Home » Archief » Jodinnen en Arabiënnes


[27.01.2009]

Jodinnen en Arabiënnes

Peter Breedveld

hafsia10 (73k image)
Hafsia Herzi

“’Als ik u zo hoor praten, dan bent u voor mijn gevoel helemaal geen Jood’”, zei een knappe jonge vrouw tegen Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid. ‘“Dan denk ik: ‘Ga toch weg, word moslim’.”

Ik zat gisteravond naast Hamburger in het café van het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger, waar net een debat tussen Joodse en Arabische vrouwen was geweest over de ‘impact van het Gaza-conflict in Nederland. Het was georganiseerd door het vrouwennetwerk Women Inc. en de idee erachter was dat vrouwen heel anders met elkaar debatteren dan mannen. “Vrouwen luisteren beter, ze hebben meer respect”, zei iemand. Totale bullshit.

Om te beginnen was daar de Joodse Barbara Barend, gesouffleerd door haar vader Frits Barend, die er naar zei te streven dat iedereen in vrede met elkaar omgaat en dat het polariseren moest ophouden, meteen gevolgd door de verklaring dat Israel het enige land in het Midden-Oosten is waar vrouwen en mannen gelijk zijn en waar je mag zeggen wat je wilt. Naast Barend zat de Joodse schrijfster Ariëlla Kornmehl, die sprak over het ‘antisemitisme bij ‘bepaalde bevolkingsgroepen’, waarbij ze verwijtend naar haar Arabische gesprekspartners keek, te weten Nora Asrami van het Contactorgaan Moslims en Overheid en een zekere Hassnae Bouazza, een ontzettend lekker wijf, by the way.

De Arabieren voelden zich uiteraard in de verdediging gedrongen, het woord ‘‘islamofobie’ viel, Barend riep dat Joden geen moskees bekladden en moslims bedreigen en terwijl zich achter haar een soort soepkippenopstootje ontrolde, beweerde gespreksleider Anousha Nzume dat hier het bewijs werd geleverd dat vrouwen veel beschaafder debatteren dan mannen. Ze deed me denken aan die Irakese minister van Informatie, die op televisie steeds victorie kraaide terwijl links en rechts van hem de Amerikaanse bommen insloegen. Een Amsterdamse wethouder in een slechtzittend corduroypak uit de jaren zeventig zei dat de vrouwen in de zaal zo goed naar elkaar luisterden.

Het was een alleszins beschamende vertoning. Toen eenmaal de nadruk was komen te liggen op de antisemitische leuzen bij anti-Israeldemonstraties, meldden zich de onvermijdelijke bagatelliseurs die vonden dat er niet zo moest worden gezeurd over een kreet als ‘’Hamas, Hamas, Joden aan het gas’ terwijl in Gaza kinderen stierven. Hedy d’Ancona bijvoorbeeld, ook van Een Ander Joods Geluid. En toen Kornmehl haar verweet antisemitisme te bagatelliseren, begon ze heel theatraal verontwaardigd te schreeuwen: “’Jij verwijt mij te bagatelliseren?! Hoe kun je dat tegen me zeggen?!’

Dat er zoveel media-aandacht was voor die antisemitische leuzen, was trouwens de schuld van de mannen, meenden de vrouwen. “Mannen polariseren nou eenmaal makkelijker”, beweerde communicatiewetenschapper Jacqueline de Bruin. “Dat is inderdaad een masculiene aanpak”, vulde d’Ancona aan. Barend riep dat ze een hekel aan mannen had.

Gespreksleidster Nzume was op zeker moment zo bezig met een aantal sprekers in de zaal, dat ze niet zag dat Asrami iets wilde zeggen. Kornmehl wees Nzume daar op en die viel haast in katzwijm van ontroering door de Jood, die aandacht vroeg voor de Arabier. ‘“Is dat niet mooi?!’” huilde ze half. Blijkbaar had Nzume alle hoop op een beschaafd debat ook al laten varen, dat ze zich aan dit wel heel dunne strohalmpje vastklampte.

Ik ben uiteraard bevooroordeeld, maar mijn sympathie lag bij de Arabische vrouwen en bij Erella Grassiani van het Israel-kritische platform Gate 48. Grassiani vertelde dat ze door andere Joden werd uitgemaakt voor verrader, dat de Israelische geheime dienst nadrukkelijk aanwezig was bij protestdemonstraties van kritische Israeli’s. Barend bleef volhouden dat Joden met een kritisch geluid vrijuit mochten spreken.

Daar valt wel wat op af te dingen, getuige de excommunicatie die Jaap Hamburger ten deel viel na afloop van het debat. Verschillende vrouwen prezen Hassnae’s redelijkheid, maar Grassiani mochten ze niet, die vonden ze radicaal, zeiden ze met een vies gezicht. Terwijl Grassiani met geen woord had gesproken over het Gaza-conflict of de Israelische politiek. Ze wees alleen op de moeilijkheden waar een Jood mee te maken krijgt als hij zich kritisch uitlaat over Israel.

De gezichten die veel mensen trokken zodra ze Jaap Hamburger ontwaarden, spraken boekdelen. De man wordt door veel Joden ontzettend gehaat. En hoe stoer hij zich ook voordeed, het sneed hem duidelijk door zijn ziel. Toen die vrouw hem zei dat hij moslim moest worden, verstarde zijn gezicht en trok hij zich bijna letterlijk terug in zijn schulp, zijn jas.

Barend en Kornmehl behoren overigens niet tot die onverdraagzamen. Zij kwamen na afloop bij ons aan tafel zitten om na te praten. Er was niets van animositeit te merken. Maar toen ik Barend aan Hassnae hoorde voorstellen dat ze een Joods-Arabisch kookclubje zouden oprichten om over dingen te praten en nader tot elkaar te komen, hoopte ik wel dat Hassnae haar zou vragen hoe ze dat voor zich zag. Gezellig keuvelend de latkes bereidend, er om de andere zin op wijzend dat Israel de enige democratie in het Midden-Oosten is, en Joden geen afvalligen in elkaar timmeren? Maar Hassnae is van het harmoniemodel. Ze was zelfs te sjiek om tijdens het debat te wijzen op de vele oproepen, op Internet, om Gaza te nuken.

In plaats daarvan meldde zich aan het eind van het debat de verbijsterende domoor Raja Felgata die, nadat ze had aangekondigd te willen eindigen met een boodschap van hoop, zonder een spoor ironie beweerde dat de nadruk, die er werd gelegd op de antisemitische leuzen tijdens de demonstraties, eigenlijk net zo erg is als roepen dat Joden aan het gas moeten.

Peter Breedveld heeft helemaal geen hekel aan vrouwen, maar hij denkt wel dat het niet voor niks is dat God de man boven de vrouw heeft geplaatst (koran 4:34).

Peter Breedveld, 27.01.2009 @ 16:55

[Home]
 

15 Reacties

op 27 01 2009 at 18:04 schreef Borrelpraat:

‘…de idee erachter was dat vrouwen heel anders met elkaar debatteren dan mannen. “Vrouwen luisteren beter, ze hebben meer respect”, zei iemand. Totale bullshit.’

Inderdaad. Debatterende vrouwen, dat is slechts één grote uitwisseling van vagina-monologen.

op 27 01 2009 at 18:06 schreef Onwijsgeer:

Komen er ooit nog andere onderwerpjes aan bod dan dat eeuwige geneuzel over Joden, Moslims, integratieproblematiek, HVV-haat, etc.?

op 27 01 2009 at 18:26 schreef Bert Brussen:

@onwijsgeer waar wil jij het over hebben dan?

op 27 01 2009 at 18:47 schreef John:

Die Barend, haar is zeker niet opgevallen wat voor leuzen er door Joden op Islamitische begraafplaatsen in bezet gebied wordt gekalkt. Vaker Haaretz lezen, dame.

op 27 01 2009 at 19:18 schreef toevallige voorbijganger:

Maar Peter, had je daadwerkelijk verwacht dat vrouwen veel beter konden debatteren? Of was het een grote desillusie?

op 27 01 2009 at 19:24 schreef Peter:

Onwijsgeer: NEEN.

op 27 01 2009 at 19:40 schreef JantjePietje:

@Bert
Schrijf eens wat meer over Myrte Hilkens

op 27 01 2009 at 19:50 schreef Pieter:

Nee, beter nog, maak eens een vuige sex tape. Eeuwige roem!

op 28 01 2009 at 04:22 schreef hj:

Ik dacht dat ondertussen wel ruimschoots bekend was dat juist mannen beter in staat zijn tot het voeren van redelijke debatten zonder alles direct in het persoonlijke te trekken en de grens tussen emotie en ratio te veronachtzamen.. kennelijk is dat tot een aantal belegen feministen nog steeds niet doorgedrongen.

op 28 01 2009 at 12:14 schreef Daan:

Wat een geile bende moet dat zijn geweest.
(Denkt aan scharende Ariëlla en Barbara)

op 28 01 2009 at 12:19 schreef Peter:

Over het algemeen vind ik dat ook, HJ, maar als het om de Palestijnse kwestie gaat, tellen argumenten voor helemaal niemand, man of vrouw, is mijn ervaring. Daarom wil ik er zelf ook helemaal niet meer aan meedoen. Ik heb mijn eerste zin nog niet uitgesproken of er is me al te verstaan gegeven dat ik er niks vanaf weet, dat ik laf ben, dat ik niks om dooie baby’s geef, dat ik een antisemiet ben, een prosemiet, een terroristenvriend, een apologeet, een Israelneuker, dom, wreed, lelijk, dik, kaal en wat niet al.

In de zaal begonnen op zeker moment ook mannen zich te roeren, en die gingen net zo goed op de demagogische toer. Een vent die beweerde dat hij overwoog uit Amsterdam te vertrekken vanwege het antisemisme, en dat 400 jaar nadat zijn voorouders uit Portugal naar hier waren gevlucht, dat was toch wel droevig. Iedereen zit elkaar psychologisch te terroriseren. En uiteraard applaudisseert iedereen als iemand zegt dat we allemaal in vrede moeten leven en halleluja.

op 28 01 2009 at 13:58 schreef Spuit Elf:

Vrouwen luisteren ook beter naar hun lichaam, en letten meer op hun gezondheid. Echt waar, het was vorige week op televisie, ik geloof dat het een vrouw was, een ‘reklamedeskundige’.

op 28 01 2009 at 19:19 schreef leo:

Met de vrede is het voorlopig wel gedaan. Van dat kookgroepje verwacht ik niet veel.

Van de veroordeling van Joodse oorlogsmisdagers verwacht ik ook niet veel. De oorlog is immers nog maar pas begonnen.

Maar hier zijn ze in ieder geval met naam en foto zichtbaar:

http://www.middle-east-online.com/english/?id=30037

op 28 01 2009 at 23:01 schreef Eric:

soepkippenopstootje, haha, prachtig woord

op 30 01 2009 at 21:57 schreef dieanderesjaak:

Altijd lastig als er geen blanke, rechtse, heteroseksuele, atheïstisch middenklassenman op het podium zit om gezamenlijk af te zeiken.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS