Home » Archief » De marketing van Cohen


[11.12.2006]

De marketing van Cohen

Pamela Hemelrijk

cd_18 (33k image)
Illustratie: Ilah

…En jawel hoor, Job Cohen is nu officieel de op één na “Beste Burgemeester Ter Wereld”. Het stond in alle kranten: hij is tweede geworden bij de wedstrijd World Mayor 2006”.

Welke organisatie zit daar nou weer achter? Nou, dat is City Mayors, een ‘internationaal netwerk’ dat zich, ‘op strikt non-commerciële basis’, onledig houdt met ‘het bevorderen van Sterke Steden en Goed Lokaal Bestuur’. Zo staat het tenminste op d’rlui website. Maar liefst honderdduizend personen hebben via internet een stem uitgebracht op hun favoriete burgemeester. Ze mochten kiezen uit een shortlist van 50 finalisten, die door City Mayors was opgesteld aan de hand van ‘voordrachten’. Op de lijst figureren onder andere burgemeesters uit bananenrepublieken waar je niet dood gevonden wilt worden, zoals Uruguay, Ecuador, Colombia, China, Mozambique, Iran en Tunesië. Dus Cohen is in goed gezelschap.

Als u wilt weten wat die gasten allemaal hebben gedaan om op die lijst te belanden, dan kunt u op de website van City Mayors uw hart ophalen. Daar kun je zowat elke stad ter wereld aanklikken, waarna je een lofzang krijgt voorgeschoteld op de burgemeester in kwestie, inclusief profielschets, hielenlikkerige interviews en een overzicht van ‘s mans schitterende loopbaan en zijn vele Goede Werken.

Dat moet een heidens karwei zijn, om zo’n website up to date te houden. Wie betaalt al die manuren die nodig zijn om zoiets stompzinnigs en nutteloos te doen als het bejubelen en bekronen van burgemeesters?

Oftewel: wie zijn die filantropen van City Mayors, die zich “geheel belangeloos en zonder winstoogmerk” inzetten voor een beter beheer van onze lokale parken en plantsoenen? Waar verdienen ze eigenlijk de kost mee? Of leven ze soms van de wind?

Gelukkig is er het onvolprezen Google, dat je in een paar minuten uit de droom helpt. Een van de opperhoofden van het filantropische internationale netwerk genaamd City Mayors is: Andrew Stevens, ‘expert op het gebied van verkiezingen, structurele hervormingen en urbanisatie’ (give him a big hand, folks!). En laat Andrew er nou tevens een heel erg commercieel public relations-bureau op na houden! Andrew Stevens & Associates Inc. is de naam, en het is gespecialiseerd in ‘executive career management’ voor careerseekers in de salarisklasse 90.000 dollar en hoger. Dit alles onder het bedrijfsmotto: We can market you faster! We are committed to guiding you to success in every way possible, juicht Andrew. We specialize in representing executives and professionals of exceptional ability and integrity! Our objective is to assist you on a personal level to fullfill your potential skills and work history. Enfin, kijk zelf maar.

Hoeveel je aan Andrew moet betalen om op deze manier te worden gepromoot staat er niet op. Het varieert per cliënt, volgens de site. Maar ik verwed er mijn kop onder dat de (ongetwijfeld tot op het bot corrupte) burgemeesters van Quito, Maputo, Nabloes, Shanghai en Phnom Penh op de shortlist van City Mayors terecht zijn gekomen omdat zij tot de klantenkring van Andrew Stevens & Associates behoren, en door Andrew persoonlijk zijn voorgedragen. En ik zou er wat voor geven om te weten of ook Job Cohen dit bureau heeft ingeschakeld om zich internationaal op de kaart te laten zetten. In dat geval heeft hij wel waar voor zijn geld gekregen, van Stevens en zijn marketeers. Dat moet ik ze nageven.

Omdat ik een verhaal altijd graag mag doodsjekken, heb ik erg mijn best gedaan om Andrew Stevens aan de lijn te krijgen. Hij is deputy editor van City Mayors, en ik wilde hem vragen hoe hij nog tijd overhoudt voor het gelijknamige (en maar al te commerciële) PR-bureau Andrew Stevens & Ass., dat onder het motto We can market you faster zijn diensten aanbiedt aan carrièrejagers uit de hogere kringen, en dat vele ’topbestuurders’ tot zijn cliëntele mag rekenen.

Maar het is me niet gelukt. Bij Andrew Stevens & Ass. staat de telefoon dag en nacht op voicemail (althans bij de vestiging in Phoenix, Arizona; het enige telefoonnummer dat op de website vermeld staat), en ze bellen niet terug.

En bij City Mayors ving ik eveneens bot. Daar nam de directeur, ene Stann vom Hove, hoogstpersoonlijk de telefoon op. (Wat is dat daar voor ballentent, hebben ze geeneens een telefoniste of een secretaresse?)

“Welnee mevrouwtje, hoe komt u daar nou bij! Onze Andrew Stevens heeft niks met dat PR-bureau te maken hoor! Er zijn meer hondjes die fikkie heten.”

Ik vroeg of ik Andrew persoonlijk te spreken kon krijgen. (Ja hoor eens, die Vom Hove kan wel zoveel zeggen; je sjekt een verhaal of je sjekt het niet.) Maar nee, dat mocht niet van Vom Hove: “Ik ben de enige woordvoerder voor City Mayors. Heeft u verder nog vragen?”

-Ja, nou u het zegt. Er staan honderden, zo niet duizenden lijvige artikelen op uw site over urbanisatie, burgemeesters en lokaal bestuur. En dan nog die dure trofeeën, door echte kunstenaars ontworpen…Wie betaalt dat allemaal?

“Onze medewerkers zijn allemaal freelance publicisten op dit vakgebied, die hun kopij gratis aanbieden. Ze zijn totaal onafhankelijk.”

-Als ze zo onafhankelijk zijn, hoe komt het dan dat er alleen maar positieve verhalen op uw website staan? Als City Mayors wil strijden voor beter lokaal bestuur, waarom worden er dan nooit lokale wantoestanden aan de kaak gesteld? Zou dat niet veel meer zoden aan de dijk zetten?

“Wij kunnen ons domweg niet veroorloven om processen aan ons broek te krijgen. Daar hebben we het geld niet voor, als non-profit organisatie. Dus we moeten voorzichtig zijn.”

– I see. Mag ik u vragen waarom de bekende antisemiet en holocaust-ontkenner Mahmoud Ahmadinejad, toenmalig burgemeester van Teheran, in 2005 op de shortlist voor Beste Burgemeester ter Wereld prijkte?

“Ahmadinejad heeft als burgemeester nooit iets fout gedaan. En hij was democratisch gekozen.”

– Hm. Hitler ook. A propoo, het verbaast me eerlijk gezegd een beetje dat de burgemeester van Tirana (Albanië ) in 2004 de hoofdprijs in de wacht heeft gesleept. De enige gemeente in West-Europa die voor zover bekend één stoplicht heeft. Wie hebben er op die vent gestemd, behalve dan zijn eigen ambtenaren?

“Er zijn ook Albanese gemeenschappen in allerlei andere landen.”

– Dus de uitgebrachte stemmen komen uitsluitend van lobbygroepen?

“Hoor eens mevrouw, uw toon bevalt me niet. Wat heeft dit allemaal te betekenen? Bent u soms lid van een extreemrechtse organisatie?”

-Ik ben nergens lid van, en ik snap niet wat dat met het onderwerp van gesprek te maken heeft. Maar nou we het er toch over hebben: waar situeert u zichzelf, in het politieke spectrum?

“City Mayors is volstrekt onafhankelijk en neutraal. Maar als u het weten wilt: zelf ben ik links, ja.”

Enfin, ik hing op, en kreeg in enen een schitterend visioen, een openbaring als het ware: Stann vom Hove en zijn idealisten zijn een geglobaliseerde editie van het fenomeen Gerrit den Braber! Die koekebakker bestierde in de jaren zeventig een radiorubriek getiteld De Burgemeester is Jarig, als u dat nog wat zegt. Hij ging wekelijks, gewapend met een microfoon, een bos bloemen en een kolossale pot stroop, op verjaarsvisite bij de burgemeester van het één of andere gehucht. En likte dan zo gesstdriftig ‘s mans aars dat ik er, in de huiskamer gezeten, altijd holkramp van kreeg. (Hoe Den Braber precies voor zijn hielenlikkerij werd beloond weet ik niet, maar ik wil wedden dat het hem geen windeieren heeft gelegd.)

Ik dacht dat die tijden voorbij waren. Maar ze zijn weer helemaal terug. Alleen wordt het nu een stuk professioneler aangepakt.

Columniste Pamela Hemelrijk heeft bij Metro plaats moeten maken voor Gonny van Oudenallen. Eerder schreef ze onder andere voor het Algemeen Dagblad en De Gezonde Roker.

Algemeen, 11.12.2006 @ 14:28

[Home]
 

14 Reacties

op 11 12 2006 at 14:37 schreef Steady Freddy:

Gezellig aan het Complottheorieën geslagen? Men gunt die Cohen ook niks. Maar sinds wanneer is Mozambique een bananenrepubliek??

op 11 12 2006 at 14:38 schreef Peter Breedveld:

Groeien er geen bananen in Mozambique, dan?

op 11 12 2006 at 15:01 schreef Dany:

“Ahmadinejad heeft als burgemeester nooit iets fout gedaan. En hij was democratisch gekozen.”
Die houden we erin. Die wordt klassiek. Voordat’ie burgemeester werd was hij weliswaar leider van de terroristen die de gehele Amerikaanse ambassade anderhalf jaar gegijzeld hield, en na zijn burgemeesterschap werd’ie weliswaar godsdienst-waanzinnig leider van zijn land, met nucleair-genocidale aspiraties, MAAR ALS BURGEMEESTER HEEFT HIJ NOOIT IETS FOUT GEDAAN!.

op 11 12 2006 at 18:44 schreef Paardestaart:

Wroewhahahahahaa..:-)Die goeie Pam!
Gaat ze gewoon uitzoeken hoe je wereld-burgemeester van het jaar wordt!
Iedereen slikt zo’n verkiezing voor zoete koek, maar zij niet hoor, gelukkig..:-)

Zou het bij de Nobelprijs tegenwoordig óok zo gaan eigenlijk?
Zo van ons kent ons, goedbedoelende mensen van het correcte signatuur, en een toewijzingsprotocol dat eens in de zoveel jaar wordt besproken, ‘met elkaar’??
Ja – ik vraag maar, want die onderscheiding is de laatste tijd sterk aan inflatie onderhevig, als je het mij vraagt
Het comité werkt ongeveer hetzelfde als de redactie van NOVA, of Netwerk volgens mij: broeders in het ware geloof altijd prijs, zusters zeker, helemaal als ze kunnen bogen op een ‘etnische afkomst’; en als je dan ook nog onderscheidt met een typisch links item heb je de krans eigenlijk al binnen!
Hadden we de vorige keer die afrikaanse mama van bosbehoud – die later bleek ook geloof te hechten aan de theorie dat Amerika Aids en andere enge ziektes had uitgevonden om Afrika te ontvolken – en nu weer die grappige meneer van de Grameenbank..die zelf goedkoop geld leent van de een of andere ontwikkelingsbank, tegen 5% rente, en het vervolgens ter beschikking stelt aan arme vrouwen in de derde wereld die er twintig procent voor betalen!
En zo geniaal was dat idee was nou ook weer niet, en zelf bedacht evenmin, want Mama Cash dee dat al jaren, maar kennelijk moet je als westerling èxtra hard juichen en aanmoedigen als een derde wereldburger zèlf een initiatief neemt; net als een leraar op een achterstandsschool die van louter optimisme stralend een jaar bijtekent als een leerling zomaar een inhoudelijke vraag stelt, of godbetert een méning heeft over een onderwerp dat niet direct met hemzelf te maken heeft!
Nou ja, en dan zwijg ik maar over Yasser Arafat..

Wie wil d’r nou nog een Nobelprijs?
De èchte wetenschappers, die van de exacte kant bedoel ik, moeten zich toch wel de ogen uit de kop schamen vanwege hun mede-gelauwerden uit de zachte hoek…

op 11 12 2006 at 19:22 schreef elten:

"En likte dan zo geestdriftig ‘s mans aars dat ik er, in de huiskamer gezeten, altijd holkramp van kreeg. (Hoe Den Braber precies voor zijn hielenlikkerij werd beloond weet ik niet…"

Pamela, ik wist niet dat de aars van burgemeesters in hun hielen gesitueerd is.

Maar je hebt terecht even doorgesjekt, hoor. Dit verschijnsel staat niet op zichzelf. In de meest uiteenlopende sektoren vormen zich internationale belangen- en carriere netwerken onder mensen die de natiestaat op zijn best als een nuttig opstapje naar hogere regionen zien. Misschien een idee om de verschillende ‘global elites’ eens in kaart te brengen. Dit gaat echt iets verder dan ‘marketing’ voor een prijs, hoewel dat wel een noodzakelijke taktiek is in de strategieen van deze elites, met gedienstige medewerking van de media.

Olala, ik was helemaal vergeten dat ik mij had voorgenomen om bij Breedveld radiostilte te betrachten, maar goed voor deze keer dan maar.

op 11 12 2006 at 19:51 schreef Peter Breedveld:

Het is bij Breedveld te leuk om je afzijdig te kunnen houden, Elten.

Pamela, ik wist niet dat de aars van burgemeesters in hun hielen gesitueerd is.

Eerlijk is eerlijk, hij is leuk!

en nu weer die grappige meneer van de Grameenbank..die zelf goedkoop geld leent van de een of andere ontwikkelingsbank, tegen 5% rente, en het vervolgens ter beschikking stelt aan arme vrouwen in de derde wereld die er twintig procent voor betalen!

Wowowow! Ik zit weer de verkeerde kranten te lezen, zie ik. Bron?

op 11 12 2006 at 22:53 schreef DvR:

Het zou wel godgeklaagd zijn als Cohen nu voor de 3e keer op gemeenschapskosten zijn eigen blazoen staat op te poetsen.

Eerder schoof hij een journalist een zak geld toe voor een boek vol loftuitingen over zijn eigen asielbeleid, en een paar jaar terug liet hij het gemeentelijke onderzoeksbureau O&O een onbeduidende poll uitvoeren die moest aantonen dat de Amsterdammers hem op handen dragen. Meer hierover op respectievelijk:

http://www.klokkenluideronline.nl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=110&mode=thread&order=0&thold=0

en

http://www.klokkenluideronline.nl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=45

op 11 12 2006 at 23:25 schreef Ivo:

Wowowow! Ik zit weer de verkeerde kranten te lezen, zie ik. Bron?
De HP de Tijd van afgelopen week (8 december 2006), blz 42. Redelijk schokkend hoe die bank omgaat met de "wanbetalers" (in het artikel voornamelijk vrouwen die een lening afsluiten waarna hun mannen er met het geld vandoor gaan).

op 12 12 2006 at 01:17 schreef Parsifal:

Vond deze kennissenkring van Job:

http://www.kenniskring.nl/ab_

De redenen van bestaan van dit genootschap zijn tamelijk vaag. Ook internationaal zal Job wel lid zijn van een stuk of wat netwerkjes.

Parsifal

op 12 12 2006 at 10:30 schreef Grapjurk:

Als Cohen dit uit eigen zak heeft betaald, is er wat mij betreft niet zoveel aan de hand. Als hij er gemeenschapsmiddelen voor heeft gebruikt, ligt dat anders. In dat geval is er ook een ‘financial trail’ bij de Gemeente Amsterdam, en dat kunt u bij de gemeente via de Wet openbaarheid van bestuur checken. Veel succes.

op 12 12 2006 at 14:32 schreef Klaplong:

Hoe kun je nu vergoeilijken dat de belangrijkste bestuurder van Nederland buiten Den Haag met privemiddelen zijn publieke blazoen oppoetst. Of bedoelde je wellicht dat dat de enige mogelijke manier is voor Cohen om op een positieve manier in het voetlicht te komen en dat het daarom moet mogen ?

Cohen is een soort overlevende dinosaurier uit de tijd dat de pvda het gros van de bestuurders leverde, compleet met regenteske arrogantie. Hij is een monster van Lochness, een Bigfoot. Eigenlijk dus een op grote voet levende legende die kunstmatig in leven gehouden dient te worden om toeristen te lokken (of stemmers).

Maar waarom zou hij behoefte hebben om zo positief gezien te worden internationaal ? Omdat hij nog steeds de ambitie koestert "grote daden" te verrichten. Vergeet niet dat Job 3 verkiezingen geleden als de premierskandidaat van de pvda meedeed, stel je voor dat niet het cda maar de pvda toen de grootste was geworden…. De moord op van Gogh en de hele reeks gebeurtenissen erna heeft als positief bijeffect gehad dat zijn landelijke politieke loopbaan echt niet door kan gaan. En dat steekt hem heel erg, geloof me.

En dus heeft meneer Cohen zijn zinnen gezet op een belangrijke internationale betrekking om maar niet te hoeven eindigen als bijvoorbeeld collega Marcel van Dam die als verzuurde onbenul in Groningen zijn briefpapier misbruikt om mensen pootje te haken. Ik denk dat Melkert (nog zo’n uitgerangeerde wanbestuurder) hem geadviseerd heeft om eerst internationaal wat naam en faam op te bouwen om dan de blik te verruimen en een positie te verwerven bij de VN of een afgeleide daarvan.

Ik hoop dat het hem lukt.

op 12 12 2006 at 17:13 schreef Huuskesgait:

Steady Freddy: Als je dat volkomen corrupte land gezien hebt weet je dat het woord bananenrepubliek nog flatteus is! Als er ingeblikte haring langs de weg te koop wordt aangeboden, terwijl op die blikken staat "Given by the people of Canada to the people of Mozambique", zegt me dat genoeg.
Goodgoan: Huuskesgait

op 14 12 2006 at 12:55 schreef John:

Mark my words, Wouter Bos gaat het ook puur en alleen om een mooi europees of ander internationaal baantje.

Wat denk je waar al die mensen van buitenlandse zaken mee bezig zijn? Je weet wel die mensen die zich ooit in den vreemde voor Nederland inspanden… Precies, exact hetzelfde.

op 18 12 2006 at 11:53 schreef Jeroen Mirck:

Interessant uitzoekwerk, Pamela. Wel blijft de vraag hangen of de gemeente Amsterdam betaald heeft voor de nominatie. Misschien had je bij het ‘doodsjekken’ toch ook even de gemeente kunnen bellen…

Trackback:
http://blog.adformatie.nl/index.php/entries/de-marketing-van-job-coben/

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS