Home » Archief » Terreur


[22.05.2008]

Terreur

Peter Breedveld

Harukawa1 (69k image)
Namio Harukawa

Nu we het toch over haatzaaien hebben, laten we weer eens gaan buurten bij onze vrienden van Maroc.nl. De bezoekertjes van het discussieforum van deze site gaan al jaren met grote regelmaat helemaal los tegen alles wat joods, niet-gelovig, intelligent, gecultiveerd en anderszins haram is, maar dat weerhield de overheid er twee jaar geleden niet van om Maroc.nl een subsidie van 180.000 euro toe te kennen. Bijna twee ton belastinggeld voor een site die haatzaaierij en doods- en geweldsbedreigingen faciliteert.

U herinnert zich nog hoe Hafid Bouazza op Maroc.nl werd aangeklaagd, veroordeeld en virtueel terechtgesteld en hoe daarna zijn zus Hassnae er aan moest geloven. Dit allemaal met de enthousiaste medewerking van de moderators van dat forum die, wanneer ze ter verantwoording worden geroepen, altijd schijnheilig verklaren dergelijke acties af te keuren, en dat ze niet in staat waren om de boel op het forum in de hand te houden, want ze waren net allemaal tegelijk op vakantie in Marokko.

Op Maroc.nl is het regelmatig raak. Niet alleen ongelovigen, afvalligen, joden en onafhankelijk denkende moslims worden gehaat en bedreigd, ook Marokkanen die de krabbenmand (volgens Hafid: ‘Marokrabbenmand’) op eigen kracht dreigen te verlaten, door bijvoorbeeld een diploma te halen en maatschappelijk succesvol te zijn, de zogenaamde TANS-Marokkanen (TANS staat voor ‘Towards a New Start’) worden op Maroc.nl gedemoniseerd. Als het typisch Nederlands is om alles, wat met het hoofd boven het maaiveld uitkomt, onmiddellijk de kop af te zeisen, dan zijn de stamgasten van Maroc.nl perfect geïntegreerd. Of ‘verkaasd’, zoals dat daar heet (bijvoorbeeld ‘verkaasde hoer’).

Ik denk niet dat iemand van de organisatie achter Maroc.nl bang hoeft te zijn dat-ie binnenkort door tien politiemensen van zijn bed wordt gelicht en afgevoerd. Toch moeten we niet lichtzinnig doen over dit soort gedrag. De sociale controle binnen de benepen, xenofobe Marokkaanse gemeenschap is al verstikkend en misdadig genoeg zonder deze virtuele roeptoeter, die een ieder nog eens goed inprent dat je maar beter met de rest in de pas kunt blijven lopen, want anders.

Veel erger nog is de manier waarop Marokkaanse moslims elkaar op Internetfora geestelijk kapotmaken met preken over hel en verdoemenis. Daarbij vergeleken is Jneid Fawaz een verkaasde liberaal. Neem bijvoorbeeld deze ‘discussie’ op Marokko.nl (goed voor een subsidie van 135.000 euro van het Bedrijfsfonds voor de Pers). Nadat een wanhopige jongedame bekent dat ze zich heeft laten ontmaagden door een jongen die beloofde met haar te trouwen, maar die na het binnenhalen van de buit snel de plaat poetste, barst het leedvermaak los. ‘Je bent letterlijk en figuurlijk genaaid’, sneert de één. ‘Ik wens je veel succes met het vinden van een echtgenoot’, schampert de ander. ‘Tfoe, en dan nu zielig komen doen’. Op medelijden hoeft het bedrogen meisje niet te rekenen.

Dat is tot daaraan toe, maar al gauw begint ook het slaan met de religieuze stok. ‘Jij zal hier altijd mee moeten leven en inshallah zal Allah het jou vergeven. Jij zal nooit weten of Allah het jou gaat vergeven’. De wellust druipt van deze zinnetjes af. O, wat is dat lekker, om iemand die toch al wordt verscheurd door angst en schuldgevoel de dreiging van de hel nog eens lekker in te wrijven.

Mohammed L. heet de klootzak en als hij eenmaal bloed geroken heeft, is hij niet meer te stuiten. Een enkele vrouw, ‘MissUgly’ die op de hypocrisie van de maagdelijkheidscultus wijst (Marokkaanse jongens laten zich door Nederlandse meisjes ontmaagden en daar zegt niemand wat van) wordt door deze zelfbenoemde schriftgeleerde streng terechtgewezen. Indirect praat MissUgly het gedrag van het ontmaagde meisje goed, oordeelt L., maar ‘zina is een van de ergste zonden (na shirk) en dat moeten wij niet gaan bagatelliseren’.

MissUgly geeft zich snel gewonnen en samen met L. begint ze een lijstje samen te stellen van maatregelen om te voorkomen dat meisjes zich ‘prostitueren’ of, ook heel erg, er met een Nederlander of Belg vandoor gaan: jong trouwen, vasten, op tijd bidden, met de juiste vrienden omgaan, afrodisiaca zoals chocolade en amandelen vermijden, naar koranrecitaties luisteren, Allah gedenken en regelmatig aan de dood denken.

‘Je bent goed bezig’, zegt Mohammed L. tevreden. ‘Wat wil je later worden?’ MissUgly wil relatietherapeut worden, maar dan met een praktijk aan huis en alleen als haar toekomstige man het goed vindt. Dit kan de instemming van L. eveneens wegdragen: ‘Ik denk dat veel mannen het hun vrouw niet gaan verbieden als ze thuis werkt of elders met vrouwen en kinderen.’

De volksgerichten en de wurgende sociale controle op fora als Maroc.nl en Marokko.nl doen me denken aan wat ik heb gehoord over Staphorst, waar ongehuwd zwangere meisjes tot in de jaren zeventig nog op een strontkar door het dorp werden gereden en aan wat ik las in De Gereformeerden van Agnes Amelink. Jongens en meisjes die voorin de kerk gezet werden, zodat iedereen zich aan ze kon vergapen en zich kon verkneukelen over de schande die de twee over zichzelf en hun familie hadden afgeroepen.

Misselijkmakende, geestelijke terreur is het, pure onderdrukking. Stel je zo’n wanhopig meisje voor. Niemand heeft ze om over haar probleem te praten. In de eenzaamheid van haar kamertje is ze via het Internet overgeleverd aan hyena’s als Mohammed L., die er een dagtaak van lijken hebben gemaakt hun minder zuivere broeders en zusters in de islam kapot te maken.

Deze discussie is geen uitzondering. Over bikini’s en badpakken en over zaken als masturbatie kwam ik vergelijkbare discussies tegen. Jonge mensen die elkaar angst aanjagen met citaten uit koran en hadieth, en anders met gruwelijke verhalen over verdronken meisjes die, al in staat van ontbinding verkerend, aanspoelden op het strand, als afschrikwekkend voorbeeld van Allah’s straf voor badpakdraagsters.

Allemaal gefaciliteerd en betaald door Vadertje Staat, deze bagger. Ik heb van apologeten al vaak het excuus gehoord dat het op deze forum om vijftien- en zestienjarigen zou gaan – alsof die hierdoor niet voor altijd kunnen worden beschadigd – maar dat is niet waar. Maroc.nl is een forum voor vooral mannelijke dertigers (waaronder Mohammed Jabri, de troglodiet achter het Anti-homomanifest en achter Stichting Mirsab, die iedereen, die de islam of moslims beledigt, gaat aanklagen wegens haatzaaierij) en op Marokko.nl zitten naar mijn idee veel late adolescenten en twintigers. Dit is de toekomst van de islam in Nederland.

Wat het heden betreft, ik heb al eens gewezen op de adviezen aan jonge mensen die imam Bahaeddin Budak geeft op de site van één van mijn opdrachtgevers, de Nederlandse Islamitische Omroep. Hij stelde toen dat ongetrouwde vrouwen, die met een man naar bed gaan, hoeren zijn.

Deze keer reageert hij op de brief van een 17-jarig meisje dat door haar neef is verkracht. Budak begint met het meisje terecht te wijzen omdat ze kennelijk alleen met een man is geweest terwijl Allah dat expliciet heeft verboden. Zelfs als het een familielid is, met wie je alleen bent, is dat dus eigenlijk vragen om verkrachting.

Daarna adviseert Budak het meisje hoe ze moet handelen. Aangezien we in een land leven waar verkrachting strafbaar is, zegt Budak, kan ze aangifte doen. Maar ja, dan komt haar familie het te weten en dan loopt ze de kans om te worden verstoten. Dus misschien is het beter haar mond te houden, als ze maar oppast dat die neef haar niet gaat chanteren. Ze zou die neef ook kunnen vergeven, oppert de imam. Hij begrijpt wel hoe moeilijk dat is, maar hij heeft al aangegeven wat het gevolg voor haar neef is als zij hem niet vergeeft: ‘Zolang jij hem niet vergeeft, zal Allah hem in het hiernamaals hiervoor straffen’.

Aan deze soort psychopaten is het slachtoffer van de geile, gewelddadige wellust van een man overgeleverd. Budak geeft het meisje eerst de schuld van haar eigen verkrachting, want ze had beter moeten weten dan zich met haar neef ergens af te zonderen. Daarna herinnert hij haar eraan wat de vreselijke gevolgen kunnen zijn als ze aangifte doet: verstoting door haar familie! Tenslotte zadelt hij haar op met de onmenselijk zware verantwoordelijkheid voor het zieleheil van haar neef.

Imam Bahaeddin Budak is ziek in zijn hoofd. En de NIO zou beter moeten weten.

Peter Breedveld wil meer, veel meer naakt in de publieke ruimte en hoe gratuiter en vulgairder het is, hoe beter het is. Naakt is de opgestoken middelvinger naar de dwingelanden en fatsoensrakkers van Nederland.

Algemeen, 22.05.2008 @ 13:34

[Home]
 

68 Reacties

op 22 05 2008 at 13:56 schreef cynicus:

En het erge is, dat dit soort volk zich snel voortplant.

op 22 05 2008 at 14:16 schreef daniel:

He he

Jij trekt nu ook de joden uit de kast, maar het gaat niet specifiek om joden dat weet je best. Het gaat om het principe dat streng gelovige moslims mensen dag in dag uit beledigen, waarbij Joden, vrouwen en homo’s het ’t meest moeten ontgelden, terwijl deze moslims zelf boe en bah roepen als ze een koekje van eigen deeg krijgen.

Dat is op zich niet zo erg, ware het niet dat er hele groepen Nederlanders zijn die deze Moslims gelijk geven. Dat is wat er mis is, niet die Moslims. Niemand hoeft het leuk te vinden om beledigd te worden, ook al verdient ie het.

En dat zouden we inmiddels zat moeten zijn.

En het erge is, dat dit soort volk zich snel voortplant.

Daar valt wel mee te leven, het probleem zijn al die Nederlanders die denken dat ze Islamitische fundamentalisten moeten beschermen. Daarmee bevestigen ze voor andere Moslims dat de fundamentalisten gelijk hebben. En dat is hartstikke zonde.

op 22 05 2008 at 14:26 schreef filantroop:

Ach waarde hoofdredacteur, sommigen hebben het geduld niet om de maagden in het hogere af te wachten, en vergrijpen zich als aardse martelaren aan de maagden. Zou een verkrachting misschien ook al als een heldendaad gezien worden in die kringen?

op 22 05 2008 at 14:35 schreef cynicus:

@daniel
Daar valt voor mij al moeilijk mee te leven, laat staan voor mijn kleinkinderen die nu opgroeien. Kijk naar wat er nu weer gebeurt met de kunst(?) in het gemeentehuis in Huizen. Dit gaat van kwaad tot erger en in zoverre hebt u gelijk, het probleem zijn de slapjanussen die de dienst uitmaken.

op 22 05 2008 at 14:36 schreef Piet:

Het verkrachten van een hoer is slechts een economisch misdrijf.

op 22 05 2008 at 14:51 schreef Kariem:

Goed stuk, Peter. Laat een Cheppih en cs. de strijd aangaan met dit soort lieden. Ze zijn er een produkt van en kennen ze beter dan wie dan ook. Voordat ze poldermoskeeen en weet ik wat allemaal gaan bouwen om "het vriendelijke gezicht" van de islam te tonen aan de autochtone medemens, zouden ze er goed aan doen om die "vredelievende" islam aan hun geloofsbroeders en zusters op te dringen.

op 22 05 2008 at 14:59 schreef daniel:

Laat een Cheppih en cs. de strijd aangaan met dit soort lieden.

Kan je me uitleggen waarom Cheppih plotseling tot de gematigden behoort?

op 22 05 2008 at 15:12 schreef Jimmy:

"MissUgly geeft zich snel gewonnen en samen met L. begint ze een lijstje samen te stellen van maatregelen om te voorkomen dat meisjes zich ‘prostitueren’ of, ook heel erg, er met een Nederlander of Belg vandoor gaan: jong trouwen, vasten, op tijd bidden, met de juiste vrienden omgaan, afrodisiaca zoals chocolade en amandelen vermijden, naar koranrecitaties luisteren, Allah gedenken en regelmatig aan de dood denken."

Welkom in de 21ste eeuw!

op 22 05 2008 at 15:12 schreef Kariem:

Omdat hij de laatste tijd gematigde taal uitslaat. Erg fijn voor hem en het laat weer eens zien dat een mens, hoe koppig ook, daadwerkelijk kan veranderen. Maar wat me er niet aan zint, is dat hij bijna van ons verlangt dat we massaal in katzwijm vallen nu hij een beetje zijn gezond verstand gebruikt. Met zijn ervaring en transitie van radicaal naar gematigde, zou hij juist de confrontatie met salafisten moeten opzoeken om de ideologische strijd met ze aan te gaan. Maar nee hoor, hij denkt dat als de perceptie van de islam bij autochtonen verandert, de aanwas van radicale elementen zal stagneren. Dude, get a grip on yourself! Ga Fawaz en Suhayb Salaam maar overtuigen waarom er een poldermoskee moet komen, want dat is het tuig waar je het meest te vrezen van hebt. Het zal volgens mij ook niet lang duren of we kunnen ergens op internet weer een fijne fatwa lezen waarin meneer Cheppih de wacht wordt aangezegd (of nog erger). Zucht…

op 22 05 2008 at 15:23 schreef Kariem:

Nog even over marokko.nl: in het forum Marokkaanse jongeren, Islam en seksualiteit, was een tijdje een jonge Marokkaanse homoseksueel actief. Damn, wat kon dat gassie die lui op hun donder geven! Tranen van het lachen als ik zijn comments las.

Maar dat terzijde…

op 22 05 2008 at 16:19 schreef Pieter:

Het zal volgens mij ook niet lang duren of we kunnen ergens op internet weer een fijne fatwa lezen waarin meneer Cheppih de wacht wordt aangezegd (of nog erger).

Meneer Cheppih heeft het wahabisme, opgedaan tijdens zijn studietijd, ingeruild voor de moderne ideeen van de Egyptische Moslimbroederschap. Dit is de bron voor islamisten zoals Marcouch en Ramadan die via democratie en haar institutues uiteindelijk dezelfde resultaten hopen te vergaren.

Het is dus voornamelijk een verschil in stijl; Cheppih hanteert nu een methode die onder de multiculturalisten beter ontvangen wordt. Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.

Overigens zijn de oprichters van marokko.nl echte hardliners. Maar misschien krijgen ze nu, bijna 30 jaar oud, meer waardering voor de pragmatische aanpak van Ramadan en consorten.

op 22 05 2008 at 16:35 schreef Kariem:

Egyptische Moslimbroederschap de bron van Marcouch? Hmmm… Leg eens uit.

op 22 05 2008 at 16:57 schreef Pieter:

Ok, inspiratiebron dan. Op sunni.nl kwam ik ooit deze uitspraak tegen: "Als ik dingen niet begrijp, raadpleeg ik de toelichtingen of mijn relaties die ik betrouwbaar en deskundig acht. Op dit gebied is bijvoorbeeld Youssoug Al Qaradawi een boegbeeld in de islamitische samenleving, een Korangeleerde en groot wetenschapper‘"

Nu, als je de uitspraken van Al Qaradawi met Fawaz vergelijkt is het onderscheid subtiel. Ok, ik heb hem ook wel eens persoonlijk gesproken, en dan krijg je een positieve indruk. Maar zijn betrokkenheid, als stadsbestuurder, bij de opening van drie nieuwe gebedshuizen en de eventuele komst van de poldermoskee laten de wenkbrauwen fronsen… nog geen kramp overigens.

op 22 05 2008 at 17:13 schreef Kariem:

Inderdaad. In dat opzicht vind ik de column van Sabrah Dahhan, http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/387/Marcouch_moet_een_djellaba_aandoen op bepaalde punten zeer steekhoudend, vooral daar waar ze schrijft dat hij als voormalige voorzitter van de UMMOA het draagvlak voor islamisering/radicalisering heeft gecreerd waar lieden als Fawaz nu de vruchten van plukken. Misschien ziet hij dat inmiddels ook wel in. Ik weet het niet met hem. Als je merkt hoeveel weerstand en onversneden haat hij bij moslims (lees: Marokkanen) oproept met zijn tegendraadse opvattingen, dan vraag ik mij af of hij zich dat allemaal werkelijk laat welgevallen om maar zijn verborgen agenda te kunnen uitvoeren.

op 22 05 2008 at 17:22 schreef Kariem:

In ieder geval, ik ben ter goeder trouw en wil wel geloven dat Cheppih werkelijk tot inkeer is gekomen. Maar zoals ik al eerder schreef: laat hij met zijn nieuw verworven kennis de strijd aangaan met zijn radicale geloofsbroeders. Daar valt nog een hele wereld te winnen. Zeker als het je menens is om van Nederland een islam-vriendelijk land te maken. Soefisten en Fadoua Bouali’s genoeg om Nederland duidelijk te maken dat niet elke moslim van huis vertrekt met een bomgordel om zijn middel. Probeer je poldermoskee te vullen met de Suhaayb’s en Fawazzen van Nederland.

op 22 05 2008 at 17:27 schreef Kariem:

Nog een vraagje aan je, Pieter: De uitspraak op sunni.nl – van wie is die?

op 22 05 2008 at 17:41 schreef Eric:

Misselijk makende fora zijn het. Lees ook de thread over het nemen van meerdere vrouwen op marokko.nl. Jonge kereltjes die het helemaal zien zitten, en met bewijzen aan komen zetten dat ze geen toestemming hoeven te vragen aan hun eerste vrouw. Pure wellust, gerationaliseerd met religieuze teksten.

op 22 05 2008 at 17:53 schreef babs:

Is het misschien een idee om te gaan trollen op dit soort sites. Bijvoorbeeld als succesvolle Marokkaan, zeker wel gelovig, maar zeker geen fundi.

op 22 05 2008 at 18:16 schreef Kariem:

babs: In de hoop dat…?

op 22 05 2008 at 18:44 schreef Hosseyn:

Voor we Marokkaanse achterlijkheid vergelijken met nederlandsse equivalenten, even dit: In staphorster boerderijen is een voorkamertje, speciaal voor de ongehuwde oudste dochter, waar zij verondersteld werd alvast te proefvrijen met haar vrijer. Kweesten heette dat. Lijkt me een goede gewoonte, waar Marokkanen alleen maar over kunnen dromen (in marokko dan). Dat strontkarverhaal is hardnekkig, ik weet niet hoe ik de twee kan rijmen, maar wie weet hier meer van? Ik weiger te geloven dat de afgrondelijke stompzinnigheid van het islamitisch tokkiedom een nederlandse pendant kent. Wij hebben ook inteeltzones, maar niet zo geïsoleerd als in de Rif, eeuwenlang ging er elke generatie wel vreemd soldatenvolk over de vruchtbare dochters heen.

op 22 05 2008 at 18:54 schreef Hosseyn:

Hier is nog wat over oud-nederlands proefneuken!

http://kophieps.web-log.nl/kophieps/2007/10/over_vertalen_4.html

op 22 05 2008 at 19:24 schreef Tarak:

@Hosseyn

Mijn opa en oma waren lid van een zwarte kousen kerk (hervormde kerk van de gereformeerde gemeente) op de Veluwe. Zij moesten – zoals dat zonder twijfel geregeld voorkwam in die tijd – trouwen, oma was zwanger van de eerste. Bij deze kerk was het de gewoonte dat beide jongelieden (dus niet alleen de vrouw) een schuldbekentenis aflegden in de kerk over hun zondige gedrag ten opzichte van de rest van de gemeente. Geen idee waarom dat moest, ik vermoed omdat ze anders niet kerkelijk mochten trouwen.

Dat vonden ze zo vernederend en ten onrechte dat ze naar een andere (lichtere) kerk zijn overgestapt. We hebben het over de jaren twintig.

"Moeten trouwen" kwam in die periode vermoedelijk aan de lopende band voor, dus ik vermoed dat er wel als sappige roddel over gesproken werd (Heb je het al gehoord? Truus is zwanger! Van Jan!) , maar er verder niet zoveel waarde aan gehecht werd. Verdere maatschappelijke sancties waren er niet echt. Mijn opa werd later nog ouderling in de kerk.
Trouwen als hervormde met een gereformeerde, katholiek (veel erger) of socialist (onoverkomelijk) werd volgens mij erger gevonden dan zwanger trouwen.

Maar goed, ik ben een nakomertje, dus mijn persoonlijke bewustzijn begint pas eind jaren tachtig.

op 22 05 2008 at 19:58 schreef daniel:

Meneer Cheppih heeft het wahabisme, opgedaan tijdens zijn studietijd, ingeruild voor de moderne ideeen van de Egyptische Moslimbroederschap. Dit is de bron voor islamisten zoals Marcouch en Ramadan die via democratie en haar institutues uiteindelijk dezelfde resultaten hopen te vergaren.

Volgens Joris Luyendijk is de Moslimbroederschap een soort Islamitische CDA. Dat vond ik lange tijd totaal onzinnig. Gezien de ontwikkelingen de laatste tijd echter zou ie daar op een onverwachte manier toch gelijk in kunnen hebben.

op 22 05 2008 at 20:30 schreef Hosseyn:

Onschuldig: er waren blote borsten te zien, sloggi-style

op 22 05 2008 at 20:34 schreef ReneR:

De trend die is ingezet door het OM gaat voort in dit land:

vandaag zijn een paar onschuldige schilderijen verwijderd uit het gemeentehuis van Huizen; omdat een paar moslims daar over zaten te klagen

op 22 05 2008 at 20:51 schreef Pieter:

De uitspraak op sunni.nl – van wie is die?

Die wordt toegeschreven aan Marcouch.

Sabra Dahhan legt de vinger op de zere plek, zelfs het CPB tuint erin: alle migranten uit islamitische landen worden nu als moslims aangeduid. Zelfs de hardcore communistische folteraar uit Afghanistan is nu een broeder.

Een politiek opgelegde simplificatie zodat ontevredenheidspartijen generieke oplossingen kunnen aanbieden, het CDA en anderen de ‘levensovertuiging’ weer centraal kunnen stellen.

Arme migrant, die ooit naar Nederland kwam om het individualisme te omhelzen en zich nu tevreden moet stellen met het songfestival en het EK 2008.

op 23 05 2008 at 02:36 schreef Duns Ouray:

"Volgens Joris Luyendijk is de Moslimbroederschap een soort Islamitische CDA. Dat vond ik lange tijd totaal onzinnig. Gezien de ontwikkelingen de laatste tijd echter zou ie daar op een onverwachte manier toch gelijk in kunnen hebben. "

hear, hear!

op 23 05 2008 at 08:36 schreef filantroop:

Extremistische organisaties zijn nogal eens geneigd, wanneer er een banvloek dreigt, een gematigder koers te veinzen. Nadat het Oost-Europese communisme opgedoekt werd, werden stante pede communisten van de harde lijn keurige sociaal-democraten.
Nadat het in de aanloop naar de tweede wereldoorlog tal van fascistische en nationaal-socialistische organisaties middels het uniformverbod niet langer toegestaan werd in militair aandoend uniform te exerceren, ontstonden wonderwel tal van wandelverenigingen, die vol ijver de paden en lanen bevolkten.
En ach, ook Marijnissen en Rosenmöller werden burgers van aanzien, na toch jaren moordregimes aanbeden te hebben.
Als je erin gelooft is het mooi meegenomen.

op 23 05 2008 at 08:45 schreef Wichard:

Goed stuk, helemaal mee eens. Het voorbeeld van het meisje lijkt me een typisch geval van gevangen zitten in je godsdienst. Inderdaad zoals de Grefo’s en de Jehova’s, maar dankzij internet nu in de openbaarheid.

Zoals iemand de vrijheid heeft om te geloven wat hij wil, zo fout is het om anderen te veroordelen op basis van de god waar jij in gelooft. Maar als dit verkrachtte meisje in deze vorm van de Islam wil geloven, en zich dus op zo’n site meldt, is het dan niet logisch dat ze behandeld wordt op deze manier?

Om het liberale standpunt te verdedigen: De starre opstelling van de Christelijke kerk in de jaren 60 en 70 heeft er mede voor gezorgd dat veel mensen weggelopen zijn en de kerk noodgedwongen milder is geworden. Waarom zou dit in de Islam niet ook gebeuren? Met andere woorden: Laat het zichzelf reguleren.

Waar het wel mank loopt, is als de Islam anderen gaat veroordelen, m.a.w. als ik er last van krijg. De naaktschilderijen en korte broeken zijn slechts incidenten, maar de reactie en de bangheid om de gelovigen voor het hoofd te stoten is stuitend.

Als protest allemaal in korte broek naar het werk, en als iedereen een paar blote kunstuitingen ophangt in de publieke ruimtes (A4tje is genoeg), wennen de gelovigen er misschien eens aan.

@Peter
Overigens wel opvallend dat je gister nog beweerde, dat op internet alles gezegd moet kunnen worden in het kader van Vrijheid van Meningsuiting, mits iedereen het maar in z’n eigen hoekje doet.
Of gaat het je slechts om de subsidie?

op 23 05 2008 at 09:15 schreef Peter:

Wichard, ik weet nu hoe Jezus zich voelde, toen hij de godganse dag werd lastiggevallen door een stel verbeten, fanatieke nincompoops, die hem voortdurend probeerden te betrappen op het overtreden van zijn eigen regels.

Ik weet dat het voor jou onmogelijk te bevatten is, geconditioneerd als je bent door de klamme deken van politiekcorrecte dogma’s en taboes, maar als ik kritiek lever op wat iemand zegt of schrijft, impliceert dat nooit een oproep tot een verbod of strafvervolging of iets dergelijks. Ik weet dat het totaal anders gaat in jouw kamp: ontzet zijn over iets dat iemand heeft gezegd of geschreven, betekent vanzelfsprekend dat je wilt dat diegene een schrijf- en spreekverbod krijgt opgelegd. Achterbakse cryptofascisten die de meeste progressievelingen nou eenmaal zijn.

Jij komt altijd met de flutargumenten aanzetten die al vier, vijf jaar lang in stelling worden gebracht door tegenstanders van de waarlijk vrije meningsuiting en dus ook al zo lang met betrekkelijk gemak zijn weerlegd. Jij denkt dat vrije meningsuiting betekent, dat de uiter van de mening gevrijwaard blijft van kritiek.

Een extreem domme misvatting. Iedereen mag alles zeggen, het schorem van Maroc.nl en Marokko.nl mag alles schrijven, en ik denk er het mijne van. En gebruikmakend van mijn recht op vrije meningsuiting, schrijf ik mijn gedachten erover op en publiceer dat.

En daar mag jij mee doen wat je wilt.

op 23 05 2008 at 09:30 schreef Hosseyn:

Dank je Huuskesgait! Kijk eens aan – de Mohammedaan kan dus nog iets leren van onze Twentenaren.

op 23 05 2008 at 09:32 schreef Huuskesgait:

Aanvulling voor Hosseyn.
In Staphorst en Rouveen heeft men nòg, als er een huwbare dochter in huis is, een koperen hartje op de voordeur gespijkerd. Zodat de jonge mannen weten "waar ze terecht kunnen"
Krijgt dochterlief sjans, dan kan hij ’s avonds door het raam van het speciale kamertje naar binnen voor het "proefvrijen". Vroeger liet hij dan zijn klompen buiten voor het raam staan, als teken voor eventuele andere gegadigden dat "het bezet was". Dat proefvrijen werd dan nèt zo lang herhaald tot zij zwanger werd. Maar dan werd er ook getrouwd!
Op een kar door het dorp rijden waarbij de omstanders "schande" riepen gebeurde dan ook alleen als er NIET getrouwd werd.
Nog een opmerking: In Staphorst en Rouveen zaten in de oorlog (procentueel) veel meer onderduikers dan in b.v. amsterdam……
En over solidariteit gesproken: gaat het in een Staphorsts bedrijf een tijd wat minder, dan houdt de baas liever een paar man meer toch nog aan het werk dan die nieuwe Mercedes aan te schaffen. Dat laatste wordt dan voor onbepaalde tijd uitgesteld…..
Goodgoan: Huuskesgait

op 23 05 2008 at 09:40 schreef Hosseyn:

Overigens schijnt het bij voorislamitische moslims ook gebruik te zijn geweest dat huwbare meisjes in te krappe genenpools hun tentflapopenzetten voor wat onontbeerlijke exogamie. En dan bedoel ik niet de kuchende meisjes.

op 23 05 2008 at 09:43 schreef Hosseyn:

Peter: als die kids liggen te neuken zal de ruimdenkendheid van de vader hun een zorg zijn, toch?

Dat oormerk, daarin heb je gelijk, maar dat is bij boerenmeiden wel van goud! Oorijzer heet dat…

op 23 05 2008 at 09:44 schreef Peter:

Maar dat proefvrijen diende dus alleen om te zien of het vrouwtje nageslacht kon produceren, niet om te zien of het jonge paar seksueel een beetje bijelkaar paste.

Sorry mensen, ik kan er maar geen bewijs in zien van de ruimdenkendheid van de gereformeerde boer. Die huwbare dochter was gewoon een soort koe, met oormerk en al.

op 23 05 2008 at 09:52 schreef Hosseyn:

@Huuskesgait: claimde die boerenzoon dan de dochter alleen voor de duur van die wip, en kon de volgende avond een volgende boerenzoon naar binnen? Of was er een wisseling van wacht?
Volgens mij is het trouwens een voorchristelijk gebruik dat nogal hardnekkig is, zoals veel heidense gebruiken.

op 23 05 2008 at 10:36 schreef Peter:

Peter: als die kids liggen te neuken zal de ruimdenkendheid van de vader hun een zorg zijn, toch?

Ik kan me voorstellen dat de gebeurtenis zo feestelijk niet was. Die dochter wist ook wel dat ze werd uitgeprobeerd, zoals een koe een tijdje met een stier in de wei wordt gezet, om te proberen haar drachtig te krijgen. Misschien kijk ik er teveel door moderne ogen naar, maar ik vind het vernederend. Alleen al het feit dat het hele dorp aan die klopmpen kon zien dat dochterlief een boerenzoon over haar heen kreeg.

op 23 05 2008 at 11:11 schreef dewanand:

kan zijn dat die marokkanen een fatwa uitspreken over peter breedveld en hem gaan fileren.

islam is zo vredelievend, maar eerst moet er wel flink gemoord en verkracht worden.

voor de liefhebbers van anti blanken teksten:

Hi Justitie: tekst wfor1254 discrimineert blanken

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1254
Offerdatum 19 mei 2008

gepubliceerd op Kritisch Podium Dewanand. Nachtje cel om deze tekst verdien ik wel. Wel wil ik dan roti met doksa op cel.

dewanand

op 23 05 2008 at 13:06 schreef Hosseyn:

Dewanand: kun je niet gewoon betalen voor huisvesting en roti? !

op 23 05 2008 at 14:43 schreef Kariem:

Pieter:

Ik neem aan dat Marcouch die Youssouf Al Qaradawi raadpleegt inzake islamitische aangelegenheden, niet politieke…?

Hmmm… kan de uitspraak niet terugvinden op sunni.nl Was het onderdeel van een langer interview?

op 23 05 2008 at 16:49 schreef Eric:

Kariem: maar er is toch nauwelijks verschil tussen religie en politiek bij Al Qaradawi? En over Youssouf Al Qaradawi gesproken, deze Syrier in dit Trouw artikel zegt min of meer hetzelfde wat jij laatst betoogde (dat Islamisten sterk staan omdat het rigide karakter ligt in de leer van de Islam ligt besloten):


als voorbeeld noemt Shahrour Joesoef, Al-Karadawi, de Egyptische huisprediker van de internationale satellietzender Jazeera. Shahrour: Toen de taliban de boeddhabeelden in Bamyan wilden opblazen, reisde Karadawi onmiddellijk naar Afghanistan.

‘Hij hoopte dat hij met zijn gezag de taliban tot inkeer zou kunnen brengen. Maar de taliban legden hem uit dat ze geheel in overeenstemming handelden met zijn eigen prediking. Dat is Karadawi’s probleem . In wezen heeft hij dezelfde theologie als Bin Laden. Het enige verschil is dat Bin Laden consequent is en Karadawi niet.”

http://meer.trouw.nl/nieuws-en-debat/koran-een-combinatie-van-goethe-en-einstein
—-

Deze Shahrour Joesoef Al-Karadawi heeft naar mijn mening ook geen oplossing, omdat hij niets anders doet dan wat al zo vaak geprobeerd wordt: een nieuwe interpretatie van de koran.
Er is maar één werkelijke oplossing: De Koran is niet het letterlijke woord van God, de Hadiths zijn een verzameling onbetrouwbare roddels.
Wat ik vreemd vind is dat moslims die willen breken met de rigide leer, niet naar het voorbeeld van het Christendom kijken: pas toen de bijbel als een verhalen bundel werd beschouwd, is er verlichting gekomen. Maar moslims blijven het maar proberen met herinterpreatie, een doodlopende weg.

op 23 05 2008 at 17:36 schreef Piet:

Een enorm minderwaardigheidscomplex jegens het westen verhindert dat. Door het voorbeeld van het westen te volgen bevestigen ze – naar hun idee – hun eigen inferioriteit. Dan maar liever achterlijk en trots.

op 23 05 2008 at 22:51 schreef Jona Lendering:

Dat strontkarverhaal is hardnekkig, … Ik weiger te geloven dat de afgrondelijke stompzinnigheid van het islamitisch tokkiedom een nederlandse pendant kent.

Het wordt beschreven in een boek of artikel dat "Charivari in Nederland" heet, maar de titelgegevens heb ik niet.

op 24 05 2008 at 12:04 schreef peter:

Geweldig! die metafoor van de opgestoken vinger.
Zo’n forum werkt als een rioolzuiveringsinstallatie: In het begin stinkt het naar zwavel en als de bacterieen hun werk hebben gedaan is het water schoon. In deze analogie mag u de bacterieen invullen,

op 24 05 2008 at 12:14 schreef EH:


Ik kan me voorstellen dat de gebeurtenis zo feestelijk niet was. Die dochter wist ook wel dat ze werd uitgeprobeerd, zoals een koe een tijdje met een stier in de wei wordt gezet, om te proberen haar drachtig te krijgen. Misschien kijk ik er teveel door moderne ogen naar, maar ik vind het vernederend. Alleen al het feit dat het hele dorp aan die klopmpen kon zien dat dochterlief een boerenzoon over haar heen kreeg.

K weet niet… alsof wat er aan de spaanse costa gebeurt allemaal zo poetisch is…

Ik stel me voor dat het mevrouw toegestaan was om te weigeren. En trouwen, of in moderner termen, beiden verantwoordelijkheid dragen voor wat je zoal in de wereld schopt, vind ik niet echt een achterlijk gebruik.

Het kost mij ook moeite om het te zeggen, maar voor pre-anticonceptie tijden kan ik me eigenlijk moeilijk een ‘progressievere’ gang van zaken voorstellen. Jammer dat ze met die anticonceptiemiddelen de verkeerde weg zijn ingeslagen, daar is het fout gegaan denk ik.

op 29 05 2008 at 17:23 schreef Brullio:

alle moslims het land uittrappen

op 29 05 2008 at 17:41 schreef Eric:

Gefeliciteerd Peter, het aandacht geven aan Imam budak heeft resultaat gehad
http://www.nioweb.nl/2008/05/29/budak-over-verkrachting/
Ik vind het verheugend om te zien dat blijkbaar niet alle achterlijkheid meer geaccepteerd wordt in dit land. Eindelijk wordt er eens actie ondernomen.

op 29 05 2008 at 18:13 schreef daniel:

Is er iemand die mij kan vertellen waar ik dit artikel kan vinden?

:artikel bij de rubriek Vraag en Antwoord (thema: verkrachting)van Bahaeddin Budak

B.v.d

op 29 05 2008 at 18:40 schreef Eric:

Google cache:
http://64.233.183.104/search?q=cache:IxiuAjGHvgUJ:www.nioweb.nl/2008/05/16/imam-budak-over-verkrachting/+%22Veel+moslims+zitten+met+vragen%22&hl=nl&ct=clnk&cd=1&gl=nl

op 29 05 2008 at 18:49 schreef daniel:

Merci,

Zie net een leuke op pagina 408 NOS teletekst.

Huwelijk in FR nietig om maagdelijkheid.

op 29 05 2008 at 18:57 schreef Eric:

Er is ophef dat die Imam de schuld gedeeltelijk bij dat meisje legt, maar er wordt aan voorbij gegaan dat die Imam zijn antwoord wat te doen volledig baseert op de Islam. Pas bij de opties zegt hij dat het in dit land ook mogelijk is om naar de rechter te gaan omdat verkrachting hier strafbaar is.
Hiermee illustreert hij dat de Islam alle antwoorden geeft, ook bij strafrechtelijke zaken. En dan te bedenken dat deze man Imams opleidt bij een Hogeschool. Denk aan wat dit betekent: we leiden zelf mensen op in dit land die mensen oproepen te leven volgens de regels van de Islam, los van de rest van de maatschappij. En daarmee creeer je een parallele samenleving.

op 29 05 2008 at 18:58 schreef daniël:

Eric,

Ik zal wel talentloos zijn in die zaken, maar krijg ‘m niet te pakken zo.

Kopie van die hele url is resultaatloos. En ook vanuit cache zelf met, laat ik zeggen, dat aanhangsel van ’t artikel zelf. Jij krijgt ‘m gewoon leesbaar op je browser?

B.v.d

op 29 05 2008 at 18:58 schreef Eric:

Daniel: ga naar geenstijl.com, en klik op de google cache link

op 29 05 2008 at 19:03 schreef Daniël:

Super, dank, gelukt.

op 29 05 2008 at 20:28 schreef cnor:

Deze gruwel-imam is ook HBO-docent aan een lerarenopleiding:

http://www.ad.nl/amsterdam/2328291/Hogeschool_beraadt_zich_op_stappen_tegen_imam.html

op 29 05 2008 at 21:43 schreef Kariem:

Raar dat geenstijl.nl alle eer opstrijkt.

op 29 05 2008 at 22:05 schreef cnor:

inderdaad, ik vind het echt flauw dat geenstijl.nl alle eer opstrijkt

op 29 05 2008 at 22:19 schreef Peter:

Niet flauw, regelrecht oncollegiaal. Geenstijl behoort tot de reguliere media, al schreeuwt ze zelf nog zo hard van niet. En wie voor de reguliere media werkt, jat zonder schaamte van collega’s. Eenmaal betrapt zal hij in alle toonaarden ontkennen dat hij van je heeft gejat en in plaats daarvan jou beschuldigen van allerlei slechts. Al zo vaak meegemaakt. Ze doen het allemaal, van NRC tot Telegraaf.

Journalisten zijn ratten. Behalve ik dan. Maar ik kom dan ook geen steek verder qua carrière.

op 29 05 2008 at 23:23 schreef stekkie:

Oncollegiaal is nog zacht uitgedrukt. Mijn reactie over jou is weggejorist.
Geenstijl blaast erg hoog van de toren, maar hun onwelvallige reacties mieteren ze meteen weg. Lang leve de eigen vrijheid van meningsuiting.

Ze lijken net Wilders: moord en brand schreeuwen over censuur, maar zich er ondertussen net zo schaamteloos schuldig aan maken.

op 30 05 2008 at 08:48 schreef rutger:

@peter ..niet zo huilie buillie doen hoor!

verder top site, kwam hier via linkje op geenstijl…dat dan weer wel…

ben je er toch weer wat mee opgeschoten..!

ave

op 30 05 2008 at 08:53 schreef Peter:

Hallelujah! Tot ons is gekomen – via een linkje op Geenstijl (door mijzelf in een reactie geplaatst) – RUTGER! Dank u, o Heer, dat u Rutger zijn weg naar Frontaal Naakt hebt doen vinden.

Welkom, Rutger. Veeg je voeten voor je binnenkomt en wees beleefd tegen de andere gasten. Het is hier geen Geenstijl. Dit is een beschaafde website.

op 30 05 2008 at 09:12 schreef Thomasson:

Subsidiëren van Maroc.nl door de overheid kan men linken naar andere twijfelachtige activiteiten waarin zuurverdiende overheidsgeld over de balk wordt gesmeten. Denk maar aan de prachtwijken, vlindervang reisjes voor de criminele allochtone jeugd en reizen naar Auschwits voor de ouderen (jong geleerd oud gedaan), fruittuinen voor de hoofddoeken. Al dat onzaligheid is door de multikut politiek correcten bedoeld het land snel om zeep te helpen.

op 30 05 2008 at 09:17 schreef daniël:

In eerste instantie dacht ik dat de zaken toch lichtelijk overdreven werden door o.a. jou.
Laten we zeggen iets uit het verband gerukt.

Hier kom ik op terug, na wat meer over en van Budak gelezen te hebben valt het mij op dat hij zoals de uitdrukking is, met gespleten spreekt.

Bij hem moet je goed lezen om zijn werkelijke motivatie en argumentatie eruit te halen, en die geeft mij inderdaad een somber gevoel, dit is geen ‘lieve Iman’.

Citaat:

http://www.reliflex.nl/article.aspx?ArticleId=91

‘Ik heb in mijn leven heel wat leerkrachten gehad: mijn oom, mijn vader, verschillende imams hier in Arnhem… Ik heb van ieder van hen wel iets geleerd. Later ben ik naar Syrië gegaan, om daar mijn kennis op een wat hoger niveau te brengen.’

‘ Wij vieren in de islam geen verjaardagen, hooguit de geboortedag van de Profeet. Het feit dat wij ons bepaalde regels kunnen stellen en ons daaraan kunnen houden, maakt tenslotte dat wij verschillen van de dieren.’

‘Twee van mijn kinderen hebben wel eens gevraagd om een verjaardagsfeestje, omdat vriendjes dat ook deden. Ik heb hun toen gevraagd waarom ze dat wilden: alleen het na-apen van anderen vind ik geen correcte manier van denken.’

op 30 05 2008 at 09:35 schreef Peter:

Ik heb niks overdreven of uit z’n verband gerukt, Daniël. Ik heb gewoon in heldere taal uitgelegd wat Budak nogal omfloerst aan dat verkrachte meisje adviseert.

Ik wist niks van zijn achtergrond en ik vind die ook niet relevant. Het is opmerkelijk dat jij pas na nadere bestudering van zijn andere geschriften toegeeft dat ik gelijk heb.

Ik zie werkelijk het verband niet tussen zijn NIO-adviezen en het feit dat hij in Syrië heeft gestudeerd, en de manier waarop hij zijn kinderen opvoedt. Het laatste citaat snijdt trouwens hout. Kinderen willen vaak van alles omdat andere kinderen van alles doen en hebben. Dat is na-apen en vertel mij maar eens waarom hij niet gelijk zou hebben als hij stelt na-apen geen correcte manier van denken is.

Is het wreed of onmenselijk je kinderen te verbieden naar verjaardagsfeestjes te gaan? Nee. Is het wreed en onmenselijk om een verkrachte vrouw de schuld te geven van haar eigen verkrachting? Ja. Doet Budak dat in zijn NIO-advies? Nou en of! Daarvoor heb ik niks uit z’n verband hoeven rukken of moeten overdrijven.

Lees gewoon dat advies. Er staat wat er staat en het had er ook gestaan als Budak nooit in Syrië was geweest of zijn kinderen zou hebben toegestaan naar verjaardagsfeestjes te gaan.

op 30 05 2008 at 10:27 schreef daniël:

Toch vind ik die achtergrond wel relevant, daarin verschillen we. (maar ik kom dan ook uit Arnhem)

B.t.w. niets, en dit ook niet, was als kwinkslag naar je bedoelt. Ik ken mijzelf, ik kan nog wel eens zo over komen. ;-)

Mijn compliment voor je speurwerk!

op 31 05 2008 at 03:00 schreef Eelco:

Tja, internet forums. Daar heb je altijd wel een paar debielen bij zitten. Lees de reacties op NU.NL eens bijvoorbeeld, walgelijk gewoon.

Het zou geweldig zijn als er eens wat meer publieke figuren – met hersens en stijl graag – zouden opstaan om het eens lekker ouderwets voor de verlichting op te nemen.

op 31 05 2008 at 09:02 schreef MO:

wat een onzin, neem maar een kijkje op http://www.geenstijl.nl

op 05 06 2008 at 09:59 schreef daniël:

op 29 05 2008 schreef daniel:

Merci,

Zie net een leuke op pagina 408 NOS teletekst.

Huwelijk in FR nietig om maagdelijkheid.

B.logger = Peter?? Graag een éérlijk antwoord Peter.
N.a.v. artikel DAG 4-6-2008 b.v.d.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS