Home » Archief » Creative writing


[21.11.2006]

Creative writing

Pamela Hemelrijk

Man7 (64k image)

Alles wat we voorgeschoteld krijgen van de politiek en de pers is fake. Nou ja, bijna alles dan. Ik kan daar zo mateloos neerslachtig van worden. Die nulliteit van een Remkes bijvoorbeeld, die met een ‘snoeihard plan van aanpak’ komt aanzetten voor overlast veroorzakende hangjongeren, zoals hij die Marokkaanse jeugdbendes hardnekkig blijft noemen. Een heel nieuw wetsontwerp maar liefst! En dat allemaal om stoute jongeren een buurtverbod van drie maanden te kunnen opleggen.

Dàt zal helpen Remkes! Osdorp wordt geterroriseerd door een slordige 20 jeugdbendes, en volgens mij wonen die bendeleden ook allemaal in Osdorp. Correct me if I’m wrong. Is het werkelijk de bedoeling dat ze hun eigen buurt niet meer in mogen? Hoe moeten ze dan naar huis?

Niettemin wordt Remkes zijn zwakzinnige plan aan ons verkocht alsof het de Verlossing zelve is: “Vrees niet burgers! De overheid zit om de drommel niet stil, en werkt zich in het zweet om u tegen dat geteisem te beschermen! Niets is ons teveel voor de veiligheid!”

Alles is fictie wat je leest; het is om gek van te worden. Zelfs als ze een schokkend schandaal nodig hebben met het oog op de verkiezingen, dan knutselen ze het zelf met kunst en vliegwerk in elkaar; terwijl er toch genoeg èchte schokkende schandalen voor het oprapen liggen. (Martelingen met water en muziek, laat me niet lachen. Het lijkt Monty Python wel, waar de Spanish Inquisition ketters afranselde met zachte kussens. Zelfs bij ontgroeningen van het studentencorps gaat het nog heter toe. En in psychiatrische inrichtingen helemaal, waar patiënten gekneveld in isoleercellen zitten, en gereinigd worden met hogedrukspuiten. Maar daar liggen de media niet wakker van. Het zal ze een grote rotzorg zijn dat Defensie hier moordaanslagen pleegt op zijn eigen klokkenluiders, of dat VROM ons stelselmatig vergiftigt met arsenicum. Als die Irakese gevangenen maar niet natgesprenkeld worden, bij 50 graden in de schaduw.)

Alles is doorgestoken kaart wat je leest. Dat doorgeladen pistool dat Melkert zogenaamd in zijn brievenbus kreeg na de moord op Fortuyn, dat was ook je reinste zwendel, daar steek ik mijn hand voor in het vuur. Dat verhaal (ook uit de Volkskrant) kwam uit ‘bronnen binnen de PvdA’, en ik heb het, ondanks verwoede pogingen, nooit ergens bevestigd kunnen krijgen. Niet bij de Posterijen, niet bij het Forensisch Instituut, niet bij het OM, niet bij het ministerie van Justitie, niet bij het college van Procureurs-Generaal, en zelfs niet bij het campagneteam van de PvdA. “Geen commentaar” was overal mijn deel, want de zaak lag “supergevoelig”. Zelfs welk type pistool het was geweest heb ik niet kunnen achterhalen. Het is, voor zover ik kon nagaan, niet eens op DNA of vingerafdrukken onderzocht. (Al die kogelbrieven aan andere bekende Nederlanders zijn wel opgehelderd, met een klopjacht via Opsporing Verzocht en al. Alleen de afzender van Melkert zijn pakketje, die hebben ze gek genoeg nooit kunnen vinden. Terwijl een heel doorgeladen pistool toch meer aanknopingspunten biedt dan één stomme kogel.)

Die hele pistoolklucht is indertijd door spindoctors in scène gezet om ons in te prenten dat de kogel soms ook best wel eens van rechts komt, wat ik u brom. En bingo! De creative writer achter dat bericht was toevalligerwijs: Jan Hoedeman! Dezelfde verslaggever die nu het martelverhaal de wereld heeft ingeholpen. Krijg je eigenlijk betaald voor je diensten aan het campagneteam van De Partij, Hoedeman? Of doe je het voor niks en niemandal?

Pamela Hemelrijk is columniste bij Metro. Daarvoor schreef ze onder andere voor het Algemeen Dagblad en De Gezonde Roker. Ze is lijstduwer van de partij Nederland Transparant.

Algemeen, 21.11.2006 @ 20:34

[Home]
 

7 Reacties

op 21 11 2006 at 22:25 schreef elten:

Pamela, je zit op de top van de ijsberg met al die verhalen.

op 22 11 2006 at 01:45 schreef Michiel Mans:

Dat zit ze al jaren maar de rest blijft onder in donker water.

op 22 11 2006 at 02:25 schreef Galahad:

Pamela beschrijft hier de Totaalheid van die fictie. De totaal en in het groot doorgevoerde leugen.

De machteloze burger uit de onderklasse kan de gedachte niet aan, dat hij VOLLEDIG wordt bedrogen. Dat de leugen in ieder detail, iedere publicatie, iedere geprovoceerde emotie aanwezig is. Dat in iedere formulering op Teletekst een bedoeling zit, dat in ieder vormgegeven televisiebeeld manipulatie zit.

De kleinburger gelooft liever grote leugens dan kleine. De grote leugen tegemoet treden vereist meer moed, meer durf. Maar de kleinburger wil liever geen risico nemen.

De verspreiders van de grote leugen zijn op de hoogte van deze karaktereigenschap van de kleinburger, en spelen daarop in. Door de leugen nog groter en intimiderender te maken.

Wie durft er dan op het laatst nog ?

Galahad

op 22 11 2006 at 10:41 schreef Peter Breedveld:

Ik heb geen moment in dat verhaal van dat doorgeladen pistool geloofd. Alleen al dat detail: ‘doorgeladen’. Te sensationalistisch, te veel goedkope-detective-romannetjes-achtig. Geeft ook perfect aan hoe weinig de PvdA begrijpt van het grauw, waarvoor ze denkt op te komen. Alsof iemand echt een duur pistool in een pakketje gaat doen en dan naar Melkert opsturen. Pathetisch. Ik zou een dooie vis hebben gestuurd. Of een tarot-kaart. Of de nieuwe roman van Kluun.

op 22 11 2006 at 13:13 schreef Quasimodo:

Hoorde gisteren een aardige op de radio over de voorbereiding van het zgn. verkiezingsdebat. Journaliste en debatvoorbereider spraken over het gebrek aan onderwerpen met een duidelijkheidsfactor. Waarom stelden journalisten daar geen vragen over? "Nou, de partijen hebben aangegeven alleen aan het debat mee te doen als onderwerpen als milieu en integratie niet aan de orde komen. Zowel, dan geen debat. Verklaring: met die onderwepen kan je alleen maar verliezen of ze zijn te scherp om uitspraken over te doen.

Ik stuurde bijna tegen een andere auto op. In de 1e plaats is het toch te zot voor woorden dat politici min of meer samenzweren om bepaalde onderwerpen te ontlope in de publieke sfeer en daarnaast is het bedroefend dat journalisten hieraan mee blijven werken en niet bijvoorbeeld de moed hebben om een dergelijk onderwerp alsnog tijdens zo’n debat aan te snijden. Weer een illusie armer dus.

op 22 11 2006 at 14:39 schreef DvR:

( sterkte aan Pamela, die naar ik zojuist las door alweer een broodheer -de naar links schuivende Metro ditmaal- aan de kant is geschoven )

op 22 11 2006 at 14:39 schreef Appelscha:

Het is te zot voor woorden en bedroevend dat het volk daar niet doorheen prikt …

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS