Home » Archief » Altijd maar werken


[11.10.2009]

Altijd maar werken

Peter Breedveld

Gloeden4
Foto: Wilhelm von Gloeden

Het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg, zo lees ik op Wikipedia, is het snelst groeiende deel van Amsterdam. Zeeburg bevat ook een zogenaamde Vogelaarwijk, de Indische buurt. Zat te doen dus, lijkt me. Daar zullen ze ongetwijfeld een sterke bestuurder aan het roer hebben gezet.

Die bestuurder is dus Fatima Elatik, en die zit nu al bijna twee weken thuis met een keelontsteking. Kan gebeuren en vanuit je huis kun je ook een heleboel doen. Misschien is het zelfs een uitgelezen kans om verwaarloosde dossiers bij te werken of dat plan op te stellen, waar de stadsdeelraad al maanden om vraagt.

Nou, mooi niet dus. De stadsdeelvoorzitter heeft de afgelopen twee weken vooral televisieseries gekeken, damesbladen gelezen en getwitterd. Twit-twit-twit, tot diep in de nacht. En de ene tweet is nog onnozeler dan de andere:

‘Hey you the rock steady crew on radio 10 gold. Eindelijk weer goede muziek op de radio!!’ ‘sgatje je tachelhit gaat goed vooruit!!’ ‘Die nieuwe serie Castle is wel erg leuk.’ ‘Heerlijke law and order-avond!’ ‘jij als ex diender moet Law and Order kijken. Twee afleveringen achter elkaar!’ ‘krijg al twee uur geen twitters van anderen binnen.’ ‘wanneer is dat feest? Dan kom ik zeker!’ ‘niet doen de playbol. Blijf stout en blijf tot de verbeelding spreken!’ ‘Doodmoe van thuiszitten, alles gelezen wat er te lezen valt, genoeg tv gekeken en voldoende getwitterd. Wat nu? Dan maar koken!’ ‘Kan niet praten maar wel twitteren.’ ‘Ik en niet praten, dan maar twitter.’ ‘yes i always cry, can’t help myself!!’ ‘Giovanca is the bom!’ ‘does vaccination really help against this type of flew?’

En dat gaat maar door, soms vult mijn hele scherm zich in rap tempo met Fatima’s tweets, is er een soort wedloop tussen haar en Bert Brussen (Jezus Christus, je zou denken dat Bert een een euro per tweet krijgt!).

Kennelijk beschouwt de stadsdeelvoorzitter haar getwitter als serieus werk:

‘dat ligt aan onze gastarbeidersgenen. Altijd maar werken…’

Yeah, rrrright. Het wordt nog erger als de stadsdeelvoorzitter opeens geëngageerd begint te twitteren. Dan grossiert ze in tuinbroekenclichés:

wegwerken van uitsluitingsmechanismen en vooroordelen over vrouwen.’ ‘Een sterke betrokken vrouw is een emotionele bitch en een sterke man is een goede bestuurder. Hoezo vooruitgang?’ ‘grr ben die kerels met hun meningen zat!’

De stadsdeelvoorzitter heeft een broertje dood aan mannen die vrouwen op hun uiterlijk beoordelen:

‘Ik erger me dood aan al die lelijke oude zeikerige mannen op tv die steeds bekende vrouwen op hun uiterlijk beoordelen. Get a life dudes!’

Waarna ze vrolijk verder twittert:

‘nou vooral dat slechte pak van JP viel me gisteren op.’

Van de stadsdeelvoorzitter mogen lelijke oude mannen anderen niet op hun uiterlijk beoordelen! Alleen lekkere mocro-chicks met geile hoofddoekjes mogen dat!

Toen eind september bekend werd dat het kabinet niet van zins is op te treden tegen christelijke scholen die homoseksuele leerkrachten weigerden, begon er een bizar een-tweetje tussen Elatik en de voorzitter van het stadsdeel Slotervaart, Ahmed Marcouch:

Elatik: ‘Lees net dat op teletxt dat reli-scholen homoleraren mogen weigeren. Belachelijk! Alsof sexuele voorkeur iets zegt over didact.vaardigheden!’

Marcouch: ‘Homoleraar geweigerd! Christenen Nl slecht voorbeeld nieuwe religieuzen!’

Elatik: ‘bizar he? En wij maar Amsterdamse leerlingen preken over tolerantie.’

Alsof de islamitische scholen in Nederland bekendstaan om hun tolerantie en ruimdenkendheid! Alsof Marcouch nooit heeft gepleit voor het recht van moslims seksediscriminatie te bedrijven! De beide stadsdeelvoorzitters, die zich altijd zo nadrukkelijk uitspreken tegen het stigmatiseren van moslims, staan hier opzichtig alle Nederlandse christenen over één kam te scheren en ze te verwijten dat ze zwart zien.

Dit is een juweeltje:

‘het spijt me bas ben niet zo makkelijk in een hokje te stoppen!!’

Maar wel heus!!

Het ergste van alles is nog dat ik er natuurlijk weer geen genoeg van kan krijgen. Ik ben vermoedelijk Elatiks aandachtigste follower en hoe bonter ze het maakt, des te groter is mijn genot. De manier waarop ze met OpZij-hoofdredacteur Margriet van der Linden probeert te regelen dat er een stuk van haar vriendin Raja Felgata wordt geplaatst, haar geslijm met zo’n beetje alle bekende en semi-bekende Nederlanders:

‘@borsato geniet ervan en voor ff je zorgen vergeten!’ ‘@GVerbaan gefeliciteerd mooie dame! Welkom bij de dertigers.’ ‘@Giovanca je was geweldig bij Pauw en Witteman’

Het gelik bij haar partijgenoten:

‘@ElviraSweet i know how it works, wilde je gewoon ff big ups geven voor al je werk. Dat wordt ook wel eens vergeten!!’

Sweet vindt trouwens zelf ook dat ze de Bijlmer geheel op eigen kracht tot een paradijs op aarde heeft gemaakt:

‘@FatimaElatik Dank. ik ben echt trots op wat ik heb bereikt.’

Ik heb Sweet erop gewezen dat het volk mort, maar daar reageerde de Koningin van de Bijlmer niet op.

Hoe dan ook, Elatik heeft in haar glazen bol gezien dat ze komende donderdag weer beter is en dan is de pret waarschijnlijk afgelopen. Hoewel, het zou me niet verbazen als ze ons tijdens commissie- en raadsvergaderingen vanaf haar BlackBerry op de hoogte houdt van haar geestesgesteldheid en ovulatiecyclus.

Dit was uw correspondent vanaf standplaats Twitter!

Peter Breedveld is acuut verslaafd geraakt aan de SpongeBob aardbeidrank van Roosvicee!

Peter Breedveld, 11.10.2009 @ 12:38

[Home]
 

29 Reacties

op 11 10 2009 at 12:51 schreef GuusB:

Eindelijk weer eens gelachen, mijn zondag kan niet meer kapot.

op 11 10 2009 at 12:57 schreef Bert Brussen:

Kreeg ik maar een euro per tweet, dan was ik nu meer dan 30.000 euri rijker.
Overigens heb je daar minder last van als je wat meer followers hebt.
Misschien moeten we een campagne voeren om ook domrechts op Twitter te krijgen? Komen er vanzelf meer followers.

op 11 10 2009 at 13:06 schreef Tjerk:

Kijk, dit zijn de stukken waarom ik Peter Breedveld ben gaan bewonderen. Artikelen waarin een zelfvermeende zonnekoning(in) meedogenloos op de snijtafel wordt ontleed om diens karakterfalen bloot te leggen.

Dat twitter gaat nog eens heel groot worden… (Is De Joop trouwens al online?)

op 11 10 2009 at 14:02 schreef Heer Bommel:

Hoe vreselijk is dit alles.

op 11 10 2009 at 14:26 schreef Percy Zuiverloon:

Ik val niet onder Fatima Elatik, maar onder de zelbenoemde koningin van de Bijlmer: Elvira Sweet. Als Sranangman schaam ik me vaak diep voor onze lokale bestuurders met Sweet voorop, maar eigenlijk moet ik dat niet doen, de gemiddelde Nederlander voelt ook geen schaamte als J.P. op de buis is. Het is mij duidelijk dat een verhuizing naar Zeeburg vooralsnog geen soelaas biedt.

op 11 10 2009 at 14:51 schreef Benech:

Keelontsteking voor een politicus, hmmm zou je daar ook voor mogen stoppen op je 65e? Het is wel een beroepsgerelateerde ziekte volgens mij.

op 11 10 2009 at 15:08 schreef Tjerk:

.. de gemiddelde Nederlander voelt ook geen schaamte als J.P. op de buis is

Echt wel. Luister maar eens naar commentaar van Frits Wester, of bekijk de parodieën van Balkenende bij Kopspijkers of Koefnoen nog eens.

Ik schaam me bij het zien van de beelden van Balkenende, die George W. Bush nadert als een padvinder die op audiëntie mag bij Oprah.

op 11 10 2009 at 17:40 schreef vetklep:

Twitter doet me een beetje denken aan de 27mc bakkies van vroeger. Daarom verbaast het me dat het beter opgeleide deel der natie er zo overenthousiast gebruik van maakt.
Pijnlijk dat dit soort dames niet beseffen dat hun gekwebbel door iedereen te lezen valt.

op 11 10 2009 at 18:00 schreef Elisabeth:

Dankzij dit soort “bestuurders”, met puberaal gekakel op Twitter, ligt de PVDA helemaal op z’n gat.Twee weken vrij nemen voor een keelontsteking!
Een normaal mens werkt gewoon door.
Eigenlijk ben ik dankbaar voor dit soort mensen bij de PVDA.Op naar de 0 zetels.

op 11 10 2009 at 20:42 schreef N. Molrat:

Prachtige foto weer.
Die aardbeiendrank hebben wij ook in huis maar ik durf er niet eens in de buurt te komen. Stoer dat je dat drinkt.

op 11 10 2009 at 21:08 schreef Laila:

Is dit Peter op de foto in een badje Ghasoul?

op 11 10 2009 at 22:17 schreef Het Zoet & Het Zuur » Bert Brussen @ Frontaal Naakt:

[…] okt 11th 2009Zoet & ZuurCrisis Misschien moeten we een campagne voeren om ook domrechts op Twitter te krijgen? 11 10 2009 at 12:57 […]

op 11 10 2009 at 23:23 schreef Jur:

Schitterende foto bij een schitterend stukje. Elatik & Sweet zijn een dapper stel: Beide overtuigd van hun successen terwijl de halve stad zich kapot irriteert aan zoveel zelfingenomen poeha. Pas je op dat je zelf niet aan die Twitter onzin blijft plakken?

op 12 10 2009 at 09:39 schreef Max J. Molovich:

Wat een heerlijk, genadeloos medium is de twitter toch.

op 12 10 2009 at 11:32 schreef Bert Brussen:

@Laila: wat is Ghasoul?

op 12 10 2009 at 11:34 schreef Peter:

Is dit Peter op de foto in een badje Ghasoul?

Goed gezien, Laila. Kom je er ook bij?

op 12 10 2009 at 12:29 schreef hj:

De stuitende onnozelheid van de voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg, Fatima Elatik, wordt nergens zo schrijnend duidelijk geëtaleerd dan op Twitter.
Last van hypercorrectie, Peter? ;-)

Twitter is inderdaad een genadeloos medium, het wachten is op de eerste politicus die ermee op z’n bek gaat. Verbazingwekkend hoe weinig mensen door lijken te hebben dat de hele wereld meeleest.

op 12 10 2009 at 13:16 schreef Peter:

Last van hypercorrectie, Peter? ;-)

Kutfuckshitgodver. I stand corrected.

op 12 10 2009 at 13:49 schreef Max J. Molovich:

Dat is het verraderlijke hè. Het lijkt niks, die 140 tekens. @ajboekestijn had natuurlijk al een mooi twittermomentje door Chinezen spleetogen te noemen in een twitterdiscussie over hoeveel Chinese slachtoffers er onder Mao zijn gevallen. Boekestijn werd er door Ronald Giphart op gewezen dat hij er een nulletje of wat naast zat, waarop Boekestijn iets twitterde in de trant van: “Ik zie wel eens een spleetoog over het hoofd. Het zijn er ook zoveel ;)” Ja, je moet wat, wil je een beetje scherp uit de hoek komen met zo weinig woorden.

op 12 10 2009 at 14:01 schreef Laila:

@Bert,
Ghasoul is een specifiek Marokkaans product.Het is gedroogde minerale klei van vulkanische oorsprong voor de verzorging en zuivering van huid en haren.

Nu maar hopen dat ‘anderen’ Peters voorbeeld gaan volgen en i.p.v met modder te gooien de heilzame werking van modder ondervinden.

Peter,heeft de grote roerganger mijn opmerking pas na een half etmaal goedgekeurd?

Wat Twitter betreft,op Facebook zijn de gevolgen soms niet te overzien doordat mensen iets te openhartig zijn in het uiten van hun zielenroerselen en het plaatsen van op het eerste gezicht onschuldig lijkende oprispingen.

op 12 10 2009 at 14:08 schreef Peter:

Peter,heeft de grote roerganger mijn opmerking pas na een half etmaal goedgekeurd?

Je zult het niet geloven, maar ik zit wel eens zomaar een paar uur niet achter mijn computer.

op 12 10 2009 at 14:46 schreef Henk:

Twitter is sowieso iets onnozels.

op 12 10 2009 at 17:09 schreef Kees:

Goh waar haal je de tijd vandaan omdat allemaal te volgen of was je ’toevallig’ getipt. Ze blijkt dus gewoon een muts met hoofddoek te zijn of toch maar liever gewoon ook een mens. Naief blijft het met al die Petertjes om je heen.

op 12 10 2009 at 18:02 schreef leo schmit:

flew?

op 12 10 2009 at 19:25 schreef Huub:

Ik vind dat mensen moeten twitteren wat ze willen. Ook Fatima Elatik. Een reden waarom veel politici niet twitteren is dat ze bang zijn dat een grap of een spontane gedachte uit de context wordt gehaald. Natuurlijk moeten politici daar zelf op letten, maar ook “het journaille” heeft de plicht daar netjes mee om te gaan. AJB’s faux pas was natuurlijk helemaal niets. Iedereen maakt wel eens zo’n grap, zeker in gewone conversatie. Flauw om mensen op één uitspraakje te pakken.

Overigens blijkt uit Elatiks tweets een dubbel beeld. Soms geen al te florissant beeld, zoals Peter terecht signaleerd, de andere keer wel bevlogen en eerlijk.

op 12 10 2009 at 20:11 schreef sloffervos:

Ach AJB… de man die zo bevlogen college kon geven en tegelijkertijd met het hoofd naar bedenen uit Italie terugkwam zetten omdat zijn promotie maar niet wilde lukken. Grim but fascinating.

op 12 10 2009 at 23:53 schreef p.wielaard:

Ik krijg bij Elatik altijd hetzelfde gevoel als bij Rita Verdonk. Totale verbijstering dat zulke pedante domoren op zo’n positie kunnen komen. Ze zit trouwens ook in die film van Bill Maher: “Religulous”. Goed gecast trouwens. (Hij zocht een dombo)

op 13 10 2009 at 01:46 schreef Tjerk:

Er bestaat een hele twittercommunity daar, in politiek Amsterdam.

Fenna Ulichki, Gemeenteraadslid GroenLinks Amsterdam twittert:

‘Fatima elatik staat voor het eerst op het podium bij Women Inc en ze schittert en knalt!’

‘Hasnae bouazza is helemaal goed!’

‘Samira is wijs’

Waarop Fatima Elatik dan weer reageert:

‘@fennaulichki Hasnae is tha bom!!’

Ben je dus een vijfendertigjarige stadsdeelraadsvoorzitter en dan schrijf je in zo’n tienermeisjes-sms-taaltje.

Zie je ’t al voor je, Elatik twitterend vanuit de ministerraad?

op 20 10 2009 at 14:41 schreef Willem:

En dat wil dan de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland worden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS