Home » Archief » Vanavond in De Horizon


[12.04.2008]

Vanavond in De Horizon

Nederlandse Islamitische Omroep

asami16 (34k image)
Asami Kanno

Wat bezielt een niet-moslim om zes jaar lang in een moskee in Gouda door te brengen? Antropoloog Martijn de Koning deed het om alles te weten te komen over de belevingswereld van Marokkaanse jongeren.

Hij werd zodanig bij hun leven betrokken dat zij hem vertrouwden met al hun vragen, problemen en discussies. Een van de belangrijkste pijlers van de zoektocht is, zoals bij alle jongeren, de vraag naar wat hun identiteit nou inhoudt. Voordurend worden zij, ook door hun omgeving in Nederland, geconfronteerd met de vraag wat zij zijn: Marokkaan of Nederlander? De jongeren vinden hun eigen antwoord: niet etniciteit, maar religie biedt de ultieme identiteit. Op zoek dus, naar de ware islam…

Vanavond in De Horizon op Radio 5 interviewt Uw Hoofdredacteur De Koning. Vanaf 19:30 uur.

Algemeen, 12.04.2008 @ 16:37

[Home]
 

29 Reacties

op 12 04 2008 at 20:01 schreef Paco:

Houdt maar eens op met die moslimzooi promotie.

op 12 04 2008 at 20:27 schreef Tjerk:

Het ging toch over Mocro’s en waarom die hun identiteit in de religie zoeken?

Paco toont zich hier trouwens een goed voorbeeld van een rechtse stickertjesautomaat. ‘Flep’ en daar komt weer zo’n nietszeggend, denigrerend stickertje naar buiten gefloept.

Zo’n regeltje is een rattenkeutel. Het zit ‘m duidelijk dwars.

op 13 04 2008 at 02:01 schreef Maurice:

Als ik in België zou gaan wonen, dan pas ik mij aan en roeptoeter ik van de toren dat ik Belg ben met een vlaai in mijn toeter. In Parijs zou ik – in het Frans natuurlijk – dat doen vanaf de Eifeltoren. In Duitsland met een bratwurst tussen mijn knuisten vanaf de brandenburger Tor. In Marokko vanaf een moskee met een broodje fallafel. (of hoe je dat ook spelt, maar het is wel lekker)

Laten ze kijken naar die gezellige Surinamers. Die klagen net zo hard als wij, maar zeuren niet zoals wij Nederlanders. Ergens las ik: Is Lam…..

hahahahaha. Op zaterdagnacht vind ik dat nog steeds grappig. IK – wilde bijna typen WIJ – worden moe van HUN gezeik. Doe dat ergens anders of ga werken ofzo.
Na mijn betoog wordt er vast weer een stichting in het leven geroepen. hahahahaha

op 13 04 2008 at 04:02 schreef Dennis L.:

Kan je het ergens herbeluisteren?

BVD

op 13 04 2008 at 09:54 schreef Peter:

Als je op het linkje naar De Horizon klikt, kun je uitzending beluisteren.

op 13 04 2008 at 11:09 schreef Paco:

Ik zeg wat ik vind, Tjerk. Jij stickert maar een eind weg. Ik doe niet mee aan discussies over lui die zich niet aanpassen.

op 13 04 2008 at 12:51 schreef Steady Freddy:

Paco klinkt Spaans, Paco is een spaanse zeer aangepaste post moderne fascistje die blind alles en iedereen op een hoop gooit. Dus dan mag ik dat ook. Waar woon je Paco? Vast niet ergens waar veel allochtonen wonen, want ik woon op een plek met heel veel aangepaste allochtonen. Die voetballen in het park, op een bankje een sigaret roken of met hun kinderen de eendjes brood voeren. Het zijn net mensen. Het zijn net Nederlanders. Dus wat lul je nou over niet aanpassen man? Ga tapas eten.

SF

op 13 04 2008 at 13:01 schreef Maurice:

Asami Kanno heeft wel verstand van mooie borsten, dat geef ik toe.

op 13 04 2008 at 15:47 schreef Paco:

Dat zijn de mannen.

http://www.awb.co.za/afrikaans.htm

op 13 04 2008 at 17:10 schreef DvR:

Aan het eind van het interview werd een interessant punt aangesneden. Het ging over de noodzaak om als zuivere moslim water in de wijn te doen (wat minder streng in de leer te zijn) omdat de Nederlandse samenleving nou eenmaal aanpassingen vereist. Met die aanpassingen valt voor moslims heel wel te leven, omdat het vooral de intentie en inspanning zijn, die bepalen of iemand een goede gelovige is.

Dat heb ik altijd al vermoed, maar het was leuk dat eens door een kenner te horen bevestigen. Het impliceert dat wij, nietgelovige danwel andersgelovige Nederlanders, alle verzoeken en eisen van islamieten tot aanpassingen en concessies van onze kant -gebedsruimtes op het werk, burka’s achter de balie, geen handdruk voor vrouwen etc- met een gerust gemoed terzijde kunnen schuiven.

Immers, door dat soort zaken van ons te vragen heeft de betreffende moslim zich al een goede gelovige betoond, en als wij dat afwijzen en het hem onmogelijk maken om naar de letter van de koran te leven, kan hij zijn handen verder in onschuld wassen. Sterker, door al die ongein gewoon af te wijzen doen we de betreffende moslims waarschijnlijk een groot plezier, want wat is er nou mooier dan in zonde te leven en toch de perfecte gelovige te zijn? Het doet denken aan die anecdote over een Arabische sjeik die bij Churchill kwam dineren en, zijn geloof indachtig, eiste dat er geen druppel drank op tafel zou komen. Churchill verklaarde toen dat zijn eigen geloof toch echt de consumptie van whiskey voorschreef, waarop de zichtbaar verheugde sjeik zich ‘helaas’ genoodzaakt zag om dan maar lekker mee te hijsen.

op 13 04 2008 at 18:51 schreef Dennis L.:

Geniale comment van DvR.

op 13 04 2008 at 18:52 schreef beek:

Wat een on-ge-loof-lijk slaapverwekkend interview.
Wat beide partijen betreft.

op 13 04 2008 at 22:06 schreef Lagonda:

@DvR: Exact! Dit proces is ook precies waar mijn hoop op gevestigd is waar het de "verdunning" van de Islam betreft. Luyendijk schreef al dat in de islamitische landen hypocrisie hoogtij viert. Hij schrijft over moslima’s die gehuld in lappen het vliegtuig naar Parijs instappen, en daar opgemaakt en hooggehakt de stad in gaan om lekker te keten; in het "hangover hotel" in Dubai worden de laatste sporen van de Westerse decadentie zorgvuldig uitgewist, hoofddoek weer om en snel terug naar de eerste rij in de moskee.

We kunnen moslims inderdaad geen groter plezier doen dan het consumeren van alcohol en naakte vrouwen zo onontkombaar mogelijk te maken.

op 14 04 2008 at 01:21 schreef Stervend:

Wat doen al die blote troela’s hier zo misplaatst ? Heel gek. Doe eens een blote piemel ? Lijkt me ook gek.

op 14 04 2008 at 07:17 schreef Mark:

Kunnen ze niet gaan werken?

op 14 04 2008 at 13:17 schreef Sabian:

Wat een mooie fotos maakt Kanno. Stuk voor stuk het bewijs dat onechte volgespoten en bijgesneden modellen en photoshop niet echte verbeteringen zijn. Geweldig, en bedankt voor het plaatsen.

op 14 04 2008 at 17:21 schreef @ Paco:

Erg he, wat er met frontaal naakt is gebeurt? Van shockblog naar dhimmiblog. Beleven wij een nationalistische politieke wedergeboorte, zit er een lelijke zelfhater zoals peter breedveld tussen die liever het hazenpad kiest dan dat hij vecht.

Neem nu nu het anti-nederlandse sentiment dat door iemand als Steady Freddy naar buiten word gebracht. Smerig he; alsof wij Nederlanders geen recht hebben op onze eigen mening en cultuur?

Gewoon het idee dat de (s)linkse mens alles en iedereen die niet communistisch stemt; gewoon facistisch of racistisch noemt. De simplitude en smerigheid is ver buiten ons tweeen.

steady freddy zei; ”wat lul je nou over niet aanpassen man? Ga tapas eten.”

Freddy is dus een racist. Hij is van mening dat de Nederlands meerderheidscultuur moet wijken voor het multiculturalisme.

Ik stel daarom voor dat wij strijden tegen het racisme dat gericht is tegen de Nederlandse moedercultuur. Want dit is ons thuisland, wij zijn hier de meerderheid, wij hebben dit land opgebouwd en waar blanke Nederlanders zijn; willen wij werken, leren en leven; waar een buitenlander dat niet wil.

op 14 04 2008 at 17:58 schreef Peter:

Prachtig betoog, IP-nummer 67.159.44.155. Bravo!

op 14 04 2008 at 18:12 schreef Neermindale:

Smerig is die peter zeg. Hij laat expres @ pacos’s IP nummer achter, zo dat een moslim gek of extreem-linkse het thuisadres van die jongen kan opzoeken.

op 14 04 2008 at 19:49 schreef daniel:

De jongeren vinden hun eigen antwoord: niet etniciteit, maar religie biedt de ultieme identiteit

Yep, maar ik weet niet zo zeker of dat ‘hun eigen antwoord’ is, laat staan een mooi alternatief op de vraag of ze Nederlander of Marokkaan zijn zoals in dat andere stuk wordt gesuggereerd:

Jonge Marokkanen in Nederland leven tussen twee loyaliteiten en weten vaak niet wat ze precies zijn: Marokkaan of Nederlander. Sommigen omzeilen dat probleem door zich nadrukkelijk als moslim te presenteren

Je hebt de Marokkaanse identiteit, de Nederlandse identiteit en de Islamitische identiteit. Al die drie wedijveren met elkaar voor aandacht. Je kunt een Marokkaanse Nederlander zijn en loyaliteit voelen aan Nederland.

Een Islamist kan per definitie geen loyaliteit voelen aan een land waarvan hij of zij alle waarden verwerpt. De Islamitische identiteit bovendien een supranationale identiteit.

Dat betekend niet alleen dat een land als Iran het recht aanmeet zich te bemoeien met de situatie van moslims in Nederland, maar ook dat Islamisten in Nederland zich loyaal voelen aan mede moslims in het buitenland van bijvoorbeeld de Taliban.

Dat is dus een byzonder belangrijke kwestie, en het lijkt me alleen maar verstandig daar aandacht aan te besteden.

op 14 04 2008 at 20:10 schreef stekkie:

Ja Neermindale, die moslimextremisten hebben nks beters te doen dan @ Paco op te zoeken. Doe toch lekker normaal man. Heb je crystal meth ingenomen of zo.

op 15 04 2008 at 01:38 schreef Tjerk:

"Ik stel daarom voor dat wij strijden tegen het racisme dat gericht is tegen de Nederlandse moedercultuur. Want dit is ons thuisland, wij zijn hier de meerderheid, wij hebben dit land opgebouwd en waar blanke Nederlanders zijn; willen wij werken, leren en leven; waar een buitenlander dat niet wil."

‘Wij’? Ik neem aan dat jij vier eeuwen oud bent, dat je de goede oude VoC-tijd nog heb meegemaakt, de kolonien, en de wederopbouw?

‘Blank’ dat is ook al zo relatief. Ik ken verschillende Berbermeiden die blanker zijn dan ik.

Ik heb een van die meiden trouwens nog eens op de kast gekregen met een vraag over het arbeidsverleden van haar vader: "Nou maar mijn vader heeft altijd gewerkt en zijn belasting betaald!"

En zo zijn er andersom blanke autochtonen van wie dat niet beweerd kan worden.

op 15 04 2008 at 04:39 schreef DvR:

‘Wij’? Ik neem aan dat jij vier eeuwen oud bent, dat je de goede oude VoC-tijd nog heb meegemaakt, de kolonien, en de wederopbouw?

Af en toe lees ik uitspraken van allochtonen in de trant van ‘wij zijn net als jij hier geboren, en hebben net zoveel recht om hier te zijn’, waarmee ze bedoelen: net zoveel recht om hier te zijn zoals wij zijn; met andere woorden, stik maar met je integratie.

Net als zij, loop jij met de geciteerde opmerking voorbij aan het feit dat onze voorouders dit land en zijn waarden en tradities uit de klei hebben getrokken met het oog op hun eigen gemeenschap en hun eigen nakomelingen, en dat wij dus niet alleen in praktische maar zeker ook in morele zin hun erfgenamen zijn.

Dat schept niet alleen de privileges waar we dagelijks de vruchten van plukken, maar ook (en in weerwil van de naoorlogse ‘alles moet anders’ cultuur) de verantwoordelijkheid om behoedzaam om te gaan met de idealen en principes die dat alles hebben voortgebracht – en die dus niet te grabbel te gooien aan iedere gek die, de onmacht van zijn voorouders ten spijt om in anderhalf millennium van hun land méér te maken dan een dorre hoop zand.., ons de les meent te kunnen lezen over hoe je een land en een samenleving opbouwt.

op 15 04 2008 at 07:31 schreef Paco:

@Paco, wie is dat?. Nu wordt mijn naam misbruikt door een bedrieger hier.

Zou sportief zijn als hij/zij zich kenbaar maakt of Peter, jij als baas hier moet dat doen, is het beste voor je geloofwaardigheid.

op 15 04 2008 at 07:48 schreef Paco:

@Gestudeerde Freddy, ga jij maar couscous en pens eten. Ik denk dat jij niet meer tegen nederlandse kooklucht kan gezien de omgeving waar jij je happy voel.

op 15 04 2008 at 10:37 schreef Peter:

Je naam wordt niet misbruikt, Paco. De anonimus richt zich kennelijk helemaal op jou, en vadaar dat ‘@Paco’, wat zoveel betekent als ‘reactie op Paco’.

Als ik wist wie het betreft, had ik zijn identiteit misschien geopenbaard, maar ik heb alleen zijn IP-nummer.

Ik vraag me af waar ze opeens vandaan komen, al die anonieme zeikerds die zich kennelijk persoonlijk door mij benadeeld voelen omdat ik niet de Nederlandse literaire El Cid blijk te zijn die sommigen in mij leken te zien.

op 15 04 2008 at 12:26 schreef Paco:

@Peter, hombre helemaal begrepen 100%.

op 15 04 2008 at 12:53 schreef sabaroth:

Overigens is een Ipadres totaal nuttelose informatie, wil je weten wie er op dat moment van gebruik maakte zul je dat bij zijn provider moeten opvragen en die geeft dat niet vrij zonder gerechtelijk bevel.

Verder zijn ze vaak dynamisch dus als je je computer uitzet wordt hij vrijgegeven en kan een uur later dus door een totaal ander persoon worden gebruik, en dan ga ik het nog niet hebben over proxyservers en ipspoofers uiteraard.

op 15 04 2008 at 18:50 schreef Anoniem:

Het probleem is dat dit digitaal journaal hedendagen bewust multicultuur sympatisanten aantrekt waar zij dit vroeger normaal gesproken niet deed.

Er staat nu een grote hoeveelheid energie, intellect en geesteskracht achter de rechtse beweging, vele intelligente en doordachte individuen scharen zich nu half-om-half rondom het concept rechts; omdat links totalitair is, en het vrije woord niet laat vloeien.

Je zou maar denken; maar rechts valt toch ook de multiculturaliteit aan? Ja, maar omdat zij de controle over de media en het scholingsysteem ontbeerd, is zij niks anders dan een rebel en een clown, die de incompetente achter- en voorban van het communisme voor schut zet, door verstopte tweede gedragswaarden naar voren te brengen.

Corruptelingen en bange volgers kiezen altijd voor de partijen die al aan de macht zijn, en hun macht weten te behouden. Daarom is er nu ook zo veel corrupte in linkse gelederen.

De echte moedige en wilskrachtigen komen gewoon niet aan het bod.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS