Home » Archief » Schrijnend geval


[06.03.2007]

Schrijnend geval

Farnaz Sanjari

56140 (85k image)
Julien Mandel, uit Blab no. 12.

Minister Hirsch Ballin zegt dat asielzoekers, die kunnen aantonen dat ze een schrijnend geval zijn, in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Ze moeten bewijzen dat zij ernstige medische problemen hebben of dat hun gezin uit elkaar valt.

Is ruim vijf jaar afwachten tijdens een asielprocedure dan niet schrijnend genoeg? Wie bepaalt hoeveel jaren van wachten psychisch leed veroorzaakt? Is dat voor iedereen gelijk? Is de psychische schade van asielzoekers, die jarenlang in onzekerheid hebben doorgebracht ook een ‘ernstig medisch probleem’? Of wordt alleen een fysieke aandoening als een medisch probleem beschouwd? Is het verliezen van bijvoorbeeld een been een ernstiger medisch probleem, dan het verliezen van een gezonde geest?

De hamvraag is dus: Hoe kan men psychische schade meten die wordt veroorzaakt door jaren van onzekerheid? En hoe normaal kan een mens blijven onder deze pijnlijke omstandigheden van afwachten?

Ik wil me graag richten tot minister Ballin: Stelt u zich eens voor dat u noodgedwongen uw land moet verlaten en moet vluchten om vervolgens elders (lees Nederland) op de wereld terecht te komen, waar u een totale vreemde bent. Waar u asiel aanvraagt om vervolgens jarenlang in volledige onzekerheid de asielprocedure moet doorlopen. En waarbij u zich na een definitieve negatieve uitspraak realiseert dat u wederom na al die moeilijke jaren opnieuw kunt beginnen. Een nieuwe vlucht, een nieuwe schuilplaats en opnieuw die schrijnende onzekerheid.

Wat vindt u van deze situatie, minister Ballin? Is dit normaal? Is dit schrijnend? Is dit een beetje schrijnend? Of zeer schrijnend?

Is het laten wachten van een mens als gevolg van een jarenlange onzekere asielprocedure in een vreemd en onbekend land niet een ‘klemmende reden van humanitaire aard’ om hem/haar een verblijfsvergunning te geven? Dat zou misschien de schade, als vluchteling opgelopen, enigszins kunnen compenseren.

Farnaz Sanjari (een pseudoniem) is een uitgeprocedeerde asielzoekster.

Algemeen, 06.03.2007 @ 12:15

[Home]
 

56 Reacties

op 06 03 2007 at 13:05 schreef Cor:

Uw asieladvocaat had u beter kunnen behoeden voor die vreselijke, afschuwelijke, ik zou zelfs willen zeggen onmenselijke jaren in Nederland, en u gewoon moeten adviseren: de praktijk wijst uit dat u veel beroepsmogelijkheden heeft, dat het lang duurt voordat u een definitief ‘nee’ krijgt, dat u maar beter een kunt kijken of u in – pak ‘m beet – Bulgarije, Turkije of Rusland een tweede vaderland kunt vinden.

PS: Heeft u al een kindje op de wereld gezet in Nederland?

op 06 03 2007 at 13:27 schreef Sabaroth:

Helemaal met de schrijfster eens, zo een procedure zou niet langer dan een jaar mogen duren. Daarna zou automatisch wegens verregaande incompetentie van ambtelijke kant een vergunning moeten worden verstrekt met een proefperiode van zeg 5 jaar waarin betreffende persoon Nederlands moet leren, werk vinden en geen misdrijf mag begaan.
indien niet aan voldaan: alsnog exit.

op 06 03 2007 at 13:37 schreef Fritzie:

Is ruim vijf jaar afwachten tijdens een asielprocedure dan niet schrijnend genoeg?

Is de psychische schade van asielzoekers, die jarenlang in onzekerheid hebben doorgebracht ook een ‘ernstig medisch probleem’?

De eventuele psychische schade is in eerste instantie zelf veroorzaakt. U had en heeft een keuze om beter te handelen.

Een Eerste Afwijzing met de mogelijkheid tot beroep is en blijft nog altijd een afwijzing en is een zekerheid. Een tegenvallende zekerheid, maar een zekerheid.

Als men daarna toch een risico wil lopen op een vaak voor de handliggende tweede teleurstelling, nl. een tweede afwijzing, is dat een gevolg van een zelfgemaakte keuze.
Dus niet schrijnend of zeer schrijnend, maar dom of zeer dom !

Maar er is hoop !

Ik neem aan dat Farnaz Sanjari gevlucht is uit een land wat mogelijk in oorlog is (Irak) of dat zijn eigen volk onderdrukt (Iran) en, gezien de naam, van islamitische afkomst is.

Ik kan dan mevrouw/meneer Adviseren om de blik naar een ander land te verleggen, een land dat meer bij haar/hem past minder vreemd en onbekend is en waar ze/hij wel zeer welkom is.

De Marokkaanse Koning zal u, zeker als islamitische Zuster of Broeder, met open armen ontvangen en u opnemen !
Immers de Islamitische cultuur staat toch bekend om haar gastvrijheid, haar strijd voor gerechtigheid en solidariteit met de verworpenen der aarde ?
U zult snel opgenomen worden in de vriendelijke en vredige Marokkaanse samenleving en al spoedig afstuderen aan een van de moderne universiteiten aldaar.

Veel succes in Marokko !

(En als het daar niet lukt is Turkije ook een mooi en vredig land, alsook argentinie, venuzuela, cuba, Thailand, Ghana, Egypte, singapore,…)

op 06 03 2007 at 13:47 schreef Peter Breedveld:

Veel succes in Marokko !

Farnaz komt uit Iran en is hoog opgeleid. Jong, perfect geïntegreerd, precies wat we hier in Nederland nodig hebben om bij te dragen aan de kenniseconomie en de strijd tegen het vergrijzingsspook, zou je zeggen.

Hier ligt inderdaad een uitgelezen kans voor landen als Marokko. Al die hoogopgeleide jonge, flexibele, talentvolle mensen die door Nederland worden uitgekotst (we hebben nou eenmaal liever ongeletterd schorem om ons over te ontfermen) zouden door een land als Marokko onmiddellijk moeten worden opgenomen. Binnen een generatie zullen dan geen Marokkanen meer naar Nederland willen, maar zullen Nederlanders in de rij staan voor een Marokkaans visum, om te kunnen delen in de Marokkaanse Gouden Eeuw.

op 06 03 2007 at 13:57 schreef Michiel Mans:

Dat het al jaren, jaren duurt, of mogelijk is om het jaren te laten duren voor je definitief weet of je kan blijven, is absurd en daar mag het hele politieke spectrum en de ambtenarij zich voor schamen. Het keer op keer mensen hoop geven, soms valse, door actie te voeren of ze (illegaal) onderdak te geven, is deels ook debet aan de stress en aanverwante ellende van asielzoekers.

Uiteindelijk is het kutland, met haar onderdrukkende en haar burgers vervolgende regering verantwoordelijk. De hieruit vluchtende asielzoeker maakt vervolgens Nederland verantwoordelijk om zich over hem of haar te ontfermen. Een propvol land met vele hieraan gerelateerde problemen. Mijn vader ‘vluchtte’ in ’42 via Frankrijk en Spanje naar Groot-Brittannië om daarna in ’44 weer boven Nederland gedropt te worden. Als hij alleen gevlucht was om in Groot-Brittannië een nieuwe toekomst op te bouwen, was er een man minder geweest om Nederland te bevrijden en weer op te bouwen.

Ik word al die jammerverhalen onderhand spuugzat. Ook de echte. Dat is vast heel erg onmenselijk van me vanuit mijn zeer gelukkige positie maar zo voel ik het. Als iedereen hem smeert uit nare landen in plaats van ter plaatse zich te organiseren om er wat van te maken, blijven die nare landen, nare landen. Sowieso geven de stromen vluchtelingen, echte en economische, waar wij kennelijk verantwoordelijk voor zijn, ons het recht om ons stevig met de interne aangelegenheden van die thuislanden te bemoeien. De Iraakse vluchtelingen van het vroegere regime gaven ons al het recht om Irak van Saddam te zuiveren. Of het recht om Teheran eens aan te pakken.

De vluchtelingen maken hun probleem of dat van hun land, ons probleem. Ik hoop dat ze dan niet jammeren als we met ‘onze’ oplossingen komen.

op 06 03 2007 at 14:29 schreef Fritzie:

Hè, Geïntegreerd en niet eens toestemming hebben om hier te mogen blijven ? Das gokken of op de zaken vooruitlopen.

Veel van die "hoogopgeleiden" blijken niet zo direct voldoende hoogopgeleid te zijn. Een universiteit uit Brazilie, Ghana of Iran is eerder een "universiteit" en zelfs in Amerika kennen we "universiteiten".

Charles Swietert kan erover meepraten !

Een enorme frustratie als gevolg: Een in Iran opgeleide dokter mag dan geen dokter meer zijn, maar werkt dan als verpleger of als hulpje, assistent. Of we moeten onze eigen opleidingseisen gaan verlagen, natuurlijk. Dat kan ook.

Het vergrijzingspook kan makkelijk bestreden worden door Productiviteitsverhoging, lees: toepassing van toptechnologie.
Om voor die reden Nederland nog voller te laten lopen is contraproductief en de Partij van de Dieren zal er ook niet gelukkig mee zijn.
Immers ook deze mensen hebben recht op het krijgen van kinderen en een auto, huis, enz.

Maar het vergrijzingspook kent, naast het steeds ouder worden van meer mensen, nog een ander zeer ernstig component !

De derde generatie Allochtonen zijn vaak zozeer slecht opgeleid ( vaak niet eens een diploma; Analfabetisme), dat de dan werkenden niet alleen de ouderen moeten betalen, maar ook een zeer grote groep leeftijdgenoten (waarvan 40% de westerse samenleving afwijzen) moet gaan onderhouden !!

Mocht er werkelijk behoefte bestaan op extra werkkrachten, kunnen die altijd op tijdelijke(!) basis naar Nederland worden gehaald. werkkrachten, niet om als Chinese kok te functioneren, maar echt zeer goed hoogopgeleid.

"Binnen een generatie zullen dan geen Marokkanen meer naar Nederland willen, maar zullen Nederlanders in de rij staan voor een Marokkaans visum, om te kunnen delen in de Marokkaanse Gouden Eeuw"

Helaas voor de Marokkanen, en voor vele anderen levend in een islamitische cultuur, zijn er geen aanwijzingen dat dat binnen afzienbare tijd te gebeuren staat.
Het is niet voor niets dat Fortuyn de islamitisch cultuur(!) een achterlijke noemde.
Marokkanen zijn met net zoveel talent en intelligentie op aarde gezet als jij en ik.

Het is hun gedrag(!), de manier van samenleven dat hen op achterstand brengt en houdt.
De armoede in Marokko is een gevolg van eigen toedoen !
Door eigen onverantwoordelijkheid en zelfgecreerde onvrijheden.

De kracht van het westen is het verlangen om het pad van de waarheid te bewandelen.

Iets van de Islam afwijst.
( en zij zitten nu met de gebakken peren)

op 06 03 2007 at 15:06 schreef Dany:

Peter zei: Farnaz komt uit Iran en is hoog opgeleid. Jong, perfect geïntegreerd, precies wat we hier in Nederland nodig hebben om bij te dragen aan de kenniseconomie en de strijd tegen het vergrijzingsspook, zou je zeggen.
Helemaal mee eens. We moeten deze mensen ook niet (meer) beoordelen op hoe zielig ze zijn, maar op de bijdrage die ze aan dit land kunnen leveren. En volgens dat criterium (ik ga even op Peter’s woord af, die jokt niet) zou ze gewoon moeten blijven.

Zielig en nutteloos? Ga thuis de boel eens opknappen, ipv hier de boel versjteren.

op 06 03 2007 at 15:13 schreef BigPete:

En hoeveel van die vijf jaar zijn te herleiden naar eigen schuld? Hoeveel nieuwe verzoeken zijn er gedaan?

op 06 03 2007 at 15:32 schreef Caesar:

Als ik bij het fietsen van mijn zadel schiet en op de stang stuiter, dan heb ik ook een ‘schrijnend geval’…

Iemand, die door een rechter is afgewezen, kan daarna nooit meer ‘schrijnend’ worden. Hooguit een beetje vol van zelfmedelijden. Ik word, net als een aantal respondanten hierboven, een beetje moe van dat gezeur. Al die etnische profiteurs zijn nu toch van overheidswege gepardonneerd, dus waar klaagt dat mens nog over? Of is ze niet zo hoog opgeleid? Een glazenwasser, die is pas hoog opgeleid…

Zondagavond kwam ik tijdens het ‘kanaalzwemmen’ uit bij het begin van een programma over die 26.000 zittenblijvers. Ik zag zo’n figuur, die beweerde dat de IND zijn (valse) paspoort had zoekgemaakt en dat hij niet met zijn vrouw – overigens van een andere nationaliteit – weg kon. Ze hadden geen kinderen, maar ook dat was onze schuld. Door de stress kreeg hij hem niet omhoog of was zij onvruchtbaar geworden, zoiets maakte onze kersverse landgenoot ervan. Hij verheugde zich wel op zijn nieuwe huis en wilde meteen rijlessen. Uiteraard dit alles door Nederland te bekostigen.

Om te voorkomen dat ik een steen door mijn kijkbuis zou gooien, ben ik na enkele minuten op zoek gegaan naar een teiltje. Dit was propaganda-tv in optima forma; daar had Goebbels nog een puntje aan kunnen zuigen. De Vara (Voor Allochtonen Ruim Aandacht) is een club van landverraders en wordt helaas door politiek correct Nederland niet beperkt. Objectiviteit is daar ver te zoeken en van hoor en wederhoor – zie solo-optreden van Arib op maandag – heeft men nog nooit gehoord.

op 06 03 2007 at 15:58 schreef Dany:

Caesar zei: Door de stress kreeg hij hem niet omhoog of was zij onvruchtbaar geworden, zoiets maakte onze kersverse landgenoot ervan. Hij verheugde zich wel op zijn nieuwe huis en wilde meteen rijlessen. Uiteraard dit alles door Nederland te bekostigen.
Dat krijg je als je zielige mensen gaat belonen voor hun zieligheid. Dan worden ze steeds zieliger. En zelfs niet-zielige mensen krijgen al ras iets zieligs over zich.

Maar ja. Er werken onderhand zoveel zielige-mensen-beloners in Nederland, die stemmen allemaal op de partijen die zielige mensen willen belonen. En de zielige mensen zelf, die stemmen natuurlijk op diezelfde partijen. Het loont in velerlei opzichten om zielig te zijn.

Nu voel ik me ook opeens heel zielig.

op 06 03 2007 at 16:18 schreef Carel:

Landverraders, teiltje, Goebbels. Sommigen gaan hier wel heel erg te keer in de discussie over Farnaz Sanjari. En dat verwijt de PvdA dat ze Wilders demoniseren. Mensen, kijk eens in de spiegel.
Mijn complimenten overigens voor Peter Breedveld dat hij de meest uiteenlopende standpunten op deze site tot hun recht laat komen.
Voor dat hier mensen weer voortijdige conclusies trekken: ik ben geen PvdA-lid, ik ben geen aanhanger van de multiculturele samenleving, maar ik vind wel dat het vluchtelingenbeleid van Verdonk te star was en geen recht deed aan mensen die hier wel willen integreren.
Elders ben ik al eens voor racist, xenofoob en Wilders-aanhanger uitgemaakt. Dat ben ik dus ook niet. Het tekent alleen hoe snel mensen over anderen oordelen.

op 06 03 2007 at 18:22 schreef fritzie:

tijd voor een aktie ?
Stemt u morgen ook BLANCO ?

http://nl.novopress.info/?p=905

op 06 03 2007 at 18:55 schreef Dany:

Carel is de eerste multiculturalistisch-socialistische xenofobische racistische Wilders fanboy op FN. Driewerf hoera! Welkom Carel!

Overigens kun je beter geen complimenten geven aan Peter. Hij raakt er in de war van, en opgeblazen.

op 06 03 2007 at 19:09 schreef Bernadette:

Carel, op deze site hebben sommige mensen een onbekommerd gevoel voor humor en men drukt zich in ronde taal uit. Zal even wennen zijn voor een brave jongen?

De zieligheidsregeling voor vluchtelingen, of gelukszoekers zoals sommige mensen zeggen, is wegens ernstig uit de hand gelopen aantallen en grootscheeps misbruik sinds 1995 flink aangescherpt. Zeker hoogopgeleide mensen hadden dat kunnen weten (immers, er is een relatie tussen opleidingsniveau en IQ en tussen IQ en het kunnen oplossen van problemi).

Ik vind het ook jammer dat we niet soms een beperkt aantal – hoog opgeleide – immigranten uit niet-westerse culturen kunnen binnenlaten, vooropgesteld geen moslim, zeg ik daar meteen achteraan (want op nieuwe Mo Bouyeri’s zitten we niet te wachten).

Maar zo’n wet is er nu eenmaal niet. Helaas pindakaas, democratisch besloten.
Voor Farnaz Sanjari is dat schrijpend, ja.
Voor ons niet minder. Ga maar na, aan de ene kant zitten we opgescheept met zeehondjes en de opvangindustrie (en dat levert elke keer hele druiperige televisie op, inderdaad slecht voor de spijsvertering én niet te vergeten onze geestelijke volksgezondheid!).
Van de andere kant worden we al 4 decennia overspoeld met ongeletterden via huwelijksimport en andere vormen van kettingimmigratie.

Leer dat nou es begrijpen: binnen het huidige beleid is elke individuele vluchteling die geholpen wordt door een milde Verdonk of haar opvolger, pure willekeur.
Waarom de ene Afrikaanse of Iraanse zeehond namelijk wel helpen en al die anderen die nog steeds creperen dan wel op last van Allah gezweept worden niet?
Omdat de ene zeehond beter kletst en dus zijn familie heeft kunnen afpersen om aan geld voor een internationale zeehondjeshandelaar te komen?
Willekeur.

op 06 03 2007 at 19:10 schreef EH:

Weinig aan toe te voegen michiel.

op 06 03 2007 at 19:29 schreef Miranda Vink:

"Wat vindt u van deze situatie, minister Ballin? Is dit normaal? Is dit schrijnend? Is dit een beetje schrijnend? Of zeer schrijnend?"

Ik vind het stuitend… stuitend hoe de schrijfster zich wentelt in haar slachtofferrol, stuitend hoe immens zielig en meelijwekkend ze zichzelf afschildert voor een situatie die ze mede voor zichzelf gecreeerd heeft. De ambtelijke molens malen veel te traag maar het duurt niet vijf jaar voor er een oordeel uit de bus rolt. Het kan echter wel zo lang duren als je de hele procedure continu traineert zodat je case opnieuw en opnieuw moet worden behandeld, net zo lang tot je zo "zielig" bent geworden dat je voor het generaal pardon in aanmerking komt – dit in tegenstelling tot mensen die een negatief oordeel wel accepteren en terug naar het thuisland gingen waar men naar het oordeel van de rechter geen gevaar (meer) te duchten had.

op 06 03 2007 at 23:16 schreef Marijke de Jonge:

Gaat mevrouw Sanjari dankzij Cohen, Verdonk en Hirsch Ballin nu pas echt aan psychisch leed ten onder? Dan viel het blijkbaar wel mee met de dreiging en de stress en het ongeluk in het land waaruit ze gevlucht is. Het wachten hier is dus erger dan de ellende in eigen land? Dan zou ik het wel weten.

Ons immigratiebeleid is inderdaad een gedrocht en het spijt me dat ze zich hierdoor gemangeld voelt. Maar ja, er is nu eenmaal besloten dat we de voorkeur geven aan asociale analfabeten omdat die meer zetels opleveren. Asielzoeksters als mevrouw Sanjari, de nuttige hoogopgeleide taalvaardigen, die blijkbaar in staat en bereid zijn binnen vijf jaar beter Nederlands te schrijven dan ‘eigen tokkies’: geen asielprocedure, maar binnen een maand verwijzen naar het loket Nuttige Immigranten en de arbeidsmarkt op sturen.

Van mij zou ze dus mogen blijven. Heb dan eerst alleen nog wel een paar vraagjes: met wie van haar voormalige landgenoten gaat ze liever een kop thee drinken: Halleh Ghorashi of Afshin Ellian en waarom? Gaat ze me straks vertellen dat ik opzij moet met m’n dikke identiteit? Of is ze dankbaar dat Nederland haar de kans biedt op een vrij en gelukkig leven? Gaat ze Allah’s lof prijzen en me vertellen dat Van Gogh het aan zichzelf te danken heeft dat hij is afgeslacht? Of onderschrijft ze het principe dat een mensenleven boven gekwetste (eer)gevoelens gaat? Gaat ze met hoofddoekje geëmancipeerd zitten wezen en de Hirsi Ali’s van deze wereld trauma’s verwijten als ze kritiek leveren op de islam? Of komt ze met argumenten om duidelijk te maken dat die uit hun nek kletsen? Gaat ze gewoon invoegen en meedoen? Of gaat ze Nederlanders vertellen dat integratie tweerichtingsverkeer is? Waarom koos ze voor Nederland? Hoe is ze hier terechtgekomen? Als Nederland ooit net zo’n paradijs wordt als Iran heb ik hoogstens geld voor een enkeltje Brasschaat (tja, ik ben en blijf een van die verongelijkte ontevredenen).

Misschien moeten we asiel- en immigratiebesluiten voortaan door een jury of peers laten nemen. Kunnen rechters, asieladvocaten en gemeenteambtenaren naar huis. Ik ben best bereid jury duty te doen. Heb je binnen een maand ‘ja’ of ‘nee’. Maar dan ook geen beroepsmogelijkheden meer.

De Iraakse vluchtelingen van het vroegere regime gaven ons al het recht om Irak van Saddam te zuiveren. Of het recht om Teheran eens aan te pakken.

De vluchtelingen maken hun probleem of dat van hun land, ons probleem. Ik hoop dat ze dan niet jammeren als we met ‘onze’ oplossingen komen.

Dat is ook precies de reden dat ik vier jaar geleden vóór het afzetten van Saddam was. Toen zei ik tegen iedereen die het horen wilde: ‘Inmiddels zitten er meer Irakezen in het westen dan in Irak zelf en dan zouden we niks mogen doen aan de reden van die vluchtelingenstroom?’ Dank, dank, dank dus. Eindelijk iemand die me niet glazig zou aankijken als ik dat zei.

Herinner je je nog die actualiteitenprogramma’s waarin Iraakse vluchtelingen in Nederland óf gingen zitten dromen over de toekomst in een Irak zonder Saddam, óf tekeergingen over die rot-Amerikanen die hun arme land gingen platbombarderen? Maar dat de vraag hoe ze Saddam zonder de Amerikanen weg wilden krijgen maar niet beantwoord werd? Die Irakezen hadden lekker makkelijk mekkeren, die zaten hier veilig, hun landgenoten een paar duizend kilometer verderop konden blijkbaar in de stront zakken. Liever Saddam dan de Amerikanen. Wat dóé je dan hier? Tot de grote vredeprediker (ben even z’n naam kwijt) zich ermee ging bemoeien en wegens z’n band met de Koerden ‘militaire actie’ bepleitte. Een ‘militaire precisie-actie’ zelfs, geloof ik. Dat m’n televisie dat allemaal heeft overleefd, snap ik nog steeds niet.

op 06 03 2007 at 23:28 schreef ReneR:

Elk geval is schrijnend in de ogen van asieladvocaten en welzijnswerkers. Ik zou zeggen: Zet de poort van dit land maar wijdt open voor die andere 2 miljard schrijnende gevallen. Maar wel allemaal eerst een nummertje trekken bij de sociale dienst.

Denk dat ze daar wel geduld voor over hebben

op 06 03 2007 at 23:32 schreef ReneR:

Marijke

Dat was Mient Jan faber…

Het gaat trrouwens niet alleen over Irakezen; maar denk ook eens aan die Joegoslaven en die Kosovaren. Ik ken er een paar die nog maar net een verblijfsvergunning kregen of ze gingen datzelfde jaar nog 6 weken met vakantie naar kosovo; terwijl ons dat werd verboden om zo lang aaneengesloten vakantie op te nemen.

Dan ben je "gevlucht" uit je land. Ben je bang om er te worden vermoord. Dan was je een schrijnend geval….zucht…Nederland is een Walhalla(h) voor oplichters.

op 06 03 2007 at 23:58 schreef CJN:

Wat ik me afvraag: Hoe kom je vanuit Iran rechtstreeks in Nederland terecht als je je leven er niet zeker bent?
Met een lijnvlucht?

op 07 03 2007 at 12:31 schreef jelle:

Ik ga weer vrolijk op vacantie met vele van mijn Ex-Yugo-vriendjes naar Ex-Yugo.
Wat doen mensen als Sanjari toch fout?
Ik wens haar eveneens ’n vrolijke vacantie toe.
’n Rechtgeaarde Asielzoeker?
Had gewoon ’n schijnhuwelijkje aangegaan.
Werkt altijd.
Of je "hoogopgeleid" bent of niet.
Menige vloerendweiler heeft met "hard" werken de weg naar "rugklachten" weten te vinden.
Hoofdpijn werkt niet.
Triest, maar waar.
Max Pam zei het ooit al,
Het is makkelijker dit land binnen te komen als analfabeet kindbruidje v/e potentiële geitenneuker ,dan als iets hoger begaafd dan dat.
Dat moet ik Peter Breedveld nageven!
Sanjari heeft ergens iets verkeerd gedaan.
Zou graag weten wat.

op 07 03 2007 at 12:58 schreef EH:

Misschien moeten we asiel- en immigratiebesluiten voortaan door een jury of peers laten nemen. Kunnen rechters, asieladvocaten en gemeenteambtenaren naar huis. Ik ben best bereid jury duty te doen. Heb je binnen een maand ‘ja’ of ‘nee’. Maar dan ook geen beroepsmogelijkheden meer.

Als er iets mis is met onze staatinrichting is het wel het monopolie dat de staat heeft op paspoorten, en als je je dat realiseert realiseer je je dat de staat zoals we hem nu kennen eigenlijk in zijn geheel een gedrocht is.

Jammer dat het zo laat is: ik zou hier uren over kunnen lullen.

op 07 03 2007 at 13:12 schreef Bernadette:

EH, bedoel je het monopolie op wie er van buitenaf op ons grondgebied mogen komen wonen?

De meeste grond is in handen van de staat.
Inwoners van schotelcity’s en zwarte bananenrepublieken hebben nooit enige inspraak gehad in de massale toestroom van zich onbehoorlijk gedragende niet-westerse ongeletterden. Dat waren voorheen goedlopende middle class- of arbeiderswijken.

Dat dit de bewoners van de betere wijken niet direct raakt, snap ik. Maar zij zouden zich weer druk moeten maken over de megabelastingdiefstal door de staat, al dat geld voor achterstandsscholen, minderhedensubsidies, uitkeringen, criminaliteitsbestrijding enz., waar nooit iets uitkomt.

Ja, de staat zoals-ie nu is, is inderdaad een gedrocht. Merkwaardig dat zo weinig NL burgers dat in de gaten hebben, vreemd dat ze zich zo gemakkelijk hebben laten indoctrineren dat de overheid van nature en automatisch het goede voorheeft met de burgers.

op 07 03 2007 at 13:46 schreef EH:

EH, bedoel je het monopolie op wie er van buitenaf op ons grondgebied mogen komen wonen?

Zowel wie er wel als wie er niet mag komen wonen. Beide vind ik even abject. In zuid afrika mocht je niet met bepaalde bevolkingsgroepen omgaan, in nederland wordt voornamelijk de nadruk gelegd op met wie je allemaal WEL moet omgaan, het is beide even idioot, want het komt voor uit dezelfde reden: met wie we samenleven, dat ligt volledig in de handen van ambtenaren die net zo goed functioneren in het bijelkaar brengen van vraag en aanbod als de gemiddelde soviet planeconoom.

Ja, de staat zoals-ie nu is, is inderdaad een gedrocht. Merkwaardig dat zo weinig NL burgers dat in de gaten hebben, vreemd dat ze zich zo gemakkelijk hebben laten indoctrineren dat de overheid van nature en automatisch het goede voorheeft met de burgers.

Ja, dat was historisch gezien toch wel anders. ‘revolutie’, daar hoef je tegenwoordig niet meer mee aan te komen. We zijn daarvoor met zijn allen gewoon veel te rijk op het moment denk ik. Mochten binnen afzienbare tijd de peak-oilers gelijk krijgen, dan zul je zien dat er een stuk meer ‘aksiebereidheid’ te vinden zal zijn,

op 07 03 2007 at 16:49 schreef Cor:

Gelukkig is er voor vluchtelingen meer keuze dan alleen het gevaarlijke thuisland en het bureaucratische Nederland. In Nederland werken de ambtelijke molens langzaam – da’s een heel vervelend, maar verklaarbaar gevolg van onze cultuur.
Farnaz’ verwijt dat onze bureaucratie bij haar heeft geleid tot zeer ernstige psychische schade, contrasteert schijnend met het beeld dat Peter van haar schetst als flexibele, perfect geïntegreerde hoogopgeleide broodnodige aanwinst voor onze samenleving.
Wie heeft Farnaz eigenlijk zo hoog opgeleid? De Nederlandse belastingbetaler heeft tot nog toe alles voor je betaald, Farnaz! Ik schijt op je schrijnende hoofd, aanstelster! Neem godvervloekt je eigen verantwoordelijkheid; de morele chantage in je pruttekstje helpt je echt niet – ben jij gek!

op 07 03 2007 at 17:43 schreef Jeremia:

Als Farnaz werkelijk zo jong, hoogopgeleid, perfect geïntegreerd, kortom zo’n aanwinst voor de samenleving is, waarom is ze dan niet naar een echt immigratieland gegaan, zoals de VS, Canada, of Australië. Daar zouden ze maar wat blij zijn met een dergelijke parel, die zo’n geweldige bijdrage aan de kenniseconomie kan leveren. Maar ja, daar moet je je wel zelf bedruipen en als je (verder) wilt studeren, moet je dat zelf betalen. Dan is een zieligheidsoffensief in Nederland waarschijnlijk een betere optie (kan je later altijd nog naar Amerika vertrekken). Ik kan me best voorstellen dat sommige mensen alles doen om hun positie te verbeteren en ik neem het vooral de politiek kwalijk dat de betrokken instanties nog altijd niet in staat zijn vlot te schiften tussen economische gelukzoekers en politieke vluchtelingen, maar een afgewezen asielzoeker moet niet zeuren als blijkt dat IND en rechterlijke macht niet in zijn tranentrekkende verhaal getrapt zijn. Bovendien, als een asielprocedure erg lang duurt, is dat in verreweg de meeste gevallen te wijten aan het traineren van de asielzoekers zelf en dat mag dus zeker geen reden zijn om ze alsnog hier te laten blijven.

op 07 03 2007 at 18:01 schreef fritzie:

"Zowel wie er wel als wie er niet mag komen wonen. Beide vind ik even abject…"

Alweer een kortzichtige nieuwlichter, een dromer die denkt dat alle mensen net zo’n fatsoenlijke houding hebben naar hun mede mens toe, als hij/zij zelf.
Bekrompen en vast nooit eens over de grens geweest.

Het gestelde houdt namelijk in dat het Nederlandse volk geen recht mag uitoefenen over een bepaald grondgebied en zich niet veilig mag wanen achter (bewaakte) grenzen. iedereen is, volgens EH gerechtigd op eigen verzoek hier neder te strijken.
Met deze stelling verklaart EH het Nederlandse rechtstelsel, met daarbij behorende macht als ongeldig.
Oftewel EH heeft kennelijk geen bezittingen, want in zijn wereld kan er niets beschermd worden.

verder merk ik op dat enige kennis over geschiedenis bij hem/haar totaal afwezig is.
Al die verzetstrijders zijn wat EH betreft voor noppes gestorven.

Dat de staat "das kälteste aller Ungeheuer" (Nietzsche)is vaak waar, maar dat ligt in een democratisch stelsel toch in de handen van de bveolking zelf.

Kijk naar de huidige ps-verkiezingen. Mensen zijn niet eens kwaad dat er zo’n kloof is tussen de stemmers en de kandidaten.
Ook dit is een vorm van verantwoordelijkheid ontlopen, onvolwassenheid.

Politici zijn corrupt, maar wij zetten ze op het pluche.

Ook weer vandaag, vier jaar na Fortuyn !

Dus nou niet meer zeuren.

op 07 03 2007 at 18:59 schreef EH:

Het gestelde houdt namelijk in dat het Nederlandse volk geen recht mag uitoefenen over een bepaald grondgebied en zich niet veilig mag wanen achter (bewaakte) grenzen. iedereen is, volgens EH gerechtigd op eigen verzoek hier neder te strijken.

Nee.

Maar ik zie wel hoe je op die gedachtengang komt: dat is de invulling die de meeste tijdgenoten aan ‘vrijheid van associatie’ geven: iedereen moet de mogelijkheid hebben zich aan jou op te dringen, en niemand mag de mogelijkheid hebben zich van anderen af te schermen.

Dat is echter in het geheel niet waar ik het over heb. Waar ik het wel over heb is een te lang verhaal voor hier, daarom beperk ik mij tot een beschouwing van wat er met het huidige systeem allemaal mis is.

op 08 03 2007 at 13:19 schreef fritzie:

Ik ben niet de beroerste, Farnaz .

Hier, een mooi alternatief voor je.
Een harstikke rijk land met kosmopolitisch ingestelde stad, 80% buitenlanders en ook hartstikke islamitisch, dus…. wat doe je hier nog ?
Grijp je kans in:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Abu_Dhabi_%28stad%29

Of zouden de zaken ook daar mooier voorgesteld worden dan de werkelijkheid ?

op 08 03 2007 at 13:33 schreef Peter Breedveld:

Wat een hartverwarmende reacties. En dan zeggen sommigen nog dat Nederland niet gastvrij zou zijn!

op 08 03 2007 at 15:10 schreef Cor:

Wie hebben zich gastvrijer betoond dan de Nederlanders? (Behalve de bevolking van de Verenigde Arabische Emiraten natuurlijk – daar valt niet aan te tippen.)

Zoals wijlen ingenieur Manusama zich al vertwijfeld afvroeg:
"Waarom betoont men zich toch niet dankbaarder tegenover de gastheren in Nederland?"

op 08 03 2007 at 16:46 schreef Elke:

Franaz schreef in haar artikel "Is ruim vijf jaar afwachten tijdens een asielprocedure dan niet schrijnend genoeg?"

Ja zeg, straks gaan vrijwiliig paalzitters nog schadevergoeding vragen voor hun houten kont.
Of gaat Erben Wennemars schadevergoeding en therapie eisen wegens de vreselijke vernedering van die rare schaatspakken.

Weet minister Hirsch Ballin wel hoed schrijnend een kater kan zijn?
Ik dronk gewoon wat, en hup, helemaal buiten mijn schuld, eem koppijn zal ik je vertellen!
Geef geld.

Weet Minister Hirsch Ballin trouwens wel hoe ont-zet-tend zwaar het is om anno Domini 2007 als Nederlander op vakantie in Amerika te zijn?
De hele tijd die vragen over de moord op Fortuyn, Van Gogh (afstammeling van de echte Ven Koo!), waarom we toch in Jezusnaam liever Samir A. en zijn kornuiten hebben dan Ayaan Hirsi Ali.

Zwaar hoor.
Doe eens eurotonnetje of drie geven!
Misschien kan Hirsch Ballin de schade verhalen op Marokko?
Het was immers een Marokkaan die Hirsi Ali bedeigde en Van Gogh vermoordde!
Hunnie der schuld!

op 08 03 2007 at 17:45 schreef Fritzie:

Ik ben nog steeds de beroerste niet, Farnaz .

Hier, nog een mooi alternatief voor je.

Voordat men je een definitief toedeledokie geeft, kun je minstens je studie elders op onze kosten afmaken.
met de hartelijke groeten van "wetenschapper" Plasterk en de groeten van de hardwerkende Nederlandse arbeiders:

7 maart 2007 – Wie straks aan een buitenlandse opleiding studeert die achteraf onder de maat blijkt te zijn, behoudt zijn recht op Nederlandse studiefinanciering.

Dat schrijft minister Plasterk in een brief aan de Tweede Kamer. Die staat welwillend tegenover het plan om ook studenten die een buitenlandse opleiding volgen, studiefinanciering mee te geven. Wel bestaan er zorgen over de uitvoerbaarheid en de randvoorwaarden. Zo is voor de ChristenUnie niet duidelijk hoe de onderwijskwaliteit in verre buitenlanden wordt vastgesteld.

Plasterk maakt zich geen zorgen. Hij vertrouwt op de kwaliteitsmetingen in andere landen en de expertise van de Nuffic, de internationaliseringsorganisatie van het hoger onderwijs. Mocht bij nader inzien blijken dat een opleiding toch niet aan de Nederlandse kwaliteitseisen voldoet, dan heeft dat geen financiële gevolgen voor studenten die er al staan ingeschreven: zij kunnen hun opleiding met behoud van een beurs afronden. Studenten die desondanks aan zo’n opleiding willen beginnen, moeten zichzelf bedruipen.

‘Wereldwijd meeneembare’ studiefinanciering is een van de weinige wapenfeiten van ex-staatssecretaris Bruins. De kosten worden geraamd op 35 miljoen euro per jaar. Studenten die voor de regeling in aanmerking willen komen, moeten van de laatste zes jaar tenminste drie jaar in Nederland hebben gewoond. Als de Kamer akkoord gaat, kan de regeling al op 1 september van dit jaar in werking treden.

HOP
Bron: http://www.erasmusmagazine.nl/default.aspx?artID=3969

op 08 03 2007 at 18:13 schreef Fritzie:

We zijn nog steeds een tolerant en gastvrij landje, peter:

De aan de Baskische terreurbeweging ETA verbonden jongerenorganisatie Segi komt dit weekend naar Amsterdam.

De groep houdt zondagavond een informatieavond in kraakpand Vrankrijk in het centrum van de stad. Doel van Segi is ‘steun te zoeken bij Nederlandse organisaties in haar strijd tegen de repressie in Spanje en Baskenland’, zo valt te lezen op de website van Vrankrijk.

Terroristische organisatie

Het Spaanse Hooggerechtshof oordeelde in januari dat Segin een aan ETA verbonden terroristische organisatie is.Justitie in Spanje pakte toen een aantal leden op. Tegen anderen is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Segi staat ook op de zwarte lijst van terreurorganisaties van de Europese Unie.

De Baskische groepering was ook in 2003 in Nederland. Aanhangers hielden toen informatiebijeenkomsten in Amsterdam en Nijmegen. Ook demonstreerden ze bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn, waar destijds een verdachte van een mislukte bomaanslag in Spanje gevangen zat.

Bron nieuwnieuws.nl

en maar kankeren op dat kapsel van wilders…..

op 08 03 2007 at 23:05 schreef Elke:

Vrankrijk is een marxistisch activistennest.
In mijn ogen een leverancier van terreur volgens de betekenis van Van Dale: "georganiseerde geweldpleging om politieke of andere doelen te bereiken".

Deze zogenaamde "idealisten" zijn m.i. niets anders dan de oogluikend toegestane, en in dit geval zelfs gesubsidieerde Sturmabteilungen van de marxistische machtsblokken in politiek en maatschappelijk middenveld.
Tegenstanders monddood maken, de politiek correcte angst eronder houden bij de bevolking, zonder dat de Baasjes hun eigen handjes vuil hoeven te maken.

op 09 03 2007 at 12:23 schreef Cor:

Kijk maar uit Elke, straks liggen je ramen eruit! De Socialistische Partij is in Nederland zo’n beetje de grootste, belangrijkste en invloedrijkste politieke beweging, en steunt zonder schaamte daadwerkelijk agressieve militanten, o.a. gewelddadige Baskische ultranationalisten.
Nederland is een eng land.

op 09 03 2007 at 13:42 schreef Michiel Mans:

Elke schreef,

-"Vrankrijk is een marxistisch activistennest."-

Aha, daar wonen o.a. mijn vrienden van de AFA. De KnokPloeg van links. De club waarvan Wijnand Duyvendak nog nooit gehoord had, zo mailde hij mij vorig jaar.

op 09 03 2007 at 13:55 schreef babs:

ETA aanhangers in Vrankrijk. Natuurlijk zonder dat ze ondervraagd worden door de politie en natuurlijk worden ze niet als potentiele terroristen geweigerd door de luchtvaartmaatschappijen. Vreemd allemaal, maar het kan echt gekker:

De regering van Spanje heeft vorige week een ETA moordenaar met 25 doden op zijn geweten vervroegd vrijgelaten (onbewaakt huisarrest), omdat deze moordenaar in hongerstaking was. De argumentatie was dat de moordenaar dood zou kunnen gaan en dan slachtoffer zou zijn van terrorisme (echt waar, ik verzin dit niet) en Zapatero wil geen slachtoffers van terreur meer. Als dank heeft ETA nog maar eens herhaald dat het doel van de gewapende strijd een communistische staat is die niet alleen Frans- en Spaans Baskenland, maar ook Navarra omvat.

Wel mooi hier is dat een krant als El Mundo Zapatero gewoon voor leugenaar en gechanteerde dombo uitmaakt. Dat dan weer wel. Ben benieuwd wanneer die toko genationaliseerd wordt, zoals eind jaren 80 een socialistische minister zonder enige verantwoording (per koninklijk besluit) en volstrekt willekeurig en zonder enige schadevergoeding een groot familiebedrijf nationaliseerde en kapot maakte.

(overigens zat de moordenaar niet meer voor moord vast, alleen nog voor opruiing, voor 25-voudige moord heeft hij zijn straf uitgezeten.)

op 09 03 2007 at 14:07 schreef stoethaspel:

Peter schreef: En dan zeggen sommigen nog dat Nederland niet gastvrij zou zijn!

Er bestaat een heel verschil tussen gastvrij zijn en je neer moeten leggen bij allerlei eisen die de gasten stellen aan de gastheer/gastvrouw.

Gezien de grote groep allochtonen in Nederland met wie het uitstekend gaat, is het mijn overtuiging dat Nederland inderdaad tamelijk gastvrij is. Je zou ze hier in Spanje eens over ‘die verdomde extranjeros’ moeten horen…

Wat in Nederland verkeerd gaat is dat er aan het geneuzel als hierboven überhaupt serieus aandacht wordt geschonken. Diep in dat infarcte hartje van mij kijkend denk ik alleen maar ‘sterf’, wanneer ik dit soort tranentrekkers tot me moet nemen. Als het leven zo kut is, nok er dan mee. Als je dat niet kunt omdat je er te zwak voor bent, vraag dan asiel aan in Japan en laat je onderwijzen in Seppuku. Alle door het westen ontnomen eer kan zo weer hersteld worden. Men moet er alleen wel wat voor doen… Allah zal u vergeven.

op 09 03 2007 at 15:16 schreef Fritzie:

Wanneer geeft die Farnaz Sanjari nu eens weerwoord op die onzin die wij allemaal schrijven. Over gastvrijheid enzo.
Of zou Farnaz Sanjari van het type "gematigde" moslim zijn, dat nooit eens een keer gebruik maakt van het recht van spreken ?
Waar is nu die wereldberoemde zelf<*kuch*>respect ?

Oh shit, ik zie het al het is Vrijdag.

op 09 03 2007 at 15:49 schreef Peter Breedveld:

Of zou Farnaz Sanjari van het type "gematigde" moslim zijn, dat nooit eens een keer gebruik maakt van het recht van spreken ?

Man, een blind, gelobotomiseerd pantoffeldiertje ziet nog van een kilometer afstand dat praten met jullie geen enkele zin heeft. Laat staat een hoogopgeleide, intelligente en charmante (grote voorsprong op Fritzie) Iraanse vrouw.

Het kan verkeren. Vroeger op het schoolplein altijd het pispaaltje, nu de bullies met de grootste bekken.

Wel onder pseudoniem, dat spreekt vanzelf.

op 09 03 2007 at 15:58 schreef BigPete:

"Man, een blind, gelobotomiseerd pantoffeldiertje ziet nog van een kilometer afstand dat praten met jullie geen enkele zin heeft. Laat staat een hoogopgeleide, intelligente en charmante (grote voorsprong op Fritzie) Iraanse vrouw."

Als ze werkelijk zo fantastisch is als PB beweert wat doet ze hier dan nog? Landen genoeg die om haar staan te springen…
Waarom haar tijd verdoen in een land dat haar niet wil?

op 09 03 2007 at 15:59 schreef stoethaspel:

Beste Peter,

Waar is de eigen verantwoordelijkheid in deze kwestie? Waarom is het acceptabel dat de dame een huilbrief schrijft waarin de verantwoordelijkheid voor zoveel onmenselijk lijden als men zich maar kan voorstellen wordt gelegd bij de gastheer/gastvrouw? Vindt je dit niet een beetje bespottelijk?

Zelfs al zou het uitzetten van asielzoekers na een procedure van vijf jaar onmenselijk zijn, die vijf jaar heeft men dan maar mooi doorgebracht in een meer dan luxe wachtkamer. Hoe zou die wachtkamer er in Iran uitzien, als ik vragen mag?

Waarom ik zo giftig wordt van dit soort stukken is omdat datzelfde afgrijselijk omhelzen van alles dat zielig is niets anders is dan het weghollen voor de eigen verantwoordelijkheid.

Als deze dame het bestuur van Nederland (en daarmee dus indirect het NL volk) beschuldigt van marteling, het toebrengen van onmenselijk lijden of welk woordje dan maar tot haar vocabulaire is doorgedrongen dat uiting kan geven aan ongerief, dan krijg ik de neiging een verbale dreun uit te willen delen. Zeiken dat het zo slecht gaat terwijl je het beter hebt dan je het thuis had kunnen krijgen? Bah, gewoon opdonderen denk ik dan. Schept in elk geval ruimte voor een leuke allochtoon die wel mee wil draaien. Nederland zit vol met dit soort tuig, hoogopgeleid of niet…

op 09 03 2007 at 16:43 schreef Peter Breedveld:

Sjezus, man, wat een hardvochtigheid van een gewoonlijk zo zachtmoedige, empathische man. Van de fascistoïde en racistische Fritzie en BigPete verwacht ik dit. In het geval van Cor en Stoethaspel moet ik even slikken.

Dus omdat het in Iran nóg slechter is, moeten ze niet klagen dat ze hier jaren in moordende onzekerheid worden gelaten?

Nog afgezien van het feit dat we mensen als Farnaz, of ze nou op de vlucht zijn of niet, met open armen zouden moeten ontvangen. Ik heb liever Farnaz dan Fritzie als buurvrouw, zal ik maar zeggen.

op 09 03 2007 at 16:48 schreef visarendje:

“Wel onder pseudoniem, dat spreekt vanzelf.”

Farnaz Sanjari is toch ook een pseudoniem?

op 09 03 2007 at 17:20 schreef stoethaspel:

Beste Peter,

Ik ben normaal gesproken tamelijk mild (relatief gesproken). Waarom ik dat nu niet ben is heel simpel: De post is één grote vingerwijzing met impliciete en expliciete beschuldigingen aan het adres van NL politici en daarmee dus ook aan dat fascistoïde volk dat hen op het pluche heeft doen belanden. Anderzijds lijkt het een oefening te zijn in het creëren van een slachtofferrol met de bedoeling empathie op te wekken.

Mijn empathie wek je hier niet mee op. Juist het tegendeel. Ik vind het bijzonder onsympathiek om niet te zeggen onsmakelijk en het gaat naar mijn idee ook volledig voorbij aan al die mensen die NIET onterecht worden teruggestuurd, evenals het voorbij gaat aan al die mensen die we beter hier zouden kunnen houden. Als de schrijver van dit stuk een type is dat we naar jouw mening beter hier kunnen houden (en ik heb de neiging jouw mening daarin te vertrouwen), dan gaf het bovenstaande mij geen onderbouwing daarvoor. Er is namelijk geen enkele onderbouwing van welke soort dan ook in te vinden. Het is een emo-artikel, om maar eens een lelijke term te gebruiken. Dat soort spul hoort thuis bij zeehondenredders, die hebben mijn sympathie ook niet. Wat overigens niets zegt over die zeehondjes zelf, als u begrijpt wat ik bedoel…

Ik ben een warm voorstander van humaniteit, totdat er dwang in de vorm van drogredenaties aan te pas komt. Dit is (in mijn beleving) zo’n stuitend voorbeeld van zieligheidsmanipulatie. Bij dergelijke types zeg ik altijd maar dat je ze niet helpt door mee te gaan huilen, maar juist door ze een flinke schop onder de reet te geven.

op 09 03 2007 at 17:58 schreef Marijke de Jonge:

Wat een hartverwarmende reacties. En dan zeggen sommigen nog dat Nederland niet gastvrij zou zijn!

Je hebt dan ook een hartverwarmende site voor hartverwarmende mensen. Daar zorg je als immer hartelijke gastheer toch zelf voor? Dan moet je niet klagen als de visite die overblijft niet met snotterverhalen gaat meesnotteren.

op 09 03 2007 at 18:48 schreef Miranda Vink:

Voor een hoogopgeleide, intelligente en charmante Iraanse vrouw heeft ze een tenenkrommend, rammelend onzinverhaal neergepend over hoe onbeschrijflijk veel ze de afgelopen vijf jaar wel geleden heeft. "Vlucht" ze uit Iran en dan komt ze in een nog veel grotere hel terecht, nl. Nederland. Waar ze als buitenlandse overigens een uitkering en woning krijgt en waar met een beetje geluk ook nog een gratis opleiding uit te slepen valt. Maar of ze nog de kracht heeft om nog te gaan studeren of werken na vijf jaar tranentrekkend lijden?

op 09 03 2007 at 20:45 schreef Paardestaart:

Het is nog niet overal doorgedrongen dat zielig doen niet meer automatisch tot medelijden en sympathie leidt in Nederland.

Daar heeft men in de Kamer ook last van; Wilders zet namens een groot aantal Nederlanders vraagtekens bij de betrouwbaarheid van volksvertegenwoordigers die kennelijk zo twijfelen aan hun nieuwe vaderland dat ze te allen tijde een achterdeurtje willen openhouden door er reispapieren in alle kleuren op na te willen houden, en hun autochtone beschermers springen grotelijks verbolgen op en informeren verontwaardigd waar meneer Wilders ‘het gore lef’ vandaan haalt de loyaliteit van Mevrouw Arib, meneer Aboutaleb en consorten in twijfel te trekken..

Terwijl het natuurlijk helemaal niet om personen gaat, maar om de post die ze bekleden, en dat het ontzaggelijk onverantwoordelijk is als de mensen die wij de teugels van ons land in handen hebben gegeven daar goedkoop sentimenteel over zitten te soppen om hun menslievend zelfbeeld in stand te houden ten koste van ons aller welzijn, en hun zin doordrijven door rucksichtslos te proberen iedereen het zwijgen op te leggen

Dat allochtone hoogwaardigheidsbekleders geen sikkepit van dergelijke bedenkingen schijnen te begrijpen is alleen maar een reden te meer hun gevoel voor realiteit te twijfelen en hun denkvermogen ernstig in twijfel te trekken..

Over hun waardigheid heb ik het dan niet eens, want dat mensen zich zo smartlapperig durven op te stellen, terwijl ze tezelfdertijd menen geschikt te zijn om zeggenschap te voeren over anderen is al erg genoeg

Dat mevrouw Sanjari meent weg te zullen komen met een nietszeggend en willens en wetens eenzijdig verhaal is dus geenszins verrassend – de politieke monocultuur schijnt nu eenmaal verstikkend te werken op het gevoel voor realiteit – maar teleurstellend is het wel.

Waarmee eens te meer is aangetoond hoe vurig ik toch steeds weer hoop dat het allemaal nog goed komt, omdat wat dringend gedaan moet worden niet meer aan ons is, maar aan onze nieuwe medelanders, terwijl uit die hoek nog steeds heel weing vertrouwenwekkends vernomen wordt

Maar kennelijk hebben zij niet zoveel te verliezen.

Zoals een van hen zei: als de grond me te heet wordt onder de voeten kan ik altijd nog terug..

Wij niet.

op 09 03 2007 at 23:20 schreef Michiel Mans:

Bernadette schreef,

-"Zoals een van hen zei: als de grond me te heet wordt onder de voeten kan ik altijd nog terug..

Wij niet."-

Dat wil ik ook niet. Als ik onwijs de schurft over vanalles inheb, is een middagje toeren door al het moois wat zelfs al vlakbij Moukum ligt, voldoende om te weten waarom ik van Holland houd. Als ik een avondje in een bruine kroeg, grachtengordels of anders, spontaan een interessant gesprek heb gehad met iemand, van een Zwitser tot een student, weet ik weer waarom ik me hier zo prettig voel. Daar heb ik veel voor over. Heel veel.

Het verbaasde me daarom dat wanneer mevrouw Arib zegt dat ze bij een Wilders bewind terug naar Marokko kan, dit niet de meest bediscussieerde passage werd. Hoe loyaal en betrouwbaar ben je als je bij de eerste tekenen van onraad, de benen neemt? Dit even los van de idiote voorstelling van zaken betreffende het ‘gevaar’ van Wilders.

op 09 03 2007 at 23:27 schreef Bernadette:

Michiel, ik meen dat Paardestaart dat zei. Niet ik.

op 10 03 2007 at 11:17 schreef stoethaspel:

En Peter, de vraag is geloof ik al gesteld, maar hoe is het toch mogelijk iemand serieus te nemen die wel haar ‘bommetje dropt’, maar vervolgens geen enkele moeite zal nemen in te gaan op de argumenten die tegen zo een verbaal bommetje kunnen worden ingebracht?

Jij stelt op dat moment dat het ligt aan de aard van de reacties, maar dat geloof ik niet.

Wie met vuur begint te spelen door land/bestuur/volk in staat van beschuldiging te stellen mag best een reactie verwachten. Of, om het persoonlijk te houden: Wie deze man kaatst kan zijn ballen verwachten.

Ik vind juist die zwijgzaamheid stuitend. Men denkt blijkbaar dat wij Hollanders allemaal van lotje getikt zijn en dat als je maar wat gebrabbel op een stuk papier weet te krabbelen (Lees: Het stadium van analfabetisme hebt weten te overstijgen) dat die sufkutjes uit de polder massaal overstag zullen gaan?

Ik roep het al jaren met betrekking tot het Nederlandse volk,maar met veel zogenaamd ‘geletterde en geleerde’ allochtonen is het nog erger gesteld: Het analfabetisme mag dan zijn verdreven, de domheid is gebleven.

Gisteravond in bed lag ik hier nog eens over te peinzen, want ik moet bekennen dat jouw opmerking aan mijn adres dat toch afdwong, en de vraag die terugkeerde was: Waar heeft Peter in dit verhaal structuur en argumenten ontdekt?

op 10 03 2007 at 17:20 schreef Michiel Mans:

-"Nog afgezien van het feit dat we mensen als Farnaz, of ze nou op de vlucht zijn of niet, met open armen zouden moeten ontvangen. Ik heb liever Farnaz dan Fritzie als buurvrouw, zal ik maar zeggen."-

Met open armen? Tuurlijk. We kappen nog wat Veluwe om, polderen nog wat in. Plaats genoeg.

Wanneer word je nou wakker Peter? De empathie met individueel leed, zeker als het een stem en gezicht krijgt, is menselijk. Op den duur maakt het de situatie echter op macro niveau onmenselijk. Vervelende of problematische landen kunnen zonder problemen hun bevolkingsoverschot of hun dissidenten naar Europa laten gaan of verbannen. In die landen gaat het niet beter en wij zien de problemen op vele terreinen langzaam boven ons hoofd groeien.

Gisteren kwam mijn benedenbuur met officiele papieren aanzetten die hij niet goed kon begrijpen. Of ik kon uitleggen wat er stond. Zijn vrouw bleek een definitieve verblijfsvergunning te hebben gekregen. Ik heb later een bloemmetje gebracht. Ik ben erg blij voor ze. Het zijn christenen uit Indonesie. Zeer aardige mensen waar ik het prima mee vinden kan. Ze hebben een zoontje van tweeeneenhalf om op te vreten. Ik wil hem morgen wel adopteren.

Ik zou een monster zijn als ik die mensen hun verblijf in Nederland niet zou gunnen. Gisteren was een micro-macro paradox in optima forma en ik was me er zeer, zeer van bewust. Het gevoel won het makkelijk van het verstand. Ik zou een hufter zijn geweest als dat niet zo was.

op 11 03 2007 at 21:59 schreef Paardestaart:

Nou Michiel – een christen die uit indonesie vlucht zal daar weleens goede redenen voor kunnen hebben..Misschien is jouw buurman wel afkomstig uit het gebied waar zo nu en dan de afgehakte hoofdjes gevonden worden van christelijke schoolmeisjes die een op een troep moslimstrijders stuitten op hun weg naar school.

op 11 03 2007 at 23:23 schreef Cor:

Helemaal lekker voel ik mij ook niet, hoor, bij ‘ons aller’ negatief commentaar. Maar je hebt zelf het spek op de kat gebonden, hoofdredacteur!

Ik ben in m’n hoofd bezig met een stukkie voor deze site, waarin vraagtekens gesteld worden bij bovenstaande bijna-ideologie van het sociale parasitisme. Een positiever benadering van afhankelijkheid zou een hoop frustratie en gekwetstheid vooorkomen kunnen.
Weinig tijd beschikbaar voor schrijven, maar dit thema geef ik prioriteit.

op 12 03 2007 at 14:54 schreef Michiel Mans:

Paardestaart schreef,

-"Nou Michiel – een christen die uit indonesie vlucht zal daar weleens goede redenen voor kunnen hebben..Misschien is jouw buurman wel afkomstig uit het gebied waar zo nu en dan de afgehakte hoofdjes gevonden worden van christelijke schoolmeisjes die een op een troep moslimstrijders stuitten op hun weg naar school."-

Maar kunnen we alle christenen van daar opnemen als het er verder bergafwaarts gaat? Daar zitten tienduizenden aardige jonge stellen bij met zoontjes of dochtertjes van tweeeneenhalf die om op te vreten zijn. Kunnen we daar ook allemaal onderdak aan bieden? Moeten we dat? Die mensen ken ik echter niet, mijn buren wel. Dat maak het verschil in ‘opvangbereidheid’.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS