Home » Archief » Gretta en Matthijs


[13.02.2008]

Gretta en Matthijs

Loor

Tang31 (37k image)
Tang Jiali

Als er iemand voor mij definitief van zijn toch al wankele voetstuk is gedonderd, dan is het Matthijs van Nieuwkerk. Lekker ding of niet.

Nog niet eerder heb ik Van Nieuwkerk zo onderdanig en timide gezien als in zijn uitzending van De Wereld Draait Door van dinsdagavond 12 februari. Hoofdgast Gretta Duisenberg, die weer eens haar sluwe en geaffecteerde zegje wilde doen over het verfoeilijke Israël en de immer wanhopige Palestijnen, werd door hem en zijn tafelheer Hugo Borst met alle egards behandeld. Ze mocht zelfs de hele tijd uitpraten – iets wat maar weinig van zijn gasten is gegund.

Van Nieuwkerk en Borst zaten als twee makke en diep ontroerde schapen te knikken en te luisteren. De unanieme instemming met Duisenbergs verhaal droop van hun respectvolle gezichten. Je zag ze denken: Wat een vrouw!

De doorgaans chagrijnige en kritische Borst, die aan het eind van het keurige interview zijn spraakvermogen teruggevonden had, wilde volgens mij het liefst bij Duisenberg op schoot gaan zitten en kopjes geven. En hij riep dat ze haar werk koste wat kost voort moet zetten. “Iemand moet het toch doen? U bent een hele moedige vrouw. Ja hoor, heus. Iemand. Moet. Het. Doen. Chapeau!”.

En ze mag zich van Borst ook echt niets aantrekken van de naargeestige opmerkingen van bepaalde Joodse dames in Amsterdam-Zuid. Die moeten niet zo moeilijk doen over het feit dat Gretta ooit heel demonstratief de Palestijnse vlag aan haar Amsterdamse gevel hing en regelmatig met überterrorist Yasser Arafat knuffelde.

Dat Gretta in het verleden wel eens ventileerde dat de Joden nu ook al de restaurants in Amsterdam-Zuid ‘annexeren’, is toch niets om je druk over te maken? Welnee. Daar bedoelde ze niets mee. Gretta is onze redster in bange dagen. Zij zegt zo heerlijk wat wij niet mogen zeggen. Maar het beamen, toejuichen en aanmoedigen mogen we wel! Net als wijlen haar man Wim. God hebbe zijn ziel.

Het was goed dat u hier was, mevrouw Duisenberg. Dank!”, besloot van Nieuwkerk. En van hem moeten we allemaal kijken naar het mooie programma Hoge Bomen Pioniers, waarin Duisenberg een dag later weer op mag draven in haar zoveelste zwart-witte pied de poule mantelpak (waarin ik toch echt een verwijzing zie naar de door haar zo geliefde Palestijnenshawl).

Dit zogenaamd neutrale interview met Duisenberg was wel het meest doordachte stukje doctrine dat ik in tijden heb gezien. Vooral toen ze uit haar meegenomen stapel paperassen een reusachtige foto opdiepte van een Palestijns stenengooiend jochie dat door Israëlische soldaten was opgepakt en daardoor in zijn broek had geplast. Ja, dit was dui-de-lijk zichtbaar op de foto. Broekplassen. Dat krijg je er nou van. Wat een schending van het internationaal recht!

Duisenberg kreeg weer eens een niet onbelangrijk podium voor haar versleten verhaal. Dit keer voorzien van veel instemmend publiek en verzekerd van hoge kijkcijfers.

Maar ik haak voorgoed af na deze uitzending. Grote Gadverdamme voor Van Nieuwkerk, Borst en de hele programmaleiding van De Wereld Draait Door.

Loor (1967) is individualist tegen wil en dank. Ze heeft een broertje dood aan middelmatigheid. Ze is een warm, lief en mooi mens, maar niet geheel ongevaarlijk.

Algemeen, 13.02.2008 @ 14:44

[Home]
 

71 Reacties

op 13 02 2008 at 14:51 schreef daniel:

‘k heb gister geen TV gekeken. Was op een CIDI borrel met Henk Jan Mormel van het CDA. Aardige man, ook voor de beestjes.

http://www.cijo.nl/v2/?p=agenda&eigen=1#ID-230

op 13 02 2008 at 15:07 schreef Lagonda:

"….waarin Duisenberg weer op zal draven in haar zoveelste zwart-witte pied de poule mantelpak (waarin ik toch echt een verwijzing zie naar de door haar geliefde Palestijnenshawl)."

Hahahaha, I’m not alone!

op 13 02 2008 at 15:38 schreef Peter Siebelt:

http://www.pphwn.nl/ww-juli02.htm

op 13 02 2008 at 15:45 schreef filantroop:

In linkse kringen zijn ze altijd zeer innemend met zwarte weduwen. Hebben die weduwen ook nog een buitengewone fixatie voor joden, dan worden ze helemaal in het fluweel gezet.
Zo haalde de VPRO eens de toentertijd geheel vergeten Florentine Rost van Tonningen-Heubel uit haar boudoir, om haar nog eens goed in het zonnetje te zetten. Bij deze gelegenheid uitte ze haar euforie over de prachtige, blonde SS-jongens, aan wie ze nog steeds vaak moest terugdenken. Niet dat deze openhartigheid op een kritische noot van de interviewer kon rekenen. De sfeer was namelijk zo sfeervol dat het obligate Bone China-kopje met Lapsang souchon node ontbrak.
Gretta was ook bijna vergeten, en dus wordt haar bestaan nieuw leven ingeblazen. En je weet, zodra ze weer tot leven gewekt is is ze niet meer van de buis te slaan.
Jan Blokker wijdde eens een column aan haar, waarin ze kond deed van een joods echtpaar in een Amsterdams visrestaurant, waarvan de zoon om haar te plagen zijn tong (ik dacht met vis en al) naar haar uitstak). Waar ze het aan kon zien dat het joden waren bleef buiten beschouwing, maar sommigen hebben er een fijne neus voor, en vrezen dan ook voor een joodse annexatie van delen van Amsterdam. Je zou bijna geneigd zijn de buurtvaders tegen deze dreigende annexatie in te zetten, maar ja, hun zoontjes zijn ze al voor.
Misschien komt er nog eens een aanpassing van de Amsterdamse lesbrief. Er is nog een aardige spotprent van Karel Thole “Sam gaat uit eten”, die ooit de “Misthoorn” verluchtigde.
Even Hennah Buyne bellen of die er nog bij kan.

Maar bij deze mijn welgemeende instemming, Loor.

op 13 02 2008 at 16:44 schreef daniel:

Zij hebben Gretta, wij hebben Loor.

(Het Israelisch-Palestijns conflict samengevat in 6 woorden)

op 13 02 2008 at 17:33 schreef Vlot:

Hebben die twee het nog gehad over dit stukje Hamas-kindertelevisie, waar afgelopen zaterdag ongetwijfeld honderdduizenden zielige Palestijnse kindertjes naar hebben gekeken? Zal wel niet. Sesam Straat op z’n Palestijns. In Engelse vertaling:

Saraa Barhoum [to girl in the audience]: Is there anything you want to share with us?
Girl: Arnoub ["Rabbit"]?
Saraa Barhoum His name is Assud ["Lion"].
Girl: How come you are called Assud, even though you look like a rabbit?
Assud: Because a rabbit is not good. He’s a coward. But I, Assud, will get rid of the Jews, Allah willing, and I will eat them up, Allah willing, right?
Saraa Barhoum: Allah willing.

Over Gretta heb ik het liever niet. Die wekt braakneigingen bij me op.

op 13 02 2008 at 17:45 schreef Elisabeth:

Prachtig stuk,Loor.
Maar ik ga vanavond niet kijken,ik begin nèt een klein beetje op te knappen van de buikgriep…..

op 13 02 2008 at 20:29 schreef Loor:

Filantroop, ik wil jou thuis in de kast. Op zo’n plankje met attributen voor Moeilijke Momenten.

op 13 02 2008 at 20:30 schreef filantroop:

Gretta als braakmiddel? Als zelfs Anja Meulenbelt d’r eten in de nabijheid van Gretta niet binnen kan houden kan niemand het. Nu begrijp ik ook waarom gerenommeerde restaurants hun Michelinsterren verliezen na een bezoekje van Gretta: er wordt te veel over het damast gekotst.

Overigens, onlangs was een argeloze maar trouwe medewerker van de Michelingids tijdens een bezoek aan een exquis restaurant vol lof over een groenig drabje dat delicaat op een Wedgwood-bord geserveerd was en artistiek omringd werd door een paar splintertjes truffel. Het smaakte een ietwat ziltig en zurig. De lichte zweem van Chanel 5 die erboven hing kon de kenner echter niet geheel duiden.
De kok werd dus meteen om de receptuur verzocht, die deelde echter mee dat het niet zijn recept was maar een stukje huisvlijt van een zich onwel voelende Gretta.

op 13 02 2008 at 20:33 schreef Loor:

Elisabeth, beterschap!

op 13 02 2008 at 20:49 schreef Theo Ichtus:

Zit er een jood achter een steen – begint die steen opeens te roepen van: "je moet toch wel een godvergeten achterlijke moslim zijn om te geloven dat stenen ooit zouden kunnen praten! Maar goed, jullie dachten destijds tijdens de intifada ook al dat je …enfin…"

Gretta Duisenberg? Je zou je hond d’r nog van af trappen. (Loor ook, maar dat is alleen omdat je zelf wil…)

Wat in dit geheel ongelooflijk grappig is, is natuurlijk dat het Duisenberg-mens dus domweg een virulent anti-semitisme aanhangt wat pakweg een Glimmerveen (zou die zich in gelijke bewoordingen uitlaten) ongetwijfeld in de cel zou hebben gebracht maar omdat je als vrouwtje-van-de-bankpresident bij de bovenkaste hoort doet iedereen die daarover gaat en de pliesie op pad kan sturen alsof ze niet gehoord hebben dat de kwaadaardige tumor in haar hersenen inmiddels echt uitgezaaid is…

op 13 02 2008 at 21:43 schreef Loor:

Vlot, pas als er geen (Joden)haat meer in Palestijnse kindertjes wordt gepompt, ontstaat er een voorzichtige basis voor een solide vredesplan. Anders Grote Laat Maar.

op 13 02 2008 at 22:40 schreef Hosseyn:

Loor: en dan gaan er nog generaties overheen voor het uit de geesten is.

op 13 02 2008 at 23:20 schreef Loor:

Hos, helaas heb je gelijk. En het laatste waar we in dat licht op zitten te wachten, zijn de Gretta’s en Anja’s van deze wereld die de Palestijnen nog eens flink inwrijven dat het echt heel slecht met ze gaat dankzij dat verdomde Israël. En dat geweld geoorloofd is.

Heeft iemand naar Hoge Bomen gekeken? Ik wel, gewapend met mijn crucifix. Ze hadden maar liefst VIER mensen gevonden die aardige dingen over Gretta wilden zeggen. Ze is ineens heel aaibaar geworden.

op 14 02 2008 at 07:18 schreef Hosseyn:

Arjan: natuurlijk niet. Al die kinderen van zestig jaar geleden zijn nu oudere mensen, en de generaties van nu zullen over zestig jaar misschien even onverzoenlijk zijn. Zolang je ze met haat blijft voeden.

op 14 02 2008 at 09:33 schreef daniel:

Ik vind een joodse premier ook onnacceptabel. Ik moet er niet aan denken wat er met Nederland gaat gebeuren als iemand zoals Job Cohen, Ed Van Thein of Hedy d’Ancona premier wordt. Ook een joodse president van de VS zie ik niet zitten, want de verhalen van joodse samenzweringen zijn nu al niet van de lucht.

op 14 02 2008 at 11:21 schreef Max J. Molovich:

Matthijs van Nieuwkerk is gewoon een rasopportunist. Wat mij al langer tegenstaat is zijn ‘natuurlijke charme’, waarin hij zelf is gaan geloven en waarmee hij zich overal denkt uit te kunnen redden. Als ik naar Van Nieuwkerk kijk, zie ik toch een mot die met volle snelheid op weg is om tegen een schijnwerper aan te vliegen.

op 14 02 2008 at 12:00 schreef daniel:

Valentein, het is misschien verstandiger om de dingen die ze op Stormfront over het jodendom schrijven niet al te serieus te nemen.

op 14 02 2008 at 12:01 schreef Arjan:

Hoeveel generaties? Er zijn al veel generaties geweest voordat het uit de geesten was.

By the way: ben jij er ook ingestonken Peter?

op 14 02 2008 at 12:01 schreef Valentein:

Een mens heeft moeite om de Joden te vertrouwen wanneer men in hun heilige boekje leest dat het OK is om ongelovige, niet-joden te bedriegen, voor te liegen en te vermoorden.

We moeten dan wel onthouden dat de meeste rabbijnen hier geen nadruk op leggen. Maar dan nog, hadden de nazi’s dan niet een beetje gelijk?

Kom maar op job, ga maar zeuren over Joden.

op 14 02 2008 at 12:03 schreef Valentein:

Trouwens, ik vertrouw die kop van Cohen al helemaal niet.

op 14 02 2008 at 12:05 schreef Valentein:

Stormfront wat is dat?

op 14 02 2008 at 12:06 schreef Valentein:

Nog nooit van gehoord.

op 14 02 2008 at 12:12 schreef Peter:

By the way: ben jij er ook ingestonken Peter?

Waar heb je het over, Arjan?

Maar dan nog, hadden de nazi’s dan niet een beetje gelijk?

*KREUN*

op 14 02 2008 at 12:15 schreef Max J. Molovich:

"Een mens heeft moeite om de Joden te vertrouwen…" Subtiel, die dehumanisering. U denkt zich heel wat te kunnen permitteren op uw naamdag.

op 14 02 2008 at 12:18 schreef Hosseyn:

Max, alle respect, maar verwissel nooit een lange -ij met een korte -ei.

op 14 02 2008 at 12:35 schreef heteb:

31% van het ‘Eénvandaag-panel’ vindt een joodse premier onacceptabel. (grafiek)
Hoe verklaren we dit?

op 14 02 2008 at 12:55 schreef Max J. Molovich:

Iemand die Valentein heet, zal toch nog steeds wel vernoemd zijn naar Valentijn?

op 14 02 2008 at 12:59 schreef Hosseyn:

Daar zal ik eens over peinzen. Klanken zijn een ernstige zaak. Burgess zegt: ‘Vertrouw nooit een volk dat eau maakt van aqua.’

op 14 02 2008 at 13:05 schreef Peter:

Ja, ik ging er ook vanuit dat Valentein gewoon iemand is die niet weet hoe je ‘Valentijn’ moet schrijven.

op 14 02 2008 at 13:12 schreef Peter:

Da’s grappig, zoiets schreef Multatuli ook. Moet ik eens opzoeken.

op 14 02 2008 at 13:15 schreef daniel:

Je weet heel goed wat ik bedoel Valentein, hoewel ik wel wil geloven dat je je informatie niet direct uit Neo-Nazistische hoek haalt. Toch is dat de bron voor dit soort claims.

De Talmoed is een verzameling meningen en meningen lopen zoals je hier op deze site kunt zien nogal uiteen. Uit die meningen komt vervolgens een consensus en die consensus wordt wel of niet collectief door het joodse volk geaccepteerd. Zo komt de Halacha, of joodse wet, tot stand.

Je zult ongetwijfelt in de Talmoed in de discussie ‘hoe om te gaan met niet-joden’ een mening kunnen lezen van rabbijn X die zegt dat je nietjoden mag bedriegen, bestelen of doodslaan. So what, de Talmoed is geen verzameling goddelijke geboden. Dat de mening van rabbijn X erin staat betekend nog niet dat die mening consensus is geworden en collectief werd geaccepteerd. Misschien wilde rabbijn X wel advocaat van de duivel spelen.

Het gaat er derhalve om wat er met die mening is gebeurd? Is die mening consensus geworden en vervolgens door het joodse volk collectief geacepteerd?

op 14 02 2008 at 13:41 schreef Jimmy:

Gretta provoceert zeker, zo heeft ze weleens gesteld dat de Duitsers minder tekeer zijn gegaan in Nederland Israëliërs in de Palestijnse gebieden. Zo’n uitspraak kan alleen maar bedoeld zijn om te kwetsen, niet om serieus te menen.

Waarom is ze niet net zo begaan met Tamils, Koerden, Tibetanen, door houtkap verdreven Pygmeeën, de ‘onaantastbaren’ van India of het lot van kindsoldaten in de derde wereld? Voor Palestijnen is toch redelijk veel internationale aandacht; zij overleven ook zonder Gretta’s kruistocht wel.

Maar toch, het kan natuurlijk dat Gretta oprecht meeleeft met de Palestijnen. Het werd me gisteren in de betreffende uitzending niet geheel duidelijk. Wat ze vertelt, boeit me niet zo. Wat wereldvebeteraars drijft, des te meer.

op 14 02 2008 at 13:49 schreef Jimmy:

Ik lijd aan een FN spelling-syndroom. Werkelijk nooit maak ik spelfouten — elk jaar een 9 of een 10 op de basisschool — maar hier wel. Vreemd.

op 14 02 2008 at 14:01 schreef daniel:

Hey maar Jimmy, even afgezien van de kwetsende operkingen van Gretta, ze mag toch begaan zijn met het lot van de Palestijnen? Palestijnen hebben alle hulp nodig die ze kunnen krijgen, alhoewel ik zo m’n twijfels heb of je de steun van Meulenbelt, Duisenberg en van Agt echt hulp kunt noemen.

op 14 02 2008 at 14:41 schreef Ernst:

Onze sukkels exporteren we naar internationale organisaties, onze enge vrouwen naar de als palestijns aangeduide gebieden. Jammer dat zowel sukkels als enge vrouwen steeds weer terugkeren.

En god staat niet alleen altijd aan de kant van degene met het sterkste leger, maar ook en vooral aan de kant van zij die zichzelf helpen. Het zou al schelen als de arabieren eens mensen kozen als hun vertegenwoordigers die zich voor hun land inspanden (scholen, ziekenhuizen, elektriciteitscentrales, geen bommen, geen Zwitserse bankrekeningen etc) ipv altijd maar over anderen te jeremiëren.

Overigens, als Gretta D. eerlijk was, zou ze blij moeten zijn met alle joden die in Nederland wonen, die wonen immers niet in Israel en zitten de zich palestijn noemende arabieren dus niet in de weg. Wat wil ze nu eigenlijk, geen joden hier en geen joden daar? Waar dan wel?

op 14 02 2008 at 14:53 schreef Jimmy:

Daniël, dat is het nu net.

Of de geboden hulp objectief oprecht is, weet ik niet. Het lijkt mij soms meer een psychologische kwestie dan altruïsme; "ze" worden diep gedreven door "iets" — het is meer dan mededogen, want vrijwel ieder mens heeft mededogen met de verschoppelingen der aarde. Het is voor mij zeer moeilijk te bevatten wat Meulenbelt, Duisenberg, van Agt en vergelijkbare wereldverbeteraars drijft.

Misschien is het een soort zieligheidssyndroom: strong = wrong? Het lijkt er namelijk op alsof ze goed *moeten* doen uit zichzelf en vooral vóór zichzelf, zodat ze zich beter óver zichzelf voelen. Of misschien is het een erfenis uit onze Christelijke cultuur; naastenliefde voor de "zwakkeren" is dan het hoogste goed.

Met ratio heeft het weinig te maken. Gretta c.s. kunnen Isaëliërs toch moeilijk verwijten dat ze, na de golf van zelfmoordaanslagen in de jaren ’90 en de demografische ontwikkeling, de deuren wijd openzetten voor de Palestijnen?

Er is geen enkel land, die dan wel de poort open zou zetten. Nooit. Uitgesloten. Misschien over 50 jaar, als er voldoende vertrouwen is gekweekt tussen beide groepen. Anders zou ieder land een muur bouwen, of daar stiekem over nadenken. Hoe fout dat misschien ook mag zijn. Zoals gezegd, snap ik de focus op de Palestijnen niet. Er zijn meer mensen op de wereld die in vergelijkbare, zo niet slechtere, omstandigheden verkeren.

Het zou interessant zijn om genoemde figuren een case-studie voor te schotelen. Dan kunnen we eens aan Anja M. et al vragen wat haar standpunt was inzake de Kosovo-crisis en de Bosnië-oorlog; stond zij toen achter de gebombardeerde Serviërs of achter de Amerikanen/NAVO?

(Logischerwijs zou ik denken dat ze dan eerst de Kosovaren en de Bosniërs steunde en de Serviërs veroordeelde. Vervolgens zal ze de Serviërs gesteund hebben en de Amerikanen/NAVO veroordeeld hebben. Tevens ben ik erg benieuwd naar wat Gretta en Van Agt daarover te zeggen hebben.)

Om een lang verhaal kort te maken: het houdt me bezig.

op 14 02 2008 at 14:57 schreef Loesje:

Volgens mij is die Valentein een provocateur, of hij/zij heeft de geestelijke vermogens van een afwasborsteltje. In beide gevallen zou ik hem/haar gewoon negeren. Doodzwijgen als het ware.
Naar mijn ervaring heb je zulke lieden daar het meest mee. Maar da`s mijn mening. Kan men uiteraard ook negeren. ;-)

op 14 02 2008 at 14:58 schreef Peter:

de geestelijke vermogens van een afwasborsteltje

Hahaha!

op 14 02 2008 at 15:53 schreef philippine:

Peter Siebelt, bedankt voor de informati

op 14 02 2008 at 16:14 schreef philippine:

e.

op 14 02 2008 at 20:22 schreef filantroop:

Vergeef me, maar zodra Gretta ter sprake komt dringen zich visioenen van wurgseks aan me op. Onlangs nog tegen hoog tarief op de koele Chesterfield-chaise longue van de psychiater gelegen om er van af te komen. De brave borst (of liever twee, want het is een dame wier snoezige boezem bij iedere onbeheerste beweging er meteen vandoor gaat), heeft me echter niet kunnen genezen. Wel heb ik intussen claustrofobie opgelopen na bedolven te zijn geweest onder haar hangende tuinen.
Steeds doemt een sjaaltje in Pied de coq-dessin op met daaraan het opgezweepte gelaat van Gretta, die met felrode lippen (Guerlain KissKiss Gold and Diamonds lipstick voor €42.00), mij smeekt vooral door te gaan. En net als het ultieme moment daar is stormt Dries van Agt bij wijze van deus ex machina, en slechts getooid in een met oost-Malawisch houtsnijwerk gedecoreerde peniskoker, het vertrek binnen.
Ik moet zeggen dat ik door deze visoenen bezocht wordt sedert de aanstelling van Paus Penislictus XVI.
Vandaar dat ik haar verschijnen op mijn platte scherm deze week aan me voorbij heb laten gaan. Ik lijd er erg onder.

op 14 02 2008 at 20:24 schreef filantroop:

En nu spreekt onze vorstin de r ook al niet meer uit: Gee.t Wilde.s. En je mag haar ook al geen hoe. meer noemen.

op 14 02 2008 at 22:07 schreef Peter Siebelt:

philippine, its a pleasure.

op 14 02 2008 at 22:11 schreef Peter Siebelt:

Ter info:

Samir A. had nummer van Duisenberg

DEN HAAG – Tijdens een huiszoeking bij terrorismeverdachte Samir A. is in 2004 het telefoonnummer gevonden van Gretta Duisenberg. Op een geel post-it briefje stonden ook nog de woorden ‘bellen’, ‘samenwerken’, ‘uitnodigen’, ‘na drie uur’.
Duizenberg heeft gisteren aangekondigd dat ze een klacht gaat indienen tegen de inlichtingendienst AIVD, omdat haar telefoon wordt afgeluisterd. Het is niet duidelijk of het afluisteren te maken heeft met de vondst van het briefje bij Samir A.
De AIVD wil niets kwijt over de zaak. De dienst doet geen mededelingen over ‘operationele zaken’. Het post-it briefje over Duisenberg zit in het vertrouwelijke politiedossier van Samir A.. Hij bleek ook een opname te hebben van het optreden van Duisenberg bij het EO-programma ‘Het Elfde Uur’.
De weduwe van bankier Duisenberg zegt ‘geen idee’ te hebben hoe haar nummer, dat niet onder haar huidige naam in het telefoonboek staat, bij Samir A. terecht is gekomen. Ze zegt nooit contact te hebben gehad met de verdachte. Ook zegt ze Samirs vrouw Abida K. niet te kennen. “Ik ben hierover ook nooit benaderd door de politie”, aldus Duisenberg.

Bron: NHD 25 februari 2006.

op 15 02 2008 at 01:26 schreef Valentein:

Misschien ben ik wel een anti-semiet, misschien ben ik zelf wel half Joods?

Trouwens, ik heb even veel recht om over mijn Jodendom te praten zoals jullie over je eigen bijbel en iemand anders zijn koran loopt te praten.

Onthoud nu wel, Joden zijn even slecht en goed als de meeste mensen, zij verdienen het om beoordeelt te worden net zoals elke Christen, Atheist of Moslim.

Je kan namelijk niet zomaar Moslims en Christenen beoordelen op de daden die uit hun heilige boeken voortkomen zonder dit ook te doen bij Joden.

Door vreemd te gaan lopen praten over dehumaniseren en neonazi’s bewijzen jullie hier alleen maar dat de mensen hier erg kwetsbaar zijn voor grappenmakers.

Want het woord joden of juden is een angstwoord. Roep of schrijf het eenmaal, en poef, al het denken houd op. Zeg het eens hard op, wat voel je dan?

Wie hier durft gewoon eens voor de lol hard, JODEN te roepen? Leuk he, kunnen jullie niet. Want het is een angst woord.

Het is maar dat jullie het weten.

op 15 02 2008 at 01:53 schreef Ernst:

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

…………………….en dan wat?

op 15 02 2008 at 02:10 schreef Valentein:

@ ernst.

Beste man, u heeft uwzelf nu bevrijd van kwade collectieve schuldgevoelens waar alle blanke mensen onder leiden. Durft u dit ook te doen in een grote tot gemiddelde groep van ajax supporters? Dan bent u een ware held, die nergens bang voor is.

op 15 02 2008 at 02:13 schreef Valentein:

oh, ja. U bent nu ook een VUILE ANTISEMIET.

op 15 02 2008 at 02:14 schreef Valentein:

En een Jodenhater.

op 15 02 2008 at 09:20 schreef daniel:

Het gebeurd niet vaak, maar in deze ben ik het eens met Hans Knoop. Als je kwekt als een een, vliegt als een eend, en loopt als een eend, dan ben je dus geen zwaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Talmud#Contemporary_attacks

op 15 02 2008 at 09:49 schreef eva.m.kellerman:

Gretta, eens gewoon Greetje uit de polder werd verpleegster. Dochter van een streng gereformeerde politieman die op zondag tweemaal naar de kerk moest en met de bijbel om de oren werd geslagen, heeft één van de vele obsessies van haar opvoeding overgehouden haar haat tegen joden en Israel die de schuld waren dat zij werd opgevoed met vooral het oude testament. Haar ouders het leven van Greetje thuis tot een hel maakte. Ze hield er ook nog een geldingsdrang aan over en een ziekelijke neiging om in de belangstelling te staan. Ze werd media geil en door haar tweede huwelijk met bekende Duisenberg werd het haar in de schoot geworpen positief of negatief de zwarte weduwe krijgt een orgasme als de camera’s op haar gericht zijn. Als men het goed bekijkt is zij een zielige vrouw die door haar opvoeding vol zit met haat en rancune. Het viel mij op dat haar drie kinderen verstek lieten gaan en niets hadden toe te voegen aan het miserabele profiel van hun moeder, haar haat tegen joden en zogenaamde ontembare liefde voor de grootste oplichter en misdadiger de inpotente Palestijn, geboren in Egypte, Yasser Arafat die het geld voor zijn mensen doorsluisde naar Eurpese banken waar zijn vrouw hotels en huizen van kocht.

op 15 02 2008 at 09:56 schreef Theo Ichtus:

He psst, Valentein – zou je wel zo veel herrie maken?

D’r schijnt hier een swingende neger rond te lopen met een buitenproportioneel groot geslacht die voortdurend op zoek is naar geheime openingen….

op 15 02 2008 at 10:09 schreef Peter Siebelt:

Enkele vragen:

Weet iemand of Greetje door pa politieman als Gretta werd ingeschreven in het bevolkingsregister van Haarlem (in een periode waarin de nazi’s ons land hadden bezet).

Is Gretta germaans of scandinavisch?

Was pa politieman zo’n dienstbaar figuur onder nazi-bewind?

op 15 02 2008 at 11:33 schreef Valentein:

Beste Daniel,

Ik erken wikipedia niet als een oprechte, bruikbare en kwalitatief hoogstaande, digitale encyclopedie.

PS: hitler kon goed schilderen.

op 15 02 2008 at 11:40 schreef Hosseyn:

Valentein: Hitler was een slechte schilder. Soms kun je buitenproportionele negers beter direct vragen, dat schept duidelijkheid.

op 15 02 2008 at 11:51 schreef Peter:

Ik overweeg een ban voor Valentein, want ik ben zijn infantiele gejeremieer behoorlijk zat. Vooral omdat heel veel mensen erop reageren en er op die manier in potentie interessante discussies worden verpest.

Iemand een goede reden om hem niet te bannen? Ik zeg alvast, dat ik daarmee mijn eigen principe van de onbeperkte vrijheid van meningsuiting met voeten zou treden, beschouw ik niet als een goede reden.

op 15 02 2008 at 12:21 schreef Peter Siebelt:

Valentein lijkt mij een soort agent-provocateur.

En dan bedoel ik niet http://tv.jubii.nl/video/iLyROoaft50A.html of http://www.passador.com/brands/agent-provocateur.html

maar meer van dit soort http://nl.indymedia.org/en/2007/06/45207.shtml

Iemand die websites afgraast (windowlikkers) om mensen tegen elkaar op te zetten of in een verkeerd daglicht te plaatsen.

op 15 02 2008 at 12:24 schreef Valentein:

Beste peter,

Als jij mij banned dan gebruik ik een proxy en een andere naam, en dan ben jij mijn wandelgangen kompleet kwijt.

op 15 02 2008 at 12:25 schreef Valentein:

Nee, siebelt. Ik wil in discussie gaan.

op 15 02 2008 at 12:30 schreef Wampie:

Is Gretta germaans of scandinavisch? Was pa politieman zo’n dienstbaar figuur onder nazi-bewind?

Ik vind het onkies om kinderen de eventuele misstappen of misdaden van hun ouders aan te rekenen.

op 15 02 2008 at 12:30 schreef Peter:

Ik ben het met Wampie eens. Het gaat om wat Gretta doet en zegt, niet om haar ouders.

Valentein, onder welke naam je ook post, ik herken jouw dyslectische gebazel uit duizenden. Vanaf nu wordt alles, wat jij post, verwijderd zodra ik het zie. Het heeft dus ook voor anderen geen enkele zin nog op jou te reageren. Yippeekayee, motherfucker.

op 15 02 2008 at 13:09 schreef Peter Siebelt:

In onderzoek en analyse zijn sommige zaken gewoon aardig om te weten en verklaren mogelijk de basis van iemands nogal merkwaardige gedrag.

op 15 02 2008 at 13:13 schreef Peter:

Waarom zou je Gretta’s gedrag willen verklaren?

op 15 02 2008 at 15:31 schreef Peter Siebelt:

Waneer je iemands gedrag kunt verklaren, vergt tegengas maar de helft van de energie.

op 16 02 2008 at 08:42 schreef Loor:

Peter Siebelt, dit ben ik volledig met je eens. Ook ik blijf me hevig afvragen waar het mis is gegaan met deze vrouw. En waarom ze opeens met een hoge aaibaaiheidsfactor wordt gepresenteerd.

op 16 02 2008 at 10:50 schreef Peter Siebelt:

Je kunt haar hoge aaibaarheidsgehalte zien als een must uit het verleden.

Tijdens haar activiteiten voor het Transnational Institute (TNI) in de jaren zeventig en tachtig werkte ze nauw samen met activisten die momenteel hoge posities bekleden binnen de politiek, ambtelijke molens, kerken, vakbeweging en Niet Gouvernementele Organisaties (NGO’s). In die samenwerkingsverbanden gebeurde veel zaken die het daglicht niet konden verdragen. Alles moest anders en het kon niet schelen hoe. Zo werden terreurbewegingen, waaronder Palestijnse, Duitse, Koerdische, Ierse, Italiaanse, Filippijnse etc vergaand gesteund. Intussen werd het Nederlandse volk een rad voor de ogen gedraaid.

Gretta – meisjesnaam Nieuwenhuizen, daarna Bédier de Prairie en nu Duisenberg – en haar oude kameraden weten teveel van elkaar, mede waardoor er een gedwongen solidariteit is ontstaan. Indien een van hen over hun ‘misdaden’ zou gaan praten heeft dat een sneeuwbaleffect en komt hun rijkelijke leventje in gevaar.

Met een hoog aaibaarheidsgehalte en elkander de bal toe spelen blijven ze in het zadel en kunnen ze hun informatievervuilenden en volksverlakkende activiteiten voortzetten.

op 18 02 2008 at 20:23 schreef filantroop:

Het is natuurlijk volstrekt onoorbaar mogelijke misstappen van ouders op het kind te verhalen. Om die reden zou Gretta Duisenberg het verwijt aan joden dat ze de shoah misbruiken ter verdediging van de staat Israël achterwege moeten laten. Integendeel, in de discussie over de staat Israël laat ze geen moment onbenut de tweede wereldoorlog erbij te halen, zodat de joodse nazaten bijna als vanzelf verdacht zijn als ze niet anti-Israël zijn.
Dat maakt het niet oninteressant om toch eens om het hoekje in het verleden te kijken, waar haar vader het ambt van politie-inspecteur uitoefende in een periode dat het politieapparaat een even willige als nuttige hulp was voor de bezetter.
Het politieapparaat was genazifceerd, en er werden tamelijk hartstochtelijk hand- en spandiensten verleend bij het van huis ophalen van joden die verzuimd hadden zich uit eigen beweging te melden voor deportatie. Bovendien waren er politie-eenheden die expliciet op zoek gingen naar ondergedoken joden. Ook bij de zoektocht naar onwillige mannen die zich moesten melden voor de Arbeitseinsatz was de politie betrokken.

De bezetter initieerde het beruchte politieopleidingsinstituut in de Westenbergkazerne te Schalkhaar, alwaar de agenten in de ideologie van het nationaal-socialisme onderwezen werden en een op militaire leest geschoeide opleiding genoten, welke onder de bezielende leiding van niemand minder dan Höhere SS- und Polizeiführer Rauter stond.
Wie echt tegenstribbelde in het bijstaan van de bezetter maakte dan ook niet gemakkelijk carrière, zodat het niet aannemelijk geacht mag worden dat de politie-inspecteur Nieuwenhuizen zich jegens de bezetter recalcitrant opstelde.
In hoeverre hij zich flexibel opgesteld heeft zullen we gezien het toentertijd uitblijven van een serieuze zuivering onder het politiepersoneel waarschijnlijk nooit opheldering krijgen.
Het politieapparaat grondig zuiveren had ook het risico dat er een machtsvacuüm door een gebrek aan politoneel personeel kon ontstaan.
De voorloper van de AIVD en BVD, het Bureau Nationale Veiligheid, de inlichtingendienst die oorlogsmisdadigers, landverraders en foute Nederlanders moest opsporen, kreeg bij oprichting wonderwel als hoofd Louis Einthoven, die we tijdens de bezetting terugzien in het driemanschap van de Nederlandse Unie, die het bij wijze van concurrentie met de NSB, op een akkoordje trachtte gooien met de bezetter. Als “godsgeschenk” wegens het jubileum van de NSB werden in 1941 echter alle andere fascistische en nationaal-socialistische groeperingen verboden, waaronder de Nederlandse Unie.

In en rondom Haarlem gonsde het van de geruchten over doofpotten
(Velser-affaire).
De opvatting van publiciste Connie Braam dat onderzoek naar de details over de Velser Affaire bemoeilijkt werd omdat toenmalig betrokken politiefunctionarissen deel uitmaakten van de bijzondere rechtspleging, zou best wel eens plausibel kunnen zijn.

Of de buitensporige fixatie voor joden die Gretta Duisenberg aan de dag legt met haar achtergrond verband houdt zullen we nooit zekerheid verkrijgen, maar wie verdachtmakingen zaait jegens de overlevenden van de shoah, kan daar ooit zelf slachtoffer van worden.

op 18 02 2008 at 20:24 schreef filantroop:

Het is natuurlijk volstrekt onoorbaar mogelijke misstappen van ouders op het kind te verhalen. Om die reden zou Gretta Duisenberg het verwijt aan joden dat ze de shoah misbruiken ter verdediging van de staat Israël achterwege moeten laten. Integendeel, in de discussie over de staat Israël laat ze geen moment onbenut de tweede wereldoorlog erbij te halen, zodat de joodse nazaten bijna als vanzelf verdacht zijn als ze niet anti-Israël zijn.
Dat maakt het niet oninteressant om toch eens om het hoekje in het verleden te kijken, waar haar vader het ambt van politie-inspecteur uitoefende in een periode dat het politieapparaat een even willige als nuttige hulp was voor de bezetter.
Het politieapparaat was genazifceerd, en er werden tamelijk hartstochtelijk hand- en spandiensten verleend bij het van huis ophalen van joden die verzuimd hadden zich uit eigen beweging te melden voor deportatie. Bovendien waren er politie-eenheden die expliciet op zoek gingen naar ondergedoken joden. Ook bij de zoektocht naar onwillige mannen die zich moesten melden voor de Arbeitseinsatz was de politie betrokken.

De bezetter initieerde het beruchte politieopleidingsinstituut in de Westenbergkazerne te Schalkhaar, alwaar de agenten in de ideologie van het nationaal-socialisme onderwezen werden en een op militaire leest geschoeide opleiding genoten, welke onder de bezielende leiding van niemand minder dan Höhere SS- und Polizeiführer Rauter stond.
Wie echt tegenstribbelde in het bijstaan van de bezetter maakte dan ook niet gemakkelijk carrière, zodat het niet aannemelijk geacht mag worden dat de politie-inspecteur Nieuwenhuizen zich jegens de bezetter recalcitrant opstelde.
In hoeverre hij zich flexibel opgesteld heeft zullen we gezien het toentertijd uitblijven van een serieuze zuivering onder het politiepersoneel waarschijnlijk nooit opheldering krijgen.
Het politieapparaat grondig zuiveren had ook het risico dat er een machtsvacuüm door een gebrek aan politoneel personeel kon ontstaan.
De voorloper van de AIVD en BVD, het Bureau Nationale Veiligheid, de inlichtingendienst die oorlogsmisdadigers, landverraders en foute Nederlanders moest opsporen, kreeg bij oprichting wonderwel als hoofd Louis Einthoven, die we tijdens de bezetting terugzien in het driemanschap van de Nederlandse Unie, die het bij wijze van concurrentie met de NSB, op een akkoordje trachtte gooien met de bezetter. Als “godsgeschenk” wegens het jubileum van de NSB werden in 1941 echter alle andere fascistische en nationaal-socialistische groeperingen verboden, waaronder de Nederlandse Unie.

In en rondom Haarlem gonsde het van de geruchten over doofpotten
(Velser-affaire).
De opvatting van publiciste Connie Braam dat onderzoek naar de details over de Velser Affaire bemoeilijkt werd omdat toenmalig betrokken politiefunctionarissen deel uitmaakten van de bijzondere rechtspleging, zou best wel eens plausibel kunnen zijn.

Of de buitensporige fixatie voor joden die Gretta Duisenberg aan de dag legt met haar achtergrond verband houdt zullen we nooit zekerheid verkrijgen, maar wie verdachtmakingen zaait jegens de overlevenden van de shoah, kan daar ooit zelf slachtoffer van worden.

op 18 02 2008 at 20:33 schreef filantroop:

Dat bovenstaande stukje van mijn hand er in duplo staat is een betreurenswaardig feit waar ik mezelf in het geheel onschuldig aan acht. Een technische fout waarop ik kennelijk zelf geen invloed had heeft mij hier parten gespeeld. Eventuele sancties van de hoofdredacteur zie ik echter met vertrouwen tegemoet.

op 21 02 2008 at 12:50 schreef ReneR:

Gretta….klinkt toch behoorlijk Duits….verklaart mischien ook al een hele hoop.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS