Home » Archief » Siham


[06.09.2008]

Siham

Hassnae Bouazza

Mata-Hari-021 (53k image)

“Kom Siham, we gaan.” Het getrippel van blote voeten op de stenen vloer. Dan trekt Siham haar plastic, roze gekleurde watersandaaltjes aan en geeft haar moeder een hand. Als die de buitendeur opendoet, stijgt er een dikke, hete stofwolk op. Siham knijpt haar ogen dicht om geen stof in haar ogen te krijgen.
Het is midden op de dag, de mensen houden siësta, en dat maakt het de ideale tijd om naar de hamam te gaan.

Om er te komen, moeten ze in een rechte lijn de straat naar beneden uitlopen. Door de hitte kunnen ze de lucht bijna golvend zien bewegen. Aan het eind van de kiezelige straat, hoeven ze alleen nog maar de weg over te steken en dan zijn ze al bij de hamam, die erom bekend staat een natuurlijke heetwaterbron te hebben. Mensen komen van ver om zich te wassen met het dampende, en volgens sommigen geneeskrachtige water dat ondanks de enorm hoge temperatuur toch zeer aangenaam is. Het water zou goed zijn voor alle klachten die mensen maar kunnen verzinnen: reuma, rugklachten, spierpijn, chronische hoofdpijn. Het water van Hamam Baraka werkt als een wonder.

Siham vindt het er vooral heel erg heet. Ze komt er niet graag, maar dat durft ze tegen haar moeder niet te zeggen. De ronde badruimte bestaat uit de heetwaterbron met daarom heen waterkranen met koel en koud water. Verder staan er houten bankjes waar de mensen dan op zitten. De natte vloer is glad en je moet voorzichtig zijn om niet uit te glijden. Veel van de vrouwen en kinderen dragen daarom slippers. Voor de rest is iedereen naakt, alleen een paar lopen rond met hun slip nog aan. Voor de mensen die daar geen behoefte aan hebben, zijn er ook privébadruimtes maar daarvoor moet je meer betalen.

“Wat zie ik nou, Hayat? Tietjes!” Terwijl haar moeder haar haren wast, hoort Siham de nagalmende woorden van de andere bezoeksters. Een ouder meisje pronkt met haar kleine borsten. “Nu ben je dan een echte vrouw. Heb je al gebloed? Zeg, Saliha. Saliha! Heeft Hayat al gebloed?!”

Siham voelt haar hoofd rood worden, terwijl haar moeder haar haren spoelt met het water. Ze weet niet zeker of ze het zo warm heeft vanwege de hitte binnen, of vanwege de vrouwen die zo schaamteloos zijn. “Ze kennen geen gêne”, fluistert haar moeder haar troostend toe. “Let maar niet op hen.”

Siham vraagt zich af wat ze bedoelen met dat bloeden. Ze heeft vrouwen er wel vaker over horen spreken. Eén keer was dat bij de vrouwen op de binnenplaats van hun buren. Haar buurvrouw, twee van haar dochters, allebei getrouwd, en nog een paar vrouwen die ze niet kende, vulden de ruimte. De twee dochters zaten allebei wijdbeens op een klein, houten krukje, met tussen hun benen de wasteil waarin ze de kleren wasten. De buurvrouw was bezig met het pellen van groene bonen voor het middageten, weer een andere vrouw grilde de paprika’s. De drie anderen vrouwen dronken thee. Siham speelde buiten met wat kinderen toen ze even met haar buurmeisje, Ilham, naar binnen ging om wat water te drinken.

Eén van de vrouwen, die Siham niet kende, vertelde: “Nou, ik heb gehoord dat het bij Karima heel lang duurde voor haar man eindelijk bij haar naar binnen was gedrongen. Ze zijn úúúren bezig geweest. Ondertussen stond haar schoonmoeder in de deuropening te schreeuwen dat ze moesten opschieten: ‘Mijn zoon is een man en ik wil dat íedereen dat weet!’”

“Anas was eerst heel geduldig met me”, zo begon de ene dochter, maar na een tijdje kon hij zich niet meer beheersen en toen moest en zou hij me ontmaagden. Ik heb zóveel gebloed, dat we bijna naar de dokter waren gegaan. Niet normaal meer.”

“Hanan vertelde me dat haar man zó hard bij haar binnen was gegaan, dat toen hij hem erweer uittrok, het vliesje nog aan zijn ding zat.”

“Nee, echt waar?” riepen de vrouwen in koor. “Ja, hij heeft zijn ding afgeveegd met het doekje en toen zat het vliesje er ook op.”

“Die mannen, ze willen ons zo graag dat ze alle zelfbeheersing verliezen”, zei weer een andere vrouw.

“Siham, Ilham, wat doen jullie hier?” vroeg de buurvrouw haar. “Ga maar buiten spelen.” Siham wist dat, waar die vrouwen het over hadden, iets te maken had met dat daar beneden en dat vond ze maar niks. Toen ze later haar moeder vertelde wat ze had gehoord, gaf deze haar een zoen op haar voorhoofd en ze zei dat ze maar niet naar die vrouwen moest luisteren. Ze zeiden allemaal rare dingen die ze niet meenden.

Siham was gerustgesteld, maar nu, hier in de hamam, komen die herinneringen weer naar boven. Ze wil weten wat er met dat bloeden bedoeld wordt. En waarom de ene vrouw aan de borsten van dat meisje zit en de rest moet lachen. Dan giet haar moeder weer wat water over haar hoofd: haar haren vallen voor haar ogen, het water langs haar oor; ze vergeet iedereen om zich heen. Het water van Hamam Baraka verdrijft alle ongemakkelijke gedachten.

Hassnae Bouazza treft in het geheim voorbereidingen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland. Dit is het tweede deel van een serie over seks met moslims. Lees hier het eerste deel.

Algemeen, 06.09.2008 @ 18:16

[Home]
 

20 Reacties

op 06 09 2008 at 19:18 schreef Bert Brussen:

"Hassnae Bouazza treft in het geheim voorbereidingen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland."

LOL!
Altijd al geweten! *HVV mailt*.

op 07 09 2008 at 07:56 schreef N. Molrat:

En nu worden we ook nog gestrafd met een belabberd stuk.
Misschien ziet Lydia er nog een lichtpuntje in, of Kariem.

op 07 09 2008 at 10:00 schreef Lydia:

Eén van Hassnae’s beste, wat mij betreft. Zinderend sfeertje, mooie beschrijvingen. Mooi inkijkje in de erotische belevingswereld van een andere cultuur.

Keep ‘em coming, Has!

op 07 09 2008 at 10:29 schreef Bert Brussen:

Prima en mooi stuk Hassnae! Laat je vooral niet weerhouden te schrijven door onkundigen als N. Molrat. Laat maar komen die nieuwe stukken.

op 07 09 2008 at 11:47 schreef Franco Nahar:

Zeer sfeervol verhaal. En hoe meer we te weten komen over de cultuur van onze onbekende moslimzusters en -broeders, hoe beter het is.

op 07 09 2008 at 12:00 schreef René:

Allereerst: Hassnae, ik heb je tekst met plezier gelezen. Die schreeuwende schoonmoeder op de drempel van de kamer van de eerste huwelijksnacht, kostelijk!
Neem het me alsjeblieft niet kwalijk dat ik hieronder, off topic, iets anders aansnijdt. Ik richt me daarbij maar even tot Peter.

Peter, je schreef bij een reactie onder je artikel ‘Feiten’, over het gebruik van pseudoniemen door jou en Hassnae op FN:

Hoeveel reacties van Lydia heb jij eigenlijk voorbij zien komen, voordat Edgar erover begon te zeiken? Lydia is mijn cadeautje aan Hassnae (…)Ik ga me niet blijven verantwoorden voor die pseudoniemen. Mijn boodschap is: het gaat om de argumenten. De realiteit is: mensen kijken niet naar wát iemand zegt, maar wíe het zegt..

Eerst dacht ik dat ik daar geen probleem mee had. Maar nu je hierboven weer als Lydia reageert, kom ik daarvan terug. Ik snap wel dat het geestig bedoeld is, juist zo kort na et cetera. En ik weet ook dat je me net zo de les kunt lezen als je het Ozymandia deed. Ook zou ik dit stuk hebben willen plaatsen in de draad onder ‘Feiten’, maar zoals gezegd stond ik er toen anders in dan nu, en de comment-mogelijkheid onder ‘Feiten’ is afgesloten zoals te doen gebruikelijk bij het archiveren

Ik vind het niet grappig (meer), merk ik. Met terugwerkende kracht vroeg ik me net spontaan af welke mensen in bijvoorbeeld de discussie onder ‘Zelfhaat’ misschien eerder op FN onder andere namen hebben gereageerd.

Tegelijk begrijp ik natuurlijk dat Hassnae en jij, die geen pseudoniem gebruiken (of alleen een voornaam), een asymmetrische positie hebben ten opzichte van reageerders die anoniem blijven: voor de laatsten is het vaak letterlijk prijsschieten vanachter een masker, buitengewoon laf en iets dat, kan ik me goed voorstellen, enorm op de zenuwen gaat werken en doet zinnen op tegenacties. Oké, daarom kan ik zo’n experiment met trollen op je eigen site begrijpen. Iets anders is of je daar mee moet doorgaan. Daar bestaat vast geen Objectief antwoord op, zoals bij veel ethische en esthetische kwesties die niet om leven en dood gaan of om fundamentele rechten. Daarom gewoon alleen voor wat het waard is hier mijn idee.

Ik zou het leuk en goed vinden als jullie laten weten met de pseudoniemen te stoppen. Of dat jullie verder met één, vast pseudoniem doorgaan: dat mag ook een nieuwe zijn – kunnen de bezoekers gaan raden :-). Jij zou m.i. dan daarnaast ook nog wel als Peter kunnen optreden, maar uistluitend in je hoedanigheid van moderator, niet van medediscussiant; Hassnae zou onder haar eigen naam alleen nog artikelen plaatsen, geen comments. Op die manier wordt aan jullie in mijn ogen legitieme behoefte je niet ‘naturel’ bloot te stellen aan de vaak onbeschofte reacties beantwoordt, weet iedereen dat dit jullie policy is en voorkom je dat mensen afknappen omdat ze op hun beurt geen zin hebben om door een ‘vijfde colonne van Peter- en Hassnae-klonen’ te worden gemanipuleerd (nou kan jij uiteraard zeggen: niks vijfde colonne, we doen het maar af en toe, ’t is niks dan amusement en het is verder sowieso onze zaak, thank you very much; daar kan ik dan ‘slechts’ tegenover stellen dat dit mijn groeiende onbehagen niet wegneemt en dat ik vermoed dat dit voor anderen ook geldt).

Ook begrijp ik dat er een probleem is met mijn voorstel. Niet alleen opereren de anonieme reageerders (per definitie) vanachter een masker, sommigen kunnen en zullen ook telkens proberen onder verschillende namen reacties te plaatsen – waarmee ze dus de ruimte hebben voor manipulaties die jullie jezelf zouden ontzeggen.
Ik man me voorstellen dat het ondoenlijk is (scheppen tijd kost en dan nog achter de feiten aan hinkt) om telkens handmatig de combinatie IP-nummer en naam te checken en waar nodig tot verwijdering over te gaan. Maar behalve misschien de mogelijkheid dit te laten automatiseren (vraag Lagonda ff :-), is ook hier misschien een spelregel mogelijk: je laat duidelijk weten dat wie wordt betrapt op posten onder verschillende namen, een ban krijgt – dat zou, als je steeksproefgewijs te werk gaat, nog wel eens voldoende afschrikwekkend kunnen werken om veelvuldig misbruik te voorkomen.

Hou je, tot slot, natuurlijk dat mensen vanachter verschillende IP-nummers (meerdere computers of via die vervloekte speciale site die dit mogelijk maakt) kunnen reageren onder verschillende namen. Tegen dat kruid is voor zover ik kan bedenken niks gewassen. Ook als je een strikt registratie en inlogsysteem gaat invoeren, kunnen mensen die zichzelf per se willen verdubbelen of verdriedubbelen zich twee of drie keer op FN inschrijven en daarbij gebruik maken verschillende e-mailaliassen, zelfs aparte accounts als ze alles willen doen om niet betrapt te kunnen worden (van verschillend aliassen bij dezelfde provider zou je nog lucht kunnen krijgen door bij vermoeden van onraad de vermeende duplo-reageerders te verzoeken je een e-mail te sturen en de IP-nummers van de afzenders te vergelijken – veel werk en misschien sowieso niet afdoende).
Hier zou je nog eens een echte expert over kunnen raadplegen, ik heb wel de nodige ervaring maar weet niet het naadje van de kous.

Nogmaals Peter, voor wat het waard is. Ik hoop dat ik inmiddels voldoende vertrouwen gewonnen heb om een welwillende reactie van je (jullie) te krijgen, ook als je het niet met me eens bent. Het is mij te doen op het in full swing blijven van Frontaal Naakt, een site waar mensen’m van katoen geven met wie ik het zelden eens ben, voor de pittige porren tussen de ribben die iedereen nodig heeft om niet weg te suffen in zijn eigen gelijk.

op 07 09 2008 at 12:12 schreef hassnae:

René, ik reageer niet meer onder pseudoniem, de lol en veiligheid daarvan is me grondig ontnomen. Je kunt dus gerust zijn dat als ik reageer, dat dit onder mijn eigen naam zal zijn.

op 07 09 2008 at 12:22 schreef René:

Dank voor je reactie Hassnae.

op 07 09 2008 at 12:26 schreef Peter:

René, over die pseudoniemen is nu alles wel gezegd. Daar gaan we nu niet wéér over beginnen. Niet interessant, niet relevant en ik zeg niks toe. Ik doe waar ik zin in heb.

Nu graag alleen on-topic reacties.

op 07 09 2008 at 12:27 schreef Lydia:

Couldn’t have said it better.

op 07 09 2008 at 12:37 schreef René:

Zoals je wilt Peter, salut.

op 07 09 2008 at 15:11 schreef Cees van Dongen:

Erg leuk verhaal. Kunnen we nog meer verwachten?

op 07 09 2008 at 20:10 schreef hassnae:

Nou, Cees, jij boft. Eigenlijk wilde ik het bij deze twee delen laten, maar speciaal voor Naakte Molrat maak ik er een vijfentwintigdelige serie van. Genoeg voor een bundel om cadeau te geven met de feestdagen.

op 07 09 2008 at 20:57 schreef N. Molrat:

Haha Hassnae, moet je zeker doen.
Welke feestdagen bedoel je?
Mag ik een er een bloederig voorwoord bij schrijven?

op 08 09 2008 at 01:18 schreef DBC01:

Wederom heerlijk sluier vermaak!

op 08 09 2008 at 15:25 schreef Klaplong:

Had je niet kunnen volstaan met "in Islamitische landen wordt ook met sexualiteit op een achterlijke manier omgegaan." ?

op 08 09 2008 at 16:01 schreef Peter:

Geniet jij nog wel een beetje van het leven, Klaplong? Of is het echt allemaal kut, vanwege de moslims?

op 08 09 2008 at 18:45 schreef dewanand:

islam is echt een seksgeloof en ideaal voor de hele mensheid, want de mens is een sekswezen.

lang leve het kalifaat vol neukende moslima’s.

doekje aan, broekje uit, zei Allah tot de moslima’s en zij gehoorzaamden.

Domme doekjes krijgen geen plaats in het paradijs zei Allah, en de doekjes zwegen en stemden toe.

lang leve de revolutie van domme doekjes.

dewanand

op 08 09 2008 at 23:05 schreef Wampie:

Dewanand, ik ben een fan van jouw poëzie. Het Hooglied is er niets bij.

op 09 09 2008 at 13:19 schreef Shireen:

Hassnae: prachtige stijl die ik nog niet van je kende. Fijne afwisseling.
En Klaplong en dewanand: een poging tot een zinnige & inhoudelijke reactie is vast teveel gevraagd?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS