Home » Archief » Pooier


[18.12.2008]

Pooier

Peter Breedveld

agent4 (77k image)
Foto: Agent Provocateur

Er zijn nog maar weinig kranten en bladen die geen allochtone columnist in huis hebben. Of die iets interessants te melden heeft, doet er niet toe en een talent voor schrijven is overduidelijk ook geen noodzaak, als het maar een allochtoon is. Een Marokkaan of een Turk, bovendien, want die zijn in de mode. Het blijft voor de bovenmodale Grachtengordel- en Utrechtse heuvelrugbewoner kennelijk interessant om de zoveelste Hassan of Çilay in gebrekkig Nederlands te zien haspelen dat wij zo’n ‘intolerant landje’ zijn geworden.

Eén van de ergste of misschien wel dé ergste is de Marokkaanse onnozelaarster Fadoua Bouali, die in de Volkskrant haar politieke inzichten lardeert met bakvisachtig gemijmer over haar liefdesleven, dat geloof ik vooral bestaat uit handje vasthouden met ene Mo, voor wie ze ook Dr. Oetker-cakejes bakt. ‘Nee, niet de Mo van Ehsan Jami, maar mijn nog altijd manlief in spe Mo. Ja, die Mo.’

Bouali is er zo eentje die haar roze pen in haar knuistje klemt en zorgvuldig hartjes boven haar i’s tekent.

In haar laatste stukje constateert deze keukenprinses dat de Marokkaanse overheid hotels bouwt en wegen aanlegt om van haar geboortestad Alhoceima een toeristische trekpleister te maken en zo de bewoners de prostitutie in te drijven.

Echt waar, Marokko wil toeristen trekken en voor Bouali staat dat gelijk aan prostitutie: ‘Marokko is hard op weg om in de voetsporen van Thailand te treden als het gaat om betaalde seks’, schrijft ze.

Maar het enige dat de overheid doet, is hotels bouwen en wegen aanleggen! Dat is dan je dank voor het creëren van nieuwe werkgelegenheid in een gebied waaruit naar Bouali’s eigen zeggen ‘de meeste mannen naar Europa zijn weggetrokken, omdat er geen werk voor ze is.’

Bouali weet ook al zeker dat het toerisme in Alhoceima geen banen voor de lokale bevolking zal opleveren, behalve dan voor wie als hoer aan de slag wil. Toeristen, weet Bouali, komen alleen maar om de plaatselijke maagden te onteren. Dat doen ze in Thailand immers ook. En omdat de meeste mannen naar Europa zijn vertrokken, kán de Marokkaanse overheid haar bevolking ongehinderd prostitueren, want ‘in Marokko is het nog steeds zo dat mannen de eer van de vrouwen bewaken en ze beschermen tegen andere mannen’, aldus Bouali.

Dat Thailand er als één van de weinige ontwikkelingslanden helemaal zelf bovenop is gekomen dankzij de toeristenindustrie, dus dankzij de mensen die van de mooie stranden en de culturele rijkdom van Thailand komen genieten, is aan Bouali voorbijgegaan. Bouali leest af en toe een berichtje in de Spits en denkt dat elke toerist in Thailand een kinderverkrachter is, zoals Telegraaflezers denken dat in Nederland elke mannelijke Marokkaan zijn kostje bij elkaar scharrelt als loverboy.

Het is zó dom, zo gruwelijk dom, allemaal. Waarom geeft de Volkskrant een podium aan dit soort lasterlijke stemmingmakerij door een Holly Hobbie-moslima die ons ook nog weet te melden dat dansen in Marokko als een vorm van prostitutie wordt beschouwd? En in één adem door beweert ze dat zij niet oordeelt over vrouwen die in de prostitutie werken. Nee, het zij verre van Bouali om over die vrouwen te oordelen. Zij maakt gewoon de Marokkaanse overheid voor pooier uit.

Marokkaanse overheid, leest u dit ook? Tijd voor een stevig gesprek met mevrouw Bouali, de volgende keer dat ze de Marokkaanse grens weer over wil!

Peter Breedveld bakt zijn cakejes volgens eigen recept.

Algemeen, 18.12.2008 @ 08:17

[Home]
 

48 Reacties

op 18 12 2008 at 08:36 schreef Hosseyn:

Kader Abdollah is de ergste!
Mohammed Benzakour is nog erger!

op 18 12 2008 at 08:54 schreef hassnae:

een Holly Hobbie-moslima die ons ook nog weet te melden dat dansen in Marokko als een vorm van prostitutie wordt beschouwd?

Goh ja, dan is elke Arabische vrouw wel een hoer, want ze doen het allemaal. Moet je de feesten en bruiloften eens zien. Ze gaan helemaal los. Dat zijn waarschijnlijk verkapte bordeelavonden.

op 18 12 2008 at 09:17 schreef Huub:

@Hosseyn:

Kader Abdolah heeft ene goddelijke snor. Dat vrijwart m van alle kritiek

ontopic: Bouali is niet de beste columnist van Nederland nee, voorzichtig gezegd.

op 18 12 2008 at 10:24 schreef Bas:

Ze zijn wel graag geziene gasten van eindredacties – je hoeft ze niet eens na te lezen want ze mogen best af en toe een foutje maken. Dat houdt ze exotisch, en je moet ook niet te veel eisen nietwaar.

Wat mij van hen, zeker ook van die Bouali vaak verbaast, is dat een leven in Nederland ze alleen maar heeft gesterkt in hun bekrompen wereldbeeld en benarde levensgevoel.

De ergste is Afshin Ellian, dat spreekt..

op 18 12 2008 at 10:44 schreef N. Molrat:

Als bovenmodale, naieve Volkskrantlezer ben ik natuurlijk een fan van Bouali.
Ik vind het heerlijk om haar stukjes te lezen. Ze is lief en onschuldig en ongerept en ze bevestigt mijn romantische beeld van de nobele wilde.
Waren alle (Marokkaanse) meisjes maar zoals zij.

op 18 12 2008 at 10:55 schreef Peter:

Wat mij van hen, zeker ook van die Bouali vaak verbaast, is dat een leven in Nederland ze alleen maar heeft gesterkt in hun bekrompen wereldbeeld en benarde levensgevoel.

Dat schijnt een ijzeren wet te zijn, dat een gemeenschap van expats blijft hangen in de tijd waarin het grootste deel van die gemeenschap uit het moederland is vertrokken. Nederlanders in de Algarve zoeken elkaar ook altijd op en het is daar nog helemaal jaren tachtig, ondanks de satellietschotels op hun dak, waarmee ze nog steeds naar Nederland 1, 2 en 3 kijken.

Come to think of it, waarschijnlijk is dat omdat ze nog steeds naar Nederland 1, 2 en 3 kijken.

Hos, Abdelkader Benali is één van de betere columnisten. Regelmatig slaat hij de spijker op de kop, bijvoorbeeld in deze column (we vergeven hem dat hij het omhooggevallen bontkraagje Hassan Bahara een ‘begenadig schrijver’ noemt):

Appa is een exemplarische Marokkaan die op exemplarische wijze roeit met de riemen die hij heeft. Door het ontbreken van een perspectief zoekt hij zijn heil in blowen, drinken en slapen. Een knallende ruzie met zijn broer zorgt voor een omkeer. O, die mytische ruzies toch. Vanaf dat moment weet hij het: om te overleven moet hij zijn cynisme voor kunst laten doorgaan. Want, zo zegt hij het zelf, het geeft hoop. Hiphop noemt hij het. Nu gaat hij naar Dubai, organiseert feesten. Maar zelfs wanneer het succes hem aan komt gewaaid, blijft hij zich gedragen als aangeschoten wild. Als het exemplarische slachtoffer. Maar het slachtoffer heeft wel genoeg vleermuizeninstinct om zijn mogelijke biograaf 50 procent van zijn werkbeurs af te troggelen. Eens een dief, altijd een dief. Misselijk word je van zo’n mannetje.

Hij moet wel hoognodig aan de spell-check, Benali. Maar goed, een doorgewinterde autochtoon als Willem Breedveld kan ook geen d van een t onderscheiden.

op 18 12 2008 at 11:03 schreef Ozymandias:

Tja, daar waar ongerepte gebieden open worden gesteld voor toerisme, treden onvermijdelijk veranderingen op. Meestal is dit positief; de lokale bevolking kan een vette boterham verdienen in de dienstensector in plaats van dat ze voor een hongerloontje moeten zwoegen op het land of in de fabrieken.

Natuurlijk zijn er altijd quasi-intellectuele types als Bouali die moord en brand schreeuwen om dit soort veranderingen. De eerlijke, lokale authentieke cultuur wordt vercommercialiseerd, het milieu verpest, en de vrouwen geprositueerd, zo beweert men.

Dit is ouderwets reactionair gejammer over de veranderende wereld, listig vermomd als progressieve maatschappijkritiek. Wat ze bedoelen is dat deze gebieden niet voor de lokale bevolking worden verpest, maar vooral voor henzelf.

Want uiteindelijk hechten types als Bouali meer sentimentele waarde aan ‘oorden onaagetast door het toerisme,’ dan de bewoners zelf.

op 18 12 2008 at 11:08 schreef persephone:

Gelukkig hoef ik al die excuus broddelwerkjes niet te lezen: de 2-wekelijkse verongelijkte braakpartij van Cilay Ozdemir, die in haar 1e column schreef dat ze "dan liever politiek correct was" is iedere keer weer een genoegen om over te slaan. Ik vind het ongelooflijk dat een krant als Trouw de lezer opscheept met een dergelijke "comniste".

op 18 12 2008 at 11:28 schreef Bert Brussen:

De Volkskrant is wat columns en opinie betreft al tijden helemaal de weg kwijt. Als je wekelijks die breifwisseling tussen ultra-conservatief Andreas Kinnegin en Naema Tahir probeert te lezen snap je wat ik bedoel. Zelden zo’n pathetische herhaling van zetten gezien.

De pro-Israel propaganda krijgt ook ruim baan in de Volskrant. Vandaag een zoveelste opiniestuk waarom Israel lief is en boven alle kwaad verheven. Doorgaans geschreven door iemand die gewoon in dienst is van de Israelische overheid.

Maar echt leuk is het feit dat Jan Willem Duijvendak c.s. ONBEPERKT de ruimte krijgen in de VOlksrant om hun boekje te promoten (GRATIS RECLAME! En dan gaan zeiken dat je te weinig advertientieinkomsten hebt). Die heeft echt al acht opiniestukken mogen afdrukken waarin hij betoogt dat we gewoon door moeten gaan met het doodknuffelen van allochtonen en dat harde aanpak uit de boze is. En telkens wordt onder zijn opiniestuk de complete info van zijn laatste boek afgedrukt.

Zo schrijf je een bestseller: zorg dat je een Volkskrant-fahige mening hebt en je mag onbeperkt gratis reclame maken.

op 18 12 2008 at 12:07 schreef Smeets:

Volkskrant

Wat is dat???

op 18 12 2008 at 12:39 schreef VerVanVrijheid:

Grappig is dat, Fadoua lijdt een beetje aan wat eigenlijk een typische hippie-ziekte is.

Je komt aan in een derde wereldland, wat langzaam aan verandert in tweede wereldland. Alles wordt opgebouwd en de locals krijgen steeds meer werk en geld.

Je zult dan altijd zien dat je een verongelijkte hippie tegenkomt, die daar al tien jaar komt. En oh, het was vroeger zoveel beter en exotischer. Al die vercommercialisering vinden ze helemaal niks. Met al hun menslievendheid hopen ze dat de 3e wereld blijft zoals ie is, zodat ze lekker aapjes kunnen kijken. Ken je dat?

Trouwens, als het over hoeren en Marokko gaat, dan heeft mevrouw Fadoua wel een klein beetje gelijk. Van een hoertje lusten ze wel pap daar. De Arabische en Westerse toeristen drijven dat wel een beetje aan, maar voor zover ik kan zien zijn het voornamelijk de locals die wel een sappig vrouwtje lusten….

op 18 12 2008 at 13:20 schreef Jimmy:

"ultra-conservatief Andreas Kinneging"

Kinneging was van origine zeer liberaal. Hij gelooft alleen niet meer dat het liberalisme een antwoord is op de toekomstige uitdagingen. Hij wil niet conserveren, maar veranderen — alleen terug, niet vooruit. In die briefwisseling zat hij een aantal keer fout in zijn veronderstellingen (en volgens mij ook in zijn conclusies), maar oninteressant is hij niet.

op 18 12 2008 at 14:05 schreef Kariem:

Ha, eindelijk, Fadoua Bouali heeft eindelijk haar Mo gevonden. Het werd GVD eens tijd!

Trouwens, wat is een Holly Hobbie-moslima?

op 18 12 2008 at 15:47 schreef Tjerk:

Jimmy: "Kinneging .. wil niet conserveren, maar veranderen — alleen terug, niet vooruit."

Daar is óók een term voor: reactionair.

op 18 12 2008 at 16:51 schreef Jimmy:

Klopt exact en so what, Tjerk? Getuige de wijze waarop jij uit de hoek komt — een tolerante, ruimdenkende jongen — dan zal je daar vast alle begrip voor hebben.

op 18 12 2008 at 17:49 schreef f.nahar:

De overdreven focus bij de media op de allochtoon zal vrees ik precies het tegendeel bewerkstelligen van datgene dat wordt beoogd, n.l. acceptatie van onze Turkse en Marokkaanse medeburgers.
Peter heeft gelijk, Fadoua Bouali is heel erg, maar het meest ernstige verschijnsel is toch wel Nazmiye Oral met haar huis-tuin-en-keuken-colums uit haar Turkse enclave in Twente. Moeder ongeletterd, maar toch niet dom, vader een versleten rug door jarenlang zwoegen in de kapitalistische Hollandse industrie. Zo langzamerhand kan ik ze wel dromen deze schrijfsels over het Turkse driekamerappartement in Almelo of Enschede.
Begrijp me goed, ik misgun deze dames hun plaatsje in de krant absoluut niet, maar waarom niet eens tekeergaan over de kredietcrisis of over het paddoprobleem? Over het politieke activisme van de Anne Frank Stichting, de opheffing van de Nederlandse Antillen of de groeiende noodzaak van de voedselbanken.
Collega columniste Nausica Marbe grijpt mij iedere week weer bij de keel met haar vaak indringende ontboezemingen. Zij komt niet uit Turkije of Marokko, maar uit Roemenië, ook een ver land, daar zit het´m dus niet in.

op 18 12 2008 at 18:27 schreef Liz:

Overigens is er ook een groot misverstand omtrent Thailand. Wat niemand weet, omdat het verzwegen wordt, omdat het niet past in de ‘het westen is slecht’-gedachte: ongeveer 75% van de bezoekers van hoeren in Thailand zijn Thaise mannen.

Verder begrijp ik je ergernis over types als Bouali en nu ook weer bijvoorbeeld haar ‘kleine zusje’ Sabra Dahhan. Eigenlijk zou je zelf ook een column willen, maar helaas, je bent een middelbare blanke man (en kaal) dus word je nergens aangenomen.

op 18 12 2008 at 19:06 schreef Tjerk:

Jimmy: er is weinig waar ik geen begrip voor kan hebben. Ik vind een reactionaire houding echter tegelijkertijd weinig constructief.

De loop van de geschiedenis heeft ons op het punt gevoerd waar we nu staan en je kunt die loop noch die uitkomst ongedaan maken. Te zeggen: dáár-en-dáár sloegen we finaal de verkeerde weg in is dus zinloos. Zelfs als het waar is: jammer dan, want je kunt nooit meer terug. Daarom is reactionarisme niet meer dan het je beklagen over de volgens jou verkeerde koers waar we op zitten. Gaap!

op 18 12 2008 at 19:27 schreef Huub:

@Liz:

Ach, Nico Dijkshoorn is het ook gelukt als kalend emiddelbare man.

op 18 12 2008 at 20:11 schreef Tarak:

Oneens! Deze column vond ik inderdaad de onderbouwing nogal zwak, maar meestal vind ik haar columns juist wel goed, er zit iets oprechts in haar columns wat ik erg kan waarderen. Waarom zou je het niet over de liefde mogen hebben? Er zijn wel meer assertieve mensen die in bakvissen veranderen als het om de liefde gaat, hartstikke leuk toch?

Kader Abdolah is veel erger, zware woorden om de leeghuid te verhullen. Dahhan heeft nog nooit iets oprechts opgeschreven, typische slachtofferallochtoon, en alleen een column vanwege allochtone achtergrond.
Benali neigt soms ook wat teveel naar slachtofferisme, heeft wel een leuke schrijfstijl en kan soms wel verrassend uit de hoek komen.

De allerallerallerallerallerergste beroepsallochtoon als columnist is Ozdemir in Trouw.

Echt verschrikkelijk, blinde haat tegen het Westen, tegen Nederland. Elke diepgang ontbreekt, niets vernieuwends in haar denken en in haar schrijven. Echt heel erg. Haar columns lezen is een vorm van masochisme.

op 18 12 2008 at 20:12 schreef Tarak:

leeghuid=leegheid

op 18 12 2008 at 20:12 schreef Bert Brussen:

Verder begrijp ik je ergernis over types als Bouali en nu ook weer bijvoorbeeld haar ‘kleine zusje’ Sabra Dahhan. Eigenlijk zou je zelf ook een column willen, maar helaas, je bent een middelbare blanke man (en kaal) dus word je nergens aangenomen.

Ja peter, je bent gewoon JaLo3Rs!!!11!!!111!!!

( /dooddoener)

op 18 12 2008 at 20:37 schreef Liz:

Bert, wanneer kom jij eens uit Peters hol?

op 18 12 2008 at 21:16 schreef Pieter:

Msa l xir, Bert! kif dayer? Le bas? Waš had l-hu¿an¼i ½adi yemši l-l-me½rib? Llah ysellm ek tfoe!

op 18 12 2008 at 22:41 schreef toevallige voorbijganger:

Tarak,
Nee, dat is niet leuk. Schrijven over de liefde is oké en hartstikke tof, maar als je het gaat gebruiken als nepkaas over een pizza, dan nee bedankt.

Als ik Mo was zou ik me gebruikt voelen.
Sowieso zou ik het niet met haar hebben want ze heeft dr. Oetker nodig om cakejes te bakken. Geef dan toe dat je niet kan koken en kóóp de cakejes, maar scheep me niet af met zo’n zwak excuus. Zelfs 8 jarige jongetjes kunnen met zo’n pakket cakejes bakken (zie de reclame) dus veel moeite en liefde zit er niet in.

op 18 12 2008 at 22:44 schreef Bert Brussen:

@Liz: je comments worden met de dag origineler en steekhoudender.

@Pieter: Limburgs?

op 18 12 2008 at 22:48 schreef VerVanVrijheid:

le bas? bejer, hamdulah, chokran, shoarma

op 19 12 2008 at 07:19 schreef Bert Brussen:

Met Dr. Oetker cakejes bakken is echt weerzinwekkend truttig. Dat je dat toegeeft zegt al genoeg.

op 19 12 2008 at 08:28 schreef Peter:

Ongeveer 85% van alle toeristen die naar Thailand afreizen zijn mannen….die voornamelijk naar lustoorden als pattaya en phuket gaan en absoluut niet op strandvakantie! De motor achter de thaise economie ligt op haar rug….

Heb je daar nog een bron bij, of is dit het slordiger natte-vingerwerk?

Trouwens, wat is een Holly Hobbie-moslima?

Ken je Holly Hobbie niet? Een soort Brönte Sisters meets Laura Ingalls-modelijn voor bakvissen in de jaren tachtig.

op 19 12 2008 at 09:33 schreef Hosseyn:

Dat klinkt wel erg geil, Peter! Ik wil die hoe-heet-ze-ook-al-weer wel ’s zien!

op 19 12 2008 at 09:51 schreef Peter:

Die Laura Ingalls speelde?

Hier dan, een mooie bedscène uit Little House:

op 19 12 2008 at 10:12 schreef Hosseyn:

Uhhhh…. ik bedoelde Boudoua Fadouaaoualia

op 19 12 2008 at 10:13 schreef Hosseyn:

Als je zo’n uitleg geeft, zul je de jeugd ook moeten uitleggen wat een bakvisch is. Dat woord wordt al sinds de dagen van Stijfkopje en Joop-ter-Heul niet meer gebruikt. Bakvissen zijn geen kleine meisjes meer kinderen; hier is het ultieme prototype bakvisch:

op 19 12 2008 at 10:14 schreef Peter:

Fadoua Bouali, foto door Anja Meulenbelt. Kunnen we nu weer verder?

Ik zou haar wel eens willen ontmoeten. Ergens fascineert ze me, met haar Dr. Oetker-heiligheid.

op 19 12 2008 at 10:21 schreef Hosseyn:

Dit type bakvisch bestaat niet meer; zij is hier de breezer-leeftijd al vijf jaar voorbij.

Net als ´The day the earth stood still` behoeft dit lied een flinke upgrade: I.p.v. ‘ m’n eerste zoentje’ – m’n eerste reverse bukkake etc.

op 19 12 2008 at 10:26 schreef Hosseyn:

Verder met wat?

Het lijkt wel of ze daar in de kerk zit.

op 19 12 2008 at 10:26 schreef Peter:

De foto is van Anja Meulenbelt, dus dat zou zomaar kunnen.

Verder met de mens die Bouali is, in plaats van hoe ze eruit ziet.

Die Mo van haar, zou die nou op die cakejes zitten te wachten? Die wil ongetwijfeld onderhand eens een keer van bil. Hoelang hebben ze nou verkering?

op 19 12 2008 at 10:41 schreef Hosseyn:

Ach, die doen het al lang; die cakejes zijn gewoon een rookgordijn voor de achterban. Zij heeft waarschijnlijk vierentwintig broers die haar maagdelijkheid bewaken.

op 19 12 2008 at 10:45 schreef Peter:

Ik heb ook eens zo iemand gekend, een katholieke fundamentaliste. Grote bek over iedereen die niet de zelfde hoogstaande waarden koesterde als zij. Woonde nog bij haar moeder, was verloofd, vaardigde Roomse fatwa’s uit alsof ze van de Paus persoonlijk een mandaat had gekregen.

Drie maanden na de bruiloft bleek ze vreemd te gaan met het halve dorp, al jaren.

Niet dat ik wil suggereren dat Fadoua zich door jan en alleman laat uitwonen, maar op je 35e of 36e nog net doen of je maagd bent en vrouwen uitschelden voor hoer omdat ze make-up ophebben vind ik een beetje… raar.

op 19 12 2008 at 10:59 schreef Paco:

Dan zullen er in Marokko ook een kwak pooiers zijn, de gemeenschap kennende. Job Theemuts van allahdam moet eens snel gaan kijken hoe ze dat daar doen.

op 19 12 2008 at 11:54 schreef Peter:

Ik zie Marbe niet diep buigen voor Verdonk, Kariem. De column waarnaar je linkt, bevat een vrij zakelijke analyse van de metamorfose die Verdonk heeft ondergaan. Ze bevat enkele kritische noten, zoals: ‘Toch is dit dezelfde politica die de val van partijgenote Ayaan Hirsi Ali – een vriendin naar eigen zeggen – voor particulier gewin in gang zette.’

op 19 12 2008 at 11:59 schreef Kariem:

"Collega columniste Nausica Marbe grijpt mij iedere week weer bij de keel met haar vaak indringende ontboezemingen. Zij komt niet uit Turkije of Marokko, maar uit Roemenië, ook een ver land, daar zit het´m dus niet in."

Grijpt het je ook zo aan, haar kwijlerige ontboezeming van deze week waarin ze diep buigt voor de gewiekste politica Rita Verdonk die haar politieke agenda laat afhangen van de waan van de dag?

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/2227/Rita_op_de_softe_tour

op 19 12 2008 at 12:01 schreef Buiswater:

Ongeveer 85% van alle toeristen die naar Thailand afreizen zijn mannen….die voornamelijk naar lustoorden als pattaya en phuket gaan en absoluut niet op strandvakantie! De motor achter de thaise economie ligt op haar rug….

op 19 12 2008 at 12:11 schreef Peter:

Dat zijn geen jubelkreten, dat zijn vaststellingen. Rita Verdonk gooit het toch ook over een andere boeg? Ze heeft de stok verruild voor de wortel. Jouw laatste citaat is meer een karikatuur.

op 19 12 2008 at 12:17 schreef Kariem:

Och, maar het is veel meer dan alleen maar een zakelijke analyse. De ene jubelkreet volgt de andere op.

"Gebakken lucht? Nee, maar wél luchtig – politiek met een suikerlaagje."

"effectieve oneliners, die vooral de emotionele lading van de aangestipte problematiek dekken."

"Gaat het over ontwikkelingshulp, dan adviseert TON terecht: ‘Bij twijfel: niet doen.’"

"TON heeft een toon gevonden en die is opvallend mild."

"Verdonk heeft geen boodschap aan traditionele rolpatronen, wel aan de symboolwaarde van zo’n toegewijde moeder die grossiert in veiligheid en intimiteit – je eigen nachtzuster die immer klaar staat, nimmer versaagt, een luisterend oor biedt, de steek aanreikt, opbeurend rebbelt. TON brengt de vrouwelijke variant van ‘At your service’."

op 19 12 2008 at 12:20 schreef Kariem:

Knap trouwens dat ze een hele column weet te wijden aan de tenenkrommende oneliners waar het partijprogram van TON uit bestaat.

op 19 12 2008 at 12:39 schreef Jimmy:

"gewiekste politica Rita Verdonk"

Verdonk is allesbehalve gewiekst. Ze heeft sinds haar verlies van Rutte alleen maar strategische blunders gemaakt. Verdonk is gewoon niet zo intelligent.

op 19 12 2008 at 15:46 schreef Franco Nahar:

@Kariem
Ik denk dat je de column van Nausica Marbe niet helemaal goed begrepen hebt. Maar los hiervan vind ik haar samen met Pax Pam op het moment de beste columnist van de verder softe en vaak zure Volkskrant.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS