Home » Archief » Islamisering Endemol een feit


[26.02.2009]

Islamisering Endemol een feit

Peter Breedveld

99 (307k image)

Productiemaatschappij Endemol is bezig met een animatieserie op basis van de islamitische superheldencomic The 99. De serie beleeft haar televisiepremière tijdens Ramadan 2010.

The 99 is ‘s werelds eerste islamitische superheldencomic, sinds 2006 uitgegeven door de Kuweitse mediagroep Teshkeel, die zich toelegt op de productie van ‘welvoeglijk’ jeugdvermaak. Vorm en inhoud van The 99 zijn evenwel op Amerikaanse leest geschoeid. Voor de productie van de strip zijn schrijvers en tekenaars van Amerikaanse stripuitgevers aangetrokken, onder andere Fabian Nicieza, bekend van X-men en John McCrea (Spider-man, Hitman).

De serie gaat over een internationaal team van wereldredders met speciale gaven, elk vernoemd naar één van de 99 ‘schone namen van God’, bijvoorbeeld de Saoedische Jabbar, ‘de Machtige’, een Hulk-achtige figuur en de Amerikaan Darr, ‘Brenger van Nood’, die de gave heeft pijn weg te nemen of te veroorzaken.

Zoals alle zichzelf respecterende superhelden hebben ook The 99 een origin story, een genesis, waarin de oorsprong van het team wordt onthuld. Het begint allemaal in 1258, bij de Slag om Baghdad, waarbij de stad in de as wordt gelegd en alle boeken van de befaamde bibliotheek in de Tigris worden gegooid.

Een aantal bibliothecarissen weet echter te ontsnappen en laat de kennis uit de boeken, weggelekt in het water van de rivier, absorberen door 99 speciale stenen. Die worden uit Baghdad gesmokkeld en verborgen in het Ford van Kennis in Andalusië. Na de vernietiging van dat fort worden de stenen over de hele wereld verspreid en honderden jaren later teruggevonden door mensen in 99 verschillende landen.

Naif al-Mutawa, geestelijke vader van The 99, is een psycholoog die op het idee voor de strip kwam toen hij Irakese veteranen uit de Eerste Golfoorlog behandelde. Sommige van hen vertelden hem dat ze waren grootgebracht met de idee dat Saddam Hussein een grote Arabische held was. “Wat is dat voor boodschap, die we onze kinderen meegeven als ze iemand als Saddam Hussein als een held beschouwen?” vroeg Al-Mutawa zich af. The 99 is zijn alternatief. De comic werd niet lang na zijn lancering verboden in Saudi-Arabië.

Het uitgangspunt van The 99 is islamitisch, maar de strip is niet religieus – er wordt niet in gebeden of uit de koran geciteerd. De helft van The 99 bestaat uit vrouwen (één van de belangrijkste personages is een 18-jarige superheldin) en slechts enkele personages zijn gesluierd.

“De islam is verworden tot een traditie die gaat over wat er allemaal niet mag in plaats van wel”, zegt Al-Mutawa in het dagblad Asharq Alawsat. “Ik ben teruggegaan naar dezelfde bron waaruit anderen al die negatieve ideeën hebben geput, om er positieve, tolerante, multiculturele, ontvankelijke ideeën uit te halen. Ik probeer geen religie aan de man te brengen, alleen de idee dat, wat normen en waarden betreft, iedereen gelijk is.”

Van The 99 gaan maandelijks wereldwijd een miljoen exemplaren over de toonbank. Deze maand wordt in Kuweit het eerste The 99-pretpark geopend en Nestlé gaat de personages afbeelden op flesjes drinkwater.

Endemol, volgens Johan Boef van BlogVandaag getipt door een ‘bekende mediafiguur’, investeert miljoenen in The 99 en verwerft wereldwijd de televisie-, internet-, mobiele telefoon- en videorechten. De serie wordt gemaakt in India en vertoond in Azië, Europa en Noord Amerika.

Als het goed is, valt vandaag het eerste nummer van Pulpman bij Peter Breedveld op de mat.

Peter Breedveld, strips, 26.02.2009 @ 10:03

[Home]
 

26 Reacties

op 26 02 2009 at 10:27 schreef Jur:

Islamisering van Endemol? Nounou, de titel is zuiver bedoeld om andere weblogs een hartverzakking te bezorgen. Het klinkt allemaal erg goed. n heft te maken met strips en daar is onze FN voorganger verzot op. Nee, islamisering van Endemol is pas een feit als de eerste hoofddoekjes en gebedsruimtes opduiken in het bedrijf.That won’t happen. Daar is het bedrijf te gezond voor om te laten gebeuren. Religieuze vertoningen laat je thuis en in je godshuis, niet op je werk. Het gezonde arbeids ethos van Endemol is een voorbeeld voor menig ander bedrijf waar de knietjes klakkeloos knikken zodra iemand verontwaardigd reageert over het gemis aan gebedsruimtes en ander islamitisch vertoon.

op 26 02 2009 at 10:38 schreef Ozymandias:

En dat is nog niet alles, Peter. Tegenwoordig zit er ook een moslim bij The X-Men!

HET SPOOK VAN DE ZELFISLAMISERING WAART OOK AL ROND IN STRIPWERELD!!!1111!!!

HET IS VAN GROOT BELANG ZO SNEL MOGELIJK OM EEN ZWARTE LIJST AAN TE LEGGEN EN EEN BOYCOT UIT TE VOEREN!!1!!11!!@@@@

op 26 02 2009 at 11:13 schreef Geert:

Mohammed zelve figureert als superheld in Southparks "Super best friends". Het heeft me sinds de cartoonrellen altijd verbaasd dat er in 2001 geen protest was tegen deze aflevering waarin Mohammed gewoon wordt afgebeeld. Het is blijkbaar toch een stuk grimmiger geworden in de wereld in de laatste 8 jaar.

op 26 02 2009 at 11:15 schreef Peter:

@Oz: O, hemel, nog een fundi ook. Ik zag in het Wiki-artikel dat ze haar debuut maakte in New X-Men, geschreven door de linkse subversieveling Grant Morrison, dus daar ga je al. Ik heb die serie indertijd met veel plezier gelezen, maar herinner me Dust niet. Ik ben een tijd geleden weer begonnen met X-Men kopen, omdat één van mijn favoriete schrijvers Ed Brubaker erop was gezet, maar de serie is verweven met andere series, dus onleesbaar voor me, ik haat dat.

@Geert: Over het uitblijven van rellen rond Southpark heb ik me ook altijd verbaasd. De here Jezus wordt erin afgeslacht! En niet zeggen dat dit bewijst hoe tolerant christenen zijn, want rond The Last Temptation of Christ waren er wel rellen.

@Jur: Niet alles weggeven. Laat de lezers zelf maar eens iets uitknobbelen. Zou bijna zeggen dat je bij Endemol op de loonlijst staat, trouwens.

op 26 02 2009 at 11:31 schreef Ozymandias:

Irritant is dat, ja. Het is natuurlijk bedoeld als een slimme truuk om lezers te dwingen alle series te sparen. Voor mij is vooral een reden om dan maar helemaal niets meer te kopen.

Sowieso heb ik al in geen tijden meer comics gekocht. Nou ja, toevallig heb ik het nostalgische Marvels van Kurt Busiek en Alex Ross net een paar dagen geleden gekocht, omdat ik ergens een prachtige uitgave voor weinig geld zag liggen.

Over Ed Brubaker heb ik veel goede dingen gehoord, maar ik kan me niet herinneren ooit wat van hem te hebben gelezen. Wat raad je aan? En heb je ook Gotham Central gelezen?

op 26 02 2009 at 12:05 schreef Peter:

Gotham Central is één van mijn favorieten. Brubaker houdt zich nu al een paar jaar bezig met Captain America (die is nu dus dood), Daredevil is erg goed en hij heeft een misdaadserie met Sean Phillips (fantastische tekenaar), Criminal.

Het beste dat hij tot nu toe heeft gemaakt (ook met Phillips) is Sleeper, en ik hoorde dat Tom Cruise die serie gaat verfilmen.

op 26 02 2009 at 12:59 schreef Ozymandias:

Thx voor de tips van Brubaker.

En is Captain America nog steeds niet teruggekeerd uit de dood? Hoe lang gaat dat nog duren? Want zoals je weet is in de wereld van de Amerikaanse comics is overlijden altijd een tijdelijke gebeurtenis.

op 26 02 2009 at 13:11 schreef Alvaro:

Endemol islamiseert maar aan, kijken toch niet naar die rotzooi. Ze jagen steeds meer kijkers weg, gaat goed. Op naar Wakker Nederland.

op 26 02 2009 at 13:22 schreef Peter:

Captain America, Steve Rogers, blijft dood. Bucky is nu CA. Brubaker zal uiteindelijk ophouden met de serie, en dan komt er een andere schrijver, die zal ‘m wel weer laten opstaan. Dan heeft het super soldier serum ervoor gezorgd dat-ie jaren in suspended animation is geweest, of zoiets.

Je zou niet zeggen dat ik al veertig ben, hè?

op 26 02 2009 at 13:35 schreef Bert Brussen:

Islamisering Endemol?

NU GA IK OOK ENDEMOL BOYCOTTEN!!!!!!111!!!!! NET ALS DIE LINKSE PUBLIEKE OMROEPEN!!!!!11!!!111!!!!

*Kassander mailt*

op 26 02 2009 at 13:40 schreef Ozymandias:

Waarom niet? The Comic Book Guy uit The Simpsons is ook 45 jaar oud.

op 26 02 2009 at 13:49 schreef Ozymandias:

Sowieso zijn er echt zoveel twintigers, dertigers, en veertigers die nog actiefilms kijken, computergames spelen en comics lezen.

De veertigers die denken dat deze media tegenwoordig nog steeds alleen voor de kinderen bedoeld zijn, dat zijn degenen in hun jeugd zijn blijven steken, niet wij.

op 26 02 2009 at 14:08 schreef Peter:

Oz, DIT is de Comic Book Guy:

Dat is zeker geen voorbeeld om me aan op te trekken. Een uit de kluiten gewassen kind, een vent die altijd is weggelopen voor zijn verantwoordelijkheden, een slons die nog bij zijn ouders in de kelder woont.

IK. BEN. GEEN. COMIC BOOK GUY!!!

op 26 02 2009 at 14:13 schreef Ozymandias:

Geintje, Peter.

op 26 02 2009 at 14:34 schreef Geert:

Worst. Thread. Ever!

op 26 02 2009 at 14:38 schreef Ozymandias:

The Comic Book Guy is wél zelfstandig ondernemer!

op 26 02 2009 at 15:39 schreef judas:

Endemol is niet beter of slechter dan jij, breedveldje, aleen met meer succes. Alles voor de kijkcijfers en het geld. Jij bent alleen maar jaloers dat hij het geld en de capaciteiten heeft om zo’n serie op poten te zetten. Maar misschien kan hij jou wel gebruiken, omdat je zelfbenoemd kenner en expert is zowat van alles bent.

op 26 02 2009 at 15:45 schreef Ozymandias:

Gelukkig dat er nog mensen bestaan als Judas, die niet weten wat het woord satire betekent, en daarom bloedserieus happen op de titel van dit artikel.

Dankzij dit soort figuren valt er tenminste nog wat te lachen hier.

op 26 02 2009 at 16:24 schreef toevallige voorbijganger:

Ik weet zeker dat het hoge niveau van Guust Flater niet gehaald wordt. Simpelweg omdat niks ooit Guust Flater heeft geevenaard.

op 26 02 2009 at 18:04 schreef dewanand:

toch leuk idee, islamitische strips. Opmerkelijk is dat het ontwikkeld is door blanke amerikanen en dat er ook moslimmeiden in spelen. Lekkere doekjes die de maagdelijke superheldin spelen en zich laten gang bangen door demonen uit amerika.

ik moet het zien.

islam is de toekomst, want dit is kali yuga en het aantal demonen zal een meerderheid worden.

bekeer je dus snel tot de islam en wordt een oversekste demon.

doekjespoesjes moeten vaker gang bangen met grootgeschapen blanken in deze strip 99. dan pas is het echt islamitsche. of massa verkrachtingen na oorlogen van honderden hindoemeisjes.

neuk eens een doekje zou ik zeggen.

doekje aan, broekje uit, dat is pas integratie.

zo af en toe zijn mijn kat wieroe en ik parttime islamitisch.

dewanand

op 26 02 2009 at 19:13 schreef kaaskop:

“Lekkere doekjes die de maagdelijke superheldin spelen en zich laten gang bangen door demonen uit amerika.
bekeer je dus snel tot de islam en wordt een oversekste demon.
neuk eens een doekje zou ik zeggen.
doekje aan, broekje uit, dat is pas integratie.”
doekjespoesjes moeten vaker gang bangen met grootgeschapen blanken in deze strip 99. dan pas is het echt islamitsche. of massa verkrachtingen na oorlogen van honderden hindoemeisjes.

Tegen de vamana van een koeli
Is er een remedie de “”pakwashayagata vasti” in combinatie met een “utkleshana vasti.”
Mocht je onverhoopt toch in het bezit zijn van een yoni, dan raad ik je de “mutra vasti” aan, geheel kosteloos als je wilt.

op 26 02 2009 at 21:25 schreef Niels:

"HET SPOOK VAN DE ZELFISLAMISERING WAART OOK AL ROND IN STRIPWERELD!!!1111!!! HET IS VAN GROOT BELANG ZO SNEL MOGELIJK OM EEN ZWARTE LIJST AAN TE LEGGEN EN EEN BOYCOT UIT TE VOEREN!!1!!11!!@@@@ "

Je wilt je graag aansluiten bij het verbod dat de Saudische regering heeft uitgevaardigd tegen deze superhelden comic ?

Overigens kan je beter spreken over Westerse invloeden op de Islamitische cultuur, wanneer men daar ook superheldenstrips en -films gaat maken.

op 26 02 2009 at 21:44 schreef Ozymandias:

Dat is al het tweede geintje van mij wat vandaag verkeerd wordt begrepen.

Ik parodieerde slechts de rare snuiters die er echt zo over denken, zoals Bottehond en Hans Jansen.

op 27 02 2009 at 10:46 schreef Jur:

Haha ik zou wel willen Peter. Ik werkte weleens via-via voor ze. Maar ze mogen me bellen en mij een direct contract aanbieden. Een bedrijf met gezond verstand ten aanzien van veel maatschappelijke zaken is mij veel waard.

op 27 02 2009 at 12:44 schreef Peter:

Ah, het gaat om een open sollicitatie.

Dewanand, doe jij je kat ook eerst een doekje om?

op 28 02 2009 at 12:45 schreef Jur:

Islamisering begint volgens mij trouwens altijd op plekken waar men er het meest positief tegenover staat: De randstad. (Op straffe van bedreiging en tegenwerking door anti dsicriminatie bureautjes).
Nee als je islamisering wil meemaken moet je een avondje theater pikken in Rabatterdam:

http://www.ad.nl/rotterdam/stad/3034038/Moslimvrouwen_en_mannen_apart_in_theater.html

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS