Home » Archief » Het vrije woord


[21.03.2008]

Het vrije woord

Nederlandse Islamitische Omroep


Paul Avril

In het publieke debat wordt er veel afgepraat en geschreven over de vrijheid van meningsuiting. Dit gebeurt bovenal in de context van de islam en moslims; politici die harde uitspraken doen over de islam, cabaretiers die grove grappen maken over deze religie en publicisten die confronterende meningen verkondigen over moslims. Volgens de een zijn zij moedige voorvechters van het vrije woord, maar voor de ander zijn het simpelweg islambashers.

In Het Andere Geluid een gesprek met cabaretier Hans Teeuwen, de Iraanse kunstenares Sooreh Hera en een reactie van cartoonist Gregorius Nekschot over het nut en de noodzaak van de strijd voor de vrijheid van meningsuiting alias islambashen. Met een gesproken column van Mohammed Benzakour

Klik en beluister hier.

Algemeen, 21.03.2008 @ 10:31

[Home]
 

41 Reacties

op 21 03 2008 at 12:08 schreef EH:

Wat een mannetje die Benzakour zeg. Wat een bijelkaar geraapt zooitje van nonverbanden dat verhaal van hem.

op 21 03 2008 at 13:02 schreef Peter:

Waar, maar er valt kennelijk wel op een normale toon met hem te praten en dat had ik, eerlijk gezegd, niet verwacht.

op 21 03 2008 at 13:56 schreef barry:

Tuurlijk kan je op een normale toon met hem praten. Dacht je dan dat het een aap is? Het is weer je zoveelste dvdspeler variatie, Peter.

op 21 03 2008 at 13:59 schreef Peter:

Nee dat is het niet, Barry.

Het probleem met jou is, dat je altijd een paar essentiële stappen overslaat. Het zou tenslotte zonde zijn om je vooroordelen omvergekegeld te zien, nietwaar? Je vindt het te leuk om steeds te herhalen en te herhalen dat ik een racist ben die zijn racisme projecteert op redelijke, verstandige mensen als jij, die gewoon nuchtere kritiek hebben op de islamitische wereld.

En dat maakt jou zo’n onuitstaanbare eikel.

Dit is de essentiële stap die je hebt overgeslagen: je had me moeten vragen: ‘Maar waarom dan, Peter, had je niet verwacht dat er met Mohammed Benzakour op normale toon te discussiëren zou zijn?’

En dan moet je mijn antwoord afwachten, je daar in verdiepen en dan dáár weer op reageren.

Dus probeer het nog een keertje overnieuw, Barry.

op 21 03 2008 at 14:02 schreef Lugtigheid:

wat hoorde ik daar verkiezingen, maar op hem mag je niet stemmen, want ik vind hem niet goed genoeg. en dat noemen ze demoncratie.

op 21 03 2008 at 14:11 schreef Peter:

‘Demoncratie’ leuk gevonden.

op 21 03 2008 at 14:59 schreef Kariem:

Benzakour zou Benzakour niet zijn als hij Israel er niet bij zou betrekken. Zijn stommiteit is makkelijk te weerleggen. Jongeren die Israel wilden helpen opbouwen deden dat vrijwillig. Ameur (Marokkaanse minister) wil Marokkanen in Europa juist iets opdringen waar ze niet om gevraagd hebben, zoals de dubbele nationaliteit. Maar goed, zo’n volhardende anti-semiet als Benzakour zal die nuance natuurlijk ontgaan.

op 21 03 2008 at 15:17 schreef barry:

@kariem
Het probleem is dat hij dat altijd zo normaal gezellig verwoord

op 21 03 2008 at 16:24 schreef Peter:

Niet nieuwsgierig naar waarom ik dat dacht, van Benzakour, Barry? Nee, hè?

op 21 03 2008 at 16:26 schreef Kariem:

het is natuurlijk antisemiet, zonder koppelteken.

op 21 03 2008 at 18:01 schreef barry:

Nee ik ben juist bijzonder nieuwsgierig waarom je niet had verwacht dat je op normale toon met Benzakour kon praten en waarom je nu tot de overtuiging bent gekomen dat je wel op een normale toon met hem kan praten.

Begrijp ook niet waarom je altijd als door een wesp gestoken op mij reageert. Aan de herhaling kan het niet liggen want de eerste keer ging je ook al helemaal door het lint. Jij begint vaak met schelden zoals op mijn aantekeningen bij Hassnae’s abortusstukje die toch volkomen terecht en inhoudelijk waren. Je hebt ook een behoorlijk vertekend beeld van mij, waarvan ik niet begrijp waar jij dat op baseert. Terwijl het toch tot tevredenheid moet stemmen dat ik altijd zo trouw en vol interesse jouw site bezoek. Daaruit spreekt toch een zekere waardering voor je redactionele beleid. Alleen ben je de laatste tijd behoorlijk in de war en zie jij dat aan als diepzinnige veelzijdigheid. Daarover uit ik mijn oprechte zorg
Zie graag je antwoord over Benzakour tegemoet.

op 21 03 2008 at 18:09 schreef DvR:

Het plezier waarmee ik naar Teeuwen luisterde was gelukkig groter dan de ergernis die Benzakour en de presentatrice bij me opwekten met hun behoudende en defensieve sentimenten. Wel viel me op dat Benzakour veel waardering voor Teeuwen opbracht – zoals Peter opmerkte was er inderdaad met hem te praten.

Maar als Benzakour waardering voor Teeuwen kan opbrengen, hoe kan hij dan in zijn eigen columns nog zo ambivalent staan tegenover vrije meningsuiting? Hij leek onderscheid te maken tussen ‘misbruik’ van vrije meningsuiting door politici en artiesten – maar als dat Teeuwen moet vrijpleiten, alsof Teeuwen maar een soort nar is, doet Benzakour hem toch ernstig tekort.

op 21 03 2008 at 19:19 schreef Peter:

Ik ga niet door het lint, Barry, ik zet je op je nummer. Alleen heb je zo’n enorme plaat voor je kop dat je alles interpreteert als bevestiging van jouw morele gelijk.

Kennelijk slaag ik er maar niet in om je duidelijk te maken waarom ik je een onuitstaanbare eikel vind, hoe helder ik één en ander ook herhaaldelijk heb verwoord.

Maar ik ben geduldig, en probeer het gewoon nog een keer.

Hierboven wordt treffend geïllustreerd hoe jij te werk gaat: ik plaats een opmerking, namelijk dat ik van Benzakour niet had verwacht dat hij op zo’n bedaarde toon kon praten over vrijheid van meningsuiting en ‘islam-bashing’. Ik licht niks toe, maar jij pretendeert al te weten waarom ik dat niet had verwacht: ik dacht dat Benzakour een aap was. Het is een variatie op dat DVD-speler-argument, zeg je. Dat is dat argument dat je me voortdurend in de mond legt, namelijk dat ik denk dat alles okidoki is in de Arabische wereld omdat de mensen daar ook gewoon het nieuwste type DVD-speler willen.

Maar ik denk helemaal niet dat Benzakour een aap is en ik denk ook niet dat alles okidoki is in de Arabische wereld, en zeker niet om die reden. Je was vergeten me dat te vragen.

Dat is wat je altijd doet: je maakt een karikatuur van een standpunt dat je niet eens begrijpt, en je gaat dan die karikatuur belachelijk maken.

Op die manier verziek je de discussie, en dat irriteert me verschrikkelijk.

Onder het stukje over de Arabische popsterren doe je het weer:

Dankzij jouw zus heeft Peter het afgelopen jaar veel geleerd. Hij heeft geleerd dat zij daar in de Arabische wereld zich ook bezig houden met de nieuwste dvdspeler. Hij heeft geleerd dat daar ook soapies zijn. Hij heeft geleerd dat hun geestelijk leidsmannen zo vooruitstrevend zijn dat zij abortus overwegen in het geval van verkrachting. Tot zijn grote woede heeft hij van mij ooit geleerd dat zij daar ook nog naar de WC gaan En nu, tot waarschijnlijk zijn grote verassing, dat zij daar bovendien hun Frans Bauers waarmee je hoge ogen gooit als je die in de VN postmodernistisch weet te duiden.

Het is het gratuite, sarcastische gesneer van een druilerige aardskankeraar. Het is het enige wat je voortdurend doet: een karikatuur maken van een standpunt dat je niet of maar half begrijpt en dan die karikatuur belachelijk maken. Zelf heb je geen visie, je hebt geen ideeën en je draagt niets bij. Het is alleen maar dat zure gekanker, de hele tijd.

En dan zou ik blij moeten zijn met het compliment dat jij mij geeft door elke dag mijn site te bezoeken? Wie ben jij, dat je ‘complimenten’ zoveel waard zijn dat ik maar door de vingers zou moeten zien dat je me voortdurend beledigt, op veilige afstand ook nog, en me beschuldigt en verdachtmaakt?

Als een farizeeër loop je hier steeds mensen op hun fouten en tekortkomingen te wijzen. Inhoudelijk was je kritiek nooit. Ook in die abortusdiscussie ben je nooit ingegaan op wat er werkelijk werd gezegd. Je bleef er maar een karikatuur van maken. Maar ik herken me niet in je weergave en Hassnae herkent zich ook niet in je weergave. Je kritiek was gratuit als altijd.

Buigen we ons nog even over dit gebazel:

Alleen ben je de laatste tijd behoorlijk in de war en zie jij dat aan als diepzinnige veelzijdigheid.

Ben je echt zo dom of doe je net of je neus bloedt wanneer je je onnozel afvraagt waarom ik zo stekelig op jou reageer, terwijl je je voortdurend van die neerbuigende oordelen over mij aanmatigt?

Waarom ik niet van Benzakour had verwacht dat hij op zo redelijke toon zou praten:

Ik volg Benzakour al een tijdje, en had de indruk dat het een voortdurend verongelijkte, in constante staat van opgewondenheid verkerende man was, heilig overtuigd van zijn eigen gelijk. Een soort mannelijke Meulenbelt. Van Meulenbelt weet ik dat er niet mee te praten valt, van Benzakour verwachtte ik het ook.

Niks met apen en DVD-spelers te maken, dus.

Barry, neem van mij aan dat je niks van me weet, echt helemaal niks. Je weet niet wat ik denk, in welke geestelijke toestand ik verkeer, wat ik heb geleerd het afgelopen jaar, of wat dan ook.

Als je het wilt weten, hoef je het maar te vragen. Vraag gericht en formuleer helder, en dan probeer ik zo eerlijk mogelijk antwoord te geven. Als het je niet interesseert, en dat kan ik me heel goed voorstellen, hou dan je zure kankerkop over me dicht.

Better watch your shit, man, cuz’it’s coming out of your mouth instead of your asshole.

Prijsje voor wie weet uit welke film die komt.

op 21 03 2008 at 19:25 schreef DvR:

The Exterminator – dat doet toch vermoeden dat die Barry iets in je losmaakt :-)

op 21 03 2008 at 19:26 schreef DvR:

Ik heb overigens valsgespeeld, dus houd die DVD speler zelf maar.

op 21 03 2008 at 20:25 schreef barry:

Niet dat je daar meteen de nieuwste dvdspeler voor koopt. maar je bent toch een ongeloofelijke Prima Donna, Peter.

op 21 03 2008 at 21:02 schreef TRS:

Vrijheid van mening? Die Benzakour gaat al meteen de mist in.

op 21 03 2008 at 21:10 schreef TRS:

Sinds hij dit soort onzinnige columns schrijft weten we in ieder geval wel zeker dat hij geen plagiaat meer pleegt.

op 21 03 2008 at 21:15 schreef Peter:

Niet dat je daar meteen de nieuwste dvdspeler voor koopt. maar je bent toch een ongeloofelijke Prima Donna, Peter.

Gewoon het zoveelste betekenisloze rijtje slordig gespelde woorden, Bar.

op 21 03 2008 at 21:15 schreef TRS:

Verschrikkelijk trouwens, die interviewster.

op 21 03 2008 at 21:58 schreef Tofuburger:

Als mensen teveel zuipen is dat prima, zolang ze hun vrouw niet slaan als gevolg daarvan. Als mensen nare dingen over woenstijnroversgeloven zeggen is dat prima, zolang ze daarmee niet direct aanzetten tot geweld. Ik zie echter op Google dat de term "Pax Islamica" al 63.000 hits oplevert. DAT is verontrustend.

op 22 03 2008 at 02:11 schreef DvR:

Kwam net een grappige site tegen: http://www.askimam.org. Ze hebben fatwa’s voor ieder mogelijk onderwerp. Je kunt zelf vragen insturen en dan gaat een gedreven zelootje op een Indiase madrassa precies voor je uitzoeken hoe het daarmee zit in de islamitische traditie. Zo mag een vrouw bijvoorbeeld niet haar haar knippen, of het zwart verven. Andere kleuren mogen wel, behalve wanneer je gewenste kleur in de mode is. Rood verven met henna mag daarentegen altijd, want dat deed Mohammed ook.

op 22 03 2008 at 12:52 schreef EH:

Mee eens Peter, die reactie schreef ik halverwege het interview, naar het eind toe kwam hij positiever over.

Inderdaad een leuk interview met greorgius, en ook lekker om hans weer tekeer te horen gaan. "’geen licht zonder duisternis’. Ja dat zonder meer. Daar kun je ook alle kanten mee op ja." (oid). Heerlijk.

op 22 03 2008 at 23:13 schreef Tjerk:

Terwijl Wilders’ internetprovider in The Land of the Free http://www.fitnathemovie.com offline heeft gehaald of de content niet te zeer tegen de schenen schopt (hoe gaan ze dat beoordelen adhv een voorpagina?), overweegt de NMO (u weet wel, die rabiate baarden die de toko daar hebben getalibaniseerd) de film integraal uit te zenden.

Het lijkt de wereld op z’n kop: verfrissend perspectief, alleen het bloed stijgt me naar het hoofd en daar wordt ik duizelig van. Kan iedereen weer in z’n vaste hokjes kruipen, please? Dat houdt het wel zo overzichtelijk. Bij voorbaat dank.

op 23 03 2008 at 15:21 schreef TRS:

"overweegt de NMO (u weet wel, die rabiate baarden die de toko daar hebben getalibaniseerd) de film integraal uit te zenden. "

Nu ja, ze willen de film eerst zien, en dan beoordelen of ze ‘m willen uitzenden. Dat willen alle zenders.

op 23 03 2008 at 15:29 schreef Peter:

Tja, wie gaat er nou iets uitzenden zonder te weten wat het is? Zo’n bizarre eis vind ik het niet.

op 23 03 2008 at 18:24 schreef Tjerk:

Feest gaat niet door: Wilders wil z’n fillempie niet van te voren vertonen en
de Britse FitnatheMovie-site blijkt inderdaad een hoax.

Kan iemand me trouwens uitleggen waarom op elke pagina waar het over Wilders, Bin Laden, etc. gaat, er advertenties voor dezelfde relatiesite te vinden zijn?

Als dit een charmeoffensief is dan is het er een met een bijzonder wrede twist.

In de woorden van Pacino’s Lucifer:

"Look, but don’t touch.
Touch, but don’t taste.
Taste… Don’t swallow!

And while you’re jumping from one foot to the next, what is he doing?

He’s laughing His sick fucking ass off!

He’s a tight-ass; He’s a sadist!"

op 24 03 2008 at 12:59 schreef Cnor:

Primeurtje voor Peters Hotel Californie: Wellicht dat allahakhbar.com de film uitzendt…

op 24 03 2008 at 21:08 schreef Cnor:

Ook boeiend:

http://muslimsagainstsharia.blogspot.com/2008/03/is-wilders-movie-website-network.html

op 25 03 2008 at 09:41 schreef sabaroth:

Helaas:
This site has been suspended while Network Solutions is investigating whether the site’s content is in violation of the Network Solutions Acceptable Use Policy. Network Solutions has received a number of complaints regarding this site that are under investigation.

op 25 03 2008 at 16:28 schreef Hannah:

Leuke discussie / uitzending. Peter, ben jij echt al van ’68?

op 25 03 2008 at 16:30 schreef Peter:

Yep. Zou je niet zeggen, hè?

op 25 03 2008 at 16:56 schreef DvR:

Ik ben ook van ’68. Dit is het jaar dat we veertig worden. Oh grote gruwel. Dan mogen we alleen nog naar meisjes van boven de 30 kijken.

op 25 03 2008 at 17:01 schreef Wampie:

Ik voel me wel buitengesloten; zelf ben ik van januari ’69. Loor, hoe zat het ook al weer met jou?

op 25 03 2008 at 17:03 schreef Peter:

Dat zijn al twee meisjes van boven de dertig waar ik graag naar kijk.

op 25 03 2008 at 18:58 schreef Loor:

Wampie, de tand des tijds knaagt nog lang niet aan jou. Vroeg ik je laatst niet naar je geheim?En ik kan met trots meedelen dat ik ergens in mei 41 jaar zal en mag (!) worden.

op 25 03 2008 at 18:59 schreef Loor:

Peter, dank je. That feeling is mutual.

op 26 03 2008 at 09:27 schreef Wampie:

‘Ergens in mei’ is me te vaag, Loor, maar daar kom ik nog wel achter!

op 27 03 2008 at 19:25 schreef Cnor:

Nou, daar is ie dan, de film Fitna:
http://www.liveleak.com/view?i=ee4_1206625795

op 27 03 2008 at 19:58 schreef Cnor:

Sneller dan online kijken, is het om de film te downloaden:

http://rapidshare.com/files/10283404…-1fc4.flv.html

op 27 03 2008 at 20:01 schreef Cnor:

mmm, het er is erg veel belangstelling; deze is misschien nog bereikbaar:

http://skoften.net/index/item/fitna_the_movie

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS