at 12:47 schreef Lagonda:

Hahaha, ik heb mijn vingers al eens aan het ondernemerschap gebrand — en daar bedank ik voor. Heel toevallig stond er krap een uur geleden nog een meneer van de belastingsdienst aan mijn bureau met een dwangbevel — nog een fijne erfenis uit het verleden, haha!

op 19 06 2006 at 12:54 schreef Lagonda:

Ada: Yahoo, AOL, Google, E-bay, Amazon, MSN, om maar eens een paar grote te noemen, maar ook honderdduizenden affiliate opzetjes, sex-sites etc. etc.

Het enige dat nederland doet, zijn sex-sites, en dan ook nog hoofdzakelijk georienteerd op de nationale markt, de sukkels! Ook zoiets: heb je filmpjes met neukende mensen, ga je je beperken tot 16 miljoen geyle Nederlanders. Zet er een engelse titel boven, en ineens ben je interessant voor de halve wereld. Er zijn er maar een paar die dat trucje doorhebben.

op 19 06 2006 at 13:00 schreef ada:

@Lagonda: dus gewoon webwinkelieren en affiliating.

op 19 06 2006 at 13:02 schreef Peter Breedveld:

Ada, kom jij ook op de Frontaal Naakt-zomerborrel? Doe anders even een mailtje sturen.

op 19 06 2006 at 13:05 schreef Lagonda:

En advertentieverkoop, ja — heel simpel, maar het werkt wel! Sure, het meeste is zo plat als een dubbeltje — echter, Nederland zou in staat moeten zijn daar een graantje van mee te pikken, maar lijkt daar niet echt in te slagen.

op 19 06 2006 at 13:06 schreef Lagonda:

Peter: wat wilde je eigenlijk voorstellen?

op 19 06 2006 at 13:06 schreef Peter Breedveld:

Een dot.com-bedrijf te beginnen, natuurlijk!

op 19 06 2006 at 13:10 schreef Lagonda:

Ha, OK — nou ja, met Frontaal Naakt zit je al op een hele berg content, natuurlijk. Overweeg een engeltalige editie, zou ik zeggen, en zoek er de goede affiliates bij — dan ben je al een heel eind.

op 19 06 2006 at 13:16 schreef Lagonda:

Van alle (strip-)boeken en CD’s die hier ter sprake komen, zou je zo al een affialite-link naar Amazon kunnen maken — moet je je wel eerst aanmelden natuurlijk.

op 19 06 2006 at 15:13 schreef Michiel Mans:

Kenniseconomie? Hahahaha…

Opeenvolgende kabinetten hebben het onderwijs stevig toegetakeld. De scheepsbouw is een schim van wat het was. Bevordert dat de kennis hiervan? Onze luchtvaartindustrie, ooit onze nationale trots, is nagenoeg verdwenen. Dat lijkt me ook niet kennisbevorderend. Soms denk ik wel eens dat beleidsmakers (m/v) een alphahoofdige maatschappij voorstaan waarin veel nagedacht, gepraat en gekennist wordt maar weinig gebouwd, verbouwd of gemaakt.

De geschiedenis laat zien dat een eenzijdige economie in grote problemen kan komen. Een agrarische of voornamelijk industriële economie, komt vroeg of laat in de problemen. Een kenniseconomie zal daar naar mijn idee geen uitzondering op zijn. Een land moet een minimale landbouw, veeteelt en productiecapaciteit hebben om selfsupporting te zijn in slechtere tijden. Hier hoor ik nooit iemand over. Ik hoor veel gelul over kenniseconomie maar wat dat dan precies inhoudt en hoe dit de hele bevolking werk verschaft, blijft een mysterie. De VMBO misère laat zien dat velen liever met hun handen werken. Iets waar je overigens wel degelijk je hoofd bij nodig hebt. Kennelijk moet wat vroeger ‘de arbeider’ heette, een intellectueel worden.

Denken de kenniseconomieërs dat men in China, India en elders geen kennis vergaart zodat ze het niet meer van buiten hoeven halen? Ik zie kenniseconomieërs als tunnelvisionairs die in ieder geval weinig kennis van geschiedenis hebben. Los van dat velen het niet willen, je kunt niet allemaal ICT’er, ontwerper of reclame, management en marketing specialist worden. Ook aan de vraag naar beleidsmedewerkers, boekhouders, facilitaire ondersteuners en papierschuivers komt een eind.

op 19 06 2006 at 15:40 schreef Sabaroth:

Hmm Lagonda wat betreft die sexsites: Bijna heel de wereld kijkt spotgoedkoop naar (engelstalige) paysites die betaald worden via creditcard en haast geen ruk meer aan te verdienen is. Alleen nederlanders zijn zo imbeciel in te bellen voor 80 cpm en leveren zo een klein fortuin op.
Vandaar dat ik van de internationale naar de nederlandse markt bent overgestapt.

op 19 06 2006 at 15:59 schreef Lagonda:

Hey, wat grappig. I stand corrected, zoals dat heet. Interessante ontwikkeling die je daar beschrijft — ikzelf heb me er altijd over verbaasd hoe sexsite-exploitanten zich exclusief op de nederlandse markt bleven richten, terwijl hun content behoorlijk, eh, universeel is.

op 19 06 2006 at 16:04 schreef Peter Breedveld:

Alleen in Nederland zijn ze imbeciel genoeg om zoveel te betalen voor een sex-site. Zegt de exploitant van een Nederlandse sex-site. Prachtig!

op 19 06 2006 at 19:32 schreef Michiel Mans:

De klant imbeciel?

Ik zie pornomakers als het meest imbeciele soort op twee benen. Of eigenlijk drie.

Hoewel je zou vermoeden dat deze lui enige kennis van wat mensen heet vinden bezitten, is niets minder waar. De bijna altijd mannelijke maker weet niet beter of ‘pussy’ is het enige dat, liefst beeldvullend, de klant kan bekoren. De meisjes en vrouwen blijven meestal als slet of andere complimenteuse manier omschreven worden. De immer bijziende cameraman heeft last van een motorische stoornis of is ADHD patient. Alleen dit soort lijkt aan de slag te komen.

Ik ben als viezerik zeker niet tegen porno. Goede porno ben ik echter nog nooit tegengekomen. Vooral de laatste jaren wordt alleen gestandariseerde absolute rommel gemaakt. Geen wonder dat vrouwen er meestal geen ruk aanvinden en mannen, zij die het geduld hebben, waden door kilometers vuinis voor een paar spannende seconden. In Nederland voor tachtig cent per minuut. Je bent een idioot als je dat betaalt.

op 19 06 2006 at 21:47 schreef Sabaroth:

Michiel: Er zijn 2 soorten pornomakers: De eerste soort produceert gigantische aantallen flutsites waar absoluut niets op te vinden is behalve inderdaad wat van dat werk wat jij net beschrijft, je overlaadt met popups en geen enkele link die je leidt naar wat het zegt. Het idee achter dit soort sites is treiter de klant zo ongelovelijk veel totdat hij van pure ellende inbelt om in godsnaam iets te kunnen zien. (Schijnt te werken)
De tweede en zeldzamere soort (waartoe ik behoor) laat gewoon wat kwaliteitfotos zien zonder rare truken en vertel de klant dat als hem dat bevalt hij tegen betaling meer kan vinden in de membersarea hetgeen ook 100% klopt.
Dat mensen daar 80 cpm voor betalen snap ik evengoed ook niet, toen ik nog gewoon surfer was betaalde ik $2,95 voor een week onbeperkte toegang, de truuk is waarschijnlijk dat mensen de creditcardgegevens niet via internet durven te versturen wat ik al jaren doe voor aankopen en nooit problemen mee heb gehad.

op 20 06 2006 at 01:02 schreef Maarten:

Zo zou het een goede stimulans zijn voor studenten aan de TU’s en Technische Hoge Scholen, om na afronding van hun studie fiscaal het volledige bedrag aan studiekosten af te kunnen trekken.
Ook AIO’s in die richtingen dienen gefiscaliseerde kortingen op belastingen te krijgen tot volledige belastingvrijdom.

op 20 06 2006 at 01:28 schreef Michiel Mans:

Beste Sabaroth, je schreef,

-"De tweede en zeldzamere soort (waartoe ik behoor) laat gewoon wat kwaliteitfotos zien zonder rare truken en vertel de klant dat als hem dat bevalt hij tegen betaling meer kan vinden in de membersarea hetgeen ook 100% klopt."-

Ik heb even naar je site gekeken. Meest slaapverwekkende oude foto’s die al jaren overal op het net rouleren. Dat je daar geld voor durft te vragen. Je links leiden naar meer van hetzelfde. Alleen iemand die voor het eerst op zoek is naar blote vrouwen plaatjes trapt er misschien in.

Je hebt ook ergens een link naar een ‘Seventeen’ site. Dat zijn niet alleen oplichters maar ook schurken die het gebruik van kinderporno, of de suggestie hiertoe, niet schuwen om klanten te trekken. Ik heb zo’n voorportaal site al eens aangegeven bij het internet meldpunt kinderporno.

Er zijn wel ‘eerbare’ pornosites die kwaliteit leveren en als er ‘exclusive’ staat dan is het ook exclusive. Mooie meiden en kerels die het voor de lol en de poen doen. Alleen de video’s zijn en blijven gestandariseerde troep.

Goede kwaliteit is een gat in de markt op dit terrein dat in Nederland nog teveel onderdeel van de onderwereld uitmaakt. Met alle gevolgen van dien.

op 20 06 2006 at 12:47 schreef ReneR:

Die kenniseconomie is al net zo tanende als D66.

kenniseconomie…een modewoord.

op 20 06 2006 at 12:56 schreef ReneR:

@Sabaroth

Quote
"Alleen nederlanders zijn zo imbeciel in te bellen voor 80 cpm en leveren zo een klein fortuin op".

Nederlanders zijn wel op veel meer terreinen de dikste imbecielen. Kijk nou eens naar de stijgende populariteit van Balkenende. Terwijl hij in het begin de meest impopulaire premier was. Mensen hebben een kort geheugen hier. Zo zijn er op andere terreinen nog wel meer dingen op te noemen.

op 20 06 2006 at 12:58 schreef Maarten:

Zo zou het een goede stimulans zijn voor studenten aan de TU’s en Technische Hoge Scholen, om na afronding van hun studie fiscaal het volledige bedrag aan studiekosten af te kunnen trekken.
Ook AIO’s in die richtingen dienen gefiscaliseerde kortingen op belastingen te krijgen tot volledige belastingvrijdom.

op 20 06 2006 at 16:59 schreef Sabaroth:

Hey Michiel:
Misschien even iets verduidelijken: Pornosites maken is niet mijn beroep, ik werk gewoon en flans af en toe een simpele htmlsite in elkaar en zorg dat die wat bezoekers trekt. Ik heb wel een eigen betaalgedeelte opgezet en die content moet je helaas allemaal kopen, het zijn dan ook niet de meest originele fotoseries inderdaad want unieke content is onbetaalbaar. Ik heb echter de ervaring dat niet zozeer de kwaliteit als wel de specifieke niche mensen trekt. Iedereen heeft namelijk zo zijn eigen bepaalde sexuele voorkeur en heb jij toevallig wat hun net trekt dan bellen ze in. 999 van de duizend mensen doet dat echter niet en surft dag en nacht gratis rond, daarom is het ook zaak zoveel mogelijk mensen naar je site trekken en ach een 1200 euro per maand extra is toch leuk meegenomen.
Wat betreft die Club Seventeen link: Ik ben daar zelf geweest en heb met wat mensen gesproken, toen voor de wet 18 jaar de minimale leeftijd werd om op sexfotos te mogen verschijnen zijn er massaal cd´s en fotos vernietigd van voor die tijd en hebben ze al jaren uitsluitend 18+ modellen compleet met hun paspoortgegevens en modelovereenkomst zoals de wet tegenwoordig voorschrijft. Die naam stamt uit de jaren 60 toen dat allemaal nog heel anders geregeld was.
Verder hebben de meeste pornoboeren een gruwelijke hekel aan kinderporno en is de sociale controle in die groep bijzonder groot.

op 20 06 2006 at 18:59 schreef Duns:

Zeggen wat je wilt over porno, maar die industrie is de meest innovatieve van Nederland.

Pornoboeren hadden door hoe het internet werkt, toen Jan en Alleman nog geld in een ISP stak als Worldonline.

Als D’66 iets van kenniseconomie zou willen leren, zouden Lousewies en Pechtold samen snel op werkbezoek moeten gaan bij een pornoboer.

op 20 06 2006 at 20:36 schreef Peter Breedveld:

Dat is nou weer eens een verrassend standpunt van onze huisconservatief Duns, die rapmuziek als één van de symptomen van de teloorgang van onze cultuur ziet.

Ik heb nog nooit porno gezien waarvan ik dacht: goh, wat vernieuwend, zeg! Ik denk wel dat er op het gebied van erotiek goede dingen gedaan worden op het Internet.

Voorbeeld 1 komt uit Amerika: http://www.nerve.com, een zeer cultuur-minded erotisch magazine met intelligente verhalen, goede interviews, prachtige fotografie en prikkelende foto-wedstrijden. Het ziet er allemaal strak uit.

Voorbeeld 2 is Australisch, ik schreef er al over in mijn stuk ‘Blote Meisjes’: http://www.ishotmyself.com. Echte vrouwen die zichzelf naakt fotograferen en daarmee iets wezenlijks zeggen, al weet ik niet precies wat, maar er gebeurt iets (ik zie de grappen al van een kilometer aankomen).

Zoiets als nerve.com en I shot myself zou ik zelf ook wel willen maken.

op 20 06 2006 at 22:26 schreef Cor Spaans:

Doe dat nou niet, want als je zoiets maakt en verspreidt schep je een klimaat waarin de ellende gedijdt van gebroken gezinnen, caferuzies, tatoeages en piercings, promiscuiteit, pedoseksualiteit, huiselijk geweld, klassenstrijd, ondervoeding, belastinggeldverspilling en overvolle gevangenissen!-)

op 20 06 2006 at 22:53 schreef Lagonda:

Het zal… Ron Jeremy For President!

op 21 06 2006 at 22:58 schreef Rinus Duikersloot:

Volgt iemand hier de affaire met de Utrechtse hoogleraar Pieter van der Horst(familie van Han toevalllig?). Hier een interview met hem bij Nova en met één van zijn censoren, de GroenLinkse senator Bas de Gaay Fortman.

Lees ook Censuur en Arme Bas van Theodor Holman.

Geert Wilders is de enige geweest die er vragen over heeft gesteld in de Tweede Kamer. Waar blijft Lousewies?

op 22 06 2006 at 12:05 schreef Jan Techneut:

dit artikel ging toch over D66? Valt het jullie ook niet op dat de machtstrijd tussen vd Laan en pechtold erg lijkt op die tussen Rutte en Verdonk? Zou vdLaan daarom laatst zulke onzinnige kritiek op Verdonk hebben geleverd ( ze moet aftreden als ze niet..enz). Kunnen jullie politiek-incorrecte linksen verklaren waarom links nederland zo masaal gekozen heeft om al zijn progessieve idealen overboord te gooien en te kiezen voor de sharia, alleen omdat ze verslaafd zijn aan het anti-gevoel?

op 22 06 2006 at 12:13 schreef jan techneut:

aanvulling: mijn ervaring met linksen in discussies is dat het intelligente mensen zijn, die ervoor kiezen om niet met hun hersens te stemmen. Daarom kiezen ze voor groen-links en SP en niet voor D66. D66 trekt geen stemmen omdat ze alleen de ratio aanspreekt en niet het gevoel (zowieso een manko van liberalisme), waar de meeste mensen mee stemmen. De VVD heeft wel een natuurlijke belangenachterban (rijken en kleine zeldstandigen).

op 22 06 2006 at 14:32 schreef Peter Breedveld:

Dit is nu alweer de tweede keer in twee dagen dat ik ‘politiek-incorrect links’ word genoemd. Ik weet niet of ik links ben. Ik ben tegen nivellering van inkomens, voor het kapitalisme, voor een vlaktax, voor Israel, voor de VS en ik heb een instinctieve weerzin tegen zielige mensen.

Wat dat aanspreken van de ratio betreft: mijn liberalisme is puur een kwestie van gevoel. Ik ben geen liberaal omdat ik heb overwogen dat de wereld daar beter van wordt. Waarschijnlijk zou ik nog steeds liberaal zijn als ik ervan werd overtuigd dat het liberalisme de ondergang betekent.

op 22 06 2006 at 21:34 schreef Wampie:

Peter, HP/De Tijd van deze week heeft Louisewiese van der Laan op de voorpagina: ‘Haar kruistocht tegen gelovig Nederland’. In het artikel wordt jij opgevoerd. Citaat:

"Er zijn optimisten. Peter Breedveld van de fundamentalistisch secularistische website Frontaal Naakt schrijft lid te zijn geworden van D66 ‘om Lousewies te steunen’. Omdat zij een van de weinigen is die via de juridische weg ‘knokken voor de vrijheid die Europa tot zo’n paradijs maakt. ‘"

op 23 06 2006 at 12:10 schreef Peter Breedveld:

Ik ben abonnee en was bovendien al op de hoogte gesteld. Morgen meer over dat stuk.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS