Home » Archief » Post


[14.10.2006]

Post

zittende-Inge4groot (15k image)
Illustratie: Mirjam Vissers

Grens

Beste Peter, de tekeningen van strakke, volgroeide lijven met jeugdige hoofden stuitten me tegen de borst. Ik vond en vind het over een grens heengaan. Toegegeven, het is een grijze, niet glasheldere grens. Uit diverse van mijn schrijfsels, hebben de lezers inmiddels kunnen opmaken dat ik totaal geen probleem met bloot of zelfs harde porno heb. Je kunt het zo gek niet bedenken of mijn idee is, -als er geen dwang aan te pas komt en ‘dit’ is jouw kick, have a nice day-. Wie ben ik om er schande van te spreken? Ik trek echter de grens bij kinderen, of wat op kinderen lijkt. Dan gaan mijn nekharen overeind staan. Dergelijke prenten, raken een grens waar je niet aan moet komen naar mijn idee.

Een gezonde geest zal na het zien van zulke prenten niet zijn vieze regenjas aantrekken en in het park op zoek gaan naar jeugdige slachtoffers. Helaas bestaan er ook ongezonde geesten. Die hebben aan weinig genoeg. Sowieso doen dergelijke ‘Japanse’ lolitatekeningen de grens tussen volwassen seksualiteit en seksualiteit die de grens van ongezond nadert, of overschrijdt, vervagen. Naar mijn idee is het geen grens waar je grenszoekend of verleggend in bezig wil zijn. Achttien is de juridische grens. Een goede grens voor de meesten. Ook tekeningen of andere imaginaire plaatjes zouden niet aan die grens moeten tornen.

Michiel Mans

pbgif (88k image)

Kut

Ik ben het met een aantal andere posters eens dat ik niet boven elke tekst een kut hoef te zien, al dan niet van een kind(-vrouwtje). De toegevoegde waarde ontgaat me eerlijk gezegd. Af en toe een naakt persoon oke (waarbij graag een afwisseling man-vrouw), maar als vaste prik wordt het toch wat irritant, tenminste zo ervaar ik het.

Ik heb ditzelfde probleem met Gregorius Nekschot. Ik vind zijn satire fantastisch, maar ook hij meent in een onevenredig aantal gevallen (al zie ik de laatste tijd gelukkig een zekere teruggang) zijn punt te moeten onderstrepen door het tekenen van geslachtsdelen, met name lullen die in reten of monden worden geboord.

Kennelijk heeft alles zo zijn grens.

Met vriendelijke groet,

Tania

pbgif (88k image)

Teller

Hallo Peter, als vaste bezoeker van Frontaal Naakt vroeg ik me af waar de “teller” onder de foto van Theo van Gogh is gebleven. Dit vind ik een prima manier om de mensen eraan te blijven herinneren dat deze moord niet vergeten mag worden.

Hopelijk komt ie nog terug.

Alvast bedankt voor je reply en veel succes toegewenst met Frontaal Naakt.

Met vriendelijke groet,

Steven

pbgif (88k image)

Geinig

Geinige Mohammed spulletjes.

Tony

pbgif (88k image)

Faith freedom

Ken je deze site al, Peter?

Lodewijk

pbgif (88k image)

Censorship

Fellow Bloggers, even in the Age of Information, it would seem that not all information is created equal: the closure of a successful 3-year-old production of Mozart’s opera ‘Idomeneo’ because, said Berlin police, it posed ‘incalculable risk’ of inciting Islamic fundamentalists to violence is a stark reminder that censorship throbs with power while the lifeblood of art is wrung dry.

Last year, outrage from Muslim students led Harper College, located just outside Chicago, to remove an exhibition of works by Amir Normandi depicting the oppression women suffer in many Islamic countries. Partly in response, Normandi, himself an Iranian-born Muslim, has curated a new exhibition of works Dianeby local and international artists, Desire No Shackles/ Imagine No Borders, to examine oppression and the notion of borders in Islam and other contexts.

Timed to coincide with Chicago Artists Month, the event opened as part of the annual PilsenEast Artist’s Open House weekend. Desire No Shackles/Imagine No Borders ran September 29 – October 1 at 1823 S Halsted, Chicago. The complete collection of art works will be presented at d’Last Studios and Gallery at 1714 S Ashland, Chicago, where it will run between October
7 and November 11.

Featured artists: Amir Normandi, Maryam Hashemi, Marcia Middleton Kaplan, Tim Arroyo, Diane Carriere, Rosy Torres.

For more information on the events and the artists, follow the link:

Please help us strike a blow to censorship and promote freedom of expression and artistic integrity by posting this event on your blog.

Kind Regards,

Diane Carrière

Womensrightbythebook (163k image)

Algemeen, 14.10.2006 @ 12:19

[Home]
 

10 Reacties

op 15 10 2006 at 01:39 schreef Peter Breedveld:

O’Brien is om verschillende redenen erg verongelijkt, en daarom hangt hij nu de farizeeër uit. Maar hij vergist zich als hij stelt dat

Goed, kwamen geen moslims, plaatjes er weer op, maar daar gaat het natuurlijk niet om.

Maar daar gaat het juist wél om. Dat is precies waar het om gaat. Als je graag bepaald publiek wilt trekken, zorg je dat dat publiek graag komt. Dat is een kwestie van simpele marketing.

op 15 10 2006 at 04:20 schreef O'Brien:

@Michiel Mans: Terecht Mans, en van jouw kant was het een statement, geen eis ik heb daar geen enkel probleem mee.

@Breedveld gaat trouwens de laatste tijd echt heel erg lekker. Kietel de man even onder z’n ballen met een kritische vraag en daar gaan we: geouwehoer, kinderachtige bullshit, ga moslims afknallen, farizeeër……enz

Een aantal zeker niet onverdienstelijke reageerders koos al eieren voor z’n geld en ging weg. O Brien natuurlijk weer niet, die geniet van zulks.

Trouwens, een goede vertaling, die van "De wetenschapper als ziener", Knap gedaan Peter! Keep the good works go!

op 15 10 2006 at 12:01 schreef O'Brien:

@ Michiel Mans:

Stel, je ergert je echt. Wat kun je dan doen ? Gewoon voor de fun, qua experimentje:

Wat dacht je van inloggen als moslim , of misschien als christen?

Op maghreb.nl meldt Breedveld op 20 november 2005 namelijk het volgende:

"Het is met pijn in het hart, maar speciaal voor haar islamitische lezers heeft de redactie van Frontaal Naakt besloten de vrije blote mensen in de ban te doen. Vanaf nu geen nostalgische naturistische foto’s meer. We hopen zo dat meer moslims komen deelnemen aan de pittige discussies over de multiculturele samenleving die regelmatig op onze site worden gevoerd".

Goed, kwamen geen moslims, plaatjes er weer op, maar daar gaat het natuurlijk niet om.

Als ik me zou ergeren dan zou ik bijv ook als ir. B.J. van der Vlies (SGP) kunnen inloggen en bezwaar maken. Bij Breedveld hebben religieuzen met hun ergernissen een streepje voor. Christenen worden weliswaar niet expliciet genoemd, maar ook ten aanzien van de levendige discussie met hen doe je natuurlijk concessies als het gaat om je artistieke smaak, of niet @Peter?

op 15 10 2006 at 12:49 schreef Michiel Mans:

Beste O’Brien,

Ik zie niet in waarom ik onder een andere naam of noemer moet ‘klagen’ om meer gewicht te krijgen. Het is me ook nog niet opgevallen dat Peter aan religieuze discriminatie doet. Verder verwachtte noch eiste ik een onmiddellijke verwijdering van het aanstootgevende. Als je met duizend bezoekers of meer per dag, aan elke klacht gehoor gaat geven, kun je wel stoppen. Het was een statement. Niet meer, niet minder.

op 15 10 2006 at 13:51 schreef Peter Breedveld:

Dank voor het compliment, O’Brien. Ik zou zeggen: bestudeer de tekst goed en leer ervan. Het geheim van een goede vertaler is dat-ie niet te bang moet zijn om aan zichzelf toe te geven dat-ie soms een woordenboek nodig heeft.

Verder ga je niet in op de kern van mijn boodschap, dat het dus wél gaat om waarvan jij zegt dat het niet gaat.

Te druk met zuigen, stel ik vast.

op 15 10 2006 at 19:38 schreef Tania:

Die van Mirjam Vissers vindt ik weer erg mooi, trouwens. Meer afwisseling (man-vrouw, frontaal of juist niet) dat zal het zijn. Maar ook ik wil nog even benadrukken dat het slechts mijn mening was, en dat Peter vooral moet doorgaan met het plaatsen van de tekeningen die hem bevallen. Datzelfde geldt voor het plaatsen van opmerkingen. Wie weg blijft van dit forum vanwege een minder elegante opmerking, beschikt kennelijk over islamitische tenen.

op 20 10 2006 at 01:38 schreef Bernadette:

Ben verbaasd over Michiel Mans, zijn redenering doet me toch sterk denken aan: zullen we de tere moslimziel ontzien en ons inhouden bij satire, anders gaan ze nog bommen gooien!

Bovendien: wat is nou 18? 14 van nu ziet er al uit als 18.

op 20 10 2006 at 19:10 schreef Michiel Mans:

-"Ben verbaasd over Michiel Mans, zijn redenering doet me toch sterk denken aan: zullen we de tere moslimziel ontzien en ons inhouden bij satire, anders gaan ze nog bommen gooien!"-

Sorry Bernadette maar die snap ik niet. Kun je dat nader toelichten? Waar heb ik ooit een blad voor de mond genomen? Ben net weer van een islamforum gelazerd.

op 20 10 2006 at 23:50 schreef Rinus Duikersloot:

Welk islamforum? Vertel, vertel!

op 21 10 2006 at 12:17 schreef Michiel Mans:

http://comments.wordpress.com/2006/05/16/gastenboek/#commentform

Scroll omlaag. Bijdrage verwijderd, persona non grata. Het zijn daar heel erg zwaar religieuzen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS