Home » Archief » Bloggie


[03.03.2008]

Bloggie

Uw Hoofdredacteur

araki21 (25k image)
Nobuyoshi Araki

Ik was altijd wars van prijzen voor weblogs, ze gaan doorgaans naar de lakeien van de politiekcorrecte goegemeente, de multicultikampioenen, de klimaathysterici, de VPRO-adepten en naar Merel fucking Roze, maar nu Frontaal Naakt ook in de shortlist-fase nog steeds in drie categorieën is genomineerd voor een Dutch Bloggie, hoop ik toch dat ik er één win.

Dat we er één winnen, want Frontaal Naakt is dan wel mijn kindje, zonder de enthousiaste medewerking van een aantal toegewijde vrienden was het niet de prettige oase voor de minnaars van het Goede Leven en een pittig gesprek geworden die het nu is.

Frontaal Naakt is genomineerd voor Beste Weblog, Best Geschreven Weblog en in de categorie Kunst/Cultuur. Ik denk dat er een kans is dat we er één krijgen, en dan voor Beste Weblog, want in de categorie Best Geschreven moet ik het opnemen tegen iconen Wim de Bie en Martin Bril, en in de categorie Kunst/Cultuur tegen weblogs die honderd procent aan kunst en cultuur zijn gewijd.

Ik heb er wel wat dubbele gevoelens over, want het is toch een soort van pluim in mijn reet van de gevestigde orde. Blijkbaar ben ik inmiddels net zo ongevaarlijk geworden als Bieslog, Sargasso en Geenstijl. Straks krijg ik nog subsidie.

Aan de andere kant: hoe meer mensen kennis nemen van mijn evangelie van het Goddeloze Hedonisme, hoe beter het is, en daar helpt zo’n Dutch Bloggie natuurlijk wel bij.

De uitreiking is op 19 maart aanstaande in het IJspaleis in Den Haag.

Cool! Hoor Gregorius Steenkolenengels spreken in het Deense televisiejournaal!

Algemeen, 03.03.2008 @ 14:13

[Home]
 

20 Reacties

op 03 03 2008 at 14:29 schreef Kariem:

gefeliciteerd! is er nog een fiks geldbedrag verbonden aan die prijs?

op 03 03 2008 at 14:33 schreef leo:

Peter, het is je gegund. En geniet ervan als het zo uitkomt. Als beste Weblog maak je inderdaad de beste kansen, vanwege de veelzijdigheid van FN. En je eigen rol in de discussies. Maar op taal zit je ook redelijk sterk, de literaire (Reve) pretensie (en nu ook nog Carmiggelt) van Hoeiboei zijn niet overtuigend, met uitzondering van de mooie recenties van Kees Bakhuizen. Maar dan komt Hans Jansen weer om de hoek en ene Bat’Eyor.

Maar als je wint, troost jezelf. Je bent niet ongevaarlijk geworden, want je was het al. Net als Bieslog, Saragossa en Geenstijl dat al die tijd al zijn geweest.

Waar komt toch dat idee vandaan dat weblogs ook maar enig effect kunnen hebben op de bestaande (of toekomstige) orde?

Hoewel ik daaraan twijfel, is er geen reden om dan maar niet te bloggen: ‘Wer immer strebend sich bemueht, denn koennen wir erloesen’, met dank aan de grote duitse dichter.

op 03 03 2008 at 14:41 schreef Wampie:

Met deze foto van Araki verspeel je natuurlijk alle kansen op een Dutch Bloggie. Dat je er rechtzaken mee verliest heb je al ervaren. Ook Gregorius is een stok tussen de spaken. Wat mij betreft feliciteer ik je als je géén Bloggie wint.

op 03 03 2008 at 14:41 schreef Peter:

Weblogs hebben een enorm effect op de gevestigde orde, Leo. In Iran, China en onlangs zelfs in Marokko worden webloggers vervolgd door de overheid, in Nederland laten kranten en opiniebladen zich steeds vaker ‘inspireren’ door weblogs. Ik deel hierboven een plaagstootje uit naar Geenstijl, maar de invloed op het maatschappelijke debat van dat weblog is onmiskenbaar.

Internet is de boekdrukkunst van de 21e eeuw. Niet langer bepaalt alleen een zelfbenoemde elite de agenda. Sterker nog, het is die zelfbenoemde elite die er steeds minder toe doet. Dankzij weblogs.

op 03 03 2008 at 15:04 schreef Conan:

Weblogs zijn van onschatbaar belang bij de opinie vorming. Ik moet mij enorm vergissen als de papieren columns van dit moment niet (heel) sterk beïnvloed en geïnspireerd worden door de – over het algemeen substantieel – actuelere discussies op blogs.

op 03 03 2008 at 15:18 schreef filantroop:

Hoewel ik zelf liever beweend dat bewonderd wordt, maar besef dat ik in het laatste geval er zelf geen pret meer aan beleef, begrijp ik dat een onderscheiding voor Frontaal Naakt voor de voltallige redactie en hoofdredacteur van niet te evenaarbare waarde zal zijn.
Zo’n blinkend bokaal met inscriptie zal menige bezoeker van het bureau van dit schotschrift eraan herinneren dat het allemaal niet voor niets geweest is.
De foto die boven deze mededeling prijkt, blijkt een niet te onderschatten vingerwijzing te zijn dat de prijs dit gezaghebbende geschrift nauwelijks kan ontgaan.
De inmiddels met roem overladen hoofdredacteur – ik herinner ten overvloede aan diens interviews in respectievelijk een radioprogramma en een dagblad – verdient zonder twijfel de eer die hem gezien de voornominatie toekomt.

Vanuit zijn winterverblijf feliciteert de filantroop de gehele redactie en hoofdredacteur, geflankeerd door de wens dat Frontaal Naakt nog lang de stichtelijke berichtgeving aan het volk mag voortzetten.

op 03 03 2008 at 16:21 schreef Peter:

is er nog een fiks geldbedrag verbonden aan die prijs?

Ik hoop het, anders zal ik die prijs met veel misbaar weigeren.

op 03 03 2008 at 18:23 schreef geweta:

Geachte Breedveld.
Indien u een prijs zou winnen, dan gaat ook deze keer die prijs weer naar een lakei van de politiek-correcte multiculti-kampioenen, naar een nitwit dus.
Ik vind u te onbelangrijk om ter omschrijving van u het woord landverrader’’ te gebruiken, dus ‘nitwit’ is voldoende.
Na een uitzending in De Rode Hoed schreef iemand, die door een linkse hoernaliste in de urine was gezet, dat het niet uitmaakt hóe je wordt genoemd , áls je maar wordt genoemd.
In die categorie plaats ik u en uw weblog ook.
Misschien helaas, want uw start was redelijk goed maar gaandeweg bent u afgezakt naar het linkse, politieke-correcte gezemel.
Ik hoop dan ook dat de commissie, die deze keer moet beslissen welk weblog het beste is, niet geheel uit linkse ‘correcte’ figuren zal bestaan, maar dat die zal zijn samengesteld uit vakmensen en dan vrees ik het ergste voor u en uw prijs.
Met vriendelijke groeten,
Geweta.

op 03 03 2008 at 20:26 schreef philippine:

Het is wel een hele tijd geleden, maar ook ik zei het al.

op 03 03 2008 at 20:39 schreef Loor:

Philippine, waar doel je op?

op 03 03 2008 at 20:42 schreef Loor:

Peter, gefeliciteerd met deze meer dan terechte nominatie. Ik ben erbij, de 19e.

op 03 03 2008 at 21:56 schreef Peter:

O! Nou, dán kom ik natuurlijk ook!

op 04 03 2008 at 11:42 schreef leo:

Ik geef het toe, Peter; weblogs hebben een onmiskenbare invloed op het maatschappelijk debat en ze dwingen de reguliere media hun voorbeeld te volgen. Wel zijn de meeste weblogs betrekkelijk eenzijdig of zelfs op slechts een thema georienteerd, vandaar dat ik juist de veelzijdigheid van FN als pluspunt noemde. Ook al heb ik menigmaal knarsentandend mee zitten lezen.

Ik ga ook mee met de stelling dat de gevestigde zelfbenoemde media-elite na de opkomst van weblogs veel van haar bestaansrecht heeft verloren.

Hetzelfde geldt voor de academische elite dankzij de enorme toegang tot informatie en kennisbronnen via weblogs en het internet in bredere zin.

Kortom er worden nogal wat monopolies ondergraven vanachter het toetsenbord.

Maar dat is toch nog wat anders dan wezenlijk invloed uitoefenen op de bestaande of toekomstige orde. Zoals Willem’s weblog bij herhaling laat zien en wij ook met eigen ogen kunnen aanschouwen slaagt de politieke elite er mooi wel in de controle op die orde steeds strakker aan te trekken. Met de dreiging van geweld of het zaaien van angst voor geweld als voornaamste instrument. En daar doen we niet veel tegen vanachter het toetsenbord.

Misschien kom ik ook wel.

op 04 03 2008 at 12:47 schreef Peter:

Ik weet niet, Leo, we zijn het blijkbaar eens over wat er gaande is, we zien dezelfde ontwikkeling, maar we trekken volstrekt tegenovergestelde conclusies: ik zie wezenlijke invloed, jij juist niet.

De politieke elite slaagt nergens in. Ze zal nooit kunnen tegenhouden dat haar onwelgevallige ideeën op het Internet verschijnen. Internet is een veelkoppige draak en voor elke kop die je afslaat komen er twee terug.

Wat dat knarsentanden betreft, denk je dat het bij mij anders is? Pluriformiteit is niet voor mietjes.

op 04 03 2008 at 13:37 schreef Willem K.:

De invloed van blogs zal alleen maar toenemen, zeker nu de marketingwereld zich er steeds actiever mee bemoeit.

op 05 03 2008 at 08:02 schreef filantroop:

De afkeer die de reguliere media (met de dagbladen voorop) jegens de weblogs aan de dag leggen toont mijns inziens aan dat de weblogs aan invloed winnen. Hoewel een deel ervan miskennend als “boze bloggers” en/of “extreemrechts” afgedaan werd, leggen naast die weblogs ook nog eens de gratis dagbladen een zware last op de schouders van de jeneverende journalistiek. Het beginnen daar ook echte zuurpruimen te worden.
Vandaag nog een stukje van de langzaam tot gedroogde pruim gecomprimeerde Willem Breedveld mogen lezen in Trouw, die niet zoals sommige boze tongen beweren een oud-oom van de hoofdredacteur van Frontaal Naakt is. Dit om vermoedens van erfenisjagerij uit de wereld te helpen.

op 05 03 2008 at 12:31 schreef Peter:

Uit het stukje van mijn gewaardeerde oom:

‘Allah kan onmogelijk beledigd worden. Het idee alleen al dat een menselijk product, zoals een film, of welke andere uitingsvorm dan ook, afbreuk kan doen aan Zijn Majesteit is een belediging op zichzelf, of op zijn minst een bewijs van ongeloof in de absolute soevereiniteit Gods.’

Ome Willem zal nou nooit eens met een origineel idee aankomen. Tiberius zei het al veel eerder: Deorum iniuriae, Diis curae (‘Wanneer de goden onrecht wordt aangedaan, is dat hún zorg’)

Er zal trouwens een stevige eindredactie over dat stukje heen zijn gedaan, want uit mijn mailwisseling met hem blijkt dat de man kan spellen noch samenhangend argumenteren.

op 05 03 2008 at 14:49 schreef filantroop:

Daarom schreef ik elders over Willem Breedveld met de jeneverstem. Als hij ergens in beeld komt, lijkt hij verkleefd aan de stoelzitting, en tijdens zijn causerie in versneld tempo te verrimpelen. Als hij opschiet kan hij Marcel van Dam nog voor zijn.
Dus maar even op de notaris letten.

op 05 03 2008 at 14:55 schreef filantroop:

Toch even als opfrissertje oom Willems laatste tekst citeren (nee, hij heeft ons nog niet verlaten) om te bewijzen dat de goede man toch enige redactie behoeft, of gewoon van de jajem moet afblijven.

Geachte heer Breedveld,

Heel kort, want ik hou er echt mee op: Hirsi Ali denkt niet positief over de islam. Nou en? Dat schrijf je en ik kan er alleen maar aan toevoegen, ja, amen. We leven gelukkig in een vrij land. Maar ik herhaal, om een of andere raadselachtige reden is de VVD-fractie meegegaan in deze polariserende koers, het aansturen op een confrontatie met de islam. Dat (en niet haar opvatting) bleef niet zonder gevolgen met als gevolg dat gemiddeld 3 op de 4 nederlanders in een traditioneel gekleedde moslim een potentiele terrorist zit. Het verschil tussen u en mij is dat u deze polarisatie verder op de spits wilt drijven, ik daarentegen verwacht daar weinig heil van,

met hartelijke groet,

Willem Breedveld

op 16 03 2008 at 14:39 schreef herman van der helm:

De uitreiking is op 19 maart aanstaande in het IJspaleis in Den Haag.

hoe laat en waar precies?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS