Home » Archief » En de winnaar is…


[22.11.2007]

En de winnaar is…

Uw hoofdredacteur

Gerome14def (285k image)
Plaatje van Jean-Léon Gérôme

De afgelopen weken hebben de lezertjes van dit multicultureel, fundamentalistisch-secularistisch webmagazine voor de hele familie hun favoriete kandidaat voor de Frontaal Naakt Award 2007 kunnen voordragen. Welke Nederlander heeft zich het afgelopen jaar het meest verdienstelijk gemaakt voor de bedreigde vrije meningsuiting?

Er is een prettige discussie gevoerd, en daaruit is een duidelijke voorkeur voor vijf kandidaten naar voren gekomen: afvallige moslim en PvdA-dissident Ehsan Jami, Trouw-columniste Elma Drayer, de kritische moslimpubliciste Nahed Selim, cabaretier Hans Teeuwen en GroenLinks-leider Femke Halsema.

Over de eerste drie kandidaten was de jury het snel eens: hoewel de juryleden veel waardering voor de drie dwarsliggers (met uitzondering van Ehsan Jami, die valt goed bij alle leden behalve de islamitische mol) gaat het toch vooral om mensen die op een bepaalde manier gebruik maken van de vrije meningsuiting; maar dat is niet speciaal een verdienste voor het behoud van die vrijheid.

Dat Ehsan Jami andermaal de dogmatische verkramptheid van de PvdA genadeloos voor het voetlicht brengt, is fantastisch, maar hoezo bevordert hij daarmee de vrijheid van meningsuiting? Elma Drayer fileert wekelijks op meesterlijke wijze de belabberde argumentatie van vertegenwoordigers van Fatsoenlijk Nederland. Of het nou het politiekcorrecte gewauwel over ‘respect’ is, de pathetische paniekzaaierij rond de ‘seksualisering’ van de samenleving, of de myopische demagogie rond de Palestijnse kwestie, Drayer maakt er als een vakkundige slager gehakt van. Lees haar column van vandaag, waarin ze zich, zoals Daniël T. Boom hier al eerder deed, verbaast over de voorkeur van Weldenkende Nederlanders voor dode Joden, en hun afkeer van levende vertegenwoordigers van dat Uitverkoren Volk.

Goed dus, dat Elma Drayer bestaat, maar zij krijgt de Frontaal Naakt Award 2007 niet (hier wat ontevreden geknor van de Huisjood).

Bewondering ook voor Nahed Selim, die op haar eigen ingetogen wijze steeds weer de rookgordijnen wegblaast, die defensieve moslims en apologeten voortdurend optrekken rond allerlei islam-gerelateerde merkwaardigheden. Als er naar de mening van de genoemde drie toch één in aanmerking zou komen voor de prestigieuze Frontaal Naakt Award, dan zeker Selim, want als gelovige, kritische moslim heeft zij de afgelopen jaren in belangrijke mate bijgedragen aan het openbreken van de discussie over de islam en over moslims, wat tot voor kort streng verboten was. Maar toch, ook Selim is één van die mensen die waardevol zijn voor het debat, maar vooral gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting zonder die echt te bevorderen.

Blijven over Hans Teeuwen en Femke Halsema. Hier heeft de jury lang over gedebatteerd. Aanvankelijk leek de voorkeur unaniem naar Halsema te gaan. Halsema is de laatste echte liberaal in het parlement, die het consequent en met overtuiging opneemt voor de volledige vrijheid van meningsuiting. Zij stak als enige fractievoorzitter meerdere malen haar nek uit voor haar politieke tegenstander Ayaan Hirsi Ali en in het huidige debat over de vermeende seksualisering van de samenleving is zij één van de zeer weinigen die zich niet laten meeslepen door het spook van de seksualisering en bimboïsering, opgeroepen door Myrthe Hilkens, Stine Jensen en hoe heet die trol ook alweer. Prachtig om te zien hoe Halsema bij Neuklat en Tochtstrip kalm en vastberaden weerstand bleef bieden tegen Myrthe Hilkens, die met het stoom uit haar oren en geflankeerd door een tweetal seniele oude mannen die opeens het vuur in hun lendenen weer voelden oplaaien, dreigde dat ze nooit meer GroenLinks zou stemmen als Halsema niet snel ging pleiten voor lekker veel overheidsbemoeienis met de seksuele beleving van de Nederlandse burgers. Bravo!

Maar! Halsema heeft wat smetjes op haar blazoen die niet mogen worden genegeerd. Samen met Geert Mak demoniseerde ze er vlak na de moord op Theo van Gogh lustig op los. Ze kon maar niet zien waarom Mak Hirsi Ali en Van Gogh niet mocht vergelijken met nazi-propagandist Joseph Goebbels en ze stelde islamcritici feitelijk verantwoordelijk voor de radicalisering van moslims in Nederland.

Dan kun je het als parlementariër nog zo vurig en welbespraakt opnemen voor de vrijheid van meninsguiting, wanneer je als gast in Rondom Tien critici van de multiculturele samenleving helpt wegzetten als verderfelijke haatzaaiers, compleet met Tweede Wereldoorlog-analogie, dan help je die vrije meningsuiting de facto om zeep.

U kunt allen opgelucht ademhalen, ik hoor wat verongelijkt gesputter van de islamitische mol, maar het wordt dus niet Femke Halsema.

Met vier stemmen voor en één stem tegen heeft de jury gisteren besloten dat de Frontaal Naakt Award 2007 gaat naar…

Hans Teeuwen!


Cabaretier Hans Teeuwen hield zich de eerste twee jaar na de moord op zijn vriend Van Gogh op de vlakte en kondigde zelfs aan te stoppen als cabaretier. In maart van dit jaar stal hij echter de show rond de onthulling van het Van Gogh-monument in het Amsterdamse Oosterpark, waar hij NSB’end Nederland én de Meiden van Halal een geweldige veeg uit de pan gaf met een uitermate grof en kwetsend lied:

Zet God op de pot
Stop de profeet maar in je reet
En dans voor het vrije woord
En als je dan wordt doodgeschoten
Heb je van dit lied genoten
De een die wordt verdreven, de ander wordt vermoord:
Hiep hiep hoera het vrije woord

(..)

Nee ik mag niet kwetsen, mijn excuses, en ik zal
voor straf me laten pijpen door de Meiden van Halal

Maanden later zette hij de Meiden van Halal vakkundig op hun nummer in hun eigen programma door ze stoïcijns in hun verontwaardiging te laten stikken. God, wat was dat kostelijk, de totale geestelijke armoede die paljas Teeuwen in enkele ogenblikken wist bloot te leggen bij deze lievelingen van Fatsoenlijk Nederland.

Stille en rumoerige revoluties over de hele wereld, lieve lezers, zijn meer dan eens op gang gebracht en in beweging gehouden door satirici. Willem, de schrijver van Van den Vos Reynaerde, leverde een cruciale bijdrage aan de emancipatie van de Middeleeuwse Waldemar-met-de-pet, Erasmus hielp met zijn Lof der Zotheid de Reformatie op gang te brengen.

Machthebbers verliezen hun autoriteit als een satiricus erin slaagt ze belachelijk te maken. Satirici zijn gevaarlijk voor autoriteiten. Daarom sprongen er Tsjechische clowns op Russische tanks, daarom moest Ka‘b ibn al Asjraf dood. Daarom worden overal ter wereld cartoonisten bedreigd en vervolgd, daarom werd de Britse stand-up comedian Shazia Mirza op het podium in elkaar geslagen door drie moslimbroeders.

Nederland is in de greep van de angst. Angst voor religieuze scherpslijpers die van God een licence to kill hebben, angst voor de donderpredikers van de Linkse Kerk, die dissidenten vervloeken en excommuniceren, angst voor de lafhartige en opportunistische buren, die petities ondertekenen om klokkenluiders uit hun wijk te kunnen weren. Daarom houden mensen hun mond maar dicht, bang voor de consequenties. Teeuwen, de clown, laat zien dat er niks is om bang voor te zijn, maar juist veel om te lachen. En als mensen niet meer bang zijn maar lachen, durven ze zich ook weer uit te spreken.

En daarom krijgt Hans Teeuwen de Frontaal Naakt Award 2007.

Algemeen, 22.11.2007 @ 14:39

[Home]
 

35 Reacties

op 22 11 2007 at 14:55 schreef Lagonda:

Haha — nou, als je hem die prijs gaat uitreiken, doe ‘m dan de groeten van deze fan van het eerste uur.

op 22 11 2007 at 15:32 schreef filantroop:

De aanloop naar de bekendmaking duurde lang en werd geflankeerd door een tromgeroffel dat in crescendo het ergste deed vermoeden, namelijk dat Hemke Valsema er met de trofee vandoor zou gaan.
Het verlossende antwoord was o gelukzaligheid, Hans Teeuwen!
Mijn instemming met het besluit om deze bezwete schavuit te bekronen weet zich deels geruggensteund door de eminente rol die hij speelde als de zich door een zachte g bevredigde sinterklaas, in het befaamde kantoordrama (nee, niet van J.J. Voskuil), van Jiskefet.
Daar ik tot vandaag de scène gemist heb waarin Hans Teeuwen zich op een spijkerbed door drie gewatteerde deernen van halal laat interviewen, heb ik dit gemis vandaag weggenomen via You Tube. En ik moet toegeven dat het mij zeer beviel.
Mijn deceptie om de vroegtijdige uitschakeling van Elma Drayer is hiermee weggenomen.

op 22 11 2007 at 15:46 schreef Maurice:

Meesterlijk stukje. Hulde! En geef Hans Teeuwen een dikke zoen van mij.

op 22 11 2007 at 15:53 schreef Carel:

Mijn hartelijke felicitaties voor Hans Teeuwen, hoewel ik het jammer vind dat Nahed Selim het niet verder heeft geschopt bij deze jury.

Voor de twijfelaars heb ik hier nog de ‘F-side van middelbare mannen’-rede van Femke Halsema’.
http://www.groenlinksmaarssen.nl/databases/dbase05/05031901.htm

Inderdaad hysterie, maar anders dan Femke het bedoelde. Als ze doorgaat op de goede weg, en dit soort toespraken niet meer houdt, wint ze vast de volgende Award.

op 22 11 2007 at 16:34 schreef Philippine:

Wat een goed artikel.

op 22 11 2007 at 16:36 schreef Lagonda:

Wat krijgt-ie eigenlijk?

op 22 11 2007 at 19:40 schreef Peter Breedveld:

Een Award, uiteraard. Moet zaterdag nog even naar de rommelmarkt.

op 22 11 2007 at 20:41 schreef Cico:

En betere winnaar is niet mogelijk!

op 22 11 2007 at 22:27 schreef John:

Doe nou niet alsof je het niet leuk vind het beste excuus te hebben deze man onder vier ogen te spreken.

Dit is niet gemeen bedoeld. Maar na het luisteren van het radiofragment hier op de site ben ik me bewust van je "handicap". Niet dat er geen andere manieren zijn maar ergens vind ik het echt gewoon jammer. Bij vloeiende spraak had je ook een letterlijk en veel groter podium.

op 22 11 2007 at 23:16 schreef Huuskesgait:

Ik haal het maar even aan: "met een grote boog omheen te lopen"
Gôh, wat een infantiel Kaninefaats (= West-Nederlands) gezeik.
Het is weer als vanouds: Zelfongenomen en "wij bepalen wel wat goed is voor Nederland". Het wordt tijd dat we ons, Noord- en Oost-Nederland, ons afscheiden!

op 22 11 2007 at 23:16 schreef Huuskesgait:

Ik haal het maar even aan: "met een grote boog omheen te lopen"
Gôh, wat een infantiel Kaninefaats (= West-Nederlands) gezeik.
Het is weer als vanouds: Zelfingenomen en "wij bepalen wel wat goed is voor Nederland". Het wordt tijd dat we ons, Noord- en Oost-Nederland, ons afscheiden!

op 22 11 2007 at 23:24 schreef John:

Daar ben ik het helemaal mee eens! Kijk wat meer in duitsland voor die hulptroepen zou ik zeggen. Men heeft daar naar ik heb horen zeggen meer werk dan ooit tevoor aan radicaliserende jung.

op 22 11 2007 at 23:28 schreef John:

Laatste mal dat ik dar was werd alles mij vergeven omdat mn ogen zo hel blau waren.

op 22 11 2007 at 23:39 schreef John:

Er is daar meer landbouwgrond, het trekt wel weg. No worries.

op 23 11 2007 at 02:20 schreef ada:

Absoluut terechte keuze!
Ik hoop nog heel veel van Teeuwen te horen.
Vraag me wel af of zijn fantastische optreden bij monument van Gogh ook gevolgen voor hem heeft gehad mbt bedreigingen/onveiligheid.

op 23 11 2007 at 02:20 schreef ada:

Absoluut terechte keuze!
Ik hoop nog heel veel van Teeuwen te horen.
Vraag me wel af of zijn fantastische optreden bij monument van Gogh ook gevolgen voor hem heeft gehad mbt bedreigingen/onveiligheid.

op 23 11 2007 at 02:21 schreef ada:

Absoluut terechte keuze!
Ik hoop nog heel veel van Teeuwen te horen.
Vraag me wel af of zijn fantastische optreden bij monument van Gogh ook gevolgen voor hem heeft gehad mbt bedreigingen/onveiligheid.

op 23 11 2007 at 03:46 schreef DvR:

"En de winnaar is… Uw hoofdredacteur"

Het ware je van harte gegund, Peter ;-)

Kijk je een beetje uit als je de trofee gaat bezorgen? De terecht te lauweren Teeuwen staat nogal ambivalent tegenover dit soort huldeblijken, zie http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/049541.html

Ik had je graag een trofee-idee aan de hand gedaan, maar ik heb nog niks geschikts gevonden. Op mijn speurtocht kwam ik wel iets leuks tegen voor als je eens een "Bekeerde Multiculturalist van het Jaar" zou willen huldigen:

op 23 11 2007 at 11:33 schreef Peter Breedveld:

Da’s een leuk filmpje, zeg! Ik mag hopen dat Teeuwen er bij ons ook zo’n leuke show van maakt. Geniale twist: ‘Er zit geld in blasfemie’. Dat is eigenlijk de blasfemie blasfemeren. Is er dan helemaal niks meer heilig?

op 23 11 2007 at 14:14 schreef Loesje:

Geweldig!! Goede keus wat mij betreft! En dank, Meneer Breedveld voor het plaatsen van het filmpje.

op 23 11 2007 at 18:15 schreef TRS:

Verdiende winnaar.

op 24 11 2007 at 02:47 schreef Jona:

Ik vrees dat het argument "gaat het toch vooral om mensen die op een bepaalde manier gebruik maken van de vrije meningsuiting; maar dat is niet speciaal een verdienste voor het behoud van die vrijheid", waarmee je de eerste drie kandidaten wegschuift, eveneens opgaat voor Teeuwen.

Hij heeft grove dingen gezegd (en zodoende gebruik gemaakt van de VvM) en hij heeft ook op wat rustiger wijze gepleit voor de VvM, maar ik denk dat hij dit jaar minder heeft gedaan om de VvM te garanderen dan bijvoorbeeld het Europees Hof, dat Nederland veroordeelde omdat het het journalistieke verschoningsrecht schond. Zelfs Hirsch Ballin stemt nu in dat de Nederlandse wetgeving moet worden verbeterd.

Ik wijs er ook op dat het de Europese wetgeving was die ons de VvM heeft gegeven; als het aan de Nederlandse wetgever lag, hebben we in dit land uitsluitend Vrijheid van Drukpers. Dus, waarde Peter, ik vind Teeuwen een minder goede winnaar dan het Europees Hof.

op 24 11 2007 at 02:56 schreef Peter Breedveld:

Teeuwen heeft grove dingen gezegd en gebruik gemaakt van de vrijheid van meningsuiting, maar dat is niet de reden dat hij de Frontaal Naakt Award krijgt.

Neen, hij krijgt die omdat hij, als satiricus, de Grote Boze Wolf belachelijk maakt, zodat niemand meer bang voor ‘m is.

En hoe stel je dat voor, een prijsuitreiking aan het Europees Hof?

Het Europees Hof is trouwens geen Nederlander. Het moet een Nederlander zijn! Of had ik dat nooit gezegd?

op 24 11 2007 at 14:26 schreef R.:

Hans Teeuwen is een goede keus. Hij legt vaak de vinger op de zere plek, maar weet daarbij ook tot hoever hij kan gaan.

Ik vind het jammer dat Femke Halsema het niet geworden is. Is wel gedurfder dan Teeuwen, je had wrs de rechtse kerk tegenover je gekrgen. Had je misschien ook wel wat meer publiciteit voor je site opgeleverd ;), net als de JOVD een aantal jaar geleden.

Ik had nu juist het idee dat niet Geert Mak demoniseerde, maar dat hij gedemoniseerd werd en dat er veder niet naar de inhoud van zijn stuk gekeken werd. Geert Mak heeft direct al toegegeven dat de vergeliking met Goebels niet juist was, een paar weken geleden zij hij in de VK nog dat hij het op sommige punten zelfs wel eens was met zijn critici. Zo’n mea culpa heb ik nog niet van zijn toenmalige tegenstanders gehoord. Er is vanuit de kring van Ellian en Leon de Winter weinig ruimte voor zelfkritiek. Op dat punt doet Geert Mak het dan beter.

Femke Halsema kwam toen op dezelfde manier op voor Geert Mak als ze nu een 2 jaar geleden deed voor Ayaan. Toen Paul Cliteur stopte als columnist was het ook weer Femke Halsema die voor de beveiliging van hem en anderen opkwam. En in de zomer was het wel Femke Halsema die als enige van de linkse partijen duidelijk zei dat ze vond dat Ehsan Jami gelijk had met de oprichting van zijn comité.

Maar goed. Hans Teeuwen is een goede winnaar. En ik zal als groeninksstemmer misschien wel enigzins bevooroordeeld zijn ;)

op 24 11 2007 at 14:33 schreef Peter Breedveld:

Volgend jaar, wellicht, beste R.

op 27 11 2007 at 01:12 schreef arend:

@R,

Dat opstel van Geert Mak zat tjokvol fouten, en hij heeft alleen de vergelijkingen met de 2e wereldoorlog teruggenomen.
En dat was vooral vanwege de kritiek die hij daarop kreeg. Voor de rest bleef hij (in ieder geval bij ‘Buitenhof’) achter ‘gedoemd tot kwetsbaarheid’ staan.
Geleerd heeft Mak niks; onlangs bracht hij ook de Metro weer in verband met de 2e wereldoorlog.
http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/11/mak_waarschuwt.html

op 27 11 2007 at 01:15 schreef arend:

@Jury,

Goede keus, nu hopen dat Teeuwen dolblij is met die award.

op 27 11 2007 at 12:11 schreef Ad:

Zonder zijn gedoseerde doch briljant uitgevoerde strijd voor VvM was Teeuwen vermoedelijk reeds lange bezweken onder de trivialiteit van het humorbedrijf.

Dus ik gok dat deze prestigieuze award enkele tranen van ontroering zal ontlokken.

op 29 11 2007 at 01:45 schreef Marthijn Uittenbogaard:

Blij dat het niet Femke Halsema is geworden. Haar partij is erg betuttelend bezig op zedengebied. Dierseks, prostitutie, pooierschap. (O het gaat hier om het vrije woord.) Ze rept dat ze tegen geweld is aan het adres van andersdenkenden maar een oproep tegen geweld aan mijn adres kan er niet van af. Dit na herhaaldelijke verzoeken na terreur.

Wat Hans Teeuwen betreft; aan de ene kant zegt hij wijze dingen, echter heeft hij bijna nooit een mening… Hij verdedigt zich altijd in de trant van: satire moet mogen. Cabaretiers zijn doorgaans liberale zwakkelingen. Wel liberaal maar dat slechts met grappen kenbaar maken en zo nodig je daarachter verschuilen. Oké zijn liedje is geen zwakte omdat dat zeer gevaarlijk kan zijn; maar hij valt daarmee niet buiten de groep; daar doel ik op.

Hij heeft geen bedoelingen (geen boodschap) anders dan entertainment, met zijn optredens, zei hij ooit. Dat lijkt mij sterk. Dus of een ‘leugenaar’ heeft de award gewonnen of een nar.

Ik nomineer voor volgend jaar homoburgervadertje Henk Krol omdat ik na vele posts op gaykrant.nl (tegenwoordig gk.nl) nog nimmer geband ben of gecensureerd :) En dat is een zeldzaamheid kan ik je vertellen.

op 29 11 2007 at 01:51 schreef Marthijn:

Bij nader inzien, Krol wilde El Moumni wettelijk de mond snoeren… Misschien geen goede keuze. Is Teeuwen misschien beter ja. In het land der blinden…

op 04 12 2007 at 23:37 schreef daniel:

goeie keuze

op 05 12 2007 at 11:19 schreef filantroop:

De honorering met de Frontaal Naakt-Award voor Hans Teeuwen krijgt achteraf nog wat extra glans toebedeeld met diens reactie:

‘Als van Krimpen had gezegd ‘Ik ben bang’, had hij een argument gehad’, vindt Hans Teeuwen, cabaretier en opsteller van het Manifest voor de Vrijheid van Meningsuiting. ‘Van Krimpen legt de schuld bij de kunstenares en niet bij geweldplegers of bedreigers. Dat uitgerekend een museumdirecteur uitlokking ziet als een negatieve kwalificatie van kunst geeft zwaar te denken.’ (citaat De Pers)

Dat van Krimpen een eeuwenlange traditie van “provoceren” in de kunst met censuur tot een abrupt einde brengt, haalt ondertussen de internationale pers.
De brave ir. van Dis liep nog keurig naar de rechter om de ezel-metafoor van Gerard Reve verboden te krijgen. De Islam hoeft dat niet eens meer, want die wordt op z’n wenken bediend door typen als van Krimpen.
Een novum voor Den Haag is het echter niet, want wat jaren geleden stoven een paar baarden richting Openbare Bibliotheek wegens een daar geëxposeerd werk waar zij zich door gekwetst voelden. En ook hier werd de islam meteen bevredigd door plaatselijke dorpsgek Deetman.

op 14 12 2007 at 10:30 schreef Wampie:

Ha Peter, heeft de feestelijke uitreiking van de bokaal aan Hans Teeuwen inmiddels plaatsgevonden?

op 27 12 2007 at 03:50 schreef Joris Steenstra:

Niet?

Nu dan?

op 18 01 2008 at 21:02 schreef ReneR:

Een optimale beslissing!

Ik hoop dat ze dat soort Halal types zo spoedig mogelijk mogen terugzetten enkele reis naar Iran of een ander puriteins land; waar ze zich nooit meer gekwetst voelen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS