Home » Archief » Arische brotherhood


[20.10.2010]

Arische brotherhood

Barracuda

Tussen domrechts en complotdenkers bestaan, zeker als je er een beetje op let, curieuze overeenkomsten. Niet dat ze elkaars standpunten delen, maar het merendeel is luidruchtig en heeft erge last van zendingsdrang. Daarnaast openen ze voortdurend de aanval op een ieder die hun standpunten in twijfel durft te trekken.

Iedereen die bijvoorbeeld Zijne Heiligheid Geert W. tegenspreekt, krijgt meteen de wind van voren. Dus als Frits Bolkestein in Buitenhof zegt dat Wilders totaal is geradicaliseerd, dan is dat een ‘opmerkelijke en nogal gekleurde selectie van deze journalisten, wat weer aangeeft hoe politiek geformatteerd en vasthoudend deze redacties zijn’. Alsof die journalisten al van te voren weten wat Bolkestein in de uitzending gaat zeggen.

Of wat te denken van deze: ‘De exercitie van Bolkestein bij het Buitenhof lijkt op de charge van een cavalerist, maar dan achterwaarts de tijd van de oude politiek in, toen de onderwerpen waar Wilders nu de teugels van in handen heeft met de welbespraakte hete aardappel van de VVD even de ether in geventileerd werden, maar daarna de oogjes meteen weer toe moesten.’

Een enkele keer waagt ook domrechts zich aan complotten. ‘Dubbel paspoort Veldhuijzen een complot?’ lezen we bij Artikel 7, ook al zo’n slippendrager van Geert. ‘Dus is het nu de bedoeling dat CDA en VVD zich achter de staatssecretaris scharen, Wilders het kabinet meteen al opblaast en er nieuwe verkiezingen volgen waarbij de PVV een kopje kleiner is vanwege het opblazen van Rutte I?’

Zo’n suggestie trekt onvermijdelijk rare kostgangers aan die je blijkbaar alleen onder de aanhang van de PVV aantreft: ‘Ik ben nog enkele jaren jonger dan deze mevrouw maar ik heb na al die tijd in Nederland ook geen blonde kuif meer, dat wil niet zeggen dat ik niet tot de “arische brotherhood” kan behoren. En het CDA houdt meer van megastallen, waar alle beesten er hetzelfde uitzien. Verder is het mij een raadsel waarom deze mevrouw is uitverkozen, maar dat zal in de loop van de week wel bekend worden’, aldus reageerder ‘N.O. Brains’ tegen reageerder ‘Gerrit’.

Waarop die laatste antwoordt: ‘Dat is onzin, het arisch brotherhood heeft blonde haren en blauwe ogen. Zo is het vastgelegd, tevens moet de kaaklijn kloppen en de neus mag niet te lang zijn. Stel ze gaat een lange neus tegen Wilders trekken. Ik denk dat zij s’ avonds uitsluitend in bijzijn van haar man die pruik afzet, en wat diens meer zij. Hoeveel des CDA-s wil je nog meer.’

Waarmee we zijn aanbeland bij de knokpartij van 30 oktober aanstaande, wanneer voor- en tegenstanders van Wilders met elkaar op de vuist te gaan. De demonstratievergunning voor Wilders blijkt aangevraagd door de kaalkopjes van de English Defence League (EDL). En daar hoor je domrechts merkwaardig genoeg nou eens nooit over.

Barracuda bestrijdt onzin- en domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica. Meer op zijn weblog.

Barracuda, 20.10.2010 @ 09:02

[Home]
 

57 Reacties

op 20 10 2010 at 10:14 schreef vetklep:

De stijl van Filantroop is meteen weer te herkennen aan het feit dat je een zin niet door komt. Wat krijg ik een enorme jeuk van dat gezwollen, quasi-erudiete gedoe van die vent. Zijn kinderachtige plezier in het gebruik van dure woorden doet me trouwens een beetje denken aan Enait.
Maar gelukkig kan je zijn stukjes vooraf al herkennen aan de infantiele photoshop werkstukjes die er altijd boven staan. Meestal iets met poep en pies.

op 20 10 2010 at 10:28 schreef babs:

Dat dubbele paspoort als complot is ook door mijn hoofd geschoten, moet ik in alle eerlijkheid toegeven. Het is ook haast te mooi: een Zweeds paspoort, precies uit het land dat Wilders als voorbeeld heeft gebruikt.

Onzin natuurlijk, maar ik kan me de paniek onder Wildersfans in dit geval wel een beetje voorstellen.

op 20 10 2010 at 11:34 schreef walt:

De demonstratievergunning voor Wilders blijkt aangevraagd door de kaalkopjes van de English Defence League (EDL). En daar hoor je domrechts merkwaardig genoeg nou eens nooit over.

Slaap maar lekker verder, Barracuda.
‘Racist’ Joost Niemoller besteedde er op DDS aandacht aan.

http://fp.dagelijksestandaard.nl/2010/10/dat-wordt-matten-op-het-museumplein/

op 20 10 2010 at 12:00 schreef walt:

‘Luidruchtig…erge last van zendingsdrang… opent voortdurend de aanval op een ieder die hun standpunten in twijfel durft te trekken.’
Een interessante omschrijving die ook ook prima op onze webmaster alhier van toepassing is.

op 20 10 2010 at 12:03 schreef Mohamed:

@ Walt

Barracuda doelt op het feit dat de EDL een buitenlandse organisatie is. Je zou verwachten dat Wilders aanhangers dit toch geen fijne ontwikkeling vinden, buitenlanders die in jou eigenste landje komen protesteren.

Ook Joost maakt er geen worden aan vuil of het wenselijk is dat buitenlandse clubs hier mogen protesteren. Hij vraagt zich alleen af wat de motivatie is geweest van Van der Laan om de demonstratie toe te staan.

op 20 10 2010 at 12:16 schreef walt:

“Barracuda doelt op het feit dat de EDL een buitenlandse organisatie is.”

Waaruit mot ik dat opmaken?

“Ook Joost maakt er geen worden aan vuil of het wenselijk is dat buitenlandse clubs hier mogen protesteren.”

Waarom zou het niet wenselijk zijn dat ‘buitenlandse clubs’ hier demonsteren en waarom zou Joost dartegen bezwaar moeten hebben? Het is overigens wel duidelijk dat Joost weinig moet hebben van de EDL en hun in Amsterdam geplande demonstratie.

op 20 10 2010 at 12:18 schreef walt:

Haperend totsenbord…

op 20 10 2010 at 12:27 schreef Peter:

Een interessante omschrijving die ook ook prima op onze webmaster alhier van toepassing is.

Geweldig argument weer, Walt. Maar nee, ik heb geen last van zendingsdrang, want ik verkondig mijn mening vooral hier, op mijn eigen website. Ik kom niet eindeloos doordrammen op andermans website. Wie doet dat wel? Ehm, even denken… Walt! Die komt hier tot diep in de nacht onvermoeibaar zijn eigen al duizend maal onderuitgeschoffelde punt steeds in andere woorden herhalen.

Dus zendingsdrang – Walt – CHECK!

Evenmin open ik de aanval op iedereen die mijn standpunten in twijfel durft te trekken. Wel raak ik snel geïrriteerd door hardnekkige domkoppen met hun drogredenaties. Dat er geen kerken in Saoudi-Arabië worden gebouwd, bijvoorbeeld, en dat we dus hier maar geen moskees moeten toestaan. Of dat je opa laatst voor pedo werd uitgescholden, en dat de moslims daarom maar niet zo moeten zeuren over een varkenskop in hun moskee.

Wie komt hier wel voortdurend, tot diep in de nacht, de aanval openen op iedereen die zijn standpunten, en vooral die van zijn Brave Apollo Geert Wilders, in twijfel durft te trekken? Hmm, moeilijke, hoor. Wacht eens even, is dat niet… Walt! Die kan het niet eens hebben als je iets gelooft dat niet in overeenstemming is met zijn levensbeschouwing.

Dus: voortdurende aanvallen op andersdenkenden – Walt – CHECK!

Over luidruchtigheid kun je van mening verschillen, ik heb bijvoorbeeld een onderbuurvrouw die het liefst zag dat onze restaurerende buurman zijn koel- en afzuiginstallatie bij het grofvuil gooide, terwijl ik daar totaal geen last van heb. Maar als je – tot diep in de nacht – ijzerenheinig je eigen puntje blijft doordrammen en iedereen, die dat puntje met gemak weerlegt, verdacht probeert te maken en te diskwalificeren, ben je volgens mij – in overdrachtelijke zin, niet in aantal decibellen – behoorlijk luidruchtig.

En wie maakt zich daar toch ook weer altijd schuldig aan. Sjongejonge, hoe heet-ie toch ook weer. O, ik heb het! Walt!

Dus: luidruchtig – Walt – CHECK!

En daar krijgt-ie hier op deze intolerante website, waar alleen ja-knikkers worden toegelaten, toch maar mooi de ruimte voor.

op 20 10 2010 at 12:58 schreef Mohamed:

@ Walt

“Waaruit mot ik dat opmaken?”

Nogmaals gelezen en je hebt een punt, wat ik hierboven zeg staat inderdaad niet in het artikel. Ik ben iets te vrij met interpreteren.

“Waarom zou het niet wenselijk zijn dat ‘buitenlandse clubs’ hier demonsteren”

Lijkt mij een Binnenlandse aangelegenheid, dus buitenlandse organisaties hebben hier geen Fuck mee te maken. Laat ze lekker bij de Nederlandse Ambassade in Londen demonstreren als ze vinden dat ze wat te zeggen hebben.

“en waarom zou Joost dartegen bezwaar moeten hebben?”

Hoeft ie van mij niet hoor. Zeg ik ook nergens. Ik zeg alleen naar aanleiding van mijn verkeerde interpretatie dat Joost niets zegt over het feit dat het hier gaat om een buitenlandse organisatie is.

op 20 10 2010 at 13:44 schreef walt:

Enige zelfkennis zou je sieren, peter.

op 20 10 2010 at 14:01 schreef Peter:

En zoals altijd glijden de argumenten van Walt af als waterdruppels van een necrofiele eend.

op 20 10 2010 at 14:44 schreef Paul:

Laat die English Defence League (EDL) maar wegblijven.

op 20 10 2010 at 15:00 schreef Bookie:

Volgens de Dutch Defence League is het demonstratie van het European Freedom Initiative en niet alleen EDL.

Het European Freedom Initiative is een overkoepelend orgaan met onder andere de volgende organisaties: ICLA (Internationaal), BPE (Burgerbeweging Pax Europa), Politically Incorrect (Duitsland), EDL (Engeland), LDF (Frankrijk), SITA (Frankrijk), DDL (Holland), Mission Europa – Netzwerk Karl Martell (Oostenrijk), Una Via per Oriana (Italië), Amsterdampost (Holland) en vele anderen ..

http://www.dutchdefenceleague.nl/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=10

Er zitten NL organisaties bij.

op 20 10 2010 at 15:48 schreef vetklep:

Zouden die “defence” types nou niet door hebben dat er een dikke kans is dat ze met dit soort initiatieven schade veroorzaken?
Zelfs als het niet uit de hand loopt is zo’n bijeenkomst prijsschieten voor cameramensen.
Gelukkig heeft Wilders zich er bij voorbaat al van geddistatieerd.

op 20 10 2010 at 17:02 schreef G!:

Wat de EDL hier te zoeken heeft?

het lijkt me dat Wilders er een handje van heeft zich met interne aangelegenheden in het buitenland te bemoeien. De politiek in Duitsland of Engeland, het bestemmingsplan van Ground-Zero, de visie van Israël op de Palestijnen, enz. Wilders beperkt zijn islamofobe gedram echt niet tot Nederland, dus waarom zou de EDL zich beperken tot Engeland? In de lijn die Wilders volgt hebben die skinheads gewoon het volste recht om Amsterdam af te komen breken.

Enneh, was het niet ook Wilders die suggereerde dat rassenrellen best positieve gevolgen kunnen hebben?

op 20 10 2010 at 18:28 schreef Bigpete:

De enige rellen die te verwachten zijn zijn rellen tussen EDL aanhangers en AFA en ander kraaktuig.
Ben benieuwd….

op 20 10 2010 at 18:41 schreef Tjerk:

Terzijde: ook op HVV zijn ze niet vies van een beetje geweld. Daar geeft men aan het o zo jammer te vinden dat Ad Melkert niet is omgekomen bij die aanslag in Irak. Gewoon, omdat men een hekel heeft aan linksdraaiende technocraten.

[img]http://img149.imageshack.us/img149/8934/hvvwilmelkertdood.png[/img]

op 20 10 2010 at 19:33 schreef J.J. van der Gulik:

Eigenlijk is er geen demonstratievergunning nodig. Je behoort een demonstratie aan te melden en er kunnen voorwaarden aan verbonden worden. In beginsel kan die pas verboden worden, als er zodanige ongeregeldheden te verwachten zijn, dat die niet met een aanzienlijke inzet van middelen te beteugelen zullen zijn, zeg maar een bestuurlijke overmachtssituatie.

In de praktijk betekende het, dat rechts in Amsterdam een demonstratieverbod kende, waarbij er gebruik werd gemaakt van oneigenlijke argumenten en alles erop was toegespitst om dat verbod te handhaven. Dat was dan wel niet in lijn met uitspraken van het Europese Hof, maar wie maalde daarom, tenslotte was het gehele juridische wereldje, en voor een belangrijk deel geldt dat nog, links en wilde men voor de ‘goede zaak’ graag meewerken aan het doodzwijgen ervan.

Misschien zijn er nu wel nieuwe regels nodig voor de deelname van buitenlanders aan demonstraties e.d.. In beginsel vind ik wel dat mede EU bewoners moeten kunnen demonstreren, maar van hen mag wel terughoudendheid verwacht worden, omdat ze tegelijk toch ook gast zijn in een ander land. En zo kreeg ik de kriebels van Wilders met zijn beschamende geschreeuw in Duitsland, waarbij hij ook nog eens gastvrouw Angela Merkel op de korrel nam. Maar misschien ontbreekt het wel zozeer aan innerlijke beschaving, zoals in mijn optiek voor veel Nederlanders geldt, ook voor degenen die het altijd zo ijverig over respect hebben, dat je dan maar regels moet formuleren en niet kunt uitgaan van begrippen als fatsoen, respect, inlevingsvermogen, wellevendheid etc..

Zo’n Britse EDL moet zeker vanwege het thema wel een behoorlijke mate van demonstratievrijheid kunnen hebben in Nederland, maar ook van hen mag je verwachten dat ze zich als echte gasten gedragen. Voordeel van de buitenlandse deelname kan zijn, dat het kan bijdragen aan een proces, waarin langzaam maar zeker de demonstratievrijheid en in meer algemene zin een voldoende niveau van de uitingvrijheden kan worden hersteld in Amsterdam. Misschien zijn die er na WO II niet echt geweest en zou dan van de invoering van een voldoende niveau gesproken kunnen worden.

Amsterdam had wel een imago van vrijheid, maar het niveau van de uitingsvrijheden was laag. Mede doordat de groeperingen, die er belang bij hadden dat te verdoezelen in Amsterdam een hele sterke positie hadden, drong dit niet tot het buitenland door.

op 20 10 2010 at 19:35 schreef Bigpete:

Niet zo overdrijven man. Het mag jouw soort humor niet zijn, om hier een oproep tot geweld in te zien moet je wel erg ver heen zijn.

op 20 10 2010 at 19:40 schreef Peter:

Als zo’n grap door een moslim zou zijn gemaakt, zou BigPete het hardst staan brullen dat het om een oproep tot geweld zou gaan. Dat hebben we in het verleden gezien, hoeft niemand aan te twijfelen.

op 20 10 2010 at 19:48 schreef Bigpete:

Maar moslims hebben dan ook geen humor…
Het dunste boek ter wereld is niet voor niets 1400 jaar islamitische humor.

op 20 10 2010 at 19:51 schreef Peter:

Gelukkig hebben we de hilarische BigPete, met zijn rake grappen.

op 20 10 2010 at 19:53 schreef Bigpete:

Ik kan tenminste om mezelf lachen, zou jij ook eens moeten proberen dan kom je niet zo chagrijnig ver.
Minder azijn drinken helpt ook.

op 20 10 2010 at 19:56 schreef Peter:

Could ‘ve fooled me, Pete. Ik zie je alleen maar verbeten lachen om moslims, buitenlanders en linschmenschen.

op 20 10 2010 at 20:18 schreef Tjerk:

Het is ook niet de eerste keer dat op HVV de hoop wordt uitgesproken dat deze of gene met geweld om het leven wordt gebracht, of dat tot geweld opgeroepen. Eerder werd het verlangen uitgesproken dat Obama op zijn moordenaar zou stuiten, de oproep gedaan om Arnold Karskens op te hangen wegens ‘landverraad’ en om Femke Halsema en Wouter Bos kaal te scheren als moslimhoeren.

op 20 10 2010 at 21:03 schreef Tjeu Neienhuis:

Gij zult roepen omdat u het er niet mee eens bent,
Gij zult huilen omdat Uw maatschappij niet zal, kan en wil geschiedde (utopie),
Gij aan de hand van enkelen Uw mening vormen en deze doortrekken totdat zij de Uwe rechtvaardigt,
Gij zult het collectief prefereren boven het individu (zonder deze is er geen collectief),

Het leven is zwaar, ernstig en diep, diep bedroeft. De tranen springen mij in de ogen, het einde der tijd.

op 20 10 2010 at 21:09 schreef Rob:

Het Vrije Volk is een uitgebalanceerd, genuanceerd, neutraal weblog met een vredelievende redactie van geestelijk zeer stabiele schrijvers.

Of mijn naam is niet Napoléon Bonaparte.

op 20 10 2010 at 21:23 schreef gerhard de haas:

Ach Peter, een aantal blogs terug vond je het nodig om tegen een naamgenoot van 70+ te zeggen “eens dood te gaan”. Dat vond jij humor. Toen hoorde ik Tjerk overigens niet sputteren. Dat heet selectiviteit, Tjerk. Of lafheid natuurlijk.

Gerhard

op 20 10 2010 at 21:30 schreef Peter:

Dat is al de tweede keer vandaag dat Tjerk zich moet verantwoorden voor mijn zonden.

op 20 10 2010 at 21:37 schreef Martin B:

op 20 10 2010 at 15:48 schreef vetklep:
“Zouden die “defence” types nou niet door hebben dat er een dikke kans is dat ze met dit soort initiatieven schade veroorzaken?”
Dan zouden ze niet die demonstratie houden, hè.

op 20 10 2010 at 12:16 schreef walt:
“Het is overigens wel duidelijk dat Joost weinig moet hebben van de EDL en hun in Amsterdam geplande demonstratie.”
Het enige dat ik uit het artikel kan opmaken, is dat hij er op tegen is, omdat het hem en de zijnen een slecht imago geeft.

Als je dat soort lui aantrekt, zou je je toch moeten afvragen hoe dat komt.

op 20 10 2010 at 22:00 schreef gerhard de haas:

Peter, nee hoor, en een zonde is het niet, wat je schreef. Ik vond het onbeschoft, maar dat is mijn persoonlijke smaak. In principe valt je in dezen weinig te verwijten: je velt geen inhoudelijk, negatief oordeel over de opmerking op HVV. Maar je vind het wel nodig om een sneer naar BP te maken, die e.e.a. gewoon in de juiste verhouding plaatst, i.p.v. hem te ondersteunen in zijn opmerking naar Tjerk, die, dat zul je denk ik toch wel met me eens zijn, spijkers op laag water zoekt.

Waar Tjerk voor “opdraait” is het feit dat hij alleen het lef heeft te ageren tegen/reageren op iets als dat van een “vijandelijke” bron komt, maar niet reageert als jij, de barkeeper van deze stamkroeg, iets vergelijkbaars uit. Dat vind ik laf, niets meer en niets minder.

Gerhard

op 20 10 2010 at 22:14 schreef Peter:

Hetzelfde valt natuurlijk over jou te zeggen, Gerhard. Je hebt nooit je grote muil opengetrokken bij de zoveelste doodswens, oproep tot geweld en aanmoediging tot moord op Het Vrije Volk, pas nu voel je je geroepen je moralistische preekje te houden.

Terwijl de context van mijn oproep aan een oude azijnzeikerd om dood te gaan – 71 is tenslotte lang genoeg geleefd – radicaal anders is dan die van Het Vrije Volk, waar geweld tegen andersdenkenden als een deugd wordt beschouwd.

Een beetje verontwaardigd lopen doen over mijn ‘onbeschoftheid’ maar nooit, echt nooit iets zeggen als voor de zoveelste keer moslims met nazi’s worden vergeleken of linkschmenschen met de dood bedreigd.

Je bent een hypocriete flapdrol, Gerhard. Een slijmerige amoebe, net als BigPete, de racistische nazi, en een hele zooi ander schorem, dat zich hier dag in, dag uit, nergens door laat tegenhouden, niet door medemenselijkheid, niet door beleefdheid, niet door de meeste elementaire fatsoensnormen – behalve als het in hun eigen smoezelige straatje past.

Ik pis op jullie. Echt waar, ik heb geen jota respect voor jullie. Het schuim der aarde zijn jullie, addergebroed, kakkerlakken. Smerig ongedierte. Hoog tijd om weer eens flink met de gifspuit in de weer te gaan.

op 20 10 2010 at 22:55 schreef vetklep:

Wat is die EDL nou eigenlijk voor iets?
Van hun site word ik weinig wijzer. “defence” klinkt in ieder geval alsof ze zich nogal bedreigd voelen. Niet gezellig.
Iemand die meer weet?

op 20 10 2010 at 22:57 schreef Tjerk:

Gerhard snapt niet dat ‘Ga eens dood, joh!’ een heel andere inhoud heeft dan de wraak- en geweldsfantasieën op HVV om Arnold Karskens op te hangen en Femke Halsema kaal te scheren.

op 20 10 2010 at 22:59 schreef Tjerk:

Het EDL bestaat vooral uit groepen voetbalhooligans, Vetklep. Vroeger waren ze tegen Joden en negers, toen tegen Aziaten, en nu tegen moslims. Maar verder zijn het helemaal geen racisten, hoor. En ook helemaal niet gewelddadig.

op 21 10 2010 at 00:18 schreef philips duphar:

“doet me trouwens een beetje denken aan Enait”.dat was het eerste waar il ook aan dacht..opgeblazen taal gekwezel…afgestudeerd in toegepaste antropologie o.i.d en dan de bink uithangen met volgeblafte volzinnen…

op 21 10 2010 at 00:39 schreef mango:

Benieuwd wanneer “rechts” Nederland stopt met feesten en zich realiseert dat Wilders weldegelijk hun probleem is. Voorlopig bukken ze nog voor zijn heilige zwaard en overheerst het misplaatste revanchisme en het PvdA-bashen.

op 21 10 2010 at 01:35 schreef G!:

EDL heeft een Jood als lid en een neger als mascotte. Daarmee zijn ze zowaar verdomme nog multicultureler als ons nieuwe kabinet, dat het met één enkele Zweedse zweefteef moet stellen.

op 21 10 2010 at 02:45 schreef G!:

*dan, sorry.

op 21 10 2010 at 07:53 schreef Bookie:

@Tjerk

Een van de voormannen is een Sikh en zo zijn er nog wel meer niet moslimimmigranten bij aangesloten. Vandaar ook dat anti-nazi statement (Nazisme=on-Engels) van Robinson. In april waarschuwde hij dat infiltrerende neo-nazi’s de beweging zou kapotmaken wat nu lijkt te gebeuren.

http://www.libertiesalliance.org/2010/04/05/edl-leader-tommy-robinson-issues-anti-nazi-statement/

Geweldadig zijn ze wel zeker als er tegendemonstraties zijn van het UAF samen met islamisten.

op 21 10 2010 at 10:31 schreef Tjerk:

Ach, ja, Guramit Singh, de excuustruus voor de “Fuck de Pakis” scanderende EDL-hooligans.

Meneer blijkt zijn facebookpagina vol te kliederen met kreten als:

“the muzzies wanna keep away from me im just looking for an excuse im fucked off at the mo fuck the pakis … i just think we shud burn the cunts now!!”

“hey amir how many times have u fucked your sister today, ure all a bunch of pedos, piss off back to pakistan!!”

Tal van EDL-leden uiten openlijk hun afkeer van Aziaten en Pakistanen en nemen hen te grazen als ze daar de kans toe zien. Je weet tenslotte maar nooit of het een moslim is, nietwaar?

op 21 10 2010 at 10:53 schreef BP:

Allemaal lieve jongens van de EDL:
http://www.google.nl/images?hl=nl&q=edl+nazi&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1424&bih=750
En kijk eens bij hun Hollandse broeders: http://dutch-defence-league.hyves.nl
De ledenlijst: http://dutch-defence-league.hyves.nl/showRelated
Ja, ja en Geert weet van niets.

op 21 10 2010 at 10:55 schreef BP:

Excuses. “Ledenlijst” moet zijn “Gerelateerde Hyves”

op 21 10 2010 at 12:46 schreef de Haas:

Peter, toch mooi dat ik met mijn naar schatting 10e reactie op dit forum, jouw het schuim op de mond kan brengen. Ik heb uberhaupt nog nooit op dat soort zaken gereageerd, linksom noch rechtsom.

Tjerk, het ging hier noch over Karskens, noch over Halsema. Het ging over Melkert, en datgene wat jij onder de aandacht wilde brengen was zo duidelijk van satirische aard, dat eenieder met gevoel voor humor en relativering er geen enkele aandacht aan had geschonken. Ze zullen ongetwijfeld zat bagger op hun site hebben, maar hier wordt niemand nog koud of warm van. Kijk, dat snap ik dan weer wel, en jij blijkbaar niet. Terwijl je toch zo slim bent. Slijmbal.

op 21 10 2010 at 12:55 schreef Peter:

Ook weer typisch, meneer De Haas, dat je hier iemand komt uitschelden, en als ik je dan lik op stuk geef, ben ik degene die het schuim op de mond heeft.

Ik heb uberhaupt nog nooit op dat soort zaken gereageerd, linksom noch rechtsom.

En waar ben je nu mee bezig dan?

Hoe weet je eigenlijk dat die sneer over Melkert op HVV satirisch is bedoeld? In het licht van alle bedreigingen en doodswensen en oproepen tot geweld, die al eerder op HVV verschenen, ben ik geneigd te denken dat dit gewoon een openlijk uiting van teleurstelling is ver het feit dat Melkert die bomaanslag heeft overleefd.

Kent jullie hypocrisie dan echt geen grenzen? Sommige dingen vallen gewoon moeilijk te ontkennen. Dat moet je dan ook gewoon niet doen. Jullie stáán er al zo mooi op.

op 21 10 2010 at 13:44 schreef de Haas:

Ach, als je dat al uitschelden noemt: ik heb iemand laf genoemd, en dat was het dan. Vergelijk dat eens met wat jij op papier zet:”hypocriete flapdrol”, “slijmerige amoebe”, “Ik pis op jullie”, “addergebroed, kakkerlakken. Smerig ongedierte. Hoog tijd om weer eens flink met de gifspuit in de weer te gaan”, en natuurlijk “schuim der aarde”. Je gaat toch niet beweren dat dit taal is die iemand, die niet vol woede achter zijn toetsenbord zit, typt?

Herstel: “ik heb voorheen uberhaupt nog nooit op dat soort zaken gereageerd”. Maar goed, de essentie verandert er niet door: je reageert als een adder gebeten op iemand die voor de eerste keer iets opmerkt over een bepaald onderwerp. Dan kun je wel een hoop poeha maken, maar dat is gewoon overdreven.

En ik weet weinig tot niets, dat zul je graag beamen. Ik interpreteer en schat in, en zo schat ik in dat jij ook niet werkelijk vind dat iemand van 71 jaar “lang genoeg geleefd heeft”. Mocht ik het in beide gevallen mis hebben, dan is mijn vergelijking niet zo vreemd, mocht ik het in beide gevallen fout hebben evenmin.

Gerhard

op 21 10 2010 at 14:40 schreef Peter:

En natúúrlijk komt De Haas zijn puntjes nóg een keer herhalen. Al zeg je het nog honderd keer, De Haas, je blijft een hypocriete flapdrol. Iemand die het voor Het Vrije Volk opneemt, waar het normaal is om andersdenkenden te bedreigen en voor nazi’s uit te schelden, maakt zichzelf nogal belachelijk mij te verwijten dat ik ‘m gewoon bij zijn soortnaam noem.

op 21 10 2010 at 19:16 schreef vetklep:

Als ik zo zie wat er over die EDL naar boven komt, denk ik dat we erg blij moeten zijn dat we mogen stemmen op een politicus die moeilijke onderwerpen voor ons aansnijdt.
In plaats van de straat op te gaan in het gezelschap van o.a. een stel lompe frusten.
Met de mogelijke nare gevolgen van dien.

op 22 10 2010 at 13:41 schreef van Dijk:

Wilders snijdt niks aan.
Hij schreeuwt enkel “brand!” in een volle bioscoop, totaal nutteloos maar wel gevaarlijk.

op 22 10 2010 at 13:46 schreef vetklep:

Van Dijk,
Jij hebt liever dat er kindertjes ongestoord met lucifers zitten te spelen in de bioscoop?

op 22 10 2010 at 13:53 schreef van Dijk:

Als iemand in een volle bioscoop ten tijde van de vertoning van een film waar enkel volwassen op afkomen gaat roepen dat hij kindertjes vuur ziet stoken, dan neem ik hem niet serieus.
Dan bel ik de politie dat ze een gek moeten komen arresteren.

op 22 10 2010 at 16:01 schreef Tjerk:

Vetklep, in het VK hebben ze een vergelijkbare partij als de PVV. Die heeft British National Party met voorman Nick Griffin. Die stelde vroeger Joden en negers voor als het probleem, en nu moslims.

Wat kun je daaruit leren? Dat het bestaan van groepen als de EDL (die gewoon bestaat uit Britse hooligans en racisten) niet omgekeerd samenhangt met het bestaan van een of meer anti-immigratiepartijen. Je argumentatie faalt dus.

Maar het wordt een beetje vervelend met jou. Want elke keer herhaal je in tal van varianten dezelfde zinnetjes:

– ‘Ik denk toch dat we nu in een periode van stoom afblazen zitten.’

– ‘Ik denk toch dat Wilders nodig is om de problemen aan te kaarten.’

Uiteraard lever je hier nooit een onderbouwing voor, want – en dat is me inmiddels na al je bijdragen wel duidelijk geworden – argumenteren is zeg maar niet echt jouw ding…

op 22 10 2010 at 18:14 schreef vetklep:

als de bnp vroeger bezwaren had tegen negers en joden, is die parrtij DUS alleen om die reden al niet vergelijkbaar met de PVV:

Als mijn ideeen je tegenstaan dan spijt me dat vreselijk voor je. Ik hoop dat je ermee om kunt gaan door me zo vaak mogelijk racist, fascist, islamofoob of domrechts te noemen, zoals je zo graag schijnt te doen.
Een paar dagen geleden beschuldigde je me er zelfs van dat ik het wel best zou vinden als een door jou gefantaseerd horrorscenario werkelijkheid zou worden.

Mag ik jou dan nu, voor een keer, zeggen dat je nogal hysterisch en paranoia op me overkomt af en toe?

op 22 10 2010 at 18:31 schreef vetklep:

Verder zit ik dus helemaal niet te wachten op een kudde gefrustreerde racisten die zich wellicht komen misdragen. Of wat voor confrontatie met “antifascisten” dan ook.
Maar volgens mij zou het jou goed uitkomen, om vervolgens tot in lengte van dagen te doen alsof zij de gemiddelde PVVer zouden vertegenwoordigen.

Wat ik bedoelde te zeggen is dat ik het zowiezo een dom idee vind om met een groot aantal boze mannen samen te komen op een of ander plein.

op 22 10 2010 at 18:54 schreef Bookie:

Kom op Tjerk, De BNP staat wel erg ver af van Wilders. Van de EDL kan je zeggen dat het een Wilders variant alleen dan met geweld is.
Je verlaagt jezelf wel erg nu. Zielig.

op 22 10 2010 at 19:37 schreef Tjerk:

“Een paar dagen geleden beschuldigde je me er zelfs van dat ik het wel best zou vinden als een door jou gefantaseerd horrorscenario werkelijkheid zou worden.”

Dat was gewoon de concrete uitwerking van het PVV-verkiezingsprogramma.

En dat de PVV na moslims ook een afkeer heeft van negers, wordt wel duidelijk uit hun gehak op Antillianen, de speciale vermelding dat die geregistreerd moeten worden, en Hero Brinkmans kwalificatie van de Ned. Antillen als een grote boevenbende, die we liever kwijt dan rijk waren.

Als je een beetje tussen de regels kunt lezen, valt de minachting voor en uitsluiting van negers daarin te tasten.

Bovendien zegt de PVV het ook gewoon. Ze zijn al overgestapt van islamieten, naar allochtonen naar niet-Westerse allochtonen. Alles wat niet-blank is moet dus uitgesloten worden want die vieze bruintjes met hun akelige ideeën trekken ons mooie vaderland voor 9 miljard euro per jaar de drek in!

Dan zit je echt niet zo ver af van de BNP. En de voornaamste reden waarom rechtse xenofoben dat niet waar willen hebben, is omdat ze bang zijn dan het anti-buitenlandergeluid te moeten missen in politiek en media. Want één zwartje of Arabier is leuk (we hebben tenslotte niks tegen die mensen), maar het moeten er uiteraard niet teveel worden.

op 22 10 2010 at 20:24 schreef vetklep:

http://images.retecool.com/uploads/8570-reet-aluhoedje.jpg

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS