Home » Archief » Nekschot beledigt geen gelovigen


[16.05.2008]

Nekschot beledigt geen gelovigen

Jona Lendering

nude7bew (406k image)

Ik geloof dat ik christen ben. Waarschijnlijk niet helemaal volgens de catechismus, maar die timmerman uit Nazaret inspireert me voldoende om te weten dat ik de mammon niet wil dienen – een afwijzing van het kapitalisme die me al een baan kostte toen de onderwijsinstelling waar ik werkte ‘commercieel ging’. Dat ging gepaard met enkele smalende opmerkingen van mijn cheffin (“Kassa! Wat is er nou tegen winst?”), die me verder weinig deden.

Hoe vervelend zo’n conflict ook moge zijn, de gelovige weet wat zijn weg moet zijn; smalende opmerkingen zijn krassen op mijn huid en raken mijn hart niet. Echt geloof geeft energie en kan wel tegen een stootje. De gelovige die bang is voor een sneer, is blijkbaar niet rotsvast in zijn geloof. Een echte gelovige is niet te beledigen.

Dat is niet aan iedereen bekend. afgelopen dinsdag werd de cartoonist Gregorius Nekschot door de politie aangehouden wegens het beledigen van gelovigen. Uit het persbericht: ‘Uit het onderzoek is gebleken dat een aantal cartoons die op internet werden gepubliceerd volgens het OM beledigend zijn over moslims en over mensen met een donkere huidskleur. Daarnaast zijn de cartoons naar oordeel van het OM mogelijk haatdragend.’ Ik vrees dat het OM nog wat heeft bij te leren, en dan bedoel ik niet op het gebied van verzorgd taalgebruik.

Het OM beschuldigt Gregorius Nekschot van racisme en het beledigen van gelovigen. Dat racisme zie ik er niet onmiddellijk in: journalisten, gelovigen, geleerden, politici, de multiculturele samenleving – kortom: alles en iedereen moeten het ontgelden. Er zal heus wel eens een zwarte zijn die Nekschots rauwe behandeling mag ondergaan, maar ik heb niet het idee dat hij er een speciale voorkeur voor heeft. En dat hij gelovigen zou beledigen, is absurd. Een echte gelovige weet dingen zó zeker dat hij niet is te beledigen. Het zou fijn zijn als het OM dat nu ook eens inzag.

Het probleem is dat het OM niet als enige denkt te kunnen dicteren wanneer gelovigen zich gekwetst moeten gaan voelen. Zoals bekend wil minister Hirsch Ballin het verbod op smadelijke godslastering verbreden en heeft onze minister-president onlangs de moslims in ons land gecomplimenteerd met hun waardige reactie op Fitna. Steeds vaker worden christenen neergezet als kleinzerige mensen die bij het minste of het geringste de wet erbij halen en steeds opnieuw worden moslims afgedaan als intolerante agressievelingen. Het gekke is dat de gelovigen die ik ken – en dat zijn er nogal wat – zonder uitzondering hun schouders ophalen over al die zogenaamde beledigingen, en doorgaan met doen waarin zij goed zijn: Gods liefde tot uiting brengen door verantwoordelijkheid te nemen voor de samenleving.

Diezelfde betrokkenheid drijft Gregorius Nekschot, die misstanden ziet en aan de kaak stelt. Ondanks al zijn rauwheid staat hij dichter bij de gelovige dan Balkenende, Hirsch Ballin en het OM, die moslims en christenen keer op keer neerzetten als mensen met lange tenen. De vraag dringt zich op wie nu de echte karikatuur schetst van religie.

Jona Lendering is historicus en werkt momenteel aan een boek over de islamitische invloed op de Europese cultuur en een boek over het ontstaan van het Christendom en rabbijns Jodendom.

Jona Lendering, 16.05.2008 @ 13:07

[Home]
 

45 Reacties

op 16 05 2008 at 14:21 schreef Frits Smid:

Jona , er zijn genoeg christenen met lange tenen. Steeds vaker is er ophef over Bloot, beledigde profeten of zondagsrust. Dát zijn de zeloten die hun kansen ruiken met de CU in de regering. Maar het is vooral het Roomser-dan-de-paus-wezen wat steeds weer de kop opsteekt (Ik heb nog nooit gehoord dat die uitdrukking op BUITENLANDSE situaties werd toegepast) De angst van de overheid dat iemand zich wel eens zou KUNNEN storen aan een uiting. De Appellation Controleé van Nederland is het droombeeld van een tolerante samenleving waarin ieder respect voor elkaar heeft. (Het PARADIJS als je het mij vraagt)
Iets wat dat droombeeld verstoord moet worden aangepakt

op 16 05 2008 at 14:35 schreef Jona Lendering:

er zijn genoeg christenen met lange tenen.

Dat is een minderheid. Het probleem is dat die verdraaid veel aandacht krijgt in de media. En het zou goed zijn als de meerderheid eens hardop zei dat die minderheid niet namens iedereen spreekt – vandaar dat ik dat maar eens heb geschreven.

Het is in feite het probleem wat Sylvain Iphimenco na 11-9 constateerde bij moslims. Gewelddadige moslims trekken de aandacht meer dan de rustige meerderheid; het zou goed zijn als die meerderheid zich eens distantieerde van die minderheid. Zulke initiatieven hebben we in de islamitische wereld dan ook gezien. De christenen in ons land zouden ook eens hardop kunnen zeggen dat Balkenende en consorten een minderheidsstandpunt innemen.

op 16 05 2008 at 14:55 schreef Frits Smid:

Mee eens. Een schreeuwende farizeër trekt meer aandacht dan een stille bidder. Laten schreeuwen zou je zeggen, Maar een overheid die ze tegemoetkomt door critici op te pakken geeft ze wél alle ruimte.

Grappig dat je Ephimenco noemt, de uitdrukking Appelation Controleé in de context van het ideale Nederland heb ik van hem.

op 16 05 2008 at 15:53 schreef daniel:

Is het niet juist heel verstandig van Christenen om herrie te schoppen? Je bereikt daar toch veel meer mee dan vriendelijk met mensen in debat gaan.

op 16 05 2008 at 16:11 schreef Frits Smid:

Nou, veel christenen schoppen extra herrie als ze het idee hebben dat een overheid naar ze luistert. Sinds het aantreden van de Born-again-Christian George W. Bush roert christelijk Amerika zich ook als nooit tevoren met pleidooien voor Intelligent Design en Young-Earth theorieën

op 16 05 2008 at 16:14 schreef Tofuburger:

Het is dus allemaal met praktijkonderzoek te beslissen. Laat een overvalsteam van een psychologische faculteit de mate van beledigd zijn meten onder moslims en negers, meet ook de lengte van de tenen en beslis dan of Nekschot een boete verdient, afgewogen tegen zijn recht om te beledigen. Als honderdduizend moslims/negers niet hebben kunnen slapen door GN-cartoons, dan is er misschien iets voor een boete te zeggen, denk aan de economische schade. Als het gespeeld beledigd zijn blijkt te zijn, dan moet EHB per decreet mensen de tenen af laten hakken.

We leven in een rechtsstaat.

op 16 05 2008 at 16:53 schreef Hosseyn:

Moet belediging van het gezond verstand, van de rede, niet eens worden onderzocht? Waarom kunnen de fantomen van de kwezels door wetten beschermd worden, terwijl diezelfde kwezels de mens steeds weer tot nietige worm mogen reduceren? Atheïsten en agnostici hebben ook tenen.

op 16 05 2008 at 17:11 schreef RM:

Dinsdagavond, Witte de WIthstraat, Rotterdam.

Een witte BMW Z3, of Z8 -daar wil ik vanaf zijn- met een zwarte kap staat geparkeerd aan het trottoir van de kant de straat waar wij staan.
Aan de overkant van de straat loopt een donkere jongen met twee, duidelijk aangeschoten- dames.
1 blond, 1 met donker haar.
"die is toch lelijk!" roept de meest aangeschoten, blonde vrouw tegen ons.
"inderdaad, lelijk" roep ik terug.
De donkere jongen zegt nog iets voor ons onverstaanbaars tegen zijn vrouwelijk gezelschap en steekt dan de straat over, in een rechte lijn richtig ons.
Ik strek mijn hand uit en schud de zijne.
"dat is toch een mooie auto?" vraagt hij?
"het is een homo-auto".
antwoord ik grappend.
"Kijk naar die vorm, veel te grote neus, overdreven curven. En dan dat BMW embleem op de zijkant, overdreven man, het is een auto voor homo’s"
"nee, maar een witte auto" zegt de donkere jongen "dat is toch mooi?"
"wit is helemaal in. Vroeger bleven die allemaal in de showroom staan, nu gaan ze goed verkopen".
"Ik wil een witte Beetle" voegt hij eraan toe.
"ik heb een witte fiets"
antwoord ik.
"een witte fiets"
herhaalt hij.
"en je hebt een wit shirt aan"
zeg ik hem.
"alles wordt wit" vervolg ik.
"o nee, het is roze, het was even lastig te zien in dit licht"
"Roze ja, ‘homo! "
Zegt hij lachend terug.
"Alles wordt wit"
verkondig ik nogmaals
"En dan alleen jij nog wit"
"nu ik nog wit ja,
haha!"
hij lacht erom.
Zijn ogen doen mee.

Dan loopt hij terug naar de overkant.
Naar zijn vrolijk aangeschoten vrouwelijk gezelschap.
De witte, lelijk overdreven gestyleerde BMW Z3 -of Z8, daar wil ik vanaf zijn- niet uit zijn oog verliezend.
Maar het wordt vast een witte Beetle.
Denk ik.

op 16 05 2008 at 18:29 schreef charly:

ik word ieder uur van de dag beledigd door het gedrag van de moslims
terug naar hun zandbak!!!!

op 16 05 2008 at 18:38 schreef philippine:

Zonet op 1 vandaag een uitspraak van een zekere mijnheer Arnoon? Rasa, die al vaker klachten heeft ingediend over beledigingen, moslims aangedaan: "Ik ga er van uit dat de Procureur-Generaal nog geen moslim is".

op 16 05 2008 at 18:58 schreef Max J. Molovich:

Volgens mij moet een gelovige helemaal niet 100% zeker te zijn. Daarom heet het ook geloven. Als niet-gelovige lijkt mij juist dat twijfel extra diepgang aan het geloof meegeeft.

Mijn oud-tante was het soort gelovige voor wie geloven zeker weten was. Twijfel niet, God bestaat. Ze had talent voor dergelijke overgave, echt talent. Ik hoedde ervoor godverdomme in haar omgeving te zeggen, want blasfemie deed haar serieus pijn. Diep van binnen deed dat pijn. Waarom deed dat haar pijn? Misschien omdat ik, om wie zij veel gaf, mezelf zo naar de verdoemenis schold. Daar wilde ze geen getuige van zijn. Misschien omdat het woord, wanneer uitgesproken, bewaarheid wordt. In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God, zijn niet zomaar een paar loze woorden.

Het is, kortom, niet raar dat godslastering pijn doet bij een gelovige. Hij zal echter wel met die pijn moeten leren leven. Mensen die daar niet mee wensen te leren leven, en die menen dat hun waarheid de enige waarheid is, daarvoor is het oppassen geblazen.

op 16 05 2008 at 19:04 schreef Ted:

@Philippine,

De advocaat heette Haroon Raza. Het was werkelijk tenenkrommend dat deze man als enige commentaar mocht leveren in de uitzending van EenVandaag over de arrestatie van Nekschot.
Raza is een islamitische advocaat (vrede zij met de profeet) die bijvoorbeeld de rapper verdedigde die Wilders een fucking kogel door z’n kop wou schieten.
Bij EenVandaag vond hij juist weer niet dat Nekschot mocht beledigen, want daarmee toonde hij geen ‘respect’.
Je moet wel heel dom zijn om niet te zien dat deze man een dubbele, islamitische agenda heeft. Zijn islamitische klantjes moeten alles mogen doen en zeggen, de ongelovigen die daar zachtaardig met een tekeningetje op reageren moeten hun kop houden, of liever nog, het gevang in.

Het verhaal van @Jona Lendering overigens is uiterst sympathiek, maar gaat naar mijn ervaring volledig voorbij aan het feit dat heel veel brave, minder intellectuele christenburgers traditiegetrouw een gruwelijke hekel hebben aan mensen die gelovigen beledigen.

Juist die brave christenburgers houden helemaal niet van ordeverstoorders als Van Gogh, Hirsi Ali of Gregorius.

Dat Lendering zich erop beroept dat ze dat soort mede-christenen nauwelijks kent, zegt dus vermoedelijk vooral iets over haar kennissenkring.

De christelijke kleinburger heeft nog steeds een hoop onverwerkte rancune die stamt uit de tijd dat christenen onder paars geen politieke machtsfactor van belang meer leken te zijn of worden.

De voormannen van die kleinburgers slaan nu keihard terug, liefdevol gesteund door charmante islamitische advocaten, zonder baard én in streepjeskap.

Geen enkel land in Europa lijkt me op dit moment achterlijker dan Nederland.

op 16 05 2008 at 19:15 schreef Jona Lendering:

Ik denk, beste Max, dat je de innerlijke zekerheid van een gelovige verwart met uiterlijke vormen. Een echte gelovige heeft een soort niet-beredeneerbare innerlijke overtuiging die in feite niet te schokken is – niet met een welgemeende krachtterm en niet met een grievend bedoelde spotprent. Die raken de kern niet.

Daarnaast zijn er mensen die voor alles een regeltje willen hebben en die "respect" eisen. Dat zijn de mensen die ook intolerant worden. Mohammed B. doodde Theo van Gogh omdat hij diep in zijn hart de zekerheid mistte die hem in staat stelde hem te negeren.

Ik kwam ooit in de lerarenkamer van een school waar een docent kwaad op een ander was omdat die op "zijn" stoel was gaan zitten. De boze leraar was gehecht aan een bepaalde plaats, en riep nu een soort regel in het leven. Het duidt niet op groot zelfvertrouwen en ontdekkingslust. Nu zal ik niemand gebrek aan ondernemingszin verwijten, maar het stoort me wel dat de Dorknopers menen te kunnen spreken namens mensen met meer zelfvertrouwen.

op 16 05 2008 at 19:22 schreef Piet:

Volgens mij zit veel van de verwarring in het woordje geloven. Als ik zeg ‘ik geloof dat ik het gas ben vergeten uit te doen’ duidt dat op onzekerheid. Als Hazes over ‘z’n vrouw zegt ‘zij gelooft in mij’ drukt dat juist zekerheid uit.

De religieuze gelovigen zijn zoals Hazes. Ze weten het zeker, ze kunnen het alleen niet bewijzen.

Paradoxaal genoeg heeft twijfel ook een functie. Vaak gaat men daardoor *juist* fanatieker geloven.

op 16 05 2008 at 19:24 schreef Jona Lendering:

@Ted

Het was werkelijk tenenkrommend dat deze man als enige commentaar mocht leveren in de uitzending van EenVandaag over de arrestatie van Nekschot.

Maar het levert leuke beelden op, en dus hoge kijkcijfers. Zo zijn ook Fortuyn en Wilders groot gemaakt. TV is geschikt voor entertainment, niet voor politieke discussie.

Dat Lendering zich erop beroept dat ze dat soort mede-christenen nauwelijks kent, zegt dus vermoedelijk vooral iets over haar kennissenkring.

Touché! Het is inderdaad een ongeregeld zootje vrijdenkers.

Toch heb ik de indruk dat de gemiddelde CU-er en CDA-er niet erg gelukkig zijn met de ramkoers van een Hirsch Ballin en een Balkenende. We moeten nooit vergeten dat het gemiddelde CDA-lid veel "linkser" is dan het partij-apparaat, en dat het CDA-lid in de provincie vooral een gematigd iemand is, enigszins gezagsgetrouw, die het feit dat zijn partij rechter is dan hijzelf geen aanleiding vindt om van partij te veranderen. Zelf belichaamt hij, bij zijn biertje of jonge jenever, het "leven en laten leven", en hij accepteert zijn rechtse partijkader – dat helaas niet dezelfde onverstoorbaarheid heeft en in paniek raakt van afwijkende inzichten.

op 16 05 2008 at 20:20 schreef Bijtertje:

Goed zo Jona!
Ik ben katholiek, actief, en ik schaam me mijn ogen uit mijn kop voor deze argumentatie. Dit is gedaan als een tegenbeweging tegen Wilders en islamkritiek. Dat heeft met dr vijheid van geloof en de bescherming van de vrijheid tot geloof niets van doen. De tekeningen van deze man brengt toch de mogelijkheid van eenieder om ongestoord zijn religie te beleven toch niet in gevaar? Je kunt ondanks een tekening van deze man toch gewoon naar je gebedshuis? Vanwaar de intolerantie tegeover deze kritische en soms schofterige kunst? De spanningen in de samenleving worden er juist door opgejaagd. Want ik kijk in mijn paspoort om te zien of ik wel in Nederland ben. Deze arrestatie is een schok voor de rechtsorde zoals ik hem beleef. Mensen als Hirsch Ballin brengen een enorme schade toe aan religie. Want als het wordt opgelegd of buiten kritiek en satire wordt gesteld roept het weerzin op bij seculieren. Het maakt harmonie tussen religieusen en niet religieusen moeilijker. Dat was al zo door de opstelling van de moslims. Als we er ook nog christelijke reli fanaten bij krijgen maakt dat het er niet beter op.

op 16 05 2008 at 21:48 schreef Ted:

@Jona Lendering,

Ook ik heb niet de wijsheid in pacht natuurlijk wat het gedachtengoed van de gemiddelde CDA-er of CU-er betreft.
Zelf ben ik al zo’n 40 jaar geleden van het geloof afgevallen en ik ga eigenlijk louter met ongelovigen om.
Niettemin behoort een groot deel van mijn – overigens niet al te grote familie – tot de hardnekkige CDA-kern type kleine luiden, verspreid over zowel stad als provincie.
Ook via mijn vriendin die uit een katholieke, kleine boerenfamilie stamt heb ik redelijk wat contact met de hardnekkige gezagsgetrouwen. Schatjes allemaal en ze drinken inderdaad op tijd hun borreltje en biertje en tappen dan schuine, flauwe moppen.
Maar überkleinburger Balkenende vinden ze toch allemaal een heel toffe peer. Ayaan Hirsi Ali vinden ze een vreemde onruststoker die een te grote bek heeft voor iemand van buiten en van "rooien" moeten ze diep in hun hart nog steeds niks hebben, evenmin van kakkerige liberalen als Bolkestein. En mensen die gelovigen tot in het diepst van hun ziel kwetsen vragen zelf om moeilijkheden.
Van de beperking van de vrijheid van meningsuiting merken deze vriendelijke maar kleingeestige mensen weinig omdat ze daar toch al nooit gebruik van maakten.
Met anonieme stadscowboys als Nekschot voelen ze al helemaal geen enkele affiniteit.
Gaan ze ooit echt raar doen, dan stemmen ze misschien op TON van Verdonk. En dat is dus weer de hartsvriendin van Harry Mens die graag benoemt en bouwt met Doekle Terpstra. Ik bedoel maar.

op 16 05 2008 at 21:57 schreef Ted:

@Jona,

Excuses voor de geslachtsverwarring!
Zag zojuist dat je net als ik een man bent.;-)

op 16 05 2008 at 23:51 schreef Jona Lendering:

Zag zojuist dat je net als ik een man bent.

Hoe zie je dat zo snel? Ik heb mijn broek toch aan. ;-)

op 17 05 2008 at 01:09 schreef Max J. Molovich:

Ik blijf er overigens bij dat twijfel geloof kan verdiepen. Mohammed B. was misschien iemand die diep van binnen twijfelde aan zijn geloof, maar juist doordat hij die twijfel niet mocht toelaten van zichzelf (omdat zijn geloof die twijfel verbood) werd hij wie hij werd. Als een homoseksueel die gaat potenrammen omdat hij (door zijn homofobe omgeving bijvoorbeeld) niet wil toegeven homoseksueel te zijn. Een soort van overcompensatie, zeg maar. Religieus machismo.

Even terzijde: kent de Islamitische cultuur een equivalent van de uitdrukking roomser dan de paus?

op 17 05 2008 at 02:42 schreef Ernst:

Roomser dan de paus is natuurlijk het laatste wat protestanten willen zijn, liever Turks dan paaps roepen/riepen ze daar.

En mijn liefste wens is dat iedereen ophoudt te geloven in iets in het onkenbare (vooruit, dat mag doch), en uit dat geloof put om anderen de les te lezen, en hen aan hun geloof te binden.

Dit is overigens iets was alle gelovigen gemeen hebben, dat, hoewel je van hun wanen niets moet hebben, je toch wordt geacht die te respecteren, hoe absurd ook. En absurd, ik ken geen geloof dat het niet is (en dan heb ik het nog niet over het seksime dat in ieder geloof de belangrijkste rol speelt).

Misschien is het wel vanwege hun seksistische levensvisie dat Balkenende, HB en andere zeloten in het kabinet, niets liever doen dan onze rechtstaat verkrachten.

op 17 05 2008 at 07:02 schreef Hosseyn:

liever Turks dan paaps roepen/riepen ze daar.

Dat waren niet de protestanten, maar de orthodoxe christenen van Constantinopel aan de vooravond van de islamitische verovering. En ze hebben het geweten.

op 17 05 2008 at 08:21 schreef Laila:

Peter ben jij nog niet van je bed geligt?
Als Gregorius Uitschot strafbaar wordt bevonden vanwege zijn onsmakelijke cartoons dan blijf jij ook niet buiten schot voor verspreiding.

op 17 05 2008 at 08:54 schreef Hosseyn:

@Layla – dan zullen ze toch eerst achter zijn adres moeten komen. Dat geeft een paar jaar respijt.

op 17 05 2008 at 08:54 schreef Hosseyn:

De AIVD bedoel ik dus.

op 17 05 2008 at 08:55 schreef Peter:

O fuck, die grap wilde ik maken.

Zou je het leuk vinden, Laila, als ik door tien man van mijn bed werd gelicht?

Misschien moest ik maar eens een fatsoenlijke pyama gaan kopen.

op 17 05 2008 at 08:58 schreef ReneR:

Ben benieuwd of er al ambassade gebouwen zijn belegerd, nu dankzij Hirsch Ballin dit nieuws plus de cartoons natuurlijk zich hebben verspreid naar delen van de wereld die hun "vroomheid" in het verleden ruimschoots hebben laten kennen.

op 17 05 2008 at 09:00 schreef Een boze burger:

Geloof is onzin.
Koste levens en maakt meer kapot dan dat je weet en wenst.

op 17 05 2008 at 09:04 schreef Hosseyn:

@Peter

Vergeet niet een webcam standby te hebben voor op youtube.

op 17 05 2008 at 12:58 schreef Max J. Molovich:

Over twijfel als basis van geloven zal ik mijn woorden moeten terugnemen. Jullie zullen wel gelijk hebben dat een oprecht gelovige niet twijfelt, maar dat het juist gaat om iets zeker te weten wat je niet zeker kunt weten.

(Overigens heb ik in Hazes’ ‘Zij gelooft in mij’ altijd wel een zekere wanhoop horen doorklinken, een laatste strohalm waaraan iemand zich vastklampt om de moed niet te verliezen. In ‘Zij gelooft in mij’ is Hazes de god in wie geloofd moet worden. Zonder dat geloof van de ‘zij’ is Hazes nergens meer. Datzelfde idee krijg ik altijd van de God in de bijbel, die immers niks is zonder het geloof in Hem van Zijn volk. Daarom loopt Hij er ook altijd zo op te hameren dat Hij de Enige is.)

Maar om even op mijn oud-tante terug te komen, vermoedelijk de oprechtst denkbare gelovige die ik heb gekend: het deed haar werkelijk pijn wanneer iemand God beledigde. Tot in het diepst van haar ziel. Ik vermoed niet omdat zij zich daar zelf door beledigd voelde. En ook niet omdat ze haar God wenste te beschermen. Want die kan wel tegen een stootje. Dat wist zij ook wel. Ik denk dat zij het verschrikkelijk vond dat ik God zo nu en dan beledigde omwille van mijn zieleheil. Waar jullie het over hebben, is een vrij modern, persoonlijk, misschien zelfs intellectueel godsbesef. Mijn oud-tante wilde het liefste dat heel de wereld Christelijk werd. Zij wist wel dat dit niet kon, en zij hoopte dat God grootmoedig genoeg zou blijken om mij uiteindelijk in Zijn Koninkrijk toe te laten wanneer het moment daar was, maar ik denk dat de pijn ‘m hierin zat dat zij daar niet zeker van kon zijn.

op 17 05 2008 at 14:07 schreef Laila:

Heeft Peter nog 3 jaar om een geschikte pyjama te kopen.

Anonimiteit loont kennelijk niet….maar Peter heeft inmiddels alle ‘onsmakelijke’ cartoons netjes weggepoetst.
Dacht alleen aan wat ik niet zo lang geleden zei over het in de bres springen voor een ander. Maar dan het echte werk!
Weet je nog Peter? Kennelijk is jouw solidariteit niet onbegrensd : )Uiteindelijk is het ieder voor zich en God voor ons allen n’est pas.
Dit illustreert helemaal hoe ‘stoer’ je bent.

op 17 05 2008 at 14:37 schreef Peter:

Wat lul je nou allemaal weer, Laila, in dat kromme Nederlands van je? Ik heb niks ‘weggepoetst’ en mijn solidariteit met Gregorius is nog intact. Ik spring natuurlijk niet voor iedereen ‘in de bres’, jou laat ik bijvoorbeeld gewoon aan je lot over, mocht de nood aan de man zijn, maar ik heb ook nooit het tegendeel beweerd.

Geen idee waar je naar verwijst. Wees wat specifieker. Ga anders naast Paardestaart onder de brug liggen. Dom wicht.

op 17 05 2008 at 17:19 schreef Geus:

O, je bent een "Christen".

Ik niet. Neen. Ik lees de Bijbel, en ken ook die spreuk van Jezus Christus, om niet de Mammon, maar de HEERE te dienen. Ik ben dus de Anti-Christ, want Christenen mogen niet zelf de Bijbel "interpreteren" van de Paus. In de 16de Eeuw werd eenieder op de brandstapel gegooit, die zelf de Bijbel interpreteerde. En als de Rooms Katholieke Kerk het niet lukte om onze intellectuelen uit te moorden, dan werdf de Islam daar voor ingeschakeld.

Paap, en daarmee duid ik elke Christen van deze tijd. Paap, Gregorius Nekschot is gearresteerd door de Heilige Inquisitie. Dankzij onze voorouders in de Reformatie, leve de Geusen, kan die niet doodgefolterd worden. Meer niet.

Jan Peter Balkenende en de Prins van Oranje houden Eucumene. Wat is dat? Eucumene is samen eucharistie vieren met de papen. Dat kan enkel, als ze hetzelfde geloven. Dus Christen geloven hetzelfde als Rooms Katholieken, hebben hun eigen nederige bijdrage aan de Heilige Inquisitie met hun bid en werk mentaliteit, het zijn gewoon papen. Eucumene begon in circa 450 Na Christus, werd toen al gebruikt om alle Europeanen Rooms Katholiek te maken.

Ter redding uit deze hel van waarheid, zou u misschien eens de moeite kunnen nemen om Johannes Calvijn te lezen, over het Christelijk geloof. Deze analyseerde het papisme, waaraan landverraders als Donner en Balkenende zich zichtbaar schuldig maken. Helaas ook de Prins van Oranje. De laatste sedert het Concordat dat Koning Willem 1 ondertekende met het Vatikaan:
http://concordatwatch.eu/showsite.php?org_id=2151

Ter illustratie, de strop—das van Adolf Hitler ziet men terug op Balkenende en consorten. Prins Claus pleegde deze te verwijderen, volgens mij is tie daarvoor vergiftigd. Slobodan Milosovic is vergiftigd in het belangrijkste gerechthof van de Heilige Inquisitie van Europa, het Gerechthof van Den Haag.

Brussel hoofdstad Europese Unie.
Den Haag heeft het Internationale Gerechthof voor de H. Congregatie van de voortplanting des geloofs.

Hoe hypocriet kan de Nederlander nog worden.

Als Nederland een eenheid zou zijn, zoals Willem de Zwijger trachtte te realiseren, dan zou er al lang een geluidsdemonstratie voor Gregorius Nekschot georganiseerd zijn. Maar Nederlanders laten zich verzuilen in Links en Rechts, Liberalistisch en Socialistisch, Rechtzinnig en Vrijzinnig, Hervorm en Gereformeerd, Remonstrant of Calvinist, enzovoorts.

Waarom ben ik die kleine minderheid, die zich niet laat gekmaken. O, ik heb behalve arresatie pogingen al een moordaanslag aan me deur gehad. Ik weet wat Gregorius Nekschot te verduren krijgt, ik ben wat voorzichtiger in publiceren!

Maar wat is erger. Gearresteerd worden door de Heilige Inquisitie zoals Gregorius Nekschot, of de laffe leugens van Nederlanders er over, zoals die zaken die ik hierboven lees. "Links" heeft de logistieke middelen Gregorius met protestante middelen te bevrijden, in ieder geval de Rooms Katholieke Kerk onder druk te zetten. Maar Gregorius is verzuild als "rechts", een jodenhater die Israël boven Palestina prefereerd. Ja, een moslimstaat wil niemand!

De vuile papen.
En moch u Rooms Katholiek zijn: Heilige Inquisitie? De Rooms Katholieke Kerk stuurde Hertog Alva naar Nederland, zo werden 100000 Nederlanders doodgefolterd door de Rooms Katholieke kerk. Uit die tijd stamt het strategische devies, leiver turks dan paaps. Maar de Geusen moesten wel, want de mensen zijn hypocriet. De Koran beschrijft Jezus en Maria, zoals de Paus deze beschrijft:

Sura 3:42. Toen zeiden de engelen: "O, Maria, Allah heeft u uitverkoren en u gereinigd en u boven de vrouwen aller vollkeren uitverkoren."

Hoe papistisch kan de Koran nog worden.

Even verderop:
Sura 3:52. Toen Jezus hun (der Israëlieten) ongeloof bemerkte, zeide hij: "Wie zullen mijn helpers zijn terwille van Allah?" De discipelen antwoordden: "Wij zijn de helpers van Allah. Wij geloven in Allah. En getuigt gij dat wij Moslims zijn."

Nou, vergelijk dat maar eens met het begin van het Johannes Evangelie!

op 17 05 2008 at 18:02 schreef Laila's evil twinsister:

Peter jij imbeciel hou je grote gore bek eens dicht anders timmer ik hem dicht en geloof mij als ik die plank of die stok heb sla ik hem dwars door je heen.Versta je dit wel?
Bek houden nu en keer jij terug naar je ikeadoos onder de brug.
OmhoogGevallen flikkerige angsthaas!

Jij denkt dat ik zit te wachten op hulp van een zielepoot als jij? Onderschat nooit je tegenstander,eerste regel bij vechtsport!
Ik heb meer ballen dan jij ooit zal hebben castraat.Vandaar dat zielige hoge piepstemmetje van jou.

op 17 05 2008 at 19:04 schreef Peter:

Ik weet niet, ik heb twee ballen. Hoeveel heb jij er?

op 17 05 2008 at 19:29 schreef Piet:

Er staat een van de verboden cartoons op GS. Nogal braaf en best leuk:

http://www.geenstijl.nl/archives/images/verbodencartoonnekschot.jpg

op 17 05 2008 at 19:36 schreef Peter:

Heel goed dat Geenstijl dit doet. Zij heeft genoeg leverage om het tegen het OM op te nemen.

De cartoon is zelfs erg goed. Ik ga ‘m ook plaatsen. Als Lagonda of Ad ‘m voor me op maat snijden.

op 17 05 2008 at 19:49 schreef Piet:

Er moet nog wel een onderschrift bij:

"Nu ook slavernijmonument voor de blanke autochtone belastingbetaler."

Ik ben wel benieuwd naar de andere zeven. Ze zouden toch geen evenwichtige selectie hebben gemaakt die elke bevolkingsgroep aan bod doet komen? Eentje voor de beledigde moslims, eentje voor de christenen, eentje voor de negers, enz..?

op 17 05 2008 at 20:58 schreef Jona Lendering:

Christenen mogen niet zelf de Bijbel "interpreteren" van de Paus.

Fout. Vaticanum II raadt het katholieke gelovigen zelfs aan, en het vormt min of meer de bestaansgrond van de Reformatie. Verder kan elke medewerker van een Letterenfaculteit je zeggen dat lezen per definitie interpretatie veronderstelt. Je zit er dus zowel feitelijk als logisch naast.

In de 16de Eeuw werd eenieder op de brandstapel gegooit, die zelf de Bijbel interpreteerde.

Eveneens fout. De Inquisitie -je bedoelt de Spaanse, naar ik aanneem- was actief vcan 1480 tot 1520, en richtte zich tegen bekeerde joden en moslims. Het beeld van de Inquisitie als terreurorganisatie is gebaseerd op protestantse propaganda. Lees voor de aardigheid Kamen, The Spanish Inquisition, of mijn stukje hier: http://www.peterbreedveld.com/archives/00001072.html

op 18 05 2008 at 13:38 schreef Paardestaart:

’t Is een wrange zaak, met die hardnekkige pogingen tot wetsbeteugeling van de vrijheid onder het mom van sentimentele bekommernis met ‘de diepste gevoelens van anderen’
Het zijn natuurlijk geenszins gelovigen met ‘diepe gevoelens’ die mensen als bv Nekschot of Van Gogh – om de gecriminaliseerden maar even bij naam te noemen – met hun onbarmhartige spotternij zoeken te prikkelen..
Want behalve dat die hun huid een stùk duurder verkopen zijn zij inderdaad niet makkelijk van de wijs te brengen; het is altijd het rellerige, bloeddorstige en van diepe gevoelens voornamelijk gespeende deel van het grauw; de stoottroepen die het werkwoord ‘koppensnellen’ bij voorkeur lètterlijk vervoegd zouden willen zien, dat zich nadrukkelijk als Gekwetste Met Diepe Gevoelens etaleert..

Als de schoen je niet past, dan trek hem vooral niet aan, want dan is ‘ie vermoedelijk niet voor jou bedoèld – zoals ik de in ongenade gevallen Layla ook weleens heb toegevoegd..
Dat was aan dovemansoren helaas – je moet natuurlijk bijna altijd op je hurken gaan zitten als je met een moslim spijkers met koppen wilt slaan, want plain speaking ontlokt aan hen meestal wild geraas en verontwaardigd misbaar, ongeveer zoals de meeste kleine kinderen met frustratie en luid geloei reageren als je ze iets aan hun verstand wilt peuteren door hun tul af te pakken..En net als onverstandige ouders van het soort dat kinderen zo’n vreselijk slechte naam dreigt te geven verkiezen de boven-ons-gestelden in het maatschappelijk verkeer helaas de abjecte methode van de ‘dot’- zo’n met zoete alcohol doordrenkte prop textiel waarmee ouderwetse bakers huilbabies in het keurslijf van de vredige sabbelaar dwongen: geef ze in godsnaam hun zin, want dan zijn wij van het geschreeuw af, en na ons de zondvloed

Daarmee bewijzen ze onomstotelijk dat ze in weerwil van hun oproep tot een brede heroriëntatie op onze verstofte normen en waarden eigenlijk een grote geringschatting koesteren voor de echte diepe waarden van het moderne westen, en voornamelijk lippendienst bewijzen aan de revolutionaire ideeën die ten grondslag liggen aan onze waardigheid en vrijheid

Wat gezonken cultuurgoed leek, is in werkelijkheid maar een angstig dun laagje salonvernis, dat halfverteerd over de oersoep in onze ziel heenligt, en dat nog dit jaar zonder regret zal worden weggevaagd.

Onze elite idntificeert zich veel liever met de feodaliteit, of liever nog: met de mindset van het verlicht despotisme, dan met die van beschaving en inzicht die de founding fathers inspireerde tot de Constitution; een voorbeeld waaraan onze Euro-technocraten natuurlijk niet voor niets geheel voorbij gingen toen ze Europa stiekem tot een totalitaire federatie smeedden en ons een preposterous monstrum van een kleine 800 pagina’s in de maag splitsten.

Het is eenvoudig niet hun bedóeling onze vrijheden te beschermen en uit te bouwen, en zelfs niet om onze veiligheid te garanderen; de bedoeling is om ons tot onnozele slaven te reduceren.
Dáarom is ons onderwijs ‘hervormd’ en afgebroken. Geen denkende, ontwikkelde mensen, maar gedweeë machines met de juiste instelling willen zij. Daarom is de pers – de waakhond van de democratie – de facto deel gemaakt van een natiebreed poliburo en krijgen wij alleen nog maar agitprop en dom vermaak in ons maag gesplitst, en daarom is onze lastige, bewerkelijke democratie in de nieuwe Eussr onklaar gemaakt.

Wat er gebeurt met Gregorius, Jirsi Ali, Sooreh Hera, Mark Steyn, Ezra Levant, Rachel Ehrenfeld, Lionheart en vul maar aan is alleen nog maar het begin; proefballonnen en treiterij, om de reactie te peilen van het zorgvuldig nietsvermoedend-gehouden volk op de staatsterreur en de intimidatie die straks gesneden koek worden als het Verdrag van Lissabon geratificeerd is

op 18 05 2008 at 14:59 schreef Hosseyn:

Wat het koppensnellen betreft, dat wil ook nog wel eens ongunstig uitpakken voor die boven-ons-gestelden. Er zou een guillotine moeten staan voor ieder regeringsgebouw. Opdat ze het niet vergeten.

op 18 05 2008 at 16:33 schreef DvR:

Dat heb ik ook wel eens voorgesteld, dat we een grote guillotine op het Binnenhof zouden moeten neerzetten als sinister protest tegen het hardnekkig dwalen onzer politici. Waar vinden we een timmerman die zoiets voor ons maken kan?

op 18 05 2008 at 18:19 schreef Hosseyn:

Ik ken er wel een. Maar ik bedoel het natuurlijk wel symbolisch hè. Nu Vrouwe Justitia onbarmhartig in de kont wordt geneukt hebben we een ander symbool nodig. Probeer dat maar eens met een guillotine.

op 18 05 2008 at 20:53 schreef Laila:

Misschien moet je je prijs( je reuze butplug) daar afgeven Hosseyn het oogt zo op het eerste gezicht wat vriendelijker dan de guillotine maar als er een onderschrift bij komt te staan dat dit geen wegwijspaddestoel is maar een heuse butplug zal je zien wat voor een afschrikeffect dit heeft.

op 18 05 2008 at 21:19 schreef Hosseyn:

@Layla

Kabouter Buttplug zette Rotterdam al opstelten; misschien helpt het wel in Den Haag.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS