Home » Archief » Zuivering


[16.05.2008]

Zuivering

Stan de Jong

nude12bew (428k image)

Jawel, de totale zuivering van niet-correct Nederland is nu definitief begonnen, lieve lezers. Tekenaar Gregorius Nekschot is gearresteerd door de Gedankenpolizei. Ik weet niet of er een aangifte door een Bureau Tegen Rechtse Mensen aan ten grondslag ligt of dat Hirsch Ballin spontaan zelf tot actie is overgegaan, maar ernstig, schokkend en boosmakend is het wel. Gregorius Nekschot heb ik eenmaal ontmoet, tijdens een journalistenborrel. ‘Dit is ‘m’, zei een dame, een gemeenschappelijke kennis, die hem kwam brengen. ‘Hij vindt het leuk je te ontmoeten. Maarruh… niemand verder vertellen hoor. Hij is hier incognito.’ Gregorius Nekschot gaf mij een hand, hij keek niet schichtig, wel waakzaam…

We spraken kort, over van alles in het algemeen en niets in het bijzonder. Aardige, intelligente kerel, dacht ik nog. ‘Hoe heet je nou eigenlijk echt?’, vroeg ik wat naief. ‘Sorry Stan, dat kan ik niet vertellen, vanwege mijn veiligheid.’ U moet weten: Gregorius Nekschot maakt namelijk spotprenten over de islam en over de profeet. Niet van die flauwe Deense, maar harde. Met veel piemels enzo. Aisha komt ook geregeld voorbij, zo staat mij bij. Zijn website zal nu wel goed bezocht worden. Gregorius Nekschot is een laatste waakvlammetje in ons steeds duisterder land, een land waar cabaretiers en tekenaars en romanciers massaal voor zelfcensuur hebben gekozen.

Joep Dohmen, Jan Peter Balkenende, Doekle Terpsta, Rutger van Santen en Rene Daanen, ze kunnen tevreden zijn. Graag had ik nog iets nodeloos kwetsends verteld, maar de tijd dringt. Ik moet mijn koffer pakken. Straks wordt op de deur gebonsd…

Stan de Jong (1963) publiceerde onder meer Prettig weekend ondanks alles (uitgeverij Xtra). Hij is onderzoeksjournalist bij Nieuwe Revu.

Algemeen, 16.05.2008 @ 10:27

[Home]
 

44 Reacties

op 16 05 2008 at 10:37 schreef Loesje:

Ach, over vijf jaar kunnen we in ieder geval NIET zeggen ;"Wir haben es nicht gewusst".

op 16 05 2008 at 10:41 schreef Conan:

Als een land zijn Narren arresteert of laat vermoorden, dooft het licht.

op 16 05 2008 at 10:43 schreef Loesje:

En ja hoor! De website van Gregorius Nekschot ligt eruit!

op 16 05 2008 at 10:48 schreef dany:

Het gaat om een aanklacht die reeds in 2005 is ingediend door het meldpunt discriminatie Internet. De tot islam bekeerde Abdul Jabbar van de Ven is degene die die klacht heeft ingediend.

Het schijnt dat Gregorius door 10 man van zijn bed is gelicht en een nacht in de cel heeft doorgebracht. Het was kennelijk erg dringend en van groot maatschappelijk belang.
Hans Teeuwen wist verder te melden dat Gregorius flink geintimideerd is door de politie. Er werden oa ‘komische’ referenties gemaakt naar zijn anonimiteit, en dat die niet langer bestond. Met alle gevolgen daarvan voor zijn veiligheid.
Hij heeft natuurlijk nogal wat te vrezen van christelijke fundamentalisten.

op 16 05 2008 at 10:53 schreef dewanand:

ik schrok hier wel van toen ik het bericht las. Echt vreselijk want nekschot is gewoon satirisch en niet beledigend.

Ik zou ook moeten uitkijken, maar ben openbaar bekend. Mijn teksten op het Kritisch Podium Dewanand zijn gewoon onderzoeksteksten en niet beledigend voor moslims of negers. Ik kreeg wel bijna een rechtszaak tegen mij wegens discriminatie vorig jaar, maar de officier van justitie gaf mij twee jaar proeftijd zonder vonnis van een rechter.

als wij nederland verkopen aan de buitenlanders dan blijft er niets over hier. alles gaat naar de klote.

misschien moeten wij een mars organiseren voor de vrijheid van meningsuiting in den haag.

dewanand

op 16 05 2008 at 10:56 schreef Frits Smid:

Ben geen fan van Nekschot, maar dit is te erg

Beledigingen bestaan slechts bij mensen die zich láten beledigen.
Ik denk niet dat er ooit een moslim van schrik is doodgevallen bij het zien van een nekschot-tekening (hoewel, nomen est omen?) Tekeningen doden niet.

Meningsuitingsmars? Dat wordt eigenlijk wel tijd!

op 16 05 2008 at 11:09 schreef Conan:

Een stille tocht in memoriam van de recentom zeep gebrachte vrijheid van meningsuiting is inderdaad op zijn plaats.

VVM RIP

op 16 05 2008 at 11:13 schreef Jona Lendering:

Het verbijsterende is dat dit allemaal gebeurt NAMENS moslims en christenen. En geloof me, die kunnen best tegen een stootje. Degenen die een echte karikatuur maken van religie, zijn types als Hirsch Ballin, Balkenende en het OM.

op 16 05 2008 at 11:38 schreef Paco:

Nu Geen Stijl nog. Die komt ook aan de beurt. Dan houden we alleen nog marokkaanse haatsites over.

op 16 05 2008 at 11:52 schreef Jona Lendering:

Er werden oa ‘komische’ referenties gemaakt naar zijn anonimiteit, en dat die niet langer bestond. Met alle gevolgen daarvan voor zijn veiligheid.
Hij heeft natuurlijk nogal wat te vrezen van christelijke fundamentalisten.

Ik denk dat dat wel mee zal vallen. De laatste keren dat christenen mensen om het leven hebben gebracht, zijn beschreven door Wim Zaal in "Vloekjes bij de thee". Ik herinner me een geval uit Rhenen (??? in elk geval ergens in de Gelderse Vallei) en een vissersboot waarop ineens de apocalyps begon en een kind is vermoord. Allemaal ver voor de Tweede Wereldoorlog.

En moslimfundamentalisten – het is waar, er is een gek die Van Gogh heeft gedood. En toch denk ik dat we de dreiging niet groter moeten maken dan ze is. De meeste moslims kunnen echt wel tegen een stootje en begrijpen heel goed dat geweld een buitenproportioneel antwoord is op smaad.

op 16 05 2008 at 12:33 schreef Piet:

Terroristische aanslagen zijn een ding. De constante overlast en intimidatie door bijv. Marokkaanse jongeren zijn een ander. De druk om censuur toe te passen op islamcritici is ook een factor. De haat en wantrouwen in de samenleving nemen er door toe.

En waar haat en wantrouwen toe kunnen leiden zou iedereen moeten weten. Voorlopig lijken we in een vicieuze cirkel te zitten en dat is *geen* goed voorteken.

op 16 05 2008 at 12:34 schreef arabischkolonialisme:

jaha, een beetje de doctrine in twijfel trekken: gelukkig staat het paard van christus klaar om de afvalligen weer op het rechte pad te tikken:
Wanneer pakken we die haatzaaiers van monty phyton eens aan: en die Luther houdt ook niet genoeg rekening met de "gevoelens van de rechtgeaarde gelovige".

ontaarde kunst: geheel in strijd met onze "tolerantie" verboten dus, heropvoeding van tekenaar gewenst.

Landverraad blijft niet eeuwig onbestraft.
Als Mekka smeult en Gretta snikt spreken wij elkaar op de maasvlakte om aldaar een mooie traditie te hervatten.
Wees niet bang Ernst we zullen je wijf niet kaal scheren en het je kinderen ook niet tot in de eeuwigheid nadragen, we zijn immers niet zulke barbaren als onze grootouders.

op 16 05 2008 at 12:55 schreef Sabian:

Ik geef me gewonnen, de enige optie is Geert Wilders. Ik heb nooit op hem gestemd omdat ik het allemaal wat ver vond gaan. Nekschot, ach, ik weet wat hij maakt en soms vind ik het goed, vaak flauw.

Maar dit is anders, staatsterreur en niet minder dan dat. Als die Velleman niet oneervol ontslag krijgt en openbaar door de overheid wordt weggezet als "belachelijk individu" kan ik niet anders dan mijn eigen overheid niet langer te erkennen. Moreel vijandig tegen ons volk, daar past maar 1 reactie, verzet.

op 16 05 2008 at 12:57 schreef Piet:

Hij moet eerst nog maar eens veroordeeld worden. Mijn inschatting is dat geen rechter bereid is z’n hand in dat wespennest te steken. als ze beginnen mensen te veroordelen voor satire is het hek van de dam en gaat iedere humorloze zuurpruim naar de rechter als hem iets niet bevalt. In deze tijd van blogs en het internet is dat nauwelijks denkbaar.

Volgens mij is er geen schijn van kans dat dat door gaat. Het Ezelarrest blijft oevereind!

op 16 05 2008 at 13:00 schreef Jona Lendering:

Ik ben het eens met "Piet". Veroordeling is alleen mogelijk op grond van de huidige wetgeving, niet op grond van de ruimere wet die Hirsch Ballin lijkt voor te staan.

Het verbaast me ondertussen op deze pagina deze link nog niet te zien, omdat Geenstijl wel een aardig onthullinkje heeft: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/05/mordor_is_coming.html

op 16 05 2008 at 13:35 schreef Jona Lendering:

Punt is alleen dat de jurisprudentie (o.a. het beroemde Ezelproces) die wetgeving de facto buiten werking heeft gesteld.

Ik snap het.

op 16 05 2008 at 13:40 schreef Piet:

Mmm. Zo simpel is het ook weer niet. Veroordeling is op grond van de wetgeving (bijv. smadelijke godslastering) in principe wel mogelijk. Punt is alleen dat de jurisprudentie (o.a. het beroemde Ezelproces) die wetgeving de facto buiten werking heeft gesteld. Pogingen om het achterhaalde godslasteringsartikel ook echt te schrappen mislukten tot op heden.

Het is dus theoretisch mogelijk dat een rechter hem zou veroordelen maar volgens mij praktisch ondenkbaar om de hierboven uiteengezette redenen.

op 16 05 2008 at 14:37 schreef daniel:

Hij hoeft niet veroordeeld te worden. Zodra z’n identiteit bekend wordt, wordt het erg lastig voor deze man om door te gaan. Ook al wordt ie niet vermoord.

Toch wel handig, al die Salafisten in dit land.

op 16 05 2008 at 15:05 schreef André Richard:

Jona: Het gaat niet om veroordeling of niet. Die zal er waarschijnlijk ook niet komen. Het gaat erom dat het wel eens mogelijk zou kunnen zijn dat de staat een in principe tot falen gedoemde rechtsgang toch inzet, maar NIET met als doel om recht te spreken (het enig toegestane doel van rechtspraak), maar met als verholen doel de verdachte BUITEN DE RECHTSGANG OM tot ander gedrag te bewegen (i.c: zijn identiteit bekend te (laten) maken en de dreiging van een aanslag verder zijn werk te laten doen).
Dat is machtsmisbruik.
Het feit dat Gregorius niet gewoon ten kantore van de Officier van Justitie voor een kopje koffie is uitgenodigd, maar ’s nachts door tien man van zijn bed gelicht is, zou erop kunnen wijzen dat deze actie mede tot doel heeft zoveel mogelijk belangstelling te veroorzaken.
Terzijde: een mooi voorbeeld van een situatie waarin journalisten die de vrijheid van meningsuiting zijn toegedaan vooral NIET hun werk moeten doen!
(Sorry for the CAPS)

op 16 05 2008 at 15:25 schreef Conan:

Toch wel handig, al die Salafisten in dit land.

Na de linkse terroristen die inzetbaar waren en zijn tegen onwelgevalligen, heeft Nederland thans ook eigen religieus geïnspireerde doodseskaders.

op 16 05 2008 at 16:25 schreef CC:

Het laatste nieuws over GN van de Telegraaf-website:

Cartoonist vreest nu aanslag
AMSTERDAM – FILMPJE De gearresteerde cartoonist Gregorius Nekschot vreest voor zijn leven na een inval van de politie in zijn huis. ‘Nu hebben we je’, kreeg hij te horen.

De cartoonist zat thuis te werken toen maar liefst tien man binnentraden. ‘ Meteen toen ze binnenkwamen, begonnen ze te fotograferen en in mijn spullen te rommelen’, vertelt hij Het Parool.

Op politiebureau Buitenveldert werd Nekschot twee keer verhoord. Daarna zat hij een nacht in de cel in Amsterdam Zuid-Oost. ‘Toen ik thuiskwam, bleken mijn computer, backupschijven, een usb-stick en mijn mobiele telefoon in beslag te zijn genomen. Allemaal spullen die ik nodig heb om te kunnen werken’, zegt Gregorius tegen de krant.

De cartoonist zegt veel over de Islam te tekenen omdat dat nu eenmaal een actueel onderwerp is. Twee jaar geleden kwam een boek met zijn omstreden cartoons uit. Veel reactie kwam er niet, terwijl ze toch verder gaan dan de Deense cartoons. ‘Dat is ook wat die agenten tegen me zeiden: ‘Wat jij maakt, is veel erger dan wat ze in Denemarken deden. Besef je wel wat het betekent als jouw identiteit bekend is?’ Waarop ik zei: dan laadt u wel een heel zware verantwoordelijkheid op uw schouders.’

De cartoonist voelt zich nu onveilig. ‘Het is geen flauwekul wat ik maak, ik weet wat de consequenties kunnen zijn. Daarom ben ik ook heel bang voor een veroordeling. Stel dat ik de gevangenis in ga. Als maker van die cartoons ben ik er mijn leven niet zeker’, zegt nekschot tegen Het Parool.

Kijk naar Pauw en Witteman over Nekschot.. Of naar een eerder interview dat hij zelf gaf aan de Deense televisie..

op 16 05 2008 at 16:54 schreef JOHAN:

In Amsterdam mag niets meer van de moslims,
GN – Opgepakt,
De Wallen – stuk voor stuk gesloten
Gokhallen – stuk voor stuk gesloten
Krans in de gracht – dodenherdenking verstoord.
Slachtoffers opgepakt – dieven aanrijden mag niet

De medelanders mogen alles en de burgemeester gaat lekker thee drinken

op 16 05 2008 at 16:55 schreef Lagonda:

Johan haalt een paar dingen door elkaar — moslims hebben alleen de krans in de gracht gegooid. Voor alle andere zaken die je noemt, mogen we de christenen bedanken.

op 16 05 2008 at 17:26 schreef Peter:

Die laatste uit zijn rijtje is toch ook interessant. Johan is kennelijk heel verontwaardigd dat het in Nederland verboden is dieven ‘aan te rijden’.

Ja, dat heet nou een rechtsstaat, Johan. Maar wees gerust, straks onder de sharia worden dieven heel anders aangepakt.

op 16 05 2008 at 17:49 schreef Tristan:

Terwijl onze Vogelaarwijken en onze stranden geterroriseerd worden door jongeren van moslimsignatuur (en dit oogluikend wordt toegestaan door de politie omdat men bang is voor grootschalige rellen) wordt de goede Gregorius van zijn bed gelicht door niet minder dan 10 politieagenten.

Ondertussen telt een zekere imam Abdul Jabbar van de Ven zijn zilverlingen…

Onder de vorige bezetting waren onderduikadressen nodig voor hen die protest aantekenden tegen censuur, harde intimidatie, tirannie, razzia’s en andere onfrisse zaken.
De geschiedenis herhaalt zich; want de anonimiteit van Nekschot loopt door deze intimiderende aktie ernstig gevaar.

op 16 05 2008 at 17:55 schreef Tristan:

@Johan

Een schrale troost; in de toekomst wordt het ritueel slachten van dieren en opiniemakers wel toegestaan.

Nieuwe Heren(imams), nieuwe Wetten.

op 16 05 2008 at 18:03 schreef Jimmy:

@Johann

Lagonda heeft gelijk. Moslims hebben met deze hetze niets te maken. Het is de Nederlandse overheid, die een cartoonist aresteert voor eem gedachte-misdaad en de overheid gebruikt moslims in dit geval eerder als schaamlap. Wellicht dat veel moslims geen traan laten om het feit dat Nekschot nu in de problemen zit — dat zal best — maar hier is iets heel anders aan de gang. Alleen een overheid kan tot dit soort intimidatie overgaan.

Dit is echt zorgelijk, maar eigenlijk had ik wel verwacht dat ze, vroeg of laat, harder gingen optreden tegen internetvrijheid. Blijkbaar voelen ze zich nu sterk genoeg om die stap te zetten.

@Peter

Ik las net bij Elsevier dat Nekschot wel mogelijk 2 jaar gevangenisstraf kan krijgen voor zijn tekeningen en een of andere megaboete. Klopt dat?

op 16 05 2008 at 18:14 schreef dewanand:

Ik kan het bijna niet geloven dat dit nu Nederland is. Echt vreselijk en heel slecht voor de toekomst van de multikul. Zelf ben ik van buitenlandse afkomst, maar ik vind dat alle buitenlanders zich hier moeten aanpassen of gewoon maar moeten oprotten.

binnenkort publiceer ik een pittige tekst over de etnische zuivering van Nederland met 1 miljard euro.
En daarvoor mogen zij mij best oppakken, want ik ken het leven in de cel ondertussen wel.

Gregorius hoeft echt niet bang te zijn, want hij kan tot het Europese hof gaan met procederen in hoger beroep en cassatie en zo een veroordeling uitstellen. Ik geloof niet dat hij gevangenisstraf zal krijgen, hoogstens een boete van 500 euro. Doordat hij toerekeningsvatbaar is, zal hij geen TBS of dwangverpleging in gesloten kliniek krijgen of ontslag van rechtsvervolging.

Ik zal in het vervolg wel kritisch blijven, maar meer de nadruk leggen op harde oplossingen voor alle problemen in onze multikul. En moslims moeten zich maar aanpassen of gewoon terug naar hen woestijnen met lekkere geile kamelen en geiten.

Sterkte aan Gregorius. Hij zou gewoon weg moeten gaan uit Nederland en vanuit het buitenland zijn anti islam cartoons moeten publiceren in het Engels. Hij heeft een supertalent en prikkelt altijd mijn fantasie.

Dewanand

op 16 05 2008 at 18:35 schreef philippine:

Zonet op 1 vandaag een uitspraak van een zekere mijnheer Rasa, die al vaker klachten heeft ingediend over het beledigen van moslims: "Ik ga er vanuit dat de Procureur-Generaal nog geen moslim is".

op 16 05 2008 at 19:08 schreef stoethaspel:

Mijn boosheid van me af schrijvende komt één vraag telkens terug:

Als apartheid gedefiniëerd kan worden als het systeem dat het ene ras of de ene bevolkingsgroep boven een andere plaatst, in een bevoorechte positie, welk argument is er dan nog aan te dragen dat in Nederland niet een apartheidssysteem aan het ontstaan is waarbij moslims zich kennelijk in de bovenste kaste mogen wanen?

op 16 05 2008 at 19:15 schreef Frits Smid:

@ Stoethaspel
Apartheid is niet voor niets een Nederlands woord, niet?

op 16 05 2008 at 19:59 schreef Jona Lendering:

Als apartheid gedefiniëerd kan worden als het systeem dat het ene ras of de ene bevolkingsgroep boven een andere plaatst, in een bevoorechte positie, welk argument is er dan nog aan te dragen dat in Nederland niet een apartheidssysteem aan het ontstaan is waarbij moslims zich kennelijk in de bovenste kaste mogen wanen?

Moslims zijn geen ras. Je kunt moslim of CDA-er worden en dezelfde rechten verwerven.

Ik denk dat de woorden "of de ene bevolkingsgroep" uit je definitie het misleidende aspect zijn.

op 16 05 2008 at 22:31 schreef Huuskesgait:

Waarom sommigen van jullie opeens die "Christenen" op haren en snaren erbij moeten slepen is me een raadsel. En ook nog "Christelijke fundamentalisten". Toe maar!
Ooit gehoord dat Christenen in dit land gingen moorden omdat een of andere tekening hun niet aanstond?
Zoek de geschiften toch bij de bewezen zwaar gestoorden:
* al Qaida
* de Taliban
* de Moslim Broederschap
* Hamas ("alle Joden aan het gas")
en meer van die lui die nog in de tijd van Catweasel leven, zoals die Abdul Jabbar van de Ven.
Maar wat ik vooral proef bij de meesten van jullie daar in het Westen van het land is een allesoverheersende ANGST! Het lijkt wel een besmettelijke virusziekte waardoor de meesten zijn aangestoken!
Kom daar eindelijk eens overheen! Doe het niet meer in je broek als het gesprek, voor de zoveelste keer, gaat over de islam en de stichter ervan. Een stichter die door jullie UIT ANGST steeds maar weer "de PROFEET Mohammed" wordt genoemd. Waarom? Het is helemaal niet bewezen dat’ie de toekomst kon voorspellen!
En mag ik jullie Kaninefaten daar ten Westen van Amersfoort iets in herinnering brengen?
Een gezegde van Churchill: "The appeaser feeds the crocodile in the hope it will eat him last".
Sommigen van jullie gedragen zich nu als de leden van de Joodse Raad in de oorlog. De vijand helpen in de hoop daardoor zèlf de dans te ontspringen, intussen sidderend van ANGST.
Het is ook de oorzaak ervan dat jullie over de islam maar niet uitgemekkerd raken.
Als voormalig dienstplichtige en langjarige Natresvrijwilliger zou ik me voor JULLIE nu niet meer in het vijandelijke vuur wagen. Omdat het "paarlen voor de zwijnen gooien" zou zijn, en daar pas ik voor.
LAFBEKKEN! Bah!
Goodgoan: Huuskesgait

op 17 05 2008 at 12:08 schreef daniel:

Als Nederlandse burgers hebben Nederlandse Moslims het recht om gebruik te maken van de wetgeving in dit land. En gezien de huidige wetten tegen racisme en haat, ziet de Nederlandse politie zich genoodzaakt cartoonisten opsluiten. Dat zijn wel bekende methoden.

Misschien moet de politie eens voor een werkbezoek naar het Midden Oosten. Of China. Daar sluiten ze cartoonisten ook regelmatig op, maar ze houden ze tenminste wel wat langer vast.

Dat is ervaring, he. Hier moeten we nog beginnen.

Voor Turkije wordt het zo wel een heel stuk makkelijker om zich aan te sluiten bij de Europese Unie. Ook daar weten ze wel raad met dissidenten.

Dit is dus Nederland in 2008, onder regie van Jan Peter Balkenende IV, de zachtaardige?

Harry Potter..?

wtf!

op 17 05 2008 at 12:41 schreef Tarak:

@Huuskesgait

Ik deel uw mening dat de culturele en morele zelfhaat van de Westerlingen op dit moment het meest in het oog springende kenmerk is van de Europese westerse cultuur.

Het "waarom" daarvan is mij echter een raadsel. Is het de demografie die tot defaitisme leidt? Is het de jarenlange maatschappelijke vergiftiging van de politieke correctheid? Is het de verzorgingsstaat die een samenleving slap maakt? Komt het doordat het maatschappelijk middenveld en de politieke partijen één onwarbare kluwen zijn geworden?

op 17 05 2008 at 13:16 schreef Huuskesgait:

Geachte Heer Tarak.
Ik ben het met U eens. De voornaamste oorzaak is m.i. die "politieke correctheid", waar intussen onze zowat doodgeknuffelde allochtonen totaal geen last van hebben. En hoe is die rare gedragscode ontstaan?
Volgens mij is die uitgedacht door partijtheoretici van de Wiardi Beckmann Stichting, voor mij het Wiardi Gekman Gesticht. En wel ver weg van de realiteit, in de ivoren toren waarin academici vaak leven. En zoals bij de meeste van die bloedeloze hersenspinsels, afkomstig uit de koker van dat type Ambtenaartje-met-Keurigheidssyndroom, werkt dat in de praktijk niet.
Ook de verzorgingsstaat heeft mensen slap gemaakt, zodat ze het bij het minste of geringste al in hun broek doen, en zich uit angst verzekeren tegen de onmogelijkste dingen. Bij wijze van spreken zelfs tegen hondendrollen op het trottoir en vierkante soepstengels in het restaurant!
Maar de grootste oorzaak is volgens mij te veel te grote VERGLUIPERING van de maatschappij. Waardoor deze moreel gezien hard achteruit holt. Die vergluipering wordt zelf voor een groot deel weer veroorzaakt door de ontkerstening.
Veel mensen denken dat gluiperigheid niet persé een halsmisdaad is, maar hun zou ik willen zeggen dat dit Farizeïsme het gemeenschappelijke kenmerk was van 4 heel verschillende figuren. Ik noem ze in volgorde van miljoenen slachtoffers:
Mao Zedong, Jozef Stalin, Adolf Hitler en Saddam Hoessein.
De eindconclusie laat ik aan U over.
Goodgoan: Huuskesgait

op 17 05 2008 at 13:39 schreef Peter:

Hé, Huuskesgait, ik dacht dat Twentenaren of Drentenaren of wat ben je zo nuchter waren? Iedere keer als jij een reactie plaatst, moet ik er drie of vier weghalen omdat je met je triggerhappy vingertje maar op de verstuurknop blijft klikken.

Zenuwelijer, kap daarmee. Gewoon even wachten tot je reactie is verwerkt. Zo belangrijk en opzienbarend is het nou ook weer niet, wat jij te melden heb.

op 17 05 2008 at 16:33 schreef Jeroen Mirck:

Als steunbetuiging heb ik besloten tot herpublicatie van een bespreking van Nekschots werk uit 2005 (de tijd dat Abdul Jabbar van de Ven zijn aanklacht deed).

op 17 05 2008 at 20:00 schreef Huuskesgait:

"… Zo belangrijk en opzienbarend is het nou ook weer niet, wat jij te melden heb." (heb zonder t).
Weer zo’n Kaninefaat die denkt die vent uit het Oosten wel even af te katten. En dat "triggerhappy" is zeker ook zuiver toeval?
"Zenuwelijer, kap daarmee."
Weer zo’n Kaninefaat die op de stoel van de rechter gaat zitten en het onfeilbare oordeel velt over die achterlijke Oosterling.
Je reaktie’s zijn enigszins gepikeerd. Zodat ik meer en meer ga denken toch goed te zitten met mijn kritiek op de Westnederlandse angsthazen-met-grote-bek.
In Twente heeft men een rijm dat luidt:
"Uit gouden korenaren
werden geschapen de Twentenaren
en uit de rommel en de resten
de klootzakken uit het Westen."
Drie keer raden, Breedveld, wat de oorzaak was van het ontstaan van die regels. Bij een volk dat bepaald niet bekend staat om zijn agressiviteit.
De laatste keer daarvoor dat woorden van deze strekking werden gebezigd was tussen 10 Mei 1940 en 5 Mei 1945……..
Goodgoan: Huuskesgait

op 17 05 2008 at 22:55 schreef Lagonda:

Geweldig, zo’n gepikeerd boertje. Daar lachen wij gewoon om in de grachtengordel. Soms, als we bij het dessert zijn aangeland (in Amsterdam gaat iedereen altijd elke avond uit eten), dan komt het gesprek soms op de achtergebleven gebieden in Nederland, en voor je ’t weet gaat dan iemand Twents praten door dan heel overdrev’n op ’t eind faan de woor’n op de n te bijt’n, en dan gieren we het altijd uit omdat er blijkbaar mensen zijn die dus echt nog zo praten. Hilarisch!

Maar zeg eens, huisvolschijt, woon je nou ook echt in een plaggenhut enzo? Wel fijn voor je dat de zomer er nou aan zit te komen, he? Want zie de boel anders maar warm te houden met al die natte turf. Eten jullie daar nou echt alleen maar bloedworst, niertjes, balkenbrij en mede? Nah, heel interessant die inheemse gebruiken. Ik zou graag eens langskomen om ’t met eigen ogen te zien, maar ik ga met mijn SUV liever niet een onverharde weg op.
Griesmeelpudding: Spoorwegovergang

op 17 05 2008 at 23:55 schreef Huuskesgait:

"Maar zeg eens, huisvolschijt, woon je nou ook echt in een plaggenhut enzo?" En de rest van dat Lagonda-verhaaltje-voor-het-slapengaan….
Goed dan: Het Twents is als Nedersaksische streektaal wettelijk erkend door de EU. Dit in tegenstelling tot o.a. het Drugsdorps-platgeslagens (door sommigen nog steeds hardnekkig Amsterdams genoemd). Dat dat laatste niet erkend is zal wel aan de grote culturele waarde ervan liggen, o.a. het "verrijken" van de Nederlandse taal met veel scheldwoorden….
Zeg eens, Kaninefaatse, vind je je reaktie op mijn bijdrage nu echt grappig? Ik vind het maar een domme Pavlovreaktie, "typisch voor het Kaninefaatse Herrenvolk."
En Twents proaten? Dat kun ie ja geels nich! Ie prebeert het wa, mear ie loopt te koop met oew eegen dommighed.
En dat SUV, doar begriep ik niks van. Wat is dat? Zunnen pooierskoar veur Kaninefaatse opscheppers? ’n soort Suv-de-Haas?
Goodgoan: Huuskesgait

op 18 05 2008 at 08:35 schreef Hosseyn:

Die Huuskesgait, kan geen swingende neger onderscheiden van een hollands wijf. Niet zo gek dat ze daar nog dagelijks op de zeug kruipen, op om het melkkrukje achter Grëta 22, terwijl vrouw Drika zich vermeit onder de ezel.

Ik heb ook een paar jaar in het twentste gewoond – altijd een grote mond dat volkje, ze zouden de wethouder en de hoge heren wel ‘ns een poepie loaten ruuk’n – maar als de hoge heer dan arriveerde, vlogen de petten in de hand en durfden ze niet meer op te kijken. Achterbaks volkje.

op 18 05 2008 at 20:47 schreef joost:

Hirch Ballin verdient een nekschot

op 18 05 2008 at 21:29 schreef Hosseyn:

@Huuskesgait:

Daarbij loop je hier even de boel te vervalsen: jullie wrokhalzige spreekwoord luidt: "Uit gouden korenaren SCHIEP GOD de Twentenaren…"

Godvruchtige boerenheikneuters zijn het en nog stiekem ook.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS