Home » Archief » Anomalie


[15.05.2012]

Anomalie

Peter Breedveld


Illustratie: Tintoretto

Tussen de vele seksistische en racistische reacties op mijn stuk op de Volkskrant-site stond er één van iemand die driftig speculeerde hoe het toch kan dat ik, een ongelovige, Nederlandse autochtoon, een relatie heb met een Marokkaanse moslima. Een moslima mag immers niet met een niet-moslim trouwen, dus ‘óf zij is een afvallige, of Breedveld is moslim geworden, en dan worden hun kinderen ook moslim’, aldus de reageerder (die ik parafraseer).

Dit is voor mij bijna dagelijkse kost, al zolang ik een relatie met mijn moslima heb. Als ik ergens een stuk publiceer, schieten de islamofoben uit alle hoeken en gaten toe om hun oriëntalistische seksfantasietjes op mij en mijn vrouw te projecteren. In de islamofobe blogosfeer worden al mijn standpunten verklaard met de stelling dat ik tot de islam moet zijn bekeerd. Kan niet anders, menen deze zelfingebeelde islamgeleerden, anders is het verboden in de islam!

Welnu, het kan heel goed anders, en daarvan zijn mijn geliefde en ik het levende, concrete bewijs. Het is me na al die jaren inmiddels wel duidelijk geworden dat dit precies één van de hoofdoorzaken is dat zij zo enorm door de islamofoben wordt gehaat, zoals vorige week weer werd gedemonstreerd toen ze te zien was geweest in het programma Pauw & Witteman. Lees deze bloemlezing, als u denkt dat uw maag het aankan.

Mijn geliefde ontkracht namelijk, gewoon door te bestaan, alle theorieën van de islamofoben. Zij beweren dat afvallige moslims moeten worden gedood, en zij leeft nog. Ze is zelfs niet verstoten door haar familie en haar moeder is dol op me. Relaties tussen moslims en niet-moslims bestaan niet volgens de islamofoben, maar wij hebben er gewoon toch één. Zij moet mij de keel afsnijden omdat ik een ongelovige ben, zo staat in de boekjes waaruit deze korandeskundigen citeren, maar ziet! Ik leef nog!

Wij vormen, kortom, een anomalie in het denkbeeldige universum van deze driftig radicaliserende sociopaten. Zij walgen van ons. Wij zijn in tegenspraak met alles waarin zij heilig geloven. We zijn het bewijs dat de islam prima is te verenigen met onze open, democratische samenleving. Wij ontnemen deze mensen de legitimiteit van hun blinde haat en daarom mogen wij niet bestaan.

Toch zullen ze er mee moeten leren leven: Mijn geliefde is een gelovige moslim, ik ben een ongelovige, ik ga me niet bekeren en we gaan toch trouwen, of dat nou van de geleerden mag of niet.

Niemand, geen islamofoob en ook geen islamitische scherpslijper, kan ons dat verbieden. We leggen over onze liefde voor elkaar geen verantwoording af, behalve zij aan haar God en ik aan mijn eigen geweten.

Eat that, haters!

Peter Breedveld daagt Roze Stürmerhoofdredacteur Marck Burema alias @Pritt uit tot een openbaar debat op basis van inhoudelijke argumenten, in plaats van de beschamende ad hominems die hij nu op hem afvuurt.

Vermaakt u zich een beetje met deze site? Laat uw waardering blijken met een kleine donatie (grote mag ook!) via Paypal of stort op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 15.05.2012 @ 08:20

[Home]
 

81 Reacties

op 15 05 2012 at 08:41 schreef yurp:

Van harte gefeliciteerd! Maak er een mooi feestje van :)

op 15 05 2012 at 08:55 schreef Bertje:

@ Peter

Top stuk!
Het thema van twee geloven is al zo oud als de weg naar Rome.
Liefde transformeert alles of mensen het nu leuk vinden of niet.
Over 50 jaar is het heel gewoon dat een moslima met een Atheist een realtie heeft de geschiedenis is het bewijs.

op 15 05 2012 at 09:03 schreef Rafiq:

Vind het erg vervelend voor jullie, dat er door al die haters ongevraagd veel druk op je relatie komt te staan. Je moet nu immers blijven bewijzen, dat de relatie werkt. Ik wens jullie oprecht veel sterkte. Mijn moslim zusje heeft ook een relatie met een ongelovige en ik ben blij voor ze. Gr. Rafiq

op 15 05 2012 at 09:13 schreef Bertjoh:

“”Mijn geliefde ontkracht namelijk, gewoon door te bestaan, alle theorieën van de islamofoben. Zij beweren dat afvallige moslims moeten worden gedood, en zij leeft nog.”

Dat beweren niet de islamofoben, maar Allah en zijn vriendje Mo.

op 15 05 2012 at 09:42 schreef Frollo:

Het ironische is dat dergelijke lieden waarschijnlijk serieus menen dat ze tégen geloofsgekken strijden en vóór de redelijkheid. Terwijl ze juist aan dezelfde kant staan als de geloofsgekken waar ze zich tegen denken af te zetten.

op 15 05 2012 at 09:51 schreef Les extrêmes se touchent « Mainzer Beobachter:

[…] bij enkele andere bloggers, die alle hetzelfde punt maken. De eerste is Peter Breedveld, die in deze blogpost op zijn website Frontaal Naakt vertelt over de hoeveelheden modder die hij over zich heen krijgt […]

op 15 05 2012 at 09:52 schreef Jona Lendering:

Ik had wat meer ruimte nodig voor mijn antwoord dan ik hier kwijt kon. Dus ik heb er zelf maar een stukje over geschreven: http://mainzerbeobachter.wordpress.com/2012/05/15/les-extremes-se-touchent/

op 15 05 2012 at 09:55 schreef babs:

Gefeliciteerd!!

op 15 05 2012 at 09:58 schreef Kees:

Volgens mij is er gewoon een mensensoort die moeite heeft met dit soort grensoverschrijdingen. Als er geen moslims in Nederlands waren, zouden ze zich ergens anders druk over maken. Vroeger zou dit soort mensen zeiken over de omgang tussen katholieken en gereformeerden, of “christenmensen” en joden. En zijn het ook de soort mensen die in mei 1945 met grote grijnzen veel meisjes kaalschoren die met Duitse soldaten waren omgegaan. Mensen die de apartheid in Zuid-Afrika eigenlijk wel zagen zitten. Het zit bij sommige mensen in de genen, want je ziet dit gedrag toch overal ter wereld? Het is bepaald niet leuk als je er het slachtoffer van bent.

op 15 05 2012 at 10:07 schreef Jona Lendering:

“we gaan toch trouwen”

Waar zijn mijn goede manieren? Ik vergeet jullie te feliciteren. Veel geluk!

op 15 05 2012 at 10:09 schreef jos:

@Bertjoh, 09:13

Wat vind jij belangrijker: wat werkelijk bestaande moslims in Nederland doen en laten of wat er in eeuwenoude teksten staat ?

Kijk jij naar hoe joden anno 2012 zich gedragen of naar hun heilige teksten die qua wreedheid niet eens in de buurt komen van de koran ?

op 15 05 2012 at 10:21 schreef Sasha Berkman:

romantisch hoor, trouwen. Van Harte!

op 15 05 2012 at 10:29 schreef Anoniem:

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk !
De hamvraag is misschien: wat is nou regel en wat is uitzondering ?
Een collega van me ging trouwen met een moslima van marokkaanse afkomst. Vreemde bruiloft was dat: alle aanwezigen waren “van zijn kant”.
Zij werd namelijk verstoten door haar familie en omgeving. Moeilijk feestvoeren is dat. Fijn dat de familie van Hassnae ruimdenkender is.
Maar wat is nou regel en wat is uitzondering ?
Ik ben voorstander van veel meer vermenging tussen bevolkingsgroepen. Volgens mij is dat het beste recept voor een SAMENleving.

op 15 05 2012 at 10:30 schreef marcodb:

@bertjoh Nee Bert. Er zijn veel mensen die regeltjes uit de Koran citeren om dit soort punten te maken. Je vindt deze ‘schriftgeleerden’ in beide kampen: Islamofoben en Jihadisten volgen blijkbaar dezelfde denkpatronen.

Het is natuurlijk ook interessant om de Koran echt te lezen. Dat nuanceert dat beeld totaal. Zie bijvoorbeeld: http://www.ted.com/talks/lesley_hazelton_on_reading_the_koran.html

Hoe dan ook: The proof of the pudding is in the eating, en Peter en Hassnae tonen aan dat de werkelijkheid mooier en genuanceerder is dan alle cliches op een rijtje.

op 15 05 2012 at 10:34 schreef joke:

Onze hartelijke wensen!

op 15 05 2012 at 10:36 schreef Pyt van der Galiën:

@Bertjoh

En volgens de Bijbel moeten overspelige vrouwen gestenigd worden, een voornemen waar de dominee van de doopsgezinde kerk in het dorp waar ik woon toch écht zijn wenkbrauwen bij fronst.

Bovendien roept de Koran voor zover mij bekend niet op afvalligen te vermoorden. Volgens de Koran zullen afvalligen hun straf ondergaan in het hiernamaals. De traditie van de doodstraf op geloofsafval is gebaseerd op de Hadith, niet op de Koran.

@jos

Ik neem dat je bedoelt dat de Koran qua wreedheid niet in de schaduw kan staan van de Bijbel?

op 15 05 2012 at 10:40 schreef Watutsi:

Ten eerste gefeliciteerd!

Fantastisch dat jullie gewoon laten leiden door de de liefde en niet de haat. Zo blijkt maar weer dat liefde geen grenzen kent en het een brug kan slaan tussen alles.

Jullie zijn een voorbeeld van hoe het wel kan!
Veel geluk samen!

op 15 05 2012 at 10:43 schreef Sandro:

Ook van mij gefeliciteerd, maak er wat moois van samen!

op 15 05 2012 at 10:59 schreef rakker:

Van harte gefeliciteerd!

Trouwen jullie in Marokko?

op 15 05 2012 at 11:03 schreef jos:

@Pyt

Yes, foutje.

op 15 05 2012 at 11:05 schreef jos:

@rakker, 10:59

Nee, dat kan niet. In Marokko hebben ze een racismeprobleem, heb je niet opgelet de afgelopen week ?

op 15 05 2012 at 11:08 schreef Bertjoh:

“”Toch zullen ze er mee moeten leren leven: Mijn geliefde is een gelovige moslim, ik ben een ongelovige, ik ga me niet bekeren en we gaan toch trouwen, of dat nou van de geleerden mag of niet.”””

Heel goed ,Peter, ik heb ook schijt aan die islamitische haatbaarden met al hun geboden en verboden!

Ik heb bijv een hele lieve hond die graag tegen de moskee om de hoek mag pissen. En niemand van die haatbaarden gaat dat verbieden. Ook de honderden bedreigingen met de dood die ik al van mijn islamitische vrienden heb mogen ontvangen kunnen me niet intimideren.

op 15 05 2012 at 11:09 schreef vetkleppert:

Mooi toch, als je gelukkig bent samen.
Ik ben eerder verbaasd dat het niet veel vaker voorkomt.

op 15 05 2012 at 11:27 schreef Ralph van der Geest:

Peter, Hassnae, gefeliciteerd en heel veel gelukkige jaren samen!

op 15 05 2012 at 12:15 schreef Pyt van der Galiën:

Bertjoh is blijkbaar ook “Marked for Death”. Of hij probeert zich interessanter voor te doen dan hij in werkelijkheid is. Dat laatste lijkt me waarschijnlijker.

Je zou trouwens nog steeds een link geven naar dat belangwekkende sociologische onderzoek waaruit blijkt dat de Roze Nazi’s vroeger allemaal PvdA stemden, Bertjoh.

op 15 05 2012 at 12:27 schreef André Richard:

Kilililililililililililili!

(vraagt zich nu af of hij als Roomse boy van de brabantse zandgronden wel gerechtigd is te ululeren en zo ja: of het ululeren wel geldig is volgens de regels…)

op 15 05 2012 at 12:39 schreef Bertje:

@ bertjoh

“Ik heb bijv een hele lieve hond die graag tegen de moskee om de hoek mag pissen”

Gadverdamme man wat een lamlul ben jij zeg.
In welke grot ben jij dan opgegroeid, en wat voor soort zoogdieren waren jou opvoeders?
Wel eens van respect gehoord, je laat zeker ook je hondje schijten op de Joodse begraaf plaats, en vindt het swaffelen van een grafmonument natuurlijk erg grappig.

op 15 05 2012 at 12:42 schreef Sasha Berkman:

Bertjoh, ben je op proefverlof?

op 15 05 2012 at 12:44 schreef Mart:

@Bertjoh

Jij hebt helemaal geen bedreigingen ontvangen. Je bent gewoon een pubertje dat lekker het equivalent van pies-en-poep grapjes in het publiek aan het maken is.

Mart

op 15 05 2012 at 12:54 schreef dewanand:

namaste Peter en alle radicale FNaakters,

liefde moet overwinnen op deze wereld. Alleen met liefde kunnen wij alle haat en oorlogen stopzetten. Misschien zou je parttime moslim kunnen worden en wat uit de Koran moeten lezen, want dat kan je verrijken. Islamofoben zitten zelf met grote innerlijke problemen en projecteren dat via externalisaties op moslims en buitenlanders.

Nu heb ik nieuwe dewanistische inzichten ontwikkeld in de theorie van CARMIC space/ time, en het heeft mijn kijk op alls totaal veranderd. IK ga alles komende jaren publiceren in engels internationaal in nieuwe werken en hoop van harte dat je het wil recenseren.

Hopelijk wil je mijn boek Koran forbid or rewrite? nog recenseren op FN, want het is nu bekend tot bij de Taliban en bij alle Al Qaida netwerken wereldwijd.

hou van je vrouw als mens en wordt samen oud. Sex is voor het lichaam, liefde is voor de ziel, en dat voel je.

dewanand

op 15 05 2012 at 12:59 schreef Arjan van Bijnen:

Peter en Hassnae, gefeliciteerd!

op 15 05 2012 at 13:00 schreef Niels van Lobberegt:

Dus jullie gaan trouwen? Gefeliciteerd.

Maar beweer jij nou dat Annabel Nanninga walgt van gemengde huwelijken?

op 15 05 2012 at 13:19 schreef Mario:

Alvast van harte en een liefdevol lang leven toegewenst, voor jullie twee en iedereen die bij ‘jullie leven hoort’!

Overigens een puik stukkie tekst!

op 15 05 2012 at 13:20 schreef rena:

DIt jaar? Hoera! Ik dacht dat jullie vorig jaar al zouden gaan trouwen. Maar dat dacht ik ook van mezelf en m’n Ier haha. Bij jullie in ieder geval van uitstel geen afstel.
Dat wordt een heel mooi feest! Van harte en veel geluk en voorspoed.

op 15 05 2012 at 13:42 schreef dieanderepeter:

Van harte gelukgewenst met jullie voorgenomen huwelijk. Samen meer zijn dan de som van jullie delen. Mooi! Dat belooft veel voor de toekomst van een paar van de moedigste mensen die ik ken.

op 15 05 2012 at 14:02 schreef Les extrêmes se touchent | Sargasso:

[…] bij enkele andere bloggers, die alle hetzelfde punt maken. De eerste is Peter Breedveld, die in deze blogpost op zijn website Frontaal Naakt vertelt over de hoeveelheden modder die hij over zich heen krijgt […]

op 15 05 2012 at 14:10 schreef Yvonne:

“Ik heb bijv een hele lieve hond die graag tegen de moskee om de hoek mag pissen. En niemand van die haatbaarden gaat dat verbieden. Ook de honderden bedreigingen met de dood die ik al van mijn islamitische vrienden heb mogen ontvangen kunnen me niet intimideren.”

Tjonge,jonge Bertoetlul, waar slaat dit nou weer op?
Wat een imbeciel ben jij, zeg. Laat die hond tegen je eigen huis aanzeiken, het stinkt er toch al.

op 15 05 2012 at 14:18 schreef jos:

@Bertjoh

“… een hele lieve hond die graag tegen de moskee om de hoek mag pissen. En niemand van die haatbaarden gaat dat verbieden.”

Dus moskeebezoekers mogen ook tegen jouw huis aan pissen. Een omhooggevallen haatsmurf als jij gaat dat niet verbieden.

Vertel eens over je bedreigingen. Iemand die op de Coolsingel door een megafoon roept dat Rotterdam een kutstad is en Feyenoordsupporters allemaal pedo’s, daar heb ik nl. weinig medelijden mee als die met de dood bedreigd wordt. En ik trek dan ook niet de conclusie dat Rotterdam een agressieve stad is die niet tegen “kritiek” kan.

op 15 05 2012 at 14:45 schreef leo schmit:

Nadat ik jullie bij deze alvast van harte feliciteer, kan ik het volgende alleen maar bevestigen: ‘We zijn het bewijs dat de islam prima is te verenigen met onze open, democratische samenleving’. Maar maak het niet te persoonlijk, ieder huwelijk heeft zijn ups en downs en moet dus niet gezien worden als een bewijs voor bovenstaand, hoe waar het ook is. Dat zou het huwelijk belasten. Ik spreek uit ervaring na 29 jaar gemengd huwelijk.

Over het samengaan van ‘wij en zij’, meer algemeen, kan ik na 2,5 jaar werk in Afghanistan en 6 jaar Indonesie alleen maar zeggen dat dit de beste ervaringen van mijn leven zijn, hoewel ik mij in Frankrijk en Noorwegen ook goed thuis voel. In Nederland wat minder, helaas. Ik moet mijn kinderen aanraden het land te verlaten omdat ik de bedreigingen heel serieus neem.

Op kantoor in Salemba (Jakarta) is het een gezellige boel, we delen meegebracht eten en maken grappen over de klanten waarvoor en waarmee we werken. En als er gebeden moet worden denk ik, ha, lekker rustig even.

op 15 05 2012 at 16:09 schreef Pan:

Hoe ging het ook alweer?
Twee geloven op een kussen, slaapt de duivel ertussen.

op 15 05 2012 at 16:23 schreef Brenda van der Veer:

Leve de liefde!

op 15 05 2012 at 16:30 schreef Gompie:

Mijn zegen hebben jullie en draait het, wat mij aangaande, allemaal om. Gefeliciteerd dus!

op 15 05 2012 at 16:43 schreef Lex:

Va harte gefeliciteerd!

op 15 05 2012 at 16:54 schreef machiel:

Allebei van harte gefeliciteerd!

op 15 05 2012 at 17:17 schreef Bertjoh:

Het hoort gewoon bij het wezen, het eigenzijn van mijn hond en dus gaat dat gewoon door, net als al het gescheld van allerlei politiek correcten hier.

op 15 05 2012 at 17:24 schreef Yvonne:

Pan

Twee geloven op een kussen, daar slaapt de liefde tussen.

op 15 05 2012 at 17:47 schreef You On A Gin:

Tja, ik wacht ook nog steeds op mijn buurman die me schijnt te moeten vermoorden van zijn geloof. ;)

“en we gaan toch trouwen”

Nice! Ik ben benieuwd naar het ceremoniële aspect, en dat bedoel ik niet naar of zo.

op 15 05 2012 at 18:23 schreef Yvonne:

Bertjoh

Die hond van jou heet vast Lucas.

op 15 05 2012 at 18:55 schreef herman:

U bent geen vrienden verloren, maar heel veel hersencellen.

op 15 05 2012 at 19:05 schreef mark:

Topstuk. Dat verdient een donatie! Zodra ik thuis ben. Zo lees ik ze graag. Gefeliciteerd aan beide en aan jullie families.

op 15 05 2012 at 19:11 schreef MNb:

“al zolang ik een relatie met mijn moslima heb.”
Voor mij niet, maar ik heb er wel degelijk mee te maken. Een hoogtepunt was toen iemand het geloof van mijn wederhelft beschreef als de Surinaamse Klapperboomversie.
Drie jongere zussen van haar zijn overgegaan naar het christendom. Geen centje pijn.
Trouwen gaan we niet. Dat heb ik al een keer gedaan – met een andere moslima – en na onze scheiding vond ik het mooi geweest.
Niettemin wens ik PB en Hassnae veel geluk toe.

op 15 05 2012 at 19:31 schreef GJ. Deuz:

Trouwen, ook weer zoiets.

op 15 05 2012 at 19:54 schreef Job:

Dat gekoketteer met je exotische geliefde, zou men dat oriëntalisme mogen noemen? En is de cirkel daarmee weer rond? Hoe dan ook, van harte gefeliciteerd!

op 15 05 2012 at 20:07 schreef bertje:

@ Yvonne

Als twee geloven op een kussen slapen dan begint het schreeuwen der Apen.

,-)

op 15 05 2012 at 21:05 schreef Rene Koeman:

Peter en Hassnae van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk.

op 15 05 2012 at 21:19 schreef Sasha Berkman:

Bertje, jij bent in de war met snurken :)

op 15 05 2012 at 21:25 schreef Jon:

Maar wie is dan toch die man op Hassnaes Twitterfoto?

Los daarvan: Leuk nieuws!
Mooi, positief bericht dit. Denk trouwens dat jullie liefde en verhaal juist ook een positieve invloed hebben (de mafkezen daargelaten).

op 15 05 2012 at 22:09 schreef Elkerlyc:

Peter en Hassnae; dat al jullie wensen uit mogen komen behalve één.

op 15 05 2012 at 22:49 schreef dewanand:

namaste radicale Fnaakters,

de meeste moslimmeiden zijn trouwe meiden in huis, in bed, tijdens het samen douchen, samen naakt zonnen, dus prima om een leven mee gezond te delen en lief te hebben. En ze koken nog lekker ook geloof ik.

De kwaliteit van meisjes bepaalt de cultuur en beschaving van een volk of ras. Dit hebben islamieten geleerd van de oude hindoes en vedastanen uit het oude india. Hierom vind ik vaak dat islam voor 80 procent hindoeisme is in cultureel opzicht, en hindoemeisjes hebben mij dit ook verteld mbt het vrouw zijn en hun taken binnen een huwelijk.

Maken jullie aub veel kindjes he. liefst een elftal om nederland te bevolken, want hollanders sterven toch uit. Op naar de Neo-Hollander met een kleurtje he.

dewanand

op 15 05 2012 at 23:07 schreef Huub:

Leve de liefde.

op 15 05 2012 at 23:18 schreef Benedictus:

Peter, even een vraag: “Heb je er nooit spijt van gehad dat je ooit deze website ben gestart”?

Mijn grootmoeder zei vroeger altijd: “Gezegend zij diegene die een vergeten burger is”.

Voor jullie bekendheid betalen jullie een hoge prijs. Blijkbaar werkt dat in alle tijden zo.

Ik ben er van geschrokken.

op 16 05 2012 at 00:57 schreef rommel:

Van rommel ook de hartelijke felicitaties, dat jullie allemaal gelukkig mogen worden met je tropenbruidje.
Anders had je van de rest van je leven aan je pik moeten trekken. Stakkers.

op 16 05 2012 at 01:31 schreef Flies4no1:

Hiep hoi! Gefeliciteerd!

op 16 05 2012 at 10:10 schreef p.wielaard:

Je schijnheiligeheid is evident en stuitend. “de meeste mosliminmeiden zijn…” is een even kwalijke generalisatie als negers kunnen goed dansen of hebben een grote lul of molima’s kunnen lekker ..(vul maar in). Je bent een ijdele draaikont. Post dit maar eens !

op 16 05 2012 at 11:01 schreef Gerry:

Allebei hartelijk gefeliciteerd en heel veel geluk samen!

op 16 05 2012 at 11:47 schreef jvdheuvel:

Fijn, gelukkig en lang huwelijk toegewenst.

op 16 05 2012 at 11:51 schreef cRR Kampen:

Ecce homo, die niet met zichzelf kan leven en dús obsessief het leven van anderen moet controleren en liefst bederven.
Meer is er niet aan.

Cetero censeo mundum esse delendum.

op 16 05 2012 at 13:06 schreef Sabian:

Hoewel ik doodmoe wordt van de hemeltergende ijdeltuiterij en misplaatste zelfgenoegzaamheid van jullie, vind ik jullie in de Liefde absoluut eredivisie. De kracht en volledige overgave aan elkaar, de prachtige en vrij van reserve zijnde lofzang naar elkaar…het is gewoon inspirerend. Mensen die zo kunnen liefhebben kan ik niet haten, hoezeer ik ook over m’n nek ga van sommige zaken. Het huwelijk is uitgevonden voor mensen zoals jullie. Gefeliciteerd met elkaar, heb het goed.

op 16 05 2012 at 15:10 schreef yurp:

@cRR Kampen

Mundum nog wel? Ben je zo’n raspessimist?

op 16 05 2012 at 15:26 schreef Sandro:

Yurp – je kunt beter een pessimist zijn dan een optimist, dan kan het allemaal alleen maar meevallen……

Je weet toch wat een optimist is???
Dat is een slecht geïnformeerde pessimist. ;-)

op 16 05 2012 at 15:42 schreef Sandro:

Tsja Edo, ik heb dan ook nooit beweert dat links geen humor heeft – ik moet er echt dagelijks om lachen.

op 17 05 2012 at 04:26 schreef MNb:

Nou, Wielaard, “dit” is gepost.
Volgt daar nog een conclusie uit?
Nee?
Dan verkocht je weer eens holle prietpraat.

op 17 05 2012 at 05:44 schreef You On A Gin:

Wie de neuk is Yoeri Albrecht nou weer? Ja sorry, ik ben niet de Albert Verlinde van het medialandschap of zo.

op 17 05 2012 at 10:27 schreef Thomas E:

“We zijn het bewijs dat de islam prima is te verenigen met onze open, democratische samenleving.”

Ik vind dit een kernzin. Starre, vooringenomen angsthazen van beide zijden – autochtoon dan wel allochtoon – zouden zich dit ter harte moeten nemen.

op 17 05 2012 at 12:59 schreef John:

Alvast gefeliciteerd, en een fijne dag met mooi weer, fijne vrienden en goed eten en drinken gewenst.

op 17 05 2012 at 13:01 schreef Khadijah:

“Niemand, geen islamofoob en ook geen islamitische scherpslijper, kan ons dat verbieden. We leggen over onze liefde voor elkaar geen verantwoording af, behalve zij aan haar God en ik aan mijn eigen geweten.”

Mooi gezegd en jullie liefde is vast voorbestemd en bestand tegen de woelige woeste baren die het te verduren heeft gekregen en vast nog wel krijgt.
Veel geluk samen, ik gun het jullie van harte.

op 17 05 2012 at 15:34 schreef You On A Gin:

@ Thomas E
Dat wel, maar volgens mij is er niet “de” islam.

op 17 05 2012 at 16:29 schreef Sofia van der Linde:

Gefeliciteerd met jullie verloving.

Jullie type relatie is minder zeldzaam dan de Islamofoben denken en ik ben blij dat jullie bijdragen aan de zichtbaarheid van dergelijk zogenaamd onbestaanbare koppels.

op 17 05 2012 at 17:36 schreef Thomas E:

@YOAG

Nee, evenmin als “het” christendom of “de” agnost. Precies daarom heb ik het over de starre, vooringenomen exemplaren van de diverse overtuigingen.

op 17 05 2012 at 21:17 schreef Laurens:

Je zult het toch met me eens – jij ervaart dat dagelijks – dat Marokkaanse vrouwen lichtelijk hysterisch zijn en ook op die manier praten. Ik heb er dan ook alle respect voor dat je met haar omgaat. Je moet wel heel erg veel van haar houden want iedere dag is er natuurlijk gezeik over de islam en jij, die die hele religie maar flauwekul vindt natuurlijk, moet dat gezeik iedere dag weer aanhoren. Ik ben dan ook erg blij dat ik niet in jouw schoenen sta. Sterkte!

op 18 05 2012 at 14:08 schreef cRR Kampen:

yurp, ik bedoelde dus uitdrukkelijk niet: terram.
Voor de rest overkomt mij gewoon wat iedere realist overkomt die de herhaalde en herhaalde en herhaalde stompzinnigheid van de mensheid een paar decennia bezien heeft en ten overvloede nog wat in de geschiedenis gedoken is. De hopeloosheid, de walging, de misantropie.
U begrijpt meteen dat ik Peter en Hassnae niet als mensen zie, maar als gelijken, van het demigodische rasch dus, het rasch van Liefde :)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS