Home » Archief » BIJ1 doet aan ethische profilering


[18.04.2022]

BIJ1 doet aan ethische profilering

Peter Breedveld


Illustratie: Kondoh Akino.

Afgelopen zaterdag werd er in Rotterdam gedemonstreerd voor de slachtoffers van de Toeslagenmisdaad, die nog jaren zullen moeten wachten op reparatie door onze regering, die wel veel haast maakt met het terugbetalen van twee miljoen rijke stinkerds die ten onrechte belasting hebben betaald over fictieve inkomsten of zoiets.

Mijn favoriete partij BIJ1 was er ook bij, althans de Rotterdamse afdeling ervan, maar vertrok weer omdat er haar allerlei onwelgevallige types en clubs meededen, waaronder opperwappie Willem Engel, mensen die volgens BIJ1 “nazi’s” zijn (ik geloof coronacomplotgekkies en dergelijke) en de politievakbond. Volgens BIJ1 Rotterdam is de politiebond een instituut dat zelf etnisch profileert en dat daarom geweerd had moeten worden bij de demonstratie.

Mede-organisator de SP wordt door BIJ1 verweten dat er niet is ingegrepen, maar de SP zegt bij monde van raadslid Theo Coşkun dat er wel degelijk is ingegrepen, alleen niet tegen “een paar” types met omgekeerde Nederlandse vlaggen, wat volgens het Algemeen Dagblad een teken van nood is in de scheepvaart en als symbool van ongehoorzaamheid is gebruikt door demonstrerende coronawappies, maar ook weleens door neo-nazi’s.

Direct gevaar

“Jammer dat BIJ1 zich heeft laten wegjagen”, aldus Coşkun op Twitter, waarop BIJ1-medewerker “PatrickX010” opgewonden begint te oreren over het “immense privilege” van de SP’er, want “voor veel mensen is de aanwezigheid van nazi’s een direct gevaar.”

Patrick, de aanwezigheid van nazi’s is voor iedereen een direct gevaar, maar niet iedere wappie is een nazi. Je zit je hysterisch aan te stellen. En kom, wat zou je te duchten hebben van drie neonazi’s in een zee van mensen die het hart wél op de juiste plek hebben?

Geen beste beurt weer, voor BIJ1, en niet de eerste keer dat mensen binnen die partij proberen zich de verontwaardiging over bepaalde misstanden toe te eigenen en te monopoliseren, en anderen het demonstratierecht willen ontzeggen. Veel BIJ1ers hebben behoorlijk dictatoriale trekjes. Heeft Willem Engel niet het recht verontwaardigd te zijn over de Toeslagenmisdaad en daartegen te demonstreren? Mogen politiemensen niet verontwaardigd zijn over etnisch profileren en daartegen demonstreren? Behalve dat BIJ1 Rotterdam de politiebond verwart met de politie: dringt het echt niet door die dikke schedels heen dat een betere politie begint met politiemensen die zich tegen etnisch profileren verzetten?

Ballotagecommissie

BIJ1 zou blij moeten zijn met de steun van de politie. In plaats daarvan is ze wéér vooral bezig mensen uit te sluiten in plaats van dat ze mensen betrekt en mobiliseert. Voor BIJ1 en een deel van haar aanhang is het vooral belangrijk dat iedereen in haar directe omgeving zuiver in de leer is, niet per se dat er een einde aan etnische profilering komt. Of er moet wel een einde aan komen, natuurlijk, maar God verhoede dat dit met de steun is van mensen die niet door de ballotagecommissie van de partij zijn goedgekeurd. Mensen die zich niet bewust zijn van hun privilege, kapitalisten, ANWB-leden, mensen die in 1987 een keer het N-woord hebben gezegd (om duidelijk te maken dat het niet netjes is om dat woord te gebruiken), validisten (als je mensen dom vindt, ben je een validist) witte CIS-mensen die queers van kleur onderbreken, BIJ1-prominenten die hun stem verheffen als ze worden tegengesproken, TERFS. BIJ1 doet niet aan etnische profilering maar aan ethische profilering.

Zelfs Sylvana Simons, zonder wie er helemaal geen BIJ1 was geweest, wekt de toorn van deze jacobijnen als ze een motie steunt waar ook een handtekening van een FvD’er of van dat mens van Burgers Boeren en Buitenlui onder staat. Ik zweer het je, BIJ1 lijkt op een Vaudeville-versie van de Franse Revolutie, waarbij het laatst overgebleven lid hun eigen hoofd maar onder de guillotine legt.

Vruchtbare partijlijn

Een politieke partij die bovendien pas bereid is deel te nemen aan manifestaties, debatten en demonstraties als de hele stad het stempel “safe space” heeft gekregen, is gedoemd een irrelevant splinterpartijtje van paniekerige suikerpoppetjes te blijven. Ik checkte vanmorgen de laatste peilingen vanwege een hoogleraar die beweerde dat de formule van Rutte is uitgewerkt, en zag dat de formule van Rutte nog steeds uitstekend werkt, maar dat BIJ1 stabiel op één zeteltje blijft steken.

Een zeteltje waar de volgende verkiezingen gegarandeerd snoeihard voor zal moeten worden gevochten, want “jij mag er niet bij en jij bent slecht, en jij moet opdonderen en jij moet je bek houden en check je check je check je privilege” is geen vruchtbare partijlijn maar een kamikazebeleid. Bruggen bouwen moet je, in plaats van muren optrekken.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 18.04.2022 @ 16:47

[Home]
 

1 Reactie

op 18 04 2022 at 16:47 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS