Home » Archief » Howa Hiya


[03.04.2009]

Howa Hiya

Hassnae Bouazza

furnude26 (110k image)

Howa Hiya (Hij zij) is een programma van MBC waarin presentatoren Razan al Moghrabi en Khaled Albariki de verschillen tussen mannen en vrouwen onderzoeken.

In een recente aflevering onderzocht het duo samen met het publiek en het vierkoppig panel, dat uit bekende Arabische stellen bestaat, hoe mannen en vrouwen elkaar zien en wat ze van elkaar verwachten. Razan mijmerde aan het begin dat vrouwen van mannen houden die attent zijn, meehelpen in het huishouden zonder dat ze meteen denken dat ze dan minder mannelijk zijn, meegaan winkelen, bloemen meenemen en minstens vijf keer per dag “ik hou van je zeggen”.

Khaled droomde op zijn beurt van vrouwen die het leuk vinden om samen romantisch een eindje te lopen, dvd’s te kijken, vrouwen die niet de hele tijd zeuren en die goed zijn in het huishouden. Tot zover de dik aangezette clichés die afgewisseld werden door een muzikaal intermezzo van dj Ralph en de brave toevoegingen van de Saoedische relatiedeskundige in de studio.

Het leuke idee kwam niet van de grond. Khaled probeerde er nog een beetje pit in te brengen, maar zowel de gasten als Razaan haalden de snelheid eruit: de gasten omdat ze niks spontaans inbrachten en Razaan omdat ze zich, bij alles wat ze zei of deed, aan haar haren zat en aan haar kleding plukte. Vroeger was ze leuk, maar tegenwoordig lijkt ze op een plastiek pop.

Bij het onderwerp ‘liegen’ zeiden de twee vrouwelijke gasten heel correct dat ze dat onvergeeflijk vinden, maar gelukkig wees een panellid erop dat liegen bij de mens hoort en dat iedereen het wel eens doet. Gaap.

Nee, dan de kranten en het Internet, waar de strijd der seksen veel feller en directer bevochten wordt. De Saoedische columnist Osama Ahmed Al-Subaie reageerde afgelopen maand op een aantal columns van zijn vrouwelijke tegenpool Suhaila Zeinul Abideen Hammad waarin zij ageerde tegen mannen die vrouwen als inferieure wezens zien.

Suhaila schreef dat vrouwen volgens de islam allerlei rechten hebben en verbaasde zich erover dat er toch nog mannen zijn die op vrouwen neerkijken. Zo noemde zij voorbeelden van vrouwelijke auteurs die geweerd worden bij literaire clubs en vrouwelijke journalisten die uitgesloten worden van deelname aan seminars. Volgens haar vergroot dit de kloof tussen mannen en vrouwen en gebeurt dit omdat mannen vrouwen minderwaardig vinden.

Osama is het daar volledig mee eens, met die mannen. Hij vindt vrouwen onvolmaakte wezens die altijd inferieur zullen blijven. De deelname van vrouwen aan literaire clubs, journalistieke cursussen en conferenties zou ertoe leiden dat mannen en vrouwen gaan mixen en dat kan nooit goed zijn voor de maatschappij, aldus Osama. Dit alles zou de weg vrijmaken voor verleiding en corruptie, en vrouwen zouden alle schaamte verliezen en verleid worden door mannen.

Osama zal wat geknarsentand hebben bij de opening van Dubais eerste literaire festival op 1 maart, want daar sprak sprak zijn landgenote, de schrijfster Rajaa Al-Sane, die vier jaar geleden ophef veroorzaakte met haar boek The Girls of Riyadh waarin de levens van vrouwen in het conservatieve Riyad beschreven werden.

Volgens Rajaa Al-Sane is er sinds de publicatie van haar boek meer mogelijk geworden op het gebied van de meningsuiting en zijn er maar liefst zestig romans verschenen die gevoelige punten aankaarten. De censuur kunnen Saoedische auteurs omzeilen via het internet en buitenlandse uitgevers, zoals in Beiroet.

Op het Internet kunnen we meelezen hoe Arabische dames en heren hun verbale degens kruisen. De Saoediërs zijn het leukst; Osama’s geestverwanten zijn zo goed hun geesteskindjes met ons te delen. Eerder had een landgenoot en collega van Osama betoogd dat mannen helemaal geen slimme vrouw willen, maar gewoon een vrouw die goed kan koken en niet al te bijdehand doet. Kijk, dat zijn nog eens polemieken.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, nrc.nl, de website van het Vlaams-Nederlandse huis deBuren en de Arabische site van de Wereldomroep. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Dit stuk verscheen eerder in Vrij Nederland.

Hassnae Bouazza, 03.04.2009 @ 13:18

[Home]
 

29 Reacties

op 03 04 2009 at 16:14 schreef rena:

…en vrouwen zouden alle schaamte verliezen en verleid worden door mannen. De oorsprong van verleiding en corruptie ligt dus bij vrouwen?
Wonderlijk uitgangspunt is dat toch altijd.
Alsof je zonder schaamte verlies je niet kunt of zal laten verleiden.
Corruptie lijkt mij bijvoorbaat iets van mannen.

op 03 04 2009 at 20:33 schreef hassnae:

Ja, de zegeningen van een patriarchale samenleving: alle verantwoordelijkheid ligt bij de vrouw, wat de man ook doet. Dat stuk van die Saoediër lijkt bijna een grap.

op 03 04 2009 at 21:10 schreef bottehond:

Osama is het daar volledig mee eens, met die mannen.

Haha, heel geestige zinswending.

op 03 04 2009 at 21:11 schreef rena:

Als kind vond ik het ook al zo dom dat Adam zgn naar Eva luisterde en een hap van de appel nam.
Gisteren een nogal ontluisterende docu over de wereldwapenhandel, dan zie je je tvscherm vol zelfvoldane mannen wapens aanprijzen alsof het lollies zijn.
Kan toch onmogelijk onze schuld zijn?

op 03 04 2009 at 21:53 schreef Tjerk:

Dat gaat niet helemaal buiten vrouwen om, hoor, Rena. Om Martin van Creveld nog maar eens te citeren:

"Mannen houden van oorlog. Vrouwen houden van krijgers."

Een geparfumeerde minstreel is leuk en aardig in tijden van vrede, maar zodra de natuurlijke bronnen veilig gesteld moeten worden voor het nakroost, dan blijken vrouwen gespierde, agressieve macho’s toch ineens woest aantrekkelijk te vinden.

Waarom denk je dat ‘The Gladiator’ zo’n succes was?

op 03 04 2009 at 22:00 schreef rena:

Jaaaa, die uitgemergelde Sudaneese vrouwen in van die half afgebrande dorpjes waren heeeeel erg onder de indruk van de krijgsheren..( m.i.=oorlog=niks veilig

op 03 04 2009 at 22:03 schreef Peter:

Agressieve macho’s zijn niet per definitie vrouwenonderdrukkers, Tjerk. Denk aan koning Leonidas in 300. Hij wordt uitgelachen door een Pers omdat-ie met zijn vrouw overlegt.

op 03 04 2009 at 22:08 schreef vander F:

‘Trees heeft een Canadees’

"In Nederland werden tussen 1945 en 1947 in totaal rond 7.000 kinderen geboren met een vader die tot de geallieerde bevrijdingslegers behoorde."
http://www.geocities.com/capitolhill/1557/art-canada.html

Yep,
soldiers are sexy.

op 03 04 2009 at 22:17 schreef vander F:

Wel zorgen dat je de winnende kant versiert

"..volgens een in De Volkskrant van 28 mei 2004 gepubliceerd bericht zou uit archieven van de Duitse Wehrmacht blijken dat er veel meer kinderen van Duitse soldaten in Nederland rondlopen dan gewoonlijk wordt aangenomen, geen 10 of 15 maar 50.000."

http://fast.mediamatic.nl/f/fbkd/image/258/439-500-401.png

op 03 04 2009 at 22:26 schreef Peter:

Dat is simpelweg omdat Nazi-uniformen damn sexy zijn.

op 03 04 2009 at 22:27 schreef vander F:

Inderdaad, verdomde sexy.

Had Hugo Boss daar geen handje in?

op 03 04 2009 at 23:12 schreef Peter:

Hugo Boss ontwierp de uniformen voor de SS, inderdaad. Ik weet dat omdat NRC-redacteur Dik Rondeltap me daarop wees, suggererend dat ik, als liefhebber van dat merk, dus een nazi by association was.

op 03 04 2009 at 23:33 schreef kratkrat:

Van veel van die moffenjongen is de vader later met terugwerkende kracht tot Canadees verklaard.
Lijkt mij zo.

op 03 04 2009 at 23:38 schreef bottehond:

op 03 04 2009 schreef Peter:

My main man.
* breed grijnst *

op 04 04 2009 at 11:57 schreef vander F:

Maar goed, het is uiteindelijk toch allemaal de schuld van die vrouwen.
Daar zijn alle heilige boeken duidelijk over.

op 04 04 2009 at 12:39 schreef rena:

O, is dat zo?
Alle?

op 04 04 2009 at 13:54 schreef Ozymandias:

Sowieso behoort het verhaal van Adam en Eva tot de canon van het christendom, het jodendom en de islam. Maar ook in de Griekse mythologie wordt het kwaad (ziektes, ongeluk, lijden) op de mensheid losgelaten nadat een vrouw genaamd Pandora de verboden kruik ("de doos van Pandora") had geopend.

op 04 04 2009 at 19:37 schreef Fridjof:

Alle (?) mythische verhalen zijn van mannen naar mannen overgeleverd.
Geen wonder dat vrouwen er bekaaid vanaf komen.

op 04 04 2009 at 19:53 schreef Fridjof:

@ Rena:
quote: "Corruptie lijkt mij bijvoorbaat iets van mannen."

Ik vrees dat ik het grotendeels met je eens ben.

op 04 04 2009 at 20:09 schreef Anton:

Vraag me af hoe de wereld er uit zou zien als alle regerings leiders van de wereld vrouw zouden zijn.
Naar mijn mening zou dat een hele verbetering zijn.

op 04 04 2009 at 20:24 schreef Fridjof:

Bron: ANP, 18.20u

President Hamid Karzai van Afghanistan heeft opdracht gegeven tot herziening van een wet voor de sjiitische minderheid in Afghanistan.

"Voor de sjiitische vrouw wordt een uitzondering gemaakt op het juridische beginsel dat alle Afghanen voor de wet gelijk zijn. Ze mist bijvoorbeeld recht op een erfenis, ze mag niet zonder toestemming van haar echtgenoot het huis verlaten en krijgt geen voogdij over kinderen bij een echtscheiding."

zucht…

op 04 04 2009 at 20:30 schreef Fridjof:

Had hier even overheen gelezen.
"Karzai tekende de wet naar verluidt op 19 maart".

Snap het even niet…
Westerse Bevrijders wisten hier niet eerder van?
Westerse Bevrijders wisten hier wel van en hielden hun mond tegen de media?
Bericht was zoekgeraakt op de redactie?

op 04 04 2009 at 21:00 schreef vander F:

@rena,
allemaal,
je kunt ook niet een beetje zwanger zijn.

op 04 04 2009 at 21:03 schreef vander F:

In Athene was men soms de democratische principes toegewijd,
voor mannen, vrije mannen, slaven uiteraard niet.

op 04 04 2009 at 21:06 schreef vander F:

@Fridjof,
hoort er bij hè,
’s lands wijs ’s lands eer.
http://www.sp.nl/nieuwsberichten/5200/080123-van_bommel_doodstraf_afghaanse_journalist_onaanvaardbaar.html

op 05 04 2009 at 03:00 schreef bottehond:

Belachelijk dat zo weinigen hier commenten.
Veel beter dan VK.nl, zB.

op 05 04 2009 at 03:04 schreef bottehond:

http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2006/02/hafid_bouazza.html

Het kan verkeren. Het draaiorgelaapje is wat mij betreft een icoon van de Rede anno 2009.

op 05 04 2009 at 10:46 schreef rena:

…mannen verzinnen de meest voor hen zelf gunstige wetten:
Artikel 132 behandelt het familieleven van sjiitische inwoners van Afghanistan. In het wetsartikel staat: ‘Zolang de man niet op reis is, heeft hij iedere vierde nacht recht op geslachtsgemeenschap met zijn vrouw. Behalve als de vrouw ziek is of ziekte de geslachtsgemeenschap bemoeilijkt, is de vrouw verplicht tot een positieve reactie op de seksuele verlangens van haar man.’
Mensenrechtenorganisaties zien de nieuwe wet als een manier om de verkrachting van vrouwen door hun echtgenoot te legaliseren. De rechten van vrouwen zijn al jaren een punt van strijd in Afghanistan. Vooral tijdens het Taliban-regime werden de vrouwen erg in hun vrijheid beperkt.
De Afghaanse president Karzai heeft na heftige internationale kritiek een wet voorlopig buiten werking gesteld die familiebanden bij sjiieten regelt. Volgens een VN-organisatie legaliseert die wet verkrachting van vrouwen. Justitie moet de wet nu nog eens tegen het licht houden.
Secretaris-generaal De Hoop Scheffer van de NAVO en de Amerikaanse minister Clinton keuren de wet ook af. De NAVO- chef zei dat hij niet kan verdedigen dat militairen sneuvelen in een land dat universele waarden overtreedt.
en:
Orthodoxe joden photoshoppen vrouwelijke ministers weg:
http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/4/3/030409_weg_ministers.html

op 06 04 2009 at 08:32 schreef Laila:

Ach Rena, men doet alsof de ene religie verheven is boven de ander maar niets is minder waar.

Het zwarte balkje is de vervanging van het hoofddoekje alleen nu weet je tenminste heel zeker dat de vrouw dit niet uit eigen beweging heeft gewild.

Overigens verbaas ik mij ten zeerste over de aankondiging van de 5000 ‘unieke’ euromunten met het Vaticaan erop. Citta del Vaticano zou een ministaatje zijn. Het kan dan wel een collectors item zijn maar het ondermijnt de E.U. als seculiere unie. Wat als er een munt zou komen met de Kaba erop in Mekka of wat te denken van de Salomon tempel in Jeruzalem? Je kan dus ook een beetje seculier zijn.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS