Home » Archief » Koerier


[01.04.2008]

Koerier

Hassnae Bouazza

asami5 (32k image)
Asami Kanno

“Tijd is geld”, doceert de koerier, met overhellend buikje en grote snor. Hij leunt tegen de deuropening. Hij komt een dvd met televisiebeelden halen die ik heb verzameld op verzoek van De Wereld Draait Door. Zij willen weten wat er op de Arabische televisie gezegd wordt over Fitna, de film waarmee Geert Wilders een gooi doet naar de wereldheerschappij of het martelaarschap, of beide. De avond dat De Film online stond, bleek al snel dat de Arabische tv er niet zoveel zin an had. De volgende dag kwam de berichtgeving rustig op gang en aan het einde van de dag kwam die koerier.

Die was er sneller dan verwacht; hijgend was ik nog bezig met het branden van de dvd, want techniek laat je altijd in de steek als je hem het hardst nodig hebt. Ik leg hem uit dat ik bijna klaar ben en dat ik de dvd moet branden, maar dat dat zo gepiept is. “Jah, tijd is geld. Tijd kost geld,” en hij tikt op z’n horloge. Tegen mijn moeder zegt hij in het voorbij gaan “je was net niet zo aardig voor me”.

Hij komt de woonkamer binnen, neemt plaats op de bank en vertelt me dat hij ook een schotel heeft, maar dan eentje met vijf koppen. “Daar ken ik de hele wereld mee ontvangen. Echt alles. Welke zender is dat nou?”

Op televisie staat de Egyptische zender Masriya op. “Is dat nou over die film van Wilders?” De koerier zit inmiddels wijdbeens op de bank, voorover gebogen.

“Wil hij misschien koffie”, vraagt m’n moeder me stilletjes. “Doe maar niet”, antwoord ik tussen neus en lippen door, want ik wil niks missen van wat de koerier me non-stop aan het vertellen is.

“Nou, eigenlijk hebben wij hier in Nederland gewoon vrijheid van meningsuiting, dus daar hebben ze niks mee te maken daar. Maar zo’n Balkenende. Nou joh, wat een bange lafbek. Echt, als ik die vent zie. Slaat helemaal nergens op. Hij moet het gewoon opnemen voor de vrijheid van meningsuiting.”

De koerier staat op en gaat bij de tafel staan. “Ik ken ook moslims. Jaah, bij mij in de buurt heb je Turken, Marokkanen, Soedaniërs. Die Soedaniërs zijn erg. Noouu joh. Dan zeggen ze wat van Wilders, maar hun zijn nog veel erger. Maar nou komt die Jamai ook met een film en die is veel erger. Maar jah, dan moeten hun maar niet zo met homo’s en vrouwen omgaan. Das toch nie normaal.”

Als de dvd klaar is, overhandig ik deze aan hem. Hij geeft aan meteen te vertrekken in verband met eventuele file. “Jaah, maar ik moet ook nog terug. Ik moet nog eten vanavond. Ik wil wel op tijd zijn.”

De maandag na De Film belt een redacteur van De Wereld Draait Door me met de vraag of er nog iets op de Arabische televisie over is getoond in het weekend, maar ik moet hem teleurstellen. Afgezien van wat droge berichtgeving, helemaal niks. Geen rel, nergens een fikkie, en zelfs de Garret Weldon-pop heb ik niet voorbij zien komen. Maar niet getreurd, het is nog vroeg en als de Nederlandse regering maar lang genoeg blijft wroeten, komt er vanzelf wel een crisis. Geef het even.

Hassnae Bouazza is één van de deelnemers aan een debat over Fitna op donderdag, 3 april aan de Amsterdamse Vrije Universiteit. Ze zal reageren op de stelling dat de koran oproept tot geweld. Aanvang 19:30 uur. Komt dat zien.

Algemeen, 01.04.2008 @ 23:26

[Home]
 

78 Reacties

op 02 04 2008 at 02:59 schreef Tjerk:

"Wil hij misschien koffie", vraagt m’n moeder me stilletjes. "Doe maar niet", antwoord ik tussen neus en lippen door, want ik wil niks missen van wat de koerier me non-stop aan het vertellen is."

In het goud van deze column is dit de diamant; meesterlijk geslepen.

op 02 04 2008 at 07:29 schreef daniel:

Het enige wat Wilders gedaan heeft is dat ie een filmpje heeft gemaakt waarin moslims geconfronteerd worden met de lelijke aspecten van hun cultuur/religie/beschaving.

Die lelijke kanten hebben we allemaal, iedereen heeft wel wat op z’n kerfstok. De vraag is niet wie de grootste bozerik is, maar hoe we er mee omgaan. De reactie van moslims, aangespoord door de Nederlandse overheid, is zorgelijk.

Terwijl Duitsers verantwoordelijkheid nemen voor zaken die gedaan zijn uit naam van een ideologie die zij al lang niet meer aanhangen, Nederlanders verantwoordelijkheid nemen voor zaken die eeuwen geleden hebben plaatsgevonden, nemen moslims een uitzonderingspositie in waarin ze geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen voor misdaden die in hun naam gepleegd worden terwijl ze er gelijktijdig begrip voor mogen hebben en er mee kunnen dreigen.

op 02 04 2008 at 07:40 schreef Peter:

Hoort dit niet onder de brief aan Wilders van Muntz en Van de Wint, Daniël?

op 02 04 2008 at 12:20 schreef Lagonda:

Hahahahaha, de Garret Weldon-pop! Tsja. Wat een sukkels, hahaha!

op 02 04 2008 at 12:46 schreef metatron:

Garret Weldone? Wist wel dat Pat Garret een fascistische bountyjager was. De sheriff die Billy The Kid in de boeien heeft geslagen. Ooit zelf een crimineel. Met boeven vang je boeven.
Roept toch een merkwaardige associatie op. Of tegenstrijdigheid. Garret Weldone. Alsof Wilders zichzelf heeft aangegeven als aanstichter van zijn eigen onheil. En daarbij ook nog eens een goede daad heeft verricht. Hadden ze waarschijnlijk zelf nog niet over nagedacht.
Het wilde oosten leeft voort in de ogen van westerse waarnemer.

op 02 04 2008 at 12:46 schreef Loor:

"Maar niet getreurd, het is nog vroeg en als de Nederlandse regering maar lang genoeg blijft wroeten, komt er vanzelf wel een crisis. Geef het even."

Dodelijke laatste zin. Geweldig.

En Hassnae, heerlijk hoe je deze eendimensionale geest (de koerier) hebt neergezet.

op 02 04 2008 at 13:50 schreef Peter:

Die koerier, dat is voor mij de gemiddelde Hollander: bot en lomp en dom, en ergens zie ik er ook wel een metafoor voor de Wilders-film in. Ook al heb je het grootste gelijk van de wereld, en geeft de wereld dat over honderd jaar alsnog toe, het had toch allemaal wazt verfijnder gekund, al was het maar om te laten zien dat jij wel beschaafd bent.

op 02 04 2008 at 15:58 schreef CC:

@Peter,

Sorry maar je opmerking over verfijndere presentatie van Islamkritiek is allang achterhaald.
Ayaan toonde die verfijning wat mij betreft en we weten hoe daarop gereageerd werd. Soms moeten veranderingen stevig worden doorgedrukt, we kunnen niet eeuwwig ten dage de wantoestanden in de Islam blijven benaderen met zijden handschoenen.
Er is en blijft een grote groep mensen die domweg NIET openstaan voor kritiek op de Islam.
Daarmee heeft ‘de toon’ niet je kritiek weinig tot niets van doen.

op 02 04 2008 at 15:59 schreef CC:

Excuses voor mijn slordig taalgebruik.

openstaan = openstaat
..niet je kritiek = de toon van de kritiek

op 02 04 2008 at 16:29 schreef Klaplong:

De mocro, of turk, daar wil ik vanaf, stond te hangen in mijn portiek. Ik was gevraagd door de minister van binnenlandse zaken of ik tijdens de 2e termijn niet een paar oneliners kon debiteren om het debat naar een hoger plan te tillen. "needrlandrs sijn rasistiese farkes" zei de mocro die achter me aan naar binnen liep. Mijn moeder keek verbaasd op dat er zo’n, zeg maar, kansrijke biculturele knul binnen kwam. "Jai bent hoer !!" riep hij haar meteen op toen ze niet dienstig en gebogen een drankje aanbood. Ik was druk bezig dus had even geen tijd om in te grijpen. "ik spoeg op kut fan je moedr !!" riep deze vrolijke jongen die het hart op de tong had liggen. Mijn moeder ging maar even naar de keuken. "Wai neemen dit lant ofr, jullie trappe altijt in taquiyya en ztraks ben iek de baas hier en dan wiel ik blanke hoere !!!" Hij zat inmiddels met mijn mobiel te bellen maar omdat ik nog beltegoed had vond ik het best….

Lekker stukkie hassnae, sterk ook om zo’n genuanceerd beeld te schetsen van wat wereldvreemde peter "de gemiddelde Nederlander" noemt. Je ondermijnt hiermee de geemschapszin en dat werkt sterk polariserend.

Maar het meest nog laat je zien dat je een loser bent…

op 02 04 2008 at 17:36 schreef Kariem:

@Klaplong

Wie had die mocro bij jou thuis uitgenodigd? En waar was jij zo druk mee bezig dat je die mocro die je moeder voor hoer uitmaakte niet op z’n sodemieter hebt gegeven? Rare kerel/vrouw ben je, Klaplong…

op 02 04 2008 at 17:39 schreef Tjerk:

"Maar het meest nog laat je zien dat je een loser bent…"

Vertel eens Klaplong, in welk blad jij een column hebt en welk televisieprogramma koeriers naar jou stuurt om weekoverzichten van de regionale tv in ontvangst te nemen.

Maar dat is niet waarom je een loser bent. Je bent een loser omdat je denkt dat jouw stukkie stront het spiegelbeeld is van Hassnae’s column. Er is echter een belangrijk verschil. Hassnae kan schrijven. Jij niet.

En ten tweede: wat jij beschrijft, de moslimtokkie, dat is allemaal al bekend en half verteerd de enige reden waarom je het hier weer uitbraakt, is om je eigen superioriteit te bewijzen: "kijk eens wat een walgelijke gevallen sommige moslims zijn", zegt hij grijnzend, terwijl het groen in draden langs zijn kin druipt. "Nou, daar steken wij Nederlanders toch fraai bij af."

Dat heeft Hassnae’s column ook al voor op jouw braakbal: die schrijft niet af, maar houdt een spiegel voor: en daarin verschijnt een lompe boer, vol van zijn eigen oordelen over de wereld om ‘m heen, maar te traag van geest om te snappen dat ‘ie (a) te gast is in dat huis en (b) iets had kunnen leren als ‘ie vijf minuten z’n bek had gehouden en een open vraag over het onderwerp had gesteld.

En dat is herkenbaar. De koerier is een uitvergroting van mijn eigen gedrag, bij tijd en wijle. Dus kijk je in die spiegel en het beeld is zowel komisch als onflatteus, en je denkt: "Neee… dit kan écht niet zo. Daar moet ik wel op letten."

Dat is, tenzij je een loser bent met zo’n gebrek aan zelfwaarde dat je je alleen groot kan voelen ten koste van een ander.

op 02 04 2008 at 20:42 schreef een eenvoudig allochtoon:

eentje heb je ook na correctie gemist’eeuwwig’.
hoop niet voor je dat een’cc’,staat voor de maat van je herseninhoud.
ayaan,wie is dat?

op 02 04 2008 at 20:54 schreef Tjerk:

Nou, eenvoudige allochtoon; je eigen bijdragen houden ook niet over, dus misschien zou je inhoudelijk op CC kunnen ingaan.

Wie weet win je er wat respect mee.

op 03 04 2008 at 06:45 schreef CC:

@Tjerk,

Volgens mij is @Een eenvoudig allochtoon iemand die al eerder de opmerking over cc=maat voor herseninhoud maakte. Niets nieuws onder de zon en gelukkig voor hem ben ík niet gauw beledigd.

op 03 04 2008 at 06:54 schreef Peter:

Ik denk dat ik Eenvoudige Allochtoon maar eens op de trein ga zetten…

op 03 04 2008 at 14:44 schreef sabaroth:

richting oosten?

op 03 04 2008 at 14:51 schreef Peter:

Oost, west, als het maar weg is van hier.

op 03 04 2008 at 16:43 schreef N. Molrat:

Wat een kwaadaardige column. Die Hassnae begint steeds gevaarlijker te worden.
Ik ben zo’n onnozele dat ik het koerier verhaal las alsof het letterlijk zo gebeurd was en me zelfs een beetje kwaad zat te maken over de domheid en lompheid van de koerier.
Pas nadat Tjerk me erop wees en in het stuk nog eens las had ik in de gaten wat ze aan het doen is.
Hassnae maakt heel behendig gebruik van haar schrijftalent en haar imago van lief en aardig en toegankelijk en onschuldig.

Ik zie meerdere koeriers per week en vind de meeste erg leuk. Het zijn vaak einzelgangers, op een postitieve manier onaangepast, mensen met brede interesse en open voor nieuwe dingen (Ik geef wel altijd koffie maar bijna nooit koekjes).
Het is griezelig om te merken dat een handig geschreven tekst mijn beeld van de wereld om me heen zou kunnen beinvloeden.
Gelukkig zijn Wilders en Verdonk niet zo uitgekookt als Hassnae.
Ik wil overigens niet beweren dat ze niet bestaan, de lomperikken zoals in de column van Hassnae.

op 03 04 2008 at 16:46 schreef hassnae:

Naakte Molrat: het verhaal is precies gegaan zoals ik heb beschreven, ik heb niks aangedikt.

op 03 04 2008 at 16:55 schreef Kariem:

Kom kom, Hassnae, je kunt mij niet wijsmaken dat je moeder in het Nederlands vroeg of de beste man een bakkie lust. Dat moet op zijn minst in het Arabisch gevraagd zijn, wat er maar weer eens op duidt dat jullie Arabers en moslems doortrapte beoefenaars zijn van de taqiya die zelfs zijn doorgedrongen tot respectabele organen als Vrij Nederland. Koeriers zoals jij hierboven hebt geschetst kunnen niet bestaan in Nederland. Geeft niets, ik heb mijzelf een tijdje geleden ook alleen maar ingebeeld dat ik door een truttig meisje ter verantwoording werd geroepen voor alle misdaden van moslims, terwijl de griet duidelijk zag dat ik aan een vodka-lime zat te nippen.

op 03 04 2008 at 17:01 schreef een eenvoudig allochtoon:

naar welk concentratiekamp,gevuldekoek.
ben niet een argeloze jood,herkenbaar aan een ster.
maar daar kunnen je ouders je alles over vertellen.
ik weet dat de roots van je vrouw liggen in de grootste islamitische staat ter wereld.
maar bespaar je de moeite ik heb een grote auto met idem kofferbak,kleine moeite om naar het
station te rijden van een leidse glibber.

op 03 04 2008 at 17:04 schreef N. Molrat:

Bijna onvoorstelbaar, vooral die opmerking tegen je moeder, maar ik geloof je.

De rest van mijn beweringen spreek je niet tegen, ik blijf op mijn hoede voor Hassnae.
Ik blijf ook koffie drinken met koeriers in de hoop dat van Gullik en eenvoudige allochtoon niet als koerier werken.

op 03 04 2008 at 17:06 schreef Peter:

ik weet dat de roots van je vrouw liggen in de grootste islamitische staat ter wereld.

Wie is mijn vrouw, Eenvoudige, en wie zijn mijn ouders?

Naakte M., welke ‘rest van je beweringen’ spreekt Hassnae niet tegen? Dat ze kwaadaardig is? Moet ze dat tegenspreken? ‘Nee, ratje, echt, ik ben niet kwaadaardig, ik ben lief’?

op 03 04 2008 at 17:07 schreef een eenvoudig allochtoon:

@petertje het bovenvermelde is voor jou bedoelt,anders ga je weer nuilen,dat je niets begrijpt.
i’l be back

op 03 04 2008 at 17:44 schreef Tjerk:

"Wat een kwaadaardige column. Die Hassnae begint steeds gevaarlijker te worden. (…)

Pas nadat Tjerk me erop wees en in het stuk nog eens las had ik in de gaten wat ze aan het doen is."

Ze is nog veel vileiner dan je denkt Molrat: moet je eens zien hoe ze een zin als "Tegen mijn moeder zegt hij in het voorbij gaan "je was net niet zo aardig voor me"." tegenover een zin als "Wil hij misschien koffie", vraagt m’n moeder me stilletjes." zet. Het effect is vernietigend. Hoe ziet deze lompe vlegel niet in dat hij met een morele vorstin van doen heeft?

Echter: mijn waardering van het stuk is precies tegenovergesteld, aangezien ik mijn identiteit lang heb omarmd als een vertrouwde en aan mijn lijf gepaste jas. Hij zit geweldig, houdt de regen buiten en hij mag dan wat saai zijn, maar hij is wel oerdegelijk. Dus als iemand me wijst op de gaten op de ellebogen en de moddervlek, dan wordt ik daar niet boos of verdrietig om, maar kijk ik of het klopt en als het klopt, zeg ik "verdomd, ze heeft gelijk" en naai ik er pandjes op doe ‘m in de was en tracht voortaan de plassen te vermijden.

Wat ik niet doe is degene die me erop wijst – of in dit geval erop wijst door iemand anders te beschrijven die zijn jas flink besmeurde zonder dat zelf door te hebben – te beschuldigen van kwaadaardigheid.

Welk kwaadaardig doel zou iemand in de zin kunnen hebben met het beschrijven van het eigenaardige gedrag van meneren die o zo fier zijn op hun jas, maar ‘m tegelijkertijd zo slonzig dragen en bevuilen? De bedoeling is toch slechts dat mensen hun jassen beschaafder dragen zodat het voor iedereen een leuk gezicht is en de dragers het ding nu met gepaste trots kunnen dragen.

Een zekere Joodse leraar zei eens: "Haal eerst de biels uit je eigen oog, voordat je wijst op de splinter in dat van een ander."

Een waar woord, zij het dat het, toegepast op die ander ("Haal jij eerst maar eens de balk uit je oog, voordat je mij van een splinter beticht, mannetje") al gauw kan functioneren als een goedkope blokkade voor kritiek kan.

Daarom zet ik er een devies tegenover: "Als jij de splinter uit mijn oog haalt, zal ik me over het jouwe ontfermen. Zo zien we beiden scherper."

Bovendien: als je zo leuk bent als Hasnnae, mag je bij mij altijd de splinter uit m’n oog halen.

op 03 04 2008 at 20:25 schreef N. Molrat:

Tjerk, het woord kwaadaardigheid bedoel ik meer als compliment dan als beschuldiging.
Ik bewonder iemand die met een pijl en boog op 100 meter afstand een appel kan raken. Als iemand zo scherp is maar dan met woorden vind ik dat machtig.

Het (kwaadaardige) doel dat Hassnae zou kunnen hebben met het uitvergroten van de lompheid van de koerier (ik neem aan dat je die vraag ongeveer stelt) zou een vorm van wraak kunnen zijn.

De sfeer waarin door velen over moslims gepraat wordt in Nederland is bijzonder kwetsend, voor moslims en ook voor familie, vrienden of geliefden van moslims. Ik kan me goed voorstellen dat zelfs een leuk en lief mens als Hassnae op een gegeven moment de behoefte heeft om even lekker gemeen terug te zijn.

En nee, ik ben lang niet zo leuk als Hassnae. Ik ben ook nog niet gekwalificeerd om bij een ander een splinter te verwijderen vanwege een balk in beide ogen.
Ik heb een paar dagen geleden hier op FN iets gelezen van jou (Tjerk) waar ik van onder de indruk was. Je hebt dus al een beetje lopen zagen in mijn oogbalk.

op 03 04 2008 at 20:37 schreef Laila:

Is geen beginnen aan…ik stel me jou voor met een hoofd als een kaktus met heel wat splinters te verwijderen…daar is echt geen beginnen aan.

Aan Hasnae valt de twijfelachtige eer ten beurt om deze mamoetklus te klaren

op 03 04 2008 at 22:06 schreef N. Molrat:

Pas maar op Laila, als je zo begint ga ik jou ook nog leuk vinden.
Bedoel je zo’n fallus cactus zoals van Theo van Gogh?

op 03 04 2008 at 22:29 schreef Tjerk:

Laila, heb je nu tegen Naakte Molrat of tegen moi?

op 04 04 2008 at 08:23 schreef Laila:

@ N. Molrat
Er is natuurlijk niets op tegen om iemand leuk te vinden maar voordat je dat ook maar uberhaupt gaat overwegen….moet ik je bekennen dat ik er in het algemeen een heel andere mening op na houd dan Hassnae maar kwaadaardigheid kan ik er zeer zeker niet inzien.

op 04 04 2008 at 09:00 schreef hassnae:

Kariem, jou kan ik ook niks wijsmaken. Taqiya, taqiya, toujours taqiya.

Tjerk, wat ben jij op dreef!

op 04 04 2008 at 17:37 schreef Tjerk:

"Tjerk, wat ben jij op dreef!"

Dat valt me ook van mijzelf op. Ik denk dat ik mijn muze heb gevonden.

op 04 04 2008 at 18:40 schreef N. Molrat:

Laila?

op 04 04 2008 at 18:57 schreef Tjerk:

Het is toch niet Laila die ik voortdurend de hemel in prijs…

Maar wat niet is kan nog komen. Mijn hart is ruim en luxueus als een harem.

Ik heb bovendien een fetisj voor vrouwen die zich als mijn antagoniste op stellen. Als ze wil, zal ik haar pinhead zijn.

op 04 04 2008 at 19:30 schreef N. Molrat:

Tjerk, het is wel duidelijk. Ik wilde je gewoon nog even prikkelen om er nog een paar mooie woorden aan te wijden zoals onlangs:

Ik kan je verzekeren in die tienden van een seconde geen curve, welke haar jurk zo volmaakt accentueerde, faalde haar indruk op mijn netvlies achter te laten.

Nu heb ik negenennegentig levens nodig – één voor elke welving – om de namen te vinden die hen recht doen.

op 05 04 2008 at 11:03 schreef Laila:

@ Tjerk

Wat mooi dat je hart zo ruim is als een harem…ik hoor de echo al resoneren tegen de hartwanden.

Het doet mij deugd te weten dat ik ter inspiratie dien om je vurige woorden te verkondigen.

op 05 04 2008 at 12:28 schreef Dr. Love:

Niet zo heel lang geleden, op een prachtige zondagmiddag, wandelden we langs het water. Haar oude buurman, baardmans, fietste langs en stopte pardoes. Zijn grote duim ophoudend schalde hij: "Islam OK? Islam Prachtig?" Tuurlijk, wie ben ik om zijn plezier te bederven?

Een Trots op Nederlandse hondenbezitter bemoeide zich er ook mee. "Wat wou die nou?"

Pas nu weet ik hoe we ongestoord kunnen slenteren op een prachtige zondagmiddag…. voorzien van een dubbelzijdig A3tje, full colour (voor die foto…), deel ik deze column en haar reacties uit aan alle belangstellenden!

op 05 04 2008 at 15:11 schreef Tjerk:

"Wat mooi dat je hart zo ruim is als een harem…ik hoor de echo al resoneren tegen de hartwanden."

Je hebt dat scherp gezien: het is er kil, en leeg. Er zou een ijzige stilte heersen, ware het niet voor het geluid van kettingen die tegen de muren tikken, het gesis van vuurovens, het kraken van touw en hout en het geklapper van de tanden van de kromgetrokken dwergen die met begerige ogen loensen of er al een nieuw slachtoffer in hun schootsveld te vinden is. Ik moet ze wel voeren, Laila, anders zetten ze hun tanden in mijn ziel. Ze knagen, zijn voortdurend hongerig. Ze hebben een meesteres nodig die ze koest kan houden.

Niemand creëert zichzelf. Vergeet niet, het was een vrouw die mij baarde, en haar ziel in mij blies.

Je verwijt me de splinters en stukken ijzer in mijn huid. Hoe bitter, eerst zo mishandeld te zijn geweest en dan afgewezen te worden als een monster omwille van de littekens.

Bedenk: het is uw genus dat dit gedrocht in de wereld heeft gebracht, en het is derhalve slechts uw geslacht dat het zal kunnen helen.

Het is bovendien mijn ervaring dat we het scherpst in anderen zien wat we zelf herkennen. Ergo: ‘the killer in me is the killer in you…

op 05 04 2008 at 15:14 schreef Tjerk:

O god, dan krijgen we dat weer: linkjes die niet werken als je ze in Word opmaakt.

op 05 04 2008 at 23:02 schreef Laila:

@Tjerk
Je schetst de hel maar die heb je echt niet aan mij te danken.Ere wie eer toekomt maar die eer is teveel voor mij.

In ‘De gravin van Parma’ van Sandor Marai
komt een dame bij Casanova haar beklag doen over haar man en vraagt zich af;hoe het komt dat mensen zo worden? Heeft God zegestraft met een berg verstand,zodat zeal hun gevoelens alleen maar met hun verstand en niet met hun hart leren kennen? Ze zegt datze weet dat er ook een ander soort kennis bestaat,dat er meer is dan de hoogmoedige kennis van het verstand. Het hart heeft zijn eigen beschaving en dat zouden we niet teveel moeten onderscheiden.

Omdat jij ook al rept van geslachten…kijk eens naar Mondo Leone met het nummer;’je bent in bed zoals je danst’

op 05 04 2008 at 23:13 schreef Laila:

Herstel,
de titel van dit geweldige nummer luidt;
‘Je danst zoals je in bed bent.’ Je kan het vinden op You Tube.

op 05 04 2008 at 23:22 schreef Dennis L.:

Hassnae,

Woon je nog bij je moeder?

op 06 04 2008 at 01:59 schreef Tjerk:

"Je schetst de hel maar die heb je echt niet aan mij te danken."

Evenmin is de arts is de oorzaak van de kanker, die hij constateert. Toch wendt de patiënt zich tot hem voor genezing.* Verbaast het dat ik me tot jou keer, wanneer jij je oordeel uit over mijn toestand?

Dacht je werkelijk dat je me iets vertelde dat ik nog niet wist? Dat, terwijl ik mijn tumor dagelijks aan me voel knagen. Maar zeg me tenminste: wat was je innerlijke noodzaak mijn verminktheid te benoemen? Stoot ik je werkelijk zo af?

Echter: je gedraagt je als de autochtone mocrofoob. Je wijst af wat je slechts oppervlakkig kent, en loopt zo alle leuke kanten mis.

Daarbij heb ik bovendien nog iets voor op de Marokkaanse gemeenschap ook. In tegenstelling tot deze maakt zelfkritiek wel onderdeel uit van mijn routine. Te zeggen dat ik te veel moeite ben om nog te redden is het oordeel uitspreken over je baker.

Je danst zoals je in bed bent zeggen ze. Zo waar. Om te beginnen dans ik altijd alleen, wat wel een sneu gezicht moet zijn voor mijn overburen.
Alleen, want ik heb er wel veel plezier in, maar voel me zo incompetent dat ik terugschrik er een meisje voor te benaderen.

En wanneer een exemplaar van de andere kunne dan een glimp van mijn pasjes opvangt en me een compliment toedeelt (‘Oooh, Tjerk, er zit beweging in die heupen!’), beginnen mijn dwergen als vanzelf het oude liedje te spelen: ‘dat kan ze niet werkelijk menen…’

Je hebt met recht kritiek. Ik heb Marokkaansen zien dansen, en dat deed de tranen in mijn ogen opwellen… over wat we allemaal mislopen.

Wat opgaat voor de ene, gaat op voor het geheel: als jullie ons Hollandse boerenkinkels nu eens bij de hand zouden nemen en zouden leren dansen, dan wordt het in Nederland misschien toch nog gezellig.

(*’Until it sleeps’ – Noot: James Hatfields vader overleed aan kanker.)

op 06 04 2008 at 02:48 schreef Tjerk:

Dennis L.: "Hassnae, Woon je nog bij je moeder?"

Ongelukkige! Had die vraag nu niet gesteld, en zoals ik de gelegenheidsinvulling gegeven dat moeders regelmatig bij dochter op de koffie komt.

Je hebt ons nog slechts één antwoord verwijderd van beelden die niet voor onze ogen zijn bestemd:

Huize Bouazza. Elk oneven weekeinde wordt de logeerkamer opgemaakt, en nadat allen elkaar een plechtig doch gemeend ‘goedenacht’ hebben toegewenst, wordt erop toegezien dat de vereerde gast zich naar de hem toegewezen kamer begeeft.

Wanneer de deuren zich hebben gesloten, gaat vader Bouazza aan het werk: in een kwartier tijd is de overloop bezaaid met voetangels en vossenklemmen. Bij het krieken van de dag ruimt moe Bouazza deze liefdevol weer weg: ‘Al-Hamdulillah! Geen bloed’.

Om 9.40u. vertrekt een auto zich met twee inzittenden richting Hervormde kerk. Niet dat ze daar zal aankomen. Terwijl de ganse gemeente de lof Gods zingt, swingt een auto midden in de Arkelse weiden vrolijk mee.

De Psalmen ketsen die zondagen echter af op het plafond, als ééns de rook van Kaïns offer; en de dominee klinkt dan steevast onbezield. De Here HERE zit die dagen met zijn gedachten elders; Hij heeft op Zijn gunstgenoten het oog gericht.

op 06 04 2008 at 10:33 schreef Laila:

@Tjerk,

Ik had in een eerder stukje,Fitna meen ik, ook iets gezegd over de balk en de splinter. Daar wezen mijn leraren vroeger tijdens de bijbelse les veelvuldig op. Ik meende dat jij voortborduurde op wat ik gezegd had.Misschien heb ik dat iets te snel geconcludeerd maar in dat geval mijn oprechte excuses als ik mijzelf voorbij gegallopeerd ben.

Ik kan je met recht zeggen dat je er faliekant naast zit wat betreft het afwijzen.Ik wijs al helemaal niet mensen af omdat ze niet kunnen dansen . Ik heb zo heerlijk gelachen om die clip en hoopte jou daar een lach mee te kunnen ontfutselen.
Ik wijs niemand af maar kan nu eenmaal slecht tegen de groeiende onverdraagzaamheid en tegen mensen die menen de wijsheid in pacht te hebben.

op 06 04 2008 at 13:52 schreef hassnae:

Nee, Dennis, ik woon niet bij mijn moeder.

Wow, Tjerk!

op 06 04 2008 at 16:04 schreef Dennis L.:

Hassnae,

Zou het juist schattig gevonden hebben. Zag je broer eens op TV met jullie (als ik mij niet vergis) moeder en de liefde die je zag, was zo vertederend.

(Overigens vind ik Tjerks reactie erg geestig).

op 06 04 2008 at 16:16 schreef hassnae:

Dat vind ik lief van je, Dennis. Onze moeder is ongelooflijk lief en liefdevol. Ze is één en al warmte, en ook heel vertederend en grappig.

Tjerks reactie was inderdaad erg leuk. Hij is op dreef de laatste tijd.

op 06 04 2008 at 20:46 schreef Dennis L.:

Hassnae,

Het doet me denken aan de die liefde waar Wadah Khanfar het over had in Wintergasten bij het bespreken van de hartverwarmende film Children of Heaven.

op 06 04 2008 at 23:52 schreef hassnae:

Dennis, die serie van Wintergasten heb ik samen met mijn collega gedaan (Iggy Pop en David Lynch waren de twee andere gasten). Wadah Khanfar is een buitengewoon innemende en charmante man.

op 07 04 2008 at 02:27 schreef Tjerk:

Hassnae: "Wow, Tjerk!" // "Tjerks reactie was inderdaad erg leuk. Hij is op dreef de laatste tijd."

Hassnae,

Hoe zou ik geen bloemen cultiveren in de moordkuil van mijn ziel,
nu zulke wonderschone scheppingen zijn ontsprongen aan de vingers van God
teneinde die groeve aan te raken met hun gratie?

Ik ben als één, die zich waant in Allah’s lusthoven,
omringd door nimfen, exquise naar lichaam en geest,
in wier bestaan hij niet heeft geloofd
en wier gezelschap hij zich onwaardig weet:
‘Dit moet wel een vergissing van Hogerhand zijn;
tenzij onverhoopt waarheid zou zijn wat geschreven staat:
dat Hij de Barmhartige is, boven maat.’

Maar ik droom,
ik zweef, als gedragen door al-Buraaq.
Ik wrijf mijn ogen uit over de wonderen om mij heen,
kan niet geloven
dat het Al-Ene, na zo lang zijn tanden te hebben getoond
in visioenen van vuur en foltering,
mij nu zijn mild gelaat onthuld
in de gedaanten van zijn dienstmaagden.

Aldus begeesterd door visioenen van Elysische tuinen,
plant ik hier mijn eigen bloesemgaard.

op 07 04 2008 at 12:03 schreef hassnae:

En wat vond je van De Alchemist, Dennis? Ik heb het boek zelf niet gelezen. Mijn collega en ik waren danig onder de indruk na onze eerste ontmoeting met hem. Het is inderdaad opvallend dat je die koppeling maakte.

Tjerk, ik val in herhaling…

op 07 04 2008 at 12:24 schreef Dennis L.:

Hassnae,

Echt waar? Ik val bijna van mijn stoel. Gek dat ik twee dingen aan elkaar koppel die betrekking op jou hebben.

Die typeringen die je hem geeft, kwamen ook op mij als kijker over. Ben daarna direct De Alchemist gaan lezen. Louter om de lovende wijze waarop hij erover sprak.

op 07 04 2008 at 21:04 schreef Paardestaart:

Sjongejonge…
De ulevellen vliegen je om de oren, zeg

op 07 04 2008 at 21:20 schreef Dennis L.:

Hassnae,

Ik kan mij heel goed voorstellen dat je totaal flabbergasted was. Het was een zéér charmante verschijning -Joris L. trouwens ook. Vooral de autonome manier van denken met gevoel voor de achterliggende menselijke emoties. Vooral in een tijd waarin wij elkaar weleens verontmenselijken, zijn dit soort lieden een baken van licht.

De Alchemist is een waardig boek dat gaat over het openstaan voor toevallige gebeurtenissen die je leven een andere wending geven.

Een klein beetje dit dus. ;)

op 07 04 2008 at 22:11 schreef hassnae:

Dennis, volledig mee eens.

op 07 04 2008 at 22:35 schreef Dennis L.:

Dankjewel Hassnae,

Ik had met mijn vrienden in het café een weddenschap gesloten om in zo weinig mogelijk stappen overeenstemming met een Sherazade te bereiken.

Een voorwaarde was wel dat ik over haar moeder moest beginnen.

Morgen ga ik mijn geldprijs innen. ;))Hamdullah!

op 07 04 2008 at 22:43 schreef Tjerk:

Sjongejonge… De ulevellen vliegen je om de oren, zeg

Ach, daar hebben we onze verdroogde pruim ook, even zuur als altijd.

Volgens mij heb jij gewoon een stevige beurt nodig. Ook als je niemand kan vinden die bereid is je vrijwillig te bevredigen, zijn daar oplossingen voor

En anders is er altijd nog de oude vertrouwde komkommer.

op 07 04 2008 at 23:13 schreef hassnae:

Ha, Dennis, dat heb je goed voor elkaar!

Haha, Tjerk!

op 07 04 2008 at 23:32 schreef Dennis L.:

Hassnae wordt uitbetaald in lofuitingen van kwijlende reaguurders die haar een egoboost geven. Ontneem haar dat plezier niet!

op 08 04 2008 at 02:08 schreef Tjerk:

Maar ondertussen heb ik het molratje verwaarloosd, terwijl ze wel scherp heeft gezien dat die kiezel mijn fijnst geslepen steentje tot nu toe is.

Ik zou dat slechts kunnen overtreffen door de vrouw niet slechts te doen concurreren met de Namen van de Allerhoogste, maar door haar Hem in heerlijkheid te toen voorbijstijgen.

Het was trouwens je broer die de kiemen van die voorstelling in mijn gedachten heeft gezaaid, Has.

Bij "Ik zie dat wanneer ik bid ik mij tot haar richt
met mijn gezicht
al is de gebedsrichting achter mij"
(Madjnun – over Laila)

tekent Hafid op:

"Moslims moeten bidden – en mogen niet vrijen – met het gezicht naar Mekka gewend. De dichter heeft het gezicht van Layla als kibla, gebedsrichting. Hij schurkt hier tegen godslastering aan."

Toen ik dat las dacht ik reeds. Slechts aanschurken? Daar moet toch overheen gegaan kunnen worden!

Mooi ander voorbeeld daarvan is trouwens een anekdote over een antropoloog die onder Saudische bedoeinenstammen zocht naar rijmgewoonten die teruggingen tot de tijd voor Mohammed. Hij had daarvan een aantal bandopnamen gemaakt, maar toen die uitkwamen, riepen een aantal sjeichs om maatregelen tegen een zekere dichter die over zijn eigen welsprekendheid had opgeschept met de frase: "de troon van Allah stop ik in mijn holle kies!"

Rigide denkstructuren prangt de humor uit de mens als was hij een olijf, zichzelf klemmend in een schroef van zogenaamde zekerheiden, dat blijkt op zo’n moment maar weer.

Die antropoloog was er meen ik net op tijd bij want ofwel de taal ofwel de gewoonte stond op uitsterven. Hoe het ook zij, het was een smakelijk verhaal, en ik heb gegrijnst om die bejaarde dichter die het leven had begrepen, en me kwaad gemaakt over de kaste der geestelijken, die zo bekrompen zijn dat ze hier de fijnzinnigheid niet van verstaan.

Ik ben er werkelijk van overtuigd dat de clerus de vijand is van het leven. Wat meteen verklaart waarom godgeleerden vaak zo vrouwvijandig zijn.

op 08 04 2008 at 02:10 schreef Tjerk:

Maar het is laat, zie ik. Mijn zinnen beginnen te rafelen.

op 08 04 2008 at 09:18 schreef N. Molrat:

Het is inmiddels na negenen. Ik heb danwel al koffie gehad maar ik kan van bovenstaand betoog geen chocola maken Tjerk.
Wat ik komisch vind is dat Hassnae onder alle verheerlijking zo oerhollands ‘gewoon’ lijkt te blijven terwijl Tjerk langzaam weg zweeft hangend aan zijn eigen luchtkastelen.
Als aardse molrat mis ik zijn voeten op de grond.

op 08 04 2008 at 13:38 schreef Dennis L.:

Ik snapte er eerlijk gezegd ook niks van – vond een beetje Vogelaariaans- maar als nieuweling siert het om mij bescheiden op te stellen.

Het algemene probleem met een man die indruk op een vrouw probeert te maken, is dat hij het te hard probeert.

Daarmee geeft hij impliciet blijk van onzekerheid en het is nu net dat, wat een vrouw afstootwekkend in een man vindt.

De kunst is het om op de juiste moment de aftocht te blazen, omwille van zijn zelfrespect.

op 08 04 2008 at 15:45 schreef N. Molrat:

Vind je Dennis? Ik vind die kwetsbaarheid, onzekerheid, aan zelfhaat grenzende zelfspot en het grenzeloos moeite doen voor een vrouw zoals je dat bij sommige mannen ziet, juist onweerstaanbaar.
(maar dan alleen bij slimme mannen en liefst met lekker kontje)

op 08 04 2008 at 16:16 schreef Dennis L.:

Dan val ik helaas af. Ik heb van die kantoorbillen die zo plat zijn dat toen ik eens in de MediaMarkt bezocht, zij door nietsvermoedende klanten werden aangezien voor een nieuwe flatscreen TV.

Ik moet het hebben van mijn andere talenten: wist jij dat je van papier mache hele mooie pennendozen kan maken?

op 09 04 2008 at 03:32 schreef Tjerk:

@N. Molrat; gelukkig ben jij daar, om me de nederigheid in herinnering te brengen.

Ik peinste slechts wat over de zin waar jij naar verwees, en waarom die zo goed uitpakt:

Nu heb ik negenennegentig levens nodig – één voor elke welving – om de namen te vinden die hen recht doen.

Daar valt méér over te zeggen dan ik zal doen, omdat je de dingen dan al gauw kapot analyseert.

Maar één van de redenen waarom die regel mij bijzonder pleziert, is vanwege het blasfemisch element: de vervleselijking van het goddelijke. Om die beweging te doorzien, moet je uiteraard wel weten dat een van de fraaiere doxologieën over Allah de lauwering van zijn persoonlijkheid met ’99 wonderschone namen’ is.

Wat ik heb willen doen met dat vers is voorbij de sterren reiken en de slip van Allah’s heerlijkheid vatten om daarmee het lichaam van een Berberse schone te bekleden. En ik moet zeggen dat die wade daar naar mijn mening meer tot z’n recht komt.

In dat oordeel speelt ongetwijfeld een rol dat ik de drieledig uit de woestijn opgerezen godheid in het beste geval zie als een fata morgana en in het slechtste als gebakken, verstikkende en verdorrende lucht. Hassnae’s welgezindheid jegens mijn persoontje was daarentegen geen imaginaire ervaring: een warm en verkwikkend bad waar ik onverwacht in tuimelde!

Te zeggen dat ik me heb mogen baden in haar persoonlijkheid is waarachtig geen overdrijving. Dat ze bij het opstaan voor het ochtendgebed misschien wel eens een nurks grommende marter zou kunnen zijn, doet daaraan niets af. Is ook mijn probleem niet.

op 09 04 2008 at 11:26 schreef Laila:

@Tjerk,

Ik wacht nog steeds op een datum.
Hopelijk ben je wel bekend met de film Pulp Fiction van Tarantino,ik laat mij graag inspireren door dit soort scenes? Waarin Butch(Bruce Willis) en Marsellus(Ving Wallace) gevangen worden genomen en in een kelder terecht komen en er gezegd wordt;’bring on the gimp,
Je weet toch wel de ware betekenis van submissive?
Ik wil niet dat je naderhand ontgoocheld bent. Jij moet er namelijk net zo van kunnen genieten als de rest van het gezelschap.

op 09 04 2008 at 14:51 schreef Tjerk:

Gezelschap? Breng je jouw broertjes mee,
om te zien uit welk hout ik gesneden ben;
om die paal van mij te besnijden tot een berberfluit?

Geen kans,
dat zou een levenswerk van drie generaties vergen
zelfs voor vaardige messenstekers als zij
En wanneer je er dan na drie levens op zou blazen
zouden schrik en beving de mensen overvallen
‘De dag des oordeels is aangebroken!’

Maar je houdt me voor de gek:
als een hinde die vriendelijk lonkt naar het jachtluipaard,
hem wenkt met het wuiven van haar staart.

Wie heeft ooit zoiets gezien,
dat de prooi een hinderlaag legt voor het roofdier?
De vangst een valstrik voor de jager?

Hoe overmoedig was deze Nimrod, dat hij het niet bevroedde,
zichzelf spietste op de staken van jouw hoon,
terwijl de eerste de beste bosneger de list kon doorzien?

Je biedt me een kelder vol deskundige beulen aan,
maar de spot van mijn kameraden is bevredigend genoeg voor mij.
Zij declameren: ‘Laila heeft je gemarteld met het vooruitzicht van haar liefde.’
– ‘Ah, hoe dierbaar is mij die martelende geliefde’.

op 09 04 2008 at 15:04 schreef Tjerk:

Die laatste regels zijn natuurlijk van het collectieve personage Madjnun.

Hafid zal mijn getuige zijn dat dat alles is wat ik van hem gestolen heb.

op 09 04 2008 at 17:02 schreef Laila:

Ik heb je nooit liefde in het vooruitzicht gesteld

Ik zou graag van jou willen horen waar ik dit gezegd zou hebben.

Vreemd dat je vraagt of ik mijn broertjes meeneem ik ben geen incestueuze Romeinse keizerin.

Je het hebt over ‘mijn broertjes meenemen’ en ‘vaardige messentrekkers als zij’
wat een merkwaardige en onverwachte draai weet je aan het geheel te geven.

Jij een roofdier en ik een prooi? Misschien beste Tjerk moet je niet zo snel overmoedig worden en een ander te snel voor een prooi aanzien. Misschien dat de eerste de beste bosneger deze list kon doorzien maar ‘niet de allerlaatste kaaskop’ niet om vervolgens met de staart tusen de benen de aftocht af te blazen.

op 09 04 2008 at 18:06 schreef Tjerk:

Laila,

jij lieflijke roos, ik ben eenvoudig in verwarring of ik nu zachte bladeren of dorre distelen van je moet verwachten.

Volgens mij ben niet ik het die een wending aan de zaak geeft.

Jij spreekt over "de rest van het gezelschap". Wie was je allemaal van plan mee te brengen? Ik zie al een fanfare van folteraars voorbijtrekken. Of het moest zijn dat je de voltallige damesvereniging van Frontaal Naakt wist te ritselen, om zich als harpijen op me te storten en zich te goed te doen aan mijn vlees.

Wat mij betreft: niks mis met een paar petsen in de bedstee, en je mag tijdens ons discours hier of daar er al mijn vooroordelen uit slaan; maar het eet nogal moeilijk met een rode balknevel in mijn waffel, en Simson indachtig lijkt het me weinig verstandig me te binden op een first date. Als je werkelijk de Medusa bent die je je nu toont, zou ik immers meer verliezen dan slechts mijn haar en ogen!

Bovendien, wie ben jij om over aftochten te beginnen? Je hebt wel een grote mond (en dat spreekt voor je, afgezien dan van die hoektanden en venijnige tong) maar mijn inbox is nog altijd zo leeg als de vooruitzichten die je mij hebt gesteld.

op 09 04 2008 at 19:34 schreef Laila:

Tsss hoe durf ik met mijn grote mond.
Jij ziet natuurlijk liever dat ik mijn wimpers wapper en vol bewondering naar je opkijk.
Heb ik je iets in het vooruitzicht gesteld? Ben je aan het ijlen?

Tjerk niet je gevoel voor humor verliezen ;)

op 09 04 2008 at 20:22 schreef DvR:

‘Zachte bladeren’ Tjerk? Ze had je ketenen, een zweep en zout toegezegd. Merkwaardig trouwens, dat laatste.. ofwel ze kent een gemeen Arabisch trucje waarbij zekere delen pijnlijk gepekeld worden, of ze houd je voor een eitje.

Als ik jou was zou ik het spel gewoon meespelen.
Een paar minuutjes zacht tegenspartelen om de illusie in stand houden dat je je door zo’n miepje laat domineren, met haar maskertje en haar zweepje en haar zoutvaatje, maar dan ineens, gelijk de Koning der Dieren, met een schrikwekkende, bulderende grom haar het leer en vinyl van het lijf scheuren, en haar een ongenadige urenlange veeg geven (jungle sex anyone?) waar ze negen maanden krom van loopt en dan zes tienponders van baart. Dat zal ze leren de oerkracht van de man een beetje uit te dagen!

op 09 04 2008 at 21:46 schreef Laila:

@DVR

Nee ik houd Tjerk niet voor een eitje integendeel maar jou wel .

De oerkracht van een man uit te dagen? Ha…ik zie je al zitten Woody Allen look alike 1.50,onooglijk,kaal,komt amper boven de toog uit
ik durf te beweren dat ik meer guts heb dan jij ooit zal hebben.
De meest stomende jungle sex die jij wel zal hebben zal wel met een hand aan de Candy of de Chick zijn.De echte reden waarom jij rsi hebt.

op 09 04 2008 at 22:42 schreef Tjerk:

Ach, Laila,

Ik ijlde inderdaad van verwachting,
de magie van je naam deed een koorts in mij ontgloeien,
deed me driftig zoeken naar de avondkoelte.
Ik had toch moeten weten dat het paradijs zich niet laat vinden.

Ik heb mij zelf spotwaardig gemaakt
Want in mijn delirium heb ik de beschutting van mijn woonstede verlaten
Weer nuchter geworden, trof ik mijzelf naakt aan
rillend, blauw van koude.

Hoe wreed is de nacht, die mij met ijzige armen omarmt,
mij met gispende vlagen geselt.

Als een hond ben ik teruggekropen naar mijn kot
op handen en voeten.
Je hebt me in die staat doorboord
als had je een lid.
Hoe gaarne was ik je hond geweest,
indien je me slechts je leiband had omgelegd.

Maar je stapelt onrecht op onrecht in je oordeel over mij.
Heb ik niet voor jou mijn borst opengereten
om je te tonen welk hart daar klopte?
Je hebt het uitgenomen om het te perforeren als een voudou-pop
teneinde me te zien kronkelen als een clown.

Toch draag ik je niets na:
één knipoog van jou heeft mij alles doen vergeten.
Het wuiven van die wimpers is als een zachte ochtendbries op mijn gelaat.
De schittering van je lach als het licht van de middagzon op mijn huid.

op 10 04 2008 at 14:12 schreef Kariem:

Tjerk voor Dichter Des Vaderlands! Woehoe!!!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS