Home » Archief » Paragnosten


[16.02.2008]

Paragnosten

Hassnae Bouazza

Pins17 (23k image)
Arthur de Pins

Vroeger was er op de Arabische nieuwszender ANN elke zondag een live-programmma met een kleine, gebochelde man die helderziend beweerde te zijn en mensen hielp via de telefoon en de televisie. Zijn naam is Al Alousi en zijn bijnaam The hunchback of Baghdad. Hij bediende zich van kaarsen en een glazen bol, een rode en een groene telefoon (rood voor relaties en groen voor financiën, als ik het me goed herinner), en daarnaast kwam elke week de horoscoop aan de orde.

Al Alousi kon, als hij bellers sprak, meteen voelen wat er met hen aan de hand was, en hij was zelfs zo goed dat hij de hand kon lezen van mensen die in de huiskamer aan de lijn hingen – hij vroeg hun dan in alle ernst om de handpalm omhoog te houden zodat hij die kon lezen. De mensen kregen van hem steevast dezelfde boodschap: ‘Je hebt een nare periode achter de rug, maar dat ga je nu achter je laten en er komen betere tijden.’

In die tijd heb ik verwoede pogingen gedaan te bellen, maar de lijnen waren zo druk bezet dat er geen doorkomen aan was. Ik fantaseerde dat hij me zijn vaste zinnetje zou toewerpen en dat ik dan live tijdens de uitzending in protest zou komen, dat het helemáál niet klopte wat hij zei.

Al Alousi was ik een tijdje kwijtgeraakt, maar nu is er de overtreffende trap van zijn programma: twee zenders, Kounouz en Shahrazad, die vanuit Libanon vierentwintig uur per dag alleen maar paragnosten, helderzienden, paranormale genezers, noem ze maar op, uitzenden. Maar wie denkt dat dit een waar paradijs is voor de gebroken harten en smachtende zielen die wachten op een verlossend woord of een sprankje hoop, komt soms bedrogen uit.

Een aantal dames en heren helderzienden doet namelijk niet aan vleierij of mooipraterij; de bellers krijgen bij hen alles rauw op hun bord. Natuurlijk, de meesten hebben een positieve boodschap, maar die zijn dan ook het minst interessant; opbeurend nieuws kan ik ook wel verzinnen. Pas echt interessant wordt het bijvoorbeeld met de helderziende Sheikh Ali.

Het gaat als volgt: mensen bellen, de presentatrice noteert hun namen en terwijl ze dat doet, voelt Sheikh Ali de beller aan. Een jonge vrouw belt hem bijvoorbeeld om te vragen of ze nog zal trouwen (trouwen is een belangrijk onderwerp in de Arabische wereld) en hij pakt haar meteen maar bij de lurven: ‘Je bent veel te opgefokt, je moet een beetje rustiger worden. Eerst was je menstruatiecyclus in orde, maar die is nu helemaal in de war.’ Een man die via de telefoon mijn cyclus kan raden, doe mij daar maar twee van.

Een andere vrouwelijke beller krijgt te horen dat ze zal gaan scheiden van haar huidige, tweede man. ‘Maar dat wil ik niet,’ werpt ze tegen. ‘Ja, maar dat gaat toch gebeuren. Even kalmeren, nu.’ Fijnzinnig is het allemaal niet, maar wel fascinerende televisie.

Dan heb je Sheikha Sanaa. Zij is geheel behoofddoekt en in het zwart, met handschoenen aan, maar ze heeft wel geëpileerde wenkbrauwen, keurig opgemaakte ogen en precies de juiste kleur lipstick. Ook zij spaart de bellers niet: ‘Het gaat al jaren niet goed, waarom ga je zo door”

De Sheikha helpt bellers door zwarte magie weg te nemen of een gids voor de bellers te ‘regelen’. Gidsen zijn geesten die mensen begeleiden in het leven. De helderzienden zijn inmiddels in Koeweit op de zwarte lijst gezet en mogen het land niet in, maar dat mag de pret niet drukken: de lijnen zijn overbezet en de paragnosten zijn onderwerp van discussie op verschillende zenders. Of je nu een liefde wilt, ziek bent, schulden hebt, slachtoffer bent van zwarte magie of het boze oog; al deze mensen hebben instant-oplossingen voor de bellers. Ze geven hun genezende teksten of te verrichten handelingen ter plekke. En als je maar lang genoeg naar deze zenders kijkt, kun je zo een doe-het-zelf-paragnost worden.

Hassnae is een fox. Klik hier voor een televisie-interview met de zwartogige godin op TV West. Bovenstaande column is eerder gepubliceerd in Vrij Nederland.

Algemeen, 16.02.2008 @ 16:56

[Home]
 

59 Reacties

op 16 02 2008 at 18:04 schreef Tofuburger:

Hassnae is hot! Klik hier voor een televisie-interview met de zwartogige godin op TV West.

Voor TV West geldt inderdaad: if you can make it there, you can make it anywhere. Als je daar bent genoemd, volgen de glossy’s en de filmcontracten automatisch en is buitenlandse belangstelling niet ver meer weg.

Mooi tot de verbeelding sprekend stuk weer, overigens.

op 16 02 2008 at 18:20 schreef Peter:

Eh, ik bedoelde niet te zeggen dat ze hot is omdat ze op TV West is, meer van: ze is hot! kijk maar naar dat filmpje op TV West.

Ik zal er van maken: ‘Hassnae is een fox! Kijk naar het interview op TV West!’

Ik ben er overigens nog steeds van overtuigd dat dit haar jaar gaat worden. You just wait and see.

op 16 02 2008 at 18:49 schreef Kariem:

Hilarisch! Zijn die zenders ook via de parabol te ontvangen? Moet dan toch eens gaan zappen als ik weer bij mijn ouders ben.

Overigens: zwarte magie en de hele mikmak is toch zwaar haram? Mogen die zenders dan uberhaupt wel bestaan?

op 17 02 2008 at 11:02 schreef hassnae:

Ha, Kariem. De zenders waren inderdaad via de parabole te ontvangen, maar zijn inmiddels, hoe jammer, uit de lucht gehaald.

De reden is inderdaad dat het haram is en zo, Je kent het wel. Het was heerlijke televisie: een vrouw die vroeg of ze haar man zou overleven, een man die wilde weten of hij een schat onder zijn huis had, noem het maar op. Het antwoord van de paargnost was leuk: ja, er zit een schat, maar je zult hem nooit vinden. Kostelijke verhalen!

op 17 02 2008 at 14:20 schreef Majdoulina:

Heel goed dat die zenders verboden zijn want het is gewoon SHIRK! Magie is een van de ergste zonden die je kunt plegen waar GEEN VERGEVING op is ik weet niet niet of jij daarvan hebt gehoord!!!!! Ik weet niet of je al doorhebt dat op sommige zonden geen enkele vergeving bestaat!!Begin maar es met de koran te lezen zou ik zeggen!
Tenzij jij weer eens zo iemand bent die de koran in een moderne context interpreteert.

op 17 02 2008 at 14:35 schreef Kater:

Is dit echt een Nederlands forum?
Ik bedoel: ik zie de meest exotische termen langskomen hier: haram en shirk…
Ik moet me al heel sterk vergissen of dit zijn moslim-termen.
Niet meer doen, hoor!
Er zijn al genoeg ( gesubsidieerde) forums waar dezulken zich – onder elkaar – kunnen ophouden en waar ze gezellig pre-middeleeuws kunnen gaan zitten communiceren.
Ik wil toch wel heel graag de illusie van Nederland als modern, beschaafd land ophouden…. we gaan hier toch ook niet het relatieve nut van koppensnellen of peniskokers zitten bespreken?
Ik gun een ieder zijn eigen beschavingsniveau, maar wie hier ( niet op mijn uitnodiging) in Nederland komt wonen, dient bepaalde gewoontes en terminologieën uit verweggistan niet onder onze autochtone neuzen te wrijven.
Dus: a.u.b. geen islamitische uitdrukkingen.
Dit is Nederland!!!

op 17 02 2008 at 14:52 schreef Lagonda:

"Begin maar es met de koran te lezen zou ik zeggen!"

Waarom?

op 17 02 2008 at 15:07 schreef Majdoulina:

Omdat in de koran duidelijk staat dat we geen waarzeggers mogen raadplegen:"Niemand kent het ongeziene in de hemelen en op de aarde, behalve Allah."(An-Naml:65)De Hadieth zegt: "Iemand die naar een toekomstvoorspeller of een waarzegger gaat en vervolgens gelooft in wat hem wordt verteld, waarlijk hij gelooft niet in datgene wat aan Mohammed (vzmh) is geopenbaard." (Ahmad)
Het is SHIRK!!!Daarvoor ga je naar de HEL!!!!"Voorwaar, Hij die aan Allah deelgenoten toekent, waarlijk, Allah heeft voor hem het Paradijs verboden verklaard en het Vuur zal zijn verblijfplaats zijn." (Al-Maa’idah:72)

op 17 02 2008 at 15:18 schreef herman van der helm:

Majdoulina zegt:
"Begin maar es met de koran te lezen zou ik zeggen!"
Heb ik gedaan en wel circa 35 jaar geleden voor het eerst.
De verborgen boodschap is voor mij dezelfde als die ik in andere overgeleverde geschriften en vertellingen vindt.
Telkens wordt je door middel van een bepaalde vertelling uitgedaagd bij jezelf te rade te gaan en alle tot dan toe opgedane ideeen opnieuw tegen het licht te houden. Ik ben er nog steeds mee bezig en alle ideeen die er leven op me in te laten werken. Ik neem nog steeds geen positie in omdat ik telkens opnieuw leer.
Een ding is me wel opgevallen namelijk dat ik nooit iets letterlijk moet nemen, omdat ik dan vastloop en niet meer verder ontwikkel.

op 17 02 2008 at 15:22 schreef Tofuburger:

De Bijbel, vol met voorspellende teksten, waarschuwt ook streng tegen waarzeggerij (Lev. 19:31). Het is puur handelsbescherming. Een schat onder je huis die er wel ligt, maar die je nooit zult vinden is overigens een geniale metafoor voor het hele pyramidespel dat geloof heet.

op 17 02 2008 at 15:28 schreef Lagonda:

@Majdoulina: Nou en?

op 17 02 2008 at 15:39 schreef Aad Leering:

Nou Majdoulina, volgens mij belanden we allemaal in ‘het vuur’. In de koran staan honderden redenen waarom je in het vuur zal belanden (maar gelukkig krijg je nog wel etterwater te drinken), het lijkt me sterk dat er niet één op jou van toepassing is.

De boodschap van dit stuk is dat we nu ook eens over een andere kant van de moslimwereld te lezen krijgen. Ook daar heb je dus Jomandaas en Uris, niet iedereen die niet na elk woord vzmhvzw oid roept wordt onmiddelijk gestenigd, zoals je wel eens denkt wanneer je alleen de gangbare berichtgeving over het MO volgt. Ze houdt tegelijkertijd de isamieten die het westen als een poel van verderf afschilderen een spiegel voor.

Zometeen gaat ze nog een artikel schrijven over een islamitische gay-pride, let maar op, of een islamitische imam die homohuwelijken afsluit in de VS ofzo.

En idd, Hassnae is geen straf voor het oog, leuke stukken enz. Van mij mag ze best meer bekendheid krijgen.

op 17 02 2008 at 15:56 schreef Majdoulina:

Paragnosten, gaypride, homohuwelijken, toe maar! Je moet het natuurlijk zelf weten, ieder mag zijn eigen weg naar de hel plaveien. Ieder zijn eigen graf en zijn straf!! Maar ik zal bidden dat jullie eens de WAARHEID onder ogen zullen zien!!!

op 17 02 2008 at 16:01 schreef Lagonda:

@majdoulina: Maak je toch niet zo druk joh. Hekserij bestaat niet, de hel ook niet, en Allah ook niet. Dus boeie wat daarover in een of ander boek staat.

Het is mooi weer — pak een pilsje, en ga eens van het leven genieten, jongen.

op 17 02 2008 at 16:05 schreef Aad Leering:

Bidden, is dat ook niet het contact zoeken met iets onstoffelijks ? Weet je wel zeker of dat wel in de haak is (= Nederlands voor ‘geen shirk’)?

Maar even over de waarheid, ik heb thuis een boek waarin staat dat het de waarheid is, hoewel het verhaaltje absurd was. Dat moet dan wel waar zijn, nietwaar ? Anders had er wel gestaan dat het geen waarheid was.

op 17 02 2008 at 16:08 schreef Hosseyn:

Majdoulina, het is toch wel kut als je straks, na aan al het aardse verzaakt te hebben, tot de ontdekking komt dat er geen houri’s op je wachten.

op 17 02 2008 at 16:14 schreef Kariem:

Voor Kater:

haram
shirk
houri
fitna
allah
vzmh
bismillah
alhamdullilah
stagfirullah
shaheed
aicha
taqiya
madrassa
sim sala bim

op 17 02 2008 at 16:19 schreef hassnae:

Heren, heren, Majdoulina is een meisje, of een jonge vrouw. Wel een mooie naam.

Majdoulina, waar maak je je druk om? Wat kan jou het schelen of anderen wel of niet naar waarzeggers gaan en of hen wel of niet dingen worden vergeven? Beleef je godsdienst zoals jij dat wilt, en laat anderen de vrijheid dat op hun eigen manier te doen.

op 17 02 2008 at 16:25 schreef Kater:

Voor Kariem:

Dank u!
Altijd handig als ik ooit eens aan totale verstandsverbijstering ga lijden en besluit naar een moslimland, waar ze Arabisch spreken en schrijven, te verhuizen.

Maar hier in Nederland en in Israël hoef ik er gelukkig niets mee.

op 17 02 2008 at 16:26 schreef Aad Leering:

@ Hassnae, ik kan aan je comment zien dat je van de week iets leuks heb meegemaakt. Nieuwe jurk ?

op 17 02 2008 at 16:27 schreef jan:

Majduolina, moet jij het oordelen niet aan allah over laten? o jee nu ga je zelf ook naar de hel….

op 17 02 2008 at 16:33 schreef hassnae:

Dag Aad, uuh nee, nog geen nieuwe jurk, maar het wordt er wel weer hoog tijd voor!

op 17 02 2008 at 16:43 schreef Aad Leering:

Ah, dan moet het iets anders zijn. Ken je deze al: http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=63612 , over Aicha Kandisha de bokkenpoten djinn ? Ennuh, dat van die imam die homstellen huwt had ik hier vandaan: http://www.tegenwicht.org/16_imams/wieringa.htm

Zo zie je maar, we zijn allemaal mensen.

op 17 02 2008 at 17:15 schreef Hosseyn:

Majdoulina, hoop dat er voor de moslady’s ook nog wat fun is te beleven, aan gene zijde.

op 17 02 2008 at 17:48 schreef Kariem:

Kater:

Zowel in Nederland als in Israel wordt er Arabisch gesproken en geschreven. Alles nog goed in die bovenkamer van je?

op 17 02 2008 at 18:00 schreef Beste Majdoulina:

U weet toch wel dat ongeveer…. ik schat…. 10 á 20 procent van Nederland wel iets met hekserij schijnt te hebben. Men nemen astrologie, new age druipwijven, vrijmetselarij, jungische psychotherapie, heavy metal, Lagonda, etc.

Leuk dus dat u verkiest om in een samenleving te wonen waarin homoseksualiteit en hekserij hoogtij vieren. U moet wel een bijzonder blasfemisch wezen zijn als u het uit kan houden tussen al deze godenloze Allah ontkenners.

Majdoulina, u bent corrupt en u zal branden in de hel. Hoe durft u om te gaan met deze godenloze. Elke moslim die het uitdurft te houden in de blanke materialistische maatschappij is, zonder twijfel een heiden. Hoe durft u niet naar de koran te luisteren, en uzelf te scheiden van deze ongelovige. U mag alleen het woord van Allah verspreiden via de scherpte van uw zwaard, niet via geestelijke contact. U bent de berichtgever van Allah, zijn woord leeft ver voorbij de rede, daarom en alleen daarom zijn woorden niet genoeg maar moet u, uzelf op hun lichaam opdwingen.

—Abdul— uit Iran.

op 17 02 2008 at 18:01 schreef jan:

kariem, Ik woon al bijna 40 jaar in nederland maar praat en schrijf nog steeds geen arabisch hoor

op 17 02 2008 at 18:19 schreef Tjerk:

Heren, heren, Majdoulina is een meisje, of een jonge vrouw. Wel een mooie naam.

Hmm… had Hosseyn dat als rechtgeaarde Arabische hengst niet moeten weten?

Hoe het ook zij: nu ben ik er nog steeds niet achter wat die Majdoulina nu zo bedreigend vindt aan waarzeggerij. Los van het gegeven dat de Koran het verbiedt bedoel ik.

Ik dacht trouwens dat sjirk het toeschrijven van partners aan God was. Wat heeft waarzeggerij daarmee te maken?

Tenzij jij weer eens zo iemand bent die de koran in een moderne context interpreteert.

Wat wil je dan? De Koran in de middeleeuwse context van nomadenstammen op het Arabisch schiereiland interpreteren? Veel plezier, zou ik zeggen. Of je het daarmee lang uithoudt in een 21 eeuwse West-Europese stad vraag ik me af.

op 17 02 2008 at 18:39 schreef Peter:

Ik heb een beetje zitten googelen naar info over wat er in de koran precies over waarzeggerij staat en ik denk te weten welke gedachtesprongetjes Majdoulina maakt. De koran stelt dat alleen Allah de toekomst kan voorspellen, wie claimt de toekomst te kunnen voorspellen presenteert zich dus als deelgenoot van Allah, wie waarzeggers raadpleegt beschouwt die dus als deelgenoot van Allah: Shirk = enkeltje hel.

Terwijl er volgens mij in de koran niets meer staat dan dat alleen Allah de toekomst kan voorspellen en dat wie dus waarzeggers raadpleegt, zich in z’n zak laat schijten.

Zo doen bible thumpers dat ook altijd, bijvoorbeeld als ze stellen dat je naar de hel gaat vanwege seks voor het huwelijk. Als je vraagt waar dat dan staat, komen ze met passages over ‘hoererij’, maar ho es even, waar maak je uit op dat ‘hoererij’ voorhuwelijkse seks is? Ik weet natuurlijk niet welk begrip er in de oorspronkelijke manuscripten wordt gebezigd, maar toch.

Zo meen ik zeker te weten dat de koran in het geheel geen sluier of boerka voorschrijft, en zelfs ruimte laat voor het in geheel ongeklede staat verkeren van een vrouw in een gezelschap dat niet haar familie is, zolang haar eerbaarheid maar niet wordt geschaad.

Koraninterpretatie, fluitje van een cent, en wat geiteneukers kunnen kan ik ook, namelijk de letterlijke tekst in mijn eigen straatje passen.

Kater, heel goed, hou het Nederlands puur, dus ook geen shit, mesjogge, senang, tempo dulu of überhaupt meer.

op 17 02 2008 at 18:39 schreef herman van der helm:

"Heren, heren, Majdoulina is een meisje, of een jonge vrouw. Wel een mooie naam."

Ik heb uitsluitend een meisje voor me gezien. Hoe komen jullie eigenlijk op de gedachte dat het een jongen of man zou zijn?

op 17 02 2008 at 18:52 schreef Peter:

Majdoulina is in elk geval een bijzonder mooie naam.

Zelf heb ik, in mijn studententijd, veel ge-Itjingd, onder invloed van de ouders van mijn vriendin op dat moment. De I Tjing werkt volgens de theorie dat wat in de hemel gebeurt, een bepaalde weerslag heeft op het ondermaanse en door je geest in een bepaalde toestand te brengen werk je als een soort antenne, of parabole, zo je wilt, voor die bovenaardse signalen.

Ik moet zeggen, ik kwam vaak op frappante uitkomsten, die heel erg van toepassing waren op mijn situatie op dat moment, of op de situatie van vrienden voor wie ik Itjingde.

Maar toen kreeg ik een andere vriendin, en stopte ik met geloven.

op 17 02 2008 at 19:05 schreef visarendje:

http://www.tegenwicht.org/16_imams/wieringa.htm

“De Amsterdamse imam Shafiqur Rehmaan vreest dat homoseksualiteit tot het uitsterven van de godsdienst leidt. “

Dat zou prachtig zijn, ik moet mijn seksuele voorkeur maar eens heroverwegen.

op 17 02 2008 at 19:42 schreef Aad Leering:

Beste –Abdul– uit Iran., ik ben gisteren nog bij zuster Humilia (secretariaat) http://www.onzelievevrouwternood.nl/ langs geweest. Nu maak ik waarschijnlijk een goede kans om in de hemel te komen, zeker daar ik dit jaar ook maar eens meeloop in http://nl.wikipedia.org/wiki/Mirakel_van_Amsterdam
Waarmee ook maar weer eens bewezen is dat dit een heiliger land is dan het goddeloze Iran, waar Maria haar gezicht niet laat zien nog hostiewonderen plaatsvinden.

op 17 02 2008 at 20:44 schreef Lagonda:

Jahahaa, Abdul uit Iran, zo is ’t maar net! Lagonda — dát is pas een gevaarlijke vorm van magie. Enochia en het Werk van Abramelin is er niets bij. Pas maar op dat je daar je trillende vingertjes niet aan brandt, jongeman.

Dag Valentein. Alles wel?

op 17 02 2008 at 20:58 schreef Hosseyn:

Tjerk: ik ben een post-arabier en aan het einde van mijn arabisch.

op 17 02 2008 at 21:35 schreef Kater:

@ Kariem: Dat er in beide landen ( Nederland en Israël) vreemdelingen rondlopen, die Arabisch spreken, is mij bekend.
Die vreemdelingen moeten echter goed hun best doen om Nederlands en Ivriet te leren – de talen die bij die twee landen horen.
Omgekeerd hoeven de oorspronkelijke bewoners zch niet in te spannen om Arabisch te leren – tenzj ze daar natuurlijk lol in zouden hebben.
Maar de mensen, die ergens al wonen, kunnen gewoon zichzelf blijven en hoeen zich niet aan te passen of te integreren – helaas zijn er weleens nieuwkomers die dat niet zo helder hebben.
Ongetwijfeld heeft het bij de nieuwkomers op-hun-hurken-zitten van linkse hulpverleners bij sommigen de verkeerde indruk gewekt, dat Nederlanders nu plotseling min of meer verplicht zouden zijn om zich geheel en al gefascineerd in allerlei vreemde culturen te gaan verdiepen.
Waarom – vraag ik dan?
Hebben wij ons via een referendum mogen uitspreken voor 1 miljoen nieuwe Nederlanders, die niet eens op de vlucht waren?
Maar nee: ons is niets gevraagd.
We hebben welvaart , waarvoor we levenslang gewerkt hadden, moeten inleveren voor mensen, die rustig – zonder gevaar voor hun leven- in hun eigen land hadden kunnen blijven en die eerder brutaal dan dankbaar blijken, nu ze hier massaal rondlopen.
Ze eisen bijvoorbeeld ‘respect’ van ons, zonder dat we zelfs maar een idee hebben waarmee ze dat verdiend zouden hebben.
Gewoon omdat ze bestaan?
Zelfs 12-jarigen brullen al om respect, terwijl ze soms nog te stom en te lui zijn om het VMBO af te maken.
Kijk: in deze situatie zit ik er niet op te wachten om op een Nederlands forum over ‘shirk’ en ‘haram’ te lezen.
Daar zijn andere landen en – als het dan moet – andere forums voor.
Of is dit ongemerkt ook al een islamitisch forum geworden?
Laat het dan even weten, dan wens ik u allen veel geluk en ga elders buurten.

op 17 02 2008 at 22:14 schreef Peter:

Lieve vrienden, niet meer op Valentein reageren, alstublieft. Ik haal zijn bijdragen hier toch weg zodra ik ze zie. Help uw favoriete webmagazine randdebiel-vrij houden.

op 17 02 2008 at 22:16 schreef Tjerk:

Of is dit ongemerkt ook al een islamitisch forum geworden? Laat het dan even weten, dan wens ik u allen veel geluk en ga elders buurten."

Weet je toch. Peter is heimelijk bekeerd. Hassnae is de mol. Tjerk is een dhimmi. En Valentein is onze excuusheaumeau.

Bye, bye, zwaai, zwaai.

op 17 02 2008 at 22:31 schreef hassnae:

"in deze situatie zit ik er niet op te wachten om op een Nederlands forum over ‘shirk’ en ‘haram’ te lezen."

Dat is opmerkelijk, aangezien ik van boze bloggers als u zelf meer van de islam hoor dan van wie dan ook. Voordat ik kennis maakte met dit webmagazine waren termen als taqiya en bepaalde soura nummers mij volledig onbekend.

Uw verontwaardiging is op zijn minst hypocriet te noemen. Of is het zo dat termen als haram en shirk alleen gebruikt mogen worden door geestverwanten die alles neersabelen wat naar de islam riekt?

op 17 02 2008 at 22:40 schreef Tjerk:

Haha! Goed gesproken, zuster!

Je klinkt nu trouwens helemaal als zo’n uberbeleefde moslima op wijblijvenhier.nl

op 17 02 2008 at 22:52 schreef Lagonda:

Tsja. Het zou mooi als je reacties van anonymous referrers automatisch zou kunnen bannen; er worden geloof ik ergens wel lijsten van de IP-nummers van die dingen bijgehouden, maar volgens mij zijn het er nogal wat.

op 17 02 2008 at 23:14 schreef Tjerk:

Hosseyn sprak: "ik ben een post-arabier en aan het einde van mijn arabisch."

Dat klinkt in mijn oren als Dylan aan het eind van zijn geloof in de liefde, Hos.

Wat is dat trouwens, een post-arabier?

op 17 02 2008 at 23:20 schreef Tjerk:

Hee, what the .. is er gebeurd met mijn link naar dat nummer van Dylan?

op 18 02 2008 at 07:14 schreef Hosseyn:

Tjerk – in de liefde geloof ik. Een post-arabier ik er een die zijn etnische arabierheid heeft afgelegd, geheel in overdrachtelijke zin natuurlijk.

op 18 02 2008 at 09:41 schreef Peter:

Huuskesgait, die autistische monologen van jou beginnen me ook behoorlijk de strot uit te hangen. Ga een pony neuken of zo.

op 18 02 2008 at 11:29 schreef daniel:

Ook de Tora verbiedt waarzeggerij en daarom voorspel ik…

…ehm….

Shirk is wel een heel erg leuk woord, moet ik zeggen. Ik weet niet waarom maar ik wordt er op een of andere manier steeds vrolijker van. In tegenstelling tot saaie woorden zoals ‘zonde’ of ’treife’. Dat er echt helemaal geen vergeving voor mogelijk is vind ik een goeie zaak.

Want als je iets doet, moet je het wel goed doen.

op 18 02 2008 at 12:17 schreef Huuskesgait:

Wat zijn die Kaninefaten, ten Westen van Amersfoort, toch geobsedeerd door de Islam! Ooit in jullie tunnelvisie erover gedacht dat het Boeddhisme veel verder is is meditatie, om maar wat te noemen?
En als jullie bang zijn voor die "zelfontbranders" en die "lui met een kort lontje": zou het niet de enige juiste oplossing zijn on DIE ANGST TE OVERWINNEN?
Anders deel ik jullie in bij de andere SCHIJTLAARZEN.
Het is maar een suggestie vanuit het Oosten van Nederland………. (je weet wel, vanuit het deel van NL dat door jullie als minderwaardig wordt beschouwd).
Stelletje bange kippen!
Goodgoan: Huuskesgait

op 18 02 2008 at 12:25 schreef Peter:

Ik weet niet, Daniël. Iedere keer als ik in de koran ga nalezen wat de baardmannen en pinguïnvrouwtjes beweren, blijkt de soep niet zo heet te worden gegeten als-ie is opgediend. Dat er geen vergeving mogelijk is, kan ik nergens uit opmaken. Volgens mij is Allah gewoon een watje, net als de God van de CHRISTELIJKE bijbel. Nu ik er aan denk, die van de joodse bijbel wilde Nineveh eigenlijk ook sparen. Hij heeft de stad uiteindelijk vernietigd omdat Jona dat per se wilde. Als ik me goed herinner.

Het doet me trouwens veel genoegen dat de Marokkaanse gemeenschap in de ban is van allerlei folkloristisch bijgeloof. Spannende verhalen! Het door Aad Leerling aangehaalde verhaal van Aicha Kandisha de bokkenpotendjinn spreekt enorm tot de verbeelding. Het zou een perfect stripverhaal zijn, getekend door Fred de Heij of Milan Hulsing.

Hoe meer ik over Marokkanen te weten kom, trouwens, hoe leuker ik ze vind.

op 18 02 2008 at 14:19 schreef Kariem:

Inderdaad, leerde pas van het bestaan van zoiets als taqiya toen ik deze site bijhield. Wie heeft er een madrassa nodig als er Katers rondlopen die je in de islam willen onderwijzen?

@Peter: als je maar niet als zo’n Arthur van AMerongen eindigt. Die is van onvoorwaardelijke liefde voor de mokro’s opgeschoven naar blinde haat.

op 18 02 2008 at 14:34 schreef Lagonda:

Met Marokkanen is niks mis — tis alleen zo jammer dat Nederland overwegend de kampers en de tokkies uit Marokko mag ontvangen.

op 18 02 2008 at 14:41 schreef Peter:

als je maar niet als zo’n Arthur van AMerongen eindigt. Die is van onvoorwaardelijke liefde voor de mokro’s opgeschoven naar blinde haat.

Afgewezen door een Marokkaan, no doubt. Ik wist dat trouwens niet, van Arthur van Amerongen. Kun je iets meer vertellen?

Ik heb trouwens geen last van onvoorwaardelijke liefde voor Marokkanen, behalve één.

op 18 02 2008 at 14:56 schreef daniel:

Dat er geen vergeving mogelijk is, kan ik nergens uit opmaken.

Tjonge, mij worden hier dus dingen belooft door die Majdoulina die helemaal niet waargemaakt kunnen worden?

Inderdaad, leerde pas van het bestaan van zoiets als taqiya toen ik deze site bijhield.

De ellende met taqiya is dat het zo’n beetje alles wat moslims doen om de zaak te sussen door bepaalde mensen voor taqiya wordt aangezien. En dat moet toch echt ophouden.

Over de fundamentalisten kun je wat mij betreft niet negatief genoeg zijn, maar om Achmed Marcouch of Abutaleb van taqiya te beschuldigen is onzinnig. Toch gebeurd het en ik neem aan dat het wantrouwen alleen maat toe zal nemen.

op 18 02 2008 at 15:01 schreef Peter:

Nou, Daniël, kijk naar de koranpassages die Majdoulina aanhaalt om te ‘bewijzen’ dat je naar de hel gaat als je waarzeggers raadpleegt. Haal jij daaruit dat er geen vergeving voor bestaat?

op 18 02 2008 at 16:12 schreef Hosseyn:

Lagonda – het kan ook zo zijn dat die tokkiemarokkies juist heel veel herrie maken en zo de indruk wekken dat het er veel zijn. Terwijl die andere hardwerkende enz… die hoor je niet.

Bij ieder volk is het collectief irritant en vallen de individuen dan heel erg mee. Bij marokkanen lijken de polariteiten iets extremer – het collectief is ook erg belangrijk in die cultuur.

op 18 02 2008 at 16:19 schreef Appelscha:

Natuurlijk, hoe meer je "integreert" of althans normaal doet, des te minder val je op.

op 19 02 2008 at 17:02 schreef Kariem:

Peter: http://www.revu.nl/10513.Interview_met_Arthur_van_Amerongen

Hij is een tijdje undercover gegaan in Brussel. Zijn verslag hierover is… nu ja, lees het zelf maar.

op 19 02 2008 at 17:17 schreef Peter:

Hmm, Kariem. Don’t get me wrong, maar wat Van Amerongen in die ‘soundbites’ zegt, daar is toch geen woord van gelogen? Hij haat Marokkanen niet, althans, ik maak dat niet op uit die soundbites, hij debiteert wat ongemakkelijke waarheden.

Natuurlijk kan ik precies het tegenovergestelde beweren zonder een woord te liegen:

"Marokkanen zijn de warmste, hartelijkste, vriendelijkste mensen met wie je te maken kunt hebben".

"Marokkanen zijn ontzettend creatief en kunstzinnig. Over een generatie zullen de belangrijkste kunstenaars van Nederland, in alle disciplines, van de literatuur tot de muziek, van Marokkaanse afkomst zijn."

"Marokkaanse vrouwen zijn de mooiste en de liefste vrouwen ter wereld."

"Over twee of drie jaar zal Marokko tot de favoriete vakantiebestemmingen van de Nederlanders behoren."

op 19 02 2008 at 20:00 schreef Kariem:

Peter: Nee, ik zeg ook niet dat hij liegt of overdrijft. Ik wilde er alleen maar mee zeggen dat hij radicaal is omgeslagen, in het licht gezien van zijn bekroonde serie reportages Kasba Holland in Het Parool. Die waren zeer mokro-vriendelijk, om het maar zo te zeggen.

op 22 02 2008 at 21:15 schreef Tjerk:

@Kariem; het hele interview met Arthur Van Amerongen is via GS te lezen:

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS