Home » Archief » Cabaret


[14.10.2006]

Cabaret

Marijke de Jonge

julio1groot (31k image)
Illustratie: Mirjam Vissers

Hans Teeuwen zei in een interview dat hij nu geen islamitische Life of Brian zou durven maken. ‘Kan dat niet beter aan islamieten zelf worden overgelaten?’ Ex-islamieten bedoelde hij waarschijnlijk. Tenzij hij er vanuit gaat dat ‘moslim’ staat voor etniciteit of ras en dan is hij racistischer dan ik. Anders is het als vragen om een dominee die in z’n eigen kerk gaat vloeken. Al zijn de meeste daar niet ver meer vanaf, geloof ik.

Ex-moslims kijken trouwens wel uit zich als ex-moslim te profileren. De islam is toch echt nog steeds het enige geloof waarbij je in de 21e eeuw je leven riskeert als je zegt dat je Allah en z’n machtswellustige seksverslaafde boodschapper niet meer hoeft. Waarom zouden kafirs de afvalligen dan niet een handje helpen uit de kast te komen? Dat deed Hedy d’Ancona veertig jaar geleden toch ook toen ze m’n moeder probeerde wijs te maken dat ze een muts was achter haar theemuts? Toen hoorde ik niemand zeggen dat ‘huisvrouwen het zelf moesten doen’. Zo iemand zou vierkant uitgelachen zijn. Tegenwoordig horen we ‘respect’ op te brengen voor dat soort labbekakkerigheid. ‘Laat slaven zichzelf bevrijden!’. ‘Joden moeten die concentratiekampen zelf maar openzetten!’ ‘Neonazi’s hebben recht op hun eigen cultuur!’

Ik heb al een paar jaar geen cabaret meer gezien, de helft versta ik niet, geen idee welke taal ze tegenwoordig spreken, mijn Nederlands is het niet, en toch kan ik het idee niet van me afzetten dat juist de beeld- en woordkunstenaars de grootste huilebalken zijn die alleen in actie komen als ze dat veilig kunnen doen. Schelden op het achterlijke Staphorst, een moordzuchtige paus, de paleizen van een overbetaalde PR-juffrouw, de debielste president in de geschiedenis van de VS, of waar ze tegenwoordig ook tegenaan schoppen, was veertig jaar geleden, of nee, erger nog, vierhonderd jaar geleden dapper. In 2006 ben je pas echt een ‘ontregelende kunstenaar’ als je èn Donner èn Van der Hoeven èn de Samirs èn de vrouwenverzamelende krijgsheer op de korrel neemt. Artistiek mekkeren is toch je vak? Mekker dan eens over iets fundamenteels. Als ze dat allemaal deden, wisten de hoeren van de profeet niet waar ze moesten beginnen. Ondertussen lachen die sukkels zich rot natuurlijk omdat we er zo van genieten tegen elkaar te oreren en elkaar de maat te nemen.

Mona, Mo en Moosje staan boven op de Dom en zien beneden wat glinsteren. Een dubbeltje, denken Mona en Moosje en stuiven naar beneden. Mo stapt er bedaard achteraan. Hoef jij dat dubbeltje niet, vraagt Mona aan Mo als ze even stilstaat. Welnee, ik wacht gewoon tot jullie beneden zijn en elkaar de hersens inslaan, dan is die vuilnisbak voor mij.

Ik zal de heren woord- en beeldkunstenaars een handje helpen:

‘Als Allah wist wat voor soort aanbidders hij had, hing hij zichzelf op’.

‘Allah is niet perfect, anders had hij z’n slaven wel hersens gegeven’.

‘Allah moet Gabriel in een vlaag van verstandsverbijstering naar z’n laatste en perfecte profeet gestuurd hebben. Of zaten er misschien toch djinns te hijgen in z’n oor?’

‘Allah moet een hekel aan z’n schepping hebben, anders had hij ons niet met jodenhaters opgezadeld’.

‘De hel zit vol met vrouwen, dat moet dus het paradijs zijn. Nemen die wandelende bomgordels toch de verkeerde afslag’.

‘De islam is het geloof van de vrede. Om te zorgen dat je dat gelooft, leggen we een voorraadje vlaggen aan. Wist je niet, hè, dat we dat zomaar kunnen, vlaggen verbranden. Tja, veel meer kunnen we ook niet, maar we houden onszelf wel leuk bezig zo’.

‘Islam staat voor vrede, welvaart en rechtvaardigheid voor iedereen. Snap ik. Daarom buig ik dagelijks vijf keer nederig m’n hoofd om Allah te bedanken voor alle bijdragen die Islamië levert aan de progressie van de mensheid. Wat zeg je? Welke bijdragen? Nou, ze hebben daar toch uitgevonden dat je met de aanstekers van de kaffers ook textiel in de fik kan steken? O, deden ze dat in Grote Satan ook al? Shit, weer een illusie minder.’

‘Onze profeet was de nobelste man die ooit heeft geleefd. Dus volgen we z’n voorbeeld en gedragen we ons net zo nobel. Zo moeilijk is dat niet. Zet een potje thee en we leggen het nog eens haarfijn uit’.

‘Als jullie niet van onze profeet afblijven, blijven wij niet van jullie af. In het kader van de wederkerigheid dan, hè? En de dialoog’.

‘Arme onderdrukte moslims. Worden dagelijks beledigd, geslagen en verkracht. Naar school mogen ze niet. Huizen krijgen ze niet. Werkgevers durven zomaar te eisen dat ze op tijd komen, vrouwen een hand geven en geen grote bek opzetten. Gelukkig hebben we Pechtold en de Commissie Gelijke Behandeling nog om aan al die af-schuw-e-lijk-e fas-cis-tisch-e onrechtvaardigheden een eind te maken’.

‘Intratuin heeft meer winst gemaakt. De omzet in kunstmest is met 300 procent toegenomen’.

‘Eigenlijk moet ik m’n mond houden. Ze hebben het al zo moeilijk. Zionisten en Kruisvaarders maken in den vreemde hun broeders af, hun broeders in den vreemde maken hun vrouwen en kinderen af en in Sint Job in het Goor geloven ze niet meer in de multiculturele samenleving. Waar moeten ze nou straks hun jizya halen?’

Veel zoutelozer dan Popie Jopie of jezelf ondersteboven aan een kruis hangen zijn ze niet.

Marijke de Jonge schijnt levende hamsters als ontbijt te eten.

Algemeen, 14.10.2006 @ 12:42

[Home]
 

3 Reacties

op 14 10 2006 at 11:45 schreef CoJo:

Dappere poging Marijke, maar don’t quit your dayjob. Veel verder dan een pamflet komen deze jongens niet en dat is niet zo verwonderlijk als Diederik Ebbinge je woordvoerder is. Zelden iemand zo door het ijs zien zakken als deze spitse panter tijdens P&W.

op 15 10 2006 at 15:42 schreef marij van Eck:

Ja, Marijke, klopt, wat je schrijft. Wat zijn die "onafhankelijke" cabaretiers toch "dapper"tegenover mensen waarvan ze niks te duchten hebben. Ik vind ze niet meer om aan te zien met hun zgn.progressiviteit. Ook die leukerds van Koefnoen. Het lachen vergaat je snel als je weet wat ze allemaal zo veel mogelijk vermijden of heel voorzichtig aantippen. Praat me ook niet van Paul de leeuw. Als ik hem zie word ik echt onpasselijk!!Allen buigen deemoedig het hoofd voor de Islam. Inderdaad in de tijd dat vrouwen geëmancipeerd moesten worden werd hun dat zonder veel poespas megedeeld. Niks respect. Ik was het daarmee eens trouwens. Maar de Islam is natuurlijk een hoofdstuk apart. Daar gelden hele andere regels voor!! Dat wordt ons continu door de strot gedouwd. En met succes. Deze godsdienst wordt zeer serieus genoemen.We moeten zelf heel blij met hen zijn!!
Extreem Rechts is nu het grote gevaar!! Dat weet je in deze tijd al dat dat gevaar niks voorstelt!!!

op 16 10 2006 at 15:09 schreef O'Brien:

Zelden zag ik de crux zo scherp geformuleerd als door Marijke in de tweede alinea:

"Ex-moslims kijken trouwens wel uit zich als ex-moslim te profileren…….tm……… hebben recht op hun eigen cultuur!’
chapeau!

Teeuwen kan van mening zijn dat de islam beter op de hak genomen wordt door eigen gelederen, dat is een hypothetisch scenario, om redenen die nu wel in extenso uiteengezet zijn, en anders zie ik de eerste show graag tegemoet. Mijn meest optimistische inschatting is in het jaar 2650.
Tweeduizend jaar na de teboekstelling van de Koran. Die show mag dan van mij "De lachende moskee gaan heten."

Dat jaartal en de naam van de show komen niet uit de lucht vallen: Fons Jansen debuteerde in 1962 met "de lachende kerk", zo’n tweeduizend jaar na het schrijven van het laatste bijbelboek.

en o o o wat zou ik graag eens willen weten wat Teeuwen hier van zou zeggen, maar helaas ik ken hem niet.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS