Home » Archief » Thanksgiving voor journalisten


[28.11.2006]

Thanksgiving voor journalisten

Michelle Malkin

man15 (66k image)

Tussen hun hijgerige veroordelingen van de regering-Bush vanwege haar inperking van de vrijheid, de eindeloze rechtszaken met als eis vrijgeven van geheime, gevoelige informatie door leger en inlichtingendiensten en het zelfmedelijden van de media-babbelaars die klagen over de leegbloedende oplages (met uitzondering van de New York Post) hebben mijn collega’s van de Amerikaanse media niet zo heel veel tijd meer over voor dankbaarheid.

Als u me toestaat:

Laten we dankzeggen dat we niet in Bangladesh wonen, waar je voor de rechter gesleept kan worden omdat je in je columns Israël steunt en moslimgeweld afkeurt. Vraag het maar aan Salah Uddin Shoaib Choudhury, hoofdredacteur van Blitz, het grootste Engelstalige weekblad in Bangladesh. Hij kreeg een proces wegens opruiïng aan zijn broek omdat hij berichtte over de dreiging van de radicale islam. Hij is gevangen genomen, geïntimideerd, geslagen en veroordeeld. Vorige week las de officier van justitie in de rechtszitting deze aanklachten tegen hem voor: ‘Doordat u de joden en de christenen ophemelt, naar Israël wilde reizen en zowel hier als in het buitenland de opkomst van de zogenaamde militante islam in dit land beschreef, heeft u gepoogd het imago van Bangladesh en de buitenlandse betrekkingen te schaden.’
Voor het uiten van deze dissidente meningen, kan hij worden geëxecuteerd.

Laten we dankzeggen dat we niet in Egypte wonen, waar de overheid bloggers oppakte omdat ze kritiek hadden op de islam en de passieve opstelling van de politie van Caïro jegens verkrachte vrouwen aan de kaak stelden. Vraag het maar aan Abdel Karim Suliman Amer (22), die eerder deze maand werd gearresteerd vanwege ‘verspreiden van ordeverstorende informatie’, ‘aanzetten tot haat tegen moslims’ en ‘schandaliseren van de President van de Republiek’. Of vraag het Rami Siyam (blognaam Ayyoub) met zijn uitgesproken kritiek op de Egyptische wreedheden. Zijn host, de 24-jarige hervormingsgezinde moslim Mohammad al-Sharqawi, zat afgelopen voorjaar vast nadat hij had meegelopen met een vreedzame demonstratie in Caïro, waar hij een bord vasthield met de tekst ‘Ik wil mijn rechten’. Sharqawi werd wekenlang mishandeld in de gevangenis.

Laten we dankzeggen dat we niet in Soedan wonen, waar hoofdredacteuren die niet buigen voor de regering kunnen worden onthoofd. Vraag het maar aan de familie van Mohammed Taha, hoofdredacteur van het onafhankelijke Sudanese dagblad Al-Wifaq, die in september zonder hoofd op straat werd gevonden in Khartoem. Hij was ontvoerd door gemaskerde, gewapende jihasisten. Wat had Taha gedaan? Hij had de islam beledigd en waagde het de moslimse geschiedenis en de oorsprong van de figuur Mohammed ter discussie te stellen. Al voor de moord kreeg zijn krant een verschijningsverbod van drie maanden en moest hij voor de rechter komen wegens ‘godslastering’.

Laten we dankzeggen dat we niet in China wonen, ‘s werelds grootste gevangennemer van journalisten en internetcritici. Neem Yang Xiaoqing: hij kreeg vijf maanden celstraf voor een verhaal over corrupte ambtenaren in de provincie Hunan. Of Yang Tianshui, dit voorjaar tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij op internet essays schreef over een beweging van bannelingen die vrije verkiezingen willen. Of neem verslaggever Li Yuanlong, die twee jaar opgesloten zit voor ‘subversieve’ handelingen: op buitenlandse websites kritiseerde hij de elite van de communistische partij. Of vraag het de overige 32 journalisten en meer dan 50 bloggers die achter de tralies zitten.

Laten we dankzeggen dat we niet in Libanon wonen, waar uitgesproken schrijvers het met de dood moeten bekopen. De christelijk-orthodoxe journalist Samir Kassir werd in 2005 vermoord bij een autobomaanslag in Beirut. Hij had kritiek op de Syrische bemoeienis met Libanon. Zijn collega Gibran Tueni kwam vorig jaar december om door een autobom. De christelijke Libanese televisiepresentator May Chidiak overleefde zo’n aanslag, maar ze verloor een arm, been en het zicht in één oog.

Laten we dankzeggen dat we niet in Rusland wonen, waar onderzoeksjournalisten routineus worden vermoord. Vorige maand werd het lichaam van de moedige verslaggever en Poetin-critica Anna Politkovskaya aangetroffen in haar appartement. Ze werd doodgeschoten. Vlak voor haar dood werkte Politkovskaya volgens haar krant Novaya Gazeta aan een verhaal over martelingen in Tjetjenië. Ze staat op de dodenlijst met namen als Paul Klebnikov, de in Amerika geboren hoofdredacteur van de Russische editie van het zakenblad Forbes, die in de wereld van de Russische criminele zakenlieden dook en in 2004 buiten zijn Moskouse kantoor werd neergeschoten; Valery Ivanov, hoofdredacteur van de krant Tolyatinskoye Oborzreniye, ook doodgeschoten, in 2002, nadat hij de georganiseerde misdaad en de drugssmokkel uitploos; en Larisa Yudina, hoofdredacteur van de Zuidrussische oppositiekrant Sovetskaya Kalmykia, die door voormalige regeringshelpers werd neergestoken.

Laten we dankzeggen dat we niet in Denemarken wonen, waar de cartoonisten die een karikatuur van Mohammed tekenden en de oprukkende sharia bespotten nog steeds voor hun leven moeten vrezen en ondergedoken zitten.

Laten we dankzeggen dat we niet in Italië wonen, waar een tandeloze rechter voor de jihadisten boog en de beroemde oorlogsjournalist Oriana Fallaci een proces aandeed vanwege haar scherpe tong aangaande de islam. Ze bezweek aan kanker voordat hij zijn wraakzuchtige straf tegen de leeuwin had kunnen voltrekken. Maar de rechtbank maakte de prijs op het ‘beledigen’ van de islam wijd en zijd bekend aan de lafhartige westerse media.

Laten we dankzeggen dat we in Amerika wonen, land van de vrije mensen, bakermat van de dapperen, waar journalisten straffeloos geheime informatie kunnen lekken, daarmee Pulitzer prijzen kunnen winnen en lucratieve boekcontracten binnenslepen, hun lezers en kijkers gewoon kunnen beledigen, maar ook vijandelijke propaganda kunnen uitzenden, zich doof en blind kunnen houden jegens de slachtoffers van de jihad en zichzelf kunnen voordoen als onderdrukte slachtoffers met zescijferige salarissen.

God zegene de USA.

Michelle Malkin is journalist in Washington, D.C. Op haar politieke weblog (4 miljoen bezoekers per maand) en haar nieuwe multimediasite Hot Air gaat ze tekeer tegen anti-Amerikaanse malloten.

Algemeen, 28.11.2006 @ 13:06

[Home]
 

24 Reacties

op 28 11 2006 at 13:52 schreef elten:

Laten we dank zeggen dat Malkin niet in Nederland woont.

op 28 11 2006 at 13:53 schreef Peter Breedveld:

Want…?

op 28 11 2006 at 13:59 schreef Michiel Mans:

Wat is er mis met Malkin Elten? Is het onzin wat ze schrijft? Dacht ’t niet. Het ‘god bless’ is niet mijn kopje thee maar he, ze is Amerikaans en dus waarschijnlijk een actief christen.

op 28 11 2006 at 14:03 schreef Pierre Gustav:

Want… dit is te confronterend voor Elten. Na het lezen van deze, fantastische, column, valt Eltens wereldbeeld (islam is vrede, Amerika en Israel is axes of evil en de jood moet ausgerottet worden) in duigen.

op 28 11 2006 at 14:07 schreef Klaplong:

Laten we dankzeggen dat we in Nederland wonen en dat iedereen dankzij onze tolerantie ….

Maar eigenlijk ben ik helemaal niet zo blij dat ik in Nederland woon. Eigenlijk ben ik als de dood voor de toekomst die ons te wachten staat. De onderwerpingsgezinde goegemeente hier is zich helegaar niet bewust van wat ze aan het toestaan is. En dat kunnen we niet vaak genoeg herhalen.

Wat zou D66 parlementarier Bert Bakker eigenlijk van de genocide op de Armeense bevolking vinden ?

op 28 11 2006 at 14:50 schreef Jozef:

Laten we dankzeggen dat we niet in Nederland wonen,

waar journalisten gevangen worden genomen wanneer ze hun bronnen niet onthullen.

op 28 11 2006 at 16:06 schreef Dany:

Nederland (en Europa in het algemeen) is ZO bang voor polarisatie dat mensen als Malkin hier feitelijk niet voorkomen, althans geen publieke rol zouden kunnen spelen. Elten is een schoolvoorbeeld van wat er mis is met het Nederlands denken.

Alles is beter dan polarisatie. Desnoods maar een ander 100% gelijk geven en tegemoet komen. Maar geen onenigheid, laat staan conflict, om over oorlog al helemaal niet te spreken. Nee, de waarheid ligt altijd in het midden. Misschien zelfs wel een beetje meer aan jouw kant dan de mijne.

op 28 11 2006 at 17:07 schreef Lagonda:

Wonderlijk, zo’n reactie van Elten. Amerika móet en zál niet deugen.

op 28 11 2006 at 18:10 schreef Paardestaart:

Laten we dankbaar zijn dat we in Nederland wonen ja, ook al vermeldt de Volkskrant wel weer ijverig dat Khamenei heeft gezegd dat er alleen maar vrede in Irak zal komen als de amerikanen zich terugtrekken, maar rept hij met geen woord over de conclusie van de commissie Hamilton..
Die voorspelt weliswaar dat:
"The pullback of U.S. forces to their bases will not reduce the sectarian conflict, which their presence did not generate — it will increase it. Death squads on both sides will become more active. Large-scale ethnic and sectarian cleansing will begin as each side attempts to establish homogeneous enclaves where there are now mixed communities. Atrocities will mount, as they always do in ethnic cleansing operations. Iraqis who have cooperated with the Americans will be targeted by radicals on both sides. Some of them will try to flee with the American units. American troops will watch helplessly as death squads execute women and children. Pictures of this will play constantly on Al Jazeera. Prominent ‘collaborators,’ with whom our soldiers and leaders worked, will be publicly executed. Crowds of refugees could overwhelm not merely Iraq’s neighbors but also the [Forward Operating Bases] themselves. Soldiers will have to hold off fearful, tearful, and dangerous mobs
…maar bij de Volkskrant is men kennelijk onverkort van mening dat de Vs zich moeten terugtrekken

Is het establishment hier dan net zo never mind over het effect van zijn voorspelling als de ayatollah Khamenei; is gelijk krijgen belangrijker dan het lot van de Iraqi’s?

Voor Iran zijn de gevolgen van een Amerikaanse aftocht in Irak vermoedelijk de te verwaarlozen prijs die hun ‘broeders in Islam’ moeten betalen voor Iraanse dromen over hegemonie in de regio

Wonderlijk…

Ik bedoel: van de Iraniers kun je verwachten dat ze het komende bloedvergieten daar bezien met een wolfish grin; maar wat in godsnaam zijn de beweegredenen van linksige krantemensen?
Zijn die er zo van overtuigd dat de Amerikanen de bron van alle kwaad zijn, dat ze menen dat er een hemelse vrede zal neerdalen over het tweestromenland, als de Yanks maar eenmaal opgerot zijn?

op 28 11 2006 at 21:14 schreef elten:

@Peter,

"Want?"

Nou, nogal wiedes,

"de eindeloze rechtszaken met als eis vrijgeven van geheime, gevoelige informatie door leger en inlichtingendiensten…"

Malkin is rabiaat tegenstander van het recht van journalisten om gebruik te maken van de ‘Freedom of Information Act’, een wet die in de VS systematisch en met grote toewijding en tot nu toe nog steeds met succes wordt aangeroepen om het publiek en de wetenschap te kunnen voorzien van de bronnen. Neem alleen het werk van National Security Archives.

Wij hebben niet eens zo’n wet, laat staan mensen die dit soort informatie opsporen en blootleggen, en zeker niet zo’n rabiate dame die er tegen fulmineert. Niks ervan. Wij lopen er gewoon als schapen achteraan, maar daar hebben we het nog wel eens over. als we weer op de blaren zitten.

Nou verder:

"In Bangladesh: Vorige week las de officier van justitie in de rechtszitting deze aanklachten tegen hem voor:"

Let op: De oficier las aanklachten voor: Dat wordt in de VS al helemaal niet meer gedaan in zaken van vergelijkbaar gewicht, ongeacht hoe je erover denkt.

Dit betekent niet dat ik de acties die in B-desh en de andere genoemde landen tegen de pers, die zich met genoemde onderwerpen bezighoudt, goedkeur. Maar zoals in die landen een pro-israel standpunt (ten onrechte) wordt aangepakt, zo wordt hier een kritisch standpunt op Israel meteen afgedaan als anti-semitisme en gelijk ook maar anti-amerikanisme. OK, de straffen zijn wat minder, blijven beperkt tot wat venijn gescheld bij FN, maar het idee is hetzelfde.

Trouwens, laten we het eens omkeren, ik weet dat sommige van je lezers er niet van houden, maar als je ferm iets beweert, zoals deze Mw. Malkin doet vanuit haar gezichtspunt, kijk dan ook eens naar de tegenwerping:

"Laten we dankzeggen dat we in Amerika wonen, land van de dom gehouden mensen, bakermat van de lafaards, waar journalisten straffeloos de leugens over WMD kunnen doorgeven, daarmee hun hachje op de redacties redden, en lucratieve boekcontracten binnenslepen, hun lezers en kijkers gewoon kunnen voorliegen en dom houden, maar ook staatspropaganda kunnen uitzenden, zich doof en blind kunnen houden jegens de slachtoffers van Israelische aanval op Libanon, de moordpartijen in Gaza, het uittesten van van nieuwe illegale wapensystemen op burgerbevolking, en zich kunnen voordoen als goedbetaalde patriotten met zescijferige salarissen".

Ik ben gaarne bereid tot nadere discussie, over de al dan niet vermeende wandaden van de verschillende vermaledijde regimes aan beide zijden, maar ik neem Malkin toch het meest kwalijk dat ze de informatievrijheid wil inperken, en daarom zeg ik nogmaals dank dat ze niet hier NL rondloopt, waar toch al zo weinig informatie vrijkomt.

Dat is nou juist waar ik de VS zo om bewonder.

op 28 11 2006 at 22:01 schreef Peter Breedveld:

Wacht even, Elten, als ik het goed begrijp baseer je je op deze zin:

de eindeloze rechtszaken met als eis vrijgeven van geheime, gevoelige informatie door leger en inlichtingendiensten…

als je stelt dat Malkin ‘rabiaat tegenstander’ is ‘van het recht van journalisten om gebruik te maken van de Freedom of Information Act.’

Wauw. Dat is nogal eh, hoe zal ik het zeggen, hysterisch. Of heb je nog meer aanwijzingen voor haar ‘rabiate’ tegenstand?

Wij hebben niet eens zo’n wet

Ik heb er weinig verstand van, maar beroepen journalisten in Nederland zich niet regelmatig op de ‘wet openbaar bestuur’ en is die wet niet heel vergelijkbaar?

Let op: De oficier las aanklachten voor: Dat wordt in de VS al helemaal niet meer gedaan in zaken van vergelijkbaar gewicht, ongeacht hoe je erover denkt.

Dat is een nogal heftige beschuldiging. Weet je zeker dat je niet teveel rondhangt op Indymedia? Want het is waanzin, wat je beweert. De VS is een rechtsstaat, waar je – durf ik te gokken – minder onderhevig bent aan juridische willekeur dan in Bangladesh.

Erger nog is het feit dat je een nummertje maakt van dat voorlezen van de aanklacht en volstrekt voorbij gaat aan het feit dat je in Bangladesh wordt vervolgd voor het hebben van een eigen mening! Nog nóóit, echt nog nóoit is een Israel-criticus in Amerika aangeklaagd wegens antisemitisme, zoals jij suggereert. Je zwatelt.

Laten we dankzeggen dat we in Amerika wonen, land van de dom gehouden mensen, (…) doof en blind kunnen houden jegens de slachtoffers van Israelische aanval op Libanon (…) zich kunnen voordoen als goedbetaalde patriotten met zescijferige salarissen".

Ik heb je tot nu toe het voordeel van de twijfel gegund, maar mijn laatste restje respect voor je is net van me afgegleden en zo de goot ingeglibberd. Je verbeten gezeur over Israel, je gratuite jij-bakken en je ongefundeerde laster verraden je obsessie met Israel. Je betrekt echt overal Israel bij. Israel als de grote vijand, Israel als het monster. Misstanden in Bangladesh, Elten heeft het over Israel, misstanden in Sudan, Elten basht Israel. Het is me volstrekt duidelijk dat je echt een enorme knoerthekel aan Israel hebt, Elten. Je kunt nergens anders meer aan denken. Dat is echt niet gezond, man!

Ik ben gaarne bereid tot nadere discussie

Ja, dat hoor ik de laatste tijd heel vaak zeggen door lieden die onmiddellijk daarna blijk geven dat ze tot van alles en nog wat bereid zijn: Israel van de kaart vegen, een atoombom op de VS, neoliberalisten tegen ’t muurtje, you name it, tot van alles zijn ze bereid, maar per se NIET tot discussie. En bij jou is dat niet anders. Je bent ongelofelijk intolerant, want iemand met een andere mening mag van jou al niet in Nederland wonen.

En dan (onterecht) jammeren dat iemand de informatievrijheid wil beperken.

op 28 11 2006 at 23:38 schreef elten:

@Peter,

Het niet meer gunnen van het voordeel van de twijfel is wederzijds.

Misschien kom ik nog wel eens bij je langs, plaatjes kijken of wat lezen.

op 29 11 2006 at 02:52 schreef Paardestaart:

Sjongejonge…’Daarna zijn wij aan de beurt’
Nou – dat is goed hoor. In de VS zijn voldoende waarborgen in het rechtssysteem ingebouwd om er nog zonder kleerscheuren af te komen

Weet je waar je je druk over moet maken?
Over de EU, waar die waarborgen in elk geval niet te vinden zijn in de 100 pagina’s dikke grondwet, waaronder je straks wakker wordt.
Die grondwet is namelijk geschreven door heel wat minder gewetensvolle en verstandige mensen dan dit eurabisch misbaksel

De liberals in de Vs zijn niet alleen vóor het homohuwelijk en vóor abortus..(hetgeen hen natuurlijk ook geen cent kost, want onder hun aanhang is voor die royale opstelling alleen maar lof te verwachten, en bovendien is er in hun weltanschauüng minder dan niets tegen in te brengen, en een heleboel vóor, al was het maar dat je er de religieuze tegenpartij flink de hoest op mee op kunt jagen, en tegelijkertijd de burgerlijke family-firstadepten hevig mee dwars zit..)

De liberals zijn er ook erg vóor geporteerd de VS uit te leveren aan elke vijand die maar trek heeft, zien er geen been in om hun eigen land te kakken te zetten terwijl het een oorlog voert, hebben de universiteiten veranderd in instituten waar de loony left het voor het zeggen heeft, waar ex-radicalinski’s en weg-met-ons-‘professoren’ hun studenten de hersens spoelen en ze zijn een goed end op weg om de brain-police de godganse dag koning te laten kraaien
Misschien ben jij nog niet zo ver, maar het zou weleens kunnen dat niet alleen de houding tav de politieke islam bij rechts een stuk verstandiger en reëler is, maar dat zo’n beetje alles wat je ter linkerzijde als het evangelie hebt opgelikt nergens op slaat
Misschien moet je je wereldbeeld eens een beetje gaan bijstellen. "Fascistoïde" voor de "troep" in het Witte Huis is toch wel èrg hysterisch hoor

O ja – nog even over het incident met de ‘student met Arabische antecedenten’: hij werd terecht gek gestunned omdat ‘ie heibel trapte, geen gehoor gaf aan de bevelen van de politie het lab te verlaten, en zijn ID niet toonde nadat hem dat gevraagd was
Gek hè, dat je in de VS dan gewoon gestunned wordt?

Zouden moslims nou totaal geen inlevingsvermogen hebben, of dagen ze de boel uit, rekenend op de Pavlov-reactie van useful idiots en mensen als jij, die bij het zien van een politie-uniform al direct het langverwachte fascisme zien herleven..?

op 29 11 2006 at 03:52 schreef Paardestaart:

Goh..nog even over de persvrijheid, en hoe sommige dingen onverklaarbaar ongezien voorbijgaan..
Het affiche dat de hieronder beschreven voorstelling aanprijst kan ik niet laten zien, maar is bepaald opzienbarend..Het wordt in dit artikel van Paul Belien beschreven, net als de strekking van een gesubsidieerde voorstelling van een Tunesische kunstemaker..Pardon – van een belg, natuurlijk

Chokri Ben Chikha is a young Tunisian author, actor and singer. Ben Chikha was born and raised in Flanders, the Dutch-speaking north of Belgium. He has written a play and dance act about cultural differences to draw attention to the difficulties of young immigrants who are discriminated against by the natives.

The play is called “Our Lady of Flanders” (Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen). The premiere is on 29 October in Brussels. The Brussels magazine Brussel XL asked the author: “Some of the dialogues are interspersed with antisemitism. What exactly is the meaning of that?” Ben Chikha answered:

“Antisemitism is alive amongst North Africans, whether you like it or not. It has to do with the Palestinian question. I am convinced that you have to talk about antisemitism. I am not going to solve it, but I have to show it. Moreover, not only the Arabs dislike Jews. My stepmother, a Polish woman, is very antisemitic as well. I think one should be able to laugh at anything, even at antisemitism.”

The latter sounds like a contradiction to me. He is not laughing at antisemitism, but at Jews. However, until I have seen the play I cannot judge. Perhaps the antisemitism is funny.

The poster for the play is probably meant to be funny too. It depicts the virgin Mary with a howling child and a bowl of blood. She is barebreasted and is sitting next to a shield with the arms of Flanders. As a muslim immigrant Ben Chikha is apparently allowed to use such images, which make fun of the Flemings and ridicule the religion many of them adhere to.

Contrary to what Ben Chikha says there are things that one had better not laugh at, such as Islamic religion for instance. Some time ago a Dutch artist showed the backs of naked women with verses from the Quran written on them. This was considered blasphemy. A Muslim extremist ritually slaughtered the artist, Theo van Gogh, in broad daylight. That, certainly, is a cultural difference worth noting.

Ben Chikha need not fear being murdered in the street. On the contrary, his play is being subsidised by the Ministry for Culture. After the performances in Brussels it goes on a six-month tour through Flanders. The government encourages schools to attend

’t Is werkelijk ongelooflijk..
Stel je zoiets ivm moslim-gevoeligheden..De bloedige pleuris zou uitbreken
Zou er nou nog een journalist zijn in Nederland die zoiets opmerkelijk genoeg vindt om er een artikel aan te wijden, vooral gezien het feit dat de belgische overheid dit zo’n aanbevelenswaardige voorstelling vindt dat de schoolkindertjes er beslist kennis van dienen te nemen?
http://www.brusselsjournal.com/node/287

op 29 11 2006 at 03:54 schreef Paardestaart:

not only the Arabs dislike Jews. My stepmother, a Polish woman, is very antisemitic as well

Hm..
Zeker vanwege de palestijnse kwestie..

op 29 11 2006 at 05:43 schreef Anonieme Vlaming:

@ Peter: een vefrissende site
@ allen:
wees blij dat je niet in buurland België woont. Hier mag niet gesproken of geschreven worden en tijdig wordt alles ingedijkt. Alle wantoestanden blijven zoveel mogelijk uit de media die duidelijke, doch niet-objectieve standpunten inneemt.
Ook velen kijken met een bang hart naar wat komen zal, omdat de toelaatbaarheidsgrens al ver is overschreden. Een onomkeerbaar proces is gestart. Waarschijnlijk net zo in Nederland, doch hier geldt toch nog iets meer freedom of speach, met alle nadelen erbij (cfr T. Van Gogh)
Democratie= met verbazing elke dag in de krant lezen wat IK alweer wil…

op 29 11 2006 at 09:31 schreef Lagonda:

Ach ja, het is weer elten op zijn smalst. Rukte van mij ook eens een uitspraak volledig uit verband, en ging over het aldus verkregen inzicht een warrig maar deftig bedoeld betoog houden. Het patroon was ongeveer hetzelfde: ik had één positief punt van Amerika genoemd, en daarmee had ik voor elten ook meteen de goedkeuring voor alle wandaden van Amerika uitgesproken. Op mijn weerwoord ging hij niet in, maar nam afscheid op dezelfde hooghartige wijze als waarop het hierboven gebeurt: ‘ik kom nog wel eens snuffelen hier’ — daarmee suggererend dat wij kwezels niet klaar zijn voor de hogere geestelijke inzichten waar hijzelf de dag mee doorkomt. Domme pedante flapdrol.

En die achterlijke twee-maten-meterij waarmee Amerika steeds wordt veroordeeld — dat is om zo moe van te worden. Zomaar even het rechtssysteem van Bangladesh en Amerika naast elkaar leggen, en dan suggereren dat het er in Bangladesh (een uiterst onstabiel, nepotistisch en tot op het bot corrupt land) eerlijker aan toe zou gaan. Hoe haal je het in je hoofd.

En wat de deugdelijkheid van de rechterlijke macht betreft — laten we eens naar Nederland kijken, waar rechters systematisch de wet breken door hun nevenfuncties niet bekend te maken, en advocaten van grote firma’s mogen dubbelen als rechter in rechtszaken waar hun collega’s van dezelfde firma als advocaat opduiken, zodat zij als vennoot een financieel belang hebben bij de winst van hun collega. In Italië moeten de rechters nog ouderwets omgekocht worden — in Nederland kun je het legaal geregeld krijgen dat ze praktisch bij je op de loonlijst staan. En het is nog altijd Amerika waar malafide industrielen middels de rechterlijke macht getemd kunnen worden — die legendarisch hoge schadeclaims, weet u wel? Dat hoef je in Nederland niet te proberen. Moet je eens een zaak aanspannen tegen Delta Lloyd, of de ANWB.

op 29 11 2006 at 10:04 schreef Peter Breedveld:

Malkin is een liberalenvreter. ‘Liberals’, je weet wel, die atheistische, immorele secularisten die voor abortus en het homohuwelijk zijn; die.

En als ik het goed begrijp heeft Elten daarom gelijk? Kijk liever naar de bovenstaande tekst van Malkin en zeg wat daar niet aan deugt. Ik geloof niet dat het nodig is om in dat verband weer te gaan Israel-bashen en je bent gewoon niet goed bij je hoofd als je suggereert dat de rechtsstaat in Bangladesh beter op orde is dan in de VS.

op 29 11 2006 at 12:45 schreef Tjerk:

@Peter, gewoon even ‘Freedom of Information Act’ intypen in het zoekraampje op haar website.

http://michellemalkin.com/archives/006408.htm
http://michellemalkin.com/archives/004174.htm

Elten heeft een punt met Malkin. Deze dame is een neoconservatieve apologeet, die alles rechtpraat wat de Republikeinse overheid doet.

Neem deze reactie op het incident waarbij een student van Arabische achtergrond herhaaldelijk wordt getasered terwijl hij slap op de grond ligt (uit protest). Als andere studenten op zijn geschreeuw afkomen, en de campuspolitie aanspreken op hun onprofessionele gedrag (de student op de grond vormde immers geen bedreiging), worden zij gewaarschuwd op afstand te blijven of ook een schok te riskeren. http://michellemalkin.com/archives/006387.htm

Malkin is bekritiseerd door historici vanwege haar boek ‘In defense of internment’ waarin ze de geschiedenis van de opsluiting in concentratiekampen van Japanse gevangenen ten tijde van WOII als positief beschrijft, als opzetje voor de suggestie dat Amerika hetzelfde zou moeten doen met Arabische Amerikanen.

Ik heb Malkin ontdekt tijdens de aanloop van de cartoon crisis van afgelopen januari. Wat ze over de beweging van het wahhabisme schrijft, die bezig is de islam over de gehele wereld te radicaliseren, is vaak to the point. Maar vervolgens is ze kritiekloos tegenover de bijna fascistoide kliek die nu de scepter zwaait over het Witte Huis.

Malkin is een liberalenvreter. ‘Liberals’, je weet wel, die atheistische, immorele secularisten die voor abortus en het homohuwelijk zijn; die.

De vijand van mijn vijand is mijn vriend? Zeker, totdat de oorlog duurt; daarna zijn jij en ik aan de buurt. En tegen die tijd heeft de overheid zoveel vrijheden dat ze jou en mij en zelfs Malkin bij teveel tegensputteren zonder proces jaren kan vasthouden.

Dus schreeuw maar woedend: "Goldstein! Goldstein!" naar het beeldscherm. Grote Broer waakt over u…

op 29 11 2006 at 13:55 schreef Dany:

Over de Poolse stiefmoeder: Er is een goede reden waarom de drie voornaamste vernietigingskampen in Polen waren gevestigd. De Duitsers moesten de Polen (net als overigens sommige andere oost-Europese nationaliteiten) vaak remmen in hun enthousiasme mee te werken aan de Endlosung.

Dus dat een Poolse stiefmoder antisemitisch is bewijst inderdaad iets, iets wat we al wisten. Namelijk dat er (op dat gebied) een dikke gemeenschappelijkheid bestaat tussen Nazi’s en moslims. Goed gedokumenteerd sinds voor WO2.

op 29 11 2006 at 20:52 schreef storm:

En zo heb ik in een half uurtje op dit weblog weer meer geleerd dan anders met twee maanden de krant lezen. Dank!

op 30 11 2006 at 01:33 schreef Paardestaart:

Tja Dany..voor een Tunesier is dat nieuws.

Het maakt nog niet eens zijn eigen smoes aan het wanenkelen; die over ‘palestina’ dat de oorzaak is voor zíjn antisemitisme, de goochem
Hij zal verder wel geloven dat ‘joden in Marokko, Algerije en Tunesië altijd vredig hebben samengeleefd met moslims’ en dat antisemitisme een westers fenomeen is, zodat het niet aangaat daar ‘de palestijnen’ mee op te zadelen, en de belgische interviewer vraagt niet door, natuurlijk
Het maakt geen bal uit trouwens; Israel is onontbeerlijk voor joden over de hele wereld, en honi soit qui mal y pense. Dat ze in hun eigen vet gaarsmoren
Jammer dat de ijzervreters daar uitsterven
Hoe moeten hun nakomelingen met hun andere joodse geluid in godsnaam standhouden, zonder vaders die weten hoe de wind waait in deze wereld en die het lef hadden te handelen..

Hoewel – vrede voor land was natuurlijk ook veertig jaar gelden al een teken aan de wand

op 30 11 2006 at 16:49 schreef herrie mulles:

Ik lees Michelle Malkin al heel lang en heb haar nooit echt kunnen betrappen op lulkoek hoezeer ik ook mijn best doe.
De obscurantist prof.dr.ir Elten weet het beter zoals gewoonlijk.
De blind ziener Thiresias Elten heeft kennelijk een klein bloedpropje in zijn hoofd zodat de argumenten van Michelle Malkin hem ontgaan. Waarschijnlijk leest hij ze niet eens.
Het is net Wouter Bos die vraagt ,geef eens 3456 voorbeelden van wat Amerika wel goed doet.
Je moet je voedsel goed kauwen jongen dan wordt het beter in je bloed opgenomen.

op 02 12 2006 at 13:09 schreef Tjerk:

@Paardestaart; nepotisme en vriendjespolitiek domineert ook de Amerikaanse politiek, die volledig verstrengeld is met de belangen van mega-corporaties.

Voorbeeldje: alle voormalige CEO’s van de Bechtel Corporatie worden betrokken uit de staf van het Witte Huis en het Pentagon, of andersom: stappen over naar de overheid. Zo stuurt Ross J. Connelly , de voormalige CEO van Bechtel Energy Resources Corporation de Overseas Private Investment Corporation onder de huidige regering aan. Gek hè, dat Bechtel miljardencontracten binnensleept. Vervolgens storten dergelijke firma’s weer miljoenen in de campagnekassen van de presidents- en congreskandidaten van hun keuze.

Vice-president Dick Cheney is weer voormalig CEO van Halliburton, dat geheel toevallig ook een vet contract heeft gekregen om Irak weer op te bouwen (met geld van de Iraki’s). Een senator ontdekte dat de aandelen die Cheney in Halliburton had zitten, dertig keer zoveel waard waren geworden. http://rawstory.com/news/2005/Cheneys_stock_options_rose_3281_last_1011.html

Maar natuurlijk is van belangenverstrengeling en vriendjespolitiek geen sprake, en maken de politici in het Witte Huis puur op basis van prijs-kwaliteitverhouding een afweging aan wie de contracten worden uitgedeeld.

Tijdens de verkiezingen van 2000 werden duizenden zwarte stemmers (traditioneel democraten-stemmers) bij de stemlokalen weggestuurd, omdat ze ex-criminelen zouden zijn. Heet u J. Smith? Sorry, we dachten dat u de gevaarlijke ex-gevangene J. Smith was; foutje, bedankt. Een flink aantal stemmen bleek vervolgens verkeerd geteld.

Catherine Harris, nota bene campagne-adviseur voor de Republikeinen besliste dat de telling van stemmen gestaakt werd. Jeb Bush, de broer van George, was op dat moment goeverneur van Florida, de staat die de beslissing uitmaakte. George H. Bush met zijn troonopvolger George W. Bush, en zijn kleine broertje Jeb Bush: natuurlijk geen nepotisme…

George Bush heeft nog nooit een goed lopend bedrijf gerund. Daar is de man te dom en te lui voor. Maar wanneer hij geld nodig had kon hij altijd bij een vriendje aankloppen; die wisten ook wel dat het weggegooid geld was, maar hoopten er via een andere route rendement uit te halen.

Een wijze beslissing: toen George Dobbeljoe goeverneur was van Texas, onteigende hij met politieke middelen een aantal landeigenaren teneinde een stadion voor de Texas Rangers te bouwen, een team waar hij zelf deels eigenaar van was. Zowiezo een lucratieve deal, omdat zijn aandeel in de Texas Rangers daardoor veel meer waard werd, maar het wordt nog bonter.
Niet alleen gebruikte Bush zijn politieke macht om land te onteigenen, ook liet hij de bouw van het stadion subsidiëren door de Texaanse belastingbetaler. De winst van de verkoop van het stadion komt echter niet ten goede aan die belastingbetaler, maar aan de eigenaren van het stadion, de zakenkennissen van Bush.

http://www.democracynow.org/article.pl?sid=03/04/07/044237
http://www.bushfiles.com/bushfiles/SweetheartDeal.html

Wat de waarborgen in de rechtsstaat betreft: ‘habeas corpus’ is er al uit. Als de CIA zegt dat jij een terrrorist bent, draai je voor jaren het gevang in en mag je voor militaire tribunalen gaan bewijzen dat je houdt van Grote Broer Amerika, terwijl je ondertussen wordt halfverdronken, gepijnigd, getreiterd en seksueel vernederd door de hilbillies die de de geheime gevangenissen runnen. Een advocaat, dat recht raakte je kwijt toen je aangewezen werd als terrorist of ondersteuner van terrorisme.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS