Home » Archief » Bas van der Schot


[28.02.2007]

Bas van der Schot

tsunami000 (112k image)

Bas van der Schot (1970) is politiek tekenaar en illustrator voor onder andere NRC Next. In 2003 won hij de Inktspotprijs voor de beste politieke tekening van het jaar met een cartoon over vergaderende LPF-clowns.

Algemeen, 28.02.2007 @ 10:58

[Home]
 

36 Reacties

op 28 02 2007 at 12:27 schreef Dany:

Als’ie de Inktspotprijs heeft gewonnen moet het wel een artiest zijn (zie de meest recente winnaar)… Deze is dan ook meesterlijk. MEESTERLIJK! De durf, intelligentie en het inzicht die ervoor nodig zijn om uitgerekend Wilders als onderwerp voor een spotprent te gebruiken getuigen van eenzame artistieke gaven.
Het kan zo slecht nog niet gaan met Nederland zolang mensen als van der Schot ons scherp en geinformeerd houden, en het lef hebben onaantastbare ikonen als Wilders aan te pakken. Hulde ook aan NRC!

op 28 02 2007 at 13:15 schreef Hansje Castorp:

hahaha.
Zeg Dany, neem jij niet gewoon de Nederlandse media veels te serieus? Voor mij hoeft niet elke tekening die in een krant staat een revolutie te ontketenen.

Er is hier alleen niemand die naar de badmeester luistert. Niet helemaal realistisch, maar van mij mag het.

op 28 02 2007 at 14:02 schreef Cor:

Inderdaad een ware Artist, Dany, en neem dan die cartoon waarmee in 2002 de Inkspotprijs werd gewonnen: de gelaagdheid, die verrassende geestigheid!
Nee hoor, bij Bas van der Schot geen laffe grappen, goedkope meningen of gemakkelijke stijl…

op 28 02 2007 at 14:05 schreef Dany:

Ik? De Nederlandse media te serieus nemen??? Grover ben ik nog nooit beledigd!

En vwb de Nederlandse media en politiek (en wie woont er verder nog in Nederland, toch?) is het wel degelijk realistisch. Niemand luistert.

op 28 02 2007 at 16:45 schreef Marij van Eck:

In het "Brabants Dagblad" schrijft ook zo’n durfal.Elke dag schrijft de ex hoofdredacteur, Tony van der Meulen, daarin een column. Elke dag staat er een snier in naar Geert Wilders. Gisteren opende hij de aanval op de "Limbo"s in het algemeen.Dat koeterwaals, dat zij spreken, kun je toch geen nederlands noemen. En zo ging hij nog even door. Geert Wilders komt uit Limburg, dus nu worden alle Limburgers door hem op de korrel genomen. De cartoons over hem vliegen je ook om de oren.Daar is die van Bas van der Schot er een van. Niks bijzonders.

op 28 02 2007 at 17:06 schreef Elke:

Nou eens kijken of dit, net zoals de Mohammedcartoons, ook een "tsunami van geweld" losmaakt?

op 28 02 2007 at 17:27 schreef Paardestaart:

Complimentje voor de AIVD..alle aanslagen van rechts-nederland worden toch maar mooi afgevangen!
Geprovoceerd worden onze jongens genoeg, dus het moet wel aan de geheime dienst liggen dat je van het gevaar van rechts gewoon nooit eens wat mèrkt..!
Of d’r moet een heel actieve tak in Limburg zitten?

op 28 02 2007 at 17:51 schreef Elke:

Nou Paard, wat dacht je dan van de opwarming van Het Gat in de Ozonlaag, het leeglopen der Wadden, het dreigende uitsterven van de schotsgeruite reetkever, de slavernij der melkkoeien, de afbrokkeling van de Matterhorn, de treurige toestand van het OpenBaar VerVoer, de gehele asfaltering van Nederland, de aanval op het Heilig Groene Hart, de ekstreme onderdrukking van moslims in Nederland?
Etceteraaaaaa, etceteraaaa?
Allemaal aanslagen van regse fesiste mevrouwtje….
En daar spelen die smerige regse fesiste van de AIVD mooi mee onder één bolhoedje!
Jaahaaa….dát wist u niet, hè!

Maar gelukkig Waakt het Ennerzéé, zij berichten iederen dag getrouwe!
Uitgebreid en met allerlei gratis erbij verzonnen "mening=feit"-details!
Het NRC gaat onverdroten voort, met het slijpen van uw geest in het door hen gewenste modelletje!

op 28 02 2007 at 21:06 schreef Dany:

Sarcasme is besmettelijker dan ik dacht.

het dreigende uitsterven van de schotsgeruite reetkever

op 28 02 2007 at 22:30 schreef metatron:

Ik vind hem leuk. Zurige reacties op deze prent begrijp ik echt niet. En nu niet snel gaan vereffenen met de verontwaardigde reacties op de cartoonrellen over mo. Als we steeds zaken tegen elkaar moeten gaan wegstrepen, zijn we te veel gefixeerd op verongelijktheid. Daarom, komt u maar!

op 28 02 2007 at 22:42 schreef PVVD:

Elders gelezen,
Oproep:
Helaas doet de P.V.V. van Wilders niet mee met de verkiezingen van 7 maart. Wat we wel kunnen doen is massaal stemmen op de laatste kandidaat van de V.V.D. We geven dan 2 boodschappen af:
1. VVD, deze stem is voor de PVV
2. Regering en 2e kamer: de 1e kamer is er ook nog en daar komen jullie niet omheen.

op 28 02 2007 at 23:11 schreef jelle:

Gewoon effe je stem ongeldig maken.
De eerste kamer en die prov. staten achtervolgen je 4 jaar.
Al valt Balkenende 99.

op 28 02 2007 at 23:42 schreef Cor:

http://www.leefbaar-zuidholland.nl/index.html

op 01 03 2007 at 01:09 schreef leo schmit:

@metatron
Ik vind de prent ook leuk. Maar het zou niet zo leuk zijn wanneer de volgelingen van deze badmeester de straat opgaan en de tekenkamer van der Schot zouden willen verbouwen, zoals ook in andere kringen gebruikelijk is.

Maar ik neem aan dat van der Schot dan wel terugschiet met een nieuw plaatje.

op 01 03 2007 at 14:56 schreef Dany:

leo schmit zei: …het zou niet zo leuk zijn wanneer de volgelingen van deze badmeester de straat opgaan en de tekenkamer van der Schot zouden willen verbouwen, zoals ook in andere kringen gebruikelijk is.
Goed punt. Maar om de een of andere vreemde reden heeft van der Schot het vertrouwen wel dat hij zijn toch zeer controversiele cartoon durft te publiceren zonder dat er wereldwijde rellen door onstaan. Terwijl elders toch weer mensen zich terugtrekken uit de media wegens bedreigingen. Leon de Winter heeft er ook nog iets over te zeggen.

Nee, die Wilders moet aangepakt worden, da’s wel duidelijk!

op 01 03 2007 at 15:30 schreef Bernadette:

Zo goed vind ik het punt van die Leo niet. Het komt totaal uit de lucht vallen.
De suggestie dat mensen die op Wilder hebben gestemd de werkkamer van deze cartoonist zouden willen bestormen, vind ik uiterst tendendieus. Hoe komt hij erbij, op welke kranteberichten over eerdere gewelddadige acties van PvdV-stemmers beroept Leo zich? Ik ken er geen.

@Dany: het verhaal over Naima el Bezaz raakt me diep. Behalve de gebruikelijke, afschuwelijke vrouwenhaat en haat tegen de vrijheid zit er nog iets heel verontrustends in die dreigmailtjes: ze vinden dat El Bezaz het land uit gezet moet worden. Kortom, Nederland is al van hun! Althans, in hun zieke islamitische dagdromen.

Met de huidige regering zie ik het somber in. Die geloven heilig in de ‘godsdienst van de vrede’, die zou zijn ‘gekaapt’ door een ‘peipkleine minderheid van extremisten’.

Dus ja heer Schot, laten we vooral Wilders belachelijk maken, heel helder gezien waar het gevaar zit (niet bij moslims!), wat een scherpzinnig oordeelsvermogen!

op 01 03 2007 at 16:14 schreef Dany:

@Bernadette: Ik ging er eigenlijk vanuit dat schmit het net zo sarcastisch bedoelde als ik zelf, en het opperde als iets dat duidelijk NOOIT zal gebeuren.
Nu begin ik een beetje te twijfelen…

op 01 03 2007 at 16:43 schreef Bernadette:

Dany, ik hoop oprecht dat ik me vergis.
Maar ik ben wat wantrouwig gezien de ongerijmde haat tegen Wilders, de bijna-consensus dat het OK is de man te mijden (en nog gesanctioneerd door de overheid ook: zie de site van BiZa, Onze Overheid geheten, en kijk naar de laatste stelling, over Wilders).

op 01 03 2007 at 16:50 schreef Dany:

Deze?
Bijna drie pagina’s reacties, en zelfs de anti-Wilders crowd is tegen de stelling (wel wordt’ie met Janmaar vergeleken…).

Er is nog hoop voor Nederland!

op 01 03 2007 at 18:37 schreef Bernadette:

Ja, die.
Nou, zo veel hoop is er niet. Moet je die stelling eens lezen, daar lusten de honden geen brood van. De overheid (i.c. een of ander onnozel moderatortje) is zo partijdig als wat.

op 01 03 2007 at 19:16 schreef Dany:

"Moet die vuile racistische rechtse hond van een Wilders nou niet eindelijk eens een cordon sanitaire opgelegd krijgen?"

Dat partijdige valt toch wel mee?

op 01 03 2007 at 19:38 schreef fritzie:

"Maar ik ben wat wantrouwig gezien de ongerijmde haat tegen Wilders, de bijna-consensus dat het OK is de man te mijden…"

ja, erg is het, als argumentatie uitblijft…….?

"Maar het zou niet zo leuk zijn wanneer de volgelingen van deze badmeester de straat opgaan en de tekenkamer van der Schot zouden willen verbouwen, …"

Is er één argument denkbaar waardoor dat waarschijnlijk zou worden ?
Tot nu toe, beste Leo, is het meeste geweld van links afkomstig.
Zoals:
RaRa
Dierenbevrijdingfront
WMO
De biologiese Taartbakkers
Volkert van der Graaf
Geweldadige krakersgroepen.
Bomaanslag op Aad Kosto
AFA
enz,enz….

op 02 03 2007 at 01:01 schreef leo schmit:

@Dany,

Het was niet zozeer sarcastisch maar ironisch bedoeld, of toch misschien een beetje sarcastisch.

op 02 03 2007 at 01:37 schreef leo schmit:

@Fritzie

De biologische taartbakkers boezemen mij nog het meeste vrees in, want ik houd niet van taart en al zeker niet van biologische.

Ik houd wel van wijn, maar dat terzijde.

Is dat rijtje van jou links? Nou dan ontbreekt er nog wel het een en ander.
Maar maak je geen zorgen, ik hoor nergens bij.

Ook niet bij Wilders, maar hij heeft wel een goed punt over het bewindvoerderschap uitgeoefend door mensen met een dubbele nationaliteit.

Ik weet niet of Wilders beseft waar hij over praat maar als dit inderdaad de praktijk wordt, dan zijn de betreffende leden van de regering niet langer gebonden aan nationale wet en regelgeving (jurisdicties). Het is niet zozeer een vraag van loyaliteit maar eerder een van wettelijke onderworpenheid aan het land van herkomst.

De verdediging is dat de eed is afgelegd, en die is heilig. Maar Wilders vind dat maar betrekkelijk. Dus wordt hij aangevallen op twijfel aan de waarde van de eed. lastig te verdedigen.

Of we het nu leuk vinden of niet, we hebben te maken met het grensoverschrijdende proces van globalisering. Dit is niet perse een multicultireel proces. Daar hebben we de nieuwe dubbel-nationale bewindsvoerders aan te danken en misschien hebben we daar ooit nog voordeel van.

op 02 03 2007 at 10:38 schreef Dany:

leo schmit zei: Het was niet zozeer sarcastisch maar ironisch bedoeld, of toch misschien een beetje sarcastisch.
Gelukkig!

op 03 03 2007 at 21:43 schreef fritzie:

Het lijstje is zeker niet compleet, maar ik denk dat je niet eens een vergelijkbaar ‘Rechts’lijstje maken kunt.
Maar daar gaat het niet om.

"Maar Wilders vind dat maar betrekkelijk. Dus wordt hij aangevallen op twijfel aan de waarde van de eed. lastig te verdedigen."

Inderdaad en onjuist dus.
Je zit er bovenop met "wettelijke onderworpenheid aan het land van herkomst"
Zoals Prof Tak het al zei, houdt het hebben van een nationaliteit naast rechten ook een reeks plichten in.
Daarom is Albayrak op voorhand niet integer(!), kan men haar niet bij voorbaat(!) vertrouwen, in haar mening dat de Armeense genocide niet heeft bestaan.
Men weet immers niet of dat haar persoonlijke opvatting is (dom, maar niet ernstig) of een uitoefening is van de Turkse wetgeving op Nederlands grondgebied is.

Zo iemand stelt zich niet volledig ten dienste aan de Nederlandse belastingbetaler !
Of beter, zij kan het wel, maar wil het niet.
Aboutaleb, "wil" het wel, maar kan het niet.

En dan kan men meerdere eden afleggen tot men een ons weegt, maar elke gezworen eed, belofte van trouw aan het Nederlandse volk, zal dan beperkt zijn door de opgelegde plicht van Turkse heersers en Marokkaanse Koningen, die op hun beurt weer ondergeschikt zijn aan de Islam.

Of in gewoon Nederlands: Aboutaleb, als Nederlander, is per definitie niet te vertrouwen, is niet "his own man", is niet soeverein.

Zo zie je dat de waarde van de eed van Bouthaleb ( en vele anderen) eenvoudig te ondergraven is.

Wilders heeft dus volkomen gelijk, maar heeft het aspect van "Plichten" niet genoemd. Een misser.

deze is echt leuk !

"Of we het nu leuk vinden of niet, we hebben te maken met het grensoverschrijdende proces van globalisering"

De globalisering is ons, het nederlandse volk, eerder overkomen dan dat het een bewuste Keuze(!) is.
Niemand heeft ooit de vraag gesteld gekregen of hij/zij graag "geglobaliseerd" wil worden of niet.

Het is iets wat ons is opgelegd ,opgedrongen, door de strot is geduwd. Dat is geen keuze !

En omdat voor elk dier vrijheid essentieel,onmisbaar is, zal ook de mens zich niet makkelijk laten ketenen.
Dus, als de politiek het volk een geglobaliseerde wereld blijft opdringen, komt daar opstand en ellende uit voort.

Naast dit, heb jij eigelijk de soevereiniteit van niet alleen het Nederlandse volk, maar ook dat van alle andere volkeren, zoals de west- guinese papoea’s, ongeldig en onterecht verklaard.

"grensoverschrijdende proces van globalisering"
is een kulterm, lariekoek, kolder, gevaarlijke onzin.

Wereldhandel is niet nieuw, is al eeuwen oud en heeft nooit dergelijke grote problemen opgeleverd.

Wat men eigenlijk met globalisering wil, is dat (staats)grenzen, wettelijke territoria, verdwijnen.
Dat is een andere manier om mensen rechteloos te maken.

Want enkel dankzij onze grondrechten zijn wij geen nomaden !

Nog niet.

Hoedt u als de grenzen verdwijnen !

op 03 03 2007 at 22:13 schreef Carien:

Mm. toch had Wilders een punt. Zie bijvoorbeeld mevrouw Arib van de PvdA, net vorige week opnieuw beëdigd en nu al blijkt dat zij naar eigen zeggen niet loyaal is aan Nederland. Zij is lid van een Marokkaans comitee op verzoek van de Marokkaanse koning.

op 04 03 2007 at 17:45 schreef Bernadette:

Ja, dat adviesorgaan van de Marokkaanse regering waarvan Khadija Arib lid is, adviseert over de integratie van Marokkanen … in het buitenland!

Laat dit even tot je doordringen. Hebben wij een raad of college dat de regering adviseert over de integratie van Nederlanders die zijn geëmigreerd? Welnee, dat zou absurd zijn, NL die hun geluk elders gaan beproeven, zoeken het van oudsher gewoon zelf uit.

Hier verraadt zich de voor de gemiddelde NL’er verborgen agenda van het Marokkaanse koningshuis. In de jaren ’70 en ’70 hebben ze leuk meegedaan aan de werving van ‘gastarbeiders’ voor NL. En wat denk je? Niet de Arabische burgers werden gestimuleerd om te vertrekken, maar de lastige, ongeschoolde Berbers uit de Rif. Waarmee de koning al tientallen jaren in de clinch ligt omdat ze rebels zijn en zich onder de voet gelopen voelen door de Arabische elite.

Zo kwam koning Hassan II lekker makkelijk van die analfabete lastpakken af, en reken maar dat hij in z’n nopjes was met de in de jaren ’70 ingevoerde gezinshereniging voor ‘gastarbeiders’. Kort daarna volgde de ‘gezinsvorming’, lees: import van nog meer analfabete lastige Berbers uit de Rif.

Het koningshuis van Marokko kan z’n geluk niet op: 80 % van de in NL wonende Marokkanen trouwt met iemand uit Marokko, lees (meestal) de Rif.
En ze hebben allemaal een of meer huizen in die economisch onderontwikkelde regio, ze stichten er bedrijven, het geld stroomt met bakken binnen.

Dus tuurlijk dat koning Mohammed VI hartstikke veel belang stelt in de integratie van Marokkanen in NL. Pegels!
En daarbij kan hij de kundige, zeer ervaren mw Arib natuurlijk goed gebruiken.
Geen haan die hier naar kraaide, de NL overheid wil immers ook graag dat de Marokkanen integreren.
Dat zijn we het toch eens?

op 04 03 2007 at 20:19 schreef Elke:

Overigens heeft "terroristen-advocate" Britta Bohler haar Duitse paspoort moeten opgeven om in aanmerking te komen voor haar senaatszetel voor Groenlinks.
Commentaar van Bohler bij Buitenhof: "Dat moet volgens de wet".

Zij zal het toch wel weten, als juriste zijnde?
En als extreem-linkse zijnde, zal ze wel vóór dubbele paspoorten zijn, dus uit vrije wil zal het wel niet gegaan zijn.

Een gevalletje rechtsongelijkheid?

op 04 03 2007 at 23:00 schreef Bernadette:

Mag ik effe reclame maken voor een AKSIE?

Zie Hoeiboei, daar staat een verzoekschrift aan staatssecretaris Aboutaleb om z’n Marokkaanse nationaliteit op te geven en daarmee ’t goeie voorbeeld te geve,

Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen dit verzoekschrift aan het departement gaan mailen, of een eigen tekst met soortgelijke strekking.
(Let op: aangezien het mailvakje van SoZAWe piepklein is, moet je ’t in tweeën versturen.)

op 04 03 2007 at 23:01 schreef Bernadette:

Oeps, hier de link naar dat verzoekschrift.

AKSIE!

op 05 03 2007 at 11:47 schreef fritzie:

Neen, Elke,

Mevrouw is al een stap verder.
Ze keek gaarne uit naar een Europees paspoort.

op 05 03 2007 at 19:52 schreef Elke:

Eentje met een gouwe sterretje, voor de Iets Gelijkere Dieren.

op 06 03 2007 at 12:46 schreef Fritzie:

Wilders is slechts twee weekjes bezig en onze "gematigde" knuffels beginnen al te piepen.

Je hoort nu dingen die je vroeger niet voor mogelijk hield:

"Voor Arib is met name de achtergestelde positie van Marokkaanse vrouwen in het nieuwe thuisland reden geweest in de commissie te gaan zitten. „Het gaat om meisjes, die het huis niet uit mogen. Of waarvan vader op vakantie in Marokko het paspoort heeft afgepakt, waardoor ze niet terugkunnen naar Nederland. Maar ook om mishandelde vrouwen die van het consulaat te horen krijgen, dat ze terug moeten naar hun man. Of dat een Nederlandse scheiding door de Marokkaanse wet niet wordt erkend. Juist nu Marokko een moderne samenleving wordt, hoop ik dat ook deze problemen worden aangepakt."
(bron: Trouw)

De ontkenningsfase zijn we hiermee gepasseerd en we noteren:

* mishandelde vrouwen
* Juist nu Marokko een moderne(!) samenleving wordt(!).
* Het gaat om meisjes, die het huis niet uit mogen.
* vader Marokko het paspoort heeft afgepakt.

Deze "xenofobe" uitspraken zijn dus niet gedaan door een "Nederlandse Haider" of een "Berlusconi van het Noorden" (Groot politiek Visionair Marijnissen)

Wilders mag wel oppassen wat de mogelijke onbedoelde gevolgen kunnen zijn, namelijk dat vele marokkanen nu enkel voor de Nederlandse Identiteit kiezen.
Een kenmerk van de Islamitische cultuur is toch nog altijd: Follow de money"
Een veel beter doordacht voorstel zou kunnen zijn dat de Nederlandse Nationalteit verloren gaat bij o.a. bepaald crimineel gedrag.

op 06 03 2007 at 13:43 schreef Bernadette:

In de roos, Elke. Heel opmerkelijk, Ayaan Hirsi Ali heeft haar kont nog niet gekeerd of de linksen kiezen eieren voor hun geld.
Zoals ze ook eerder het gedachtegoed van Janmaat overnamen.

Nog even over de keus om enkel Nederlander te mogen worden (of dat het NLschap juist verloren gaat): daarbij moet je niet alleen kijken naar een strafblad, maar ook naar radicalisering (bij de procedure hoort dan dat de Aivd even in de computer mag kijken, zoals nu al een onaangekondigd bezoek van de IND kan plaatshebben bij huwelijksimport). Graag uitkeringsgerechtigden uitsluiten van het opgeven der dubbele Turkse/Marokkaanse nationaliteit.
Die moet je juist stimuleren om te vertrekken, (r)emigratieregeling.

Hoe dan ook is Wilders’ actie een uitdagend dilemma voor Al Bayrak en Abou Taleb.
En voor Khadija Arib zelf, Coskun çörüz, Samira Abbos, zich nu noemende Samira Bouchtibi, Sadet Karabulut (SP), Naima Azough, Fatma Koser Kaya.
En dan nog voor Mohamed Rabbae en al die andere lokale bestuurders en politici van M/T afkomst.
En voor Sadik Harchoui, Ayhan Tonça en de rest van de gesubsidieerde beroepsallochtoonse misjpoge.

Wat gaan zij doen? Als dat nu opgepoetste plankvoorstel van Mirjam Sterk e.a. onverhoopt mocht worden uitgevoerd?

Ali Eddaoudi en Mohammed Cheppih and the like zullen dan misschien hun NL nationaliteit verliezen wegens te radicaal. Dar al-islamwaarts, jongens, een veel geluk in ’t aardse paradijs van Allah.

op 06 03 2007 at 18:21 schreef fritzie:

ik mag het hopen, bernadette,
Maar ik had liever gezien dat de keuze door iemand anders dan de allochtoon zelf werd gemaakt.
Maar goed.
Even kijken of Dikke Cheppih en valskijkende Eddaoudi het zelfde hazepad kiezen als Abou Jah Jah, sterven voor de ware godsdienst ?

Maar wedden dat ze hier blijven vanwege de poet ?

tijd voor een aktie ?
Stemt u morgen ook BLANCO ?

http://nl.novopress.info/?p=905

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS