Home » Archief » (Advertorial)

Stoere jongens tillen met Tiller



[07.02.2019]

(Advertorial)

Stoere jongens tillen met Tiller

Herman van der Helm


Foto: Daily Portrait

In de maatschappij is van oudsher veel zwaar werk te doen. Ondernemers in bijvoorbeeld de bouw, de detailhandel, het transport en de scheepvaart hebben graag sterke jongens. Er moeten veel goederen worden gesjouwd.

Nu zijn er in de moderne maatschappij ook al jaren arbeidsrechten. Fysiek werk dient daarin beperkt te worden tot wat nog relatief gezond voor je is. Zo heb je de vijfendertig jaar geleden uit Amerika overgewaaide NIOSH-berekening waarin maximaal te dragen lasten worden aangegeven. In Europa is de norm maximaal 23 kilo in ideale omstandigheden, zie Safelifter.

Veel bedrijven in Nederland proberen zich hieraan te houden ten aanzien van hun eigen werknemers. Maar omdat dat zwaardere werk er toch is, worden uitzendbureau’s ingehuurd. In een interview met de directeur van een middelgrote uitzendorganisatie vertelt die dat bij hem alleen mensen aangenomen worden die tenminste veertig kilo moeten kunnen tillen en het liefst nog meer. Anders hebben zijn klanten er niets aan.

Fysieke overbelasting

In de gezondheidszorg en sociale uitkeringen gaan miljarden om. In 2015 ging het om meer dan honderd miljard. Een aanzienlijk deel betreft de gevolgen van ziekten aan het bewegingsstelsel en de uitval die daar het gevolg van is. Het is niet voor niets dat overheden al jaren investeren in het terugdringen van fysieke belasting.

Helaas blijft de uitval door fysieke overbelasting al jaren hoog. Duizenden arbo-adviseurs en bedrijven die ontlastende hulpmiddelen ontwikkelen ten spijt. Er zijn voldoende mensen die zich inzetten, zowel theoretisch als in de praktijk en waarom lukt het dan toch zo slecht?

Veel mensen zullen, als ze iets moeten sjouwen of optillen, altijd eerst om zich heen kijken of er niet iemand anders is die het kan doen. Is dat niet het geval, dan kijken ze of er een hulpmiddel in de buurt is en pas in laatste instantie zullen ze zelf gaan tillen of versjouwen. Als het vaker voorkomt dat er iets zwaars te sjouwen is, dan zullen ze de baas vragen een oplossing aan te schaffen, of het uit te besteden. Hij wil zijn lichaam langer heel houden.

Noodzakelijke hulpmiddelen

Helaas denken veel stoere jongemannen zo niet. Die zien die zware last als een uitdaging. Als ze die tillen, laten ze triomfantelijk zien hoe sterk ze wel niet zijn. Daar ontlenen ze een gevoel van eigenwaarde aan. Kom je als werkgever met een hulpmiddel aanstappen, dan zien ze die als een invalidewagen, een rollator, zelfs als een belediging. Als de baas uit het zicht is, laten ze het hulpmiddel ongemoeid. Ze verzinnen smoesjes, bijvoorbeeld dat het met het hulpmiddel niet snel genoeg gaat, dat het onhandig is, enzovoort.

Veel bedrijven met zwaar werk maken misbruik van dit fenomeen. Ze hoeven niet te investeren in noodzakelijke hulpmiddelen en bieden maatschappelijk gezien veel werkgelegenheid. Ze zorgen daardoor ook voor belastinginkomsten en betalen veel premies. Overheden knijpen daarom een oogje toe. Uitzendbureaus maken leuke winsten met de ruggen van de werknemers en de maatschappij blijft helaas betalen voor de gevolgen.

Uit de praktijk blijkt dat fysiek ontlastende hulpmiddelen veel worden ingezet in de beroepen waar gemiddeld relatief hoger opgeleide mensen werken, die hun eigenwaarde aan andere bronnen ontlenen dan aan een sterk lichaam, zoals in de gezondheidszorg, de ICT, en laboratoria.

Gewrichtsslijtage en rugklachten

In bedrijven waar veel lager geschoold personeel werkt, en dit zijn de fysiek meest belastende banen, is fysieke belasting alleen voor de bühne een issue en worden amper hulpmiddelen gebruikt. Wel zie je hier een grote inhuur van uitzendkrachten, ZZP’ers en mensen uit het oosten van Europa. De later bij hen optredende gezondheidsproblemen, zoals gewrichtsslijtage en rugklachten, kunnen worden afgewenteld op de maatschappij of worden geëxporteerd.

De eigenwaarde van mensen zorgt dus voor een tweedeling in de maatschappij die als het aan velen ligt maar zo moet blijven.

Herman van der Helm is uitvinder van de Tiller hefmobiel, een hulpmiddel om zware lasten te tillen en zo rug en gewrichten te sparen. Meer informatie vindt u hier.

Advertorial, 07.02.2019 @ 08:09

[Home]
 

1 Reactie

op 07 02 2019 at 08:10 schreef Peter:

Adverteren op Frontaal Naakt? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS