Home » Archief » Een nieuwe dag, een nieuw hitsverhaal in De Telegraaf


[06.02.2019]

Een nieuwe dag, een nieuw hitsverhaal in De Telegraaf

Peter Breedveld

Het is de taak van journalisten om zo volledig mogelijk te informeren en te duiden. En als een universiteit vindt dat ze iets moet doen aan de diversiteit van haar studentenpopulatie omdat die te wit is, is dat zeker interessant voor ons. Waarom vindt die universiteit dat? Wat zijn de oorzaken? Waarom ziet ze diversiteit als iets begerenswaardigs? Hoe gaat ze zorgen voor meer diversiteit?

Doet De Telegraaf allemaal niet. Die begint een stuk over de Universiteit Utrecht met een opsomming van zaken waar al eerder veel verontwaardiging over was: genderneutrale toiletten in het gemeentehuis, de NS die “dames en heren” op een zwarte lijst zet, gaybra-paden. Allemaal dingen waar de Telegraaf-lezer het bloed van uit de oren spuit.

En nu begint de Universiteit Utrecht ook al met een gebedsruimte met gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen, halal-maaltijden en een ramadan-rooster! “Dit druist in tegen de seculiere principes!”, hyperventileert een woordvoerder van een studentenpartij. “Een doodlopende weg!” kraait de in zekere kringen populaire opiniekakker Sebastien Valkenberg, die ook al zijn bedenkingen had toen de VU een allochtoon als rector benoemde. “Dat kan leiden tot tribalisering van de wetenschap!”

Eerlijke kansen

Aan het eind van het stuk blijkt het om niets meer te gaan dan een bijlage van een rapport waarover we slechts te weten krijgen dan dat het gaat om “eerlijke kansen voor nieuwe studenten”. Er komt helemaal geen gebedsruimte, er staan geen halamaaltijden op het menu en het rooster wordt helemaal niet aangepast aan de Ramadan. Het zijn slechts suggesties van studenten die in de bijlage zijn verzameld, meningen. Maar De Telegraaf spreekt al van een “diversiteitsplan”, suggererend dat het om keiharde beleidsbesluiten van de universiteit gaat, zonder dat de medezeggenschapsorganen zijn geraadpleegd.

Tribalisering van de wetenschap. Omdat een student oppert dat je de diversiteit vergroot met een gebedsruimte. Het ene moment onderzoek je hoe je meer studenten met een diverse achtergrond naar je universiteit trekt, het volgende staan wetenschappers elkaar in het centrum van de stad de hersens in te slaan. “Klootzak! Columbus heeft Amerika ontdekt!” – “Leugens, hufter! De Indianen waren er eerst!”

Vrouwelijke hoogleraren

Bibliotheekmedewerker Valkenberg, inmiddels “buitenpromovendus” bij Forum voor Democratie-souffleur Paul Cliteur, zwetst compleet uit zijn nek met een doemscenario naar Amerikaans model. In Amerika, declameert Valkenberg, studeren Mexicanen opleidingen over Mexicanen en heb je “Fat Studies” en “Disability Studies“. Dat moeten we toch niet willen, mensen, dat universiteiten zich gaan verdiepen in Mexico, overgewicht en lichamelijke en psychische beperkingen! Dat er ook iets is voor Mexicanen, dat de witte man niet langer het middelpunt van het universum is!

Diversiteit behelst een heleboel. Dat gaat over culturele en religieuze achtergronden, seksuele oriëntatie, vrouwelijke hoogleraren en studenten en medewerkers met beperkingen. Diversiteit gaat zelfs over studenten die de eerste van hun familie zijn die een universitaire studie doen, witte en niet-witte studenten. De Telegraaf heeft het echter uitsluitend over moslims, met de inmiddels bekende schrikbeelden voor elke boze witte man en vrouw: halalmaaltijden, Ramadan, een gebedsruimte. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat het in dat rapport over tal van andere zaken gaat, maar de lezers zullen niet zo heel erg boos worden van een voorstel om te zorgen voor meer vrouwelijke hoogleraren, of voorzieningen te treffen voor slechtziende studenten.

Cultuurmarxistische bolwerken

De Telegraaf is hier weer lekker aan het hitsen. Universiteiten worden toch al wantrouwend beschouwd als bolwerken van cultuurmarxistische omvolking en linkse hobby’s, er is niet veel voor nodig om de hardwerkende Nederlander weer twee weken te laten schuimbekken over de islamisering van de Universiteit Utrecht. Kwestie van doseren: je pleegt wel wederhoor bij de opstellers van het rapport, maar laat ze niet reageren op het alarmisme van Valkenberg en die studentenpartij, houdt de echt relevante informatie weg en zet in op moslims.

Gegarandeerde rel. En geen Telegraaf-lezer die dit leest, en geen EénVandaag-redacteur die zich hier iets van aantrekt.

Haatpropaganda, heeft niks met journalistiek te maken.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Het afgelopen jaar ben ik als verdachte verhoord op het politiebureau en ging ook het klagen bij mijn baas weer een nieuwe, onverkwikkelijke fase in met de fascistische troll Jan Dijkgraaf. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 06.02.2019 @ 09:18

[Home]
 

1 Reactie

op 06 02 2019 at 09:18 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com. Zet het erbij als u niet wilt dat uw reactie wordt gepubliceerd.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS