Home » Archief » Tegen haatzaaien


[22.03.2007]

Tegen haatzaaien

Willem de Zwijger

5715 (115k image)
The Devil in Design.

Wilders speelt op de persoon, meent weldenkend Nederland, en dan doet Pechtold het ook. Hij wil weten of mevrouw Wilders niet ook een dubbele nationaliteit heeft.

Dit is niet alleen een heel merkwaardige insteek, hij is bovendien moreel verwerpelijk.

De opvatting dat Wilders op de persoon speelt is even wijdverbreid als onzinnig. Hoe had hij de kwestie dan aan de orde moeten stellen? ‘Mevrouw de voorzitter, er zijn twee kandidaat-bewindslieden die naast de Nederlandse nationaliteit nog een ander paspoort hebben. Daar wil ik het niet over hebben, want ik wil niet op de persoon spelen, maar stel dat er kandidaat-bewindspersonen zouden zijn met een dubbel paspoort, dan vind ik daar het volgende van…’

Zoiets, Pechtold?

‘We willen het niet over Ayaan Hirsi Ali hebben, want we spelen het niet op de persoon, maar stel dat er iemand is die bij haar asielaanvraag wellicht een andere naam had moeten opgeven, inmiddels een gewaardeerd kamerlid is en voortdurend in levensgevaar vanwege haar standpunten, en nu ineens haar paspoort dreigt kwijt te raken, dan …’

Politici en bewindspersonen zijn nu eenmaal personen, Aboutaleb en Albayrak zijn de eerste bewindspersonen met een dubbele identiteit en dus ging het debat over die concrete gevallen. Veerman had misschien een verkeerde paraaf op een obscuur Frans papier gezet, en dus ging intertijd het debat over Veerman, en niet over een denkbeeldige Minister van Landbouw die… (enz.) Wat is daar mis mee?

Werkelijk moreel inferieur handelt Pechtold als hij de vrouw van Wilders er bij haalt. Van iemand die permanent met de dood bedreigd wordt, willen we helemaal niet weten of hij een vrouw, of een man, laat staan kinderen heeft. Op deze manier maakt de fractieleider van D66 ook de familie van Wilders tot schietschijf voor de Mohammeds B en Samirs A van dit land.

Bezorgde medeburgers, die erg overtuigd lijken te zijn van hun eigen morele hoogwaardigheid, hebben ondertussen de website Tegen Haatzaaien in het leven geroepen. Ik schreef al eerder hoe anti-haatzaaiers als Goslinga, van Jole, Willem Breedveld en Elsbeth Etty de jodenvervolging, het anti-semitisme, de NSB, heksenjager JoeMcCarthy, het nationaal-socialisme en de Waffen SS (“Unsere Ehre heisst Treue”) in stelling brachten. De teksten van Wilders zijn, in vergelijking, die van een tam konijn.

De mensen die zich tegen haatzaaien willen keren hebben gelijk, en moeten beginnen bij hun vrienden.

Willem de Zwijger is ‘de stem van politiek incorrect links’. Hij rijdt een poenige SUV.

Algemeen, 22.03.2007 @ 08:11

[Home]
 

12 Reacties

op 22 03 2007 at 08:24 schreef Simon:

Bovendien, heeft mevrouw Wilders ook een openbare functie waarbij iedere vorm van belangenverstrengeling dient te worden vermeden ? Volgens mij is niet het hebben van een dubbele nationaliteit het probleem, maar de belangenverstrengeling die in deze discussie de boventoon hoort te voeren.

op 22 03 2007 at 09:09 schreef bertje:

"Wij zijn tegen het zaaien van haat en daarom zaaien wij haat tegen Wilders" is ook een goede beschrijving.

Gelukkig spelen wij daarbij nooit op de persoon, kijk maar:

"Nu Verdonk uit de schijnwerpers is wordt haar rol daarin overgenomen door Wilders"

Hieruit blijkt maar weer eens opnieuw dat men stelselmatig haat zaait tegen prominente rechtse politici.

op 22 03 2007 at 11:22 schreef Benedictus:

Pechtold heb ik altijd al de minst oprechte persoon in het Haagse gevonden. De vrouw van in gevaar brengen is gelukkig ook door de andere Kamerleden afgewezen. Gelukkig nog beschaving genoeg in de Kamer.

Laat Pechtold de staatsinvloed van mevrouw Wilders eerst maar eens vergelijken met de staatsinvloed van Albayrak. Het is duidelijk dat hij appels met peren vergelijkt. Hij kan die discussie dus nooit winnen, dus brengt hij de echtgenote van een politicus, waar hij het niet mee eens is, in gevaar. Laf en elke politicus, zelfs elk mens, onwaardig!

op 22 03 2007 at 12:31 schreef fritzie:

Willem,

Niet alleen o.a. Pechtold speelt het op de persoon, maar Arib en Albayrak zelf ook !
In de verdediging als gekwetste vogeltjes betuigen zij dat zij PERSOONLIJK het ene moment verkleed rondlopen als Nederlander en op een ander moment als Turk of Marokkaan.

Albayrak:" Ik doe niets dat in strijd is met de wet, dat is duidelijk"
Tja, dat weten we ook wel.
Het is namelijk niet geregeld en het gaat er om dat niet "ik", maar dat de Staatssecretaris niet de schijn tegen heeft.

Wat dacht u van een staatssecretaris van defensie van Russische komaf met familie achter het ijzeren gordijn, ten tijde van de koude oorlog ?

Of van een Minister van binnenlandse zaken met ook een Duitse Nationaliteit zo rond 1935 ?

Neen, het gaat niet om Arib en Albayrak maar om het vertrouwen dat zij ons niet schenken.

Vol blijven houden dat een Staatssecretaris die ook Turks onderdaan is, onafhankelijk beslissen kan of haar landgenoten hier op kosten van Nederland mogen verblijven.

En hoe staat het met mevrouw Wilders en haar bloedjes van kinderen, die een papa hebben die zich niet vrijelijk kan bewegen zoals Arib, aboutaleb en Albayrak dat wel kunnen doen, omdat hij bedreigd wordt door de landgenoten van diezelfde personen ?

Daar hebben we niets mee te maken. Dat is Prive.

Mevrouw Wilders is gewoon een burger net als u en ik.
Is een discussie over dubbele nationaliteiten die burgers hebben dan noodzakelijk ?
JA !
Want er zijn, dit als voorbeeld, tienduizenden(!) Turken die in Nederland wonen die de Turkse militaire dienstplicht (nog) hebben moeten vervullen.

Een onderdeel van deze Turkse plicht is de eed af te leggen om altijd en overal en uitsluitend het Turkse belang te verdedigen !

En u weet hoe de tweede kamervoorzitter Verbeet
over het afleggen van eden denkt:

"Verbeet wijst de kritiek van de hand. "Ik kan gewoon niet accepteren dat de PVV suggereert dat leden een dubbele loyaliteit hebben, terwijl ze de eed op de Grondwet hebben afgelegd." Een Kamervoorzitter moet soms ingrijpen,vindt ze. "Je kunt niet alles laten passeren." …."

In discussies, net zoals deze, heeft men het erg graag over Rechten.
Evenzovaak vergist men zich en meent dat een volwaardig burger geen plichten heeft.

En die kunnen beter niet strijdig met elkaar zijn.

op 22 03 2007 at 15:21 schreef Edward:

Wilders speelt wel een beetje op de man maar Pechtold is wel erg onder de gordel door Wilders’ vrouw erbij te betrekken. Was het niet Pechtold die zei dat de politiek ‘vuil en vunzig’ is? http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=675709/sc=47b68b Hij is de belichaming van zijn eigen gelijk.
Al dit gekloot in de Tweede Kamer houdt de TK af van haar ware taak: besturen.

Pechtold zou een sterkere troef in handen hebben gehad als hij over PVV’er Dion Graus zou beginnen, die zit immers in de Tweede Kamer en schijnt een dubieus verleden te hebben. http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenland/article580932.ece/PVV-Kamerlid_werkt_aan_reactie_op_beschuldigingen

op 22 03 2007 at 17:41 schreef fritzie:

"Pechtold zou een sterkere troef in ….."

"….en schijnt een dubieus verleden te hebben…"

Inderdaad, Edward: gekloot.

op 22 03 2007 at 21:28 schreef Pieter.:

Nee Edward, het schijnbaar dubieuze verleden van PVV’er Graus is helemaal geen sterke troef.
Zodra Pechtold over een dubieus verleden begint breekt in beide kamers de pleuris uit, vooral bij GroenLinks.

op 22 03 2007 at 21:54 schreef dewanand:

Interessant. Als kenner van vele rassen en volkeren heb ik enkele leuke dingen ontdekt en schrijf hierover. Haat is relatief en bijna even noodzakelijk, als liefde en seks.

Ik moet in het kader hiervan denken aan onderstaand citaat uit mijn tekst met als titel:

Eerbetoon Blood and Honour Nederland

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1210
Offerdatum 7 februari 2007

Raszuiverheid
Het prediken van raszuiverheid en een verbod op rasvermenging hoeft nog niet te betekenen dat het tot haat, moord en racisme zal leiden. Integendeel, het is juist positief om dit te prediken en om het absoluut te verkondigen. Altecrea heeft inderdaad hard gewerkt om elk ras volmaakt te ontwerpen en wil inderdaad dat elk menselijk wezen trots is op zijn eigen DNA, want dat is juist positief voor de hele fysische constitutie en het versterkt de vitaliteit en het immuniteitssysteem. Zo blijft het menselijk wezen gezond. Maar om mens of Aryan te worden, met je menselijk DNA, moet je de geest van Krishna tot je laten doordringen, dus je moet jarenlang leren luisteren naar het verlossende gezang van Krishna. Koop dus de Bhagavad Gita en laat de geest van Krishna jou zuiveren. Je bent perfect ontworpen door Altecrea en jouw genen zijn bijna altijd perfect, al ben je blank, bruin, zwart, blauw, groen, rood, albino, Jood, islamiet, Hindoestaan, Afro, geel, hypermix, enz. Rasvermenging is niet nodig, maar liefde zal altijd overwinnen.
(einde citaat)

Bron: KRitisch Podium Dewanand
http://www.dewanand.com

ps
let op mijn oude domein was afgesloten vorige week na klachten door active24. Nu heb ik lekker een nieuw domein en life goes on and on.

haat is iets wat ik boeiend vind en nog niet goed begrijp. De combinatie van een hoog IQ met een religieuze of politieke haatdoctrine kan historisch gezien tot grote destructies leiden.

haat is moeilijk te begrijpen. Forensische deskundigen slagen er nooit in om vooraf de haatideologie van een crimineel of seriemoordenaar te doorgronden.

Punt is dat de staat het volste recht heeft om haar eigen legale seriemoordenaars te laten werken, en die noemt zij militairen met een fors soldij op kosten van hun slachtoffers, de burgers.

op 23 03 2007 at 01:09 schreef Hansje Castorp:

@Pieter
Nee Edward, het schijnbaar dubieuze verleden van PVV’er Graus is helemaal geen sterke troef.
Zodra Pechtold over een dubieus verleden begint breekt in beide kamers de pleuris uit, vooral bij GroenLinks.

Vanwege overtroef?

op 23 03 2007 at 12:17 schreef fritzie:

neen, vanwege de verwarring dat schijnbaarheid hetzelfde zou zijn als realisatie.
Een schijnvertoning dus.

op 23 03 2007 at 21:32 schreef Abraham Kuijper:

Is er al uitgebreid gesproken over degene die aan de touwtjes trekt van marionet Pechtold, te weten de nummer twee van 1TR, de Turks-sprekende Koser Kaya?

Hoeveel paspoorten heeft deze mevrouw eigenlijk, en doet ze ook iets extra voor de bezetter van Noord-Cyprus, zoals Arbib voor de bezetter van de Westelijke Sahara?

op 27 03 2007 at 13:36 schreef Michel:

Mensen toch, wat wordt er moeilijk gedaan over de paspoorten kwestie. Een paspoort of beter gezegd de daaraan verbonden nationaliteit, is maar een administratieve formaliteit. M.a.w. al leveren de staatssecretarissen morgen hun paspoorten in, je zult nooit de geest uit de persoon halen. Iemand met een NL paspoort is niet per definitie loyaal aan nederland, wat een onzin. Een paspoort bepaalt m.i. echt niet wie je bent, maar waartoe je administratief behoort.
Als u morgen emigreert naar bijv Australie en daar ook de nationaliteit van aanneemt, bent u dan ook in hart en geest australier?? en dus bereidt ten strijde te trekken tegen nederland, geloof je het zelf!!!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS