Home » Archief » Zelfbevrediging


[22.03.2008]

Zelfbevrediging

Loor


Paul Avril

Toen een vriendin onlangs opbiechtte dat zij haar man in het holst van de nacht al masturberend had betrapt, terwijl hij met zijn onderbroek op de enkels en met trillende voetjes op de bank naar hitsige videoclips lag te loeren, barstte er meteen een hevige discussie los tussen de vriendin, mij en de overige dames die getuige waren van haar ontboezeming. Want wat bleek? Mijn vriendin was niet de enige die haar partner zo had aangetroffen. De ene anekdote na de andere vloog over tafel, niet zelden tot grote hilariteit van mij en de rest van de groep licht verontwaardigde vrouwen.

Na een tijdje richtten de ogen zich op mij. Want Loor, die zo ongeveer alles al heeft meegemaakt als het om mannen gaat, zal toch ook wel eens een zichzelf bedienend heerschap op heterdaad hebben betrapt? En ik had natuurlijk gewoon met ‘ja’ kunnen antwoorden, maar ik riep strijdlustig ‘nou en of!’.

En ik vertelde over dat ene veelbesproken vriendje, wiens strelingen nogal plichtmatig waren en niet meer dan een onderdeel leken te zijn van een licht versleten ritueel. Ja, dat vriendje trof ik ooit aan in de badkamer. Des nachts. Daar stond hij in het halfdonker, boven de toiletpot, hevig door zijn neus ademhalend, met dichtgeknepen ogen en opeengeklemde kaken. Een gênant tafereel dat mij deed besluiten terug te sluipen naar de slaapkamer, alwaar ik de slaap niet meer kon vatten.

Even dacht ik dat het beter was er niets over te zeggen. Het vriendje zou ik daarmee ernstig in verlegenheid kunnen brengen. Maar de vraagtekens in mijn hoofd wonnen het van mijn integriteit. Dus confronteerde ik hem de volgende dag met wat ik onbedoeld had gezien. Hij schrok een beetje, maar niet eens heel erg. En ik vroeg hem waarom hij mij in godsnaam niet had gewekt, als hij behoefte had aan wat seksuele ontspanning.

Maar het vriendje antwoordde dat zijn nachtelijke activiteiten (ja, hij deed dit vaker, zo bekende hij) niets met mij of met seks te maken hadden. Hij zag het masturberen als een manier om te ontladen, zijn geest leeg te maken. Maar waarom had het dan in mijn ogen toch iets stiekems en waarom voelde het ook een beetje als verraad? Of zelfs als een afwijzing?

Na enig overleg met mijn vriendinnen bleek dat we allemaal worstelden met dezelfde vragen. Waarom ons niet wekken en woest beminnen, maar in plaats daarvan heimelijk masturberen met uitzicht op een stortbak, een spuitbus Brise Ocean Fresh en een vergeelde verjaardagskalender? Onbegrijpelijke zaken voor de vrouw, die er gemiddeld de voorkeur aan geeft zichzelf te bevredigen als man- of vriendlief in geen velden of wegen te bekennen is.

Natuurlijk probeerde ik begrip op te brengen voor de behoefte aan ontlading en ontspanning van het vriendje (en van mannen in het algemeen). En ik probeerde hem daarbij dapper in zijn waarde te laten en me niet gepasseerd te voelen. En ik dacht vooral: ‘Kom, niet zeuren, Loor’. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Of zonder een non-verbale maar o zo duidelijke boodschap.

Of het geholpen heeft weet ik niet, maar hij heeft er in ieder geval nooit iets van gezegd dat ik heel subtiel maar pontificaal een foto van zijn moeder boven de stortbak heb geplakt.

Loor (1967) is individualist tegen wil en dank. Ze heeft een broertje dood aan middelmatigheid. Ze is een warm, lief en mooi mens, maar niet geheel ongevaarlijk.

Algemeen, 22.03.2008 @ 01:05

[Home]
 

91 Reacties

op 22 03 2008 at 02:05 schreef Beli:

Geweldige oplossing :-)
Erg leuke column.

op 22 03 2008 at 02:17 schreef DvR:

Dat van die foto is erg leuk gevonden (al zijn foto’s van schoonmoeders effectiever). Maar dat een vrouw zich gepasseerd voelt als haar vriend niet iedere laatste druppel zaad bij haar komt inleveren is ronduit ENG!

op 22 03 2008 at 04:16 schreef Sjonnie:

Ik (m) herken mezelf wel een beetje. Twee
opmerkingen om de discussie aan te zwengelen.

#1 – 5 min, met gegarandeerd ‘succes’ vs 25 min, met mogelijk kans op falen of onbevredigd gevoel bij de partner (weer een ruzie om niets? nee dank je, ik sjor wel even)

#2 – masturberen en vrijen zijn twee dingen, tijdens het vrijen is het mentaal wat moeilijker/genanter om te fantaseren over andere vrouwen dan je partner, of andere situaties dan in je bedje (kortom die foto van moeder maakt ook niets uit)

Oh, en nog een ding, ik heb graag een partner die ik elke dag bij thuiskomst op de bank aantref met een Tarzan of Dolfijn ;-)

op 22 03 2008 at 08:03 schreef Lydia:

Seks is jou dus gewoon teveel moeite, Sjonnie. Waar heb je dan die partner voor? Om de huurkosten te delen?

op 22 03 2008 at 09:23 schreef Lagonda:

Grappige column. Mannen rukken — tsja. Het wordt inderdaad vaak aangewend als een vorm van ontlading die eigenlijk niks met seksualiteit te maken heeft. Het ligt dan meer in de lijn van een joint roken, of zo. Moet ook vaak stiekem.

Moet nou denken aan Truman Capote:

The good part about masturbation is that you don’t have to dress up for it

@sjonnie: als jouw idee over seks neerkomt op "25 min, met mogelijk kans op falen", dan zou ik het ook gewoon bij rukken houden.

@Dvr: "Maar dat een vrouw zich gepasseerd voelt als haar vriend niet iedere laatste druppel zaad bij haar komt inleveren is ronduit ENG!" — je zal ze de kost moeten geven.

op 22 03 2008 at 09:41 schreef vander F:

Ik zie het probleem niet zo, maar als je je schaamt voor je masturbatie praktijken, tja.
Persoonlijk masturbeer ik wel eens naast vrouwlief in bed, die vind dat zelfs spannend om naar te luisteren.

De crux in Loor’s verhaal zit ‘m in het begrip ‘stiekem’, alsof je wat te verbergen hebt.
Dan slaat de fantasie op hol.

op 22 03 2008 at 11:12 schreef peter:

Ik ben van 1955 en had nooit kunnen vermoeden dat er in 2008 nog een discussie zou kunnen bestaan over masturbatie. Get a life ! En besteedt je tijd aan zaken waarin nog wat te ontdekken is, of lees eens een boek over dit onderwerp. Er zijn er , denk ik, in de jaren zestig een miljoen over geschreven.

op 22 03 2008 at 12:12 schreef Uw Hoofdredacteur:

Dat vind ik altijd zo vreemd, mensen die inbreken in discussies om te zeggen dat de discussie niet deugt…

Wat kan jou het schelen dat mensen het over masturberen hebben, peter? Ik ben van 1968, en ik heb hedenmorgen toch weer wat dingen geleerd over zelfbevrediging waar ik geen weet van had.

op 22 03 2008 at 12:17 schreef vander F:

@Peter,
boek?
Dan liever persoonlijke ontboezemingen, zeker bij dit onderwerp.

Waar een miljoen boeken blijkbaar weinig effect hebben gesorteerd.

op 22 03 2008 at 12:55 schreef Max J. Molovich:

Don’t knock masturbation, it’s sex with someone you love. Zei Woody Allen.

Ik denk dat het toch de ultieme manier is om tot jezelf te komen. Zie het als een meditatie. Een oefening in sterven. Klaarkomen wordt wel eens de kleine dood genoemd. Iedereen zal alleen sterven, om je daarop voor te bereiden moet je ook wel eens midden in de nacht, terwijl je geliefde in de kamer naast je ligt te slapen, op de koude tegels van de wc, in alle eenzaamheid de kleine dood sterven.

op 22 03 2008 at 13:08 schreef Uw Hoofdredacteur:

Ik wil al een hele poos iets schrijven over één van mijn favoriete sites, Beautiful Agony, waarop je mensen ziet tijdens hun allerintiemste en allerkwetsbaarste moment. Geen seks, geen bloot, gewoon de verkrampte en extatische en vergoddelijkte gezichten tijdens het orgasme, en vaak ook het breken der ogen, waardoor onmiddellijk duidelijk wordt waarom mensen van La Petite Mort spreken, en het allermooiste: de verlegen, vertederende glimlach helemaal aan het eind, als de zelfbevredigers een snelle, schuchtere blik recht in de camera werpen.play windows media

play quicktime

beautifulagony.com


op 22 03 2008 at 13:39 schreef Ad:

Welk een poëtische wending krijgt deze discussie. Maar masturbatie is gewoon even snacken. Daar wil (durft) de gemiddelde man zijn kleine prinsesje niet voor te misbruiken. Da’s eigenlijk best heel empathisch.
En als ik zeg doorsnee man bedoel ik natuurlijk de doorsnee BLANKE man.

Zo. Back on track.

op 22 03 2008 at 16:28 schreef DvR:

Over B.A. is de afgelopen jaren al veel geschreven, zelfs in NRC als ik me goed herinner.

In Frankrijk heeft een vrouw jarenlang met een camera onder haar kussen geslapen, die ze tevoorschijn toverde wanneer haar minnaar-du-jour zijn top bereikte. Uit hun verzamelde verkrampte klaarkomkoppen heeft ze een mooi kunstboek samengesteld waarvan de titel me helaas ontschoten is. Maar ja, er is op dat gebied zoveel. Madonna had haar seksboek, Natacha Merritt publiceerde haar fotodagboek, galeries hangen vol met rectums (recta?) van een vierkante meter en internet biedt alles van onschuldige tieners in string (‘Bonasses’) tot mensen die het met een ondergescheten inktvis doen. De verveling slaat een beetje toe.

op 22 03 2008 at 17:47 schreef Peter:

Over B.A. is de afgelopen jaren al veel geschreven, zelfs in NRC als ik me goed herinner.

Ja, maar wie leest dat nou nog? Een paar weken geleden zag ik een stuk in de Volkskrant, en heb ik er maar van afgezien er iets over te schrijven. Daarbij: hierboven heb ik er eigenlijk alles al over gezegd.

De verveling slaat een beetje toe.

Niet bij mij. Ik begin seks de laatste tijd juist weer te herontdekken.

op 22 03 2008 at 20:01 schreef Theo Ichtus:

(ja, hij deed dit vaker, zo bekende hij)

Als het geen misdaad is – zoals Loor toch wel impliciet in het stukje verklaart – wat valt er dan te bekennen?

Het was de inmiddels door velen als oude ‘linkse’ reactionair afgeschreven cabaretier Freek de Jonge die ooit opmerkte dat er bij hem in het huisgezin een ijzeren verband was tussen schuld en macht.
Wie aan het eind van een (al dan niet onbenullig) conflict als onschuldig en benadeeld ‘aan de oppervlakte kwam’ bleek in die logica in de huiselijke verhoudingen de macht te hebben.

De staf van elk ‘blijf van m’n lijf’ huis zal je desgewenst praktijkvoorbeelden kunnen geven van onschuldige, benadeelde partijen die – na een paar dagen zonder de uit hun onschuldig zijn voortvloeiende macht geleefd te hebben – toch de woorden van onuitputtelijke spijt en onvoorwaardelijke trouw van de meppende seksuele partner zozeer blijken te missen dat ze de gloeiende billen en zo nu en dan een blauw oog wel weer impliciet voor lief nemen.

Weliswaar maken ze zichzelf daarbij wijs dat met het drama van de afgelopen dagen (met de kinderen naar het opvanghuis gegaan, tenslotte) er nu toch zeker wel een kentering in het gedrag zal volgen, maar objectieve aanwijzingen of enig statistisch onderbouwd feitenmateriaal ontbreken veelal.

Alle omstanders die nog niet hun verstand verloren zijn weten dat het niet zal gebeuren – deze twee ‘geliefden’ die elkaar niet meer de tent uitvechten, maar vol goede moed aan een nieuw leven beginnen; geef het een week of twee en de buren zullen de politie wéér gaan bellen – de neutrale toeschouwer schat het onveranderlijk op die manier in.

Maar natuurlijk houd hij of zij aan de zijlijn meestal wijselijk de mond, want niks verenigt mensen beter dan een externe vijand, zo weet elke verstandige beschouwer.

Maar waarom had het dan in mijn ogen toch iets stiekems en waarom voelde het ook een beetje als verraad? Of zelfs als een afwijzing?

Omdat het een afwijzing is – vergis je daar niet in.

In geval van ware liefde (die mogelijk onbestaanbaar is maar die we vermoedelijk toch echt allemaal direct zullen herkennen, mochten we het ooit tegenkomen) dan is d’r maar één plek voor de erectie en die kenden we al voordat men het in het oude testament over ‘de zonde van Onan’ had.

Binnenechtelijk rukken is ondertussen natuurlijk slechts een steenworp verwijderd van buitenechtelijk wippen. En dat van dat laatste ruzie komt, dat weten we toch echt wel allemaal.

op 22 03 2008 at 20:06 schreef Peter:

Theo, kom nou toch! Alsof er voor die voorlaatste stelling van je wèl statistische onderbouwing bestaat.

Dat van dat ijzeren verband tussen schuld en macht, me like very much. Doet me denken aan een destructieve relatie die ikzelf ooit had.

op 22 03 2008 at 20:46 schreef Piet:

Een familielid van mijn vriendin werd het huis uitgezet omdat zijn vriendin hem in kennelijke staat met een pornovideo aantrof; relatie afgelopen.

Je kunt je afvragen of ze eigenlijk wel een relatie hadden. In een gezonde relatie masturberen beide partners wel eens (niet iedereen heeft altijd zin, of soms is er iemand wat beurs of ongesteld) eventueel met wat hulp van de partner. Heel normaal, dacht ik altijd, maar misschien dacht ik dat verkeerd.

Ik heb medelijden met mensen die zich daar schuldig over moeten voelen of mensen die dat soort zo nodig verhalen aan hun vriendinnen (die de partner ook kennen) moeten doorvertellen. Zo snap ik wel dat jij het moeilijk vindt aan een vriendje te komen, Loor…

Ik vind persoonlijk het doorvertellen van intieme details uit je relatie erger dan vreemdgaan.

op 22 03 2008 at 20:46 schreef Sikbock:

Als ik de vriendin van "de rukker" in kwestie was geweest, had ik misschien wel een foto van een blote vrouw boven de stortbak geplakt.. Ik weet zeker dat hij dat zou waarderen.. maar goed, ik ben dan ook geen vrouw en daarom begrijp ik er waarschijnlijk niks van..

op 22 03 2008 at 20:55 schreef Onan de Barbaar:

"Photobucket"/

op 22 03 2008 at 23:14 schreef Lagonda:

Een man wordt door zijn vrouw betrapt terwijl hij zich onder de douche staat af te trekken. De vrouw is diep beledigd en begint haar man uit te schelden, maar hij reageert laconiek: Stel je niet zo aan, zeg! Ik mag toch zeker zélf weten hoe snel ik mezelf wil wassen?

op 23 03 2008 at 12:20 schreef DvR:

Waar het douches betreft hebben vrouwen natuurlijk al helemaal geen recht van spreken. Zelfs bij die luxe, gigantische waterval-douches van tegenwoordig zie je altijd nog zo’n lullig handdoucheje ernaast hangen. SWIMBO’s orders. Neen, als de oude meneer Grohe wist wat vrouwen met zijn producten uitspoken zou hij zich in zijn graf omdraaien.

op 23 03 2008 at 12:25 schreef Theo Ichtus:

Alsof er voor die voorlaatste stelling van je wèl statistische onderbouwing bestaat.

Loor is beledigd en dat geldt ook voor de meerderheid van haar vriendinnen? Zoiets?

Mijn God van Abraham kan een ongenadig pak slaag geven aan jouw God van Abraham, dus daarmee win ik altijd elke internetdiscussie, maar de moderne man realiseert zich toch ongetwijfeld dat ie het in technische zin qua uithoudingsvermogen, onverdeelde aandacht en accuratesse bij het vinden van de g-spot altijd zal afleggen tegen een voorverwarmde vibrator met een stel verse batterijen.

God weet dat ze niet het technische vernuft hebben om zelf zo’n ding te maken, het zijn (volgens mij) mannen die die dingen als eerste ontworpen en gebouwd hebben.

Black & Decker Rulez…

http://www.eroware.nl/neukmachine_sexmachine_love_machine.php

(Hetgeen niet wil zeggen dat het zonder de onschatbare waardevolle inbreng der dames “in de testfase” ook tot zo’n zelfde stukje randsnijdende technologie was gekomen…)

op 23 03 2008 at 13:03 schreef deDeurs:

=Binnenechtelijk rukken is ondertussen natuurlijk slechts een steenworp verwijderd van buitenechtelijk wippen=

Onder andere, zallu toch bedoelen?

Dat men dit onderwerp niet al te serieus benadert kan ik begrijpen, het is Vrolijk Pasen tenslotte, maar elke reaguurder gaat eiglad voorbij aan de essentie van zelfbevrediging.

Waarbij ik ‘essentie’ even tussen een asteriskje en een obeliskje zet. Want wat is er vanuit het oogpunt van de natuur zo essentieel aan zaadverspilling, zie ook onderwerp Het Evolutionair Nut Van Fellatio, Kontneukenerij en Bestialiteit.
Rukken en vingeren lijken dus onnatuurlijk te zijn. Om maar niet te spreken over hoe enorm je er Godallah verdriet mee doet. Maar 95% van Homo Sapiens’ seksrituelen hebben sowieso in sterk verminderde mate met de noodzaak van vers bloed en jonge krijgers voor de stam te maken. Seks is grotendeels een hobby geworden.
Maar dieren masturberen ook. Hee wat gek, hoe kan dat nou. Wat zijn of haar ‘reden’ ook mag zijn, een dier hoeft zich in elk geval niet druk te maken om sociale consequenties.

Nu die essentie voor de Denkende Mens. Masturberen brengt bij vrijwel iedereen schuld en schaamtegevoel teweeg. Kwas niet anders. Ik degradeerde mezelf daarmee tot iets ‘zieligs’. Tot ik iemand hoorde zeggen: je kent maar één seksueel volmaakte partner. Jezelf.
Het komt er op neer dat een mens de sublimatie van het orgasme wil. Know thyself- en dat doen we.

Wat we bij discussies als deze vaak onderschatten is dat orgasmetooltje. Die sappige wortel voor de neus van de menselijke ezel. Men klaagt vaak dat de natuur inefficiënt is, maar het orgasme komt zonder meer in aanmerking voor de Evolutie Award.
Zo, nu weten we meteen dat de theorie van het eeuwig uitdijende en inkrimpende heelal zo goed als een feit is. De Almachtige, Alomvertegenwoordigde Schepper is seksverslaafd!

Bovenstaande vormt natuurlijk geen wet van meden en perzen. Ik ken ook iemand die beweert sinds zijn ontknaping nooit meer gemasturbeerd te hebben. Kan alleen maar opgewonden raken en klaarkomen bij en met een partner. Hij zal beslist geen bizarre uitzondering vertegenwoordigen.

Mooi schilderij trouwens. Ik neem aan dat Paul Avril al enige tijd in de Hel brandt? Ondanks dat tijdens zijn leven opdrachtgevers in de rij stonden?

op 23 03 2008 at 13:59 schreef Wampie:

Op mijn veertiende schreef ik de schoolkrant vol over masturbatie. Dat was in die tijd nog een leeftijd dat je op jezelf was aangewezen. Bij Nederlands schuwde ik in opstellen het onderwerp ook niet. "C’est le ton qui fait la musique" schreef mijn leraar er als commentaar onder.

@DvR: vergeet ook de massagestralen in het zwembad niet. Menige meid heeft daar haar eerste ervaring opgedaan met goddelijk genot.

op 23 03 2008 at 14:09 schreef Wampie:

Ik had ooit een vriend die zich – naast de gezamenlijke seksuele activiteiten – helemaal suf masturbeerde; ik vond dat wel spannend. We woonden in het souterrain van een soort seniorenflat in Maastricht, en het enige wat mij stoorde was dat hij het op de bank met de gordijnen open deed. Als ‘allochtone’ wildebrassen temidden van Limburgse burgerlijkheid vond ik dat wel erg vooroordeelbevestigend.

op 23 03 2008 at 14:26 schreef Peter:

Ik ben razend benieuwd naar die schoolopstellen.

op 23 03 2008 at 14:47 schreef Wampie:

Ik geloof niet dat ik die opstellen nog heb. Over de leraar in kwestie schreef ik eens een erotische fantasie die nog ergens moet liggen – maar waarmee ik mezelf wel erg laat kennen. Deze leraar Nederlands sprak tot de verbeelding omdat hij een ‘geheime’ relatie had met een meisje van school.

op 24 03 2008 at 02:47 schreef Mark:

Nou Loor, het zit zo: sex kan best lekker zijn, maar het is een enorme inspanning. Je moet rekening met iemand anders houden, en dat is hoogst irritant als je alleen maar wil spuiten. Of vind je het ook niet erg om gewekt te worden met het verzoek je partner even af te pijpen? Dat zou wel cool zijn trouwens…

op 24 03 2008 at 03:41 schreef vander F:

@Mark,
dat is ook zoiets,
ik ben gewoon te ‘empathisch’ om zoiets te vragen.
Overigens is mijn persoonlijke ervaring dat je uiteindelijk, als de verliefdheid wat gedoofd is, als een opdringerige geile bok wordt weggezet.

Dan maar douchen.
Ik wil niet zo aangesproken worden,
met van die boze blikken.

op 24 03 2008 at 12:50 schreef DvR:

Genoteerd voor als ik mijn badkamer nog eens ga upgraden: 1x massagestralen. Als het zover komt zal ik de gehele vrouwelijke FN-bevolking uitnodigen voor een opwindende duik. Voor de heren heb ik een andere attractie gepland: de halfdoorlatende spiegel.

op 24 03 2008 at 16:21 schreef Loor:

"C’est le ton qui fait la musique" schreef mijn leraar er als commentaar onder."

Wampie, ik denk dat dit een groot compliment was van die leraar. En ik ben, net als Peter, ook hevig benieuwd naar je zielenroerselen uit die periode.

op 24 03 2008 at 16:26 schreef Loor:

"Nou Loor, het zit zo: sex kan best lekker zijn, maar het is een enorme inspanning."

Mark, ik hoop dat je een laatbloeier bent, want ik vermoed dat je de ultieme samensmelting nog niet hebt mogen ervaren.

op 24 03 2008 at 16:36 schreef Loor:

"Ik vind persoonlijk het doorvertellen van intieme details uit je relatie erger dan vreemdgaan."

Piet, maak je geen illusies. Vrouwen bespreken nu eenmaal alles met elkaar. AL-LES. Dit vergelijken met vreemdgaan vind ik nogal onbegrijpelijk en getuigen van een snel gekrenkt egootje. En het bespreken van intieme details is niet altijd nadelig voor de besprokene, mind you.

op 24 03 2008 at 18:43 schreef filantroop:

Net de paasdagen overlevend, en dan stuiten op een sfeerbepalend onanietafereel van Loor, maakt alles goed.
De man die de hand aan zichzelf slaat en zich uitstort over het laminaat, waarna het gehele gezin aan schaatsen slaat.

Er gaan boze tongen die beweren dat marconisten en heren met de ziekte van Parkinson de meest virtuoze masturbateurs zijn. Zeg maar, de Glenn Gould onder de onanisten.
Trouwens Glenn kreunde ook nogal eens tijdens zijn Goldberg Variaties.

Ach, in dit neo-perverse tijdperk mag niets meer verbazen.

op 24 03 2008 at 19:28 schreef Hosseyn:

@Loor: mooi onderwerp misschien voor een volgend stukje: die ultieme samensmelting. Ik denk meteen aan hete kernfusie, aan een total meltdown. En wat onanie betreft: hebben we de vrouwelijke kant al gehad? Nu lijkt het net of alleen mannen de hand aan zichzelf slaan.

op 24 03 2008 at 19:37 schreef Piet:

Loor. Mijn ‘vrouw’ is gelukkig een uitzondering op die regel. Zij bespreekt mij niet met haar vriendinnen net zomin als ik haar bespreek met mijn vrienden, zelfs als die ernaar lopen te vissen. Volgens mij horen dat soort ontboezemingen ook bij een ‘us against them’ sfeer, waarin vrouwen en mannen als een soort partijen tegenover elkaar staan. Is vast normaal in veel relaties, maar het staat mij tegen.

Het hele idee van intimiteit is volgens mij dat je het deelt met *een* persoon en niet met zijn of haar vriendenkring.

Hosseyn, vrouwen kunnen veel makkelijker stiekem even vingeren dan mannen, da’s misschien ’t verschil. Een kleine beving van het matras en ’t is weer achter de rug.

op 24 03 2008 at 19:48 schreef Loor:

Hos, een goede suggestie! Hoe je het ook noemt, bij een Ultieme Samensmelting is in elk geval geen sprake van "best wel lekker" of "enorme inspanning". Bij seks in het algemeen ook niet. Ik zou er acuut en voorgoed mee stoppen als ik er zo’n armzalige visie op had.

En natuurlijk slaan niet alleen de mannen de hand aan zichzelf. No worries. Ik vermoed alleen wel dat een man meer opgewonden raakt van het idee dat zijn vriendin of vrouw zichzelf stiekem bevredigt (al dan niet in zijn onwetende nabijheid), dan andersom. Of voelt gij manvolk zich dan ook wel eens gepasseerd? Daar ben ik best benieuwd naar.

op 24 03 2008 at 19:54 schreef Loor:

"De man die de hand aan zichzelf slaat en zich uitstort over het laminaat, waarna het gehele gezin aan schaatsen slaat."

Filantroop, I’ve been laughing out loud. Again.

op 24 03 2008 at 20:01 schreef Hosseyn:

Nee hoor, ik vind seks en onanie van een geheel andere orde. Waarom het trouwens stieken zou moeten begrijp ik niet helemaal.

op 24 03 2008 at 22:36 schreef Loor:

Hos, misschien dat mannen seks en onanie van een geheel andere orde vinden – zoveel is mij inmiddels duidelijk – maar voor veel vrouwen is zelfbevrediging onlosmakelijk met seks verbonden. Of op zijn minst met de fantasie erover.

Waarom het stiekem zou moeten anno 2008? Omdat onanie ondanks alles nog steeds schuldgevoel opwekt? Of schaamte?

op 25 03 2008 at 01:35 schreef DvR:

Hos ligt waarschijnlijk op één oor, of hij ontwijkt wijselijk deze vragen (of hij is juist even aan het sjorren..), daarom zal ik deze horreurs maar even waarnemen.

Natuurlijk is rukken seks! Het is alleen geen deelbare ervaring, geen intimiteit, geen zaak van toewijding en trouw. ’t Is zoals Ad het zo bondig verwoordde: even snacken.

Het beoogde doel (ontlading, ontspanning, de slaap vatten) wordt niet bereikt als er iemand naast ligt die ofwel A) mee wil doen en prompt de full treatment eist, B) wil slapen en zich ergert aan het gehijg en geschud of C) zich gepasseerd en bedrogen voelt en een scene trapt. Zelfs de luttele aanwezigheid van een getuige maakt al dat de hele actie drie keer zo lang duurt (anderzijds, het product van al dat harde werken legt ook meteen een driemaal langer traject af!).

Er zijn natuurlijk vrouwen die, uit bemoeizucht of juist pure barmhartigheid, graag hun mannetje even manueel of oraal bijstaan. Toch bid ik hen: vrouw, spreid uw benen of houd u erbuiten. Vrouwen kúnnen niet rukken, en de enige reden waarom wij mannen ons wel eens door een vrouw willen laten pijpen is omdat we er zelf (op een enkele dolgelukkige uitzondering na) helaas niet bij kunnen.

Terwijl ik buk en hard wegren voor het aansuizende serviesgoed nog even deze wedervragen: Waarom slaan vrouwen pas de hand aan zichzelf als manlief met zijn broodtrommeltje op pad is? En waarom vragen vrouwen nooit eens: "toe lief, vinger me eens"?

Het schijnt trouwens, wisselde hij handig van onderwerp, dat in een live show op de Amsterdamse wallen ooit een neger te bewonderen was, die puur op gedachtenkracht -dus zonder handen- niet alleen een imposante erectie wist te produceren, maar na een paar minuten van hevig gepeins zelfs tot een knallend orgasme kwam. Al jaren vraag ik me af welke waanzinnige fantasie die man zich daarbij door het hoofd liet spelen.

op 25 03 2008 at 04:18 schreef Mark:

Loor, hoe heftig een relatie ook begint, mijn ervaring is dat het op een gegeven moment niet meer is dan een herhaling van zetten. Persoonlijk heb ik altijd de beste sex met vrouwen die ik niet ken. In bijzondere gevallen kan het een paar maanden spannend blijven, maar daarna wordt het vervelend.

op 25 03 2008 at 09:33 schreef Hosseyn:

Ik hoopte natuurlijk dat Loor eens flink zou uitpakken over haar eigen praktijken en fantasieën. Wat eerdere vragen betreft: ik geloof niet dat ik veel last heb van schuld of schaamte op dat gebied. Onanie is gewoon handig als je alleen bent, en een oplossing tijdens seksuele luwten die in de loop van een lange dag kunnen ontstaan. En als je het desondanks níet doet, is de seks des te leuker.

op 25 03 2008 at 10:34 schreef Wampie:

DvR, het serviesgoed blijft in de kast; ik kan me helemaal vinden in jouw analyse van ruk & sex. Er is niets lekkerder dan de aller-individueelste expressie van de aller-individueelste emotie in afzondering te beleven.

op 25 03 2008 at 12:23 schreef Peter:

Waarom het stiekem zou moeten anno 2008? Omdat onanie ondanks alles nog steeds schuldgevoel opwekt? Of schaamte?

Wat dacht je van deze, Loor: om het drama te voorkomen dat jij en je vriendinnen ervan maken.

de enige reden waarom wij mannen ons wel eens door een vrouw willen laten pijpen is omdat we er zelf (op een enkele dolgelukkige uitzondering na) helaas niet bij kunnen.

Jaren geleden postte ik op het Viva-forum, onder pseudoniem uiteraard, een betoogje over de sheer agony die de meeste vrouwen maken van fellatio (echt, het doet meestal gewoon heel veel pijn). Mensen, de rauwe agressie waar ik toen mee te maken kreeg! Tot doodsbedreigingen aan toe!

op 25 03 2008 at 12:58 schreef Wampie:

Peter, laten we afspreken dat het Viva-forum verboden terrein is voor iedere man (en vrouw) die zichzelf serieus neemt.

op 25 03 2008 at 13:05 schreef sabaroth:

Volgens mij staat zelfbevrediging nauw in verband met fantasie. Je masturbeert op iets wat nooit werkelijkheid kan worden, ik zie immers zelden een sexy kamermeisje de boel afstoffen.

op 25 03 2008 at 13:08 schreef Peter:

Peter, laten we afspreken dat het Viva-forum verboden terrein is voor iedere man (en vrouw) die zichzelf serieus neemt.

Mooi, dan mag ik er dus vrijelijk in- en uitlopen.

ik zie immers zelden een sexy kamermeisje de boel afstoffen.

Op dát beeld ruk jij je af?

op 25 03 2008 at 13:11 schreef Loor:

Peter (en anderen), ik heb geen problemen met mannen die zichzelf bevredigen en een drama maak ik er al helemaal niet van. Ga vooral uw goddelijke gang, zou ik zeggen. Maar die nachtelijke retiradescène was niet míjn idee. En heren, het valt me in de bovenstaande commentaren op dat vrouwen er maar weinig van bakken in de praktijk. Wat moet ik daar nu weer van denken?

op 25 03 2008 at 13:24 schreef Peter:

Dat mannen altijd al het werk moeten doen.

Dat moet ook maar eens gezegd worden.

op 25 03 2008 at 13:24 schreef sabaroth:

Een sexy kamermeisje? Ja hoor, ik heb een passie voor uniformpjes, ieder zijn meug he?

op 25 03 2008 at 13:32 schreef Wampie:

Stel je beeld maar bij, Sabaroth, want kamermeisjes in uniform bestaan al lang niet meer. Of komen afhangende spijkerbroeken met love handles en te kleine T-shirts met zweetplekken ook in jouw fantasieën voor?

op 25 03 2008 at 13:33 schreef Wampie:

Hé, Peter, pijpen mogen we niet meer van je, want dat doet pijn, maar je beklaagt je er wel over dat we lui zijn in bed. Wat mag het dán zijn?

op 25 03 2008 at 13:40 schreef sabaroth:

Wampie:
Vandaar fantasie he? Dat wat je niet kunt krijgen is opwindend.
Maar voor alles is een oplossing, de sexindustrie is niet gek. Ik verkoop inmiddels lingerie en guess what? Het kamermeisje-uniform staat met stipt op 1, net voor de sexy non.
Blijkbaar ben ik niet de enige met die fetish.

op 25 03 2008 at 13:41 schreef Peter:

Als je maar lief bent, Wamp, dan mag je alles van me.

op 25 03 2008 at 13:56 schreef Wampie:

Ik plaagde je, sabaroth, de boekenkast hier staat vol met kamermeisjes, veel Japans.

op 25 03 2008 at 13:58 schreef Wampie:

Trouwens, ik heb ook een stripboek staan met heel geile nonnen, van de Argentijnse tekenaar Noe.

op 25 03 2008 at 14:19 schreef sabaroth:

Slik, echt waar? MMjammie, waarom hebben mijn dates dat nou nooit, daar staat steevast Herman Hesse tussen Jan Wolkers en Freud.

op 25 03 2008 at 14:22 schreef Peter:

Geile nonnen! Daar ben ik een sucker voor:

"geilenonnen

op 25 03 2008 at 14:30 schreef Peter:

Of deze, en dan zijn er mensen die hoofddoekjes niet geil vinden:

"geilenonnen2

op 25 03 2008 at 14:32 schreef Peter:

Eentje nog, en dan weer aan het werk:

"Eros1

op 25 03 2008 at 14:44 schreef sabaroth:

En dan weer aan het werk zegt hij ijskoud.

op 25 03 2008 at 15:00 schreef Peter:

Vooruit, omdat jij het bent:

"eros4

op 25 03 2008 at 15:36 schreef Theo Ichtus:

"Met de vlam in de pijp
rij ik door de Brenner pas
met mijn dertig tonnen diesel
ver van huis, maar in m’n sas…"

Tja, dan moet je niet kleinzerig wezen natuurlijk…

Maar verder: (Wampie & Loor) ik ken inderdaad ook nauwelijks vrouwen die een beetje fatsoenlijk kunnen pijpen. Waarom wij dat dan niet eerlijk zeggen en stiekum op de plee gaan staan te rukken? We willen jullie natuurlijk niet voor het hoofd stoten, mwoehahaha…

D’r schijnt in een bejaardentehuis in Warnsvelderhuizen één licht dementerende oma te zitten die na jarenlange oefening tot een enigszins acceptabel resultaat weet te komen maar dat is alleen omdat de verplegers steevast haar kunstgebit verstoppen op de dagen dat ze een beetje plezierig aan hun gerief willen geraken.

De rest?

Je kan net zo goed een kaaiman of een krokodil nemen.

Misschien dat de onsterfelijke woorden "Hou je van urinesmaak of moet ik ‘m eerst even wassen" d’r wat mee te maken hebben, of dat de hel geen ergere kwelgeest kent dan een versmade vrouw – daar wil ik afwezen. Maar het is wel een statistisch onderbouwd feit, zoveel is zeker.

Ook lollig (n.a.v. Peter’s avonturen op het Viva -forum) : Ik heb ooit – onder pseudoniem – de brief van de week geschreven in de Libelle. Was een schrijfwedstrijdje met m’n neef. Ik klaagde dat ik wou studeren in de huiskamer en dat dat niet kon omdat m’n ouders steeds de TV aanzetten onder het roepen van "later ga je toch trouwen meisje". M’n neef klaagde dat haar vriend nogal klein van stuk was en dat ze voor het schoolfeest nieuwe schoenen met hoge hakken van d’r ouders had gekregen – wat een levensgroot moreel dilemma opleverde, zoals jullie zullen begrijpen.

Zijn brief werd ook gepubliceerd maar de mijne kwam GROOT in een KADER.

Haak, lijn en dobber zeggen we dan.

Viel nog lang niet mee om het ouderlijk gezag onaagetast te laten en toch de verheffing der meisjesgeest door vlijtige studie te bevorderen. (Ja, ja – vorige eeuw, jongelui…)

* Nog steeds best wel een beetje trots is *

Nou jij weer, Peter.

op 25 03 2008 at 15:41 schreef Peter:

Ik geef me gewonnen, Theo. Ik heb daar niks tegenover te zetten. Ik ben er zelfs nooit in geslaagd een brief in de Donald Duck te krijgen. And it wasn’t for lack of trying.

op 25 03 2008 at 16:45 schreef DvR:

Ik wist als puber het plaatselijke sufferdje er herhaardelijk toe te bewegen om aankondigingen te plaatsen van merkwaardige culturele evenementen in niet-bestaande buurthuizen. En de Fa. Smiths verblijdde ik met prachtige klachtenbrieven over hun aardappelchips. Knapperend proza, dat mij telkenmale een doos vol nieuwe chips opleverde.

op 25 03 2008 at 17:50 schreef Hosseyn:

Masturbatie heeft natuurlijk ook alles te maken met de terreur van de achturige werkdag. Da’s gewoon te lang mensen. Wat kamermeisjes betreft, ik probeer mijn werkster steeds weer uit dat saaie schotse-ruitjes-lolita-schoolunifompje-met-witte-blouse te praten en haar een kamermeisjes-uniform aan te doen, maar dan trekt ze al gauw dat geijkte samouraizwaard uit haar schouderholster en bedreigt mijn mannelijkheid. Och, koud staal heeft ook wel wat.

op 25 03 2008 at 18:39 schreef Theo Ichtus:

Aha – schaamhaar scheren op z’n Japans: Geil!

Iemand trouwens opgevangen dat Ad Melkert OOK de vingers in de New Yorkse suikerpot had, net als Evelientje-van-de-armoedebestrijding?

Toegegeven, ik wil van een PvdA-er al snel alle slechts geloven, maar d’r schijnt een heuse huursubsidie-gate aan te komen, compleet met uitgelekte brieven en aan Korsakov leidende bewindspersonen

op 25 03 2008 at 18:58 schreef Eric:

Weet je wel hoeveel energie woest beminnen kost? Aftrekken is veel makkelijker.

op 25 03 2008 at 19:04 schreef Theo Ichtus:

Aan Korsakov LIJDEND…

* betrapt kijkt en toch nog maar een glaasje witte wijn inschenkt…*

op 25 03 2008 at 19:08 schreef Theo Ichtus:

@ Eric

Als het om woest beminnen van Loor en/of Wampie gaat dan is deugd natuurlijk zijn eigen beloning waar je te allen tijde meer energie uit zult peuren dan dat d’r… eh… instopt…

op 26 03 2008 at 03:57 schreef Maurice:

"En ik vertelde over dat ene veelbesproken vriendje, wiens strelingen nogal plichtmatig waren en niet meer dan een onderdeel leken te zijn van een licht versleten ritueel."

Plichtmatig. Daarom mastruberen mannen. Heel simpel.

op 26 03 2008 at 09:16 schreef Mark:

Ik ben ook wel eens ‘betrapt’. Soms ook expres, en maakte ik het af in haar bijzijn. Gewoon spannend. Wat is het probleem, het is een onderdeel van je ‘manzijn’. Ik snap ook niet goed dat een vrouw claimt dat dat stukje van haar is. Als ze het krijgt, is het een samenspel, geen recht. Dat bepaalt de man/ik zelf wel.

Daarnaast is het ook fantastisch om te zien als een vrouw het doet. En ook dat gebeurd, god zij dank, ook als je, of misschien juist als je er niet bij bent.

op 26 03 2008 at 09:57 schreef Loor:

"Plichtmatig. Daarom mastruberen mannen. Heel simpel."

En vrouwen ook, Maurice. Net zo simpel.

Als ik de bovenstaande commentaren teruglees, lijkt het erop dat mannen zichzelf (al dan niet stiekem) bevredigen omdat vrouwen er gewoon niks van bakken. Yeah, right. Het is natuurlijk allemaal onze schuld. Ik vermoed zo maar ineens dat er nog een column volgt over het wanhopige gepruts in bed van sommige heren. Eens kijken wie er dan met servies gaat gooien.

op 26 03 2008 at 10:20 schreef filantroop:

Nou, vooruit dan maar, een vers van de befaamde dichter Bertus Kruitdamp, uit zijn beroemde bloemlezing “Welvingen en ander gebergte” (Uitgeverij: De Trage Wesp, 1962)

Het jongmens sloeg wild aan het onaneren,
terwijl hij dacht zijn tante te begeren.
Tussen haar volle dijen zag hij struweel,
het leek hem de haren van een bezemsteel.

Opeens lukte het niet meer daaronder,
ook al werkte hij wild als een dragonder.
Armetierig begon zijn vlees te hangen,
en verdween weldra zijn verlangen.

Nu ligt zijn tante dood onder het graniet,
nadat ze hem zo schielijk verliet.
Hem resten slechts necrofiele gedachten,
over hoe hij haar lijk kan verkrachten.

op 26 03 2008 at 11:19 schreef Ansje:

Go Loor! Jij schrijft wat ik dàcht…

LOL @ Filantroop…. hilarisch.. alweer

op 26 03 2008 at 11:43 schreef N. Molrat:

Echte mannen doen niet aan sex….

Een van m’n lievelingsliedjes:
http://lirama.net/song/51410

op 26 03 2008 at 12:21 schreef daniel:

Ik denk dat mannen mastruberen omdat het makkelijker is dan om een vrouw ervan te overtuigen deze zware doch noodzakelijk taak op zich te nemen. Je moet echter goed gek zijn als je een relatie met een leuke dame hebt en dan alsnog de hand aan jezelf slaat. Zeker in haar nabijheid.

Het beeld wat Loor van haar mastruberend vriendje schetst vind ik een naar beeld. Dat is ook begrijpelijk, er is niks mysterieus of byzonder aan een vent die aan zichzelf zit. Het is eigenlijk een soort openbaring waar je niet op zit te wachten. Ja, mannen doen dat en zo ziet het eruit. Ok.

Dat is nogal anders bij een vrouw wiens hand tussen de benen verdwijnt. Dat vinden mannen -maar misschien ook vrouwen- heel mooi, en dat komt misschien juist omdat we eigenlijk niet zoveel zien. Dat is wel mysterieuze en byzondere openbaring waar je met veel interesse naar kunt kijken.

op 26 03 2008 at 12:23 schreef Theo Ichtus:

@ Loor
"Het is natuurlijk allemaal onze schuld"

Vanzelfsprekend.
Overigens gooien WIJ niet met servies.
Dat veroorzaakt namelijk een erectiele stoornis waar geen kamermeisjesoutfit of nonnehabijt tegen opgewassen is.

Billekoek daarentegen…
;-P

Een column waarin verhaald wordt hoe Loor zelf masturberend betrapt werd, dat willen we inmiddels allemaal wel graag lezen. En zonder schuld of macht zou ieders seksleven d’r op voor uit gaan, denk ik.

@ Filantroop

Het is te merken dat het gedicht uit 1962 is "struweel als haren van een bezemsteel" – da’s toch duidelijk van voor de design vagijn…

op 26 03 2008 at 12:44 schreef Theo Ichtus:

@ Daniel
Het is eigenlijk een soort openbaring waar je niet op zit te wachten.

"Elders op het internet" werd ik door iemand getrakteerd op twee URL’s die middels een filmpje moesten ilustreren dat de primitieven inderdaad primitief zijn.

Mijn nieuwsgierigheid zorgde er vervolgens voor dat ik de dag begon met zien hoe iemand een scherpe stok in de anus gestoken kreeg en men vervolgens de stok oprichtte, met het slachtoffer er op – een en ander gadegeslagen door het hele dorp, inclusief vrouwen en kinderen (ze leken te genieten van het verzetje…)

De laatste beelden van dat filmpje toonden hoe de staak achter zijn linkerschouder te voorschijn kwam, zijn voeten verheven van de grond en bloed druppelend langs de stok naar beneden…

Daarna zag ik in een ander filmpje hoe iemand eerst met een pistool beschoten werd en hoe daarna zijn hoofd er met een mes afgesneden werd. Het was duidelijk dat hij nog niet dood was toen men begon te snijden.

Het beeld van masturberende mannen lijkt me toch beter te verteren, voor het ontbijt.

(Wie het zelf zien wil gaat maar goegelen, ik ctrl+C / ctrl+V ze niet hier naar toe…)

op 26 03 2008 at 12:48 schreef DvR:

"Als ik de bovenstaande commentaren teruglees, lijkt het erop dat mannen zichzelf (al dan niet stiekem) bevredigen omdat vrouwen er gewoon niks van bakken."
Ah, daar komt het vingertje. Misschien kun je die meebewegen met de letters op het scherm om ze beter te lezen. Of hem in je broek steken, en je tevreden spinnend afvragen of iemand anders jou beter zou kunnen zelfbevredigen dan jij dat kunt. Wat is er nou zo moeilijk aan het concept zelfbevrediging?

op 26 03 2008 at 12:48 schreef filantroop:

`@Theo Ichtus

In die dagen was het nog “van onderen tapijt”. Ik herinner me nog als belhamel bij een kiosk de verhullende banderol van een naturistenblaadje opzijgeschoven te hebben, waarbij ik getroffen werd door een enorme deceptie. In plaats van te zien wat ik hoopte te zien, werd mijn waarneming getroffen door struikgewas waar kennelijk iets onder schuilging. Maar geen vogeltje te zien.
Wel werd ik door de gezette beheerster van de kiosk aan één oor omhooggetrokken waarna ze me liet vallen in de poel des verderfs.
Sindsdien is het niet meer goed gekomen met me.

Sombere tijden waren het.

op 26 03 2008 at 12:57 schreef sabaroth:

Als vrouwen nou net zoveel fantasie zouden hebben als mannen was er niks in het handje.

op 26 03 2008 at 12:58 schreef sabaroth:

Ehh aan het handje bedoel ik, geloof ik.

op 26 03 2008 at 13:37 schreef Loor:

Ah, daar komt het vingertje? Hoeveel vingertjes tel ik hierboven wel niet? Of zijn het toch kilometers lange tenen?

op 26 03 2008 at 14:34 schreef Theo Ichtus:

Ron Jeremy, iemand?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ron_Jeremy
"Gewoon, omdat ik d’r bij kan!"

op 26 03 2008 at 19:53 schreef Theo Ichtus:

@ Filantroop

Je kon toen destijds wel het beffen en het flossen combineren – om met Cruijff te spreken: Elk …eh…voordeel…nadeel…

op 26 03 2008 at 22:07 schreef Robert:

Ik sta hier toch van te kijken je zelf een slinger geven geeft mij een schuldgevoel jongens kom op nou lul niet zo uit je nek waarom. Dacht je nu echt dat er ook maar een vrouw rond loopt op deze aarde die niet aan zelf bevrediging doet wakker worden jongens.
Soms bittere noodzaak om het gepruts van man lief te compenseren of gewoon een geile bui en man lief zit weer eens in de kroeg of is op zijn werk. Wij doen het gewoon samen reuze geil om te zien visa versa .En trouwens je moet eens aan je vrouw vragen om 2.30 in de nacht schat wat denk je er van kareltje is er klaar voor terwijl zij er om 6.00 uit moet dan zegt zij denk ik toch opzouten joh.
Kijk een vrouw die wil dat is als poepen het is er en het komt qua tijd bijna nooit uit maar het moet dan wel gebeuren wil het tot een echt hoogte punt komen .Denk daar maar eens over na als ze weer in je oor fluistert dat ze zo lekker gekomen is.
En ze jokt daar nooit over natuurlijk ik geef ze vaak geen ongelijk wat heb je toch veel onaantrekkelijke mannen in dit land soms een gevulde knip dat is toch ook geil of niet dames het echte werk doet RAMBO wel. Even zuchten en in zijn oor fluisteren ik kom en klaar ben je weer voor de rest van de week??

op 27 03 2008 at 01:06 schreef DvR:

@Loor: Waarom zou ik lange tenen hebben? Je bent de discussie gewoon zo aan het verdraaien dat het weer aan die vervelende kerels ligt, die geen genoegen willen nemen met wat De Vrouw hen biedt. Belegen onzin natuurlijk – het enige dat er beweerd is, is dat vrouwen weinig toe te voegen hebben aan een snelle sjor, precies zoals mannen gemist kunnen worden bij een eenvoudige vingeroefening.

Ondertussen vind ik het wel ergerlijk dat jij liever zonder reden mannen dubieuze motieven in de schoen schuift dan dat je gewoon de eerlijke antwoorden accepteert die je hier gekregen hebt. Bovendien staat die dubbele standaard van je nog overeind: als een vrouw zich stiekem vingert is dat prima, maar als een man zich stiekem aftrekt gaat hij practisch vreemd. Dat soort kromme redeneringen werd 30 jaar geleden door schuldbewuste mannen misschien nog geslikt, maar het verbaast me oprecht dat je ze anno 2008 nog zonder blikken of blozen in de strijd werpt.

op 27 03 2008 at 07:37 schreef Peter:

Relax, Daan. Verlies je gevoel voor humor niet.

op 27 03 2008 at 09:44 schreef filantroop:

De eminente wetenschapper Prof. Dr. Anelize Placenta schreef in haar essay “Van zelfbevlekking tot ontluistering ”:

“dat de masturbatie door de man op termijn tot mentale vervlakking, en zelfs tot een mate van lichte krankzinnigheid kan leiden, geeft voldoende grond voor herbezinning.
Empirische aanwijzingen daarvoor zijn voldoende aanwezig om deze stelling te onderbouwen en van overheidswege om maatregelen te verzoeken. Wellicht tot het in het leven roepen van een ad hoc-commissie.
Een meer fysiek aspect is het ontstaan van aandoeningen als RSI tengevolge van masturbatie. De hypothese dat masturbatie ook het syndroom van Gilles de la Tourette zou bevorderen vraagt om meer onderzoek.”

Kortom, redenen genoeg om het onderwerp serieus te benaderen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS