Home » Archief » Junkie


[16.12.2008]

Junkie

Peter Breedveld

agent5 (64k image)
Foto: Agent Provocateur

Ik ben dus verslaafd aan chocola. Ook geen sinecure. Soms probeer ik te stoppen, haal ik gewoon geen chocola in huis. Ga ik de hele tijd lopen ijsberen en kan ik alleen nog aan chocola denken.

Niks helpt: masturberen, spannende film opzetten, rondje rennen, ik moet chocola. Ik kan er gewoon niet van werken. Uiteindelijk ga ik maar naar de avondwinkel en koop een stuk inferieure chocola die nog duurder is dan een halve pond Callebaut bij de Bijenkorf.

Laatst kreeg ik een chocoladeletter van Hassnae, die ik drie dagen lang onaangeroerd heb gelaten, wat ik vreselijk knap vond van mezelf. Maar de vierde dag kon ik alleen maar aan die letter denken. Ik besloot een stukje te nemen en de rest terug te leggen in de kast, maar het hek was uiteraard met dat eerste stukje van de dam.

Ik bleef vreten van die letter (hij was enorm) en ik kon ook niet stoppen, ik kon echt niet stoppen. Ik voelde me op de helft al een beetje misselijk, maar ik heb die hele letter in een kwartier tijd tegen heug en meug op zitten vreten, zitten vreten, echt.

Daarna voelde ik me zó ontzettend kut…

Peter Breedveld heeft nog geprobeerd af te kicken met Koetjesrepen, maar daarvan kreeg hij alleen maar meer zin in chocola.

Algemeen, 16.12.2008 @ 08:05

[Home]
 

67 Reacties

op 16 12 2008 at 09:29 schreef Paco:

Wees nou eens bikkelhard en neem het niet meer. Ik weet het, bijna niet te doen. Neem dan eens contact op met thuiszorg en ga met een van hun boodschappen doen. Geen chocolade maar zoute pindas nemen.

op 16 12 2008 at 10:05 schreef Bert Brussen:

Het schijnt dus dat afkicken van chocoalde niet scahdelijk of dodelijk is. Je voelt je drie dagen echt heel kut, je krijgt extreme jeuk, kotst gal, bent aan de diarree en het voelt alsof een kat je zenuwen bespeelt, maar dan ben je ook afgekickt.

op 16 12 2008 at 10:23 schreef Peter:

Wil je mijn chocoladeverslaving wel serieus nemen, alsjeblieft, Bert? Niks om flauwe grappen over te maken, vervelend ventje dat je d’r bent.

Wat het met jou is, je hebt nooit geleden, bent nooit at the deep end geweest. Dan is het makkelijk schmieren, natuurlijk.

Zó goedkoop.

op 16 12 2008 at 10:53 schreef Saira:

Wat tegenwoordig erg in is; de chocolademassage.

Men neme een grote reep donkere chocolade van een goede kwaliteit. Au bain marie opwarmen en jezelf of je laten insmeren met het goddelijke goedje.

Let op de temperatuur! De geluksstoffen van de chocolade worden via de huid door je lichaam opgenomen, je huid wordt er prachtig van en je hoeft na afloop niet je best te doen voor een extra workout.

op 16 12 2008 at 10:58 schreef Peter:

Chocojunks hebben het toch altijd een beetje aan zichzelf te danken.

Sjongejonge, zó makkelijk oordelen altijd, over anderen, die in een minder bevoorrecht milieu zijn geboren.

Ik werd al aan de chocola gezet toen ik nog een peuter was. Wisten mijn ouders veel dat de chocolade-industrie middels snoeiharde, agressieve campagnes zo’n beetje de hele wereldbevolking totaal afhankelijk maakt van een goedje waarvan keer op keer wetenschappelijk is bewezen dat het hartstikke verslavend is, vanwege een sekshormoon dat zou vrijkomen door iets dat in chocola zit.

Mijn ouders zijn laag opgeleid, die wisten daar niks van. En hersenonderzoekers hebben al aangetoond dat je hersenen, vooral delen in de prefrontale cortex, blijvend veranderen door die constante toevoer van chocola.

Ik ben gewoon een willoos slachtoffer van mijn hersenen, die opzettelijk zijn gemuteerd door de criminele chocolade-industrie.

Ik kan er echt niks aan doen.

Paco, een chocoladeverslaving vervangen door een verslaving aan pinda’s schiet natuurlijk niet op.

Denk eens na.

op 16 12 2008 at 11:04 schreef Peter:

O kijk, het gaat over chocola en daar komen de vrouwen opeens weer te voorschijn.

op 16 12 2008 at 11:04 schreef Marco:

Is het hier ook al komkommertijd ?

op 16 12 2008 at 11:05 schreef Bert Brussen:

Ach, nee, dit is geen waarde-oordeel hoor. Chocojunks zijn ook mensen.

Maar ja, tussen het moment dat je je eerste bonbonnetje neemt en het moment dat je de eerste keer die pure cacao in je mond neemt zit een lange weg natuurlijk. Daar was je zelf bij.

Chocojunks hebben het toch altijd een beetje aan zichzelf te danken.

op 16 12 2008 at 11:06 schreef Peter:

Als je iets interessanters wil lezen, zul je het zelf moeten schrijven, Marco.

Ik ben in elk geval alweer geholpen met Saira’s chocomassagetip.

op 16 12 2008 at 11:07 schreef Peter:

O, Saira, Hassnae wil geen chocomassage. Mag ik dan een keer op jou proberen?

op 16 12 2008 at 11:13 schreef Rena:

Zoooo herkenbaar. Maar ik koop het gewoon niet meer en echt het went! Zelfs die vieze chocomunten van de Sint doen mij ook niet meer verlangen naar echte chocolade.
Mijn man heeft het met drop. Hij is nu aan het afkicken met heel vieze dubbelzoute omdat hij eigenlijk van de zachte zoete drop is.
Ik heb het jarenlang gehad met stroopwafels van een bep. merk.
Wel jammer dat er altijd weer een nieuwe verslaving voor in de plaats lijkt te komen.
Ik ben nu helemaal om te kopen voor een lekker stuk Parmesan…

op 16 12 2008 at 11:17 schreef hassnae:

Chocola maakt me gelukkig! Laatst met twee vriendinnen sinterklaas gevierd in een chocoladebar waar we ons stortten op een chocolade high thea en chocolade fondue.

Saira, ik ken die nieuwe trend inderdaad, maar lijkt me niks. Chocola moet via mijn mond naar binnen en niet via mijn huid.

op 16 12 2008 at 11:38 schreef EH:

Chocola, Heroine. Wat ontzettend 20e eeuws allemaal.

Als moderne junk gaat ik voor Modafinil en Selegiline. Goeie combi. Complementeert mijn retro-chocoladeverslaving heel goed.

Als ik tijd heb, kan ik misschien eens proberen of ik het in me heb om een prozaisch verantwoord drugsverheerlijkend stukje te schrijven over de wonderen van de moderne farmacie.

op 16 12 2008 at 11:42 schreef hassnae:

Oh, Saira! Dan kom ik graag eens bij je langs mits ik niet naar Friesland hoef te rijden.

Warme kokosolie klinkt erg goed. Wat jij, wampie?

op 16 12 2008 at 11:49 schreef Saira:

Hassnae, gelijk heb je. Aan de andere kant kun je de massage ook uitvoeren met warme honing of mijn persoonlijke favoriet warme kokosolie. Heerlijk ontspannend.

Peter, ik word vaak gemasseerd door mijn vriend of een bevriende masseur, ik werk namelijk zelf in de wellnes branche als masseuse.

op 16 12 2008 at 11:50 schreef Hidde:

Ik vind het wel een beetje een ouwe wijvenverslaving. De heroïek ontbreekt volledig.

op 16 12 2008 at 11:55 schreef hassnae:

Niks ouwewijven, Hidde! Wat krijgen we nou.

Jonge vrouwen-verslaving klinkt vriendelijker. We jagen er tenminste niet ons hele vermogen doorheen, worden niet afhankelijk en raken niet aan lager wal. Niks mis mee, lijkt me zo.

op 16 12 2008 at 11:58 schreef Saira:

Zet gewoon Peter aan het werk, Hassnae. Ik zit niet in Friesland, maar het scheelt niet veel. Maar verder zitten er overal salons waar je chocolade- honing- kokos- en whatevermassages kunt krijgen.

De kokosolie kun je het beste kopen in een natuurvoedingswinkel. Sowieso zijn de beste massagemiddelen producten die je kunt eten.

op 16 12 2008 at 11:59 schreef Roland:

Peter, klinkt niet ernstig. Ik zou in jouw plaats meteen aan die letter beginnen en er dan geen vier dagen over doen. In een keer jezelf overeten of over een of twee dagen uitsmeren. Netto heb ik hem eerder op dan jij, maar ik zit er niet mee.

Ieder mens heeft wel een verslaving. Zolang je portemonnaie, je relatie, je huid of iets anders er niet te zeer onder lijdt zou ik blij zijn met zo’n onschuldige verslaving. Je kan hele interessante gelijkgezinden ontmoeten en je chocoladeverslaving voorkomt waarschijnlijk een ‘gevaarlijker’ verslaving!

op 16 12 2008 at 12:05 schreef Saira:

Verslavingen zijn lekker, al die mensen die zich zo goed kunnen beheersen zijn vaak van die zure uitgedroogde types, waar geen lol mee te beleven valt.

op 16 12 2008 at 12:19 schreef Alf Berendse:

Peter, ik begrijp nu waarom je eerder (17-10-08) schreef dat je weinig angst kent. Chocolade is een probaat middel tegen angst. Zingen ook. Modafinil en Selegili misschien ook, maar die zijn moeilijk verkrijgbaar.

Misschien helpt zingen ook tegen overmatige trek in chocolade.

op 16 12 2008 at 12:24 schreef Ozymandias:

Het artikel staat er nog maar een paar uurtjes en er zijn nu al 22 reacties.

Normaal gesproken lukt dat alleen met artikelen over de islam of seks.

op 16 12 2008 at 12:33 schreef hassnae:

Alf, daar zeg je wat: de laatste dagen heeft Peter het op zijn heupen gekregen en zingt hij de hele dag door.
Er zit een heuse Tom Jones in hem. Hij eet er alleen niet minder chocola van.

op 16 12 2008 at 12:44 schreef N. Molrat:

Chocola is toch seks?

op 16 12 2008 at 12:46 schreef Rena:

Ja, treurig he Peter, schoenen of chocolade daar krijg je vrouwen mee in de pen…(Er zijn trouwens ook chocolade pumps!)
Sommige stukjes en daaropvolgende reacties lopen aardig ‘dood’ als er twee gaan zitten kijven…en dat is hier nu weer eens lekker niet het geval.

op 16 12 2008 at 12:50 schreef Peter:

Helemaal niet treurig. Leuk. Wat mij betreft, hebben we het alleen nog maar over vrouwenonderwerpen.

Volgende keer: wat te doen aan de witte vloed?

Weet je al wat je aantrekt, komende zaterdag?

op 16 12 2008 at 12:52 schreef Wampie:

Has, no kidding, ik heb me vanmorgen na het douchen nog ingesmeerd met kokosolie.

Verder volg ik het patroon van Rena: zoet (chocola) naar zout (bijv. parmezaan). Rena, ben jij soms ook van 1969 en onderga je net als ik klaarblijkelijk een hormonale verandering waardoor je smaak is veranderd? Ik lust nauwelijks nog zoet en knaag me een ongeluk aan Japanse zoutjes.

op 16 12 2008 at 13:02 schreef Rena:

Wegens ziekte ging het dansen niet door… herkansing de 29e bij de New Cool Collective. En nee, ik weet niet wat ik aan doen.
Heb je last van witte vloed Peter??? Heel vreemd. Aan de bioclin dan maar.
Wampie ik ben van 1967! Dus straks snuif ik zoutkorrels of bouillonblokjes?
Die Japanse zoutjes doen het niet voor mij. Te flauw. Onder het mom dat ze niet schadelijk zijn voor de lijn, moet je voor een beetje schransvoldoening toch al gauw een hele baal wegknabbelen.

op 16 12 2008 at 13:03 schreef Jimmy:

"Verslavingen zijn lekker, al die mensen die zich zo goed kunnen beheersen zijn vaak van die zure uitgedroogde types, waar geen lol mee te beleven valt."

Dat klinkt een beetje als een rationalisering van verkeerd gedrag. Typerend voor mensen met een verslaving.

op 16 12 2008 at 13:10 schreef EH:

Dat klinkt een beetje als een cyclische redenatie: pas ALS je ervan uitgaat dat het verkeerd is, valt er überhaupt wat te rationaliseren.

op 16 12 2008 at 13:13 schreef Liz:

Decadent geouwehoer hier. Een chocolade bodymassage? Denk toch aan de Afrikaanse kindertjes…

op 16 12 2008 at 13:22 schreef Wampie:

Onder het mom dat ze niet schadelijk zijn voor de lijn, moet je voor een beetje schransvoldoening toch al gauw een hele baal wegknabbelen.

De spijker op de kop, Rena; het is me om het knabbelen te doen; een zak gaat de hele avond mee. In combinatie met rode wijn smaakt het nét voldoende.

op 16 12 2008 at 13:26 schreef Peter:

Gaaf weblog is dit hè, Liz?

op 16 12 2008 at 13:29 schreef Wampie:

Liz, witte vloed bestaat hier én in Afrika. Dus echt een onderwerp voor jou.

op 16 12 2008 at 13:34 schreef Rena:

Als het nu maar niet weer zo’n kift tirade van Peter en Liz gaat worden
Chocolade -Afrika- slavenarbeid, daar hebben ze het bij de KvW ook over gehad, heel serieus.
Je kunt overstappen op de verantwoorde chocolade van Tony Chocolonely, Liz.

op 16 12 2008 at 13:37 schreef Peter:

Sinds ik weet dat chocolade gepaard gaat met slavenarbeid, smaakt ze me nóg beter. Politiekcorrecte chocola smaakt me niet. Vaak te poederig (Max Havelaar).

op 16 12 2008 at 13:38 schreef Hafid:

Bert,

Wat het afkicken van chocola betreft: Peter zal er nooit diarree van krijgen, want je hebt je zo in zijn hol genesteld, dat het een wonder mag heten dat hij niet aan constipatie lijdt.

En daarbij bespeel je zijn hartesnaren, niet zijn zenuwen.

Hij zal je ongetwijfeld alleen maar dankbaar zijn.

op 16 12 2008 at 13:46 schreef Rena:

Dus ook geen biologisch voedsel?

op 16 12 2008 at 13:49 schreef Peter:

Dus ook geen biologisch voedsel?

Ja, maar dat puur voor de smaak.

op 16 12 2008 at 13:51 schreef Peter:

Over mijn Red Bull-verslaving komt ook nog een stuk.

Weet je wie d’r ook verslaafd zijn aan Red Bull? Bontkraagjes. De Euroshoppervariant dan, hè?

op 16 12 2008 at 13:51 schreef Rena:

Liz, misschien kun je jezelf opvrolijken aan mijn schoenenwebsite, (hoewel erg decadent) er is nu een verloting gaande voor platte klompen van top ontwerpster Hester Vlamings. Hakloos, dus precies goed voor jou.

op 16 12 2008 at 13:54 schreef Peter:

Kun je iets harder roepen, Hafid? Bert verstaat je slecht, omdat-ie zo ver in mijn hol zit.

op 16 12 2008 at 13:55 schreef Saira:

Ach ja. Ik stam af van Indiers die geen nagel hadden om aan hun broodmagere kont te krabben.

Dat heeft ze nooit belet om hun kindertjes traditionele (baby)massages met kokosolie te geven. En dat zal vast ook gelden voor Afrikaanse kinders in betere tijden.

Liz, als ik het goed begrijp leef jij heel basic en geef je verder al je geld aan goede doelen? Dan kan ik me voorstellen dat ergens een doel hard springt om het geld van je internet-abonnement.

op 16 12 2008 at 13:58 schreef toevallige voorbijganger:

http://www.obesitasvereniging.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=2217&Itemid=415

Het ligt niet aan jou Peter, het ligt aan de bacterien in jouw maag. Dusss het is zaak die bacterien kapot te maken. Weet nog niet hoe, maar ik vermoed -ongehinderd door enige kennis van zaken- dat cola, redbull of sterke koffie (dubbele ristretto) de klus klaren. Sterke koffie geniet hierbij de voorkeur omdat je van cola dik wordt en redbull ook verslavend werkt. Hele grappige (kom maarrrr) documentaire gezien over 14 jarigen die een tray golden power per dag naar binnen werken.

PS. Mind you, het is van de nederlandse obesitas vereniging, dus dikke mensen die wanhopig proberen slachtoffer te zijn, terwijl ze zelf toch echt teveel hebben gegeten.

PPS. voor een goedkope optie om thuis lekkere goed sterke koffie te maken raad ik een Bialetti Moka Express en een goede handmaler van marktplaats aan (PeDe, DeVe, Zassenhaus, KyM, Armin Trosser).
Als je op de multiculti toer gaat kun je ook turkse koffie maken, maar daar moet veel suiker in, en dan wordt je ook dik. Wel lekker.

op 16 12 2008 at 14:00 schreef Rena:

Zo, met 4 chocomunten in mijn tas ga ik nu geheel onverantwoord met de auto mijn bloedjes ophalen van school.
Waarschijnlijk kindermishandeling… dubbelop

op 16 12 2008 at 14:06 schreef dick jansen:

Hedenochtend om half vier was het precies 62 jaar geleden dat ik ter wereld kwam. Iemand bedacht mij met een tablet Pistache noir 70% van de firma Côte d’Or. Er zijn nog twee stukjes over. Bewaren tot morgen?

op 16 12 2008 at 14:20 schreef Peter:

Dick! Van harte, jongen. En wie weet ben je morgen dood, dus bewaar helemaal niks. Geniet nu!

op 16 12 2008 at 14:33 schreef Bert Brussen:

Hafid, je zou denken dat het Peter vooral erg dwars zit, iemand in zijn hol. Maar jou lijkt het nog meer dwars te zitten.

Wil je anders een lepel en een aansteker van me? Dan ben je weer sneller in een relaxte bui.

op 16 12 2008 at 14:34 schreef dick jansen:

@ Peter
Dank. ’t Is al op, ja ;-(

op 16 12 2008 at 14:40 schreef Bert Brussen:

Afbouwen met koetjesrepen is voor mietjes. Geef mij maar cold turkey. Gewoon in een huisje van peperkoek en marsepein, ver weg van alle chocolade, in een bos. En vooral veel autorijden, dat helpt.

op 16 12 2008 at 15:00 schreef Liz:

Saira, ik leef blijkbaar heel basic want smeer mezelf gewoon niet elke dag in met chocola, maar ik geef niets aan goede doelen, daar geloof ik niet in. Daarbij draag ik al een substantieel deel van mijn inkomen af aan de staatskas die er ook allemaal leuke dingetjes mee doet, dus mijn bijdrage is al geleverd, zeg maar.

Ik ben blij dat ik middels mijn internetabonnement iets kan bijdragen aan de zinvolle discussies in deze wereld.

Rena, ik ben erg benieuwd naar je schoenenwebsite. Het zijn toch hopelijk wel echte gezondheidsschoenen he?

op 16 12 2008 at 15:02 schreef Hafid:

Maar, Bert, het zit hem niet dwars; ik schreef al dat hij je ongetwijfeld dankbaar is.

Er zijn appels die een wurm nodig hebben.

En hierbij neem ik afscheid van jullie.

op 16 12 2008 at 15:58 schreef Rena:

Liz, ze kunnen in de afwasmachine, heel gezond en heel decadent.

op 16 12 2008 at 16:05 schreef Kariem:

Heroïneverslaving, chocoladeverslaving – het is me toch wat met jullie moderne lui.

Ha Hafid, leef jij ook nog? Ik las in je laatste brief aan Komrij dat je jezelf met een bolletje opium naar de andere wereld zou helpen. Niet gelukt?

op 16 12 2008 at 16:16 schreef Peter:

Hij is het aan het proberen met een hardnekkig griepvirus, maar dat duurt nu ook al vier weken.

op 16 12 2008 at 16:35 schreef Daan:

Beginnen met roken en zuipen, ben je er zo van af denk ik.

op 16 12 2008 at 16:42 schreef Max J. Molovich:

Dat was jammer, dat abrupte einde aan die briefwisseling tussen Hafid & oom Gerrit. Ik vond ‘m steeds beter worden, die briefwisseling. Het einde liet mij enigszins in verwarring achter, kan ik me nog herinneren.

Maar goed. Chococlade. Ik heb er niet zo heel erg veel mee. Koekjes met chocola dan weer wel. Scholiertjes bijvoorbeeld. Of princekoeken. Een tijdje geleden was ik ook licht verslaafd aan chocopops van de merken Lion en Kittkat. Niet te versmaden. Maar die zijn dus nergens meer te krijgen. Dat gebeurt mij wel vaker, dat ik een product lekker vind en dat het vervolgens nergens meer verkrijgbaar is. Zeer vervelend. Je krijgt dan een beetje het gevoel dat ze je proberen buiten te sluiten.

op 16 12 2008 at 16:46 schreef hassnae:

Max, die chocopops zijn nog gewoon te krijgen. Het verschilt per supermarkt en per tankstation, maar ze zijn er wel.

op 16 12 2008 at 17:16 schreef Bert Brussen:

Hardrugs + lichamelijke weerstand = FAIL.

Vier weken voor een griepvirus is in dat geval nog redelijk.

op 16 12 2008 at 17:59 schreef Tjerk:

"de laatste dagen heeft Peter het op zijn heupen gekregen en zingt hij de hele dag door.
Er zit een heuse Tom Jones in hem. Hij eet er alleen niet minder chocola van."

Ik zie het al helemaal voor me:

op 16 12 2008 at 19:53 schreef Max J. Molovich:

Ik kom alleen bij de Albert Heijn en de Vomar >> Geen chocopops voor deze jongen. En ik ga niet naar Shell of zo, WANT SHELL IS VOOR DE APARTHEID IN ZUID-AFRIKA!@#$!!

op 16 12 2008 at 20:31 schreef Bert Brussen:

@Molovich: RIGHT ON!

Ik heb zojuist mijn Makro-pas verbrand!

op 16 12 2008 at 21:18 schreef Frank:

Gek dat niemand hier (of heb ik niet goed gekeken?)de term chocoholisme gebruikt.

Mijn top 3:
valrhona (de sterkste)
cote d’or noir (de noir brut 86%)
Lindt Excellece (Peru, Chili)

op 18 12 2008 at 10:56 schreef Peter:

Jij dacht dat ik Brugge niet ken? Man, daar heb ik één van de lekkerste maaltijden van mijn hele leven genoten.

En die chocola…

op 18 12 2008 at 11:46 schreef Jur:

Jij ook al? Ik dacht dat ik culinair niks gewend was, dat ik daarom van alles zo ondersteboven was. Maar wat een gastvrijheid en wát een keuken…

op 18 12 2008 at 12:01 schreef Jur:

Hey Peter,

Wil je echt kapot gaan, breng dan een bezoekje aan Brugge. Wissel je wat cultuur snuiven en culinaire hoogtepuntjes afmet bezoekjes aan één van de vele chocoladewinkeltjes, naar believen zeer modern of klassiek ingericht, met ieder hun eigen home made chocolade. Je weet niet wat je meemaakt. Ik als dieet & sportman ging 3 dagen aan het choco infuus.

op 19 12 2008 at 14:40 schreef Peter:

Wat je zegt.

Ik heb trouwens drie CD’s met southern soul in mijn bezit die jij, naar ik heb begrepen, niet kon waarderen. Ik vind ‘m geweldig. Zeer bedankt.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS