Home » Archief » Partner van God


[11.10.2008]

Partner van God

Hassnae Bouazza

Dinet13 (193k image)
Illustratie: Alphonse Etienne Dinet

Het gaat goed met Libië. De staatstelevisie heeft sinds kort beter beeld. Daar waar voorheen een wazige waas het scherm vulde en alles er vaal, oud en verlept uit zag, ziet het ochtendprogramma er tegenwoordig appelfris uit met het groene achtergronddecor. Niet dat het beeld zo heel veel verschil uitmaakt: eerst drong de gedachte aan een touw of scheermes zich meteen aan bij de aanblik van de zender, tegenwoordig duurt het een paar minuten langer, want het oogt dan allemaal wel beter, de inhoud is nog steeds deprimerend.

Zoals het ernaar uitziet, heeft de grote Libische Leider, Muammar el Khaddafi, dus goede zaken gedaan tijdens zijn laatste trip naar Frankrijk en is een deel van de winst naar de staatszender gegaan. Herinnert u zich dat bezoek nog? Khaddafi logeerde met zijn gevolg in tenten op het Elysee.

De Libische leider is een opmerkelijke verschijning, en niet alleen in het Westen. Ook in de Arabische wereld weten zijn collegaregeringsleiders zich niet echt raad met het ongeleide projectiel. Hij heeft vrouwelijke lijfwachten, kleedt zich opmerkelijk, vooral bij officiële gelegenheden, en vaart zijn eigen koers waarbij hij slap gelul vermijdt of juist inzet.

Ik kan me een interview herinneren met hem, jaren geleden. De serieuze journalist van Dubai TV had verbinding met hem via de satelliet. Voor hij het wist, begon Khadafi allerlei niet relevante onderwerpen aan te kaarten, waaronder het logo van de zender dat in het Engels was geschreven. Khaddafi vond dat dat in het Arabisch hoorde en hij bracht dit op de voor hem zo typisch verveeld klinkende, je-m’en-fiche-manier. De journalist kon zijn glimlach niet onderdrukken. En geef Khaddafi eens ongelijk: terwijl je land wordt geteisterd door een internationale boycot, ga je als rechtgeaarde, democratische leider je druk maken om het logo van een zender. De paar dagen daarna verscheen het logo inderdaad in het Arabisch, om snel weer teruggezet te worden naar het Engels.

Tijdens de laatste Arabische top bracht hij zijn collega’s in verlegenheid door zich tijdens zijn toespraak hardop af te vragen wat ze daar deden, want het zou allemaal toch niets opleveren. Het was allemaal maar gebabbel, aldus Khaddafi. Gegiechel was zijn deel, maar blij waren zijn collega’s er niet mee. De grote vraag is of Khaddafi echt zo eerlijk is, of dat hij zijn middelvinger naar de rest van de wereld opsteekt. Ik gok op het laatste.

In het ochtendprogramma dat zo profiteert van het nieuwe beeld, was een gast die begon met “in naam van God. In naam van de grote leider.” Dat laatste, dat van die leider, betekent, los van de pure blasfemie in de islam, dat Khaddafi op één lijn wordt gesteld met God. Khaddafi had zichzelf al naast God geplaatst met zijn Groene Boekje (een surrogaatkoran voor de Libiërs), maar nu wordt hij dus ook, samen met God, aangeheven bij gesprekken. Vlak voor het journaal (dat blijkbaar nog geen nieuwe camera’s heeft, want dat ziet er nog steeds vaal en dof uit) is er altijd een citaat uit het Groene Boek. Dat is zonder uitzondering een literaire parel, want een Groot Schrijver is Khaddafi ook al. Kijk maar:

Het Groene Boek geeft het ultieme antwoord op het probleem van leidinggeven. Het tekent het pad voor de volkeren zodat ze de tijd van dictatuur kunnen verruilen voor dat van de ware democratie. Deze visie houdt in dat het volk het voor het zeggen heeft, zonder tussenkomst van enige vertegenwoordiging of vervanging.

(Laten we het er maar op houden dat er bij de vertaling veel verloren is gegaan.)

Zoals alle andere Arabische dictators weet Khaddafi heel goed hoe een democratie moet werken, alleen de uitvoering verloopt nog niet zo gladjes.

Hassnae Bouazza treft in het geheim voorbereidingen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland. Deze column werd eerder gepubliceerd in Vrij Nederland.

Algemeen, 11.10.2008 @ 09:44

[Home]
 

22 Reacties

op 11 10 2008 at 12:49 schreef Jur:

Ik kan een lichte synpathie voor meneer Ghadaffi niet onderdrukken. Slapen in tenten, vrouwelijke bodyguards, lekker offftopic lullen op conferenties en een zeer positief zelfbeeld :D

op 11 10 2008 at 13:00 schreef Peter:

Ik vind ‘m pure rock ‘n’ roll. Zou wel een T-shirt met zijn kop erop willen hebben.

En ik zie een mooie rol voor ‘m weggelegd in Pirates of the Caribbean 4.

op 11 10 2008 at 13:42 schreef Tjerk:

Als piratenleider, Peter? Ik denk dat ‘ie daar de humor niet van inziet.

Maar het is wel grappig dat je dat zegt, want ik heb net gisteravond Pirates of the Caribbean, at Worlds End nog eens bekeken, en Keith Richards kan dan niet acteren, maar met z’n verlopen kop zag ‘ie er wel zeer geloofwaardig uit.

op 11 10 2008 at 13:59 schreef Jur:

Zeg Hassnae, hoe moeilijk zou het zijn om Ghadaffi een interview af te nemen?

op 11 10 2008 at 14:03 schreef hassnae:

Nou Jur, ik ben er eens mee bezig geweest voor een programmamaker van de vpro.

Het verhaal gaat dat als hij instemt met een interview en je als ploeg afreist, hij je vervolgens gerust dagen, en misschien wel wekenlang laat wachten. Of het waar is, weet ik niet. Dit soort verhalen hoort ook wel bij de mythe rondom zo’n man.

Ik ben destijds bezig geweest met een interview met zijn zoon (is ook een fenomeen) en heb toen samen met de programmamaker één van zijn naaste medewerkers gesproken, de ambassadeur in Rome. Ik denk dat als ik het toen had doorgezet, het zeker wat was geworden.

op 11 10 2008 at 14:05 schreef Peter:

Maar laat me raden: één of andere VPRO-muts zag het toen opeens niet meer zitten?

Tjerk, toen ik Khaddafi op TV zag naar aanleiding van zijn bezoek aan Parijs, moest ik meteen aan Keith Richards denken.

Khaddafi als blanke slavinnenhandelaar, dat lijkt me wel wat.

op 11 10 2008 at 14:41 schreef Jur:

Nou wakker je sadistisch-erotische gedachten aan Peter. Ik zie het al voor me, Ghadaffi die mij uitnodigt in zijn goddelijke tent vol geketende blanke afgetrainde slavinnen en mij drie laat uitkiezen voor een ramprtij van 1000-en-1-orgasmes.

Ik ga maar es contact opnemen met de Libische ambassade of krijg ik dan de AIVD aan de deur?

op 11 10 2008 at 14:48 schreef Peter:

Welnee, je krijgt het hoogstens aan de stok met Marcel Vreemans.

Ik had het over Khaddafi’s rol in Pirates 4, hè? Dan is hij een blanke slavinnenhandelaar die Keira Knightley heeft ontvoerd en met die vieze lebbertong van ‘m gaat hij dan langs haar kleine borsten, en Orlando Bloom krijgt het dan zó te kwaad, dat hij er spontaan een tweede gezichtsuitdrukking bij krijgt.

op 11 10 2008 at 14:52 schreef Peter:

‘Ruftende’? Jij weet meer van Mouammar dan de meesten van ons, Kariem.

Over Keira Knightley gesproken! Hier is een meesterlijk en hilarische imitatie:

op 11 10 2008 at 14:56 schreef Kariem:

Prachtige naam heb ik dat altijd gevonden, Moammar. Jammer dat-ie gedragen wordt zo’n ruftende malloot.

op 11 10 2008 at 15:04 schreef Kariem:

Hij schijnt erg veel kamelenmelk te drinken en daar raakt zijn maag nogal van overstuur.

Ooit heb ik een middagje lang op de Libische staatstelevisie naar een soort van literair festival gekeken dat ter ere van hem werd gehouden. De ene geëxalteerde dichter na de andere bezong die gek in ellenlange gedichten. Bizar.

op 11 10 2008 at 15:14 schreef Kariem:

Oja, Peter, ik vroeg me af of jij als liefhebber van The Wire de mini-serie The Corner kent? Dat is een voorloper van The Wire, van dezelfde schrijver, ook van HBO, en geacteerd door veel van de acteurs die later terug zouden keren in The Wire. Is best de moeite waard.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Corner

op 11 10 2008 at 15:22 schreef Peter:

Kende ik niet! Klinkt heel goed en heel erg bedankt, want ik zoek nog steeds naar een goede vervanger voor The Wire. Ik ga kijken.

Intussen ga ik op de maandagavond altijd klaarzitten voor Californication met David Duchovny. Heel wat anders, maar geestig, brutaal, tegendraads en ontroerend. Depressie wordt erg sexy in beeld gebracht.

op 11 10 2008 at 15:56 schreef Tjerk:

Muammar Al-Qadaffi als slavinnenhandelaar. Ik zie het al helemaal voor me, Peter:

‘Alright, pussy, pussy, pussy… come on in, pussy lovers! Here at the Titty Twister we’re slashin’ pussies in half! Give us an offer on our vast selection of pussy, This is a pussy blow out!

Alright! We’ve got white pussy, black pussy, spanish pussy, yellow pussy. We’ve got hot pussy, cold pussy, wet pussy, we’ve got smelly pussy… we’ve got hairy pussy, bloody pussy, we’ve got snappin’ pussy. We’ve got silk pussy, velvet pussy, Naugahyde pussy, we even got horse pussy, dog pussy, chicken pussy!

Come on! You want pussy, come on in, pussy lovers! If we don’t got it, you don’t want it!’

op 11 10 2008 at 16:07 schreef Tjerk:

O, en nu ik er toch aan denk: speciaal voor onze poezenliefhebber Hosseyn een linkje naar deze thema-aflevering van Ab Zagt’s filmlog op het AD.

op 11 10 2008 at 16:58 schreef Ozymandias:

Dat Muammar el Khaddafi een blasfemist is, maakt hem nog meer rock ’n roll dan ie al was.

op 11 10 2008 at 21:29 schreef Jur:

Je raakt de juiste snaar met Keira Knightley Peter. Nu is ze verworden tot een visgraatje (ja, ook ik heb grenzen) maar ten tijde van King Arthur, toen ze in die koets lag met haar 18 jaren, een weelderige prinses van 25 spelend, kon ik nachtenlang niet slapen. Doe mij Ghadaffi op een praatstoel in een bedoeinen tent en Knightley daar achter in een bijtent, wachtend op de journalist die zijn prijs krijgt na een interssant interview dat wereldwi9jd wordt gepubliceerd…
Oh arme Keira.

op 11 10 2008 at 21:31 schreef Jur:

[img]http://www.keiraknightleys.com/keira-knightley-1.jpg[/img]

op 11 10 2008 at 21:40 schreef Paco:

Hij heeft € 5 miljard teruggehaald uit Zwitserland en levert geen olie meer aan dat land. Een corrupte zoon van hem is een paar maanden geleden daar gearresteerd en dat pikt hij niet.

Laat Muammar heel goed uitkijken met wat hij doet.
Als ik hem goed aankijk denk ik dat hij dementie heeft. Raar gezicht, grimas, wat ik bij demente bejaarden ook zie.

op 11 10 2008 at 22:24 schreef Tjerk:

..Knightley daar achter in een bijtent, wachtend op de journalist die zijn prijs krijgt na een interssant interview dat wereldwi9jd wordt gepubliceerd… Oh arme Keira.

Pathetisch… op meer dan één niveau.

op 12 10 2008 at 04:00 schreef drnomad:

Op zich zou het een idee zijn om een Amerikaans vliegdekschip langs de kust van Libië te leggen. Misschien wel een meer uitgebreide vloot. Het is duideliijk dat Khadaffi een relatie aanlegt met de Fransen. Dat kan volgens mij nooit goed zijn.

op 12 10 2008 at 10:43 schreef Peter:

Cool! DrNomad op Frontaal Naakt!

Maar vertel eens, waarde doctor, waar bent u precies bang voor?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS