Home » Archief » Tien krejatieve aksiejaren


[20.09.2007]

Tien krejatieve aksiejaren

Traudl de Jonge

Connick0 (96k image)

Iedereen die eens stevig wil lachen, moet zo snel mogelijk naar Nijmegen. In museum Het Valkhof (sowieso een aanrader!) loopt op dit moment de tentoonstelling Seventies in Nijmegen. Zoals iedereen weet, was Nijmegen in de jaren zeventig de stad waar de Generatie der Babyboomers – hippies, communisten, rondneukers, vegetariërs, feministen, milieufreaks, bevlogen types, junks, ontwikkelingswerkers, welzijnswerkers, ligfietsers en regelrechte gekken – als eerste de macht greep.

Door noeste arbeid van de crisis- en oorlogsgeneratie, en na een knus samenzijn onder de Amerikaanse atoomparaplu, was Nederland in de jaren zestig welvarend geworden. In plaats van dankbaar te zijn voor zoveel voorspoed en weelde, bedacht de Generatie der Babyboomers dat alles anders moest. Slogans als: ‘Demokratiese Aksie’ (de spelling moest ook op de schop), ‘In-ter-na-tio-nale So-li-da-ri-teit’, ‘Geen Welvaart Maar Welzijn’, ‘Dood Aan Het Amerikaans Imperialisme’, ‘Pers Geen Zuid-Afrikaan Uit’ en ‘Spreiding Van Kennis, Inkomen & Macht’ vlogen de bestuurders destijds om de oren.

In plaats van zich stevig te verzetten tegen dolgeworden Babyboomers, gaf de toenmalige elite zich, helaas, al snel gewonnen. Met als gevolg dat Babyboomers ongehoord snel op het pluche terechtkwamen. Dit nu had ernstige consequenties.

Zo introduceerden Babyboomers het concept van ‘de multi culturele samenleving’ in Nederland. Love, peace en uitkeringen! Ook kwam ‘het milieu’ hoog op de agenda te staan, met als enig tastbaar resultaat dat heel Nederland nu dagelijks in de file staat.

Het onderwijs en het Welzijnswerk werden, als gevolg van ‘hervormingen’ die Babyboomers doorvoerden, instituties waar men thans alleen nog duttende sukkels, bureaucraten & snurkende parttimers aantreft. Om over ontwikkelingshulp – het stokpaardje van de Babyboomers! – nog maar te zwijgen. Tientallen miljarden heeft die grap tot nu toe gekost – resultaat: 0 (nul).

Maar het ergst van al was de totale greep die Babyboomers kregen op de media. Tientallen jaren volcontinu links gezever op de radio, links gemekker op de televisie en links gezanik in de kranten. Tot Internet kwam. Dàààààg Babyboomers, ga eens deaud!

Historicus Traudl de Jonge (Heiligerlee, 24 oktober 1973) is als onderzoeker verbonden aan het Stutterheim Del Ferro Instituut te Amsterdam. Aan de Zuid-Afrikaanse universiteit van Witwatersrand promoveerde zij in 1999 op het proefschrift Eyewash and deceit, an introductory study of Maoism and the communist quest for a paradise.

Algemeen, 20.09.2007 @ 11:09

[Home]
 

26 Reacties

op 20 09 2007 at 11:59 schreef daniel:

hehe

op 20 09 2007 at 12:25 schreef Lagonda:

Tsja, Nijmegen.

En toch is het een leuke stad, alleen altijd gericht op een werkelijkheid die niet bestaat.

Bomans heeft ooit beschreven hoe warm hij er als uitgehongerde student werd student werd opgevangen. Het viel hem op dat de gemiddelde bewoner van Nijmegen — destijds een katholiek bolwerk — een vrolijke en rustige laissez-faire mentaliteit aan de dag legt, gericht als men is op het ongetwijfeld goede hemelse leven na de dood.

Na jaren zelf in de stad gewoond te hebben, kan ik concluderen dat er nog niks is veranderd — men leeft er nog steeds bezijden de werkelijkheid, alleen kijkt men nu reikhalzend uit naar het sosjalistiese paradijs dat nooit gaat komen. De mañana-mentaliteit is dus gelijk gebleven, wat het dagelijks leven in de stad heerlijk ontspannen maakt.

Je moet er niet als ondernemer je geld willen verdienen, want dan heb je wel een probleem, natuurlijk.

op 20 09 2007 at 12:32 schreef Klok:

Weer een verhelderend exposé! Sjappoo!
Gelukkig waait er nu een andere wind in Nederland.
Zomaar een dag – vandaag – de koppen van Het Parool:

Een van de grootste seksbazen op de Amsterdamse Wallen heeft een koper van zijn panden en peeskamers gevonden.

Iedereen die kinderen wil, moet op een spreekuur bij de huisarts of verloskundige kunnen horen of dat een goed idee is.

De werkende middengroepen gaan er niet alleen volgend jaar, maar de hele kabinetsperiode op achteruit.

De gemeente wil 26,4 miljoen euro spenderen aan de bouw van een nieuwe olieterminal aan de Afrikahaven.

Het vervoer van leerlingen in het speciaal onderwijs is weer ver onder de maat. Kinderen moeten uren op een busje wachten of worden niet opgehaald.

De gemeente maakt het gehandicapten te moeilijk en te duur bij de aanvraag of verlenging van een parkeervergunning.

De musea lopen kans weer een waardevol deel van hun collecties te verliezen.

TOP!

op 20 09 2007 at 12:36 schreef Hansje Castorp:

Ook kwam ‘het milieu’ hoog op de agenda te staan, met als enig tastbaar resultaat dat heel Nederland nu dagelijks in de file staat.

Dus al die andere milieuproblemen zijn niet tastbaar. Klinkt toch best goed eigenlijk… Zure regen: niet tastbaar – is er niet meer. Bodem en rivier vervuiling: niet tastbaar – is er niet meer. Nou die versnippering nog.

Eigenlijk zou ik willen voorstellen om alle natuur uit te besteden aan Duitsland, dan kunnen wij rustig ‘het landschap verstoren’ met treinen die harder kunnen dan 120km/u. Misschien zelfs dat er flink meer huizen komen, dan worden die betaalbaar. Dan blijf ik misschien zelfs wel in Nederland wonen!

op 20 09 2007 at 13:07 schreef metatron:

Alan Greenspan had afgelopen week nog een leuke verrassing in petto voor de babyboomers. Als de komende ‘White House Administration’ geen dringende zaak gaat maken met de gigantisch oplopende schuld- en financieringstekorten van de amerikaanse overheid, zal het op een regelrechte financiele strop gaan uitdraaien voor de babyboomers. Pensioen en oude dagsvoorzieningen zullen als verdampt op hun rekeningen verschijnen. Er is namelijk geen dekking voor. Dat betekent langer doorwerken of een andere baan zoeken. Even extrapoleren: Amerika in de problemen, Europa komt in de problemen, Nederland in de problemen. Onze babyboomers krijgen lik op stuk. Jawel, van die verderfelijke en imperialistische amerikanen. Weliswaar onbedoeld en ongewild, maar toch! Krijgen de amerikanen in de ‘final end’ definitief de schuld van hun ellendig en corrupt leven. De melodramatische opera ‘Wir sind Verascht’, zou niet misstaan aan de Maas. Gesponsord door symphatisanten van wijlen Honey Honecker.

op 20 09 2007 at 14:03 schreef filantroop:

Ach, het heeft allemaal meer met Nijmegen dan met babyboomers te maken, en in het bijzonder met de universiteit aldaar. Soms dan wel van naam veranderend, was er altijd rondom wel een zwerm naargeestige typen te vinden. Zo deden van Agt en van Mierlo er hun eerste judeofobische defect op. Al voor de bezetting hing daar die walm reeds, die over de bevrijding heen gedragen tot een ontsnappingsroute voor collaborateurs richting Zuid-Amerika leidde.
Extreemrechts, dat feitelijk altijd extreemlinks geweest was, maar aan een maskerade deed, begon een bevrijdingstheologische escapade. Zo werd in de couleur locale van de universitaire habitat de islam flink opgevreeën, gedroegen de marxistische studenten zich hoogst onbetamelijk, zoals het bespugen van toenmalig PvdA-ideoloog Hans van den doel, omdat die niet links genoeg gevonden werd. En kon je op de liftdeuren aanschouwen dat de joodse minister Pais in twee fasen vergast moest, vanwege diens twee-fasenplan.
Groenlinks-pacifist Leoni Sipkes, die er haar politicologiestudie opdeed, besloot te vinden dat er maar geen Patriots tegen de voortdurende scud-aanvallen op Israël geleverd moesten worden, hoewel die slechts een defensieve functie hadden.

Het zijn nu geen babyboomers die posters met vernietigingskampen op vensters kleven om een minister te criminaliseren.

Rond de universiteit was altijd al een zwerm gespuis aan te treffen, en dat zal zolang er geen imker langskomt altijd wel zo blijven.

op 20 09 2007 at 15:47 schreef Wampie:

In Nijmegen wonen niet álleen studenten, ex-studenten en steunparadijsvogels. Neem mijn (uitgebreide) familie van hardwerkende ambachtslieden en middenstanders. Voor mij geurt Nijmegen dus naar kruidenierslucht, NEC ("Enniesee") en "Hám, daar knijp je de mond bij dicht"-grappen. I love it. Mijn ouders, eind jaren ’60 jong getrouwd, hebben werkelijks níets van de flower power meegekregen. Nooit ingehaald ook.

op 20 09 2007 at 19:27 schreef hosseyn:

@Hansje C. Het zou mij niets verbazen als 80% van de produktieve nederlanders hem de komende 15 jaar smeren naar landen met meer ruimte. Dan worden huizen betaalbaar en files lossen op. Wel loopt de boel dan spoedig onder water en herneemt de natuur zijn greep. Van die overgebleven tokkies en crimimarokkies kun je niet verwachten dat ze de deltawerken blijven onderhouden. Tijd voor een nederdiaspora!

op 20 09 2007 at 20:06 schreef Jimmy:

"Ook kwam ‘het milieu’ hoog op de agenda te staan, met als enig tastbaar resultaat dat heel Nederland nu dagelijks in de file staat."

Ik wens dat ik deze opmerking een keer had gemaakt.

Haha

op 20 09 2007 at 23:10 schreef Tarak:

Het goede nieuws is natuurlijk dat het grote sterven van de babyboomers inmiddels is begonnen.

Het logische gevolg van de babyboomers is dat er een grote correctie op rechts zal plaatsvinden: Nederland zal de aankomende periode een zeer rechts land worden, als reactie op de linksheid van de babyboomers. Zoals ik al eerder hier in een reactie meldde, van mijn generatie (de eind twintigers) ken ik geen linkse mensen meer.

op 21 09 2007 at 08:28 schreef filantroop:

Sommigen schijnen in de veronderstelling te verkeren dat er een causaal verband is tussen links en babyboomers. Voor degene die zich er te sterk op fixeren, verwijs ik graag naar de verkiezingsuitslagen in tijden dat de naoorlogse bevolkingsexplosie ter stembus ging.
De politieke keus werd in die dagen vrijwel beheerst door sociaal-economische achtergrond, dan wel kerkelijke gezindte.
Kijken we naar de samenstelling van de naoorlogse kabinetten, met inachtneming van de onontkoombare coalitievorming, waar zonder geen regering samen te stellen is, dan valt niet op dat links op een voortdurende meerderheid kon bogen, ondanks dat de naoorlogse bevolkingsexplosie daar een electoraat voor had kunnen creëren.
Of de mortaliteit van babyboomers de toekomstige politiek rechtser zal maken, valt te betwijfelen, als we een peiling onder 2400 jongeren tussen de 15 en 24 jaar onder ogen krijgen:

Bos kreeg 15 procent van de stemmen. Na hem kwamen Femke Halsema (GroenLinks), Jan Marijnissen (SP), Rita Verdonk (VVD) en André Rouvoet (ChristenUnie). Premier Jan Peter Balkenende eindigde als zesde. Hij kreeg 5 procent van de stemmen.”

op 21 09 2007 at 09:34 schreef hosseyn:

Ik denk, Hansje, dat de files voornamelijk komen door de overbevolking. In Skandinavië zijn de wegen bar slecht, maar files ben ik er nog niet tegengekomen. Overigens is bijna 6% van de oppervlakte van het land autoweg. Daarmee is dit het land met het dichtste autowegennetwerk. Dat wil niet zeggen dat er geen knooppunten kunnen worden verbeterd en sommmige wegen een flinke verbreding mogen hebben. Maar met iedere km2 toenemende densiteit, is er weer minder ruimte voor woningen en natuur (of wat daarvoor doorgaat, iedere postzegel bos wordt bij de eerste zonnestraal besprongen door een miljoen schuimbekkende recreanten)En uiteindelijk zijn de echte knelpunten de op en afritten.

Daarnaast is een verbetering van openbaar vervoer, door bijvoorbeeld deprivatiseren (vijfentwintig jaar geleden werkte het altijd prima, nu is het risico dat je niet op tijd, of überhaupt niet op je bestemming komt veel te groot) een deeloplossing. Ooit betaalde je belasting voor de infrastructuur, je vraagt je af waar die vandaag de dag heen gaat.

Maak de stad aantrekkelijker voor werkenden. In Amsterdam zijn de woners maar zelden de werkers en vice versa. Geef de mensen die wonen en werken in dezelfde gemeente een aanzienlijk belastingvoordeel en belast het woon/werkverkeer. Verplicht uitkeringstrekkers na twee jaar om te verhuizen naar een uitgestorven dorp, dat is tevens een stimulans om harder te zoeken naar werk. Het is toch absurd dat iedereen werkt in de grote steden, terwijl daar de werkeloosheid verreweg het hoogst is?

op 21 09 2007 at 10:07 schreef filantroop:

Maar brave hosseyn, in de dorpen is nog minder werk dan in de grote steden. Alleen lijkt de werkloosheid in de grote steden omvangrijker omdat er meer mensen wonen.
Zowel in een dorp in het oosten des lands als in een grote stad in het westen wonend, tref ik vooral een hang om van de dorpen naar de grote steden te trekken omdat daar juist werk te vinden is.
Pogingen om ambtelijke instellingen naar de regio te dirigeren teneinde daar arbeidsplaatsen te generen zijn geldverslindend en nutteloos gebleken. Wat niet wegneemt dat een spreiding zinvol is

Dat het fileleed voornamelijk terug te voeren is op de overbevolking lijkt me vanzelfsprekend. De enige file die ik in het oosten des land tegenkom is als toevallig een hooiwagen van het ene naar het andere gehucht gereden wordt. En echt leed wil ik dat niet noemen.

op 21 09 2007 at 10:27 schreef Hosseyn:

Maar, Philantroop, juist omdat er in de dorpen minder werk is, lijkt mij dat langdurig werklozen zg. ‘onbemiddelbaren’ of arbeidsongeschikten wat stimulans moeten krijgen om daar te gaan wonen. Zodat er in de steden meer woonruimte komt voor de werkenden (ook met wat stimulans). Ik denk dat de concentratie van kansarmen in de steden een zelfversterkende spiraal van ‘kansarmheid’ veroorzaakt . Een goede verspreiding, en dat hoeft helemaal niet met dwang te gebeuren, zal de integratie bevorderen.

op 21 09 2007 at 10:32 schreef hosseyn:

En dat verspreiden kan nu ook over heel Europa, misschien wordt dat op de lange termijn wel een groot voordeel van de eenwording. Dat mag ook wel eens. Als alle pre-boomers en boomers nu eens lekker op de Ballejaren, in de Zweedse bossen, de Italiaanse spookdorpen, en aan de spaanse Costa’s gingen wonen? Wij betalen die aow wel, met een extra toeslag als je je huis hier opgeeft. De kleinkinderen komen wel daar op bezoek!

op 21 09 2007 at 11:40 schreef filantroop:

Lieve help, ik zie de dorpen al geteisterd worden door werkeloze bierkrattensjouwers die hun dag vullen met belspelletjes van SBS, en in de late avonduren in pitbullsmoking hun ontoorde bouviers op de plaatselijke bevolking loslaten. En dan heb ik het nog slechts over het autochtone volksdeel der werkelozen. (Vergeef me deze smakeloze archetype, het vlees was weer eens zwak)

op 21 09 2007 at 11:42 schreef metatron:

Help de poolkappen smelten. Geen probleem. Wel als permafrost gaat smelten. Co2 uitstoot en waterspiegelstijging. Als de hollanden onder water dreigen te lopen komt de hele randstadzwik naar ons prachtige ‘suijen’. Complete landverhuizing derhalve. Ik moet er niet aan denken als jullie met jullie rotzooi onze kant opkomen. Als de sodemieter werken aan dijkverhogingen. Maar blijf van onze centen af. Jullie knappen het zootje maar zelf op. Zat criminele allochten die desnoods een vinger in de dijk kunnen steken.

op 21 09 2007 at 12:55 schreef rick de bie:

Probleemsolver no. 1: verlaag de uitkeringen altijd tot aanzienlijk lager dan bij de buren.

op 21 09 2007 at 13:33 schreef Hosseyn:

Maar Phil, dat vind ik juist prachtig, al die proleten van velerlei culturen die de dorpers komen verblijden en verrijken. En dan gaat de werkende bevolking lekker in de stad wonen.

op 21 09 2007 at 14:59 schreef conan:

Beste Hosseyn

Overigens is bijna 6% van de oppervlakte van het land autoweg.

Wellicht dat je hier promille in plaats van procent bedoelt (of je hebt de dikke duim eens stevig uitgezogen). Slechts ongeveer 10% van het oppervlak van Nederland is bebouwd…

Bekijk de volgende link eens voor je onzin over files begint te spuien.
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=2110&titel=Politieke_leugens_deel_II_Heel_Nederland_wordt_geasfalteerd.
Of denk gewoon eens na, 6% (!!) autosnelweg (??).

op 21 09 2007 at 16:23 schreef hosseyn:

Oops, je hebt helemaal gelijk. Ik heb appels en peren met elkaar verrekend, ik zal je de details besparen.

Ook promille zou al veel zijn trouwens… Overigens was het geen argument voor minder asfalt, van mij mogen alle wegen verdubbeld worden, dan kun je ook eens gewoon doorrijden als ze onderhoud aan de weg plegen. Ik zou wel eens de echte cijfers willen weten.
Als je met een Cessna’tje over het land vliegt zie je het pas goed, het is een en al van die groene biljartlakens. Wat nou natuur. Zwaar gesubsidieerd overbodig boerenland.

op 21 09 2007 at 16:53 schreef EH:

Wat betreft die wegen: je zou ze allemaal kunnen verdriedubbelen, en daar zou niemand iets van merken in termen van landgebruik. Van mij mag het zo, ook al heb ik niet eens een auto.

En het linkse stokpaardje dat meer wegen alleen maar tot meer autos leidt is natuurlijk onzin van de eerste orde. Niet dat er niet een kern van waarheid in zit: vraag en aanbod hangen altijd samen. Maar als de bakker niet genoeg brood heeft, moet ie dan ook maar zijn schouders ophalen en niks bijbakken onder het motto: ik verkoop het toch wel weer?

Als je van mening bent dat de groei van et autoverkeer om wat voor reden dan ook aan banden moet worden gelegd, ok. Maar doe dat dan met behulp van hogere belastingen ofzo, in plaats van door de aanbodzijde lam te leggen. Al die uren die mensen in de file staan is pure kapitaalverneuking.

Datzelfde aantal mensen die wel kunnen doorrijden tegen een hoger tarief en daarmee de algemene middelen ten goede komen, daar hebben we toch allemaal veel meer aan, automobilist of niet? Om het over het miljeu nog maar niet te hebben, dat is ook echt niet gediend met de huidige situatie.

op 21 09 2007 at 16:54 schreef hosseyn:

De meeste milieumaatregelen zijn sowieso contraproductief: niets draagt meer bij aan de luchtvervuiling dan die miljoenen dagelijkse manuren van langzaam optrekken in de file.

op 22 09 2007 at 18:49 schreef Ernst:

Ik heb jaren in de file gestaan, en ik zou daar echt niet gestaan hebben als het niet nodig geweest was, daar helpt geen kilometerheffing aan. (bovendien, is bezine tanken niet een kilometerheffing?). En verhuizen? Tja, dan had mijn partner in de file de andere kant uit moeten staan, dat had dus weinig opgelost.
En de trein? Die was (en is) duurder dan de auto, en hoewel je met de auto in de file staat, kan je in ieder geval zitten, en dat was in de treinen ook in de eerste klas, niet het geval. En dan heb ik het nog niet over de vertragingen. Want misschien dat de NS tegenwoordig beter zijn, maar ongeveer 10 jaar geleden was het zeker 3 van de 5 keer per week behoorlijk raak (en vandaar dus maar weer de file genomen).

En, ik weet niet meer waar ik het ooit gelezen heb, maar mij staat bij dat wij pp het minste aantal kilometers autosnelweg hebben van de hele (oude dan) EU. Daar staat denk ik wel tegen over dat we de meeste bomen hebben omgehakt per kilometer autoweg om over die files te kunnen schrijven. Als we die bomen nou hadden laten staan en er nog een paar hadden bijgeplant, dan was de A4 inmiddels verbreed en nog met een positief effect voor het milieu ook.

op 22 09 2007 at 20:25 schreef rick de bie:

Rem op de bevolkingsgroei, premies op kinderloosheid, dat is pas een milieumaatregel. Ontwikkelingswerk alleen nog maar in het teken van de anti-conceptie. Dikke vinger naar al die psychopathen die hun volk blijven aanzetten tot fokken tegen de klippen op.

op 24 09 2007 at 10:45 schreef Franco Nahar:

Werkelijk genoten heb ik destijds van de rellen rond de ontruiming van de kraakpanden in de Nijmeegse Piersonstraat. Een lang weekend vol van anarchistische en linkse emoties om een paar krotwoningen die moesten wijken voor een parkeergarage als symbool van het grootkapitaal. Op de maandagavond na de ontruiming kostelijk afgerond met een ouderwetse demonstratie van saamhorigheid waarin zelfs ook door de meegetroonde zuigelingen in hun wandelwagens en huisdieren (honden trof je destijds in ruime mate aan bij links) steun aan de krakers werd betuigd. Dat waren nog eens tijden!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS