Home » Archief » Costa Gaza


[16.06.2007]

Costa Gaza

Loor

Piet18 (176k image)
Illustratie: Pieter Hogenbirk

Dus het ‘democratisch gekozen’ Hamas heeft met gebruik van extreem veel geweld de Gazastrook in handen weten te krijgen en de wereld staat niet op zijn kop. Waar blijven de verontwaardigde reacties? Waarom worden er geen extra nieuwsuitzendingen ingelast? Ben ik nou gek of voltrekt zich daar een ware ramp en hadden we allang moord en brand moeten schreeuwen?

Palestijnse burgers, tegenstanders van Hamas en met name leden van de Fatah-beweging worden, as we speak, ijskoud geliquideerd. Ruim zestig doden en tientallen gewonden zijn inmiddels geteld. En met deze slachters willen sommige van onze politici in gesprek komen. Want Hamas is democratisch gekozen en dat verdient een bloemetje. „Deze campagne gaat door tot wij van Gaza de veiligste plaats op aarde hebben gemaakt”, aldus een woordvoerder van Hamas.

Zolang de Palestijnse bevolking door hun eigen leiders arm, dom en haatdragend ten opzichte van Israël en het westen wordt gehouden, is er van een democratische keuze absoluut geen sprake – hooguit van een wanhoopsdaad die ze uiteindelijk op de rand van de afgrond zal brengen.

Op slechts vier uur vliegen hier vandaan worden mensen door hun hoofd geschoten, opgeblazen en de keel afgesneden. De Jihad van Hamas laat een spoor van dood en verderf achter en met deze mensen moeten wij in gesprek komen.

Wanneer worden we eindelijk eens wakker? Wat was onze reactie op de waanzin van de Palestijnse terreur geweest als buurland Israël niet voornamelijk gevuld was met joden? Drie keer raden wie straks inzake deze ingrijpende gebeurtenis de Zwarte Piet krijgt toegespeeld. Met dank aan de levensgevaarlijke weblogs van de Anja’s en Gretta’s van deze wereld.

Mijn bezorgdheid is groot, vooral omdat we hier nog steeds als onwetende kemphanen tegenover elkaar staan tijdens discussies over de oorzaken van het Midden-Oosten conflict. “Er moet vrede komen! Een Palestijnse staat! Stop de bezetting – de oorzaak van al het geweld!” Right. Haal die stront uit je ogen en word wakker. Hamas wil geen vrede, beste mensen. Hamas erkent de staat Israël niet en zal niet rusten voor de laatste jood in zee gedreven is. En nu Hamas een volledige greep op de Gaza-strook heeft gekregen en een groot deel van Fatah de strijd heeft opgegeven, laat de toekomst zich raden.

Loor (1967) verwondert zich in toenemende mate over het gebrek aan zelfspot en zelfbewustzijn bij haar medemens.

Algemeen, 16.06.2007 @ 07:32

[Home]
 

20 Reacties

op 16 06 2007 at 13:11 schreef Laila:

Er gaan nu meerdere topics op F.N. over wat zich momenteel afspeelt in Gaza. Me dunkt dat er voldoende reacties zijn.
Men lijkt er niet alleen aan voorbij te gaan dat Hamas uit pure wanhoop en ontevredenheid ‘democratisch’ verkozen is door het Palestijnse volk maar ook dat deze wanhoopsdaad juist een gevolg was omdat de Fatah beweging zo corrupt was als de neten en al het geld niet, zoals bedoeld, bij het volk terecht kwam toen zij aan de macht waren. Dezelfde Fatah die het volk arm(dom en haatdragend) hield wordt nu wederom gesteund door het Westen. Als er toen was ingegrepen was het volk er tenminste van overtuigd geweest dat men middels ingrijpen het goed met hen voor had.

@Loor
bedoel je ‘dom’ nu bij het palestijnse volk is gebleken dat ze niet zelfstandig kunnen denken, wat uiteraard gebleken is uit hun uiterst ‘domme’ keuze voor Hamas en dat ze maar beter onder curatele gesteld moeten worden? Wat nu ook openlijk getoond wordt en naar gehandeld wordt.

Ik denk dat het wel heel rooskleurig afgeschilderd wordt door te stellen dat iedereen een dialoog wil aangaan met Hamas. Misschien omdat het nu onvermijdelijk is omdat Hamas ondanks door het Westen opgelegde sancties zijn agressie niet wil intomen en alleen maar gesterkt lijkt in zijn ideologie en overtuiging.
Zo was er ook de verongelijktheid van de hele wereld toen Rusland als eerste met Hamas ging praten na hun denderende, ongelooflijke en niet te bevatten overwinning.
Ook toen was Hamas misschien niet te vertrouwen maar men had beter een vinger aan de pols kunnen houden en ze destijds het voordeel van de twijfel kunnen gunnen.
Ik zag vannacht een huilende Palestijnse vader die vertelde dat hij 2 volwassen zonen had waarvan de een proFatah was en de ander proHamas…. sta ook eens stil bij de verdeeldheid die er onder de mensen daar heerst.

Het is al verscheidene malen geprobeerd maar kennelijk kun je geen democratie brengen naar het Midden Oosten hoe nobel dit streven ook is en hoe zeer het een oplossing lijkt voor de problemen aldaar.
Misschien is de complexiteit van het leven daar simpelweg niet te bevatten want waarom komen wij anders iedere keer weer voor onverwachte verrassingen te staan. Ingrijpen lijkt de oorspronkelijke problematiek, die tenminste zichtbaar en aanwijsbaar is, even te verbeteren om vervolgens een onverwachte wending te nemen die in het geheel niet in kaart gebracht kan worden. Voor verandering is eensgezindheid onder mensen noodzakelijk en inzicht-een gebrek hieraan is niet per definitie dommigheid- en de intentie om te willen veranderen, zoals ik het zie raakt het volk alleen maar hoe langer hoe meer gefragmenteerd.
Het Westerse democratische model werkt daar niet en of het nu van moed, arrogantie of naïviteit getuigd het blijft mij verbazen dat men daar zo in blijft volharden

op 16 06 2007 at 19:47 schreef Loor:

Laila, reken maar dat Palestijnen ‘dom’ worden gehouden. Dom en onwetend. Je moet als Palestijn wel heel erg je best doen om de doctrine van je leiders te ontstijgen. Verzwegen wordt dat de Israëlische ‘bezetting’ ooit veel welvaart bracht in de Palestijnse gebieden. Huizen werden van elektriciteit en stromend water voorzien. Er werden universiteiten gebouwd en er ontstond een ruime werkgelegenheid. Het bruto nationaal product was in de gebieden nog niet eerder zo hoog als tijdens deze ‘bezetting’.

Met de opbouw van een democratisch en welvarend land, dat ooit niet meer dan een grote zandbak was, houdt Israël de Palestijnen een confronterende spiegel voor. Palestijnse leiders zijn als de dood dat op deze manier sympathie voor de ‘bezetter’ kan ontstaan. Palestijns zelfbestuur en het dwarsliggen van de diverse vredesonderhandelingen hebben geleid tot de ellendige omstandigheden waaronder de Palestijnse bevolking nu moet leven, niet meer en niet minder.

En zolang Palestijnse kinderen worden vergiftigd met gruwelverhalen over ‘de jood’, die niets anders zou zijn dan een rat of varken dat Palestijnse kindertjes wil opeten (en ook feitelijk zo wordt afgebeeld in schoolboeken!), kun je er rustig vanuit gaan dat de Palestijnen onwetend (dom dus), star en haatdragend worden gehouden. Dat noem IK nu een schending van mensenrechten.

op 16 06 2007 at 22:37 schreef Laila:

Lang leve de bezetting, niet waar Loor?

Dus als iemand mijn zandbak bezet en jij gaat vervolgens het stukje grond irrigeren dan rechtvaardigt dat de bezetting?

op 16 06 2007 at 23:15 schreef Loor:

Laila, had ik ‘bezetting’ niet tussen haakjes gezet? En wat vind jij ervan dat de zich Palestijnen noemende Arabieren de laatste decennia uit de omringende Arabische landen zijn verjaagd, daar niet welkom waren? Waarom hoor ik daar nou nooit eens iemand over? Over selectieve verontwaardiging gesproken.

op 17 06 2007 at 09:25 schreef Loor:

‘Haakjes’ moet zijn: ‘aanhalingstekens’.

op 17 06 2007 at 12:50 schreef daniel:

@Laila

Ik snap het niet. Ik snap niet dat wanneer de Palestijnen Hamas kiezen, men die keuze moet negeren en net doen alsof dat betekend dat de huidige Palestijnse regering een regering is waar mee valt te onderhandelen.

Het is geen geheim waar Hamas voor staat. Het staat voor kassamraketten, zelfmoordaanslagen en compromisloze strijd tegen de joodse aanwezigheid in dat gebied. Dat is de democratische keuze van de Palestijnse bevolking geweest, dan ga je niet net doen alsof ze eigenlijk wel vrede willen. Daarmee ontken je pas die democratische keuze.

Hamas is een vijand die bestreden moet worden. Zo ziet Hamas ook Israel. Daar zijn ze het dus met elkaar over eens. En wanneer 2 partijen het eens zijn dat ze elkaar moeten bestrijden, noem je dat oorlog. In zo’n situatie helpt een vredesprocess niet. Dankzij de democratische keuze van het Palestijnse volk weten we waar we aan toe zijn. En dat is in iedergeval niet vrede.

Dat is tragisch, maar beter dan vredesverdragen te sluiten die vervolgens geen schijn van kans maken omdat ze niet realistisch zijn. Ik word moe van al die politici en leiders met hun grandioze visies voor de toekomst. Laten ze de realiteit eens onder ogen zien. De overwinning van Hamas is een realitycheck.

Fatah wordt inderdaad gesteund door het westen. Rechts in Israel en de zionistische vrienden van Israel in de wereld, hebben tijdens de jaren 90 geprobeerd om de EU ervan te overtuigen dat het moet gaan controleren wat er met het geld gebeurd wat de PA krijgt. Dat heeft de EU steeds maar weer geweigerd. Toen dat eenmal toch gebeurde, weigerde men de conclusies te aanvaarden.

http://www.public-integrity.org/articles/publications30.htm

De ideologie waarmee Fatah het volk dom houdt is de Hamas ideologie. Er lopen 22.000 leraren rond in dat gebied, die op school de Islamistische ideologie aan hun pupillen leren. Die leraren staan allemaal op de loonlijst van de VN. De mentale vergiftiging van het Palestijnse volk vind plaats met westerse middelen.

Ook begrijp ik de notie niet waarom dit wederzijdse geweld voort zou komen uit wanhoop of gebrek aan geld. Hamas heeft voldoende financiele middelen om een paar duizend militie leden onder de wapenen te houdenen. Bovendien is Hamas populair omdat het met Iraanse steun al jarenlang met sociale voorzinningen zieltjes wint. Iran doet niet mee met de boycott.

Overigens worden er dure explosieven de Gaza strook in gesmokkeld, die vervolgens gratis en voor niets naar Sderot worden geschoten. Geld is er, de steun aan de Palestijnen is sinds de ‘boycott’ toegenomen van 1 miljard dollar per jaar naar 1,2 miljard dollar.

Hoe fanatieker de Palestijnen zich verzetten tegen het bestaan van Israel, des te groter wordt hun ellende. Ze moeten een beslissing nemen. Wat is belangrijker. Dingen zoals volk, eer, land, bloed en Allah, of de toekomst van hun kinderen.

Dat is de keuze die het verschil maakt tussen de moderne mens, en die uit de middeleeuwen.

op 17 06 2007 at 13:14 schreef Loor:

Geen speld tussen te krijgen, Daniël. Maar mensen als Laila blijven maar hameren op ‘bezetting’ en ‘onderdrukking’ en willen hun negatieve fixatie op Israël voor geen goud opgeven. Stel je voor…

op 17 06 2007 at 14:53 schreef Jimmy:

@Loor

"En wat vind jij ervan dat de zich Palestijnen noemende Arabieren de laatste decennia uit de omringende Arabische landen zijn verjaagd, daar niet welkom waren? Waarom hoor ik daar nou nooit eens iemand over? Over selectieve verontwaardiging gesproken."

Dit is deels nieuwe informatie voor mij. Heb je een bron? Ik ben nogal geïnteresseerd in ‘biased media’. Bij voorbaat dank.

op 17 06 2007 at 15:53 schreef Loor:

Jimmy,

Er is veel over te vinden via internet. Hierbij een link naar een site met relevante en heldere informatie:

http://www.hasbara.nl/Vluchtelingenprobleem.htm

op 17 06 2007 at 18:21 schreef daniel:

Jimmy

De Palestijnen zijn altijd de pineut. 400.000 werden uit Koeweit gegooid na de eerste Golfoorlog omdat Arafat een maatje van Saddam was. 35.000 werden uit Irak gejaagd na de Amerikaanse invasie om dezelfde reden.

http://www.smh.com.au/articles/2003/05/05/1051987657933.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_exodus_from_Kuwait

Diezelfde Arabieren beweren even later op te komen voor de belangen van het Palestijnse volk. Maar denk even na: Vanuit Gaza roept Hamas dood aan Israel, tegelijkertijd leveren de Israeli’s gas, electriciteit en water aan Gaza.

op 17 06 2007 at 21:27 schreef Jimmy:

@Loor & Daniel

Thnx

op 18 06 2007 at 11:17 schreef Laila:

@Loor

Ik ben dan ook dankbaar dat deze wereld vergeven is van de mensen die het allemaal wel zo goed weten. Ik moet ook nog zoveel leren.

Jij denkt de wijsheid in pacht te hebben, maar het is arrogantie. Ik heb een mening en ben geenszins van plan die onder stoelen of banken te steken bovendien heb ik nooit beweerd dat dit de absolute waarheid is en zal als eerste toegeven dat ook ik de wijsheid niet in pacht heb.Ik probeer anderen niet belachelijk te maken of te beschimpen en al helemaal niet te zeggen dat ze dan maar achterlijk zijn omdat ze het niet met mij eens zijn alhoewel dat heel verleidelijk is.
Maar i.t.t. jou heb ik wel begrip voor a different point of view wat mijn Joodse vrienden allemaal kunnen beamen.
Ik ga zelfs gezamenlijk regelmatig kosjer eten omdat het zo op ‘onze’ keuken lijkt en ik tenminste nooit hoef te vragen of het varkensvlees is.

Datzelfde fanatisme en onwetendheid waar jij anderen van beschuldigd maak jij jezelf ook schuldig aan….ik zou zeggen kijk eens in de spiegel.

Het zal jou nimmer lukken om mij te ringeLOORen.

op 18 06 2007 at 12:16 schreef daniel:

Probeer die mening wel een beetje af te laten hangen van de werkelijkheid, Laila. Religeuze fundamentalisten veranderen niet van mening als je ze subsidie geeft. Dat geloof je alleen maar als je ze niet serieus neemt.

Wat ik zo sympathiek van Loor vind, is dat ze voor de andere kant geen begrip heeft. Een soort warme douche is dat. En ik denk dat als de Palestijnen ergens onder gebukt gaan, het een te veel aan begrip is. Ze kunnen de grootste stommiteiten uithalen en iedereen heeft de hele tijd maar begrip. Zo blijven ze zich aan dezelfde steen stoten. Je zou er bijna een zionistisch complot achter zoeken.

op 18 06 2007 at 14:15 schreef Laila:

@Daniel , misschien een frappant staaltje selectieve perceptie van ons allen?
In mijn ogen zijn het juist de Israëliers die met alles wegkomen.Alles wat zij doen wordt met de mantel der liefde bedekt.Juist vanuit een collectief en diepgeworteld schuldgevoel voor al het onrecht wat hen is aangedaan tijdens de 2e wereldoorlog

Welke werkelijkheid Daniel? Die van jou of die van mij?Is ‘de werkelijkheid’ niet subjectief?

op 18 06 2007 at 15:32 schreef daniel:

Laila

Wat Hamas betreft doe je ze een groot onrecht aan door te beweren dat ze doen wat ze doen omdat ze niet voldoende liefde, subsidie en aandacht krijgen. Subsidie heeft geen invloed op dogma’s. Het gaat hier om religeuze fundamentalisten die zich opofferen voor hun idealen. Die verdienen het om serieus te worden genomen, en niet te worden neergezet als stelletje wanhopige zieligerds die geen andere keuze hebben.

Verder denk ik dat objectiviteit niet bestaat en ik wil ook niet objectief zijn. Dat betekend namelijk dat je iedereen maar moet geloven. Als de Syrische regering ontkent Rafiq Hariri te hebben vermoord, is dat alleen interesant voor wie objectief wenst te zijn. Want dan moet je die claim serieus nemen. Ooit bestond journalisme nog uit nieuwsgierigheid en een goede speurneus. Nu is het een wedstrijd geworden in morele equivalentie.

op 18 06 2007 at 19:37 schreef Loor:

Laila, jij hebt joodse vrienden en eet weleens kosher. Ja, en? Je standpunt t.a.v. Israël heb je ingenomen en je staat helemaal niet open voor ‘a different point of view’. Dat blijkt wel uit wat je hier zegt:

Quote Laila:
"In mijn ogen zijn het juist de Israëliers die met alles wegkomen.Alles wat zij doen wordt met de mantel der liefde bedekt.Juist vanuit een collectief en diepgeworteld schuldgevoel voor al het onrecht wat hen is aangedaan tijdens de 2e wereldoorlog."

ALLES wat zij doen? Israëliers die met ALLES wegkomen? Wat versta jij onder alles?

op 20 06 2007 at 09:33 schreef hansje Castorp:

http://badaboem.blogspot.com/2007_06_01_archive.html#1711484665141220533

op 20 06 2007 at 11:11 schreef Loor:

Dank je, Hansje. Een rake en gedurfde analyse van Badaboem, die tot verder nadenken dwingt…

op 23 06 2007 at 13:44 schreef Laila:

@Loor

Ik had in mijn reactie aan Daniel al geschreven; misschien een staaltje selectieve perceptie….wat uiteraard ook voor mij geld.
Ik heb in het verre verleden al heel wat keren mijn mening moeten herzien inmiddels weet ik dat de realiteit vele malen complexer is dan de media ons wil doen geloven.
Zo heb ik altijd in de veronderstelling geleefd dat b.v. vrouwen met een hoofddoekje ver van mij af stonden maar de realiteit bevat zoveel meer aan kleur nuance dan enkel zwart en wit.
Wat mij opvalt op websites is dat het genuanceerde denken bij menigeen vervalt. Er lijkt geen ruimte om een ander standpunt intenemen dan zwart of wit.
Zo vind ik de intoxicatie van de media minstens net zo erg als die van bepaalde religies.

op 24 06 2007 at 16:10 schreef Loor:

Laila, het bovenstaande herhaal je keer op keer. Het is fantastsich dat je denkt dat je e.e.a. van verschillende kanten bekijkt, toch denk ik dat dit in de praktijk tegenvalt. Een goed verstaander heeft een half woord nodig en je geeft nog steeds geen antwoord op mijn vraag over wat je bedoelt met ‘alles wat zij (de Israeliers)doen wordt met de mantel der liefde bedekt’. Wat bedoel je nu met ‘alles’?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS